Energilager

Tuesday, 11 December, 14:52

Nyheter om Energilager

Sortering: Relevans | Senaste
Nyteknik - 11 okt 18 kl. 09:46

Energilager kan lösa brist på elkabel – ersätts med batterier

Batterier kan vara ett alternativ till nya kablar när ett område behöver mer el. Det visar ett nytt exjobb. ”Men batterier finns inte på agendan hos de flesta nätbolag”, säger Anna Wolf på Power Circle..

VA - 20 sep 18 kl. 12:39

Tar delningsekonomin till energisektorn

Med Ferroamps energihubbar kan elkunder dela på gemensamma resurser som solceller, Energilager och laddplatser för elbilar..

YLE - 07 sep 17 kl. 16:00

Tomt energilager blev den största utmaningen i bergslopp på 170 km

I de franska bergen gick Ultra Trail du Mont-Blanc (UTMB) av stapeln i helgen. Bland de 2500 deltagarna fanns Jakobstadsbon Ida Kronholm med målet att springa 170 km på två dygn. Genom lottdragning hade Ida Kronholm fått startplats i UTMB, ett av världens tuffaste lopp.

Nyteknik - 23 mar 18 kl. 13:25

Teknikelever vinner pris för illustration av energilager

Elever på Teknikprogrammet i Jönköping har tagit fram egna lösningar och skapat en illustration kring hur ett Energilager med hållbar utveckling i fokus kan se ut..

VA - 29 jun 17 kl. 14:47

Här Sveriges smartaste energiinnovationer

El från sopor, Energilager i salt och ett Uber för grus och plank. Här är Sveriges smartaste och mest innovativa energilösningar. Årets finalister till E-prize, Sveriges största energipris..

Nyteknik - 17 mar 17 kl. 14:41

BMW-batterier i Vattenfalls energilager

Vattenfall kommer att använda BMW-batterier för att lagra överskottsenergi vid sina vindkraftparker. Företagen har tecknat avtal om 1 000 litiumjonbatterier i år..

Nyteknik - 01 mar 17 kl. 13:33

Rosen som lagrar energi

Rosor är röda, violer är blå, snart kan de lagra el båda två. Forskare vid linköpings universitet har gjort en levande växt till Energilager..

DalaDemokraten - 10 feb 17 kl. 16:24

363 000 till energilagring

Samarkand2015 i Ludvika vill undersöka om det går att använda nedlagda gruvor som Energilager..

Nyteknik - 21 nov 16 kl. 10:56

Baylan: Globalt krävs det lager

Energiminister Ibrahim Baylan sätter stora förhoppningar till Energilager i omställningen till förnybar elproduktion.– Globalt är jag övertygad om att lagring kommer att bli ”gamechangern,” säger han..

Nyteknik - 21 nov 16 kl. 11:34

Här bygger Vattenfall sitt batterilager

Vattenfall ska bygga ett batterilager på 22 MW i anslutning till en av sina vindkraftsparker i Storbritannien. Men i Sverige saknas förutsättningar för att investera i nya Energilager, anser företaget..

Nyan - 06 okt 16 kl. 10:16

Andra öar långt före Åland med grön el

I dag produceras 60 procent av den energi som behövs på Färöarna med hjälp av vind och vatten.

Och på Orkneyöarna är man redan nu uppe i 112 procent förnybar elproduktion.
Allwinds vd Henrik Lindqvist har deltagit i tvådagarskonferensen 100by2030 i Torshavn i dagarna.

YLE - 19 okt 16 kl. 21:23

Travdalen i Vasa blir ett energieffektivt innovationsprojekt

Den nya stadsdelen "Travdalen" i Vasa ska bli ett ett energieffektivt och innovativt bostadsområde där man också kan ta sig fram virtuellt. Den nya stadsdelen "Travdalen" som som planeras där travbanan finns idag ska bli en levande och urban bostadsmiljö. Men även ett AIKO-projekt.

Supermiljöbloggen - 03 okt 16 kl. 13:52

Regeringen presenterar nytt bidrag för energilagring

Efter sommarens heta diskussioner om solskattens vara eller icke vara ger regeringen solenergin ett nytt försök.  Nu kan den som vill lagra sin egenproducerade el räkna med ett nytt bidrag. I somras beslutade regeringen att den som har solcellsanläggningar på 255 kilowatt eller mer måste skatta för sin elproduktion, ett beslut som fick ett mulet mottagande av svenska solels-förespråkare.

