ESLÖV En Eslövsbo

Friday, 22 November, 01:24

Nyheter om ESLÖV En Eslövsbo

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 28 okt 19 kl. 16:00

Ifrågasätter polisens laser

HÖÖR En 45-årig Eslövsbo ska betala 2 800 kronor i böter för att ha kört för fort på E22 i höjd med Fogdarp-Rolsberga inom Höörs kommun den 6 september i år.
Han klockades för 125 kilometer i timmen trots att högsta tillåtna hastighet på sträckan är 100 kilometer i timmen.
Saken fick avgöras i domstol sedan 45-åringen vägrat acceptera polisens bot.

Skånskan - 25 okt 19 kl. 05:00

Nätverk frukostträffas på Stensson

ESLÖV
Eslövs företagare ska om några veckor börja frukostträffas i affärsnätverket Stensson på det nu återöppnade hotellet med samma namn. Christoffer Borg Mattisson och Jens Andersson jobbar i och deläger båda företaget InnoSearch, som sysslar med digital marknadsföring och tidigare fanns på industriområdet på Verkstadsvägen men nu har flyttat in till nya lokaler på Västergatan.
Företaget har då och då arrangerat olika mingel som blivit populära samlingspunkter i form av frukostar och julträffar med andra företagare och kunder.

Skånskan - 24 okt 19 kl. 19:00

130 000 kronor till frikänd

ESLÖV En Eslövsbo i 40-årsåldern satt häktad i ett halvår misstänkt för grov stöld, men friades från misstankarna.
Nu tillerkänns han 130 000 kronor i ersättning för lidande, och 1 725 kronor i ombudskostnader. Detta efter ett beslut av Justitiekanslern, JK.

Skånskan - 21 okt 19 kl. 16:30

Ska ha lurat till sig 130 000

ESLÖV En 36-årig Eslövsbo har polisanmälts för bidragsbrott. Mannen misstänks för att ha lurat till sig sammanlagt 160 000 kronor från Försäkringskassan. Det rör sig om en längre brottstid, från januari 2018 till och med juni 2019..

Skånskan - 17 okt 19 kl. 15:28

Rattfull döms till dagsböter

ESLÖV En 58-årig Eslövsbo har dömts för rattfylleri och måste nu betala 3 000 kronor i dagsböter.
Det var i slutet av juni som 58-åringen stoppades av polis när han kom körande på länsväg 113 i Eslöv. Han blåste positivt och fick genomgå provtagning som visade att han var rattfull..

Skånskan - 11 okt 19 kl. 13:40

Sängen levererades aldrig

ESLÖV En Eslövsbo uppger att han beställde och betalade 5 390 kronor för en säng den 22 augusti. Sedan fick han löpande information om transporten, men någon säng kom aldrig. Nu har han gjort en anmälan om bedrägeri.

Skånskan - 10 okt 19 kl. 19:00

Hade 150 gram cannabis

ESLÖV En 24-årig Eslövsbo döms till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst för innehav av 150,5 gram cannabisharts och 5,09 gram cannabis på en adress i Eslöv den 20 mars i år.
24-åringen har erkänt brott och till sitt försvar anfört att han använder cannabis och hasch sedan flera år tillbaka för eget bruk mot ångest och depression. Han uppger att han har kontroll över sin konsumtion och att han inte säljer något.

Skånskan - 09 okt 19 kl. 13:19

Lurades av Blocketbedragare

ESLÖV En Eslövsbo har polisanmält att hen blivit lurad efter att ha svarat på en Blocketannons. Eslövsbon ville köpa ett par trådlösa hörlurar av märket Apple och swishade efter kontakt via sms-meddelanden över 500 kronor. Men dagen efter, när köparen ringde upp säljaren för att göra upp om överlämnandet av lurarna, svarade en person som sade sig inte känna till någonting om några hörlurar..

Skånskan - 09 okt 19 kl. 13:19

Snattare blev våldsam

ESLÖV Personal på Stora Coop på Flygstaden upptäckte hur en person stal en mobilladdare värd 299 kronor. När de konfronterade honom och krävde tillbaka laddaren visade det sig att den gått sönder. Butiken krävde därför ersättning.

Skånskan - 09 okt 19 kl. 13:24

Tvingades spärra kortet

ESLÖV En Eslövsbo tvingades spärra sitt bankkort sedan hon loggat in på sin internetbank och upptäckt två transaktioner på 550 kronor vardera som hon inte kände igen. Hon har gjort en polisanmälan om kortbedrägeri..

