Effektivt

Friday, 24 November, 10:16

Nyheter om Effektivt

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 03 nov 17 kl. 10:07

Bengt Baron föreslås ta över klubban i Thule

Takboxproducenten Thule planerar en förändring på ordförandeposten. Bengt Baron föreslås ersätta nuvarande ordförande Stefan Jacobsson, som avböjt omval. Bengt Baron har suttit i styrelsen sedan 2011.

Regeringen - 01 nov 17 kl. 14:05

Ett mer effektivt informationsutbyte vid Nationellt centrum för terrorhotbedömning

Regeringen föreslår att Säkerhetspolisen, Försvarets radioanstalt och Försvarsmakten, inom ramen för samarbetet vid Nationellt centrum för terrorhotbedömning, ska få lämna ut uppgifter till varandra elektroniskt genom direktåtkomst..

Sydsvenskan - 31 okt 17 kl. 08:41

Nya Zeeland snabbstoppar utländska bostadsköp

Nya Zeelands nya regering går vidare med planerna på att förhindra för utlänningar att köpa bostäder i landet. Enligt Jacinda Ardern, som svors in som premiärminister förra veckan, kommer bostäder att klassas som "känsliga". Det sätter Effektivt stopp.

Helsingborgs Dagblad - 31 okt 17 kl. 08:41

Nya Zeeland snabbstoppar utländska bostadsköp

Nya Zeelands nya regering går vidare med planerna på att förhindra för utlänningar att köpa bostäder i landet. Enligt Jacinda Ardern, som svors in som premiärminister förra veckan, kommer bostäder att klassas som "känsliga". Det sätter Effektivt stopp.

Ekonomistas - 27 okt 17 kl. 08:48

Segregation är inte nivågruppering

I diskussionen om skolsegregation möter jag ibland uppfattningen att denna fungerar som en typ av ställföreträdande nivågruppering. Forskningen kring nivågruppering är förvisso inte entydig, men föreställningen att sådan kan vara till gagn för både starka och svaga elever är vanligt förekommande. Fördragsamheten med nivågruppering är därför rätt stor, oavsett vad skolans styrdokument säger.

Dagens Media - 30 okt 17 kl. 13:00

Uppmaningen som riskerar att slå fel

PREMIUM. Att be följarna att dela med sig av personliga berättelser i sociala medier under en hashtag kan vara ett Effektivt sätt att engagera sin publik. Men det kan också resultera i svår­reparerade pr-katastrofer..

Affärsvärlden - 30 okt 17 kl. 09:17

Engagemang och tydliga regler är effektivt mot korruption och mutor

Vilka åtgärder krävs för att lättare identifiera och förbygga korruption och mutbrott? Natali Phalén, generalsekreterare vid Institutet Mot Mutor (IMM) förklarar varför svenska företag bör prioritera denna fråga..

SVT - 28 okt 17 kl. 06:17

USA:s försvarsminister varnar Nordkorea

Den amerikanske försvarsministern Jim Mattis säger att Nordkoreas militär är en lätt match för USA. Han varnar diktaturen för att använda kärnvapen. – Varje användning av kärnvapen kommer att få ett massivt militärt svar som är både Effektivt och överväldigande, säger Mattis under ett besök i Sydkoreas huvudstad Seoul..

Sydsvenskan - 28 okt 17 kl. 06:02

USA:s försvarsminister varnar Nordkorea

Den amerikanske försvarsministern Jim Mattis säger att Nordkoreas militär är en lätt match för USA. Han varnar diktaturen för att använda kärnvapen. – Varje användning av kärnvapen kommer att få ett massivt militärt svar som är både Effektivt och överv.

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 17 kl. 06:02

USA:s försvarsminister varnar Nordkorea

Den amerikanske försvarsministern Jim Mattis säger att Nordkoreas militär är en lätt match för USA. Han varnar diktaturen för att använda kärnvapen. – Varje användning av kärnvapen kommer att få ett massivt militärt svar som är både Effektivt och överv.

DN - 15 okt 17 kl. 21:00

”Gör det enklare för äldre människor att driva företag”

Äldre egenföretagare upplever högre livskvalitet än såväl löneanställda som de som lämnat arbetsmarknaden. Att stimulera entreprenörskap bland äldre kan vara ett Effektivt sätt för samhället att öka arbetskraftsutbudet och minska påfrestningarna på pensionssystemet, skriver Mats Hammarstedt och Lina Aldén vid Linnéuniversitetet..

