Entreprenörer

Monday, 27 May, 15:09

Nyheter om Entreprenörer

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 07 maj 19 kl. 07:32

Svenska butikskedjan har sorg: ”Stor förlust”

”Jag känner stor sorg och djup saknad efter min bäste vän och kompanjon”. Det säger Anders Forsgren, Rustas medgrundare, efter gårdagens besked om att Bengt-Olov Forssell, även han medgrundare till den nordiska varuhuskedjan, dessutom styrelseordförande, gått bort. Bengt-Olov Forssell avled alltså på måndagen efter en längre tids sjukdom.

Sydsvenskan - 04 maj 19 kl. 18:29

Erdogan positivt inställd till omval

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan signalerar nu att han stöder idén på ett omval. – Mitt folk säger till mig att valet bör tas om. Jag har inte yttrat mig förrän nu.

Helsingborgs Dagblad - 04 maj 19 kl. 18:29

Erdogan positivt inställd till omval

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan signalerar nu att han stöder idén på ett omval. – Mitt folk säger till mig att valet bör tas om. Jag har inte yttrat mig förrän nu.

VA - 15 maj 19 kl. 19:05

Sveriges 101 Supertalanger 2019 – Entreprenörer

Entreprenörerna som satsar allt..

Blekinge Läns tidning - 02 maj 19 kl. 16:20

Satsar på digital säkerhet

Nystartade företaget Diid satsar på digital säkerhet. Bolaget har erfarna Entreprenörer bakom sig. Och får miljontillskott..

DI - 01 maj 19 kl. 16:13

Lägg ned idén om höjda kapitalskatter

LEDARE. Den som har höga kapitalinkomster kan bidra mer – det var budskapet i finansminister Magdalena Anderssons första maj-tal. Hon påpekade att regeringen förra mandatperioden ville höja skatten på kapitalinkomster men att alliansen och Sverigedemokraterna stoppade detta.

DI - 13 maj 19 kl. 17:03

SKL ska inte driva höjd skatt för entreprenörer

LEDARE. Beskatta familjeföretagare och Entreprenörer hårdare – det är budskapet i den senaste ekonomirapporten från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Den presenterades i går och hade som huvudtema demografins utmaningar, alltså att det blir fler äldre, barn och unga samtidigt som antalet i arbetsför ålder ökar mycket mindre..

DN - 29 apr 19 kl. 08:51

”Mer rättvist att höja fastighetsavgiften för bostadsrätter”

REPLIK DN DEBATT 23/4. För att finansiera slopandet av värnskatten har artikelförfattarna två förslag: Höjd skatt för fåmansaktiebolag och en ny inkomstbaserad fastighetsskatt. Det är alltså främst Entreprenörer och småhusägare som förväntas stå för Januariavtalets nota, skriver Stefan Johansson och Håkan Larsson, Villaägarna..

Kristianstadsbladet - 28 apr 19 kl. 09:00

Storföretag gör underhållsstopp – ”Kostnaden är ett tresiffrigt miljonbelopp”

Nymölla bruk gör i år ett stort underhållsstopp. Cirka 400 Entreprenörer ska jobba på fabriken och kostnaden ligger på ett tresiffrigt miljonbelopp..

Skånskan - 25 apr 19 kl. 18:00

Företagare har valts ut till projekt

Hörr/Blentarp Maria Nilsson, som driver Eriksgården, och Elin Wahlgren, som driver Wahlgrens bageri och café, deltar i Entreprenör Skåne.Projektet Entreprenör Skåne startades 2013 av Region Skåne för att lyfta unga Entreprenörer i åldern kring 18-35 år. I år har 36 deltagare valts ut.

Corren - 27 apr 19 kl. 13:20

"Sverige behöver fler företagare"

För att väcka framtidens Entreprenörer till liv besökte Växtkraft Kinda och Nyföretagarcentrum niorna på Värgårdsskolan..

Sydsvenskan - 26 apr 19 kl. 07:00

Ikea ska få sociala entreprenörer att växa globalt

Målet är att sprida lokalt beprövade metoder för att lösa samhällsproblem..

Helsingborgs Dagblad - 26 apr 19 kl. 07:00

Ikea ska få sociala entreprenörer att växa globalt

Målet är att sprida lokalt beprövade metoder för att lösa samhällsproblem..

Skånskan - 24 apr 19 kl. 12:00

Bredbandsmålet uppfylls troligen inte

SJÖBO Nästa år ska 90 procent av de som bor i Sjöbo ha tillgång till snabbt bredband. Det målet har politikerna skrivit in i kommunens bredbandsstrategi sedan 2011.
Men frågan är om målet kommer att uppfyllas.

