ERWP

Monday, 27 February, 15:00

Nyheter om ERWP

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 31 jan 17 kl. 19:34

Dramatik innan TFF kunde lyfta segerpokalen

FOTBOLL Trelleborgs FF:s U19 vann årets upplaga av sjumannaturneringen Nils Holgersson Cup efter förlängningsavgörande mot Vellinge IF, 3–2.
Segerskytt: A-lagsuppflyttade Hugo Andersson. ERWP.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 18:03

Gammal prins blir som ny

MALMÖ Huvudpersonen, Pippin Puckelryggen, levde i slutet på 700-talet.
På 70-talet blev han märkligt nog huvudperson i en amerikansk musikal, en musikal som nu sätts upp på Latinskolan. ERWP.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 15:41

Såg dieseltjuvarna fly

STEHAG ERWP.fif(2)Ägaren till en gård i Stehagstrakten upptäckte tack vare rörelsedetektorer att någon stal diesel från hans hjulgrävare. Gårdsägaren såg när två män lämnade platsen i en Saab 9-5 kombi.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 16:00

Vapen hittades i bostad

Staffanstorp ERWP.fif(0)Vid en husrannsakan i söndags morse hittades vapen och ammunition hos den 49-årige bostadsinnehavaren. Han misstänks nu för vapenbrott..

Skånskan - 06 feb 17 kl. 16:19

Villaägare brutalt slagen av inkräktare

Bunkeflostrand Mitt i natten attackerade en främling deras hus. När villaägaren gick ut fick han en sten i huvudet och ett finger i ögat. Trots detta lyckades han brotta ner den drogpåverkade mannen.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 15:26

Frias för intrång på skola

BARA En 16-årig pojke från Malmö frikänns efter att ha blivit åtalad för olaga intrång på Spångholmsskolan. ERWP.fif(0)Han åtalades för att olovligen ha stannat kvar på skolan i Bara i oktober förra året.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 15:41

Biltjuvar åkte fast

ESLÖV ERWP.fif(0)Polisen lyckades i söndags spåra och gripa två biltjuvar. Männen, som var narkotikapåverkade, misstänks ha stulit en Renault på en adress på Elvkullen.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 15:41

Villa utsatt för inbrott

STEHAG ERWP.fif(1)En villa i Stehagstrakten utsattes för inbrott någon gång mellan fredag kväll och lördag morgon. Tjuvarna ska ha sökt igenom hela huset och fått med sig blanda annat skjortor och ett 20-tal armbandsur..

Skånskan - 06 feb 17 kl. 15:41

Man greps för misshandel

ESLÖV ERWP.fif(3)En 34-årig man greps av polis i sin bostad i Eslöv häromkvällen. Han misstänks ha slagit en kvinna i ansiktet med ett knytnvässlag, och även hotat att döda henne..

Skånskan - 06 feb 17 kl. 14:00

Svårt för Bosjökloster

höör Minskade medlemslån ställer till det för Bosjökloster golfklubb.
”Om inget görs nu kommer klubben redan inom något år få ekonomiska problem”, skrev styrelseordföranden Håkan Asmoarp i en inbjudan till ett informationsmöte som ägde rum i förra veckan. ERWP.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 14:21

Vapen hittades i bostad

Staffanstorp ERWP.fif(0)Vid en husrannsakan i söndags morse hittades vapen och ammunition hos den 49-årige bostadsinnehavaren. Han misstänks nu för vapenbrott..

Skånskan - 06 feb 17 kl. 14:21

700 euro stals vid inbrott

Kävlinge ERWP.fif(1)Lägenhetsinnehavaren gick ut några timmar mitt på dagen. Då passade någon på att bryta sig in i hans bostad.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 14:21

77-årig dam stal två blusar

Löddeköpinge ERWP.fif(2)Den 77-åriga kvinnan sågs plocka åt sig två blusar i en butik på Center Syd och sedan passera kassorna utan att betala för dem.
Precis när hon gått ut ur butiken släppte hon kläderna på golvet, något som personalen observerade.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 14:40

16-åringar dömda till ungdomsvård

LUND ERWP.fif(0)Två 16-åringar från Lund stal den 19 november en flaska tändvätska och en burk fixeringsspray från en Lundaskola. De båda döms till ungdomsvård av Lunds tingsrätt.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 14:00

