Ebba Busch Thor

Wednesday, 25 April, 03:04

Nyheter om Ebba Busch Thor

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 15 mar 18 kl. 10:24

Svenska miljonärer gillar Jimmie Åkesson

SD-ledaren näst mest populära partiledaren bland miljonärerna, enligt ny undersökning. Miljonärsmagasinet Connoisseur – vars undersökning Dagens PS även uppmärksammade på onsdagen – har frågat sina läsare vilken av partiledarna de har störst förtroende för. Klar favorit är inte oväntat Moderatledaren Ulf Kristersson.

DN - 26 feb 18 kl. 19:00

”Värderingskrisen har blivit mer påtaglig på grund av den stora invandringen”

För 20 år sedan gjorde Kristdemokraterna sitt bästa val genom att gå till storms mot egoism och moralisk förflackning.  Nu hävdar Ebba Busch Thor i DN:s partiledarintervju att värderingskrisen har fördjupats. – Det har att göra med en stor invandring på kort tid, säger hon..

Sydöstran - 31 mar 18 kl. 16:00

Därför biter det inte för KD

Trots att Kristdemokraterna med Ebba Busch Thor alldeles uppenbart har försökt förändra sin profil tycks det inte vända för partiet. Det måste förbrylla de kristdemokratiska aktivisterna att det inte verkar vända i opinionen trots att partiet numera helt verkar fokusera på sjukvård och äldrepolitik i debatten..

Expressen - 26 feb 18 kl. 06:45

Hon tycks tro att hon kan hålla Bert i koppel

Kristdemokraterna tar hjälp av Bert Karlsson i årets valrörelse.Ebba Busch Thor tycks tro att hon kan hålla den mannen i koppel.Gud hjälpe henne..

DN - 01 mar 18 kl. 21:00

”Svenska läkare administrerar i stället för att träffa patienter”

DN DEBATT 2/3. Sjukvården behöver inte bara mer pengar utan också en rad strukturreformer. Svenska läkare träffar lägst antal patienter per år i hela OECD: bara en tredjedel av genomsnittet och tvingas till mycket administration.

GöteborgsPosten - 24 mar 18 kl. 20:47

Berts betraktelser ska frälsa krisande KD

Ett sätt att locka fler till valmöten – eller ett desperat drag av ett parti på väg att försvinna? GP tog rygg på KD-ledaren Ebba Busch Thor under en dag på turnén med Bert Karlsson för att försöka förstå vad det är som händer..

Dagen - 27 mar 18 kl. 08:30

Dagen och KD i böneutropsdebatt

Båda parter menar att ja respektive nej till böneutrop handlar om att värna religionsfriheten. KD-ledaren Ebba Busch Thor och Dagens Frida Park möttes för att reda ut vilken roll böneutrop bör spela i Sverige..

Expressen - 22 feb 18 kl. 09:12

Bert Karlsson vill rädda KD: ”Jag representerar folket”

KD-ledaren Ebba Busch Thor har anlitat Bert Karlsson för att rädda Kristdemokraterna ur krisen och han tror på 8-10 procent i höstens val. ”Lite desperat”, anser finansministern.
Nu lovar Karlsson att ge Magdalena Andersson, S, en match.

Barometern - 29 mar 18 kl. 00:30

Farväl till oordningen

Statlig utredning ger KD-ledaren Ebba Busch Thor rätt om transitzoner för asylsökande..

Västerbottens Folkblad - 28 mar 18 kl. 09:54

Partiledaren till Umeå

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor kommer till Umeå den fjärde april. Besöket är en del av partiets förvalsturné där partiledaren, enligt ett pressmeddelande, skall besöka vårdverksamheter för att ”tillsammans med personalen diskutera vårdkrisen ute i landet”. Hon kommer också att frågas ut av Calle Schulman, som finns med på turnén, på Allstar under onsdagskvällen i något de kallar […].

Dagen - 27 mar 18 kl. 08:30

Dagen och KD i böneutropsdebatt

Båda parter menar att ja respektive nej till böneutrop handlar om att värna religionsfriheten. KD-ledaren Ebba Busch Thor och Dagens Frida Park möttes för att reda ut vilken roll böneutrop bör spela i Sverige..

Expressen - 11 mar 18 kl. 00:07

Oväntade ”schlageralliansen” – såg Melodifestivalen ihop

De är vana att munhuggas i debatter.Men privat är KD-ledaren Ebba Busch Thor och Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt vänner.”Hittat min plats för kvällen!

