Eget

Thursday, 22 August, 09:27

Nyheter om Eget

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 02 aug 19 kl. 05:00

Par har hyrt ut B & B utan att ha tillstånd

Skurup Utan att ha ansökt om bygglov har ett Skurupspar hyrt ut ett bed and breakfast under sommaren.Med bland annat Eget badrum, wifi och AC lockar uthyrarna gäster till sitt bed and breakfast i kommunen.
Saken är bara den att verksamheten saknar bygglov för ändrat användningsområde.

GöteborgsPosten - 01 aug 19 kl. 18:52

Johaug i rekordform uppför

Det kommer inte bli lätt för de svenska skidstjärnorna att slå Therese Johaug kommande vinter. När klassiska Lysebotn Opp avgjordes slog norskan sitt Eget rekord med nästan en halv minut och var nästan tre minuter före tvåan..

DN - 01 aug 19 kl. 18:10

Johaug slog nytt rekord i norska monsterbacken

Det kommer inte bli lätt för de svenska skidstjärnorna att slå Therese Johaug kommande vinter. När klassiska Lysebotn Opp avgjordes slog norskan sitt Eget rekord med nästan en halv minut och var nästan tre minuter före tvåan. Norskorna hade gärna gett de svenskorna stjärnorna "däng" men ingen svenska var med i år..

Skånskan - 01 aug 19 kl. 17:30

Körde bil narkotikapåverkad

Höör En kvinna i 30-årsåldern uppges ha kört en personbil efter att ha använt både amfetamin och cannabis, som är narkotika. Detta i sådan mängd att det under färden har funnits kvar i hennes blod.
Inte nog med det körde kvinnan även utan tillstånd sedan hon tidigare åtalats för olovlig körning.

SVT - 01 aug 19 kl. 16:17

Therese Johaug i rekordform uppför

Det kommer inte bli lätt för de svenska skidstjärnorna att slå Therese Johaug kommande vinter. När klassiska Lysebotn Opp avgjordes slog norskan sitt Eget rekord med nästan en halv minut och var nästan tre minuter före tvåan. Norskorna hade gärna gett de svenskorna stjärnorna ”däng” men ingen svenska var med i år..

Skånskan - 01 aug 19 kl. 15:30

Funktionellt föräldralös

Samkönade pars barn riskerar att bli funktionellt föräldralösa under vissa omständigheter. Problemet är det svenska regelverket.
Problemen uppstår bland annat när ena parten i ett samkönat par inte är svensk.

Expressen - 01 aug 19 kl. 15:49

Johaug superbesked – slog sitt eget rekord

Det kommer inte bli lätt för de svenska skidstjärnorna att slå Therese Johaug kommande vinter. Norskan verkar vara i ännu bättre form än motsvarande tid förra året. Hur skulle hon annars kunna slå sitt egna rekord i Lysebotn Opp där man klättrar 7,5 serpentinslingrande kilometer längst inne i en fjord nära Stavanger med nästan en halvminut?.

Barometern - 01 aug 19 kl. 16:08

Johaug i rekordform uppför

Det kommer inte bli lätt för de svenska skidstjärnorna att slå Therese Johaug kommande vinter. När klassiska Lysebotn Opp avgjordes slog norskan sitt Eget rekord med nästan en halv minut och var nästan tre minuter före tvåan. Norskorna hade gärna gett de svenskorna stjärnorna "däng" men ingen svenska var med i år..

DN - 01 aug 19 kl. 14:55

Tillbaka efter lögner, alkohol och injektioner

Han har ljugit om att han blivit rånad – och stängts av. Han har avslöjat ett Eget dopningsbrott – och stängts av. Men nu är skandalsimmaren Ryan Lochte tillbaka.

DN - 01 aug 19 kl. 12:45

Epsteins plan: Samla kvinnor på sin ranch för avel

Sexbrottsanklagade miljardären Jeffrey Epstein ska ha haft planer på att samla kvinnor på sin ranch i New Mexico för att använda dem för avel. Tanken var att föra vidare sitt Eget DNA och stärka den mänskliga rasen, berättar New York Times..

NSD - 01 aug 19 kl. 10:32

De har ett alldeles eget hantverkshus

Eva Lundborg och Ann Johansson som driver Nestors café och har en lantgård, som de hyr ut, driver sedan flera år tillbaka även ett hantverkshus i byaföreningen lokaler i den gamla skolan i Överstbyn..

Skånskan - 01 aug 19 kl. 10:43

Star Wars-sport på väg mot OS

MALMÖ Vet ni vad LudoSport är? Nä, tänkte väl det. Det är nämligen en ganska ny sport där man fäktas med ljussvärd, likt Star Wars lasersvärd.

Skånskan - 01 aug 19 kl. 11:00

Housefestivalen en milstolpe för Földes

Sveriges största housefestival intar Tallriken på lördag. Malmö-dj:n Földes är en av artisterna som får dela scen med namn som David Guetta, Armin van Buuren och Timmy Trumpet.
– Det känns helt underbart, säger Christoffer Földes.

