Ericsson

Thursday, 22 August, 08:43

Nyheter om Ericsson

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 01 aug 19 kl. 22:02

Ericsson-veteranen fick vinden att vända för danska börsbjässen

Från i dag torsdag är Anders Runevad en fri man. Efter sex år kliver han av vd-posten för det danska vindkraftsbolaget Vestas. Det har varit en resa där omsättningen nära fördubblats, förlust vänts till miljardvinster – och aktiekursen gått från dryga hundralappen till över 600 danska kronor som mest..

GöteborgsPosten - 01 aug 19 kl. 15:49

Verizons vd: "Handelskriget en icke-händelse"

Halva USA väntas ha tillgång till 5G-nätet nästa år, säger Verizons svenske vd Hans Vestberg i samband med att landets ledande teleoperatör släppte sin rapport för det andra kvartalet. Och redan vid slutet av 2019 kommer ett trettiotal amerikanska städer att vara anslutna till 5G-nätet, säger Vestberg som tidigare varit vd för Ericsson..

Sydsvenskan - 01 aug 19 kl. 08:20

Ericsson-veteranen fick vinden att vända för Vestas

Efter sex år kliver han av vd-posten för det danska vindkraftsbolaget..

Helsingborgs Dagblad - 01 aug 19 kl. 08:20

Ericsson-veteranen fick vinden att vända för Vestas

Efter sex år kliver han av vd-posten för det danska vindkraftsbolaget..

Dagens PS - 30 jul 19 kl. 09:55

Utvisad entreprenör skållhet utomlands

Fem länder välkomnar honom med öppna famnen. I Sverige kastas han ut. Dagens Industri (obs, inloggning krävs) berättar om fallet med Ahmed Al Nomany, som för ett och halvt år sedan fick avslag på sin ansökan om fortsatt arbetstillstånd för att han, enligt motiveringen, inte plockat ut tillräckligt med lön och semester från sitt startup-bolag.

Skånskan - 31 jul 19 kl. 09:00

Nya ägare till fastighet i Stehag

Stehag Arkadiusz Misiewicz, 35, och Maria Vernborg, 40, har köpt fastigheten på adressen Havrevägen 2 i Stehag av säljaren Gary Ericsson. Köpesumman blev 3 800 000 kronor och de nya ägarna tog över marken i juli 2019. Tomten är 1 077 kvadratmeter stor.

Dagens PS - 31 jul 19 kl. 08:18

Swedbank-aktien lockar – trots lägre utdelning

Internetbanken Nordnets kunder nettoköpte Swedbank trots att bankens styrelse beslutat sig för att dra ned på utdelningarna. Kunderna köpte även Nordea och Handelsbanken under juli. Sweco, Nordic Entertainment Group samt JM var aktier som såldes ut.

DI - 30 jul 19 kl. 16:35

Sverige måste vara rädd om sina talanger

Sverige kan ha tackat nej till ett nytt Ericsson. Den kommentaren gjorde Svenskt Näringslivs arbetsmarknadsexpert Patrik Karlsson i tisdagens Dagens industri..

DI - 29 jul 19 kl. 18:01

Dragkamp om utvisad entreprenör: ”Kan ha tackat nej till ett nytt Ericsson

För ett och ett halvt år sedan fick ingenjören och entreprenören Ahmed Al Nomany avslag på sin ansökan om fortsatt arbetstillstånd. Nu vill flera europeiska länder att han flyttar sin verksamhet till dem. ”Vi kan inte tacka nej till den typen av kompetens på grund av byråkratiska knasigheter”, säger Patrik Karlsson, arbetsmarknadsexpert på Svenskt Näringsliv.

PrivataAffärer - 29 jul 19 kl. 08:33

Ericsson in på Goldman Sachs särskilda köplista

Goldman Sachs har sedan tidigare en köprekommendation på aktien. Det rapporterar Reuters.  .

