Eslövsbon

Sunday, 22 April, 23:33

Nyheter om Eslövsbon

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 17 mar 18 kl. 14:00

Bet flickvännen i ansiktet

Eslöv Vid flera tillfällen misshandlade den 24-årige Eslövsbon sin flickvän och dennes pappa.
Nu döms 24-åringen till ett års fängelse för bland annat grov kvinnofridskränkning. ERWP.

Skånskan - 19 mar 18 kl. 11:04

Skulle sälja jacka – rånades

Eslöv Eslövsbon lade ut en jacka till försäljning på Facebook. Men när affären skulle göras upp dök det upp tre maskerade rånare. ERWP.

Skånskan - 08 maj 17 kl. 05:00

Förtvivlad 90-åring tog sitt liv

ESLÖV Den 90-årige mannen plågades av svåra smärtor och hoppades få en plats på ett av kommunens särskilda boenden. Efter att ha fått nobben från kommunen såg han ingen annan utväg än att själv sätta punkt för sitt liv.
– Det var ett svek från samhället att han inte kunde få en plats på ett boende, säger mannens dotter som efteråt anmälde saken.

Skånskan - 19 maj 17 kl. 06:00

Kommunen: Agerade felfritt om 90-åring

ESLÖV Fallet med den 90-årige Eslövsbon som enligt dottern tog sitt liv efter att ha nekats plats på kommunens särskilda boende har väckt en enorm uppmärksamhet.
Nu har kommunen gjort en internutredning av hur man hanterade ärendet. Beskedet är att vård- och omsorgsförvaltningen inte brustit i hanteringen.

Skånskan - 19 maj 17 kl. 06:34

Högsommaren har kommit till Skåne

Här är ett urval av nattens och morgonens viktigaste nyheter: ERWP.fif(0)LOKALT
Kommunen: Agerade felfritt om 90-åring
ESLÖV Fallet med den 90-årige Eslövsbon som enligt dottern tog sitt liv efter att ha nekats plats på kommunens särskilda boende har väckt en enorm uppmärksamhet.
Nu har kommunen gjort en internutredning av hur man hanterade ärendet.

Skånskan - 28 mar 17 kl. 07:00

Får en knuff framåt i livet

ESLÖV På Eslövs folkhögskola har man dragit igång en nysatsning med en kortare kurs för utlandsfödda som behöver lite extra stöd med sin svenska. Målet är att kursen ska ge en skjuts framåt till vidare studier eller arbete. ERWP.

Skånskan - 26 mar 17 kl. 15:15

”De bor i koncentrationsläger”

Eslöv Ungern sätter sina flyktingar i koncentrationsläger. Det uttalandet kom under söndagen från kommunfullmäktiges ordförande och tidigare kommunalrådet Cecilia Lind (S) när det anordnades en manifestation mot kvinnoförtryck i Eslöv. ERWP.

Skånskan - 23 mar 17 kl. 13:55

3 000 i skuld ledde till knivskärning

Eslöv En skuld på 3 000 kronor ledde till att en 28-årig man knivskars i buken i augusti förra året.
Nu döms en 21-årig man till sex månaders fängelse för delaktighet i misshandeln. ERWP.

Skånskan - 02 mar 17 kl. 16:50

Klottrade hot mot åklagare – döms

ESLÖV Under avbrotten mellan en pågående rättegång klottrade den 19-årige Eslövsbon ett meddelande riktat till åklagaren på väggen i häktescellen. Nu döms han för olaga hot mot tjänsteman och även för samma typ av hot mot en häktesvakt. ERWP.

Skånskan - 10 jan 17 kl. 14:00

Operastjärna redo för nystart

ESLÖV Hennes skönsång hörs i allt från jobbet på Operakören till konserter med Dragspelsklubben och i samarbetena med soliststjärnan Rickard Söderberg.
Rastlösheten och nyfikenheten driver operasångerskan och Eslövsbon Laine Quist vidare.
– Nu är jag i en fas där jag ska göra lite förändringar.

Skånskan - 11 jan 17 kl. 16:14

Inget frikort för pensionärer

ESLÖV Medborgarförslaget om att låta alla över 75 år åka gratis med Skånetraifken får tummen ner av kommunstyrelsen. ERWP.fif(0)Eslövsbon föreslog att frikortet kunde gälla några dagar i veckan.

Skånskan - 14 dec 16 kl. 17:19

”Nu är granen grann igen”

Eslöv Kommunen tog åt sig av kritiken mot julgransbelysningen på Stora torg.
– Det var på tiden, säger Eslövsbon Christer Jönsson. ERWP.

