Elcyklar

Wednesday, 17 October, 21:11

Nyheter om Elcyklar

Sortering: Relevans | Senaste
Länstidningen i Jämtland - 21 sep 18 kl. 11:30

Elcykelbidrag ledde till stigande cykelpriser

Snart är de pengar som avsatts för att finansiera bidrag till köp av Elcyklar slut. Samtidigt har....

Hela Gotland - 21 sep 18 kl. 19:00

Elcykelboomen – så stor att bidragen kan ta slut

Elcyklar har blivit populära på Gotland..

Skånskan - 17 sep 18 kl. 18:53

Trafikantveckan har nu rullat i gång

Skurup På onsdag är skejtinstruktörerna tillbaka igen i Skurups centrum.
Då visas också Elcyklar och kommunen presenterar framtida byggplaner.I går startade Trafikveckan i Skurup.

NSD - 02 okt 18 kl. 10:38

Försäljningen av elcyklar slår rekord

Elcyklar ökar ständigt i försäljning..

Corren - 25 aug 18 kl. 13:00

Skyttedal: "Elcyklar är tramsigt"

Sara Skyttedal väljer sportbil istället för elcykel när hon raggar röster i valspurten..

Supermiljöbloggen - 03 sep 18 kl. 14:47

Fjellner (M): Framgång i klimatpolitiken handlar om utsläppsminskningar

Politik ska bedömas utifrån resultaten – inte utifrån intentionerna. Miljöpartiets klimatpolitik är i praktiken ineffektiv, skriver EU-parlamentarikern Christofer Fjellner (M). Sju av åtta klimatförslag i regeringens budget får kritik av Konjunkturinstitutet för att de är ineffektiva.

YA - 14 sep 18 kl. 00:01

Bilfritt när trafikantveckan intar torget

Nästa vecka deltar Skurups kommun i Trafikantveckan för att inspirerar till mer klimatsmarta resor. Delar av Stortorget och Lilla Torggatan blir tillfälligt bilfri och det finns chans att testa både Elcyklar och skateboards..

GöteborgsPosten - 20 aug 18 kl. 10:53

Svenskarna ska kunna lita på Sverige

Vi prioriterar vården, de äldre och tryggheten. Vi säger nej till dyra och onödiga byggsubventioner, subventioner av Elcyklar och satsningar på naturguider. Det gör vi för att hushålla med skattebetalarnas medel och motverka alla former av slöseri för att kunna satsa på välfärden, skriver Ebba Busch Thor (KD)..

Ekonomistas - 11 sep 18 kl. 09:06

Gästinlägg: Hur långt räcker skogen?

I Ekonomistas serie kring en effektiv nationell och internationell klimatpolitik diskuterar professor Jan-Eric Nilsson (VTI) och docent Maria Vredin Johansson (ESO) vidare kring vad som krävs för att integrera skogsnäringen i klimatpolitiken. Diskutera gärna inlägget i kommentarstråden och forskare som vill bidra med egna inlägg är välkomna att kontakta oss. Tidigare inlägg i serien har handlat om kolsänkor och hur man kan se på kostnadseffektivitet i klimatpolitiken.

SVT - 21 aug 18 kl. 17:38

Naturvårdsverket polisanmäler omfattande bedrägeriförsök med elcykelbidrag

Naturvårdsverket har polisanmält ett misstänkt storbedrägeri kring bidragen för Elcyklar. Närmare hundra utbetalningar misstänks vara falska, och ett tiotal har stoppats. Dessutom har man anmält en enskild elcykelkund som använt ett förfalskat tandkrämskvitto..

Skånskan - 04 sep 18 kl. 15:00

Centerpartiet satsar framåt

ystad Centerpartiet i Ystad går till val på tre breda lokala frågor.
Ystads kommun ska utvecklas nära invånarna.
Ökad trygghet inom vård och omsorg och genom förebyggande arbete.

Blekinge Läns tidning - 03 sep 18 kl. 11:45

Nu ska kommunens elcyklar rulla

Testperioden är över. Nu är det fritt fram att hyra elcykel av Karlskrona kommun. Men först ska kravet om körkort bort..

Corren - 24 sep 18 kl. 18:00

Kommunen lånar ut elcyklar i höst

Finnes: Fyra Elcyklar, varav två med lastkärra för exempelvis barn eller matvaror..

GöteborgsPosten - 09 aug 18 kl. 10:06

Alla elcyklar kräver bättre cykelvägar

Fler än någonsin väljer elcykel i vardagen. Den elcykelboom som svept över Göteborg gör att det är nödvändigt med bättre cykelvägar, bredare trottoarer och mer plats för cykel. Det är pinsamt att ansvariga i praktiken bromsat cykelsatsningarna.