BT - 20 mar 18 kl. 21:12

”Decemberöverenskommelsen - en katastrof för demokratin”

Fullsatt och kö ut på gatan. Hög och god stämning. Att plocka in Bert Karlsson som utfrågare och vapendragare till KD-ledaren Ebba Busch Thor på förvalsturné visade sig locka kristdemokrater och andra till Pumphuset..

Dagen - 09 apr 18 kl. 14:44

Ebba Busch Thor: Homosexuella ska prövas för adoption

Tidningen QX intervjuar alla partiledarna i hbtq-frågor inför valet. Där berättar Ebba Busch Thor att hon drivit frågan om homosexuella som adoptivföräldrar..

Dagen - 09 apr 18 kl. 14:44

Busch Thor: Homosexuella ska prövas för adoption

Tidningen QX intervjuar alla partiledarna i hbtq-frågor inför valet. Där berättar Ebba Busch Thor att hon drivit frågan om homosexuella som adoptivföräldrar..

Dagen - 09 apr 18 kl. 14:44

Busch Thor: Homosexuella ska prövas för adoption

Tidningen QX intervjuar alla partiledarna i hbtq-frågor inför valet. Där berättar Ebba Busch Thor att hon drivit frågan om homosexuella som adoptivföräldrar..

Expressen - 23 mar 18 kl. 16:17

Busch Thor om oron för sin sjuka mamma: "Kommer hon tillbaka?"

När Ebba Busch Thor var på väg in i tonåren gick hennes mamma in i väggen och blev långtidssjukskriven – efter det följde ett par tuffa år för familjen. Det berättar KD-ledaren i ett nytt avsnitt av podcasten "Schulman show". – Man visste inte: Hur länge det här kommer att vara?

BT - 20 mar 18 kl. 21:37

En bit kvar till Merkel

Bert Karlsson vill göra Ebba Busch Thor till Sveriges Angela Merkel. Liknelsen haltar. Merkel hade hunnit fylla 36 år och både doktorerat och forskat i kvantkemi innan hon gav sig in i politiken..

UNT - 26 feb 18 kl. 08:00

Hur ska köerna kortas, Löfven?

Regeringen bryr sig bara om sjukvården när det är val, skriver Ebba Busch Thor och Acko Ankarberg Johansson (båda KD)..

UNT - 14 feb 18 kl. 00:00

Den bästa Alla hjärtans dag-gåvan

I dag vill vi rikta kärlek till alla de barn och unga som kämpar med ångest, oro, press och annan typ av psykisk ohälsa, skriver Ebba Busch Thor..

Expressen - 14 mar 18 kl. 10:15

KD-ledaren om turnén med Bert Karlsson: ”Den behövs”

Ebba Busch Thor var bara fyra år gammal när den dåvarande Folkpartiledaren Bengt Westerberg 1991 reste sig ur tv-soffan och gick – i protest mot Bert Karlsson och Ian Wachtmeister. Nu åker KD-ledaren på turné med samme Bert Karlsson.– Turnén behövs verkligen för att bryta Stockholmsfixeringen, säger hon inför sin medverkan i kvällens "Bara Politik" i Expressen TV.

DI - 15 mar 18 kl. 08:04

Ebba Busch Thor: Vi är emot böneutrop

KD-ledaren Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till att tillåta böneutrop från moskéer. "Vi är emot böneutrop", säger hon till SR Ekot..

BT - 15 mar 18 kl. 10:49

KD i Borås ratar böneutrop – men vill behålla klockor: ”Är musikaliskt”

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor uppmanar lokala partiföreträdare att säga nej till böneutrop från moskéer. – Jag välkomnar detta ställningstagande, säger Niklas Arvidsson (KD) i Borås..

Världen Idag - 07 apr 18 kl. 09:00

Busch Thor positiv till homopar med barn

Ebba Busch Thor är en av hittills fyra partiledare som intervjuats om sin inställning i hbtq-frågor av tidningen QX. – Ett gaypar kan vara precis lika bra föräldrar som jag och min man, sa KD-ledaren, som berättade att hon har Jonas Gardell som en hbtq-förebild..

Blekinge Läns tidning - 15 mar 18 kl. 14:51

Kristersson skeptisk till böneutrop

Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till böneutrop från moskéer. Även Allianskollegan Ulf Kristersson är skeptisk. Statsminister Stefan Löfven anser att frågan ska hanteras av kommunerna.