Mobil - 26 okt 17 kl. 13:24

Googles egna virusskydd för Android i särklass sämst

Man kan tycka att den som skapat ett operativsystem kanske borde vara bäst skickad att ta fram ett Effektivt virusskydd för plattformen. Men i ett test genomfört av tyska AV-test så hamnar Googles egen antivirus-mjukvara Play Protect på en förödmjukande jumboplats..

YLE - 24 okt 17 kl. 20:44

Inget köksbeslut i Raseborg - frågan ska utredas vidare

Tekniska nämnden i Raseborg skulle på tisdagen ge ett förslag på hur köken i Ekenäs kunde organiseras mera Effektivt. Men inte heller den här gången blev det ett beslut i frågan..

Dagensanalys.se - 25 okt 17 kl. 10:01

Moodscore mäter hur du känner inför reklam

För knappt två veckor sedan lanserade Moodscore sitt nya verktyg i samband med ett event på Goto10. Vi fick möjlighet att prata en stund med Fredrik Wallner, en av grundarna till Moodscore, för att förstå vad det faktiskt är och hur det kan användas för att skapa bättre reklam.
Fredrik Wallner, Moodscores Med en bakgrund på Microsoft vet Fredrik hur svårt det kan vara att trycka på de rationella delarna i reklamsammanhang, och missa de mer emotionella delarna av kommunikationen.

YLE - 25 okt 17 kl. 15:35

Köken i Ekenäs skriker efter beslut - politikerna vill ändå utreda mera

Det finns inga enkla lösningar på frågan hur köken i Ekenäs kunde organiseras mera Effektivt. Raseborgs stad måste ändå snart fatta ett beslut om köken, säger politiker..

DN - 26 okt 17 kl. 00:05

Effektivt AIK tog fjärde raka

Efter sex och en halv minut hade bortalaget AIK skjutit fyra skott mot Johan Nielsen i Troja/Ljungbys mål. Två av dem gick in..

Dagens PS - 25 okt 17 kl. 07:14

Acast ska till börsen – med miljardvärdering

Det svenska poddbolaget vill ta en plats på Stockholmsbörsens huvudlista, skriver Di Digital.  Samtidigt väljer man att byta ut ledningen. Vd Måns Ulvestam och operativa chefen Karl Rosander stiger åt sidan och ser intäktschefen Ross Adams ta vid som ny vd för bolaget.

DN - 13 okt 17 kl. 11:53

”Risk att det blir ishallar i stället för fungerande skola”

REPLIK DN Debatt 12/10. Jag instämmer helt i att ”alla gemensamma resurser alltid ska användas på ett Effektivt och hållbart sätt till det som gör störst nytta”. Men det finns en lång rad kommunala satsningar som knappast lever upp till det.

Dagensanalys.se - 23 okt 17 kl. 11:29

TU ska hjälpa ungdomar att förstå nyhetsmedier

Anne-Marie och Gustaf Anders stiftelse för medieforskning har tilldelat mediehusens branschorganisation TU tre miljoner kronor under tre år för att utveckla projektet och sajten Mediekompass. Projektets uppgift är att hjälpa skolan med undervisning om och med medier.
”Det här är fantastiskt inspirerande nyheter.

Expressen - 20 okt 17 kl. 11:26

16 medarbetare misstänks för mutbrott

De har tagit emot olika IT-produkter i samband med kurser.Nu misstänks 16 medarbetare vid Trafikverket för mutbrott uppger myndigheten i ett pressmeddelande.– Vi ska agera så att våra uppdragsgivare och omvärlden kan känna förtroende för att vi utför vårt uppdrag objektivt, ansvarfullt och Effektivt, säger Charlotta Lindmark, chefsjurist..

Dagens PS - 12 sep 17 kl. 12:52

Birro om kyrkan: ”En politiskt toppstyrd elit”

”Nu tycks allting handla om genus, miljö och politik i största allmänhet”, skriver Marcus Birro. Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS.