I diket efter mobilfummel

HÖRBY Mannen åtalades för olovlig körning efter en dikeskörning. Han nekade till brottet och menade att han tappade kontrollen över bilen för att han fumlade med en nyköpt mobiltelefon. ERWP.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 14:03

Tjuvar tog sig in på bagerikafé

Hjärup Natten till måndagen bröt sig tjuvar in på Jakriborgs Bageri och Kafé på Köpmansgatan. ERWP.fif(1)Inbrottet upptäcktes på måndagsmorgonen när personal kom till sin arbetsplats.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 12:56

Många rutor krossade på Röda skolan

SVEDALA Elva fönsterrutor har krossats på Röda skolan i Svedala.
– Någon enstaka ruta har vi drabbats av tidigare men sedan jag började här för sju år sedan har jag aldrig varit med om en så här stor skadegörelse, konstaterar skolans rektor Marie Andréasson. ERWP.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 13:28

Hotfulla ungdomar vid Hemköp

SVEDALA En 16-årig pojke från Malmö är misstänkt för brott mot knivlagen. Han och tre andra ungdomar befann sig på Storgatan i lördags kväll. ERWP.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 11:02

Världsstjärnan Lady Gaga kommer till Sverige

Efter succén på Superbowl i helgen så står det nu klart att popikonen Lady Gaga kommer till Sverige.
– Bättre försmak på vad som komma skall i Stockholm är svårt att få, säger Kristofer Åkesson på Live Nation till Aftonbladet. ERWP.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 11:40

Engelska skolan i Vi i femman-final

LUND ERWP.fif(0)Klass 5 B i Internationella engelska skolan är i lokal final i den klassiska radiotävlingen Vi i femman.
Lundaklassen möter Nyhamnsskolan klass 5 tisdagen den 7 februari i P4 Malmöhus klockan 17-18.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 11:36

Två inbrott på samma plats

OMMA ERWP.fif(1)På måndagens morgon upptäcktes ett inbrott i en låst container som är placerad på ett företag på Ommadalsvägen i Sjöbo.
Ur containern har bland annat en surfplatta, en gps samt dieselolja stulits men det kan röra sig om ytterligare saker vid en närmare genomgång.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 11:36

Ljusramper fortsätter stjälas

SJÖBO ERWP.fif(2)Ännu en ramp med extraljus har stulits från ett fordon i Sjöbo.
Den här gången har kablarna klippts av till ljusrampen på en bil som stod parkerad på Grengatan.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 11:36

Bensin stulen mitt på dagen

SJÖBO ERWP.fif(3)Först när en anställd på Björkbacken i Sjöbo satte sig i bilen för att köra hem från jobbet i torsdags upptäcke kvinnan att bilens bensin var stulen.
Vid en kontroll såg hon att bensinlocket var uppbrutet men det är oklart hur mycket bensin som saknas.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 10:41

Bilar drabbade av skadegörelse

Ystad Under helgen har minst sex bilar repats eller fått däcken sönderskurna. Händelserna har framförallt skett i centrum och i Backaområdet, områden som även tidigare drabbats av liknande skadegörelse. ERWP.

Skånskan - 31 jan 17 kl. 10:00

Symfoni och jazz i symbios

Ett storband och en symfoniorkester delar scen i stora konsertsalen på Malmö Live den andra februari. Då är det världspremiär för kompositören Vince Mendozas nyskrivna verk, specialskrivet för de två grupperna. ERWP.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 09:05

En till sjukhus efter olycka på E65

ystad En person har först till sjukhus efter en singelolycka på väg E65 strax norr om Ystad. ERWP.fif(0)Enligt larmet till polisen som kom in 08:06 på måndagsmorgonen så körde en bil på flera stolpar väg E65.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 07:40

Misstänkt anlagd bilbrand

helsingborg Två bilar skadades i en bilbrand under natten mot måndagen i Helsingborg. Polisen misstänker att branden är anlagd. ERWP.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 08:00

Ville vara same igen när hon hade flyttat till Skåne

När Helena Dådring var sju år bestämde hon sig för att sluta tala samiska. Men när hon vuxit upp och flyttat till södra Sverige förstod hon att det var något hon saknade. Nu arbetar hon inom olika samiska organ – men hennes bas finns i Skåne.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 06:58

Somalia hotas av svält och torka

Sex år efter den svåra svälten i Somalia 2011 så hotas nu landet återigen av omfattande torka och svält. Enligt FN har missväxt och uteblivit regn lett till att människor i norra Somalia mist livet rapporterar Sveriges Radio Ekot.


