Ekonomin

Saturday, 30 May, 10:36

Nyheter om Ekonomin

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 10 maj 20 kl. 07:00

Anis Don Deminas miss – vid mötet med Zlatan

Artisten och Yotubern Anis Don Demina öppnar upp om allt från nya lägenheten, den tidigare hårt ansatta Ekonomin – och om missen vid mötet med Zlatan Ibrahimovic.– Jag tappade det helt, jag har aldrig varit med om något liknande, berättar han..

ÖstersundsPosten - 10 maj 20 kl. 06:01

Aktiekapitalet återställt för pressat Jämtlandsgården – ekonomin ändå skör: ”Tappade stor leverans när Storsjöcupen ställdes in”

Jämtlandsgården redovisar ett negativt resultat om minus 1,5 miljoner kronor för 2019. Priset för....

SVT - 10 maj 20 kl. 05:02

Så har coronakrisen påverkat Sverige

Tusentals permitteringar, en hårt pressad sjukvård och ökat förtroende för regeringspartierna. Det är några saker som påverkat samhället i coronakrisen. Med fokus på politik, sjukvård och ekonomi summerar tre SVT-profiler läget i Sverige.

PrivataAffärer - 08 maj 20 kl. 12:25

Swedbank spår statsskuld likt 90-talet

”Tittar man på hur statsskulden kommer att stiga framöver påminner det snarare om uppgången på 90-talet än om finanskrisen. En stor skillnad mot 90-talet är dock att vi denna gång inte kommer att få så stora effekter på räntorna eftersom Riksbanken varit väldigt tydliga med att räntorna ska förbli låga under lång tid. De kommer att finnas där som en köpare om räntorna visar tendenser till att börja stiga”, säger han.

Sydöstran - 09 maj 20 kl. 14:21

Supportrar hjälper Krif: ”Nu ser vi en framtid”

Covid-19-pandemin har fått Ekonomin för hela idrottsrörelsen på fall. Krif Hockey vill dock göra rätt för sig. Då har de tagit hjälp av några trogna supportrar som blir borgenärer för ett lån..

Blekinge Läns tidning - 09 maj 20 kl. 14:21

Supportrar hjälper Krif: ”Nu ser vi en framtid”

Covid-19-pandemin har fått Ekonomin för hela idrottsrörelsen på fall. Krif Hockey vill dock göra rätt för sig. Då har de tagit hjälp av några trogna supportrar som blir borgenärer för ett lån..

Cornucopia - 09 maj 20 kl. 14:48

Volontärsarbete och företagsinitiativ visar hur samhället anpassar sig till kris

De allra flesta människor är hederliga personer med empati, och utgör grunden i det självorganiserande samhället vid kris. När krisen uppstår uppstår även strukturer som löser problem i smått och stort, och detta utan överhöghet eller krav på en tidigare existerande krisorganisation. Verkligheten vid kris är inte att folk beväpnar sig och blir egoister - annat än för de empatistörda eller kriminella som redan var det normalt.

DI - 19 maj 20 kl. 11:03

Tyska investerares och analytikers förväntningar på ekonomin stiger igen

ZEW-index över tyska investerares och analytikers förväntningar på Ekonomin steg i maj..

DI - 09 maj 20 kl. 10:14

Genomgång: Spararnas pensionspengar ryker

Året började i moll för de svenska pensionsjättarna som tillsammans förvaltar mer än storleken på den svenska Ekonomin..

GöteborgsPosten - 09 maj 20 kl. 05:00

Så kan världen se ut efter coronapandemin

IPCC:s ordförande och fem andra tunga experter om resandet, Ekonomin och miljön..

SVT - 08 maj 20 kl. 21:23

SVT:s ekonomireporter om bostadsmarknaden i coronakrisen

SVT:s ekonomireporter Alexander Norén menar att bostadsmarknadens uppgång eller fall hänger på hur länge coronaviruset håller sitt grepp om omvärlden. – Det som avgör är hur länge pandemin förlamar Ekonomin. Tillsammans med räntan, så är det jobben som påverkar bostadsmarknaden mest, säger han..

DI - 08 maj 20 kl. 20:00

USA kräver att Kina ”drastiskt” ökar inköp av varor

USA:s handelskammare kräver att Kina, när Ekonomin återhämtat sig, ”drastiskt” accelererar importen av amerikanska varor under det fas….

Supermiljöbloggen - 08 maj 20 kl. 20:05

EU-kommissionen: Klimatåtgärder avgörande för återhämtning efter pandemin

OMSTÄLLNING:: Europeiska kommissionen vill satsa på vätgas, energieffektiv bostadsrenovering och grön fordonsteknik för att få igång Ekonomin igen efter Covid19-krisen..