Skånskan - 01 aug 19 kl. 08:35

Inget bidrag för städning efter hemlös

eslöv Förvaltningsrätten ger Eslövs kommun rätt mot en hemlös man. Detta sedan mannen, som lider av psykisk ohälsa, krävts på ersättning för städning på det vandrarhem där han bott tillfälligt.Sedan en ung man med psykisk ohälsa flyttat ifrån ett tillfälligt boende på ett vandrarhem, upptäcktes det att en nyckel saknades och att rummet var i dåligt skick.

Cornucopia - 31 jul 19 kl. 07:59

Marknadsräntor ner på förväntad amerikansk räntesänking

Marknadsräntorna föll igår på förväntningar om att den amerikanska centralbanken Federal Reserve kommer sänka räntan idag. Svenska kronan stärktes dock inte, utan Sveriges Riksbank förväntas följa efter och initialt åtminstone inte höja räntan. Återigen kommer alltså Riksbanken ha gissat fel om sitt Eget agerande.

Skånskan - 30 jul 19 kl. 13:20

Kladdig hobby till företag

Höör Från att ha gjort lite Eget julgodis till att starta Eget.
Höörbon Fredrik Kastengren gör unika praliner till folket.Familjefadern och kökschefen gjorde Eget julgodis i vintras till sig och familjen, som en gör.

DN - 01 aug 19 kl. 00:27

Martin Gelin: Trump hoppas att Feds besked minskar risken för en lågkonjunktur

Centralbankens besked att sänka styrräntan kommer efter hårda påtryckningar från Donald Trump. Presidenten har bland annat hotat att avskeda centralbankschefen Jerome Powell om han inte sänker räntorna. Trump hoppas förmodligen att beskedet minskar risken för en lågkonjunktur i USA, i kölvattnet av presidentens Eget handelskrig som nu tycks ha fått märkbart negativa konsekvenser på USA:s industri..

SR - 31 jul 19 kl. 17:50

Oro i Nordirland inför brexit

På Nordirland besöker Storbritanniens premiärminister Boris Johnson i dag landets Eget parlament. Det finns en stor oro för hur det ska bli med gränsen till republiken Irland om Storbritannien lämnar EU – särskilt om det sker utan ett avtal..

Kristianstadsbladet - 31 jul 19 kl. 18:00

Startar restaurang på sin egen gård – ”Här kan jag vara mig själv”

Efter att ha jobbat som kock och köksmästare på en rad restauranger, senast på Bäckaskog slott, startar Jonathan Nordström nu sitt Eget ställe, Hemma på Sörgården. Nära, hemma och med hjärtat..

Sydsvenskan - 31 jul 19 kl. 11:33

Katten Gustaf bakom ratten i nytt spel

Den lata och lasagneälskande katten Gustaf får ett Eget tv-spel i racing-genren. "Garfield Kart: Furious racing" blir titeln, och i spelet kommer upp till åtta spelare att kunna tävla om vem som kommer först i mål på 16 olika banor som inspirerats av Gu.

DN - 31 jul 19 kl. 11:36

Åtal: 623 000 till personlig assistents konto

En kvinna i Västsverige åtalas för grovt bedrägeri mot den man hon arbetat som personlig assistent för. Enligt åtalet ska kvinnan, som är i 30-årsåldern, ha fört över totalt 623.000 kronor från brukarens konto till sitt Eget..

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 19 kl. 11:33

Katten Gustaf bakom ratten i nytt spel

Den lata och lasagneälskande katten Gustaf får ett Eget tv-spel i racing-genren. "Garfield Kart: Furious racing" blir titeln, och i spelet kommer upp till åtta spelare att kunna tävla om vem som kommer först i mål på 16 olika banor som inspirerats av Gu.

GöteborgsPosten - 31 jul 19 kl. 11:35

Katten Gustaf bakom ratten i nytt spel

Den lata och lasagneälskande katten Gustaf får ett Eget tv-spel i racing-genren..

Sydsvenskan - 31 jul 19 kl. 10:37

Åtal: 623 000 till personlig assistents konto

En kvinna i Västsverige åtalas för grovt bedrägeri mot den man hon arbetat som personlig assistent för. Enligt åtalet ska kvinnan, som är i 30-årsåldern, ha fört över totalt 623 000 kronor från brukarens konto till sitt Eget. Åklagaren vill att brottet.

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 19 kl. 10:37

Åtal: 623 000 till personlig assistents konto

En kvinna i Västsverige åtalas för grovt bedrägeri mot den man hon arbetat som personlig assistent för. Enligt åtalet ska kvinnan, som är i 30-årsåldern, ha fört över totalt 623 000 kronor från brukarens konto till sitt Eget. Åklagaren vill att brottet.

Skånskan - 31 jul 19 kl. 09:36

Hållbarhet i fokus på läger

Höör Man kan tro att 99 stycken barn och vuxna lämnar efter sig en hel del sopor och annat miljöavtryck på sex dagar.
Men det är snarare tvärtom under kårlägret Höörgör som har temat hållbarhet.Från söndags till nu på fredag har barn i olika åldrar från Höörs och Hörbys studentkårer samlats på en äng vid Dagstorpssjön för att ta del av det klimatinriktade sommarlägret.

