Effektivt

Monday, 26 February, 02:33

Nyheter om Effektivt

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 02 feb 18 kl. 20:05

HIFK effektivt i powerplay – Laurikainen bjöd på stor blunder

JYP:s målvakt Eetu Laurikainen stod för en rejäl målvaktstavla i den första perioden mot Helsingfors IFK. Totalt fick han släppa in sex baljor medan kollegan i HIFK Kevin Lankinen höll nollan..

GöteborgsPosten - 29 jan 18 kl. 14:24

Skärpta regler effektivt för att stoppa ekobrott

För att stoppa brottsligheten behövs många verktyg, allt från fler poliser, myndighetssamverkan och sociala brottsförebyggande insatser, men samhället måste också strypa den svarta ekonomin. I det sammanhanget bör man bland annat öka kravet på revision, skriver Linda Westerlund Snecker (V)..

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 18 kl. 20:04

Werner stoppade Leksand

Leksand, tabelltvåa i hockeyallsvenskan, förlorade sin andra match i rad – trots ett stort spelövertag hemma mot Björklöven. Umeålaget var enormt Effektivt och vann med 4–2, trots endast tolv skott på mål. Längst bak gjorde målvakten Adam Werner räddnin.

Skånskan - 01 feb 18 kl. 22:12

Redhawks straffade Örebro

ISHOCKEY Malmö Redhawks amerikan Andy Miele har haft en tung period. Men mot Örebro blev han segerhjälte genom att tråckla in 5–4-pucken i straffläggningen. ERWP.

Dagensanalys.se - 31 jan 18 kl. 21:54

Sodastream tar till jätten för att lyfta sitt varumärke

I deras senaste rekryteringsvideo använder Sodastream The Mountain för att locka till uppmärksamhet. Game of Thrones-karaktären The Mountain som spelas av Thor Björnsson samarbetar för fjärde gången med den världsledande kolsyremaskintillverkaren SodaStream. Den här gången medverkar Thor Björnsson i en global rekryteringsvideo vars mål är att minska plastkonsumtionen och på så sätt bidra till en hållbar värld.

YLE - 26 jan 18 kl. 13:10

Takkonstruktionen i den brandhärjade radhuslängan i Pojo skulle inte tillåtas om huset byggdes i dag

Radhuslängan i Pojo, som fick omfattande skador i en brand, hade en gammal takkonstruktion. Det ledde till att branden spred sig så Effektivt..

Nya Wermlands Tidningen - 31 jan 18 kl. 22:15

Storseger för Grums efter effektivt powerplay

Grums kommer allt närmre ett nytt kontrakt i Hockeyettan. I hemmamatchen mot Surahammar visade laget upp en briljant offensiv och vann med hela 6–2.– Vi hade hela matchen i dag, säger Grums tränare Andreas Svensson..

Regeringen - 31 jan 18 kl. 16:06

Uppdrag till Trafikverket att utöka verksamheten vid regionkontoret i Kristianstad

Regeringen uppdrar åt Trafikverket att utöka verksamheten vid regionkontoret i Kristianstad med 80-100 årsarbetskrafter inom ramen för beslutade medel. Uppdraget ska genomföras på ett sådant sätt att verksamheten kan fungera Effektivt med bibehållen kvalitet på både kort och lång sikt..

Realtid - 31 jan 18 kl. 13:58

Mjukvarubolag i plattforms-samarbete: "Ska hjälpa banker"

Analys- och mjukvaruföretaget Fico partnar upp med riskanalysföretaget 4most Europe. "Vår programvara och dess integrerade system kan Effektivt minska tiden det tar för banker uppfylla relevanta regelverk", menar Steve Hadaway, General Manager för Fico i regionen Europa, Mellanöstern och Afrika..

Regeringen - 30 jan 18 kl. 15:39

Mer ändamålsenliga bestämmelser om rättsliga biträden

Regeringen lämnar förslag som syftar till ett mer Effektivt och ändamålsenligt utnyttjande av resurserna när det gäller rättsliga biträden. Stödet till målsäganden förbättras genom skärpta kompetenskrav för målsägandebiträden och krav på rättens tillstånd för att ett sådant biträde ska få sätta någon annan i sitt ställe..