Skånskan - 27 nov 16 kl. 18:26

Granen på plats till slut

Hörby/Eslöv Så stod den där till slut. En ståtlig julgran med praktfull belysning som lyste upp Hörbys Nya Torg. Och helgens kapade gran har fått så stora reaktioner att händelsen till och med togs upp av kommunalrådet Susanne Meijer (S).

Skånskan - 18 nov 16 kl. 18:22

Dialekttävling en succé

YSTAD Författaren Lars Yngves dialekttävling blev en succé. Hela 366 personer mejlade och postade in svar i hopp om att vinna en ”Nils-Ude julatining 2016” och alla förstod vad de dialektala orden betyder på rikssvenska.Vinnarna och rätta svarenFöljande sex deltagare vinner ”Nils-Ude julatiding 2016”: Håkan Rosenberg, Paul Jönsson och Elsie A Möller (e-post).

Skånskan - 05 nov 16 kl. 20:50

Ensam var inte stark

BORDTENNIS Ensam var inte stark, när Eslövs AI förlorade Champions League-gruppmatchen mot UMMC på bortabord i ryska Jekaterinburg. ERWP.fif(1)Kinaesset Xu Hui tog de två EAI-segrar, men fick i övrigt ingen av lagkompisarna Daniel Kosiba och 14-årige Truls Möregårdh, som för andra CL-matchen gick in och ersatte ryggskadade Robert Svensson.

Skånskan - 25 okt 16 kl. 21:00

Tv-sändningar slogs ut av nya 4G-masten

ESLÖV Ett antal boende nära Tåbelunds vårdcentral i Eslöv har fått tv-sändningarna utslagna sedan en ny 4G-mast uppfördes i området.
– Sådant kan förekomma, säger Teracoms pressansvarige Niklas Vange.Den nya masten uppfördes öster om vårdcentralen.

Skånskan - 18 okt 16 kl. 14:00

Skyddstillsyn efter flaska i ansiktet

ESLÖV En Eslövsbo i 30-årsåldern döms till skyddstillsyn med samhällstjänst efter att oprovocerat ha slagit en flaska i ansiktet på en annan man under nyårsfirandet på Hotel Stenssons nattklubb.Mannen träffade under firandet på en kvinna i baren, som han avslutat ett förhållande med ett par veckor tidigare.
När kvinnan ville gå därifrån och gick bort mot två andra på dansgolvet ville den nu dömde mannen inte släppa iväg henne och blev så irriterad att han slog en glasflaska i ansiktet på en av dem, en yngre man.

Skånskan - 07 okt 16 kl. 10:02

Drogpåverkad skyllde på allergi

eslöv Polisen grep Eslövsbon för att han såg misstänkt drogpåverkad ut.
- Jag är allergisk mot pollen, menade han.Polisen stoppade mannen, som är i 20-årsåldern, i Eslöv i somras.

Skånskan - 17 aug 16 kl. 07:12

Mats Öberg på väg hem med ambulansflyg

ESLÖV Den svårt skadade Eslövsbon Mats Öberg, som under över tre veckor legat nedsövd i en respirator i Thailand är på väg hem till Sverige med ambulansflyg. Det är inte försäkringsbolaget Trygg-Hansa som betalat utan resan finansieras med insamlade medel och med hjälp av Region Skåne, erfar Skånskan.Skånskan har skildrat familjen Öbergs kamp för att få hem pappan i flera artiklar.

Skånskan - 04 okt 16 kl. 15:20

Körde i 220 kilometer i timmen – får fängelse

Eslöv Sedan en tid av missbruksproblem har den 34-åriga Eslövsmannen begått ett flertal brott.
Nu får han fängelse för brott begångna under våren och sommaren i år, under slutet av en prövotid.Mannen blev villkorligt frigiven i augusti 2015 från fängelset sedan han dömts efter olovlig körning.

Skånskan - 27 sep 16 kl. 10:43

Fiskelycka trots snålblåst

HÖRBY 46 deltagare från 14 team kom till start i lördagens kvalfiske till SM i gädda, Happy Angler Sportfish Masters, i Ringsjön. Men lågt vattenstånd och blåst gjorde det svårfiskat.
– Det blev bara 27 fångade fiskar totalt, säger Patrick Persson i Team Rispect Sweden, det team som var värd för tävlingen.

Skånskan - 17 aug 16 kl. 07:19

”Varför hjälper ni inte Mats, Trygg-Hansa?”

ESLÖV/Bangkok I Bangkok slås Eslövsbon Mats Öberg för sitt liv i en respirator på ett thailändskt sjukhus.
Hans exfru Birgitta Öberg är kvar tillsammas med sonen Rasmus. I ett öppet brev till försäkringsbolaget Trygg-Hansa, där Mats Öberg är försäkrad, berättar Birgitta Öberg om familjens kamp – och kräver svar av försäkringsjätten på varför de inte får någon hjälp.

