Elena

Wednesday, 13 November, 15:29

Nyheter om Elena

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 19 okt 19 kl. 10:00

Italienskildring som är svår att värja sig mot

Litteratur/recension BOK
Där livet är fullkomligt
Författare: Silvia Avallone
Översättning: Johanna Hedenberg
Förlag: Natur & KulturElena Ferrantes succéromaner och försäljningsframgångar även i Sverige har banat väg för andra italienska kvinnliga författare, som Rosa Ventrella och Silvia Avallone.
Avallone är nu aktuell med sin tredje till svenska översatta roman efter debuten med Stål, som följdes upp med Marina Bellezza. I Där livet är fullkomligt får vi följa sjuttonåriga Adeles liv i höghusområdet Labriola.

SVT - 30 okt 19 kl. 16:01

Bianca Andreescu skadad – och Elena Svitolina till semifinal i WTA-slutspelet

Elena Svitolina är regerande mästare i WTA-slutspelet. Hennes dröm om en ny titel lever. Hon blev i dag första spelare att gå vidare till semifinal.

Expressen - 08 okt 19 kl. 11:41

Hollywoodfruns avslöjande om operationerna – för miljoner

Hollywoodfrun Elena Belle har lagt över en miljon kronor på olika kroppsingrepp genom åren.I ”Svenska Hollywoodfruar” berättar TV3-profilen om operationerna – samtidigt som hon bleker sina ärr inför kamerorna.– Jag kan tänka mig att jag lagt ut i alla fall en miljon kronor på min kropp.

Skånskan - 08 okt 19 kl. 06:00

Vi hoppas att årets Nobelpristagare i litteratur är …

På torsdag, 10 oktober, öppnas återigen Börshusets vita dörrar och Svenska Akademiens nya ständige sekreteraren Mats Malm avslöjar inte mindre än två Nobelpristagare i litteratur - en för 2018 och en för 2019. Redan i dag avslöjar dock kulturredaktionens litteraturkritiker vilka författare de önskar att priset går till.Tidigare Nobelpristagare i litteratur:
2017: Kazuo Ishiguro (Storbritannien)
2016: Bob Dylan (USA)
2015: Svetlana Aleksijevitj (Vitryssland)
2014: Patrick Modiano (Frankrike)
2013: Alice Munro (Kanada)
2012: Mo Yan (Kina)
2011: Tomas Tranströmer (Sverige)
2010: Mario Vargas Llosa (Peru)
2009: Herta Müller (Tyskland)
2008: Jean-Marie Gustave Le Clézio (Frankrike)
2007: Doris Lessing (Storbritannien)

SVT - 04 okt 19 kl. 16:26

Barnbok om kvinnliga hjältar får 18-årsgräns i Turkiet

Den bästsäljande barn- och ungdomsboken Godnattsagor för rebelltjejer av de italienska författarna Elena Favilli och Francesca Cavallo får 18-årsgräns i Turkiet, det rapporterar Kulturnytt..

Sydsvenskan - 04 okt 19 kl. 15:40

Barnbok om kvinnor får 18-årsgräns i Turkiet

Den bästsäljande barn- och ungdomsboken "Godnattsagor för rebelltjejer" av de italienska författarna Elena Favilli och Francesca Cavallo får 18-årsgräns i Turkiet, enligt Kulturnytt. Boken, som innehåller 100 korta illustrerade texter om inspirerande kv.

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 19 kl. 15:40

Barnbok om kvinnor får 18-årsgräns i Turkiet

Den bästsäljande barn- och ungdomsboken "Godnattsagor för rebelltjejer" av de italienska författarna Elena Favilli och Francesca Cavallo får 18-årsgräns i Turkiet, enligt Kulturnytt. Boken, som innehåller 100 korta illustrerade texter om inspirerande kv.

GöteborgsPosten - 04 okt 19 kl. 15:40

Barnbok om kvinnor får 18-årsgräns i Turkiet

Den bästsäljande barn- och ungdomsboken "Godnattsagor för rebelltjejer" av de italienska författarna Elena Favilli och Francesca Cavallo får 18-årsgräns i Turkiet, enligt.

Barometern - 28 sep 19 kl. 19:45

17-åring hetast i premiären

Nyförvärvet Elena Mitrache gjorde ingen besviken. Men en 17-åring var hetast med sju fullträffar i Kalmar HK-premiären..

Barometern - 28 sep 19 kl. 06:00

Klassvärvning vill lyfta med KHK

Hon har spelat mot Isabelle Gulldén och Linnéa Torstenson. Nu väntar IK Lågan och HK Ankaret. – Jag kom hit för handbollens skull, säger Elena Mitrache..

