Ens

Tuesday, 23 October, 22:07

Nyheter om Ens

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 03 okt 18 kl. 10:28

Ledarkollen: Spricker Alliansen nu?

DagEns ledarkoll handlar om vem och vilka som egentligen borde bilda regering, om Irak. Dessutom briljerar skribenterna på The Guardian igen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar DagEns PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

SmålandsPosten - 03 okt 18 kl. 16:56

Enestubbe: Växjö Vipers förtjänar att hyllas

Att publiken gillar det behöver du inte Ens fundera på. Jag har både hört och läst om åskådare som varit närmast lyriska över den föreställning Niklas Nordén tyckte var dålig. Om 8–4 mot Helsingborg är dåligt, hur ska det då inte se ut när Växjö Vipers spelar bra?.

UT - 03 okt 18 kl. 17:12

Kakbjudning för ett öppet bibliotek

Ett 30-tal fikade tillsammans under onsdag eftermiddag på Ulricehamns stadsbibliotek. De bjöd nämligen in till internationellt kak-kalas, där gästerna fick ta med kakor som är typiska för Ens hemland..

Dalarnas tidningar - 28 sep 18 kl. 16:49

Jens Runnberg: S hade inte ens räknat på hyror i Dalarna när kampanjen #hyreschock kördes ut

Inslagen med så kallad "negative campaigning" – långsökta nidbilder av motståndarnas politik –....

Blekinge Läns tidning - 03 okt 18 kl. 04:00

Fredningsområden inkräktar på fiskerätt

Länsstyrelsen informerade aldrig yrkesfiskaren Jim SvEnsson om att myndigheten förbjöd fiske i hans lagfartsbundna fiskerätt. – Jag fick inte Ens yttra mig i saken. Men det gör jag ändå, säger han..

Expressen - 25 sep 18 kl. 14:46

Hammarby: ”Klart att vi förvånas över agerandet”

GÖTEBORG. IFK Göteborg hämtade in Marcus Degerlund, 20, på lån från Hammarby.Men hittills har det inte blivit någon succé för backtalangen – och mot BK Häcken fick han inte Ens plats på Blåvitts avbytarbänk.

Skånskan - 02 okt 18 kl. 16:35

Kristersson sonderar

Det var en pedagogisk talman som levererade en miniatyrlektion i politisk historia innan han kom med besked om resultatet av den andra talmansrundan. Andreas Norlén utser Ulf Kristersson som sonderingsperson för möjlig regeringsbildning. Historielektionen hade också ett tydligt syfte: att alla skulle förstå att det finns prejudikat för att göra på ett visst sätt som talman, även om låsningen är mer dramatisk och talmannen fått en mer aktiv roll än tidigare.

Dagen - 02 okt 18 kl. 15:39

Det låser sig varje gång jag blir förälskad

Fråga: ag är en 40-årig, Ensamstående man som upplever att jag har problem när det gäller att öppna mig för kvinnor. Det går bra att bara prata och bli vän, men när jag hittat någon som jag tycker jättemycket om, eller till och med förälskat mig i, låser det sig. Jag får inte fram de ord som beskriver hur jag känner för henne.

Skånskan - 02 okt 18 kl. 05:00

Hustrun nyckelvittne mot mordbrännaren

MALMÖ Hustrun är ett nyckelvittne mot kaféägaren som åtalats för grov mordbrand.
En månad efter brandattacken gick hustrun till polisen mitt i natten och berättade att hon hade hittat tändstickor i makEns bil samt att hon var med när maken fyllde en PET-flaska med bEnsin.Skånska Dagbladet har tidigare skrivit om brandattacken mot lägenheten som tillhör en kvinna som varit kaféägarEns älskarinna.

Skånskan - 20 sep 18 kl. 06:00

Tankens tyranni på festivalen

Klottret i en cykeltunnel i Hässleholm i början av 90-talet har hamnat i fokus för en experimentell film som deltar i Nordisk Panoramas kortfilms-tävling. Visningen är världspremiär för Magnus Rutbergs Sanctuary.
– Att den kommit med tar jag som ett bevis på att den fungerar.

Nyteknik - 28 sep 18 kl. 15:41

Apple och Huawei har nått drömgränsen – kan transistorer ens bli mindre nu?

Med sina 7-nanometerchip når Huawei och Apple en magisk gräns. Men snart sätter fysikEns lagar stopp. För att komma vidare måste vi hitta nya sätt att bygga processorer..

DI - 26 sep 18 kl. 14:31

Läkarförbundet: Intressekonflikter äventyrar patientsäkerheten

REPLIK. Enligt den replik som företrädare för Apotek Hjärtat och Min Doktor har skrivit så skulle vårt debattinlägg visa på en anmärkningsvärd misstro till våra förbundsmedlemmars integritet. Det har vi inte Ens antytt.

SVT - 01 okt 18 kl. 21:44

Häcken hotar om Europaplats efter nya vinsten

På de senaste nio matcherna har Häcken vunnit åtta. Inte Ens formstarka Elfsborg kunde få stopp på segermaskinen när Paulinho utökade sin ledning i skytteligatoppen..

