Emigrerar

Saturday, 23 February, 16:44

Nyheter om Emigrerar

Sortering: Relevans | Senaste
SVT - 11 jul 18 kl. 09:55

John Cleese Brexit-protest: Emigrerar från Storbritannien

Monty Python-stjärnan John Cleese kommer att emigrera från Storbritannien till följd av en ökande besvikelse över hemlandets utveckling. Det berättade komikern i en intervju med BBC, där han pekade på Brexit, landets medier och den låga intellektuella nivån i det offentliga samtalet som sina främsta anledningar..

BT - 10 jun 18 kl. 04:00

Heinö: Ta debatten med SD om återvandringen

Sverige är ett invandrarland men också ett utvandrarland. Årligen Emigrerar omkring 50 000 människor. Somliga väljer senare att återvända, många kommer aldrig mer tillbaka..

DI - 30 nov 17 kl. 19:34

Tobias Wikström: Nya förslaget hotar den fria rörligheten

LEDARE. I veckan lade Skatteverket ett förslag om utflyttningsbeskattning. Den som Emigrerar ska tvingas skatta för sina latenta kapitalvinster, men sedan få anstånd tills tillgångarna sålts..

Dagens Media - 17 aug 17 kl. 11:09

Efter "Historieätarna" – Haag och Lundgren tillbaka i SVT

UPPDATERAD. Utforskar livet som utvandrande svenskar i USA i "Erik och Lotta Emigrerar". Samtidigt är båda är just nu ansiktet utåt för två olika företag – för Dagens Media förklarar SVT hur det går ihop..

Dagens Media - 17 aug 17 kl. 11:09

Efter "Historeätarna" – Haag och Lundgren tillbaka i SVT

Utforskar livet som utvandrande svenskar i USA i "Erik och Lotta Emigrerar"..

YLE - 02 jun 17 kl. 15:45

Berömda Åbosälarna emigrerar till Helsingfors

Åbos färggranna sälar präglar snart huvudstaden. På Helsingforsdagen 12 juni ställs de ut på Senatstorget. Hej hylje-sälarna var en idé som föddes hos Camilla Hackman, och som Stefan Lindfors skapade för kulturhuvudstadsåret i Åbo 2011.

Ekonomistas - 14 sep 16 kl. 16:10

Utvandrarlandet Sverige

År 1867 utvandrade Charles och Emma Hederstedt från Sverige till Kansas i USA med sin då ettårige son Gabriel. Gabriel fick så småningom dottern Evelyn. Långt senare, när den stora depressionen inleds i USA år 1929, Emigrerar smålänningen Albert Östling till USA.

Cornucopia - 11 jul 16 kl. 09:58

Finns det någon väg framåt för Ryssland?

Finns det någon väg framåt för Ryssland? Kan progressiva krafter ta över diktaturen i Kreml och vända landet till demokrati, mänskliga rättigheter, fred och försoning? Dessvärre ser det inte ut som det.

Expressen - 28 maj 16 kl. 09:41

Mino Raiola: "Flyttar hellre till Nordpolen"

Nu avfärdar Mino Raiola uppgifterna om att Zlatan Ibrahimovic kan bli assisterande tränare i Manchester United. – Jag Emigrerar hellre till Nordpolen än har honom som assistent, säger storstjärnans agent Raiola..

Västerbottens Folkblad - 16 maj 16 kl. 23:00

[PLUS] Ett flygplan om dagen lämnar Holland för gott

Två till tre procent av Hollands befolkning Emigrerar årligen. – Ungefär 400 personer om dagen,....

Skånskan - 02 apr 16 kl. 20:00

33-åringen som inte mördade Olof Palme

Recension BOK
Nätterna på Mon Cheri
Författare: Stefan Lindberg
Förlag: BonniersMed stor samstämmighet har media åter igen upplevt Palmemordet. Och med den återkommande känslan för de förvillande detaljerna, privatspanarsvamlet och de nostalgiska tillbakablickarna. Trettioårsperspektivet har ofta saknat överblick, men adderat nya lösningar.

Sydsvenskan - 02 apr 16 kl. 13:53

Turturstorkar hoppas locka turister

Storken Klepetan flög i veckan över 13 000 kilometer för att återförenas med sin kärlek, den handikappade storkhonan Malena, i Kroatien. Nu utnyttjar turistrådet den långvariga kärlekshistorian i sina försök att locka besökare till Adriatiska kusten. I sociala medier har filmen "Äkta kärlek återvänder alltid på våren" publicerats med hopp om att övertyga turister om att Kroatien är en destination där trevliga saker kan hända.

Sydsvenskan - 25 feb 16 kl. 17:52

Kalejdoskop som tränar oss att tänka fritt

Livet rymmer inga garantier hos Ljudmila Ulitskaja. Gabriella Håkansson läser en författare som vägrar sockra medicinen men ändå är folkkär. Året är 1953 och i Moskva avbryts radiosändningen av en regeringskommuniké som meddelar att Josef Stalin har blivit förkyld.

