ESLÖV Medborgarförslaget

Friday, 20 April, 22:09

Nyheter om ESLÖV Medborgarförslaget

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 29 mar 17 kl. 10:00

Kräver jämställda utredningar

ESLÖV Socialtjänstens vårdnadsutredningar måste bli mer jämställda anser Pontus Löfdahl. Han anser att pappor alltför ofta diskrimineras och missgynnas vid vårdnadstvister. I ett nytt medborgarförslag vill han att socialtjänsten tar fram statistik om de vårdnadsutredningar som görs.

Skånskan - 29 mar 17 kl. 10:00

Socialtjänsten: Vi följer lagen – inte egna värderingar

ESLÖV På socialtjänsten i Eslöv tillbakavisar man påståendet att vårdnadsutredningarna skulle färgas av värderingar som råder i den kvinnodominerade verksamheten.
– De utredningar som görs är baserade på vår lagstiftning, säger Jörgen Larsson som är chef på resursavdelningen. ERWP.

Skånskan - 11 jan 17 kl. 16:14

Inget frikort för pensionärer

ESLÖV Medborgarförslaget om att låta alla över 75 år åka gratis med Skånetraifken får tummen ner av kommunstyrelsen. ERWP.fif(0)Eslövsbon föreslog att frikortet kunde gälla några dagar i veckan.

Skånskan - 21 dec 16 kl. 09:37

Inga nya omklädningsrum – ännu

Eslöv Medborgarförslaget om att utrusta gräshallen på Berga med kiosk och nya omklädningsrum får tummen ner av politikerna i kommunfullmäktige. ERWP.fif(0)Det är föreningsprofilen Karl-Erik Malgmren som, i likhet med många andra Eslövsbor och besökare från andra håll i Skåne, tycker att hallen idag är för ogästvänlig.

Skånskan - 07 okt 16 kl. 14:00

Testar nya vägar för medborgarnas idéer

ESLÖV Medborgarförslagen skulle bli folkets chans att komma till tals men blev aldrig någon större succé. Nu föreslås istället nya möjligheter att göra sig hörd.
Då gäller det att förslagsställaren får med sig 100 andra kommuninvånare som backar upp förslaget.

Skånskan - 07 okt 16 kl. 16:52

”Jag vill ju säkra vägarna för våra cyklister och gående”

Eslöv/Hörby I mars i år lämnade Linda in ett medborgarförslag till Hörbys kommun och önskade en cykelväg mellan Löberöd–Askeröd–Västerstad.
– För dyrt, säger Anders Larsson (C), ordförande i tekniska nämnden.– Vi cyklar och går på vägen dagligen och bilarna kör nästan alltid för fort, säger Linda, som bor i anslutning till vägen där olyckan skedde.

Skånskan - 01 sep 16 kl. 13:17

Lekplatser viktigare än skejtpark

ESLÖV/flyinge Ett medborgarförslag om att inrätta en skatepark - en park för skateboardåkare - i Flyinge får tummen ner av miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.Visserligen är det positivt med skateparker, menar nämnden. Men just nu finns det viktigare saker att prioritera.

Skånskan - 13 maj 16 kl. 11:42

Nytt utegym och fler lampor vid Trollsjön

ESLÖV Trollsjöområdet kan få ett utegym vid den nya lekplats som nu börjat byggas och som står klar i sommar. Det blir även mer belysning vid Trollsjön. Däremot säger politikerna i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden nej till att göra om Trollsjön till badsjö och ordna med äventyrsgolf samt båt- och kanotuthyrning.

Skånskan - 12 maj 16 kl. 16:00

Nej till kommunala jobb för analfabeter

ESLÖV Låt det ökande antalet lågutbildade/analfabeter i Eslöv jobba som biträden inom vård- och omsorgsförvaltningen eller barn- och familjeförvaltningen, föreslog frivilligentusiasten Kristina Warming i ett medborgarförslag.
Kommunstyrelsen är inte riktigt med på noterna.Kristina Warming hade föreslagit att Eslövs kommun återinför de biträdestjänster som fanns förr inom vård och omsorg.

