Ebba Busch Thor

Wednesday, 17 October, 22:30

Nyheter om Ebba Busch Thor

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 07 sep 18 kl. 21:09

Bråk inom alliansen – om kärnkraften

Ebba Busch Thor och Jan Björklund rök ihop i frågan om kärnkraften. L-ledaren menade att Sveriges elproduktion ska vara hundra procent förnybar 2040 enligt nya överenskommelsen – och fick mothugg från allianskollegan. – Det där stämmer inte, säger KD-ledaren.

Världen Idag - 20 aug 18 kl. 00:00

Åtskilliga obehagliga aktörer i Ship to Gazas kulisser

"Tillsammans är de många, dessa Ship to Gaza-anhängare, som inte är nogräknade med sitt sällskap och som ofta bereds utrymme att framföra sina åsikter om Israel", skriver Ebba Busch Thor, Lars Adaktusson och Mikael Oscarsson från Kristdemokraterna..

Världen Idag - 25 sep 18 kl. 14:45

Busch Thor utesluter inte att regera med SD-stöd

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor utesluter inte att regera med hjälp av SD-stöd. Det sade hon efter tisdagens statsministeromröstning där Stefan Löfven röstades ned av oppositionen..

Dagen - 25 sep 18 kl. 13:48

Ebba Busch Thor: Beredd att regera med SD-stöd

KD-ledaren spånar i framtiden om en Alliansregering inte får stöd..

Blekinge Läns tidning - 15 sep 18 kl. 05:00

Skenheliga kristdemokrater måste stoppas från jämställdhetsministerposten

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor bör inte bli jämställdhetsminister i en eventuell alliansregering..

Expressen - 11 sep 18 kl. 19:55

Ex L-toppen: Björklund kan spräcka alliansen

Kommer Jan Björklund att spräcka alliansen? Ledarskribenten och tidigare L-toppen Jenny Sonesson kommenterar nu uppgifterna om att Björklund vacklar i sin lojalitet i Expressen TV:s ”Bara Politik”:– Många i L tycker att de har mer gemensamt med S än med Ebba Busch Thor..

SVT - 28 aug 18 kl. 19:46

Sara Skyttedal skickar ut fakturor för spridning av bilder

Den kristdemokratiska politikern Sara Skyttedal har börjat skicka ut fakturor till personer som delat bilden på henne när hon poserar framför ett militärfordon i Israel tillsammans med partiledaren Ebba Busch Thor. – Det är antagligen upphovsrättsintrång, men frågan är hur mycket man ska betala, säger it-rättsjuristen Daniel Westman..

DN - 04 sep 18 kl. 19:02

KD-ledaren rusar uppåt i förtroendeligan

KD-ledaren Ebba Busch Thor ser ut att få ett genombrott som partiledare i årets valrörelse. Andelen väljare som har förtroende för henne har ökat från 19 till 29 procent på två veckor, enligt DN/Ipsos. – Det syns att hon slåss för sitt politiska liv, säger statsvetaren Jenny Madestam..

Dagen - 17 aug 18 kl. 11:12

KD-ledaren och Alf Svensson: Låt familjerna bestämma

Det är inte statens uppgift att lagstifta om hur många månader mamman eller pappan ska ta ut, skriver Ebba Busch Thor och Alf Svensson..

Dagen - 17 sep 18 kl. 10:32

KD-ledaren: Jag var uträknad för att jag var gravid

Ebba Busch Thor menar att ett glastak spräcktes på valdagen..

Expressen - 17 aug 18 kl. 14:15

Ny mätning: KD klarar riksdagsspärren

En ny opinionsmätning från DN/Ipsos visar att Ebba Busch Thor klarar spärren till riksdagen.

Expressen - 06 sep 18 kl. 08:25

Lövin: Kärnkraften hör hemma på teknikmuseum

Klimatet har växt till väljarnas viktigaste fråga, enligt Demoskop.På torsdagsmorgonen möttes Isabella Lövin, MP, och Ebba Busch Thor, KD, för att diskutera – och det hettade till rejält:– Kärnkraften hör hemma på teknikmuseum, menar Lövin.– Det tar närmast religiösa och fundamentalistiska mått, säger Busch Thor om Miljöpartiets politik..

BT - 24 aug 18 kl. 14:44

PJ Anders Linder: Valet står mellan KD och M

Valrörelsen har börjat riktigt skapligt för Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna..

