Erövra

Sunday, 17 February, 19:13

Nyheter om Erövra

Sortering: Relevans | Senaste
VA - 24 jan 19 kl. 15:54

Där andra slötittar såg de en guldgruva – nu ska hotell-tv-pionjärerna erövra Europa

Speeron är i dag Nordens ledande företag för integrationsplattformar och tv-lösningar för hotell. De senaste fem åren har tillväxten snurrat på i en rasande fart..

DN - 18 jan 19 kl. 11:36

Stefan Löfven är ny statsminister – men vann han valet?

Det tog Stefan Löfven 131 dagar att återErövra regeringsmakten. Men kampen för att vinna själva valet har bara börjat. Nu ska Socialdemokraterna försöka beveka LO-medlemmarna – trots januariavtalet om försvagad arbetsrätt och mer liberal migrationspolitik..

GöteborgsPosten - 23 jan 19 kl. 04:00

Det alkoholfria ölet ska revolutionera marknaden

Alkoholfri öl har slagit igenom på bred front hos konsumenterna. Marknaden växer år för år. På Carlsberg är man nu redo att ta nästa steg.

Nyteknik - 07 jan 19 kl. 14:36

Futuristisk interiör i elbilen som ska erövra Europa

Sju skärmar och snurrbara framstolar. Bytons kommande elbil doftar av autonoma framtidskoncept, men crossoverns självkörande teknik ligger bara på nivå 2. Nästa år lanseras M-Byte i Europa..

Skånskan - 27 dec 18 kl. 14:56

Kaj Dannegård avilden

n Kaj Dannegård, Höör, profil inom Skånes idrotts-, hotell- och restaurangvärld, har gått bort, 83 år gammal.
H
Kaj Dannegård växte upp kring Möllevången i Malmö, där han var lekkamrat med Östen Warnerbring. Senare flyttade familjen till Slottsstaden.

Cornucopia - 28 dec 18 kl. 15:35

Svenska arméns framtidsmantra 3-2-1

Medan den politiska försvarsberedningen är överens om fyra brigader i armén framöver, så har Försvarsmakten ett framtidsmantra för armén som stavas 3-2-1, vilket kan vara genomförbart med existerande utrustning i förbandsreserven. Mantrat betyder tre brigader, två stridsgrupper och en divisionsstab.
Pbv 302 kommer användas till mekbataljoner, men vilka?

YA - 27 dec 18 kl. 00:01

Årets stadskärna: Kommunen vill anställa centrumutvecklare på fem år

Förläng centrumutvecklarens kontrakt med fem år. Det förslaget fick gehör i kommunstyrelsens arbetsutskott. Ett bärande skäl är att man vill Erövra titeln Årets stadskärna..

UNT - 21 dec 18 kl. 07:00

Slår ett slag för ordens skönhet

Robert Macfarlanes och Jackie Morris bilderbok ”De förlorade orden” är en vacker motståndshandling för att återErövra naturens slumrande språk, skriver Maria Nyström Krantz..

Dagens PS - 11 dec 18 kl. 17:11

PS-podden: Tre ledarskapsperspektiv

Nick Cave sjunger i en av sina sånger: ”Jag visste innan jag träffade henne att jag skulle förlora henne.” Ingenting består. Vi vet det.

SVT - 21 dec 18 kl. 17:44

Syskonparet Kinhult vill erövra golfvärden

Syskonparet Marcus och Frida Kinhult har tävlat om allt sedan barnsben. Nu vill de Erövra golfvärlden. – Jag vill bli en ny Sörenstam, säger lillayster Kinhult till SVT Sport..

UNT - 28 nov 18 kl. 16:52

SD:s valtekniska fint misslyckades

Sverigedemokraterna försökte med valtekniska manövrar Erövra ytterligare ett mandat i regionstyrelsen..

DI - 30 nov 18 kl. 10:40

Analysföretag: Nintendos konsoler passerar Sonys 2019

Medan mobilproblemen drabbar Lund: Nintendo lär nästa år passera Sony och återErövra positionen som världens största spelkonsoltillverkare..

Expressen - 16 nov 18 kl. 19:46

Madestam: ”L och C håller alla dörrar öppna”

Det röriga läget i svensk politik ser ut att bli ännu mer rörigt framöver. Dagens besked från Centerpartiet och Liberalerna innebär nämligen att M-budgeten ser ut att vinna över övergångsregeringens budget i omröstningen i december. Statsvetaren Jenny Madestam tror dock inte att Moderaterna försöker Erövra regeringsmakten genom budgetvapnet.

Expressen - 22 nov 18 kl. 10:11

Så ska Filip och Fredrik erövra Hollywood – med succéfilmen

LOS ANGELES. Från Köping till Hollywood.Filip Hammar har förverkligat ännu en pojkdröm när hans och Fredrik Wikingssons "Tårtgeneralen" nu lanseras i USA.