Ekonomistas - 02 okt 17 kl. 06:28

Byråkratins ökning i universitetsvärlden

I förra veckan beskrev malmöstatsvetaren Patrik Hall på DN Debatt hur byråkraterna ökar hastigt i offentlig sektor medan ”kärnverksamheterna” får allt mindre plats. Hur ser det då ut i universitetsvärlden? Följer den övrig offentlig sektor eller går den mot strömmen?

Supermiljöbloggen - 13 okt 17 kl. 16:58

EU säger nej till plastskatt

EU vill öka medvetenheten om hur plast påverkar miljön, men uppger att det skulle vara ohållbart med en skatt på plastprodukter för att minska konsumtionen av dem. EU satsar nu på en kampanj om vilken skada den plast vi köper gör i haven, och tillsammans med tillverkare hoppas man förändra produkter och förpackningar mot en mer miljövänlig riktning. Att minska plastanvändningen genom en speciell skatt på engångsprodukter i plast avfärdas däremot som ”ohållbart”.

Regeringen - 20 okt 17 kl. 11:10

Effektiva och ändamålsenliga tolktjänster

En särskild utredare ska göra en översyn av samhällets behov av och tillgång till tolkar samt den offentliga sektorns användning av tolkar. Utredaren ska även lämna förslag på ett flexibelt, rättsäkert och Effektivt system för att samhällets nuvarande och framtida behov av tolktjänster ska tillgodoses. Uppdraget ska redovisas senast den 12 december 2018..

GöteborgsPosten - 17 okt 17 kl. 15:59

Dags att agera – snart mer plast än fisk i haven

Inget visar så tydligt som våra hav att allt hänger samman. Gifter och skräp som hamnar i havet i en annan del av världen återfinns vid vår kust. Därför måste vi minska miljögifterna, mikroplasterna och se till att stränderna städas mer Effektivt, skriver Isabella Lövin (MP) och Ulf Kamne (MP)..

News55 - 14 okt 17 kl. 08:13

Cancerfonden: Det finns ingen “Skyll dig själv”- cancer

Varje år drabbas 8 000 kvinnor av bröstcancer. 80 procent av de som insjuknar har fyllt 50 och drygt 70 procent är 55 år eller äldre, enligt uppgifter från Cancerfonden. För 15:e året i rad driver Cancerfonden sin Rosa Bandet-kampanj och under oktober månad uppmärksammas sjukdomen extra mycket i samband med internationella Bröstcancermånaden.

Världen Idag - 09 okt 17 kl. 00:00

Iron Dome och bön skyddar staten Israel

Iron Dome är Israels omtalade anti-missilförsvarsprogram som anses vara världens mest effektiva försvarssystem mot raketbeskjutning och artilleribeskjutning, såväl som flyg- och helikoptereld. Systemet upptäcker och stoppar missiler på upp till 70 kilometers avstånd. Systemet placerades i fält i april 2011 då det i närheten av Askelon sköt ner en Qassam-raket avfyrad från Gazaremsan.

Dagensanalys.se - 18 okt 17 kl. 10:49

Sitecore får ny molnlösning och nya features

Sitecore® lanserar en ny molnlösning som man döpt till Sitecore Experience Cloud. Som en del av tillkännagivandet av Sitecore version 9, offentligör Sitecore en genomgripande uppdatering av sitt flaggskepp Sitecore® Experience Platform™ (XP), och sin digitala plattform Sitecore® Experience Manager (XM) webb-CMS. Med version 9 introduceras Sitecore xConnect™, ett ramverk av APIer och tjänster som gör det möjligt för användaren att integrera kundinsikter som samlats in med information från egna kanaler eller tredjepartssytem.

GöteborgsPosten - 06 okt 17 kl. 14:29

Stoppa den skadliga flygskatten

En lokal flygskatt minskar inga utsläpp. Ett globalt problem måste lösas globalt. Betydligt mer Effektivt är att i stället satsa på nya, bränslesnåla flygplan och att hela branschen jobbar för att få fram nya alternativa bränslen, skriver Charlotte Holmbergh Jacobsson, Norwegian..

DI - 15 okt 17 kl. 18:57

M:s högergir stressar både SD och övriga alliansen

Moderaterna har på stämman i helgen Effektivt tvättat bort mycket av den ljusblå färgen i nya Moderaterna. Det ”nya” i partibeteckningen anses av partiledaren Ulf Kristersson inte vara relevant längre, och en nöjd Gunnar Hökmark – som var en av Fredrik Reinfeldts främsta kritiker – konstaterade belåtet att partiet nu äntligen är ”Moderaterna Moderaterna” igen..