Corren - 11 maj 19 kl. 14:00

Malte – en starkt lysande entreprenör

I raden av färgstarka Entreprenörer som genom åren verkat i Linköping har Malte Månsson (1892–1975) en särskild lyskraft..

Västerbottens Folkblad - 24 apr 19 kl. 14:51

Investerare på jakt efter bolag som gör skillnad kommer till Umeå

Norrsken Foundation letar efter företag som påverkar 1 miljard människor positivt. Den 14 maj deltar de på Umeå Tech Arena. – Att göra någonting bra för världen är något som många Entreprenörer idag har som mål.

NSD - 23 apr 19 kl. 16:31

En verkstad för entreprenörer

Vallje är en arbets- och mötesplats som har skapats i det EU-stödda projektet Utvecklingsnod Sápmi..

Dagens PS - 23 apr 19 kl. 15:56

Kapitalismen i kris: ”Mitt i en revolution”

När kapitalismen ifrågasätts tar den yppersta eliten det personligt. Klyftorna växer i USA, och nu oroar sig miljardärerna för om deras livsstil kommer att överleva. I ett långt reportage i The Washington Post skriver Greg Jeffe om människorna som levt ”the American Dream”: de har startat från noll, gjort karriär och jobbat stenhårt för sin förmögenhet.

GöteborgsPosten - 19 apr 19 kl. 09:00

Sadlar, kapare, pilsner, månkameror

Den som kan Högsbos gator kan också Göteborgs näringslivshistoria. Lars O. Carlsson fortsätter sina strövtåg bland legendariska Entreprenörer..

Skånskan - 17 apr 19 kl. 13:30

”Inget konstigt med ny plan”

maglasäte/Lillasäte Kritiken är massiv mot den kommunala VA-utbyggnaden i Maglasäte som väntas starta vid månadsskiftet. I en intervju berättar Mittskåne Vattens chef Magnus Brom om hur utbyggnaden planerats.
– När det gäller Maglasäte är det kommunfullmäktige som fattat beslut om utbyggnad, säger han.

Nyan - 06 maj 19 kl. 08:00

Gratisföreläsning i kväll om entreprenörskap

Den svenska serieentreprenören, Youtubern och samhällsdebattören Henrik Jönsson föreläser om entreprenörskap den 6 maj klockan 19 på Bio Savoy. Arrangörer är Ålands Liberala Ungdomsgrupp och Unga Högersinnade på Åland. Föreläsningen är gratis men det finns ett begränsat antal platser.

Dagens Media - 15 apr 19 kl. 07:48

”Myt att det är bättre att starta eget som ung”

En av näringslivets mäktigaste kvinnor och Entreprenörer – Lena Apler – gästar ”Under 15” för att dela med sig av sina erfarenheter och syn på framtidens bank och finanssektor..

DI - 11 apr 19 kl. 08:42

Serneke tecknar ramavtal värt 2,5 miljarder

Byggkoncernen Serneke har som en av fyra Entreprenörer tecknat ett ramavtal med Specialfastigheter. Avtalstiden löper i två år med chans till två plus tre års förlängning. Bolagets del av avtalet uppskattas till runt 2,5 miljarder kronor under sjuårsperioden.

SVT - 10 apr 19 kl. 15:53

De vill utveckla ett alternativ till plast – med hjälp av hummerskal

Varje år ökar mängden plast ute i naturen, plastskräpet kan vara livsfarligt för både land- och vattenlevande djur. Men nu har en grupp Entreprenörer börjat utvinna kitin ur hummerskal och på så vis framställt ett plastliknande material. De hoppas att deras uppfinning ska kunna ersätta plast, som ett miljövänligt alternativ..

DN - 03 maj 19 kl. 15:22

Fullt fokus på kvinnligt entreprenörskap i Rinkeby

Evenemanget Rinkeby Empowerment ska få unga kvinnor i Rinkeby att förverkliga sina drömmar och starta egna företag. I ett samarbete mellan flera aktörer ordnas en inspirationsdag på Rinkebystråket.  – Vi tror att det finns eldsjälar som har stor potential, men att de inte synliggjorts tidigare, säger entreprenören Amal Said.

GöteborgsPosten - 06 apr 19 kl. 17:48

Att lyckas med misslyckanden

Hur kommer det sig att lyckade Entreprenörer som Oprah Winfrey prisar sina misslyckanden? skriver Tobias Fredberg..

Västerbottens Folkblad - 04 apr 19 kl. 16:00

[PLUS] Lapplands Mejeri inbjuden till Prins Daniel

Till Prins Daniels Entreprenörsdag bjuds ett hundratal Entreprenörer och inspiratörer från hela....

Jönköpingsnytt - 05 apr 19 kl. 11:07

Populära konceptet öppnar nytt

Trenden med att dela kontor med andra företagare och Entreprenörer fortsätter. Nu står det klart att coworkingbolaget DoSpace öppnar i Jönköping.
.