Skånskan - 10 aug 16 kl. 06:00

Läkare rasar mot Trygg Hansa

ESLÖV/BANGKOK Akutläkaren Ardavan Khoshnood i Lund är mycket kritisk till hur försäkringsbolaget Trygg-Hansa kunnat lämna sin kund, svårt sjuke Eslövsbon Mats Öberg, åt sitt öde i en respirator i en sjukhussal i Thailand.Trygg-Hansa vägrar att hjälpa till eftersom man fått veta att Mats Öberg någon gång innan resan besökte en vårdcentral i Eslöv, och där fick konstaterat en lindrig lunginflammation och blev ordinerad antibiotika.
I och med det hävdar Trygg-Hansa att försäkringen inte gäller.

Sydsvenskan - 06 aug 16 kl. 19:40

Stort engagemang för sjuk skåning i Thailand

På söndagen anordnas en insamlingsdag för Eslövsbon Mats Öberg..

Expressen - 09 aug 16 kl. 18:25

Mats vård har kostat en halv miljon kronor

Eslövsbon Mats Öberg, 55, är svårt sjuk och vårdas på ett sjukhus i Thailand där han ligger nedsövd och uppkopplad till en respirator. Familjen kämpar nu mot klockan för att få hem sin pappa. Eftersom försäkringen inte täcker kostnaderna måste familjen betala ur egen ficka.

Skånskan - 11 aug 16 kl. 11:30

Kritik mot att bolaget begär sjukjournalen

ESLÖV Advokat Leif Persson i Eslöv fick på onsdagen fullmakt att representera svårt sjuke Eslövsbon Mats Öberg gentemot hans försäkringsbolag Trygg-Hansa – som inte vill hjälpa trots att Mats Öberg ligger i respirator i Thailand sedan över två veckor. Advokat Persson kommer att begära överprövning av försäkringsjättens beslut – och begära ut underlaget för det beslutet.Familjen Öberg, exfrun Birgitta Öberg och de tre barnen Rasmus, Jonathan och Ida, kämpar mot klockan.

Skånskan - 18 aug 16 kl. 06:00

”Fel ge försäkringsbolagen sådan makt”

ESLÖV Poul Kongstad, chef för Region Skånes ambulanssjukvård, tycker att det råder alldeles för stor otrygghet för svenska medborgare som blir sjuka utomlands. Han är också kritisk till att privata försäkringsbolag ges alltför stor makt över sina kunder, och att bolagen tillåts komma åt patientjournaler i efterhand för att avgöra om någon som blivit sjuk ska få ersättning.Det är Eslövsbon Mats Öbergs öde som fått Poul Kongstad och hans medarbetare att reflektera över problematiken.

Skånskan - 19 aug 16 kl. 14:57

Mats tackar alla för hjälpen

ESLÖV/LUND Svårt sjuke Eslövsbon Mats Öberg, som för insamlade pengar flögs hem från Bangkok i veckan, har nu kunnat lämna respiratorn. Han tackar via exfrun Birgitta Öberg för all hjälp han har fått, av bland annat Skånska Dagbladets läsare.
Birgitta och sonen Rasmus, som lämnade Thailand efter att Mats Öbergs flyg landat på Kastrup, fick en dramatisk hemfärd när Svenska ambassaden i Bangkok hotade att stoppa dem från att resa hem.

Skånskan - 04 aug 16 kl. 11:09

Trygg-Hansa klickade bort förtvivlade anhöriga

ESLÖV/BANGKOK Insamlingen till Eslövsbon Mats Öberg, som ligger nedsövd i en respirator i Bangkok efter att ha blivit sjuk under flygresan till Thailand, var på torsdagsförmiddagen uppe i ett belopp om 325 000 kronor.
Men Mats Öbergs hälsoläge är nu sådant att det krävs ambulansflyg till en kostnad av 2-2,5 miljoner kronor om hans familj ska få hem honom som de vill.Skånskan berättade under onsdagen om hur Mats Öbergs försäkringsbolag Trygg-Hansa inte vill ställa upp och hjälpa till.

Skånskan - 04 aug 16 kl. 15:41

Insamlingen uppe i 375 000 kr

ESLÖV Insamlingen till Eslövsbon Mats Öberg, som ligger nedsövd i en respirator i Bangkok efter att ha blivit sjuk under flygresan till Thailand, var på torsdagsförmiddagen uppe i ett belopp om 325 000 kronor.Mats Öbergs hälsoläge är nu sådant att det krävs ambulansflyg till en kostnad av 2-2,5 miljoner kronor om hans familj ska få hem honom som de vill.
Sjukhuskostnaderna tickar också snabbt iväg.

Helsingborgs Dagblad - 06 aug 16 kl. 19:40

Stort engagemang för sjuk skåning i Thailand

På söndagen anordnas en insamlingsdag för Eslövsbon Mats Öberg..