Regeringen - 16 okt 17 kl. 15:51

Radiospektrumanvändning i framtiden

Radiofrekvenser, eller radiospektrum, är en begränsad resurs med ett stort samhällsekonomiskt värde. Utgångspunkten för radiospektrumförvaltningen är att frekvenserna bör användas på ett Effektivt sätt och leda till så stor samhällsnytta för hela landet som möjligt..

Dagensanalys.se - 16 okt 17 kl. 12:31

Nu kommer rapporter för annonsintryck i Facebook Ads Manager

I augusti meddelade Facebook att de skulle börja rapportera intryck av annonser. Nu börjar funktionerna rullas ut, och de innefattar såväl totala intryck som intryck baserat på att annonser laddas om automatiskt. Det är två tillskott till Facebooks Ads Manager som nu börjar bli tillgängliga för användarna.

ÖstersundsPosten - 10 okt 17 kl. 20:52

Bertilsson hittade slutligen nätmaskorna – se höjdpunkterna från fotbollsfesten här

ÖFK fick flest chanser, men HFF rensade Effektivt.
Slutligen kunde dock Johan Bertilsson sätta matchens första mål.
Se matchens alla höjdpunkter i spelaren nedan..

Jönköpingsnytt - 13 okt 17 kl. 22:09

Förlust och skada - tung kväll för JIK

Jönköpings IK hade mycket av spelet och skapade målchanser. Trots det blev det förlust med klara 3-7 i fredagskvällens SSL-match mot ett Effektivt Warberg.<br/> – Vi behöver grisa till det mer och bli spetsigare framåt, säger tvåmålsskytten Linnea Juhlin.

Dagens Medicin - 12 okt 17 kl. 10:10

Stärkt stöd för antikropp mot frakturer

Antikroppen romosozumab förhindrar Effektivt nya frakturer hos kvinnor med osteoporos enligt en studie publicerad i New England Journal of Medicine. Men tecken på ökad risk för hjärt-kärlsjukdom grumlar resultatet..

Regeringen - 12 okt 17 kl. 12:43

Effektiv frekvensanvändning möjliggör framtidens mobila tjänster

Radiofrekvenser (spektrum) ligger till grund för mobiltelefoni, mobilt bredband och all annan trådlös kommunikation. Radiofrekvenser är en begränsad resurs som får allt större betydelse i samhället. Regeringen ser att det behövs en strategi för frekvensanvändningen på lång sikt.

VA - 13 sep 17 kl. 09:23

Nu krossar hon de sista motståndarna – nya studien visar att Natural Cycles faktiskt är effektivare än p-piller

Svenska kärnfysikern Elina Berglund har mött mycket motstånd. Men nu visar en ny studie att hennes p-app faktiskt är mer Effektivt än p-piller..

SVT - 25 sep 17 kl. 17:38

”Ett effektivt redskap för att hota och skrämma”

Inför NMR:s demonstration i Göteborg har polisen gått ut med information till demonstranterna om vilka uttryck de bör undvika. Till exempel symboler som kan uppfattas som ersättningssymboler för hakkors eller andra nationalsocialistiska symboler. Men vilket syfte har egentligen NMR:s estetik?.

GöteborgsPosten - 05 okt 17 kl. 13:36

Så kan vi snabbt få fler nya miljöbilar i trafik

Fordonsflottan måste snabbt bli energieffektivare och fossilfri om vi ska klara miljömålet att minska utsläppen av växthusgaser med 70 procent till år 2030. Ett Effektivt sätt är att bara definiera el-, laddhybrid- och biogasbilar som miljöbilar. Och att se till att bara sådana tjänstebilar upphandlas framöver, skriver Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige..

Länstidningen i Jämtland - 10 okt 17 kl. 20:52

Bertilsson hittade slutligen nätmaskorna – se höjdpunkterna från fotbollsfesten här

ÖFK fick flest chanser, men HFF rensade Effektivt.
Slutligen kunde dock Johan Bertilsson sätta matchens första mål.
Se matchens alla höjdpunkter i spelaren nedan..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.