Politologerna - 20 dec 15 kl. 08:00

Lucka #20: Svenska emigranter i ett globalt perspektiv

Det här inlägget baseras på text som ingår i inledningskapitlet i den kommande boken ”Svenska utlandsröster” (Solevid (red), 2016). Tidigare inlägg om SOM-undersökningen till utlandssvenskar finns här, här och här. Antalet migranter i världen ökar ständigt.

Ekonomistas - 18 okt 15 kl. 13:40

Hur mycket mer än ”dem” är ”vi” värda?

Jag skriver idag på Svenska Dagbladets ledarsida om beräkningar som Dani Rodrik (Harvard University, länk) har gjort för att besvara följande fråga: ”Hur mycket mer måste en person i ett rikt land bry sig om sina landsmän jämfört med hur mycket hon bryr sig om människor i världens fattigaste länder för att nå slutsatsen att gränser bör vara stängda”. Mitt SvD-inlägg, ”Världens fattiga vinner på öppnare gränser”, kan läsas på SvDs hemsida. Här på Ekonomistas ger jag lite mer detaljerad information om Rodriks funderingar och beräkningar.

Skånskan - 24 sep 15 kl. 10:00

Unik inblick i ett konstnärskap

Kultur och Nöje KONst
Yayoi Kusama
– I oändligheten
Louisiana
Till och med den 24 januarirecension Framför entrén till Louisiana står en enorm pumpa av mattoxiderad brons. Formerna är sensuellt svällande och skalet mönstrat av regelbundna band av stora och små prickar. Pumpan är ett verk av museets huvudutställare under hösten, japanska Yayoi Kusama.

Expressen - 21 jul 15 kl. 22:40

En skam för Europa att judar emigrerar

Är det dags för judarna att lämna Europa? Frågan prydde den amerikanska tidskriften The Atlantics omslag i april..

YLE - 21 aug 15 kl. 18:28

Unga lämnar Finland för studier och jobb

Allt fler finländare flyttar utomlands. Det kan vara en normalt hopp i statistiken men det kan också vara en utflyttningsvåg likt den som uppstod efter 90-talets ekonomiska svacka, enligt en forskare på Migrationsinstitutet. Det är för tidigt för att tala om trend, men statistiken från de senaste åren visar att antalet finländare som flyttar utomlands ökar.

Dagens Media - 18 aug 15 kl. 15:52

Judit och Judit emigrerar till Amerika

Judit och Judit tröttnar på usel wifi – och tar båten över Atlanten..

BT - 26 dec 14 kl. 10:40

Litauen tar nästa steg mot väst

Den 1 januari inför Litauen euron som valuta. Det kommer att locka investeringar och föra landet närmare den europeiska gemenskapens hjärta, hoppas entusiasterna. Men den nya valutan har bara stöd av en väldigt knapp majoritet.

Sydsvenskan - 22 dec 14 kl. 04:00

Minnena som arbetsredskap

Hur minns man, om man lärt sig att lögnen är ett sätt att överleva?För Emilia Degenius, psykoanalytiker och psykolog, är minnet ett arbetsredskap. Det är något hon använder dagligen.

Nya Wermlands Tidningen - 11 dec 14 kl. 06:00

Berättelsen om Kvällsvecken

Sent 1800-tal. Oskar II är unionskung i både Sverige och Norge. Folkrörelserna växer i omfattning, Sverige är ett ännu jordbrukssamhälle.

SVT - 29 sep 14 kl. 20:32

Ungdomarna flyr Italien

Alltfler unga italienare Emigrerar. De söker arbete, men inte bara. De söker en hederlig chans att göra något med sina liv..

Cornucopia - 03 okt 14 kl. 15:09

Fredagsmys: Vilket land ska man fly(tta) till?

Dags för lite härligt extra mysigt fredagsmys. Nu när den socialistiska axelmaktregimen tillträtt vänder jag mig speciellt till er i de svenska diaspororna utomlands - till vilket land ska man flytta för att komma undan socialisterna i axelmakten?
Det enklaste sättet att rösta är ju med fötterna.

Aftonbladet - 27 aug 14 kl. 11:02

Italienarna emigrerar – en lycklig skilsmässa?

Kristina Kappelin – med det bästa från Italien.

Sydsvenskan - 04 maj 14 kl. 05:30

Charlotte Wiberg: Visst finns det en lucka i Edgar Reitz historieberättelse

Tyske regissören Edgar Reitz inledde den stora Heimatkrönika han nu arbetat med i över trettio år som en reaktion mot tv-serien ”Förintelsen”, som han ansåg tog ifrån tyskarna deras egen historia. Hans egen behandling av tysk antisemitism i serien ”Heimat” från 1984 var försumlig och apologetisk. I boken ”Drehort Heimat”, som innehåller anteckningar från arbetsprocessen bakom serien, ges en tämligen obehaglig bild av ett bakomliggande tankemönster hos regissören vad gäller hans relation till amerikansk populärkultur – och till judar.

