Elbil

Monday, 18 February, 21:50

Nyheter om Elbil

Sortering: Relevans | Senaste
Kristianstadsbladet - 27 jan 19 kl. 16:32

Kan du tänka dig köpa en elbil?

År 2040 kommer 80 procent av alla nya bilar som säljs att vara Elbilar. Det spår experter..

Cornucopia - 27 jan 19 kl. 14:15

Sista chansen få 6 - 9 månaders gratis Supercharging på ny Tesla

Tesla stänger ner sitt rekommendationsprogram den första februari, så man måste beställa sin Elbil innan dess via rekommendationslänk/kod för att få sex till nio månaders gratis Supercharging. Erbjudandet gäller även Model 3. Model 3 ska nu även finnas för provkörning i Sverige, sedan de första bilarna anlänt till Europa.

Nyteknik - 17 jan 19 kl. 17:30

Ford utvecklar elektrisk pickup i F-serien

F-150 är en stor pickup – och en av de bäst säljande bilarna i USA. Nu meddelar Ford att den eller ett F-syskon kommer att släppas som Elbil..

BT - 20 jan 19 kl. 07:55

SUPERTIPSEN: Så ska du tänka vid val av elbil

Hur ska du mest använda din nya bil? Den frågan är riktigt bra att ställa sig före köpet – både för klimatet och den egna plånboken – tipsar energistrateg Peter Krahl Rydberg på Borås stad. Och han hjälper gärna till med svar..

Nyteknik - 18 jan 19 kl. 12:55

De flesta amerikaner kan inte namnge en enda elbil

I USA har Elbilarna ökat explosionsartat, men 2018 var hälften av de som såldes en Tesla. Det är fortfarande de rika miljövännerna som väljer bort fossila bränslen – undersökningar visar att de flesta amerikaner inte kan namnge en enda Elbilsmodell..

Dagens PS - 15 jan 19 kl. 07:05

PS motorexpert: Är du redo för framtiden?

LAS VEGAS. Världens största elektronikmässa bjöd i år på den innovativa bilindustrins visioner. En av de tillverkare som ligger i framkant är BMW som visade upp sin framtida strategi i form av Vision iNext, en bil fylld med ny teknik som först verkar lite främmande men ändå rätt logisk.

Sydsvenskan - 11 jan 19 kl. 16:00

Hon vill se fler laddstolpar för elbil i Lomma

Karin Warlin har skickat in förslag till kommunen..

Nyteknik - 14 jan 19 kl. 09:08

Här är Cadillacs första renodlade elbil

General Motors har visat upp första bilen på nya plattformen BEV3. En Cadillac-crossover som ska ta upp kampen med Tesla..

Nyteknik - 07 jan 19 kl. 14:36

Futuristisk interiör i elbilen som ska erövra Europa

Sju skärmar och snurrbara framstolar. Bytons kommande Elbil doftar av autonoma framtidskoncept, men crossoverns självkörande teknik ligger bara på nivå 2. Nästa år lanseras M-Byte i Europa..

SR - 15 jan 19 kl. 14:10

Norge mot nya elbilsrekord

I Norge slogs 2018 nytt rekord för Elbilar, och ökningen fortsätter. I år kan varannan ny bil som köps i vårt grannland vara en ren Elbil..

GöteborgsPosten - 14 jan 19 kl. 16:34

Starkt försäljningsår för Volvoägaren

Kinesiska Geelygruppen fortsätter gasa. Koncernens biltillverkare, däribland Volvo Cars redovisar en kraftig försäljningsökning för 2018. Samtidigt släpper Geely Auto en första bild på bolagets nya Elbil..

Nyteknik - 04 jan 19 kl. 10:20

Här är första bilden på Volvos elbil Polestar 2

Här kommer en första glimt av Geelykoncernens svar på Tesla Model 3 som ska avtäckas inom kort: Polestar 2..

DI - 08 jan 19 kl. 07:50

myFC befriar elbilar och smartphones från väggbunden laddning på CES i Las Vegas

På CES i Las Vegas visar myFC upp företagets svar på tre globala frågeställningar: Hur kan man fördubbla räckvidden för en Elbil, avgasfritt, till stöd för Agenda 2030-målen? Svaret ryms i demon av den bränslecellsbaserade räckviddsförlängaren LAMINA REX. Hur slipper man oron för ett urladdat mobilbatteri för all framtid?.