Nyteknik - 02 sep 16 kl. 11:21

”Räkna med fjärrvärmen i smarta näten”

DEBATT. Bebyggelsen kan fungera som Energilager och balansera för väderberoende vind- och solkraft. Men laststyrning kan tillämpas även i nät med andra energibärare än el, som till exempel i fjärrvärmenät eller i gasnät, skriver Patrick Isacson, Christian Johansson och Erik Dotzauer, NODA Intelligent Systems AB..

Cornucopia - 14 jan 16 kl. 09:07

SvD: Effektreserven nära att sättas in

Svenska Dagbladet har en offlineartikel om att den svenska effektreserven är nära att sättas in med oljeeldade kraftverk och nedstängningar av Stora Ensos och Holmens bruk. 
Elpriset i södra halvan av Sverige är nu 88:61 EUR/MWh (tänk "ören per kWh") och importen till södra Sverige ligger i princip på max med noll bruttoexport i söder. Då ska det fortfarande bli kallare i södra Sverige i morgon, men sedan kommer räddningen med helgen och nedstängning av många arbetsplatser.

Nyteknik - 01 dec 15 kl. 10:04

Volvos batteri blir hemlager för solel

Batterierna i Volvos elbussar får en ny uppgift som Energilager för solceller i en bostadsrättsförening..

Nyteknik - 25 maj 15 kl. 13:55

Lagrar sol och vind - med tåget

Tunga tågvagnar blir nytt Energilager för sol- och vindkraft..

Nyteknik - 28 maj 15 kl. 11:55

Daimler följer Tesla - säljer hushållsbatterier

Batterier för elbilar kan även användas som Energilager i hemmet. Tesla började sälja i maj, Daimler följer efter i juni..

Regeringen - 27 sep 16 kl. 13:06

Ibrahim Baylan inledningstalar på seminarium med fokus på energilager i elsystemet

Onsdagen den 28 september arrangerar Energikommissionen tillsammans med Forum för smarta elnät ett expertseminarium om Energilager i elsystemet. Ibrahim Baylan inledningstalar..

Nyteknik - 07 jul 14 kl. 10:28

Rådet: Så här ska Sveriges elnät bli smartare

ALMEDALEN. Stimulera mikroproduktion och satsa på småskaliga Energilager som ackumulatortankar och batterilager. Det är några av rekommendationerna för hur Svergies elnät ska bli smartare..

Nyteknik - 05 feb 13 kl. 09:25

Fler hämtar värme och kyla från berget

Intresset för att kyla och värma större fastigheter med energi från berget ökar. På Karlstads universitet byts fjärrvärmen ut mot ett Energilager bestående av 270 borrade hål..

Affärsvärlden - 02 jan 13 kl. 10:10

"Vi måste lära oss att kunden finns utanför Sverige"

Energilager i fordon och mer automation. Det är två stora utmaningar för fordonsindustrin. Affärsvärlden ställer sju frågor till Fredrik Sidahl, vd för Fordonskomponentgruppen FKG..

Corren - 21 dec 12 kl. 10:41

Professor kritiserar energilösning

Energiprofessor Björn Karlsson vill stoppa Lejonfastigheters planer på ett underjordiskt Energilager i berget vid huvudbiblioteket..

Corren - 04 dec 12 kl. 10:12

Biblioteket sparar sommarvärmen

Berget under marken vid biblioteket mitt i Linköping ska bli Energilager för sommarens överskottsvärme och nyttjas under vintern i stället..

Nyteknik - 15 nov 12 kl. 14:50

Så får elbilsbatteriet ett andra liv

När elbilsbatteriet tappat kraft kan det få ett nytt liv som Energilager. Det visar ett lyckat försök som ABB och GM gjort med batterier från hybridbilen Volt..

Nyteknik - 17 sep 15 kl. 11:14

Regeringen inför stöd för energilager

Regeringen inför ett nytt stöd för att hushåll ska kunna lagra sin egenproducerade el. Totalt satsas 175 miljoner kronor på Energilager de närmaste fyra åren..

