Ekonomi Sverige

Thursday, 24 January, 08:17

Nyheter om Ekonomi Sverige

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 04 jan 19 kl. 14:35

”Bandyn är sjuk och någon måste peta in medicinen”

Först Sandviken och sedan Hammarby. På kort tid har två av bandyns storklubbar avslutat spelarkontrakten på grund av en akut blödande ekonomi.  – Som bandyspelare måste man förstå att man inte kan vara proffs i Sverige, säger Falu BS klubbchef Hans-Olof Pettersson till Bandypuls.

SmålandsPosten - 03 jan 19 kl. 15:49

Elit ratar humaniora

Den högre utbildningen i Sverige har ökat med mer än 200 procent sedan högskolereformen från år 1993 infördes. Expansionen har bidragit till att vi idag har en modell som tillgodoser massorna. Högskolesektorn är sålunda större och brokigare än för bara ett halvt sekel sedan.

Cornucopia - 03 jan 19 kl. 12:29

Årsbokslut solkraften: 3704 kWh producerade, 46% sålda

Detta inlägg är sponsrat av Solkraft Sverige, som gjort installationen på totalentreprenad.
Dags att summera det första hela året med min 4.76 kWp solkraftanläggning.

Cornucopia - 02 jan 19 kl. 12:34

15 minuter till helvetet - stöd film om spelberoende och spelmarknaden

Vi överöses av reklam för hasardspel, där giriga företag förstör människors liv för profitens skull utan att tillföra mänskligheten något. Det har nu dragits igång en kickstarter för filmen Femton minuter till helvetet, som handlar om spelberoende och spelmarknaden i Sverige. Allt som krävs är femton minuter för att ett hushålls ekonomi och liv helt ska slås sönder.

Nyan - 28 dec 18 kl. 09:07

Psykisk ohälsa och ekonomisk utsatthet går hand i hand

En ond cirkel. Det är vad företrädare för intresseorganisationen Reseda kallar sambandet mellan psykisk ohälsa och ekonomisk utsatthet.
– Den ständigt återkommande oron för ekonomin är ett gissel.

Dagens PS - 23 dec 18 kl. 20:44

PS utrikeskrönikör kikar i kristallkulan

2018 närmar sig slutet och man kan redan blicka mot 2019 och försöka förutspå hur världsläget gestaltar sig. Jag tror främst att fyra frågor dominerar världspolitiken under det kommande året. Samtliga har jag tidigare tagit upp i mina kolumner, men jag tror att de får ännu större utrymme under året.

Skånskan - 21 dec 18 kl. 08:19

EM-guldet var årets höjdpunkt

HANDBOLL Det är i ett synnerligen gott sällskap han hamnat i, den 18-årige Ystads IF-spelaren Ludvig ”Ludde” Hallbäck, när han av Ystads Idrottsjournalisters Klubb, YIJK, utsetts till 2018 års handbollstalang i sydöstra Skåne.Ludvig Hallbäcl
Ålder: 18 år.
Familj: Mamma Lena, pappa Jerry, storebror Anton.

Dagensanalys.se - 21 dec 18 kl. 16:45

Framtidens medier fortsätter att förändras

Under andra halvåret 2018 har Dagensanalys.se publicerat 14 intervjuer om de dramatiska förändringar som har drabbat medievärlden, i varje fall den västliga. Kontakterna har skötts av Olle F.

BT - 14 dec 18 kl. 04:00

Hälsoklyftan är en klassklyfta

Den som på allvar vill göra något åt hälsoklyftan i Borås och i Sverige måste också våga se kopplingen mellan ekonomi och hälsa, skriver Ida Legnemark..

Cornucopia - 20 dec 18 kl. 09:09

Räntebesked idag

Idag ger Riksbanken besked om man höjer sin styrränta reporäntan. Det finns olika argument för och emot, samtidigt som USA:s centralbank höjde sin styrränta inatt.
Sverige.

Skånskan - 17 dec 18 kl. 11:51

Kräver miljoner av gammal Ida-styrelse

Malmö Den nya styrelsen i bostadsrättsföreningen Ida har nu stämt sin gamla styrelse på miljontals kronor. De sju före detta ledamöterna stäms för oaktsamhet.Det talas om att det är en av de största bedrägerierna i bostadsrättssammanhang i Sverige.