Skånskan - 29 aug 18 kl. 15:28

Nyinköpt elcykel till utlåning

Kävlinge För den som vill testa hur det är att cykla på en elcykel har kommunen nu fått en ny levererad. Den är till utlåning för intresserade, och kan bokas kostnadsfritt på kommunens hemsida.
Kommunen har redan i dag två Elcyklar, båda redan uppbokade under hela hösten.

Sydsvenskan - 28 aug 18 kl. 10:00

Elcykelstödet hamnar ofta hos cykelhandlarna

Ola Svantesson: Priserna på Elcyklar har ökat sedan statsstödet infördes..

Helsingborgs Dagblad - 24 aug 18 kl. 11:02

Elcyklar stals vid inbrott

Försvann vid förrådsinbrott i Svalöv..

Skånskan - 23 aug 18 kl. 12:13

Försök till elcykelbedrägerier

Lund Lundapolisen utreder nu även tre försök till bedrägeri gällande bidragen till Elcyklar. Sedan tidigare misstänks en 53-årig kvinna för att med hjälp av manipulerade kvitton ha fått ut ett bidrag på 10 000 kronor.
Anmälningarna kommer från Naturvårdsverket, den myndighet som administrerar bidraget och gör kontroller av ansökningarna.

Skånskan - 13 sep 18 kl. 14:13

Stulna elcyklar hittade efter husrannsakan

Staffanstorp På onsdagsförmiddagen hittade polisen två stulna släp på en adress på Nevisborg i Staffanstorp. Ytterligare stöldgods återfanns i ett garage i närheten.När polisen konstaterat att släpen var stulna gjorde man husrannsakan i två närbelägna garage.

Sydsvenskan - 08 aug 18 kl. 14:56

Kävlingebor får låna gratis elcyklar

Kävlinge kommun ger invånarna möjlighet att under en vecka testa elcykel utan kostnad..

GT - 04 aug 18 kl. 17:30

Prioritera välfärden före elcyklar och mjölkgårdar

Medellivslängden mellan Långedrag och Bergsjön är lika stor som mellan Sverige och Nicaragua, nio år. Göteborgarna förtjänar bättre. Pusselbitarna fortsätter att saknas i Göteborg och i dag ser vi resultatet av 24 års misskötsel av staden, skriver Ebba Busch Thor och David Lega..

Expressen - 30 jul 18 kl. 05:00

Elcyklar subventioneras knappast för miljönyttan

Vad säger att Elcyklar leder till att bilåkare lämnar bilen hemma?Och om resultatet av subventionerna blir att ”vanliga” cyklister köper elcykel – hur stor är miljönyttan då? undrar Erika Sörengård, partiordförande Landsbygdspartiet oberoende..

SmålandsPosten - 02 aug 18 kl. 06:36

Hemvården utsatt för flera elcykelstölder

Flera av hemvårdens enheter i Växjö har blivit bestulna på sina Elcyklar i sommar. – Det är för jäkligt, Elcyklarna har varit jättebra, säger Maria Rickardsson..

Cornucopia - 12 aug 18 kl. 12:47

Fyra år med MP i regeringen - inga minskningar av svenska CO2-utsläpp

Under de fyra år som gått sedan "Miljöpartiet" tog plats i regeringen minskar inte de svenska utsläppen av fossil CO2 via svensk energikonsumtion. Partiet uppmanar nu idioter att rösta på dem igen enligt definitionen att idioti är att upprepa något och förvänta sig ett annorlunda resultat. Man har inte ens på fyra år sedan skogsbranden i Västmanland lyckats genomföra några åtgärder för att hantera skogsbränder, vilket partiet nu hävdar är förutsedda effekter av klimatförändringar.

Cornucopia - 10 aug 18 kl. 09:27

Klimatet får vänta: Sverige och Miljöpartiet har skrivit på för mer klimatförändringar - en röst på MP stoppar inte uppvärmningen

Sverige och Miljöpartiet som regeringsparti skrev 2015 på Parisavtalet, som syftar till att öka den globala uppvärmningen avsevärt mycket mer än idag och klimatet får vänta på en utplaning till år 2100. Tvärt emot vad som påstås nu i valrörelsen kommer alltså Sverige inte kunna stoppa uppvärmningen och en röst på Miljöpartiet kommer inte heller ändra något. Sverige har avtal att följa oavsett vem du röstar på, och avtalen talar om dubbla uppvärmningen mot idag.

DI - 07 aug 18 kl. 19:22

Gå inte miste om tusenlappar - försäkra cykeln rätt

Intresset för Elcyklar har exploderat, och många lägger mer pengar på en cykel än tidigare. Men det är inte alls säkert att din försäkring täcker kostnaden vid en stöld..

Cornucopia - 02 aug 18 kl. 17:03

Klimatanpassning behövs nu - men vill det offentliga betala?

Eventuella effekter av en klimatförändringsdämpande politik låter vänta på sig decennier, om de alls fungerar när resten av världen ökade CO2-utsläppen med nio Sverige på ett år. Vad som inte kan vänta är kostnaderna för klimatanpassning. Idag konstateras det exempelvis att sjukhus fått ställa in operationer pga hettan.