PrivataAffärer - 23 nov 18 kl. 11:26

Danske: Betydande uppsida för Kambi i USA

Det framgår av en analys där rekommendationen köp upprepas men där riktkursen höjs till 290 kronor från 238, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om på fredagsmorgonen. ”Läget i de 13 delstater som vi har tittat närmare på och som vi förväntar oss kommer att tillåta betting under 2018-2022 kan visa sig riktigt lönsamt för Kambi. Vi räknar med att intäkterna kommer att växa med i snitt 37 procent per år mellan perioden 2018-2022 och med en genomsnittlig ebit-tillväxt om 64 procent under samma period”, skriver Danske Markets som tror att Kambi kan Erövra runt 9 procent av en USA-marknad som bedöms vara värd 9 miljarder dollar till att börja med samt att det finns ytterligare en betydande uppsida.

Länstidningen i Jämtland - 15 nov 18 kl. 16:43

Nya ägare till lantbruksfastighet i Oviken – prislappen: 2 225 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt lantbruksfastigheten på adressen Kövra 705 i Oviken av Ann Sofi....

Expressen - 10 nov 18 kl. 09:00

”Grevinnan Alexandra ska erövra Sverige – som artist”

Det var en total överraskning när grevinnan Alexandra af Frederiksborg nyligen berättade att hon har spelat in en popsång till förmån för den svenska välgörenhetsorganisationen “Star for life”, som hjälper barn i södra Afrika att få utbildning och en bra start i livet..

Nyteknik - 07 nov 18 kl. 09:57

Så ska den uppkopplade salladsbaren erövra världen

Med sin plocksallad har Picadeli tagit över var och varannan mataffär i Sverige. Men genomslaget hade inte varit möjligt utan sensorer och moln..

Barometern - 05 nov 18 kl. 17:24

Lokal mögelost med smak i världsklass

Mathilda Johanssons ostar från Lida fortsätter att Erövra världens smaklökar. Först SM-guld och bara några veckor senare nu även VM-brons..

GöteborgsPosten - 27 okt 18 kl. 07:00

Jila Mossaed: "Poesi är som en hjärnattack!"

Orden har alltid uppfyllt Jila Mossaed. Ända sedan hon var 15 år och tillsammans med sin syster började skriva dikter. Men vägen mot att Erövra ett nytt språk har varit tuff..

Världen Idag - 01 nov 18 kl. 00:00

Helgon är människor som är genomskinliga för Kristus.

Uppenbarelseboken 7:9–17, 22:1–5 ”Herren Gud har i sitt allvisa råd behagat hädankalla …” Känner du igen den högtidliga formuleringen? Det är inte många som skriver så i dödsannonsen nuförtiden. Formuleringen uttrycker en viktig sanning: Det är fortfarande Herren Gud som har koll på liv och död.

DN - 30 okt 18 kl. 11:41

Därför kan svenskt snus erövra USA

Den potentiella marknaden i USA för Swedish Match tobaksfria nikotinsnus Zyn uppgår till ungefär 100 miljoner dosor och konkurrensen från liknande produkter kommer sannolikt vara begränsad under ett antal år..

IDG - 19 okt 18 kl. 11:51

Sigma tar in förre Kentor-vd:n – här är veckans chefer


IT-Total gör sitt första vd-byte någonsin, Sigma startar nytt affärsområde, Advania vill Erövra skol-Norge och Basefarms nya ägare får ny Nordenchef..

Computer Sweden - 19 okt 18 kl. 11:51

Sigma tar in förre Kentor-vd:n – här är veckans chefer


IT-Total gör sitt första vd-byte någonsin, Sigma startar nytt affärsområde, Advania vill Erövra skol-Norge och Basefarms nya ägare får ny Nordenchef..

Expressen - 18 aug 18 kl. 07:00

Västerlandet har redan gått under

När man inte längre kan räkna med att allt ska bli bättre – innebär det att förtvivlan är allt som återstår?Bokaktuella Joel Halldorf och Kent Wisti skriver om hur vi måste återErövra hoppet..

DI - 16 okt 18 kl. 13:34

Så ska Volvo Cars elbilsmärke Polestar erövra marknaden

En vit glaskub, med en upplyst logga på. Elbilsföretaget Polestars nya moderna huvudkontor står ut i det i övrigt ganska gråa Volvolandskapet.  Och det är precis så vd:n Thomas Ingenlath vill att man ska se på personbilsgruppens nya varumärke.

SVT - 23 sep 18 kl. 13:27

Gulldén: ”Jag flyttade inte hit för pengarna”

Handbollsstjärnan Isabelle Gulldén, 29, är på plats i Frankrike för att Erövra ännu ett land. Hon drömmer om att vinna Champions League igen – men framför allt ett guld med landslaget. – Det är det jag saknar.

Skånskan - 02 okt 18 kl. 10:31

Kallifatides ger nytt liv åt Homeros epos

Recension/litteratur BOK
Slaget om Troja
Författare: Theodor Kallifatides
Förlag: Albert BonniersJag har träffat Theodor Kallifatides några gånger – senast för ett par år sedan – och varje gång har han mycket bestämt sagt ifrån att nu blir det inte fler böcker, nu ska han sluta skriva och då hänvisat till sin höga ålder.
Idag är han 80 år ung och fortsätter att skriva, vilket jag är glad för. I Slaget om Troja får vi hans egen återberättade version av Iliaden, som i hans ögon är den starkaste antikrigsdikt som någonsin skrivits.

