Ebba Busch Thor

Thursday, 20 June, 15:19

Nyheter om Ebba Busch Thor

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 28 maj 19 kl. 14:56

Tom dem­on­stra­tion

Ulf Kristersson lyc­kades inte få ma­jo­ri­tet bak­om sin miss­tro­en­de­för­klar­ing mot so­ci­al­för­säk­rings­mi­nis­ter An­ni­ka Strand­häll (S). Bara 172 le­da­möter röstade ja, det fattades allt­så tre. Ef­ter Cen­ter­par­ti­ets be­sked på mån­dags­kvällen var det väntat.

Dagens PS - 28 maj 19 kl. 08:30

M-attack på Lööf: ”Sveket är totalt”

C lägger ner sina röster i dag i stället för att fälla Annika Strandhäll (S). ”Sveket är totalt!”, skriver riksdagsledamoten Annicka Engblom (M) på Twitter.

SVT - 28 maj 19 kl. 09:18

C räddar Strandhäll – kritiseras hårt av M och KD på sociala medier: ”Lydparti till S”

”Annie Lööf har gett frikort till regeringen Löfven”. Så skriver Ebba Busch Thor (KD) på Facebook efter Centerpartiets beslut att rädda Strandhäll undan den hägrande misstroendeomröstningen. ”Centerpartiets roll som politiskt stödparti verkar nu ta överhanden” twittrar Tomas Tobé (M)..

Expressen - 27 maj 19 kl. 17:01

Politikpodden: ”Adaktusson ett hack i KD:s framgångssaga”

Varför skrattar Alice Bah Kuhnke? Var är Jan Björklund bekymmersrynka? Varför pratar Ebba Busch Thor om ”turbulens” och inte ”Lars Adaktusson”.

Västerbottens Folkblad - 26 maj 19 kl. 10:00

”Varför får hon höga siffror?”

I bland när jag läser mätinstitutens förtroendemätningar, som tagits fram av olika mätinstitut, för att mäta politikernas förtroende bland svenska väljare, kan man fundera över vilka frågor vederbörande får, och hur stort urval av frågor som ligger till grund för att få fram ett resultat. I den senaste mätningen får Ebba Busch Thor 36 procent […].

Sydsvenskan - 25 maj 19 kl. 15:32

”Det var tre kristdemokrater som grundade EU”

Under lördagen talade Ebba Busch Thor på Stortorget i Lund..

Trelleborgs Allehanda - 25 maj 19 kl. 14:02

Efter en stormig vecka - Ebba Busch Thor i Trelleborg

Kristdemokraternas partiledare avslutade under lördagen sin EU-valturné i bland annat Trelleborg. Trots att partiet driver en minskning av EU-stöd till jordbruk vill hon inte att Trelleborgs lantbrukare ska oro sig..

Trelleborgs Allehanda - 24 maj 19 kl. 10:21

Ebba Busch Thor till Trelleborg under valspurten

I slutspurten inför EU-valet kommer KD-ledaren för att möta trelleborgarna..

Kristianstadsbladet - 24 maj 19 kl. 08:52

Felaktiga slutsatser på svag grund

I en av den senaste tidens partiledardebatter uppgav Ebba Busch Thor att det under 2018 förekom 100 000 våldtäkter eller försök till våldtäkt och att nästan 8 000 anmälts. Hon ställde frågan till statsministern varför förövarna inte utvisats utan får stanna i Sverige, skriver Irene Ludvigsson..

Kristianstadsbladet - 24 maj 19 kl. 05:01

Felaktiga slutsatser på svag grund

I en av den senaste tidens partiledardebatter uppgav Ebba Busch Thor att det under 2018 förekom 100 000 våldtäkter eller försök till våldtäkt och att nästan 8 000 anmälts. Hon ställde frågan till statsministern varför förövarna inte utvisats utan får stanna i Sverige, skriver Irene Ludvigsson..

Skånskan - 22 maj 19 kl. 16:22

Socialkonservativa KD

22 gånger har Kristdemokraternas vice partiordförande Lars Adaktusson röstat nej i frågor om kvinnors aborträtt och rätten att bestämma över sin egen kropp under sin tid i Europaparlamentet. När han får frågan om varför han gjort det menar han att det handlar om principen om att EU inte ska lägga sig i socialpolitik. Det som talar emot den förklaringen är att han röstat nej och inte lagt ner sin röst, som är vanligare när man har principiella invändningar.

SVT - 23 maj 19 kl. 09:14

Sjöstedt (V): ”Svenska regler ska gälla i Sverige”

Vänsterpartiet vill att alla som arbetar i Sverige ska ha rätt till svenska kollektivavtal, och att det bör regleras i EU. Kristdemokraterna menar å andra sidan att det snarare är en nationell fråga. – Jag är rädd för att det finns väldigt stora risker med att släppa upp de här frågorna, säger KD-ledaren Ebba Busch Thor i SVT:s Morgonstudion..

BT - 23 maj 19 kl. 04:00

Rätt samvetsfrihet måste få företrädet

I samma veva som Ebba Busch Thor sa i en intervju att barnmorskor ska få vägra att göra aborter, rapporterade Dagens Nyheter att Kristdemokraternas EU-parlamentariker Lars Adaktusson röstat nej i 22 omröstningar som rört abort på olika sätt..

DN - 22 maj 19 kl. 10:07

Björklund till KD: Ta avstånd från hur Adaktusson röstat

Jan Björklund kräver att Ebba Busch Thor tar avstånd ifrån hur hennes partikamrat Lars Adaktusson har röstat i abortfrågan i EU-parlamentet. – Det är som att kastas hundra år tillbaka i jämställdheten, säger Liberalernas partiledare..