Opinionen.se - 31 mar 14 kl. 15:40

Kändiskrögaren emigrerar: "Jag älskar Australien"


Kändiskrögaren Heston Blumenthals trestjärniga krog Fat Duck lämnar Storbritannien - för att i stället slå upp portarna i Melbournes trendiga Southbank-distrikt..

DI - 27 jan 14 kl. 13:20

Aktiepodden: Kinnevik emigrerar

I veckans avsnitt av Di:s aktiepodd, "Börsen just nu" ger Ulf Petersson och Oscar Karlsson sin syn på Kinnevik efter den senaste veckans kursturbulens och vd-avhopp. Vidare köprekommenderar aktiepodden Ratos, Skistar och Tradedoubler..

Världen Idag - 26 nov 13 kl. 10:50

Rekordmånga europeiska judar emigrerar till Israel

Den judiska immigrationen från Frankrike till Israel har ökat med 49 procent under årets första nio månaderna, jämfört med året innan. Till och med september hade 2 185 franska judar immigrerat till Israel jämfört med 1 469 under samma period 2012, skriver Times of Israel. – Septembertalet är vanligtvis en god indikation på tendensen för hela året, säger Howard Flower, immigrationsdirektor vid Internationella kristna ambassaden i Jerusalem, som bidrar till Jewish Agencys arbete.

SvD - 01 jul 13 kl. 09:30

Sveriges främste tränare emigrerar

Flyttar till Florida i höst..

ÖstersundsPosten - 17 maj 13 kl. 07:18

De vill locka fler holländare till länet

Varje dag Emigrerar 400 holländare. Några av dem hittar till länet. En ny bok ska locka fler av dem till Jämtland..

YLE - 08 feb 13 kl. 09:08

Den österbottniska livskvaliteten skall locka holländare till flytt

Det här veckoslutet visar Österbotten upp sig i Holland på Europas största emigrationsmässa. Mässan hålls i Utrecht och dit väntas ca 10 000 besökare. Det man då kommer att marknadsföra är framförallt landskapets unika natur, goda sysselsättningsläge, energiklustret och livskvaliteten i Finland och Österbotten.

YLE - 13 dec 12 kl. 19:32

Är grek lika med lat?

Har grekerna sig själva att skylla för att de hamnat i den djupa ekonomiska svackan? Eller är det bara lätt för medierna att generalisera? Grekiskan Maria Manoli vill inte bli stämplad bara för att hon kommer från Grekland.

YLE - 13 dec 12 kl. 17:36

Är grek lika med lat? Se kvällens TV-Nytt!

Har grekerna sig själva att skylla för att de hamnat i den djupa ekonomiska svackan? Eller är det bara lätt för medierna att generalisera? Grekiskan Maria Manoli vill inte bli stämplad bara för att hon kommer från Grekland.

NT - 26 apr 12 kl. 18:17

Rooney Mara i Nick Hornby-film

Rooney Mara är klar för huvudrollen i "Brooklyn", en kommande filmversion av Colm Toibins roman från 2009 om en ung irländsk kvinna som Emigrerar till New York tidigt 50-tal. Nick Hornby, brittisk författare och journalist som bland annat är känd för böckerna "High fidelity" och "Om en pojke", skriver manus. Han har även tidigare skrivit filmmanus, bland annat till "An education".

UNT - 15 feb 12 kl. 12:02

Emigrerar för att slippa skolan

Uppsala kommun kräver att ett föräldrapar ska betala 180 000 kronor för att de undervisar sin dotter hemma. Föräldrarna känner sig så trakasserade att de emigrerat..

Hela Gotland - 17 jan 12 kl. 04:00

Företagare ska ragga i Holland

Vi är för få på Gotland. I Holland är de däremot för många.Varje år Emigrerar 130 000 holländare för att Holland är överbefolkat.

Dagen - 22 dec 11 kl. 03:00

Professor: Kristendomen återkommer inte till Europa

Kajsa Ahlstrand, professor i missionsvetenskap vid Uppsala universitet, tror inte på kristendomens återkomst i Europa. - Jag ser åtminstone inga tecken på det, säger hon.

Kristendomens förändrade status i Europa beror till stor del på lösgörandet mellan kyrkan och den politiska makten, menar hon.

Sydsvenskan - 17 okt 11 kl. 09:46

Utbildade flyr fattiga länder

Världens största importartikel har egna ben att gå med. I den globala kampen om högutbildade människor är de fattiga länderna givna förlorare, visar en rapport.
Tjugotre miljoner av världens utvandrare är riktigt efterfrågade.

SVT - 27 sep 11 kl. 16:14

Eva 96, flyttar till Thailand

Nu ska vi till Karlskrona och Kungsmarken där Eva Bergdahl nu försöker hinna med flyttstädningen innan hon Emigrerar till Thailand. Imorgon bitti tar denna 96-åriga dam tåget till Kastrup för vidare flyg till Bankok..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.