Dagens PS - 18 dec 18 kl. 06:31

18 december: Här är dagens kalender

Håll koll på business-almanackan, så att du inte missar någon affär. Dagens PS påminner dig varje vardagsmorgon. Börs
Rapporter
07:15 MQ, Modern Ekonomi Sverige, Moxietech Utländska rapporter
22:15 Fedex, Navistar Stämmor
10:00 Mag Interactive, 14:00 Munters (extra), 15:00 Preservia (extra) Investerarmöte
09:00 MQ telefonkonferens
11:00-12:00 Compare-IT telefonkonferens Utländska investerarmöte
Smartster investerarmöte Göteborg
Smartster investerarmöte Köpenhamn Handlas exklusive utdelning
Logistri (utd 2,25 kr) Corporate actions
Hansa Medical byte av bolagsnamn till Hansa Biopharma Makro
08:00 Tyskland grossistpriser
10:00 Tyskland ifo-index
10:30 Hongkong arbetslöshet
14:00 Ungern ränteb

Skånskan - 16 dec 18 kl. 12:00

Färre böter med fartkameror

Svenskarnas dåliga vana att köra för fort skulle kunna bli en kassako för staten. Men i stället för ren ekonomi prioriteras trafiksäkerhetens visioner.De första hastighetskamerorna utmed det svenska vägnätet introducerades år 2006.

Dagens PS - 11 dec 18 kl. 08:50

Ledarkollen: Kaos och kärlek

Dagens ledarkoll handlar om politik och ekonomi på internationell toppnivå, om det svåra politiska läget i Sverige och hur demokratins förutsättningar egentligen ser ut. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Politik och ekonomi Dagens Industri skriver om det höga tonläget mellan USA och Kina, inte minst när det gäller affärer på hög nivå: ”Det finns ibland säkerhetsskäl att stoppa en affär.

Dagens PS - 29 nov 18 kl. 10:42

BNP sjunker – inte hänt på fem år

Siffrorna som SCB nu presenterar visar på ett trendbrott i svensk ekonomi. Den svenska bruttonationalprodukten (BNP) backar med 0,2 procent i det tredje kvartalet jämfört med föregående kvartal. Det är första gången sedan andra kvartalet 2013 som BNP minskar jämfört med kvartalet innan, uppger Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 04 dec 18 kl. 10:29

Carnegies aktiestrateg: Uppgång i sikte

I ett traditionellt börsscenario är vinstriktningen viktig, menar Michael Grundberg. När vinsterna stiger går börserna i princip alltid upp. – Det ser fortfarande ganska bra ut på vinstfronten men den förändrade bild som gör att det kanske ser annorlunda ut än historiskt är att vi gått från politisk retorik till att det bildas policies, exempelvis tullar.

VA - 30 nov 18 kl. 10:16

Produktchefen om hur du lyckas internationellt: “Allt handlar om att ta risker och vara open-minded”

Som 25-åring kom franska Cécile till Sverige för att förverkliga sina drömmar om att arbeta med ekonomi och marknadsföring – idag har hon tio års erfarenhet inom den tuffa bilbranschen. Här ger hon sina bästa tips för att lyckas inom ett stort internationellt företag som Renault..

Skånskan - 28 nov 18 kl. 15:00

Värdet av kulturellt kapital

Region Skånes kulturliv står inför en del utmaningar framöver. Det nya alliansstyret vill spara 18 miljoner i kulturbidrag och istället satsa på kärnverksamheter som vård och kollektivtrafik.
Beslutet är begripligt.

Skånskan - 27 nov 18 kl. 14:00

Dags att flytta och få nya upplevelser

FLYTTDAGS. – Man måste tänka om. Jag är inte död än – jag vill hinna med mer, jag är fortfarande nyfiken.

GöteborgsPosten - 27 nov 18 kl. 12:31

"Vi måste effektivisera rätt ordentligt"

Falkenbergs kommuns ekonomi kommer att ställas inför utmaningar framöver. Sverige är på väg in i en lågkonjunktur och befolkningen blir allt äldre. – Jag tror att politikerna måste gå utanför boxen lite grann, säger kommunens ekonomichef Jan Fritz..

Skånskan - 26 nov 18 kl. 16:09

Så ska Eslöv klara notan för storsatsningarna

ESLÖV Eslövs kommun kommer nästa år att göra av med nästan två miljarder kronor, eller närmare bestämt 1 miljard och 956 miljoner till den löpande driften.
Samtidigt ska man fram till år 2022 investera drygt 1,3 miljarder i främst skolor och förskolor – cirka 60 procent av detta ska betalas av framtida generationer Eslövsbor.Eslövs nya majoritet har enats om att införa en så kallad självfinansieringsgrad för de kommande investeringarna från och med nästa år, och att denna självfinansieringsgrad ska vara ungefär 40 procent under de kommande fyra åren.