Dagensanalys.se - 30 jan 18 kl. 12:15

SAS Institute får storkund med Riksbanken

Efter en upphandling har Riksbanken valt ut SAS Institute som leverantör. Riksbankens ansvarar för landets penningpolitik och ska främja ett säkert och Effektivt betalningsväsende. För att stödja arbetet med penningpolitik och finansiell stabilitet har Riksbanken valt ett system baserat på produkter från SAS Institute, där Knowit står för vidareutveckling och förvaltning.

Dagens PS - 30 jan 18 kl. 07:34

Dell kan börsnoteras via omvänt köp med VMware

Datorjätten Dell kan komma att ta klivet in på börsen genom att bli uppköpt av VMware, rapporterar CNBC med hänvisning till källor. Affären skulle innebära ett omvänt köp då Dell kontrollerar mer än 80 procent av VMware. Under ett sådant upplägg slipper Dell att behöva genomföra den nödvändiga noteringsprocessen och hjälper samtidigt investerare att få en avkastning efter att man tog bolaget privat 2013, uppges det.

Supermiljöbloggen - 15 jan 18 kl. 10:18

Naturvårdsverket: ”Beslutsfattare som lyssnar till allmänheten prioriterar naturens gratisarbete”

"Det är ekologiskt, socialt och ekonomiskt smart att samarbeta mer med naturen och därmed dra nytta av det gratisarbete som naturen ger våra samhällen i form av ekosystemtjänster", konstaterar Karin Skantze, projektledare för Naturvårdsverkets regeringsuppdrag att kommunicera ekosystemtjänster, idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Varje dag fattas hundratals beslut som påverkar Sveriges ekosystem. Ekosystemen påverkas när vi bygger bostäder, organiserar trafik eller brukar jord och skog.

YA - 28 jan 18 kl. 00:01

Unga vandaler stoppas med ljudterror: ”Det är väldigt effektivt”

Skurupshem har skaffat sig ett nytt vapen mot unga som vandaliserar på deras fastigheter: Mosquitos. Apparaten sänder ut plågsamma ljud som bara unga människor kan höra..

Dagensanalys.se - 24 jan 18 kl. 11:51

10 saker där Blockchain-tekniken kommer att förändra internet

Många människor tror att blockchain bara handlar om cryptovalutor, men det finns mycket många fler användningsområden för tekniken än bara ett digitalt betalningsalternativ. Våra banktransaktioner, våra inköp, vår kommunikation allt görs online idag och allt vi gör online sparas någonstans. Allt som händer på Internet registreras och sparas på något sätt och alla företag har en agenda för vad de skall göra med den insamlade datan.

GöteborgsPosten - 18 jan 18 kl. 14:10

Vänsterstyret saboterar valfriheten

Den frihetsreform som ska ge äldre i behov av hemtjänst möjlighet att välja utförare har Effektivt saboterats av de rödgröna. Inget av de stora hemtjänstbolagen är intresserade. Daniel Bernmar (V) ser det som ett utslag av högt ställda kvalitetskrav.

GöteborgsPosten - 09 jan 18 kl. 14:15

Det går att bygga billigare – politikerna har nyckeln

2013 arrangerade fastighetsnämnden i Göteborg en markanvisningstävling. Resultaten visar att det går att reducera hyran med 23 procent. Politiker och tjänstemän förfogar således över ett Effektivt verktyg som kan användas för att uppfylla bostadspolitiska målsättningar, skriver docent Magnus Rönn..

Dagensanalys.se - 24 jan 18 kl. 09:47

Schibsted använder maskininlärning för att öka prenumerationskonverteringen med 500%

Nyhetsbranschen har blivit allt tuffare de senaste åren, och allt fler nyhetsbyråer förlitar sig på prenumerationer i takt med att fler användare installerar reklamblockerare. Schibsted vände sig till maskininlärning för att råda bot på problemet, och kunde genom det öka konverteringsgraden i sina telemarketingkampanjer med över 500%. Att få tillräckliga intäkter för att kunna fortsätta driva sin nyhetskanal är kritiskt, men något som också blivit allt svårare.