Expressen - 05 jun 19 kl. 12:52

”Vikarien från himlen” vill kopiera Busch Thor

När danskarna i dag går till vallokalerna står Kristdemokraternas hopp till 26-åriga Isabella Arendt – ”vikarien från himlen”, som en del medier beskrivit henne. Med bara några timmars varsel fick hon hoppa in i en direktsänd partiledardebatt när den ordinarie partiledaren sjukskrev sig för tre veckor sedan.Nu jämförs hon med sitt svenska systerpartis ledare Ebba Busch Thor – och lovar ”KD-power i Folketinget”.

DN - 21 maj 19 kl. 17:47

KD vill öka pressen för nytt beslut om kärnkraft

KD vill öka pressen på regeringen i kärnkraftsfrågan. Partiledaren Ebba Busch Thor vill hitta stöd i riksdagen för att rädda Ringhals 1 och 2.  – Vi är beredda att försöka framtvinga det här, säger hon..

Expressen - 19 maj 19 kl. 12:37

”Bara politik” i Expressen TV – varje dag under valveckan

Precis som inför riksdagsvalet sänds politikprogrammet ”Bara politik” i Expressen TV varje dag veckan innan EU-valet. Detta för att väljarna ska få en så tydlig bild som möjligt av de olika partierna när de går till valurnorna på söndag.Under veckan kommer bland annat partiledarna Annie Lööf, Ulf Kristersson, Jonas Sjöstedt, Ebba Busch Thor och Jan Björklund till Expressens studio..

NT - 18 maj 19 kl. 04:00

EBT behöver aldrig infria sina löften

Svar till ”Visst kan man avslöja Ebba Busch Thor” NT 14/5..

Dagen - 17 maj 19 kl. 09:24

Ebba Busch Thor toppar i förtroende

36 procent av väljarna har förtroende för KD-ledaren, enligt en ny undersökning. MP:s bägge språkrör hamnar i botten..

Dagen - 17 maj 19 kl. 09:24

Ebba Busch Thor toppar i förtroende

36 procent av väljarna har förtroende för KD-ledaren, enligt en ny undersökning. MP:s bägge språkrör hamnar i botten..

Dagens PS - 17 maj 19 kl. 08:24

Strandhäll misstroende-förklarad – M får stöd av L

Liberalernas partiledare stödjer Moderaternas misstroendeförklaring mot Annika Strandhäll (S). Det rapporterar Svenska Dagbladet. I går gick Moderaternas partiledare Ulf Kristersson ut och officiellt misstroendeförklarade Annika Strandhäll (S).

Helsingborgs Dagblad - 17 maj 19 kl. 07:17

Ebba Busch Thor toppar i förtroende

Löfven halkar ned på andraplatsen..

Supermiljöbloggen - 16 maj 19 kl. 14:42

Högern vill ha kvar kärnkraft men Vattenfall säger nej

Igår röstade riksdagen emot att förlänga livslängden på kärnkraftsreaktorerna Ringhals 1 och två. Bara två röster saknades dock för att förslaget skulle ha gått igenom. Bakom förslaget står M, KD, L och SD som menar att kärnkraften har en viktig roll att spela i en fossilfri framtid.

DN - 16 maj 19 kl. 12:29

”Subventioner av kärnkraft är ingen magisk lösning”

REPLIK DN DEBATT 15/5. Europa står inför stora utmaningar med energiförsörjningen. Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD) lyfter i sin debattartikel förtjänstfullt elförsörjningens roll i klimatomställningen.

Dagens PS - 16 maj 19 kl. 08:28

Di: Kärnkraftskoalition ger ny energi

En ny gruppering håller på att ta form i svensk politik. En grupp som, med nästan hälften av mandaten och en besläktad energipolitik, kan få mycket gjort. Det skriver Tobias Wikström i Dagens Industris ledare.

Dagens PS - 16 maj 19 kl. 08:44

Behöver vi kärnkraft i Sverige?

DAGENS FRÅGA – Tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. En ny gruppering håller på att ta form i svensk politik, skriver Tobias Wikström i Dagens Industris ledare.

DI - 15 maj 19 kl. 17:42

Välkommen koalition för svensk kärnkraft

LEDARE. En ny kärnkraftskoalition håller på att bildas i svensk politik. På onsdagsmorgonen presenterade Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD) sina krav på en uppdaterad energiöverenskommelse.

DN - 15 maj 19 kl. 09:37

Kristersson: ”Vår avsikt är inte att spräcka energiöverenskommelsen”

Ebba Busch Thor (KD) och Ulf Kristersson (M) vill uppdatera den nuvarande energiöverenskommelsen. I ett antal punkter har de sammanfattat vad de vill ta in i samtalen med de andra partierna. Bland annat vill de se över möjligheterna för att driva vidare Ringhals 1 och 2.

SVT - 15 maj 19 kl. 01:34

M och KD vill satsa på kärnkraft för att klara energimålen

Sverige behöver bygga ut kärnkraften om vi ska klara elförsörjningen i framtiden och ställa om till ett fossilfritt elsystem. Det skriver Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD) på DN debatt och förslår nio nya åtgärder i energiöverenskommelsen..

Expressen - 14 maj 19 kl. 22:29

Partiledarnas utspel: Sverige behöver kärnkraft

Kristdemokraterna och Moderaterna kommer att föreslå en uppdaterad energiöverenskommelse. Bland annat genom att Sverige satsar mer på kärnkraft, skriver partiledarna Ebba Busch Thor och Ulf Kristersson på DN Debatt..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.