Expressen - 28 jul 19 kl. 23:53

Succén i natt – tog sin första pallplats

Succé för Felix Rosenqvist, som slutade tvåa och kom på prispallen för första gången den här säsongenEn mardröm för Marcus Ericsson.    Ja, det var skilda världar för svenskarna i nattens Indyrace i Lexington, Ohio. – Det var verkligen tufft, jag lyckades nästan vinna, men det var ett fantastisk kul race, sa Felix i en tv-intervju direkt efteråt..

Expressen - 28 jul 19 kl. 18:17

”Svårare än formel 1 – här finns inga genvägar”

Marcus Ericsson har upplevt sin första pallplats på sex år.Felix Rosenqvist har startat i pole postition.För SportExpressen summerar de säsongen hittills i Indycar.

DN - 27 jul 19 kl. 23:21

Rosenqvist sexa – trots incident med Ericsson

Indycar-cirkusen har nått Ohio i USA och väl där stod svenske Felix Rosenqvist för ett väl genomfört kval till söndagens race där han kommer att starta i tredje led..

GöteborgsPosten - 27 jul 19 kl. 23:04

Rosenqvist sexa – trots incident med Ericsson

Indycar-cirkusen har nått Ohio i USA och väl där stod svenske Felix Rosenqvist för ett väl genomfört kval till söndagens race där han kommer att starta i tredje led..

Blekinge Läns tidning - 27 jul 19 kl. 19:47

Carina överst på pallen när Holmsjö Triathlon avgjordes

Det blev idel Blekingetjejer på prispallen i Holmsjös Triathlon, som avgjordes för sjunde gången. Den tidigare allsvenska fotbollsspelaren, Carina Thuresson, Karlskrona SS, har sadlat om och ägnar sig numera åt Triathlon. Och det gick ju bra, så pass att hon vann den Olympiska motionsklassen, fem minuter före klubbkompisen, Therese Ericsson och trean, Sara Elfving Karlshamns SK..

Sydöstran - 27 jul 19 kl. 19:47

Carina överst på pallen när Holmsjö Triathlon avgjordes

Det blev idel Blekingetjejer på prispallen i Holmsjös Triathlon, som avgjordes för sjunde gången. Den tidigare allsvenska fotbollsspelaren, Carina Thuresson, Karlskrona SS, har sadlat om och ägnar sig numera åt Triathlon. Och det gick ju bra, så pass att hon vann den Olympiska motionsklassen, fem minuter före klubbkompisen, Therese Ericsson och trean, Sara Elfving Karlshamns SK..

Skånskan - 25 jul 19 kl. 15:30

Grundvattnet tvingar badhuset uppåt

Kävlinge Bassängerna i Kävlinges nya badhus kommer inte att ligga under jord. Grundvattennivåerna gör det för kostsamt. Därmed blir byggnaden något högre än vad man tidigare tänkt.

Länstidningen i Jämtland - 24 jul 19 kl. 12:00

Jakthistorierna blev en bok – Jonna från Hede debuterar: ”Ville minnas precis hur det var”

Jonna Ericsson först älg var en riktigt baddare, 300 kilo i slaktvikt och en krona som mätte....

Dagens PS - 22 jul 19 kl. 13:48

Dagens aktierekar – en översikt

Efter rapportfloden kan det tyckas svårt att se vilka värdepapper som är värda att satsa på. Här är en stor samling rekommendationer från de stora analyshusen. I tabellen nedan visas ett axplock av de rekommendationsnyheter som Finwire News har rapporterat om i dag.

BT - 20 jul 19 kl. 04:00

Nya stambanor knyter ihop hela södra Sverige

Svar till Jan Ericsson, Jessika Roswall och Cecilie Tenfjord-Toftby, BT 12/7..

PrivataAffärer - 17 jul 19 kl. 07:44

Ericssons vinst lägre än väntat

Ericssons justerade rörelseresultat blev 3,9 miljarder kronor för det andra kvartalet 2019. Genomsnittet av 18 analytikers prognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, låg på ett justerat rörelseresultat på 4,1 miljarder kronor. Försäljningen uppgick till 54,8 miljarder kronor för perioden.