Skånskan - 14 maj 16 kl. 14:00

”Enklare jobben helt nödvändiga”

ESLÖV Centerpartiet inte bara sympatiserade utan ser också många av de åtgärder som Kristina Warming lanserade i sitt medborgarförslag om kommunala jobb för lågutbildade/analfabeter som helt nödvändiga.– Detta för att klara av en situation av hög arbetslöshet och många nyanlända Eslövsmedborgare, skriver Centerpartiet via Annette Linander i en protokollsanteckning till beslutet som togs i kommunstyrelsen. Hon förklarar att man valde att, i likhet med majoriteten, bara besvara medborgarförslaget då det tar upp att-satser partiet inte kan bifalla.

Skånskan - 15 apr 16 kl. 14:00

Avslår förslag om fritids för arbetslösas barn

Eslöv Fritidsplats för barn till föräldrar som blir arbetslösa, och som har rätt till a-kassa, blir orättvist menar barn- och familjenämnden och avslår Medborgarförslaget om detsamma.Genom ett Medborgarförslag hoppades en Eslövsbo på att kommunen skulle ändra regelverket kring fritidshemmen, så att barn till vårdnadshavare som blir arbetslösa – och har rätt till a-kassa – får ha kvar sin fritidsplats. Förslagsläggaren menade att barnets rutiner och sociala struktur slås sönder och att barnet många gånger uppfattar sig som bestraffad när en förälder blivit arbetslös.

Skånskan - 04 apr 16 kl. 14:00

Han vill återskapa allé på nytt

Löberöd På Leif Lindgrens morföräldrars tid var vägen till Löberöd kantad av storslagna träd.
Nu hoppas han, tillsammans med byns hembygdsförening, att allén ut mot Löberödsgården ska återskapas.När Leif Lindgren var barn arbetade hans morföräldrar på Löberödsgården och ibland hände det att han cyklade ut och hälsade på dem.

Skånskan - 04 nov 15 kl. 08:00

Demokratiutredning ska leta alternativa vägar till inflytande

ESLÖV Alla partier i kommunfullmäktige kommer involveras i demokratiutredningen där översynen av medborgarförslagen ingår.
Kommunalrådet Johan Andersson (S) valde att lägga ett förslag i kommunfullmäktige där alla kommer med i båten.
– Det blir bättre om alla partier kan komma till tals, säger han.

Skånskan - 12 okt 15 kl. 14:00

Regnbågsflaggor ska hissas

ESLÖV Ett par dagar om året ska Eslövs kommun hissa HBTQ-rörelsens regnbågsflaggor i topp på de officiella flaggstängerna vid kommunhuset och Stora Torg.Politikerna i kommunstyrelsen tog beslutet om detta i veckan, efter att förslaget väckts i ett medborgarförslag.
– Detta för att visa att vi i Eslöv bedriver ett aktivt mångfaldhetsarbete i kommunen, att Eslöv står upp för allas lika värde och att vi hyllar rätten att få älska vem vi vill, skrev Eslövsbon i sitt förslag, och ville egentligen ville att det skulle regnbågsflaggas lite oftare än vad det blir nu, typ en gång i veckan eller månaden.

Skånskan - 11 okt 15 kl. 11:00

Slangad fem gånger på en månad

Hurva På en månad har bensintjuvar slangat Anna Söderlund Strands bil fem gånger.
Senast för en vecka sedan tömde någon hela hennes tank.
Nu vill hon ha övervakningskameror på pendlarparkeringen i Hurva.

Skånskan - 27 feb 14 kl. 23:30

Nej till att begränsa storleken i klasser

Medborgarförslaget om att sätta en maxgräns på 25 elever i Eslövs skolklasser har röstats ner av Eslövs politiker..

Skånskan - 04 nov 15 kl. 14:00

Många kritiska mot medborgarförslag

ESLÖV Tanken var att möjligheten till medborgarförslag skulle minska glappet mellan väljare och folkvalda. Men när förslagslämnarna själva fick utvärdera systemet var många kritiska.
”Klantigt”, ”byråkratiskt” och till och med ”förnedrande” blev några av svaren på frågorna i den enkät som kommunen skickade ut.

Skånskan - 01 okt 15 kl. 15:37

Trollsjöparken engagerar Eslövsborna

Eslöv Trollsjöparken är älskad, men behöver förbättras. Under fullmäktigemötet i måndags presenterades tre medborgarförslag om parken.
Bland annat vill folk ha bättre upplyst och mer att göra i parken.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.