Skånskan - 04 okt 19 kl. 08:34

Nekar till fortkörning

ESLÖV Två män som tagits av polisen för fortkörning i Eslöv åtalas vid Lunds tingsrätt sedan de båda nekat till anklagelserna.
En Halmstadsbo förnekar att han körde för fort på Trehäradsvägen i Eslöv 11 februari. Polisen påstår att han höll 66 km/h på ett 40-avsnitt.

Skånskan - 04 okt 19 kl. 05:00

Kom på att han väjt för katt – frias av rätten

ESLÖV En 19-årig Eslövsbo åtalades för trafikbrott efter att ha voltat med bilen han körde. Nu har tingsrätten friat mannen.
Efter flera förhör berättade nämligen mannen att han väjt för en katt och att alltsammans var en olyckshändelse.

Skånskan - 04 okt 19 kl. 08:34

Döms för knark och färd

ESLÖV En 18-årig Eslövsbo döms för olovlig körning, och ringa narkotikabrott vid Lunds tingsrätt sedan han befunnits skyldig till att olovligen ha använt narkotika i form av tramadol och cannabis.
Det hände enligt domen 30 november 2018 eller kort tid dessförinnan i Eslöv. 18-åringen döms även för att ha kört bil utan körkort 9 januari 2019 på Sankt Petri kyrkogata i Lund..

Skånskan - 27 sep 19 kl. 15:40

Försäljare blev av med moped

ESLÖV En Eslövsbo som skulle sälja sin elmoped blev lurad av en köpare. Eslövsbon hade annonserat ut mopeden till försäljning och stämt träff med en spekulant på torsdagseftermiddagen.
När den potentielle köparen skulle provköra mopeden stack han iväg på mopeden och återkom aldrig.

Skånskan - 05 sep 19 kl. 13:40

Okänd beställde vara

ESLÖV En Eslövsbo har polisanmält att någon okänd beställt en vara och hämtat ut den i en Eslövsbutik i hennes namn.
Inköpet ska, enligt en betalningspåminnelse som kvinnan fått, ha skett i somras. Hon anmäler saken nu när det hela har gått till inkasso.

Skånskan - 04 sep 19 kl. 18:00

Kräver ersättning för fönster

ESLÖV En Eslövsbo har anmält en skånsk leverantör av byggvaror till Allmänna reklamationsnämnden, ARN. Enligt anmälan hade mannen beställt ett fönster. När han tog emot leveransen upptäckte han att förpackningen var skadad, och även fönstret visade sig vara skadat.

Skånskan - 03 sep 19 kl. 18:00

Nytt försök att luras med Bank-ID

ESLÖV Eslövspolisen har fått in flera datorrelaterade brottsanmälningar senaste tiden, bland annat ytterligare ett försök att luras med BankID.Skånskan har skrivit om många liknande fall på sistone, en del av dem har lyckats men inte den här.
På Sankt Martins väg i Eslöv ringde i fredags en okänd person och påstod sig representera en bank.

Skånskan - 02 sep 19 kl. 12:53

Plånbok stals i spelbutik

ESLÖV En Eslövsbo blev i torsdags bestulen på sin plånbok, när han var inne i en spelbutik i Eslöv.
Mannen lade, enligt sin polisanmälan, plånboken på disken men glömde sedan bort det hela när han rörde sig inne i butiken.
När han kom på det var han fortfarande kvar i butiken, men plånboken var borta.

Skånskan - 27 aug 19 kl. 15:45

Grannen blev våldsam

ESLÖV En Eslövsbo har gjort en polisanmälan efter ett bråk med en granne. Enligt anmälan har kvinnan en längre tid haft problem med att köra in och ut från sin biluppfart på grund av hur grannarna parkerar sina bilar på gatan. I måndags kväll påpekade hon detta för en granne, som då ska ha skrikit åt henne att hålla käften och dessutom slagit henne på underarmen med öppen hand..

Skånskan - 26 aug 19 kl. 13:05

Kontrollerade trohet – döms till fängelse

ESLÖV En 27-årig Eslövsbo döms till 1,5 års fängelse för våldtäkt mot en kvinna som han haft en relation med.Kvinnan har berättat hur hon 2018 hade fest i sin lägenhet när 27-åringen dök upp och agerade svartsjukt.
Enligt kvinnan skickade han hem de flesta festdeltagarna.