Helsingborgs Dagblad - 08 maj 20 kl. 15:14

EU-kommissionen: Dags för stora steg

Det är dags att ta stora steg för Ekonomin efter coronakrisen, manar EU-kommissionen och trycker hårt på de fördelaktiga villkor som utlovas i stöd. Mälet är att få även Italien att nappa. När euroländernas finansministrar håller webbmöte under fredagsk.

PrivataAffärer - 18 maj 20 kl. 08:41

Powell: Medicinsk data viktigast för ekonomin

Han uppmanade amerikanerna att fortsätta hjälpa varandra genom att följa riktlinjerna för social distansering i en tid när lokala- och delstatsstyren börjar häva restriktioner och öppna upp Ekonomin igen. ”Om vi är noggranna och försiktiga om hur vi öppnar Ekonomin så att människor tar riktlinjerna om social distansering på allvar och försöker göra vad vi kan för att inte få ett nytt utbrott /…/ kan återhämtningen börja ganska snart”, sade Fed-chefen. Även under de bästa av förutsättningar kommer det vara en lång väg framåt och ytterligare jobbförluster väntas i juni.

PrivataAffärer - 07 maj 20 kl. 07:26

Morgan Stanley: Investerarnas rädsla att missa tåget inget bra tecken

Han menar att uppgångarna kommer samtidigt som investerare förnekar den skada som just nu sker i den globala Ekonomin. Folk tror helt enkelt att saker kommer att återgå till det normala rätt snabbt, något som Harmstone tvivlar på. När vi börjar se konkurserna öka ännu mer och andra tecken på hur Ekonomin skadas så lär det bli turbulent igen.

PrivataAffärer - 08 maj 20 kl. 09:21

Danske ändrar sig: Ingen återgång till minusränta

Enligt Danske-ekonomerna var Riksbankens beslut att ”göra ingenting” vid aprilmötet kontroversiellt både bland de som väntade en räntesänkning och bland de som trodde på utökade tillgångsköp, och de kommer därmed att syna protokollet från mötet, som publiceras måndagen den 11 maj, noga. Enligt Danske-ekonomernas tolkning Riksbankens ”vänta och se”-approach bero på att den inte anser att det är fruktbart att stimulera Ekonomin i nuläget. Detta eftersom andra svenska myndigheter försöker dämpa smittspridningen i samhället genom att begränsa rörligheten (och därmed efterfrågan).

Expressen Dina Pengar - 07 maj 20 kl. 04:30

Lyxfällans programledare – så är deras egen ekonomi

Ingen hade nog räknat med att tv-programmet ”Lyxfällan” skulle bli en sådan långkörare.Mathias Andersson var tillsammans med Charlie Söderberg de första programledarna. – Jag tror att det hjälp väldigt många med Ekonomin.

DI - 07 maj 20 kl. 22:46

”Slakta heliga kor” – säljproffsets sex tips för att krissäkra affärerna

Krisens effekter på Ekonomin är brutala, men för många företag finns fortsatt goda chanser att öka sin försäljning – trots att marknaden….

Vestmanlands Läns Tidning - 07 maj 20 kl. 16:30

Nästa smäll för VSK – tvingas ställa in sommarbandyn

Coronapandemin fortsätter att gräva djupa hål i Ekonomin hos VSK. Nu är det klart att klubben....

Helsingborgs Dagblad - 07 maj 20 kl. 15:50

Nasdaqs kompositindex på plus för året

USA-börsen öppnar med stigande kurser. En uppgång på 1,5 procent för Nasdaqs kompositindex betyder att index för 2020 är tillbaka i positivt territorium och är uppåt sedan årsskiftet – trots coronapandemins kraftiga påverkan på Ekonomin. Även övriga ind.

SR - 07 maj 20 kl. 10:41

Historisk räntesänkning i Norge

Coronakrisen slår så hårt mot Ekonomin i Norge att landets centralbank nu – överraskande – sänker sin styrränta för tredje gången under våren..

SmålandsPosten - 06 maj 20 kl. 23:01

Räppe GoIF en pigg 90-åring: ”Resan som vi har gjort med A-laget utan att äventyra ekonomin är fantastisk”

Det är dags att lyfta på hatten för Räppe GoIF som på onsdagen fyllde 90 år. Föreningen har sedan 1930 vuxit sig stor och stark och är i dag mycket välmående..

UNT - 06 maj 20 kl. 21:33

Pressade föreningar slipper betala av på lånen

Corona pressar Ekonomin för två av Uppsalas föreningsdrivna bolag..

Aftonbladet - 06 maj 20 kl. 16:06

”Dif kan värva från den klubben igen”

PLUS GULDPLAN 2020: DIF ”Laget kommer bli riktigt bra” ✓ Ekonomin ✓ Realistiska nyförvärv.