Supermiljöbloggen - 20 nov 18 kl. 08:34

Klimatförändringarna ses som en finansiell risk av Riksbanken

En ny rapport från riksbanken slår fast att svensk ekonomi kan påverkas till följd av klimatförändringarna. Centralbanker bör därför förbereda sig genom att analysera möjliga följder av klimatförändringar på den finansiella ekonomin, konstaterar rapporten. Konsekvenserna av den globala uppvärmningen kan påverka både den finansiella stabiliteten och penningpolitiken på sikt, skriver Conny Olovsson, filosofie doktor i nationalekonomi vid Riksbankens forskningsenhet, i den nya rapporten "är klimatförändringar relevanta för en centralbank?

Nyan - 22 nov 18 kl. 15:34

Ålandsinfo i Sveriges riksdag

Ålands näringslivs ordförande Peter Wiklöf och vd Anders Ekström breddade bilden av Åland när vänföreningen i Sveriges riksdag bjöd till lunchmöte i Stockholm i går. Mötet handlade om tillväxt och ekonomi med fokus på Åland i samarbetet med Sverige inom handel och andra områden. Svensk-åländska parlamentariska vänföreningen i Sveriges riksdag stod för inbjudan.

Nyan - 20 nov 18 kl. 09:14

Ålandsmöte i Sveriges riksdag

På onsdag, den 21 november, träffas representanter från Sveriges riksdag och lagtinget i riksdagens lokaler i Stockholm för ett lunchmöte om tillväxt och ekonomi med fokus på Åland. Ordföranden i Ålands Näringsliv, tillika Ålandsbankens koncernchef, Peter Wiklöf är på plats och berättar om näringslivets utveckling på Åland och det nära samarbete som finns med Sverige, sägs i ett pressmeddelande. Svensk-åländska parlamentariska vänföreningen i Sveriges riksdag står för arrangemanget.

Cornucopia - 19 nov 18 kl. 12:58

NCC förhandlar om varsel i Stockholm - 20% kan få gå inom husbyggande

Facktidningen Byggnadsarbetaren skriver att NCC nu förhandlar om att varsla 130 anställda inom bostadsbyggande i Stockholmsområdet. Bolaget har inte fått in tillräckligt med nya projekt på den svagare bostadsmarknaden.
Veckochart NCC-B.

DI - 10 dec 18 kl. 21:13

Sverige halkar efter: Här är världens bästa land på ekonomi

Di utser världens bästa länder som kombinerar ett näringslivsvänligt klimat med låg korruption. Nya Zeeland, Danmark och Singapore är bäst i alla test. Sverige mår bra, men tillståndet försämras.

Cornucopia - 16 nov 18 kl. 15:05

Reaktionerna på JBP säger allt om den svenska tyckareliten och den svenska ankdammen

Jag har noll till övers för personkultledare som JBP (använder inte namnet för att minimera sökträffar och att personkultisterna ska komma rusande), men reaktionerna på hans inhopp i den svenska ankdammen säger allt om den svenska tyckareliten och svensk media. Det har varit underhållande att se reaktionerna, och hur tyckareliten inte har verktyg att angripa en utomstående de alltså har noll makt över.
Molnet JBP drar in över den svenska ankdammen.

Cornucopia - 15 nov 18 kl. 16:16

Den tyska ekonomin och BNP krympte i tredje kvartalet

Den tyska ekonomin krympte under tredje kvartalet. Upprepar sig detta sista kvartalet är Tysland i recession. Den svenska avgångsregeringen låtsades idag som ingenting i sin budgetproposition och har inte justerat ner gissningarna ("prognoserna") om den svenska ekonomins tillväxt nästa år.

Nyan - 13 nov 18 kl. 18:00

Ny vd för Leakomatic

Anders Nilsson från Sverige bli ny vd för Leakomatic. Han tar över efter tf vd Sven-Harry Boman vid årsskiftet. Anders Nilsson, som har en Master i ekonomi från Stockholms Universitet, har sedan 2013 varit vd för Granit fonder ab i Stockholm.

Cornucopia - 09 nov 18 kl. 09:27

Riksbanken räknar med dubblade bolåneräntor

Riksbankens Stefan Ingves säger att om Riksbanken någonsin får rätt i sina egna gissningar om sin egen styrränta, så kommer bolåneräntorna dubblas de närmaste tre åren. Hur det ska leda till högre bostadspriser, samtidigt som lågkonjunkturen sätter in lämnas som en övning åt bostadsbubblans aktörer.
Oscar Properties Norra Tornen Innovationen.

Cornucopia - 08 nov 18 kl. 16:13

Elkraftbrist hotar även Göteborg på sikt - risk för datahallsetablering

Göteborgs-Posten rapporterar att även Göteborg löper risk för brist på elkraft framöver. Man klarar sig för stunden, men det finns en risk för att datahallar etablerar sig vilket snabbt skulle göra att elkraften och stadens möjliga expansion stoppas. Att bygga ut kapaciteten av inmatning av el kan ta upp till tio år.