Dagens PS - 15 sep 18 kl. 06:38

Stjärnmäklaren ruvar på ett hemligt projekt

Att träffa Niklas Berntzon är lite som att bli omkullvräkt av ett slagregn. Han är intEnsiv och extremt närvarande. Det är inte svårt att förstå att han anses vara Sveriges bästa mäklare just nu.

Västerbottens Folkblad - 01 okt 18 kl. 19:01

Kvinna skadad av kniv

Polis har under eftermiddagen upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka. Olyckan inträffade i Nordmalings kommun där en kvinna har skurit sig på en mattkniv. ”En kvinna i 30-årsåldern ska ha skurit sig i handen med en mattkniv och tar sig till sjukhus.

Nyan - 01 okt 18 kl. 05:48

Här är bron som ska bli hundra år gammal

Den gamla höll inte Ens 40 år, men den här har en utlovad längre livstid. – Den är planerad för 100 år, säger platschef Magnus Ahlskog som basat över totalt 150 personer under byggets gång. Broprojektet, som påbörjades i februari 2017, framskridit enligt planen.

IDG - 01 okt 18 kl. 16:02

Amerikansk kund lyckades köpa nästa Chromecast – innan den ens lanserats


Googles kommande lanseringsevent innehåller färre och färre nyheter..

PrivataAffärer - 01 okt 18 kl. 07:08

Facebook pressas efter säkerhetshål

Den 25 september upptäckte Facebook att bedragarna utnyttjade en sårbarhet i bolagets datakod beträffande funktionen där man kan se hur Ens profil ser ut i en utomståendes ögon (”View as”). Sårbarheten möjliggjorde för bedragarna att stjäla inloggningsinformation kopplad till funktionen som gör att man kan förbli inloggad på Facebook utan att behöva skriva in sitt lösenord varje gång i appen. ”Eftersom vi bara har startat vår utredning har vi ännu inte kunnat fastställa huruvida dessa konton har missbrukats eller om information har hamnat i orätta händer.

GöteborgsPosten - 31 aug 18 kl. 15:35

Inget SD-samarbete – ens på sikt

Inte Ens om 20 år ser KD-ledaren Ebba Busch Thor ett samarbete med SD som rimligt. "Jag ser inte att den utvecklingen kommer ske så som läget är i SD nu", säger hon..

SVT - 17 sep 18 kl. 07:22

Mästarlaget tänker inte besöka Vita huset

2018:s WNBA-mästare Seattle Storm har inget intresse av att acceptera en eventuell inbjudan till Vita huset. – Det har kommit på tal. Just nu behöver det inte Ens diskuteras, säger veteranen Sue Bird till Seattle Times..

Uppsalanyheter.se - 01 okt 18 kl. 01:26

Recension: Finland tolv poäng!

RecEnsion: Wentus BluesBand, finlands mest välmeriterade rytm & blues band. Avslutar sin femdagars Sverigeturné en solig, och vacker höstsöndag i slutet av september. Något som kändes som en perfekt inramning för dagen i ett fullsatt Kultuoasen.

DN - 01 okt 18 kl. 05:00

Aleksa Lundberg: Vi behöver inte vara antingen eller – jag kan vara en bögtjej

Hur är det när Ens yttre inte alls stämmer överEns hur det känns inuti? När alla ser på dig som en kille, medan du själv är en kvinna eller kanske en ”bögtjej”. Som det var för Aleksa Lundberg..

YLE - 21 sep 18 kl. 10:02

Missnöje med färdtjänst i Raseborg: "Förr var chauffören förtrogen vän - nu vet man inte ens om bilen dyker upp"

DUV i Västnyland, Västnylands MS-klubb och Västra Nylands Reumaförening har vänt sig med ett brev till staden där de efterlyser förbättringar gällande hur färdtjänsten ordnas..

Skånskan - 01 okt 18 kl. 01:51

Prespa Birlik föll mot jumbon

FOTBOLL KSF Prespa Birlik föll tungt i bortamatchen mot jumbon Varbergs GIF, 0-2 (0-1), och kan ännu inte jubla över nytt kontrakt i division 2 västra.Labinot Syla behövde inte Ens tre minuter för att ge Varberg ledningen hemma på Påskbergsvallen.
2-0-målet gjorde Kreshnik Kameraj i minut 70.

Kristianstadsbladet - 30 sep 18 kl. 22:25

Klart: Bromölla spelar vidare i damettan

Det blev ingen seger, inte Ens en poäng. Men det viktigaste av allt: Bromölla spelar i damettan även 2019. – Det känns skönt att kunna lämna över ett division I-lag, säger avgående tränaren JEns Pettersson efter 3–4 mot Skurup i säsongEns sista hemmamatch..

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 18 kl. 19:03

Kan det ens bli spännande nu, BoIS?

Landskrona tappade segern i slutminuterna mot Frej..

Cornucopia - 30 sep 18 kl. 18:41

Söndagsenkät: Betalar du för en dagstidningsprenumeration?