GöteborgsPosten - 02 aug 18 kl. 05:00

Klassas din elcykel som moped?

Försäljningen av Elcyklar går som smort – men många vet inte vad de köper. Flertalet Elcyklar klassas i själva verket som mopeder och omfattas av både trafikförsäkringsplikt och promillegräns.
– Jag tror inte ens att varannan ägare vet om det här, säger If:s motorexpert Dan Falconer..

Nyteknik - 28 jul 18 kl. 07:00

Här är artiklarna som har lockat flest läsare i år

Utsläpp från elbilar, supersnabba Elcyklar bortglömda sjukhuslokaler – här är Ny Tekniks mest lästa artiklar hittills 2018..

Skånskan - 31 jul 18 kl. 14:00

Ask är inte konstruktiv

Det är 40 dagar kvar till valet och då är det begripligt att det mesta som händer får politiska konsekvenser. Jag tycker inte att det är märkligt att oppositionen agerar felfinnare och kritiska granskare när det brinner i våra skogar och människor flyr för sina liv. I en fungerande demokrati måste det finnas en regering och en opposition, och oppositionens uppgift är att kritiskt granska.

Cornucopia - 01 aug 18 kl. 10:40

Klimatförändringarna och samfälligheternas tragedi

De globala CO2-utsläppen och klimatförändringarna är ett utfall av samfälligheternas tragedi (eng tragedy of the commons). I praktiken innebär det att inget Sverige gör kommer stoppa klimatförändringar eller minska de faktiska utsläppen. Däremot kommer vi skada oss själva  samt landets ekonomi och snarare bidra till snabbare ökningar av utsläppen med rådande politik.

Jönköpingsnytt - 16 jul 18 kl. 19:11

Vill ha alkoholgräns för elcyklar

Många ställer bilen när de druckit alkohol och väljer istället att ta elcykeln hem efter sommarfesten. Något som är tillåtet, men nu vill sex av tio svenskar införa en promillegräns även för elcykel.
.

Skånskan - 26 jul 18 kl. 17:46

Världen behöver frihandel utan hyckleri

Få frågor har lett till så öppet hyckleri som debatten om tullar och andra handelshinder i spåren på president Donald Trumps försök att skapa nya villkor för världshandeln.
Kina, den största hycklaren, använder olika metoder för att hålla tillbaks import inklusive höga tullar samtidigt som man dumpar in varor på andra länders marknader.
EU och USA har bägge tullar på en mängd varor mot import från motparten, och bägge har dessutom satt i system att motverka import från fattiga länder, framförallt av jordbruksprodukter.

Barometern - 05 sep 18 kl. 12:19

Kommun föreslås köpa in elcyklar till äldre

Elcyklar och trehjulingar skulle kunna lånas ut till äldre för att underlätta deras vardag. Det skulle också innebära besparingar för hemtjänsten. Nu föreslås att kommunen köper in ett antal för utlåning..

Cornucopia - 23 jul 18 kl. 11:50

Klimatsorgens faser baserat på Kübler-Ross

Kübler-Ross modell för sorgearbetet vid dåliga nyheter verkar gå utmärkt att tillämpa på folks reaktioner kring klimatförändringar, vetenskapen bakom dessa, samt politiken. En möjlig uppdelning i var olika grupper befinner sig på den femgradiga skalan följer nedan.
Smältande inlandsis på Grönland.

Cornucopia - 20 jul 18 kl. 12:06

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige under 2017

De globala ökningarna av fossilbaserade CO2-utsläpp tog fart under 2017. Ökningen motsvarar nio Sverige och om Sverige så går tillbaka till stenåldern kommer den globala uppvärmningen bara skjutas upp en månad. Fast utsläppen ökar ju inte bara ett enda år, så effekten skulle bli ännu mindre om stenåldersdrömsamhället uppfylldes.

GöteborgsPosten - 18 jul 18 kl. 15:32

Cykeljätten: Slipper väldigt billig import

EU inför importtullar på Elcyklar tillverkade i Kina på torsdag. Syftet är att bromsa flödet av billiga Elcyklar från landet..

GöteborgsPosten - 18 jul 18 kl. 15:32

Cykeljätten: Slipper väldigt billig import

EU inför importtullar på Elcyklar tillverkade i Kina på torsdag. Syftet är att bromsa flödet av billiga Elcyklar från landet. - Vi känner att det är bra för vår produktion i Varberg, säger Jonas Netterström, vd för Cycleurope Sverige..

DN - 21 aug 18 kl. 19:52

Bidragsfusk till elcyklar polisanmäls

Naturvårdsverket misstänker ett systematiskt fusk med bidrag för Elcyklar som inte existerar. Myndigheten har nu gjort polisanmälan i ett fall som involverat ett hundratal personer och tre företag..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.