ERWP.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 07:11

New England Patriots vann Superbowl efter historisk comeback

Superbowl-finalen i amerikansk fotboll blev en historisk söndag kväll då New England Patriots hämtade upp sig från 28-3 och vann i övertid med 34-28 mot Atlanta Falcons.
ERWP.fif(0)Detta är den största upphämtningen i Superbowls historia och det är även första gången en final avgjorts på övertid rapporterar CNN.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 07:24

Två män rånar butik i Rosengård

Sent på söndag kvällen får polisen ett larm om att två gärningsmän rånar en butik i Rosengård Centrum. ERWP.fif(0)Gärningsmännen får med sig en okänd summa kontanter och försvinner sedan på cykel från platsen.

Skånskan - 04 feb 17 kl. 16:13

”En godkänd dag på jobbet”

Recension Metallica
Royal Arena, Köpenhamn
Den 3 februari 2017 ERWP.fif(0)En splitterny arena i Dronningens by, en utsåld premiärafton med tre efterföljande repriser á sextontusen personer per kväll med en av Danmarks största rockstjärnor och hans amerikanska bandkollegor på scen. Säg vad kan man väl önska sig mer?

Skånskan - 06 feb 17 kl. 06:00

”Risk barn halkar efter med jätteklasserna”

ESLÖV I två klasser i årskurs fyra på Västra Skolan i Eslöv går 29 respektive 30 elever. En tredjedel av eleverna i en av klasserna behöver, enligt föräldrar som Skånskan pratat med, dessutom extra stöd.
– För de elever som har koncentrationssvårigheter tror jag att det här är katastrofalt, säger en förälder.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 06:21

Morgonkollen: Risk för lokal halka under morgonen

Uppdatera dig här med det senaste från natten och morgonen.
ERWP.fif(0)LOKALT ”Risk barn halkar efter med jätteklasser”
ESLÖV I två klasser i årskurs fyra på Västra Skolan i Eslöv går 29 respektive 30 elever.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 06:44

Explosion i bil tillhörande polischef

Vid midnatt på söndagen exploderade en bil i ett bostadsområde i Täby strax utanför Stockholm. Bilen tillhör en polischef inom Uppsalapolisen rapporterar SVT. ERWP.

Skånskan - 01 feb 17 kl. 16:22

Tjuvar stal myntsamling

STAFFANSTORP ERWP.fif(1)En myntsamling stals vid inbrott i en villa på Altfiolgränd i Staffanstorp.
Det var någon gång mellan klockan 13 och 15 på tisdagseftermiddagen som okända gärningsmän bröt sig in i villan.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 01:00

Kan trygg­hets­bud­skap rädda Löfvens par­ti?

ERWP.fif(0)Om två må­nader, i bör­jan av ap­ril, har Socialdemokraterna par­ti­kon­gress i Gö­te­borg. Te­mat för kon­gressen blir ”trygg­het i en ny tid”, be­rättade nya par­ti­sek­re­te­ra­ren Lena Råd­ström Baasta till­sam­mans med Ste­fan Löfven i Dagens Nyheters nät­upp­la­ga i går.

Skånskan - 06 feb 17 kl. 01:00

Folkets pro­tester kun­de för­svara de­mo­kra­tin

ERWP.fif(1)I Ru­mä­ni­en har rege­ringen tvingats dra till­ba­ka ett de­kret om att av­kri­mi­na­li­sera kor­rup­tion som inte handlar om myc­ket stora be­lopp.
För­sla­get från den so­ci­al­de­mo­kra­tiska rege­ringen orsakade stora pro­tester.

Skånskan - 05 feb 17 kl. 22:31

Ett nytt altare är på plats

MALMÖ S:t Petri kyrka har fått ett nytt altare för första gången sedan 1600-talet och i samband med söndagens högmässa bjöds det på högtidlig invigning.
– En glädjefest, summerar Christina Odenberg, tidigare biskop i Lunds stift. ERWP.

Skånskan - 05 feb 17 kl. 22:24

Lill: Jacques var en underbar varm människa

MALMÖ Kön ringlade lång utanför S:t Petri kyrka mer än en timme innan minneskonserten för Jacques Werup skulle börja på söndagskvällen.
En konsert som Jacques Werup själv skulle medverkat i.
Men livet ville annorlunda och det blev en minneskonsert i stället.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.