Skånskan - 14 aug 19 kl. 10:47

Körde stulen elsparkcykel

ESLÖV En polispatrull upptäckte vid 20-tiden på tisdagen att en elsparkcykel som en 16-årig Eslövsbo färdades på troligen är stulen.
Poliserna kontrollerade föraren, som är känd av polisen sedan tidigare. De såg då att elsparkcykeln var ommålad och att gps-delen på den monterats bort.

Skånskan - 09 aug 19 kl. 15:30

Gömde skarpladdad pistol

Eslöv En 22-årig Eslövsbo åtalas för innehav av en pistol med 23 skarpa patroner. Han ska ha gömt vapnet strax innan han greps – och sedan körde hans anhöriga ut för att leta efter det.Det var den 4 juli i år som 22-åringen stoppades på väg 17 vid Östra Asmundtorp-Eslöv.

Skånskan - 06 aug 19 kl. 15:30

Tre mil på cykel – ingen match

Eslöv SPF 108 Vänkretsen är pensionärsföreningen som satsar stort på att se till att det alltid finns ett rikt utbud av aktiviteter för medlemmarna att ägna sig åt.Föreningen har i dagsläget 622 medlemmar plus 90 så kallade vänmedlemmar, personer som är aktiva i någon annan SPF-förening men tecknat medlemskap i Vänkretsen också och därigenom får tillgång till aktiviteterna där. En god tillströmning, konstaterar Alf Andersson.

Skånskan - 05 aug 19 kl. 08:31

Får inte mer hjälp

ESLÖV En Eslövsbo får nej från både vård- och omsorgsnämnden och förvaltningsrätten i Malmö på sin ansökan om utökad hjälp. Mannen har funktionshinder och är sedan tidigare beviljad sex timmars personlig assistans per dag och ett trygghetslarm. Han har ansökt om att dessutom få avlösarservice i hemmet på kvällar och nätter under tre veckor när hans fru är bortrest.

Skånskan - 05 aug 19 kl. 08:31

Frias från knarkanklagelse

ESLÖV En Eslövsbo i 40-årsåldern frias av domstol efter att ha stått åtalad för ringa narkotikabrott.
Enligt åklagaren rökte mannen cannabis en dag i januari i år. Bevisningen bestod av en provtagning som visade att han hade tetrahydrocannabinol i blodet.

Skånskan - 24 jul 19 kl. 15:30

Pojke med kniv körde bil olovligt

ESLÖV En 16-årig Eslövsbo döms till 30 dagsböter á 50 kronor för att ha burit kniv och för att ha kört bil utan körkort.Det var 15 januari som polisen tog honom inne på Norrevångsskolans område. Han hade vid ingripandet en kniv med sig.

Skånskan - 13 jul 19 kl. 05:00

Ett års sluten vård för tio pistolrån

ESLÖV/LUND En 19-åring som bor i Eslövs kommun döms i en deldom av Lunds tingsrätt till ett års sluten ungdomsvård för ett antal pistolrån och rånförsök mot unga män eller pojkar som skett i Eslöv och Lund.
Flera av de utsatta offren blev förnedrade och skräckslagna efter händelserna. Tingsrätten skriver ner rånarens ålder och ger en mildare dom än vad annars hade blivit fallet.

Skånskan - 12 jul 19 kl. 14:37

Körde bil utan att ha körkort

ESLÖV En 23-årig Eslövsbo döms till dagsböter efter att ha kört bil i Eslöv trots att han saknar körkort.
Mannen döms för olovlig körning och brottet bedöms som grovt eftersom han tidigare gjort sig skyldig till samma brott.
Den här gången döms han till dagsböter som sammanlagt blir 2 500 kronor..

Skånskan - 09 jul 19 kl. 14:11

Sköt luftpistol mot bil

Eslöv Under helgen har en Eslövsbo anmält skadegörelse på sin bil.
Polisen tror att någon har skjutit med en luftpistol, så att bucklor uppstått mellan sidrutan och bakrutan..

Skånskan - 05 jul 19 kl. 10:30

Bar kniv på Klippanvägen

ESLÖV En 54-årig Eslövsbo döms för brott mot knivlagen sedan polisen hittat en kniv och ett knogjärn på honom, när hans bil kontrollerades på Klippanvägen i Eslöv i mars.
Mannen erkände brott när ärendet var uppe i Lunds tingsrätt.
54-åringen döms till dagsböter, 50 gånger 50 kronor.