BT - 20 mar 18 kl. 21:39

”Han ställer spetsiga frågor och väcker nyfikenhet”

Vad tillför Bert Karlsson till en kväll med partiledaren Ebba Busch Thor? BT frågade deltagare på mötet på Pumphuset..

Västerbottens Folkblad - 04 apr 18 kl. 16:12

[PLUS] Ebba Busch Thor: ”Det är ett enormt svek”

Ebba Busch Thor, Kristdemokraternas partiledare, besökte Umeå under onsdagen och argumenterade för....

Expressen - 25 feb 18 kl. 15:04

Kampen om vårdfrågan: Löfven nobbar KD-ledarens invit

Väljarna listar sjukvården som en av de viktigaste frågorna inför valet i höst. På måndag inleder Stefan Löfven en vårdresa i landet och KD-ledaren Ebba Busch Thor vill möta upp för debatt men får nobben:  – Det kommer att finnas många tillfällen under våren och sommaren att debattera med Ebba Busch Thor men inte nu under veckan, säger statsministerns pressekreterare Jonatan Holst.   .

UNT - 19 mar 18 kl. 16:13

Ebba Busch Thor på turné med Bert Karlsson

Kan Bert Karlsson ge KD draghjälp över riksdagsspärren?.

SR - 17 mar 18 kl. 15:56

Kritik mot KD efter nej till böneutrop

I veckan gick Kristdemokraterna ut och sa att man vill stoppa böneutrop i Sverige. Ett uttalande som fått stor kritik. Läs mer: Ebba Busch Thor: Säg nej till böneutrop.

Expressen - 05 apr 18 kl. 21:08

Busch Thors oväntade påhopp på M-ledaren

Ulf Kristersson (M) var först ut i Tidningen Dagen och Uppsala pingstkyrkas partiledarutfrågningar.Bland annat fick han den lite humoristiska frågan från Kristdemokraternas Ebba Busch Thor om ”hur han kunde hamna så snett i livet att han blev moderat?”.

Dagen - 02 mar 18 kl. 12:18

"Är du här måste du anstränga dig att bli svensk"

Ebba Busch Thor lyfte integrationsfrågan då hon höll tal på partiets kommun- och landstingspolitiska dagar i Jönköping..

Expressen - 02 mar 18 kl. 16:39

Låt inte Ebba Busch Thor bli Sveriges översjuksköterska

Kristdemokraternas politik hänger inte ihop.  .

Expressen - 20 mar 18 kl. 01:48

Bert Karlsson vill göra Ebba Busch Thor till ”Sveriges Merkel”

KD:s nye frälsare driver flyktingförläggningar, säljer hus på hjul och tillverkar ett ton köttbullar varje dag.Nu ska han göra Ebba Busch Thor till "Sveriges Angela Merkel".– Det går ju i Tyskland, varför skulle det inte kunna gå här, sa Bert Karlsson på en pressträff under måndagen..

Världen Idag - 20 mar 18 kl. 16:59

Turnéstart för Busch Thor och Karlsson

Kan Bert Karlsson ge KD draghjälp över riksdagsspärren? Ebba Busch Thor är optimistisk över samarbetet som nu drar i gång. – Jag hoppas att vi kan prata politik på ett lite annorlunda sätt, säger KD-ledaren..

GöteborgsPosten - 15 mar 18 kl. 14:51

Kristersson skeptisk till böneutrop

Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till böneutrop från moskéer. Även Allianskollegan Ulf Kristersson är skeptisk. Statsminister Stefan Löfven anser att frågan ska hanteras av kommunerna..

Helsingborgs Dagblad - 15 mar 18 kl. 14:51

Kristersson skeptisk till böneutrop

Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till böneutrop från moskéer. Även Allianskollegan Ulf Kristersson är skeptisk. Statsminister Stefan Löfven anser att frågan ska hanteras av kommunerna.

BT - 15 mar 18 kl. 14:51

Kristersson skeptisk till böneutrop

Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till böneutrop från moskéer. Även Allianskollegan Ulf Kristersson är skeptisk. Statsminister Stefan Löfven anser att frågan ska hanteras av kommunerna.

UNT - 15 mar 18 kl. 14:51

Kristersson skeptisk till böneutrop

Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till böneutrop från moskéer..

SmålandsPosten - 15 mar 18 kl. 14:51

Kristersson skeptisk till böneutrop

Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till böneutrop från moskéer. Även Allianskollegan Ulf Kristersson är skeptisk. Statsminister Stefan Löfven anser att frågan ska hanteras av kommunerna.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.