Sydsvenskan - 22 jan 18 kl. 08:27

Duvor effektiva mot fimpar

Duvor som försöker sluta röka? Det visade sig vara ett Effektivt sätt att få rökande göteborgare att slänga sina fimpar i en askkopp i stället för på gatan. Göteborgs stad gjorde ett försök i somras för att hitta nya sätt att minska antalet fimpar, som.

Dagensanalys.se - 23 jan 18 kl. 11:37

E-handlare satsar på Content Marketing i år

E-handlare är grymma på konvertering och retargeting, men för att man skall få in kunderna så att man kan få dem att konvertera måste man först få dem intresserade och content marketing är ett oerhört Effektivt sätt att göra detta. I år tycks det som att alla e-handlare skall börja jobba med content marketing, samtidigt köper publicister in sig i e-handelsföretagen då de ser möjligheten att få deras läsare att konvertera till köpare. Flera stora e-handelsföretag lägger att mer krut på sin Content Marketing i år.

Regeringen - 23 jan 18 kl. 08:30

Utbildning och forskning under det svenska ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet

Sverige vill under sitt ordförandeskap 2018 arbeta för ett Effektivt nordiskt samarbete kring forskning och en ökad nordisk samverkan kring kvalitet i högre utbildning. Ett innovativt och konkurrenskraftigt Norden är målsättningen..

Dagensanalys.se - 23 jan 18 kl. 09:57

Traditionell print lämnar större intryck än digitala kanaler

En ”Neuroscience-studie” utförd av Millward Brown där man scannar av hjärnan visar att fysiska media som print lämnar större intryck på hjärnbalken än digitala medier. Vi lever i en digital värld där alla digitala marknadsförare jobbar med konvertering och sökoptimering. Men man glömmer ofta bort att för att man skall komma till stadiet att man söker efter olika produkter och tjänster och där man kan konvertera besökarna till kunder, innan det behöver man stimuli så att man kom på att man behöver just den produkt eller tjänst som man sökoptimerar eller skall konvertera till köp.

Nyan - 22 jan 18 kl. 16:46

Stort mögelsvinn i lökodlingar

För drygt tre år sedan köpte Ålands Trädgårdshall en maskin för 1,2 miljoner euro för att Effektivt sortera bort rutten lök. En investering som den här säsongen kommer väl till pass. – Normalt är svinnet fem till tio procent.

Kristianstadsbladet - 22 jan 18 kl. 08:27

Duvor effektiva mot fimpar

Duvor som försöker sluta röka? Det visade sig vara ett Effektivt sätt att få rökande göteborgare att slänga sina fimpar i en askkopp i stället för på gatan.(TT).

YA - 22 jan 18 kl. 08:27

Duvor effektiva mot fimpar

Duvor som försöker sluta röka? Det visade sig vara ett Effektivt sätt att få rökande göteborgare att slänga sina fimpar i en askkopp i stället för på gatan.(TT).

SmålandsPosten - 22 jan 18 kl. 08:27

Duvor effektiva mot fimpar

Duvor som försöker sluta röka? Det visade sig vara ett Effektivt sätt att få rökande göteborgare att slänga sina fimpar i en askkopp i stället för på gatan.(TT).

Sydöstran - 22 jan 18 kl. 08:27

Duvor effektiva mot fimpar

Duvor som försöker sluta röka? Det visade sig vara ett Effektivt sätt att få rökande göteborgare att slänga sina fimpar i en askkopp i stället för på gatan.(TT).

Blekinge Läns tidning - 22 jan 18 kl. 08:27

Duvor effektiva mot fimpar

Duvor som försöker sluta röka? Det visade sig vara ett Effektivt sätt att få rökande göteborgare att slänga sina fimpar i en askkopp i stället för på gatan.(TT).

BT - 22 jan 18 kl. 08:27

Duvor effektiva mot fimpar

Duvor som försöker sluta röka? Det visade sig vara ett Effektivt sätt att få rökande göteborgare att slänga sina fimpar i en askkopp i stället för på gatan.(TT).