DN - 15 sep 19 kl. 12:46

Rebecca Peterson vann sin första WTA-titel

Rebecca Peterson vann sin första WTA-titel när hon enkelt besegrade 20-åriga Elena Rybakina från Kazakstan med 2–0 i….

SVT - 15 sep 19 kl. 11:09

Rebecca Peterson överlägsen i finalen – tog sin första titel

Rebecca Peterson tog sin första WTA-titel när hon besegrade Elena Rybakina från Kazakstan med 2-0 i set, 6-2, 6-0..

Skånskan - 10 sep 19 kl. 15:55

Hus på 88 kvadratmeter sålt i Kågeröd

Kågeröd 950 000 kronor fick Adrian och Elena Daniela Ursan Rusticeanu, 39 och 36 år, från Svalöv, ge för huset på Axelvold 3334 i Kågeröd. Huset har en boyta på 88 kvadratmeter. Köpet från säljaren Kerstin Agneta Marie Tuwezén och Göran Teodor Johansson blev klart i augusti 2019.

SR - 10 sep 19 kl. 14:05

Succéförfattaren kommer med ny roman

Efter flera års tystnad kommer nu en ny roman av Elena Ferrante..

Skånskan - 03 sep 19 kl. 16:39

Häktad för mordförsök på Emporia

Hyllie En man i 25-årsåldern häktades på tisdagen misstänkt för mordförsök på en kollega i en restaurangkök på köpcentrumet Emporia i lördags eftermiddag.– Han misstänks på sannolika skäl för mordförsök, säger kammaråklagare Elena Severin till Skånskan.
Larmet om mordförsöket kom strax före klockan 15.

Skånskan - 08 aug 19 kl. 19:00

Livsglad anarki i Tannhäuser

recension TANNHÄUSER
Opera av Richard Wagner
Dirigent: Valery Gergiev
Regi: Tobias Kratzer
Scenografi och kostym: Rainer Sellmaier
Ljus: Reinhard Traub
Video: Manuel Braun
Dramaturgi: Konrad Kuhn
Kormästare: Eberhard Friedrich
Solister: Stephen Milling, Stephen Gould, Markus Eiche, Daniel Behle, Lise Davidsen, Kay Stieferman, Elena Zhidkova, Le Gateau Chocolat, Manni Laudenbach med flera
Festspelsorkestern, Festspelskören
Premiär: 25 juli 2019; sedd föreställning: 28 juli2011 var det premiär i Bayreuth för Sebastian Baumgartens uppsättning av Tannhäuser.
En politiskt korrekt tråkighet som, om den har satt några spår överhuvudtaget, kommer att gå till historien som den uppsättning som fick de massivaste bu-ropen i

Skånskan - 08 aug 19 kl. 19:00

Laufenbergs revision av Parsifal är storartad och bländande vacker

Uppsättningarna i Bayreuth löper över flera år. Flera av solisterna byts ut, ibland även dirigenterna.
Och regissörerna brukar arbeta om både detaljer och större avsnitt, så det är absolut värt att se om så många verk som möjligt.

Skånskan - 16 jul 19 kl. 18:17

Tredje gången gillt i UEM

BORDTENNIS 2017 förlorade han UEM-finalen som sistaårskadett mot ryssen Vladimir Sidorenko. 2018 förlorade han UEM-finalen som förstaårsjunior mot greken Ionnis Sgoropoulus. 2019 blev det tredje gången gillt.

Skånskan - 16 jul 19 kl. 06:00

Romantiska toner från nord till syd i Ystad

Nordisk romantik möter romantiska sånger från Italien. Så beskriver Operafabrikens konstnärlige ledare Leena Malkki konserten Nordic Light på Ystad teater på lördag, 20 juli.
– Vi fick inte stöd från regionen för någon operaproduktion i år men vi vill ge någonting av skönhet ändå och visa att vi håller facklan högt och förbereder för nästa års jubileum, säger hon.

Skånskan - 15 jul 19 kl. 17:37

Bitterljuv historia som drabbar hårt

Litteratur/recension BOK
Historien om en anständig familj
Författare: Rosa Ventrella
Översatt av: Malin Emitslöf
Förlag: PiratförlagetEfter Elena Ferrantes jättesuccé med romansviten Neapelkvartetten finns det en stor nyfikenhet på italiensk litteratur världen över. Till skillnad från Ferrante, som ju är en pseudonym, vet vi vem Rosa Ventrella är. Hon bor i Cremona och är lärare i italiensk litteratur.

