Ekonomistudion

Monday, 27 May, 09:37

Nyheter om Ekonomistudion

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 03 maj 19 kl. 18:02

”Monstersiffra” när USA presenterade jobbstatistik

Vad ska hända med SAS, vi väntar in de amerikanska jobbsiffrorna och rykten går att Handelssamtalen mellan USA och Kina kan vara nära ett avslut.  Här är Ekonomistudion med Emelie Lundgren. .

DI - 29 apr 19 kl. 16:25

Sex av tio aktivt förvaltade fonder går sämre än index – så undviker du fällorna

Ekonomistudion är ett fördjupande nyhetsmagasin från Dagens industri som sänds måndag till fredag i Di TV och som podd..

DI - 26 apr 19 kl. 14:22

Ekonomistudion: Hur ser framtiden ut för SAS?

Flygstrejkskaos, Moderaternas Alice Teodorescu är gäst och experterna får förklara varför Stockholmsbörsen har slagit rekord. Här är fredagens Ekonomistudio med Jon Åsberg. .

DI - 25 apr 19 kl. 16:15

Facket kritiska till moderniserad arbetsrätt: ”Innebär otrygghet”

Regeringen utreder moderniserad arbetsrätt – något som Kommunals ordförande Tobias Baudin är kritisk till: ”Det här är att backa tillbaka i tiden”, säger han. Se hela Ekonomistudion här eller lyssna på programmet som podd. Lyssna och prenumerera här.

DI - 07 maj 19 kl. 17:57

Ekonomistudion podd: Anne Linde om oron över jättarnas bråk

Vi träffar moderaternas toppnamn i EU-valet,Tobias Tobé, experterna diskuterar Riksbankens protokoll och handelsminister Anne Linde berättar om oron över att handelskonflikten mellan USA och Kina har blossat upp igen. Här är Ekonomistudion med Jon Åsberg..

DI - 15 apr 19 kl. 14:26

Skrällseger för Socialdemokraterna – det händer nu

Ekonomistudion finns även som podd. Lyssna och prenumerera här..

DI - 12 apr 19 kl. 14:00

Finansvärldens höjdare samlas i Washington

Finansvärldens potentater är samlade i Washington där IMF och Världsbanken håller vårmöte – Di TV är på plats. Vi frågar författaren Lena Andersson om liberalismen är i kris och Fredagspanelen med Bodil Sidén och Frida Bratt gästar studion. Här är Ekonomistudion fredag med Jon Åsberg.

DI - 11 apr 19 kl. 14:11

Läget på börserna inför börsöppningen på Wall Street

Nyamko Sabuni intervjuas om att hon kandiderar som partiledare till liberalerna, experterna kommernterar läget efter extrainsatta toppmötet i Bryssel och Di Weekends chefredaktör Andreas Johansson kommer på besök. Här är Ekonomistudion torsdag med programledare Jon Åsberg..

DI - 10 apr 19 kl. 14:32

Vårbudget, räntebesked och kanske ett brexit på fredag

Här är Ekonomistudion med Jon Åsberg.  .

DI - 09 apr 19 kl. 16:00

Kronans kris: Expertens prognos för kronkursen

Ur tisdagens Ekonomistudion. Programmet finns även som podd, du kan lyssna och prenumerera här..

DI - 08 apr 19 kl. 20:06

Stort svinn i offentliga sektorns affärer - ”miljarder kastas i sjön”

Dagens industri har kartlagt svinnet när offentliga sektorn köpte in varor och tjänster under 2018. Fredrik Tamm, expert på offentliga affärer, är gäst i Ekonomistudion..

DI - 08 apr 19 kl. 14:28

100 miljarder i svinn när offentliga affärer växer

Den offentliga sektorn köper in varor och tjänster för 900 miljarder i år – men omkring 100 miljarder är svinn. Och hur blir pensionen om det kommer en finanskris? Det är några av ämnena i dagens Ekonomistudion.

