Ekonomi

Wednesday, 01 April, 03:09

Nyheter om Ekonomi

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 11 mar 20 kl. 18:52

BHC:s klubbchef: ”Vi lägger oss inte ner och dör”

Borås Hockey har ansträngd Ekonomi och kämpar för att klara elitlicensen. Att spela kvalserien inför tomma läktare vore ett hårt slag. – Vi lägger oss inte ner och dör – varken på eller utanför isen, säger klubbchefen Christoffer Holst..

Affärsvärlden - 11 mar 20 kl. 07:42

Stark återhämtning på Wall Street

Börserna i New York gjorde en stark återhämtning på tisdagen i volatil handel efter måndagens ras. Uppgången kom efter att president Donald Trump utlovat stimulanser för att stödja USA:s Ekonomi..

Expressen - 11 mar 20 kl. 06:15

Slå ihop småkommunerna – sänk de höga skatterna

De flesta av Sveriges kommuner har dålig Ekonomi och får bidrag från staten. Det enda som hörs i debatten är att bidragen måste öka. Varför är det så tyst om kommunsammanslagningar?

PrivataAffärer - 11 mar 20 kl. 04:00

Blackrock: Det här är inget nytt 2008

Viruschocken kommer att få stora Ekonomiska konsekvenser, men investerarna bör sitta lugnt i båten och inta ett långsiktigt perspektiv, samt, framför allt hålla fast vid sina investeringar då den här krisen inte går att jämföra med den för tolv år sedan, skriver Blackrock Investment i en kommentar till coronakrisen på marknaderna. ”Vi tror inte att detta är något 2008. Viruschockens påverkan kommer antagligen att bli djup och svår, men vi anser att investerare bör vara sansade, inta ett långsiktigt perspektiv och hålla fast vid sina investeringar”, heter det i kommentaren med tillägg att inte minst det finansiella systemet är mer robust i dag jämfört med finanskrisen 2008.

DN - 10 mar 20 kl. 22:00

Så slår nya coronaviruset mot Italiens ekonomi

Restauranger och barer förlorar kunder, exporten av pasta och vin drabbas och affärer kan tvingas att stänga..

Affärsvärlden - 10 mar 20 kl. 15:29

Uppåtrekyl på USA-börserna - oljebolag bland vinnarna

Börserna i New York rekylerade upp på tisdagen efter måndagskvällens löften från Donald Trump om "väldigt dramatiska" åtgärder för att stödja USA:s Ekonomi..

DN - 10 mar 20 kl. 16:00

Skellefteå frigör de varma händerna med ny teknik

Svenskarna lever allt längre, äldrevården har svårt att locka folk, kommunerna tampas med dålig Ekonomi..

Skånskan - 10 mar 20 kl. 16:08

Prisas för sin höga yrkesskicklighet

Svedala De tre frisörerna från Svedala fick ta emot mästarbrevet från Företagarna i Svedala.
Det är det största beviset inom hantverksyrket.Under måndagskvällen fick de tre frisörerna på Klipperiet Hair and barber i Svedala beviset mästarbrevet.

Skånskan - 10 mar 20 kl. 16:14

Utmaning för eurozonen

Italien tillhör de skörare Ekonomierna inom EU. Endast Grekland har haft det mer kämpigt Ekonomiskt. Det är begripligt att Italien tar till alla medel för att försöka hindra fri smittspridning genom att försätta landet i karantän Dock väcker det oro vad som kommer att hända med den känsliga italienska Ekonomin.

DN - 10 mar 20 kl. 15:10

”Coronakrisen ritar om hela presidentvalet”

Martin Gelin: Donald Trumps chanser att bli omvald hänger på en stark Ekonomi..

GöteborgsPosten - 10 mar 20 kl. 14:02

Ingves: Inte läge att agera nu

Riksbanken har gott om verktyg och hög beredskap för att hantera effekterna av coronaviruset på svensk Ekonomi, enligt riksbankschefen Stefan Ingves..

Affärsvärlden - 10 mar 20 kl. 12:48

Ingves: Inte läge att agera nu

Riksbanken har gott om verktyg och hög beredskap för att hantera effekterna av coronaviruset på svensk Ekonomi, enligt riskbankschefen Stefan Ingves. Men än så länge ser han inget behov att agera från Riksbanken sida..

Nyteknik - 10 mar 20 kl. 12:00

Guiden till effektivare industriautomation för svensk basindustri

Basindustrin är Sveriges ryggrad och viktig för landets Ekonomi. Stora delar av basindustrin finns ute i landet och är grunden till att vi kan ha en levande landsbygd..

Aftonbladet - 10 mar 20 kl. 09:45

Ingves: Inte läge att agera nu

▸ Riksbanken har gott om verktyg och hög beredskap för att hantera effekterna av coronaviruset på svensk Ekonomi, enligt….