DI - 03 jan 19 kl. 13:14

Var tredje nyregistrerad bil i Norge går på el

Knappt var tredje nyregistrerad bil i Norge var en Elbil under 2018. Men i Sverige dominerar däremot bensin- och diesElbilen ännu nybilsförsäljningen..

Dagens PS - 03 jan 19 kl. 06:55

Kia blev den stora vinnaren 2018

Trots att Kia ”bara” är Sveriges tredje största bilmärke för andra året i rad så är det den stora vinnaren. Att rå på Volvo och Volkswagen hade ändå ingen ändå räknat med, men på ett område var Kia faktiskt störst. Kia Niro Plug-in blev populär under hösten 2018.

Dagens PS - 04 jan 19 kl. 09:49

Första bilden på Volvos Tesla-utmanare

Volvo Cars prestandamärke har visat upp en första bild på nya Polestar 2, den renodlade Elbil som ska ta upp kampen med Teslas Model 3. Det nya fordonet är en sportig halvkombi med fyra dörrar. Inuti ryms det plats för fem personer.

Dagens PS - 03 jan 19 kl. 11:19

Mercedes vägvisare för bilbranschen

Den tyska bilbjässen ligger i framkant i bilbranschens stora förändringsarbete. Sverige-representant för Mercedes-Benz berättar i PS-podden om visionerna. Aldrig tidigare har bilbranschen genomgått så stora förändringar som i dag.

SVT - 20 dec 18 kl. 05:17

Grönt ljus för svensk elbil i Kina

Den Trollhättanbaserade Elbilstillverkaren Nevs har fått alla licenser som krävs för att tillverka och sälja Elbilar i Kina, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

YLE - 17 dec 18 kl. 04:58

Samåkning, beställningstrafik och gratis kollektivtrafik - så minskar vi trafikutsläppen på landsbygden

Vi ska gå och cykla mera, åka kollektivt och köra Elbil - det föreslår trafikministeriets slutrapport. Det här går kanske i städerna och tätorterna, men hur ska det gå till i glesbygden? Så här säger den svenska mobilitetsforskaren Jessica Berg..

Nyteknik - 19 dec 18 kl. 09:23

Nio presenterar sin andra elbil – crossovermodellen ES6

Den kinesiska tillverkaren debuterade med en sjusitsig suv. Nu lanserar Nio crossovern ES6 – en fyrhjulsdriven modell med över 500 hk, som ska klara 51 mil på en laddning..

GöteborgsPosten - 12 dec 18 kl. 05:00

Elbilsbatteriet – den dolda klimatboven

Allt fler svenskar får upp ögonen för klimatsmartare bilar. Men miljökostnaden för att producera de laddningsbara bilarnas batterier fortsätter att vara mycket höga, enligt Göteborgsbaserade miljöinstitutet IVL.
– Klimatpåverkan från en modern Elbil är i genomsnitt dubbelt så hög som för en bil med förbränningsmotor, säger mobilitetsexperten Mats-Ola Larsson..

DI - 19 dec 18 kl. 13:25

Kias elbil E-niro vinner i längden

Elbilar med lång räckvidd har länge varit väldigt dyra. Men nu händer det saker. Kia E-niro är bilen som kan få riktig fart på Elbilsmarknaden.

Dagens PS - 07 dec 18 kl. 12:22

Volvo sopar banan med konkurrenterna

Biltillverkaren krossar sina utmanare i krocktest. Bättre än så här kan det inte bli. Dagens Industri konstaterar att ”samtliga bilar i Volvo Cars sortiment har 5 stjärnor”.

Expressen - 10 dec 18 kl. 09:38

Familjen Grimstedt stortrivs med sin nya elbil

Sugen att byta till eldrift? Linda och Magnus Grimstedt i Södertälje vet hur det är. För en månad sedan köpte de en sprillans ny Nissan Leaf.

Cornucopia - 20 jan 19 kl. 11:55

Gästinlägg: Min motivering till köp av elbil

Nedanstående är ett gästinlägg signerad INTJ.
Eltaxi vid Operahuset i Wien. Notera att detta är äldre Nissan Leaf med 15-20 mils räckvidd.

Barometern - 21 dec 18 kl. 16:34

Elfordon: Snart möjligt att ladda elbil vid Misterhults kyrka

Tack vare klimatinvesteringsstöd kan Misterhults kyrka snart ha två laddningspunkter för elfordon..

NSD - 18 dec 18 kl. 12:28

Bild: Politiker parkerade på handikapplats

Gruppledaren Anders Nordin (SLP) parkerade sin Elbil på en plats avsedd för rörelsehindrade utanför stadshusets entré i måndags – trots att han saknar tillstånd..