Kristianstadsbladet - 17 sep 18 kl. 18:26

Medaljregn på JSM för Sörby BoIS

Det blev flera framgångar för Sörby BoIS när junior-SM i tyngdlyftning avgjordes i Baltiska Hallen i Malmö i helgen. Sörby hade fem deltagare med på JSM och hade chans att Erövra totalt 15 medaljer – det blev 13….

YLE - 27 aug 18 kl. 10:10

Litet finländskt bolag vill erövra världen med miljövänliga batterier – den viktigaste beståndsdelen är vanligt bordssalt

Framtidens ackumulatorer i mobiler, trädgårdsredskap och bilar kan vara miljövänligare än i dag. Ett litet uppstartbolag i Esbo banar väg för batterier som tillverkas av ämnen som till stor del finns naturligt i marken..

Skånskan - 12 sep 18 kl. 17:25

Så röstade man i de olika valdistrikten

SJÖBO Räkningen av de sena rösterna i Sjöbovalet ändrade inte på mandatfördelningen.Därmed fastslås resultatet från valnatten, ett resultat utan någon tydlig majoritet i Sjöbopolitiken. Genomgången på onsdagen av 347 sent avgivna eller tveksamma röster ändrade ingenting.

Skånskan - 05 sep 18 kl. 08:26

L vill gå från ett till två

SJÖBO Liberalerna hoppas kunna Erövra ett mandat till i valet och bli dubbelt så stora som i dag.
– Vi var ganska nära två mandat förra gången men har gjort en bättre valrörelse den här gången.Det tycker partiets förstanamn Charlotte Ramel-Andersson.

YA - 06 sep 18 kl. 00:04

Malin Lindroth: ”Jag vill reclaima ordet nuckan”

I stort sett hela sitt vuxna liv har Malin Lindroth levt i ofrivillig ensamhet. Varför blev det så, och vilken betydelse har det haft? Det här är ämnet i hennes senaste bokprojekt, där hennes ambition är att återErövra ett gammal skamord: nuckan.

Kristianstadsbladet - 06 sep 18 kl. 00:04

Malin Lindroth: ”Jag vill reclaima ordet nuckan”

I stort sett hela sitt vuxna liv har Malin Lindroth levt i ofrivillig ensamhet. Varför blev det så, och vilken betydelse har det haft? Det här är ämnet i hennes senaste bokprojekt, där hennes ambition är att återErövra ett gammal skamord: nuckan.

Skånskan - 03 sep 18 kl. 05:00

12 056 personer avgör Skurups styre

SKURUP 12 056 röstberättigade personer avgör den 9 september vem som ska styra Skurups kommun de kommande fyra åren.
Blir det även denna gång Miljöpartiet som avgör hur styret ska se ut? Och hur kommer utbrytarna i Skurupspartiet att lyckas?

Skånskan - 28 aug 18 kl. 17:27

Nye komedikungen har en bit kvar

Recension   Han må bara vara en tvärhand hög, men ingen komiker är ändå större än Kevin Hart just nu. På visitkortet kan han tack vare filmer som Ride Along och Jumanji sätta filmstjärna, hans biografi I Can’t Make This Up var och är en präktig en bestseller, en egen komedikanal är i drift och han säljer regelbundet ut arenor när det är stand up-dags. Några bevis på hans popularitet är de svindlande hundra miljoner på sociala medier, som regelbundet följer honom och förra årets inkludering på Times lista över världens hundra mest inflytelserika individer.

DN - 26 aug 18 kl. 19:25

Ewa Stenberg: Kommer M och SD rädda Björklunds språkkrav denna gång?

Språktest är ett avlagt folkpartistiskt vallöfte som Jan Björklund försöker återErövra. Inte konstigt – det ledde till den största valspurtvinsten i modern svensk politik. Men LIberalernas trovärdighet i integrationspolitiken tyngs av tidigare kursbyten..

Barometern - 25 aug 18 kl. 16:50

Nicki Minaj släpper låt med k-popgrupp

Det sydkoreanska pojkbandet BTS fortsätter att Erövra musikvärlden. Den här gången genom ett samarbete med ingen mindre än Nicki Minaj. Under fredagen släpptes en ny version av BTS låt "Idol" med en hiphopvers av den amerikanska rapstjärnan.

BT - 25 aug 18 kl. 16:50

Nicki Minaj släpper låt med k-popgrupp

Det sydkoreanska pojkbandet BTS fortsätter att Erövra musikvärlden. Den här gången genom ett samarbete med ingen mindre än Nicki Minaj. Under fredagen släpptes en ny version av BTS låt "Idol" med en hiphopvers av den amerikanska rapstjärnan.

Blekinge Läns tidning - 25 aug 18 kl. 16:50

Nicki Minaj släpper låt med k-popgrupp

Det sydkoreanska pojkbandet BTS fortsätter att Erövra musikvärlden. Den här gången genom ett samarbete med ingen mindre än Nicki Minaj. Under fredagen släpptes en ny version av BTS låt "Idol" med en hiphopvers av den amerikanska rapstjärnan.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.