Skånskan - 06 aug 16 kl. 08:00

UD vägrar berätta hur de hjälpt Öbergs

ESLÖV/BANGKOK Familjen Öberg, som förtvivlat försöker få hem sjuke Mats Öberg från sjukhuset i Bangkok, har kritiserat Utrikesdepartementet för ointresse och uteblivet stöd. UD:s talesperson Johan Murray säger till Skånskan att man visst ställt upp och hjälpt – men vägrar berätta på vilket sätt ”på grund av sekretessregler”.I Skånskan har Eslövsbon Mats Öbergs exfru Birgitta Öberg berättat om hur hon blev bemött när hon från Thailand ringde UD:s jour i Stockholm för att få hjälp – i alla fall med tolk.

Skånskan - 04 aug 16 kl. 11:09

Trygg klickade bort förtvivlade anhöriga

ESLÖV/BANGKOK Insamlingen till Eslövsbon Mats Öberg, som ligger nedsövd i en respirator i Bangkok efter att ha blivit sjuk under flygresan till Thailand, var på torsdagsförmiddagen uppe i ett belopp om 325 000 kronor.
Men Mats Öbergs hälsoläge är nu sådant att det krävs ambulansflyg till en kostnad av 2-2,5 miljoner kronor om hans familj ska få hem honom som de vill.Skånskan berättade under onsdagen om hur Mats Öbergs försäkringsbolag Trygg-Hansa inte vill ställa upp och hjälpa till.

Skånskan - 28 jun 16 kl. 14:00

Nöter cykeldäck i kampen för livet

STEHAG Efter en sista rejäl träningsrunda är de redo för en över 100 mil lång kamp i cykelsadeln. Men deras största kamp handlar om att bekämpa cancern som slår mot barnen.
Drygt en miljon kronor har de redan samlat ihop.

Skånskan - 16 jun 16 kl. 06:00

Köpte kilovis med tramadol från Indien

Eslöv Ungefär sex kilo narkotikaklassad tramadol skickades från Indien till Eslöv via en postbox i England.
Nu har både Eslövsbon, som hämtade ut paketen, och hans kumpan i Lund dömts till fängelse för grov narkotikasmuggling.När det 2,5 kilo tunga paketet från England landade i Sverige i början av december 2015, fattade tullen misstankar.

Skånskan - 09 jun 16 kl. 11:27

Rasistgastade mot barn från balkongen

ESLöv Den berusade mannen stod på sin balkong och skrek ut hot och grova rasistiska glåpord mot några förskräckta barn som lekte på lekplatsen nedanför. Nu döms han till fängelse.Den 49-årige Eslövsbon var kraftigt berusad – 2,3 promille – när han den 21 juli 2014 gick ut på sin balkong och började skrika både hotelser och grova rasistiska tillmälen mot fyra barn som lekte på en lekplats nedanför.

Skånskan - 01 jun 16 kl. 06:00

Permis från psyket – flippade ur på spice

ESLÖV Mannen hade permission från rättspsyk, med stränga order om att ta det lugnt.
Det blev en kväll med spice, mordhets och knivmisshande, i sällskap med en våldsam ung kvinna.Den nu dömde mannen, 28 år gammal, är sedan tidigare dömd till rättspsykiatrisk vård.

Skånskan - 19 maj 16 kl. 15:56

Sänkta straff för hotellrånare

Eslöv/lycksele Hovrätten sänker straffet för de tre Eslövsbor som rånade Hotell Lappland i Lycksele hösten 2015.De två män, båda 23 år, som dömdes till fyra års fängelse av tingsrätten får nu sänkt straff till 3,5 år av hovrätten.
Den tredje Eslövsbon, som är under 18 år, får också mildrad dom, från tolv till tio månaders sluten ungdomsvård.

Skånskan - 04 maj 16 kl. 13:43

Hund sprang lös på stationen

ESLÖV Den 52-årige Eslövsbon satt och drack alkohol vid järnvägsstationen tillsammans med några kamrater en dag i december förra året. Med sig hade han sin hund, som han lät springa runt okopplad.
Hunden sprang omkring i en av väntkurerna, med följden att tågresenärer inte vågade sätta sig där.

Skånskan - 26 apr 16 kl. 16:01

Rattfull trodde att motorcykeln var en moped

ESLÖV Den 22-årige mannen greps efter att ha kört drogpåverkad med motorcykel i Eslöv trots att han saknar motorcykelkörkort.
Själv hävdar han att han trodde att det lånade fordonet var en moped.Det var förra hösten som 22-åringen greps av polisen på Västergatan i Eslöv efter att ha kört motorcykel när han hade spår av cannabis i blodet.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.