Nyteknik - 13 dec 18 kl. 13:51

Här är tre unga tech-bolag att hålla koll på

En tresitsig Elbil. Smartare elnät med hjälp av maskininlärning. Ett digitalt tangentbord.

Nyteknik - 09 nov 18 kl. 09:10

Volkswagens prischock: Elbil för under 20 000 euro

FolkElbilen som bygger på teknikplattformen MEB kan bli billigare än någon anat. Nya uppgifter tyder på ett instegspris på under 200 000 kronor..

Cornucopia - 14 dec 18 kl. 13:43

Kan laddhybriderna stå sig mot nya generationen elbilar?

Laddhybridbilarna ligger nu i samma prisklass som den nya generationens Elbilar; Kia Niro EV, Hyundai Kona Electric och Tesla Model 3. Frågan är hur den dyra kompromisslösningen laddhybrid ska klara sig i priskonkurrensen?
Tesla Model 3.

Nyteknik - 29 nov 18 kl. 10:53

Audis lyxiga elbil GT Concept väcker uppståndelse i LA

Audi utökar sin Elbilsserie E-tron med den sportiga varianten GT. Den är ännu ett tecken på att Elbilen har klivit in i finrummet..

GöteborgsPosten - 12 dec 18 kl. 05:00

Elbilsbatteriet – den dolda klimatboven

Allt fler svenskar får upp ögonen för klimatsmartare bilar. Men miljökostnaden för att producera de laddningsbara bilarnas batterier fortsätter att vara mycket höga, enligt Göteborgsbaserade miljöinstitutet IVL.
– Klimatpåverkan från en modern Elbil är i genomsnitt dubbelt så hög som för en bil med förbränningsmotor, säger mobilitetsexperten Mats-Ola Larsson..

DI - 11 dec 18 kl. 22:08

E-tron – tanklös körning i ökenlandskap

Audis Elbil E-tron hann inte i tid för att bli aktuell för årets bil 2019. Men Di har så klart kört den ändå, i Abu Dhabi av alla ställen.  Att vara Elbilist i emiratet är ensamt bland alla bensinslukande suvar.

Nyteknik - 07 dec 18 kl. 13:59

Studie: Svenska folket köper inte elbil

Elbilen är morgondagen, men i många svenska kommuner lyser framtidens teknik med sin frånvaro. Och trots rapporterna om stora ökningar av olika laddbara alternativ, är det inget svenskarna köper själva – det framgår i en ny rapport..

Skånskan - 10 dec 18 kl. 15:00

Lagerhusets boende kan få elstolpar

ESLÖV Bostadsrättsföreningen Lagerhuset i Eslöv har beviljats 525 000 kronor för att installera 31 laddningspunkter för elfordon.
Det är inom Naturvårdsverkets satsning Klimatklivet som pengarna delas ut, men föreningen har ännu inte bestämt sig definitivt för att verkligen genomföra satsningen.– Det känns spännande.

DN - 09 dec 18 kl. 18:28

Lasse Swärd: Frågan är inte om man ska byta till elbil utan när

Det kommer allt fler tecken på att eran med avgasbilar går mot sitt slut.  Volkswagenkoncernen meddelade i veckan att nästa generation bensin- och dieselmotorer blir den sista..

DN - 09 dec 18 kl. 18:28

Så var det att byta till elbil – bensinkostnad byttes mot amortering

Sugen att byta till eldrift? Linda och Magnus Grimstedt i Södertälje vet hur det är. För en månad sedan köpte de en sprillans ny Nissan Leaf.

NT - 07 dec 18 kl. 17:31

Här finns bara en enda elbil

Bara en privatägd eldriven bil rullar i Valdemarsviks kommun, visar en kartläggning från företaget Ratsit..

Barometern - 07 dec 18 kl. 13:32

Gratis laddstolpar – men kanske inte länge till

I dagsläget är det gratis att ladda sin Elbil vid laddstolparna i Nybro kommun. Men det är inte säkert att det är det så länge till. Orsaken är den växande Elbilstrenden..

Nyteknik - 29 nov 18 kl. 11:43

Nissan vill utnyttja elbilarna för att balansera elnätet

En plan för att integrera Elbilar i elinfrastrukturen. Nu har Nissan lanserat ett pilotprojekt där du ska kunna dra nytta av din Elbil även när den står stilla..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.