Nyteknik - 31 jul 19 kl. 08:39

Nyupptäckta planeterna – ”ett exceptionellt laboratorium”

73 ljusår bort hittade Tess-satelliten tre planeter vars storleksklass saknas i vårt Eget solsystem. Astronomerna beskriver upptäckten som ”ett Disneyland för vetenskap kring exoplaneter”..

YLE - 31 jul 19 kl. 08:19

Sofia: "Skrämmande tanke att man inte blir färdig inom sitt eget program" - sista året för vissa studielinjer på Helsingfors universitet

För två år sedan inledde Helsingfors universitet en utbildningsreform, med en övergångsperiod på tre år. I höst inleds det sista läsåret innan universitetet övergår till det nya programmet helhjärtat. Studerande är rädda för att de inte hinner bli färdiga från sitt vetenskapsområde innan det läggs ner som en följd av reformen..

YLE - 31 jul 19 kl. 07:03

Pargasunga: "Det är ynkligt att förstöra platser, men ungdomar skulle behöva något eget ställe"

Många klagar på att ungdomar för en massa oljud och skräpar ner. De ungdomar Yle Åboland pratat med förstår det här, samtidigt som de säger att många sköter sig. De önskar att staden kunde göra lite mer för ungdomarna under sommaren..

Skånskan - 29 jul 19 kl. 20:30

Hon ger hetta åt svensk mat

Hetta. Hon har all­tid gillat att odla, li­ka­så starka smaker. När hon var för­äld­ra­le­dig be­stämde hon sig för att testa att odla chi­li i större skala.

SmålandsPosten - 30 jul 19 kl. 16:47

Se när Tingsryds stålman sätter nytt rekord

Han fick coachen Håkan Andersson att häpna för en månad sedan genom att ta 816 kilo i benpress. I dag krossade Tingsryds forward Oscar Holst sitt Eget rekord när det var dags för nya tester..

Skånskan - 30 jul 19 kl. 13:36

Städning efter hemlös ger ej bidrag

eslöv Förvaltningsrätten ger Eslövs kommun rätt mot en hemlös man. Detta sedan mannen, som lider av psykisk ohälsa, krävts på ersättning för städning på det vandrarhem där han bott tillfälligt.Sedan en ung man med psykisk ohälsa flyttat ifrån ett tillfälligt boende på ett vandrarhem, upptäcktes det att en nyckel saknades och att rummet var i dåligt skick.

Cornucopia - 30 jul 19 kl. 13:37

BREAKING: Så ser alternativen till M90-mönstret ut

Slutligt beslut är ännu inte taget, men det ser ut som att det blir ett nytt mönsterskyddat kamouflagemönster på de nya NCU-fältkläderna för Försvarsmaktens personal. Bloggen har tagit del av hur förslagen ser ut och kan nu avslöja alternativen. Läs mer nedan.

GöteborgsPosten - 30 jul 19 kl. 12:49

Nio års fängelse för mordförsök på exhustru

En man i Malmö döms till nio års fängelse för att ha försökt mörda sin före detta fru. Under ett bråk misshandlade han henne så svårt att hon behövde sys med uppskattningsvis 100 stygn. Hon förlorade mycket blod och fick också en fraktur och muskelskada.

Alingsås tidning - 30 jul 19 kl. 11:17

Gäng bråkade i centrum

Två gäng med killar hamnade i bråk med varandra på Magasinsgatan vid niotiden på måndagskvällen. Polis kunde senare under kvällen lokalisera ett av gängen till bussterminalen vid stationen. Personerna ifråga avvisades från centrala Alingsås av polis.

SVT - 30 jul 19 kl. 10:33

”Är väldigt påfrestande, men otroligt kul”

Sveriges störste crossfitstjärna, Lukas Högberg, laddar just nu för sportens Eget VM, där han har en tredjeplats från förra mästerskapet att försvara.. – Det är väldigt påfrestande, men otroligt kul., tycker jag, säger han till SVT Sport..

Dagens PS - 30 jul 19 kl. 10:50

Mäktigaste, kvinnliga riskkapitalisten korad

Hon har ”världens roligaste jobb”, säger hon själv till Di Digital. Jessica Schultz, som hon heter, har utsetts till Sveriges mäktigaste kvinnliga riskkapitalist av Di Digital. Tidningen hade 22 kvinnliga kandidater att välja mellan.

YA - 30 jul 19 kl. 00:01

Solig och salig Sankt Olofsdag

Folk kom bokstavligen från alla håll för att fira byns Eget skyddshelgon, en del hade vandrat i fyra dagar för att komma fram..

DN - 29 jul 19 kl. 21:00

Jamåhonleva, avsnitt 38 av 57

– Jag ville veta vem jag kunde lita på. Så jag kontaktade en tysk kollega jag arbetat en del med och som har stort nätverk och omdöme som är mycket bättre än mitt Eget. Han gav mig Latifi.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.