Skånskan - 01 jul 19 kl. 15:38

Kvinna anmäls för fräck stöld

ESLÖV En manlig Eslövsbo har polisanmält en grannkvinna för en stöld som ska ha skett på lördagseftermiddagen.
Enligt mannens anmälan har kvinnan först knackat på hans dörr. När han öppnade visade det sig att kvinnan var berusad.

Skånskan - 09 sep 19 kl. 12:58

Eslövsbo häktad för våldtäkt mot barn

ESLÖV En Eslövsbo som är i 20-årsåldern har häktats som misstänkt för våldtäkt mot barn. Enligt åklagaren har de misstänka sexbrotten skett vid flera tillfällen under nästan 1,5 års tid.Mannen är folkbokförd på en adress i Eslöv men sexbrotten han misstänks för ska ha skett i två kommuner i Västsverige.

Skånskan - 18 jun 19 kl. 10:23

Togs med falsk regskylt

MARIEHOLM En polispatrull upptäckte vid en kontroll i Marieholm i lördags eftermiddags ett fordon som hade en falsk registreringsskylt ditsatt.
Bilen stod stilla, men en misstänkt man fanns strax intill. Han misstänks för märkesförfalskning.

Skånskan - 15 jun 19 kl. 15:30

Filmade vännens vandalism – döms

Kristianstad/Eslöv En Eslövsbo döms för medhjälp till skadegörelse efter att ha filmat sin kompis välta en isskulptur i Kristianstad.Det hela ägde rum några dagar före jul förra året.
På Lilla torg i Kristianstad stod då en isskulptur föreställande en ängel, som Handelsstaden Kristianstad – en förening som verkar för handeln i staden – låtit uppföra för 30 000 kronor.

Skånskan - 14 jun 19 kl. 10:46

Begärs häktad för våldtäkt

ESLÖV En Eslövsbo i 20-årsåldern har begärts häktad för våldtäkt och misshandel. Våldtäkten ska ha ägt rum på en adress i Eslöv den 12 januari 2018 och misshandeln på samma adress den 1 april 2019, enligt häktningsframställan som lämnades in av åklagare till Lunds tingsrätt på fredagen..

Skånskan - 13 jun 19 kl. 17:02

Samhällstjänst efter rattfylla

ESLÖV En 45-årig Eslövsbo har dömts för grovt rattfylleri. Han döms till en villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst.
Det var i april i år som 45-åringen kom körande på Västerlånggatan och då blev stoppad av polis.

Skånskan - 17 maj 19 kl. 12:00

Sökte bara jobb som chaufför

eslöv En Eslövsbo nekas socialbidrag med motiveringen att han inte varit tillräckligt aktiv som arbetssökande.Mannen har bara sökt jobb som lastbilschaufför, 8-10 jobb per månad, trots att han blivit uppmanad att söka fler arbeten och arbeten inom andra yrken.
– Med aktivt arbetssökande avses att söka såväl kvalificerade som okvalificerade arbeten inom pendlingsavstånd, skriver förvaltningsrätten i Malmö i sin dom och gör därmed samma bedömning som socialtjänsten i Eslöv tidigre gjort.

Skånskan - 13 maj 19 kl. 19:00

Fängelsedom rivs upp

ESLÖV Hovrätten i Malmö ändrar en dom från Lunds tingsrätt så att en 35-årig Eslövsbo slipper sitta i fängelse en månad för hustrumisshandel. Hovrätten anser att det räcker med villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar.Mannen dömdes i tingsrätten för att ha dragit hustrun i håret och slagit henne en gång i ansiktet.

Skånskan - 03 maj 19 kl. 15:30

Skyddstillsyn för barnporr

ESLÖV En Eslövsbo med lätt intelligensnedsättning döms till skyddstillsyn och till att genomgå ett behandlingsprogram efter att ha tittat på barnporr i sin dator.Mannen har kämpat mot sitt intresse för detta en längre tid, och bland annat genomgått en kemisk kastrering, framgår det av en dom i Lunds tingsrätt.
När han berättade att han laddat hem bilder för en psykolog angav denne honom för polisen som åkte hem till honom och beslagtog hans dator.

Skånskan - 02 maj 19 kl. 15:24

Blev snurrig av cigaretten

ESLÖV En Eslövsbo i 20-årsåldern ska betala 17 400 kronor i dagsböter för rattfylleri och brott mot knivlagen.
Mannen åkte fast när han körde bil med cannabis i kroppen i Eslövs tätort den 30 mars i år. Cannabisen hade han rökt på en fest kvällen innan.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.