Dags för en liten söndagsenkät igen och denna gång tittar vi på hur många av de kära läsarna som personligen betalar för en dagstidningsprenumeration, på papper respektive online. Svara nedan.Årets kaminpremiär.

Skånskan - 29 sep 18 kl. 20:53

IFK Malmö tappade i kvalstriden

FOTBOLL IFK Malmö bjöd in konkurrenterna i kampen om kvalplatsen i division 2 västra efter 1-3 (0-1) hemma mot SävedalEns IF.
Slätstruket och nu skiljer bara en poäng ner till trean Halmia.– Klart man är besviken.

Skånskan - 30 sep 18 kl. 15:00

En bekväm och stadig jubilar

Motor Den var inte lika hi-tech som ekipagen från Citroën och Renault. Ändå blev den Årets bil i Europa 1969. Peugeot 504 var helt enkelt ett rejält och bra ekipage.

Nyheter 24 - 30 sep 18 kl. 14:20

Conor McGregor – det här visste du inte om honom

30-åriga MMA-fightern Conor McGregor tog sina första stapplande steg inuti ringen i hemstaden Dublin. Sedan dess har han sannerligen gjort en resa som få människor har gjort. Idag är han en av väldEns bäst betalda idrottsmän, han har fans över hela världen och han har bytt ut Dublin mot Las Vegas.

Ekonomistas - 28 sep 18 kl. 11:42

Spelteoretiska resonemang om regeringsbildningen

Vad har spelteori att säga om regeringsbildningen? Frågan har ställts mig i dagarna i letandet efter nya vinklar på frågan ”Vilka regeringskonstalationer är mest sannolika?” Det finns många sätt att närma sig en sådan fråga.

Trelleborgs Allehanda - 30 sep 18 kl. 06:00

Sjuksköterskan som vill sprida information om kvinnovåld

Om man misstänker att Ens kompis, kollega eller patient är utsatt för våld – hur ska man våga ställa frågan? Sjuksköterska Helena Johansson föreläser om hur man jobbar med våld i nära relationer. I oktober kommer hon till Studiefrämjandet i Trelleborg..

Expressen - 25 sep 18 kl. 13:26

Verkliga sanningen bakom Stieg Larssons Millennium

När Stieg Larsson gick bort 2004, endast 50 år gammal, hade den första ”Millennium”-boken inte Ens kommit ut.Sanningen om vad som skapade boksuccén har därför förblivit något av ett mysterium. Fram tills nu.

BT - 30 sep 18 kl. 02:00

Rajacic: Mark spelar för att överleva

Marks säsongstart väntar precis runt hörnet, men inte Ens de största optimisterna är förväntansfulla. I år gäller det att överleva..

Expressen - 26 jul 18 kl. 12:46

Krävde pengarna tillbaka – på grund av grillförbudet

Det råder eldningsförbud i princip hela landet och på vissa platser får man inte Ens elda på egen tomt. Det har irriterat några campinggäster som har krävt pengarna tillbaka – för att de inte får grilla på campingen. – Men det är ju inte riktigt vi som bestämmer detta utan det kommer ju från en myndighet, säger Joakim Lundgren, servicechef på Gunnarsö camping, till P4 Kalmar.

GöteborgsPosten - 31 aug 18 kl. 10:02

Sälja Liseberg är vansinne

Alliansen i Göteborg är på säljhumör. De har gjort klart att de vill sälja kommunala bolag och tillgångar i stor skala. Nu har KD-ledaren Lega riktat in sig på Liseberg.

Skånskan - 27 sep 18 kl. 15:00

Med poesi från Sätofta till Strindberg

Höör/Sätofta Sätoftasonen Emil Kléen skrev naturlyrik om Ringsjöbygden och var god vän med August Strindberg. Nu vill Höörsbon och författaren Bo Bjelvehammar att fler får reda på vem Kléen var, och har just släppt boken ”Om Emil Kléen”.”Ekan glider
på stillnat vatten,
långsamt skrider
den ljumma natten
natt i juni, ljus och lång,
ljus och lång
med doft ur skog och trastEns djupa sång.

Skånskan - 29 sep 18 kl. 15:00

Det osannolika blir mer sannolikt

Det hände egentligen inte särskilt mycket i den första talmansrundan. Det som hände var sannolikt. Samtidigt blev det osannolika lite mer sannolikt.

Expressen - 14 sep 18 kl. 10:52

Därför tackar Alexandra Pascalidou nej till frierierna

Hon säger att hon har sett personer som inte Ens har hälften av hennes erfarenhet och utbildning gå före henne i kön.Men Alexandra Pascalidou vägrar att bli bitter. – Det är alla nej som har gjort mig till författare, säger den bokaktuella 48-åringen – och berättar att föräldrarnas skilsmässotrauma har bidragit till att hon tackat nej till flera frierier..

Supermiljöbloggen - 25 sep 18 kl. 16:13

Premiär för SMB Kultur

BOOM! Idag är det världspremiär för SupermiljöbloggEns nya kulturdel - SMB Kultur. Vi har tagit tempen på bloggEns kulturredaktör Joel Gordon Hultsjö.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.