Blekinge Läns tidning - 19 jul 19 kl. 14:30

Moderaten om alkoholservering: ”Kritiken mot den är löjlig”

Liberalen Bodil Frigren Ericsson vill inte att kommunen bekostar alkoholserveringen på den egna festivalfesten. Men den borgerliga kollegan Magnus Gärdebring håller inte med henne. Han tycker att det ska bjudas på öl och vin..

Dagens PS - 17 jul 19 kl. 15:44

Uppsägningar, tung börs och rapportsäsong

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Bank-vd:n slår larm: ”Kan bli uppsägningar”
”Arbetet pågår och jag kan inte säga när det blir eller hur många som berörs”, säger Handelsbankens vd Carina Åkerström till Svenska Dagbladet efter morgonens kvartalsrapport. Sandvik gör sig av med 2.

SmålandsPosten - 18 jul 19 kl. 17:06

Ett år efter torkan: ”Känns väldigt positivt”

Torkan 2018 slog hårt mot landets bönder och läget i Alvesta var inget undantag. Men ett år senare vädrar kommunens bönder nu morgonluft. – Det går inte att koppla av, men det är inte sådan stress som vi hade förra sommaren, säger Joachim Aaby-Ericsson från Dansjö gård..

PrivataAffärer - 18 jul 19 kl. 08:55

Här är torsdagens färska analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Ericsson till köp från behåll. Riktkursen höjs till 99 från 97 kr. Det framgår av Bloomberg.

GöteborgsPosten - 17 jul 19 kl. 18:28

Ericsson rasade nästan tolv procent

Telekomjätten Ericssons vinst stiger och bolagets omsättning ökar, men bedömare befarar att bolagets korruptionsnota kan bli dyrare än väntat och aktien föll nästan tolv procent..

DI - 17 jul 19 kl. 14:53

Plötsligt eftermiddagsdyk i Ericsson

Ericssons fall utökades på Stockholmsbörsen under eftermiddagen när de amerikanska handlarna vaknat till liv. Bolaget har precis hållit en telefonkonferens för internationella marknadsaktörer som möjligen kan ligga bakom nedgången..

DN - 17 jul 19 kl. 14:22

Ericssons vd: ”Nu har det vänt”

Telekomjätten Ericsson växer med en ökad vinst under årets andra kvartal, men straffas ändå på börsen.  – Vi kommer att nå våra lönsamhetsmål, men det är inte dags att lägga champagnen på kylning än, säger vd Börje Ekholm till DN..

DI - 17 jul 19 kl. 12:53

Stora rapportrörelser från Stockholmsbörsen på fall

Stockholmsbörsen fortsatte ned runt lunchtid på onsdagen, tyngd av flera rapporterande bolag såsom Getinge, Ericsson, Swedbank, Sandvik och Alfa Laval. SKF och Assa Abloys rapporter mottogs mer positivt. .

Corren - 17 jul 19 kl. 10:56

Dubbla pallplatser för Thomas

Krocketspelaren Thomas C Ericsson från Kisa tog i helgen två pallplatser under SM-tävlingarna i svensk krocket..

DN - 17 jul 19 kl. 10:00

Oro för korruptionsnota får Ericsson att falla

Telekomjätten Ericssons vinst stiger och bolagets omsättning ökar, men bedömare anar att bolaget har en korruptionsnota att vänta och aktien faller två procent..

VA - 17 jul 19 kl. 09:57

Ericsson visar korten – aktien faller

"Vi är ju fast beslutna om att nå våra mål för 2020 och 2022. Det här kvartalet är ett tydligt steg på väg mot målen", säger Ericssons finanschef Carl Mellander..

SVT - 17 jul 19 kl. 09:11

Sparekonomen: Den globala ekonomin mattas av

Under onsdagen släpper flera svenska storbolag sina delårsrapporter för andra kvartalet, däribland Swedbank och Ericsson. För att förstå vart ekonomin är på väg är det främst bankerna och industrin man ska titta på, säger Söderberg & Partners sparekonom Joakim Bornold..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.