Realtid - 06 maj 20 kl. 13:51

"Djupaste recessionen i EU:s historia"

I en prognos i dag spår EU-kommissionen en historisk tillbakagång av Ekonomin..

PrivataAffärer - 06 maj 20 kl. 12:09

SCB: Pandemin kostar svensk ekonomi flera hundra miljarder

”Coronakrisen väntas leda till en minskad efterfrågan i Sverige vad gäller såväl privat konsumtion som export. Det slår inte bara mot exempelvis fordonsindustrin, hotell, restauranger och resenäringen. Även branscher längre ner i leverantörskedjorna drabbas”, skriver SCB.

PrivataAffärer - 06 maj 20 kl. 11:06

EU-kommissionen spår svensk återhämtning andra halvåret

”Betydande budget- och finanspolitiskt stöd bör begränsa fallet i Ekonomin och på arbetsmarknaden. Inflationen väntas röra sig ytterligare nedåt”, skriver kommissionen. De bedömer att den offentliga sektorns underskott kommer att öka till över 5 procent av BNP under 2020.

BT - 06 maj 20 kl. 11:37

EU: Värsta krisen hittills

Coronakrisens effekter blir blytunga för Ekonomin. EU siar om ett BNP-ras för Sverige på drygt 6 procent i år och en arbetslöshet på nästan 10 procent både 2020 och 2021..

Realtid - 06 maj 20 kl. 11:36

SCB-analys: Coronakrisen kan kosta ekonomin flera hundra miljarder

Den minskade konsumtionen under coronapandemin slår hårt mot flera branscher långt ner i leverantörskedjorna. SCB har gjort en analys som visar att effekterna kan mätas i hundratusentals jobb och flera hundra miljarder kronor bara under 2020..

GöteborgsPosten - 06 maj 20 kl. 11:37

EU: Värsta krisen hittills

Coronakrisens effekter blir blytunga för Ekonomin..

Sydsvenskan - 06 maj 20 kl. 11:01

Brant fall i coronaprognos från EU

Coronakrisens effekter blir blytunga för Ekonomin. EU siar om ett BNP-ras för Sverige på drygt 6 procent i år och en arbetslöshet på nästan 10 procent både 2020 och 2021. "Europa går igenom en ekonomisk chock utan motstycke sedan den stora depressionen.

YA - 06 maj 20 kl. 11:03

Brant fall i coronaprognos från EU

Coronakrisens effekter blir blytunga för Ekonomin. EU siar om ett BNP-ras för Sverige på drygt 6 procent i år och en arbetslöshet på nästan 10 procent både 2020 och 2021..

Blekinge Läns tidning - 06 maj 20 kl. 11:03

Brant fall i coronaprognos från EU

Coronakrisens effekter blir blytunga för Ekonomin. EU siar om ett BNP-ras för Sverige på drygt 6 procent i år och en arbetslöshet på nästan 10 procent både 2020 och 2021..

SmålandsPosten - 06 maj 20 kl. 11:03

Brant fall i coronaprognos från EU

Coronakrisens effekter blir blytunga för Ekonomin. EU siar om ett BNP-ras för Sverige på drygt 6 procent i år och en arbetslöshet på nästan 10 procent både 2020 och 2021..

Sydöstran - 06 maj 20 kl. 11:03

Brant fall i coronaprognos från EU

Coronakrisens effekter blir blytunga för Ekonomin. EU siar om ett BNP-ras för Sverige på drygt 6 procent i år och en arbetslöshet på nästan 10 procent både 2020 och 2021..

Barometern - 06 maj 20 kl. 11:03

Brant fall i coronaprognos från EU

Coronakrisens effekter blir blytunga för Ekonomin. EU siar om ett BNP-ras för Sverige på drygt 6 procent i år och en arbetslöshet på nästan 10 procent både 2020 och 2021..

Kristianstadsbladet - 06 maj 20 kl. 11:03

Brant fall i coronaprognos från EU

Coronakrisens effekter blir blytunga för Ekonomin. EU siar om ett BNP-ras för Sverige på drygt 6 procent i år och en arbetslöshet på nästan 10 procent både 2020 och 2021..

GöteborgsPosten - 06 maj 20 kl. 11:04

Skräckprognosen: 10 procents arbetslöshet i Sverige

Coronakrisens effekter blir blytunga för Ekonomin..

UNT - 06 maj 20 kl. 09:06

Trump ivrig att få fart på ekonomin

Donald Trump planerar att avveckla Vita husets samordningsgrupp mot coronaviruset och flytta fokus till att få fart på USA:s ekonomi..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.