GT - 04 apr 19 kl. 14:10

Multimiljardärens dotter: ”Jag har fått offra mycket”

GÖTEBORG. Hon är dotter till en av världens mest framgångsrika Entreprenörer – Steve Jobs.Nu är Eve Jobs, 19, på plats i Sverige – och tävlar i Göteborg Horse Show för att göra upp i världscupfinalen i hoppning.

PrivataAffärer - 03 apr 19 kl. 15:16

Raset i Catena Media fortsätter

”Catena Media är i en omställning från ett entreprenörsföretag till ett större bolag med business i USA och andra kontinenter, vilket medför ökade kostnader samtidigt som de åkt på smällar i UK förra kvartalet. Man kan även förvänta sig att Sverige är tufft, om man läser operatörerna rätt. Så för långsiktiga investerare så är detta rätt tillfälle att våga gå emot strömmen, just nu är det småsparare som säljer”, skriver Bodenholms förvaltare Per Johansson, som är på resande fot, i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

Corren - 03 apr 19 kl. 06:00

Otursdrabbad byggnad snart klar

Efter en lång försening och konkurs för två Entreprenörer är Vallastadens högsta byggnad på väg att bli inflyttningsklar..

VA - 01 apr 19 kl. 09:11

Studenterna storsatsar på klimatsmarta innovationen – som ska minska kossornas metanutsläpp med upp till 80%

På bara några månader har de fyra grundarna till Volta Greentech gått från att vara högskolestudenter till att bli Entreprenörer på heltid. Nu ska de kommersialisera den nya upptäckten. .

DI - 27 apr 19 kl. 20:40

Ikea ska få sociala entreprenörer att växa globalt

Ikeas kunskaper inom storskalig produktion och internationell expansion ska hjälpa sociala Entreprenörer att lösa samhällsproblem på fler platser i världen. Målet är att skapa globala lösningar av beprövade lokala metoder genom ett nytt samarbete mellan den svenska möbeljätten och Ashoka, ett internationellt nätverk med nära 4.000 sociala Entreprenörer..

Skånskan - 29 mar 19 kl. 17:39

De tar över campingen

Barsebäckstrand Fritid Österlen med Ola och Anna Ambuhm tar över Barsebäckstrands camping. Omvandlingen av området inleds redan i vår då kommunen påbörjar markarbetet för tolv nya stugor.Det är många campinggäster som gått och väntat på besked om hur det blir med Barsebäckstrands camping.

BT - 30 mar 19 kl. 05:00

Från UF till start up med över 1 000 produkter

Från de inhyrda kontorsplatserna i Viskaholm drivs Proev AB, bolaget som drivs av tre tjugoåringar – och Boråsprofilen Dennis Lenberg. – Han investerade i oss som Entreprenörer mer än i affärsidén, säger medgrundaren Jonathan Pettersson.

DI - 27 mar 19 kl. 19:30

Sverige bör släppa datan fri för klimatets skull

DEBATT. Rätt använd kan digitaliseringen bana väg för ett fossilfritt Sverige. För att underlätta bör regeringen tillsätta en snabbutredning för att avgöra hur värdefulla data kan göras tillgänglig för Entreprenörer, skriver företrädare för digitaliseringskonsultbranschen tillsammans med Fossilfritt Sveriges Svante Axelsson..

Skånskan - 27 mar 19 kl. 20:00

Skolor riskerar nedläggning

SKURUP Det hotande underskottet för Skurups gymnasieplaceringar ska sparas in.
Kravet att få en budget i balans kan innebära att skolor i kommunen läggs ner.Åsa Ekblad, moderat ordförande för skol- och utbildningsutskottet, vill i varje fall inte utesluta att skolor måste läggas ner.

Sydöstran - 27 mar 19 kl. 17:30

Nytt rekord för UF-mässa

Rekordmånga unga Entreprenörer visade upp sina affärsidéer vid årets regionala UF-mässa på Blekinge Convention Center. Hela 163 UF-företag ställde ut, vilket är nytt rekord – i år igen. Det åtråvärda priset Årets UF-företag gick till Stadsboxen UF som säljer presentkit med lokala produkter..

Sydsvenskan - 27 mar 19 kl. 08:00

Ett steg närmare försäljning av simhallen i Lomma

Anbud har kommit in från flera Entreprenörer..

Alingsås tidning - 26 mar 19 kl. 05:30

Nya bud för parkbadskaféet

Nolhaga parkbad skulle drivas i egen regi – då intresset från presumtiva Entreprenörer var ljumt. Men nu ska kommunen åter ringla ut sina tentakler i den fria företagsamhetens värld och se ifall någon hugger.
”Vi har just nu inga planer på att lägga ut det på en entreprenör.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.