UNT - 10 mar 20 kl. 09:45

Ingves: Inte läge att agera nu

Riksbanken har gott om verktyg och hög beredskap för att hantera effekterna av coronaviruset på svensk Ekonomi, enligt riskbankschefen Stefan Ingves..

Expressen Dina Pengar - 10 mar 20 kl. 09:31

Ingves: Svensk ekonom kommer att ta stryk

Svensk Ekonomi kommer att påverkas av coronaviruset, men än så länge visar Riksbankens företagskontakter inte på någon tydligare inbromsning.Det sade riksbankschef Stefan Ingves vid en utfrågning i finansutskottet på tisdagen..

Skånskan - 10 mar 20 kl. 05:30

Ekonomiskt virus

Inte nog med att coronaviruset sprider sig över världen, nu rasar börserna som en reaktion på flera saker. Det kan tolkas både som fullt rationellt och som rent vansinne. I fredags bröt förhandlingarna samman mellan de oljeproducerande Opec-länderna och Ryssland.

Barometern - 10 mar 20 kl. 00:00

Stockenbergs pik till Bajen: ”Med bättre ekonomi hade dem inte varit här”

viktigare matcher än såhär går knappt att få. Vinst betyder ett stort kliv mot kvalplats. Förlust innebär att man kan tappa den.

DI - 20 mar 20 kl. 13:31

IMF: Kinas ekonomi börjar normaliseras

Kinas Ekonomi börjar visa tecken på normalisering efter den stora chock som orsakades av coronaviruset, enligt Internationella valutafonden….

Helsingborgs Dagblad - 20 mar 20 kl. 13:22

IMF: Kinas ekonomi börjar normaliseras

Kinas Ekonomi börjar visa tecken på normalisering efter den stora chock som orsakades av coronaviruset, enligt Internationella valutafonden (IMF). Men riskerna för bakslag är stora, varnar fonden i ett blogginlägg. De flesta stora företag i Kina har åte.

GöteborgsPosten - 20 mar 20 kl. 13:23

IMF: Kinas ekonomi börjar normaliseras

Kinas Ekonomi börjar visa tecken på normalisering efter den stora chock som orsakades av coronaviruset, enligt Internationella valutafonden (IMF). Men riskerna för bakslag är stora, varnar fonden i ett blogginlägg..

Skånskan - 08 mar 20 kl. 16:00

Lyxhybrid med tjänstebilstycke

MOTOR BMW:s bilar är redan populära på den svenska tjänstebilsmarknaden och med en nyutvecklad laddhybrid lär det fortsätta så.BMW 330e SPECIFIKATIONER Grundpris: 481 600 kronor.
Förbrukning bensin: 1,6–1,9 liter per 100 km (enligt WLTP-normen).

DI - 09 mar 20 kl. 15:21

Finansministern: "Vi har hög beredskap och har sparat i ladorna"

Trots börsfallet avvaktar regeringen med att avisera nya åtgärder för svensk Ekonomi. ”Vi har hög beredskap för att vidta de åtgärder som….

Sydsvenskan - 09 mar 20 kl. 12:47

Finansministern: ”Vi har hög beredskap”

Trots börsfallet avvaktar regeringen med att avisera nya åtgärder för svensk Ekonomi. – Vi har hög beredskap för att vidta de åtgärder som är nödvändiga, säger finansminister Magdalena Andersson (S). Regeringen ändrar i nuläget inte bedömningen av hur s.

PrivataAffärer - 09 mar 20 kl. 10:58

Ryssland och Kina vinnare – alla andra förlorare

En längre period av så här låga priser kan också vara spiken i kistan för USA:s ställning som nettoexportör då den dyra utvinningstekniken fracking nu blir olönsam. Oljan är världens mest handlade råvara, och kan ha en mer påtaglig effekt än någonsin ett handelskrig mellan världens största Ekonomier kunde frammana och när väl dominobrickorna börjat falla blir kedjeeffekterna snabbt omöjliga att överskåda, enligt Eurasia Groups klimat-, råvaru- och energi-analytiker Rohitesh Dhawan. Ryssland kan dock anses vara en vinnare på utvecklingen, samtidigt som nettoimportörerna gynnas av det lägre priset.

YA - 09 mar 20 kl. 10:27

Ekonomi: Goda tider för bostadssäljare

Hushållens förväntningar gällande bopriser fortsätter att stiga. Andelen hushåll som enligt SEB:s boprisindikator tror på höjda priser ökade i mars med två enheter jämfört med föregående månad och ligger nu på 55 procent..

PrivataAffärer - 09 mar 20 kl. 10:19

”Företagsobligationsmarknaden kan drabbas av oljepriskraschen”

Det påpekas att energisektorn står för tydligt över 10 procent av den amerikanska ”high yield”-marknaden och att tajmingen på detta oljeprisfall är dålig. ”Oro byggdes upp på obligationsmarknaden redan i fredags”, noterar Deutsche Bank. Det framhålls att stora mängder obligationer kan utfärdas men att det tar tid att sälja av papper som köps i en emission då försäljningar endast kan göras i små mängder.