Expressen - 06 jul 18 kl. 09:15

Undersökning visar – svenskar vill inte ha böneutrop

En Novusundersökning visar att de svenska väljarna inte vill ha böneutrop, skriver SVT:Tidigare har Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor varit inne på samma linje:– Regelbundna och institutionaliserade böneutrop hör inte hemma i Sverige, hat hon sagt. .

SVT - 07 sep 18 kl. 20:53

Busch Thors anklagelse mot Löfven: ”Faktafel”

Den sista partiledardebatten innan valet rivstartade med en tuff ordväxling mellan statsminister Stefan Löfven (S) och Ebba Busch-Thor (KD). – Det är ett faktafel från statsministern, säger Busch Thor om S-ledarens vårdsiffror..

DI - 28 aug 18 kl. 17:06

Debatt: Så ska kvinnor få mer makt

DEBATT. Sverige är ett av världens mest jämställda länder, ändå kvarstår ekonomiska skillnader mellan män och kvinnor. Vi vill att vårt samhälle skakar av sig de extrema teorierna och den konfliktpolitik mellan män och kvinnor som är radikalfeminismens destruktiva livsluft, skriver Ebba Busch Thor, partiledare (KD)..

Skånskan - 17 sep 18 kl. 09:06

”Jag har vågat utmana”

ystad Kristdemokraternas gruppledare Göran Göransson har partiledaren Ebba Busch Thors förmåga ”att ge järnet vid rätt tillfälle och att aldrig ge upp” som förebild. Han anser att den inställningen har bidragit till partiets framgång i kommunen.Kristdemokraterna ökade med 2,2 procentenheter från 2,32 till 4,4 procent av rösterna i kommunen.

Skånskan - 19 sep 18 kl. 01:00

Allt­för få kryssar för sin kan­di­dat i valen

Per­son­kryssen till riks­dagen har räknats och det visar sig att få tar chansen att ange vil­ken kan­di­dat de helst vill ha vald. I hela landet är det mind­re än var fjär­de som kryssat, 24 pro­cent. I Skåne är siff­ran un­ge­fär den­sam­ma, med små va­ria­tioner mel­lan de fyra val­kretsarna.

Expressen - 14 aug 18 kl. 21:22

K-G Bergström: Ebba Busch Thor bäst hittills

Ebba Busch Thor. Det är den partiledare som Expressens politiske kommentator utnämner till segrare i partiledardebattens första halva..

Expressen - 06 jul 18 kl. 05:00

En hälsning till alla kvoteringsivrare

Föräldraförsäkringen används som ett statligt påtryckningsmedel mot familjer. Vi måste avskaffa öronmärkningen av föräldradagarna, skriver Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor..

DN - 20 aug 18 kl. 19:00

Ebba Busch Thor: ”Vi ska inte låtsas som att kön inte finns”

Kristdemokraterna går på offensiven i jämställdhetsfrågorna. Nyanlända ska få information för att behandla män och kvinnor lika. Men ”genusflum” på förskolan ska bort.

Nyteknik - 04 sep 18 kl. 08:06

KD tar nytt steg in på kärnkraftslinjen

Ebba Busch Thor, partiledare för Kristdemokraterna, öppnar för att staten ska kunna ge bort reaktorer..

Expressen - 11 sep 18 kl. 15:01

KD:s Acko Ankarberg Johansson lämnar

KD:s partisekreterare Acko Ankarberg Johansson lämnar sin post, uppger partiet.– Jag känner stor tacksamhet för Ackos ovärderliga arbete, säger Ebba Busch Thor i ett pressmeddelande..

Dagen - 16 sep 18 kl. 11:34

KD-ledaren: Jag var uträknad för att jag var gravid

Ebba Busch Thor menar att ett glastak spräcktes på valdagen..

DN - 07 sep 18 kl. 17:46

Stödröster och lyskraft – så har Ebba Busch Thor lyft KD

Under stora delar av den gångna mandatperioden har Kristdemokraterna legat under riksdagsspärren, och många var säkra på att partiet inte skulle ha några riksdagsmandat efter valet.  Men i dag visar de flesta opinionsundersökningar att partiet nästan fördubblat sitt stöd och ligger nu på omkring 6 procent..

Expressen - 12 aug 18 kl. 19:00

Nästa kulturminister bör vara kristdemokrat

Ebba Busch Thor har förstått vilken kulturfråga som är viktigast..

Realtid - 11 sep 18 kl. 06:06

#Raketebba är valets verkliga vinnare

Trots att SD är det parti som ökade mest är det inte Jimmie Åkesson som är valets verkliga vinnare. Den verkliga vinnaren är istället Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna. Men vad var det som ledde till framgången?