Expressen - 15 jul 19 kl. 08:19

Nya kuppen från streakar-familjen

På kort tid har en familj streakare slagit till mot tre av världens största idrottsevenemang.Den här gången var det dags för VM-finalen i cricket – och mamma Elena Vulitsky, 47. .

Expressen - 10 jul 19 kl. 10:56

Varnar andra – efter Elenas skräckolycka

Det var i november 2018 som den förre jockeyn Elena Struthers-Gardner, 60, avled efter en skräckolycka i hemmet.Nu varnas andra för att använda föremålet som orsakade hennes död. – De här metallsugrören måste användas med stor försiktighet, säger obducenten Brendan Allen enligt Telegraph.

SVT - 10 sep 19 kl. 19:09

Elena Ferrante kommer med en ny roman

Italienska Elena Ferrante kommer med en ny roman den 7 november. Romanen blir hennes första på fyra år och precis som den storsäljande romansviten om de två väninnorna Lenu och Lila utspelas den i Neapel, skriver The Guardian..

DN - 10 sep 19 kl. 14:32

Elena Ferrante kommer med en ny roman

Italienska Elena Ferrante kommer med en ny roman den 7 november. Romanen blir hennes första på fyra år och precis som….

Sydsvenskan - 10 sep 19 kl. 14:14

Elena Ferrante kommer med en ny roman

Italienska Elena Ferrante kommer med en ny roman den 7 november. Romanen blir hennes första på fyra år och precis som den storsäljande romansviten om de två väninnorna Lenu och Lila utspelas den i Neapel, skriver The Guardian. Ferrantes italienska förla.

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 19 kl. 14:14

Elena Ferrante kommer med en ny roman

Italienska Elena Ferrante kommer med en ny roman den 7 november. Romanen blir hennes första på fyra år och precis som den storsäljande romansviten om de två väninnorna Lenu och Lila utspelas den i Neapel, skriver The Guardian. Ferrantes italienska förla.

GöteborgsPosten - 10 sep 19 kl. 14:17

Elena Ferrante kommer med en ny roman

Italienska Elena Ferrante kommer med en ny roman den 7 november. Romanen blir hennes första på fyra år och precis som den storsäljande romansviten om de två väninnorna Lenu och Lila utspelas den i Neapel, skriver The Guardian. Ferrantes italienska förlag Edizioni E/O meddelande nyheten via Twitter.

DI - 05 jul 19 kl. 04:57

Hon ska leda Ericsson till seger i kampen om AI: ”Mitt i en transformation”

I racet mellan telekombolagen vill alla ligga först i utvecklingen av artificiell intelligens.  ”Den som blir bäst på AI och 5G, kommer ha nät med högst flexibilitet och snabbhet”, säger Elena Fersman, på telekomjätten Ericsson.

Länstidningen i Jämtland - 04 jul 19 kl. 19:22

Sidney Santos ny tränare för Östersund Basket – ska komplettera Popkey

Sidney Santos heter Östersund Baskets nya tränare som kommer att hjälpa Elena Popkey i att leda....

Expressen - 03 jul 19 kl. 08:11

Vittnets vädjan när mördaren attackerar bilen: ”Skicka allt”

Den 24-årige mannen var chanslös när skyttarna sprejade hans bil med kulor.Han dog i förarsätet på sin mammas bil.Den misstänkte mördaren nekar till att ens ha varit på platsen men riskerar ett långt fängelsestraff.

Sydöstran - 28 jun 19 kl. 16:45

Sommarturné på äldreboenden

Låtar från artister som Johnny Cash, Monica Zetterlund och Cornelis Vreeswijk ekade ljuvligt från äldreboendet Vitus Elena i Karlskrona. Ett gäng förstaårselever från estetiska programmet på AF Chapmangymnasiet är nämligen ute på sommarturné..

Skånskan - 27 jun 19 kl. 16:42

Nya ägare till äldre villa i Eslöv

Eslöv Elena Tan Phui Kuan, 23, och Nils Olov Magnus Björkenstam, 36, har köpt huset på Nöbbelöv 1506 i Eslöv av säljaren Lillemor och Benjamin Ulfgard. Köpesumman blev 2 250 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juni 2019. Huset är byggt 1910 och har en boyta på 123 kvadratmeter.

Expressen - 21 jun 19 kl. 11:44

Instagramparet talar ut – efter mamma-avslöjandet

Profilerna bakom Instagramkontot ”Another beautiful day” befinner sig just nu i kritikstormens öga efter att ha bett sina följare om en stor summa pengar.I förra veckan startade de en kampanj för att finansiera sin resa från Tyskland till Afrika – på tandemcykel.Samtidigt framkom att Catalin Oncs mamma ska vara den som bekostat deras lyxiga liv.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.