Skånskan - 09 mar 20 kl. 09:07

Kraftigt ras på Stockholmsbörsen efter oljeprisfall

Ekonomi Ett kraftigt ras på Stockholmsbörsen väntas efter det drastiska oljeprisfallet på omkring 30 procent. Nära nio procent faller Stockholmsbörsens  OMXS30-index vid öppningen på måndagen. Detta indikerar förhandeln hos IG Markets vid 08.

BT - 09 mar 20 kl. 09:07

Ekonomi: Stockholmsbörsen rasar sju procent vid öppning

Stockholmsbörsen rasar kraftigt vid börsens öppning. I den inledande handeln är OMXS-index ned drygt sex procent..

PrivataAffärer - 09 mar 20 kl. 07:36

Insiderförsäljningarna fortsätter i Powercelll

Aktierna såldes i slutet av förra veckan för sammanlagt cirka 6 miljoner kronor. Enligt bolagets hemsida äger Per Ekdunge 167.503 aktier i Powercell.

Nyteknik - 09 mar 20 kl. 05:35

Guiden till effektivare industriautomation för svensk basindustri

Basindustrin är Sveriges ryggrad och viktig för landets Ekonomi. Stora delar av basindustrin finns ute i landet och är grunden till att vi kan ha en levande landsbygd..

Skånskan - 09 mar 20 kl. 05:00

Krögare måste betala halv milj

svalöv En krögare som har sin verksamhet i Svalövs kommun kommer att upptaxeras.Det gäller totalt en halv miljon kronor och här handlar det om att krögaren och restaurangägaren använt företagets bil bil för privat körning, men han har även blandat ihop den Ekonomi som gäller för företaget med sin egen privata.
Det är Skatteverket som upptäckt felaktigheterna och därför går man nu in och gör åtgärder för att få rätt på situationen och siffrorna.

GT - 08 mar 20 kl. 09:44

År 2072 blir pensionerna jämställda i Västra Götaland

Endast 45 procent av kvinnorna i Västra Götaland anser att de lever i en Ekonomiskt jämställd relation. Kvinnor måste utbildas i hur deltidsarbetet slår på deras Ekonomi, skriver privatekonomen Emma Persson vid Länsförsäkringar..

Nerikes Allehanda - 08 mar 20 kl. 04:44

Ojämlika löner är en kvinnofälla

I Örebro anser 31 procent av kvinnorna att Ekonomi är en bidragande orsak till att man stannar i....

Skånskan - 08 mar 20 kl. 05:00

Kvinnors företagande minskar

SKÅNE Ekonomisk trygghet och tradition spelar stor roll när det handlar om kvinnors företagande, som minskar för varje år.
– Tyvärr är det så. Samtidigt vet vi att företagande är väldigt ”smittsamt”.

GöteborgsPosten - 07 mar 20 kl. 14:11

Tapp i Kinas export: "Allt hänger på viruset"

Coronaviruset slår hårt mot Kinas Ekonomi. Men den minskade exporten drabbar inte bara Kina – utan även resten av världen, enligt Kinaanalytikern Kristina Sandklef..

Cornucopia - 07 mar 20 kl. 07:37

Det svenska pensionssystemet har fallit - återgång till ohållbar skattefinansiering

Det svenska pensionssystemet har efter 21 år fallit. Det tidigare egenfinansierande och i princip unikt hållbara systemet från 1998 ersätts nu av ett populistiskt ohållbart skattefinansierat system efter en överenskommelse i den så kallade Pensionsgruppen. För att inte politiska partier ska tappa väljare bland en åldrande befolkning till yttervänstern och ytterhögern ska staten nu skjuta till egna pengar till systemet, som inte längre enbart blir beroende av hur många som jobbar.

DN - 07 mar 20 kl. 08:10

Fem sätt som virusutbrottet kan hota Trumps återvalskampanj

Inställda valmöten, nedskärningar och en Ekonomi som skakar. Utbrottet av det nya coronaviruset kan hota president Donald Trumps….

ÖstersundsPosten - 07 mar 20 kl. 06:00

Två miljarder i Östersunds investeringsplan till 2022 – allt från spånhög till vattenverk: ”Vi har inte ekonomi att realisera allt”

Två miljarder etthundra fyrtionio miljoner kronor. Summan kan få vem som helst att hisna. Om vi....

Cornucopia - 05 mar 20 kl. 08:45

Evig tillväxt i en ändligt värld - fallande tillväxt i I-länderna och OECD

Angående att det inte finns någon exponentiell tillväxt i verkligheten, så gäller detta även den Ekonomiska tillväxten. Förr eller senare avtar den, likt den gör för Kina, gjort för OECD, Sverige och i det tydligaste exemplet Japan. Lite grafer nedan.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.