Expressen - 29 aug 18 kl. 15:30

Alliansens motattack efter Löfvens ”game changer”

Annie Lööf och Ebba Busch Thor har taktiken klar: Ställ S-löftet om ”familjeveckor” mot ”LSS-sveket"”.Jan Björklund kallar det för ”valpanik”.Så ska alliansen skjuta Socialdemokraternas "game changer" i sank..

SmålandsPosten - 25 aug 18 kl. 05:00

EBT – från dockor till valseger?

Nej, det går sannerligen inte att räkna ut Kristdemokraterna. På bara några veckor har de inte bara svingat sig upp ovanför det där ruvande fyraprocentsstrecket, partiledaren Ebba Busch Thor har också fått se sin egen popularitet skjuta uppåt med en väldig fart..

Dagen - 23 aug 18 kl. 11:44

KD säger nej till lokalt samarbete med SD

I hela partiet ska det vara glasklart att något samarbete med SD inte är aktuellt, säger Ebba Busch Thor..

Expressen - 08 sep 18 kl. 18:30

KD-ledarens framgång hos väljarna: ”Burit mig”

Det var många glada miner när åhörarna mötte KD:s partiledare Ebba Busch Thor, efter hennes tal vid Skeppsbron i Göteborg.Enligt en mätning gjord av TV4/Sifo är Busch Thor den partiledare vars stöd ökat mest det senaste halvåret.– Det har gett väldigt mycket välbehövlig energi, säger Ebba Busch Thor..

SVT - 05 sep 18 kl. 14:33

KD-förslag: Regionala center för fem sjukdomsgrupper

Under onsdagen presenterade KD-ledaren Ebba Busch Thor ett förslag om att skapa regionala behandlingscenter för patienter med astma, kol, psykiska sjukdomar, hjärt- och kärlsjukdomar, reumatiska sjukdomar och diabetes. Dessa center ska utformas enligt samma modell som de regionala cancercenter som redan finns..

GöteborgsPosten - 24 aug 18 kl. 13:39

KD lägger krispaket för äldreomsorgen

Kristdemokraterna lägger fram ett krispaket för äldreomsorgen i Göteborg. Partiet vill se ett tak på hur många olika personer äldre möter i hemtjänsten.
– Det är häpnadsväckande att en av Sveriges största städer ligger så uselt till, säger partiledaren Ebba Busch Thor (KD)..

Expressen - 15 aug 18 kl. 00:04

Inte särskilt lyckat i partiledardebatten av Stefan Löfven

Jag sa före partiledardebatten i Expressen och DI TV:s sändning att den var extra viktig för två av de åtta partiledarna – för Ebba Busch Thor och för Stefan Löfven..

Corren - 11 sep 18 kl. 13:20

Gunilla Carlsson: Ebba Busch Thor är framtiden

Är det unga kvinnliga borgerliga politiker som förnyar politiken och ta över de vuxna männens plats?.

GöteborgsPosten - 20 aug 18 kl. 10:53

Svenskarna ska kunna lita på Sverige

Vi prioriterar vården, de äldre och tryggheten. Vi säger nej till dyra och onödiga byggsubventioner, subventioner av elcyklar och satsningar på naturguider. Det gör vi för att hushålla med skattebetalarnas medel och motverka alla former av slöseri för att kunna satsa på välfärden, skriver Ebba Busch Thor (KD)..

Dalarnas tidningar - 26 aug 18 kl. 07:30

Elin Henriksson: Hon misstolkar att små pojkar inte ska få leka med bilar

Ebba Busch Thor (KD) har den senaste tiden gått till attack mot vad hon kallar ”genusflum” i....

Dagens PS - 12 sep 18 kl. 08:24

Alliansen bjuder in Stefan Löfven

”Vi vill bygga en Alliansregering på samarbete över blockgränsen”, skriver alliansledarna på DN debatt. Ulf Kristersson (M), Annie Lööf (C), Ebba Busch Thor (KD) och Jan Björklund (L) poängterar i debattartikeln att ”Sverige behöver en stabil ekonomisk politik och stora, långsiktiga politiska reformer som kräver ett brett parlamentariskt stöd för att kunna genomföras”. Därför bjuder partiledarna i dag, den 12 september, in Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven till samtal.

NSD - 12 sep 18 kl. 10:09

Live: Alliansens presskonferens

VALAlliansens partiledare Ulf Kristersson (M), Annie Lööf (C), Ebba Busch Thor (KD) och Jan Björklund (L) håller pressträff idag klockan 11 i Riksdagens presscenter i Stockholm..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.