DI - 05 apr 19 kl. 20:34

Aktieprofilen: Börsen kan vända ned inom några dagar

Stockholmsbörsen har startat året starkt men kan vända nedåt redan de närmaste dagarna. Det säger Börspoddens John Skogman i fredagens Ekonomistudion..

DI - 05 apr 19 kl. 14:52

Günter Mårder och John Skogman tar tempen på börsen

Fredagens Ekonomistudion gästas av Günter Mårder, vd Företagarna, och John Skogman. .

DI - 04 apr 19 kl. 14:20

Ny strategi för Handelsbanken – hör analytikernas dom

Ekonomistudion är Di TV:s fördjupande nyhetsmagasin om ekonomi och politik. Programmet sänds måndag till fredag klockan 14.30 och finns även att lyssna på som podd..

DI - 01 apr 19 kl. 16:15

Finansministern om hur handelskonflikten påverkar framtidsutsikterna

På måndagen presenterade finansminister Magdalena Andersson regeringens nya konjunkturprognos. Hur påverkar handelskonflikten mellan USA och Kina framtidsutsikterna? Det och mycket mer kommer dagens Ekonomistudion handla om.

DI - 27 mar 19 kl. 14:24

Experterna om EBM:s razzia mot Swedbank

Di avslöjade på onsdagen att Ekobrottsmyndigheten genomfört en razzia mot Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg. Programledare Jon Åsberg gästas i studion av Lotta Engzell Larsson från Di:s ledarsida som bland annat diskuterar röjande av insiderinformation.  Det och mycket mer kommer dagens Ekonomistudion handla om.

DI - 22 mar 19 kl. 18:10

Medieprofilens sågning: ”Det politiska handlaget är under all kritik”

TV4:as tidigare vd Jan Scherman och Expressens chefredaktör Thomas Mattsson kommenterar veckans nyheter i Ekonomistudion..

DI - 22 mar 19 kl. 14:28

Dags för S-kongress: Är det ett parti i kris som samlas i Örebro?

I dagens Ekonomistudion: Socialdemokraterna samlas till partikongress i dag. Är det ett parti i kris som möts i Örebro? I dag släpptes den externa granskningen av Swedbank.

DI - 21 mar 19 kl. 14:21

När börsen är stark – är det fortfarande värt att investera i guld?

Nu när börsen är så stark är det fortfarande värt att investera i guld? Hur ser efterfrågan ut? Torsdagens Ekonomistudion med programledare Jon Åsberg kommer handla om den ädla metallen.

DI - 19 mar 19 kl. 14:26

Största minskningen av nya företag på 20 år – vems fel är det?

Se tisdagens Ekonomistudion..

DI - 18 mar 19 kl. 14:21

Ekonomistudion: Di:s expert om den ”sköra” bostadsmarknaden

Programledare Jon Åsbrink får besök i studion av utbildningsminister Anna Ekström och Moderata Ungdomsförbundets ordförande Benjamin Dousa. Di:s privatekonomiske reporter Hans Bolander kommenterar läget på bostadsmarknaden..

DI - 15 mar 19 kl. 14:26

Swedbanks storägare om nya uppgifterna

Nya avslöjanden om Swedbank pressar aktien, H&M faller tungt efter redovisade försäljningssiffror och vi följer börsöppningen på Wall Street.  Här är Ekonomistudion fredag med Jon Åsberg..

DI - 11 mar 19 kl. 14:26

Podd: Efter tunga avhoppen – vart är L på väg?

Ur måndagens EkonomistudionEkonomistudion finns nu även som podd. Poddversionen publiceras varje eftermiddag efter livesändningen.

DI - 12 mar 19 kl. 14:36

JUST NU: Svagt uppåt på USA-börserna

Vad drog ner inflationen under förväntan? Vad händer med brittisk ekonomi och aktier om det blir hård Brexit? Det är några av frågorna som ställs i tisdagens Ekonomistudion.