Dagens PS - 08 nov 18 kl. 10:03

Ledarkollen: Medias syn på Trump

Dagens ledarkoll handlar om ekonomins betydelse, om valet i USA och medias syn på Donald Trump, på hur mycket värt det är att ingå i politiska pakter och så om Sir David Attenborough har ett särskilt ansvar i frågor som rör miljön. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Poetiskt formulerat om ekonomi DI skriver ledare som alltid är välskrivna.

Supermiljöbloggen - 23 okt 18 kl. 12:50

Bygg- och rivningsbranschen måste bli mer cirkulär

Bygg- och rivningsbranschen är det verksamhetsområde som näst efter gruvnäringen producerar mest avfall i Sverige. Därför framstår det som absurt att det saknas EU-mål för cirkulära materialflöden inom bygg- och rivningsavfall, skriver Amanda Borneke, kvalitets- och miljöansvarig på rivningsföretaget CS riv & håltagning i Göteborg. Det enda som finns är ett mål om återfyllning (backfilling) som går att hitta i EU:s Waste Framework Directive (WFD) från 2015.

Cornucopia - 06 nov 18 kl. 09:18

Nya bostadsrätters annonstid har öka i Stockholm från 30 till 350 dagar

Annonstiden för nyproducerade bostadsrätter i Stockholm har ökat från 30 dagar till 350 dagar rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Även i Sverige som helhet har annonstiderna ökat. Samtidigt rapporteras det om kraftigt fallande bygglovsansökningar, och ökande byggkonkurser och de heter nu att byggbranschens tvärstopp hotar hela Sveriges ekonomi.

Expressen - 12 dec 18 kl. 10:46

Isabella Lövin lyfter fram Sverige på klimatmötet

Klimatminister Isabella Lövin lyfter fram Sverige som ett bevis för att det globala klimathotet kan avvärjas.Vid sitt tal på FN:s klimatmöte i Katowice i Polen säger hon att Sveriges ekonomi har växt kraftigt – samtidigt som de svenska utsläppen har minskat med 25 procent sedan 1990..

Ekonomistas - 02 nov 18 kl. 08:55

Nationell konferens i nationalekonomi 2020 på Handelshögskolan

Nu är det bestämt att Nationalekonomiska Föreningens nästa nationella konferens i nationalekonomi år 2020 ska äga rum på Handelshögskolan i Stockholm. Denna konferens hålls vartannat år och samlar alla Sveriges forskare i nationalekonomi samt presenterar mottagaren av Assar Lindbeck-medaljen. Konferensen i Stockholm blir den sjunde i ordningen sedan införandet av nationella konferenser i nationalekonomi i Sverige.

GöteborgsPosten - 13 dec 18 kl. 08:07

Enorm potential för ökad e-handel i Sverige – endast 2 av 10 företag driver försäljning i digitala kanaler

Den digitala teknikens frammarsch har gått i rasande tempo och e-handeln i Sverige spås omsätta omkring 77 miljarder kronor i år. Men den utgör knappt 9 procent av den totala detaljhandeln. I Sverige anser närmare 8 av 10 företag att de har varor/tjänster som skulle klara av den digitala konkurrensen framöver.

Supermiljöbloggen - 24 okt 18 kl. 19:03

Nina Wormbs: ”Vårt fossilbaserade välstånd är orsaken till klimatförändringarna”

Vilka lösningar på miljöproblemen kan kulturtänkarna ge? I tredje delen av vår serie om humanioras lösningar intervjuar vår kulturredaktör teknikhistorikern Nina Wormbs. Bland de mest spännande och nytänkande forskningsmiljöer i Sverige, är Enviromental humanities laboratory på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH i) i Stockholm en av de främsta.

DI - 30 okt 18 kl. 18:02

Gotlandsvinnaren tar sikte på megamarknaden

Gotländsk lokalpatriotism gav BRS Networks en start. Nu ska fiberbolaget hjälpa Europas största ekonomi att koppla upp sig. ”Sverige har ett förbaskat bra rykte utomlands för vi är de enda som har lyckats med det här”, säger medgrundaren Joachim Pettersson..

Sydsvenskan - 12 dec 18 kl. 10:44

Lövin lyfter fram Sverige på klimatmötet

Klimatminister Isabella Lövin lyfter fram Sverige som ett bevis för att det globala klimathotet kan avvärjas. Vid sitt tal på FN:s klimatmöte i Katowice i Polen säger hon att Sveriges ekonomi har växt kraftigt – samtidigt som de svenska utsläppen har mi.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.