Nyteknik - 17 apr 12 kl. 19:30

Scandinavian Energy Efficiency

Att värma och kyla byggnader slukar mängder av energi. Seec:s smarta Energilager kapar energinotan rejält. Det patenterade systemet styr hur överskottsvärme lagras i berget på sommaren och tas ut på vintern.

Teknik360 - 23 maj 11 kl. 10:44

ABB stabiliserar brittisk vindkraft med energilager

Dynapeaq, ABB:s teknik för dynamisk energilagring, har för första gången driftsatts. Lokalt producerad vindkraft i östra England ska nu stabiliseras och förse elnätet med reservkraft..

Nyteknik - 12 feb 15 kl. 14:43

Vattenfall tar BMWs bilbatterier i energilager

Vattenfall bygger ett Energilager som baseras på 100 hopkopplade batterier från elbilar i ett projekt tillsammans med BMW och Bosch..

Nyteknik - 04 apr 11 kl. 08:41

Läsarna: Så laddar vi elbilen på några minuter

LÄSARKOMMENTARER. Lokala Energilager eller högspänningsnät fram till ?macken??

Nyteknik - 29 mar 11 kl. 17:00

Scandinavian Energy Efficiency

Sverige är världsledande på bergvärme. SEEC tar tekniken ett steg längre genom sina smarta Energilager för större fastigheter. Genom att lagra överskottsvärmen på sommaren i berget och ta ut den på vintern kapas energinotan rejält.

Nyteknik - 04 feb 11 kl. 09:41

Grafen får konkurrens

Atomtunna skikt av olika övergångsmetaller kan nu blandas ihop till kompositer med extrema elektriska och termiska egenskaper. En ny metod att skala materialen till kristallina monolager gör det möjligt att tillverka snabb elektronik och effektiva Energilager..

Nyteknik - 13 okt 14 kl. 07:44

Energilager av skrynklig grafen

Skrynklig grafen kan ge billiga Energilager i böjbara elektronikprylar. Det visar forskare vid MIT..

Nyteknik - 10 feb 14 kl. 10:38

Gamla elbilsbatterier blir energilager

När batterierna i elbilar inte längre håller måttet som energikälla i bilarna kan de fortfarande göra tjänst som Energilager..

Nyteknik - 02 jan 13 kl. 09:42

Energilager ska lyfta fordonsbranschen

Energilager i fordon och mer automation. Det är två stora utmaningar för fordonsindustrin. Ny Teknik ställer sju frågor till Fredrik Sidahl, vd för Fordonskomponentgruppen FKG..

Nyteknik - 13 apr 12 kl. 09:30

Elbilar laddas från energilager

I Falköping testas nu elbilsladdning från ett Energilager i lågspänningsnätet. Samtidigt testas hur energilagret klarar att ta emot el från solceller..

Helsingborgs Dagblad - 01 dec 18 kl. 09:48

Elbilar får ny roll – som energilager

Eldrivna bilar kan fungera som kraftreserv för att lagra energi och få en jämnare förbrukning från elnätet. Nu testas tekniken i Kungsbacka. – Under natten äger systemet bilbatteriet, säger Christer Lindström, fordonsansvarig hos kommunen.

GöteborgsPosten - 01 dec 18 kl. 11:18

Elbilar får ny roll – som energilager

Eldrivna bilar kan fungera som kraftreserv för att lagra energi och få en jämnare förbrukning från elnätet. Nu testas tekniken i Kungsbacka..

GöteborgsPosten - 01 dec 18 kl. 11:18

Elbilar får ny roll – som energilager

Eldrivna bilar kan fungera som kraftreserv för att lagra energi och få en jämnare förbrukning från elnätet. Nu testas tekniken i Kungsbacka..

SmålandsPosten - 01 dec 18 kl. 09:48

Elbilar får ny roll - som energilager

Eldrivna bilar kan fungera som kraftreserv för att lagra energi och få en jämnare förbrukning från elnätet. Nu testas tekniken i Kungsbacka. - Under natten äger systemet bilbatteriet, säger Christer Lindström, fordonsansvarig hos kommunen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.