DI - 17 apr 19 kl. 19:33

Ekonomistudion som podd: Så tjänar du pengar på ljud

Rapporer från flera storbolag och en topp-vd har fått sparken. Vi pratar podd-ekonomi och Handelsbanken.  Det här är Ekonomistudion onsdag 17 april.

DI - 16 apr 19 kl. 14:17

Ekonomistudion: Konsumentlånen skenar – ska vi vara oroliga?

Ekonomistudion är Di TV:s fördjupande nyhetsmagasin som sänds måndag till fredag klockan 14.30. Programmet finns även som podd.

DI - 04 mar 19 kl. 15:35

Skoldebattören: Lättkränkta elever sänker lärarnas auktoritet

Ur måndagens EkonomistudionEkonomistudion finns nu även som podd. Poddversionen publiceras varje eftermiddag efter livesändningen.

DI - 01 mar 19 kl. 14:27

Råvarupriserna har rusat rejält i år – det händer nu

Året har börjat ganska dramatiskt på råvarumarknaden, olja och flera basmetaller har stigit i pris. Varför? och vad händer framöver.

DI - 28 feb 19 kl. 18:22

Experten om avbrutna toppmötet: ”Man har befunnit sig i fantasin”

Toppmötet i Hanoi mellan Donald Trump och Kim Jong-Un, avslutades utan att något avtal nåddes. Lars Vargö, Asienkännare och tidigare ambassadör i Sydkorea kommenterade händelsen i Di TV:s Ekonomistudion. ”Jag tycker att det är bra att det gick såhär”, säger han.

DI - 27 feb 19 kl. 18:08

Podd: Så farlig är Polestar 2 för Tesla

Nya anklagelser om penningtvätt i Swedbank. Hur bra är banken på att upptäcka och före-bygga kriminalitet? Och Volvo Cars prestige-varumärke Polestar lanserade under onsdagen en ny modell.

DI - 27 feb 19 kl. 09:35

Sverige är inte sämre på integration, menar debattören – får mothugg

I en internationell jämförelse står sig Sverige väl när det gäller utmaningen att integrera invandrade på arbetsmarknaden. Det menar Andreas Bergström, vice vd på den liberala tankesmedjan Fores. Han utvecklar sin ståndpunkt i Ekonomistudion, där Jacob Lundberg, chefsekonom på Timbro, bemöter hans argument..

DI - 26 feb 19 kl. 18:12

Tobias Wikström om skattereformen: ”Jag tror det blir mycket miljöskatter”

Di:s ledarskribent Tobias Wikström samtalar med programledaren Jon Åsberg i Ekonomistudion. Se hela programmet på Di TV eller lyssna på det som podd här..

DI - 25 feb 19 kl. 14:30

Kommunals ordförande om att dra in stödet till S

Kommunals ordförande Tobias Baudin gärstar studion och berättar om beslutet dra in stödet till Socialdemokraterna. Följ läget på Stockholmsbörsen och följ öppningen på Wall Street.  Här är Ekonomistudion med programledare Jon Åsberg..

DI - 09 apr 19 kl. 14:23

Ekonomistudion: Har kronan blivit en skvalpvaluta?

Ekonomistudion är Dagens industris fördjupande nyhetsmagasin som sänds måndag till fredag klockan 14.30..

DI - 22 feb 19 kl. 16:32

PM Nilsson: Pengarna talar sitt tydliga språk om Swedbanks kris

PM Nilsson, chef för Di:s ledarsida, och KD:s nya presschef Per Gudmundsson kommenterar veckans nyheter i Di TV:s Ekonomistudion..

DI - 22 feb 19 kl. 15:02

Representant för Swedbanks största ägare har fortsatt förtroende för ledningen

Lennart Haglund, ordförande för Swedbanks valberedning samt ordförande för Sparbankernas ägarförening som tillsammans är bankens största ägare, har fortsatt förtroende för bankens ledning och styrelse, säger han i DiTV:s Ekonomistudion. .


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.