Barometern - 22 jan 18 kl. 08:27

Duvor effektiva mot fimpar

Duvor som försöker sluta röka? Det visade sig vara ett Effektivt sätt att få rökande göteborgare att slänga sina fimpar i en askkopp i stället för på gatan.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 18 kl. 08:27

Duvor effektiva mot fimpar

Duvor som försöker sluta röka? Det visade sig vara ett Effektivt sätt att få rökande göteborgare att slänga sina fimpar i en askkopp i stället för på gatan. Göteborgs stad gjorde ett försök i somras för att hitta nya sätt att minska antalet fimpar, som.

Nyan - 12 jan 18 kl. 09:08

Åland toppar hälsolista

Ålänningarna är friskast i Finland. Det visar sjuklighetsindexet som Institutet för hälsa och välfärd tagit fram.
Indexet som tagits fram för landskap och städer med över 50 000 invånare innehåller uppgifter om cancer, kranskärlssjukdomar, cerebrovaskulära sjukdomar, sjukdomar i stöd- och rörelseorganen, mentala störningar, olycksfall och demens.

BT - 20 jan 18 kl. 19:34

”Många åker inte tillräckligt effektivt”

Längdskidsäsongen är i full gång och efter veckans kalla väder är det fullt med skidåkare i spåren på Lassalyckan. En av dem som är på plats är instruktören John Andén som håller skidkurser..

Länstidningen i Jämtland - 19 jan 18 kl. 13:53

Simon Sjödin: Wish är sanslöst överskattat och jag ska förklara varför

Tullverket och Postnord inför en, och det går att använda det i det här fallet, chockavgift för privatpersoner som köper Kinaprylar via till exempel Wish. Den kan Effektivt ta död på den privatimporten – vilket kan vara bra..

Cornucopia - 19 jan 18 kl. 11:50

PostNord inför handelshinder - tar 125:- SEK per beställning utanför EU

På grund av de sk Kinapaketen kommer PostNord nu att ta ut en administrativ avgift om 125:- SEK per paket från utanför EU, plus moms. PostNord inför alltså som monopolföretag ett ensidigt handelshinder och ägnar sig åt en form av myndighetsutövning.
Försvunnen post?

Nyan - 15 jan 18 kl. 14:06

Lantrådet avfärdar grund för misstroende

-Jag har tydligt deklarerat att det var onödiga formuleringar och ordval som användes men att jag inte tänker avsätta minister Fellman. En sådan åtgärd saknar proportioner. Det sade lantrådet Katrin Sjögren (Lib) då hon gav sitt svar på oppositionens misstroendeyrkande i lagtinget idag, måndag.

Realtid - 15 jan 18 kl. 13:15

"AI-verktygen är inte ett substitut för en jurist"

Med hjälp av AI kommer våra jurister att arbeta mer Effektivt genom att bland annat kunna granska och kvalitetssäkra stora mängder dokument på mycket kort tid. Det säger Anna Orlander, partner på Baker McKenzie till Realtid. .

Dagensanalys.se - 18 jan 18 kl. 11:05

Instagram testar komplement till Stories som ska lyfta funktionen

Instagram Stories är en av de mest populära sätten att dela innehåll på sociala medier, men ibland är bilder och videor helt enkelt inte lika Effektivt som vanligt text. Därför testar Instagram ett nytt textverktyg som ska kunna användas som komplement till Stories. Den nya funktionen kallas Type och ger användaren en rad olika fonter att välja mellan för att skriva en text till en bild eller video.

Dagensanalys.se - 18 jan 18 kl. 10:28

Nu kan du köra retargeting med MailChimp via Google Display Network

Retargeting är oerhört populärt bland marknadsförare då det ger affärer – samtidigt väldigt hatat av användare då man blir förföljd efter sitt köp. Den allmänna åsikten bland marknadsförare är att det är klart lönsamt att köra retargeting då det genererar affärer, detta har alla systemleverantörer insett. Nu har även MailChimp en tänkt för retargeting kopplat till Google Display Network.

Dagensanalys.se - 08 jan 18 kl. 12:57

6 Digitala specialister ger sina hetaste tips för 2018

Den digitala transformationen var på allas läppar under 2017. Vilka trender är hetast under 2018 kan man undra när man skall prioritera sina insatser. Är det LinkedIn, online-video, webbkonvertering, Facebook eller Google som gäller i det digitala nästa år?


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.