ERWP

Wednesday, 29 March, 07:22

Nyheter om ERWP

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 27 feb 17 kl. 13:27

Körkortslös for i diket

TJÖRNARP/norra rörum ERWP.fif(2)Vid lunchtid i fredags körde en bil av vägen och ner i diket vid väg 23 nära Tjörnarp. En polispatrull som kom till platsen kunde konstatera att mannen saknar körkort och är tidigare dömd för att ändå ha kört bil.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 12:07

Man stoppades med narkotika

LUND ERWP.fif(1)En 33-årig man stoppades av polisen när han kom körande på Stora Södergatan på tisdagsförmiddagen. Han saknar körkort och visade tecken på att vara påverkad av narkotika, vilket han också erkände.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 12:07

Kvinna försökte ta tillbaka bil

LUND ERWP.fif(2)En 22-årig kvinna försökte på tisdagseftermiddagen att ta tillbaka en bil som polisen hade beslagtagit på grund av att den hade fått för många p-böter, en så kallad målvaktsbil. Kvinnan tog sig till beslagsenheten och sade först att hon fått i besked att hon kunde hämta fordonet.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 12:07

Gjorde hål i taket

LUND ERWP.fif(3)Natten mellan måndag och tisdag tog någon eller några upp ett 50 gånger 50 centimeter stort hål i taket på Willy’s på Norra Fäladen. Personalen upptäckte det genom att det hade börjat regna in.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 13:07

Olycka på Amiralsgatan – äldre kvinna skadad

Vid halv ett-tiden kom larmet om att två personbilar krockat på Amiralsgatan i korsningen vid Västra Kattarpsvägen. ERWP.fif(0)En äldre kvinna som befann sig i en av bilarna ska ha skadats i nacken vid olyckan.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 05:00

Stena överklagar kommunens beslut

Malmö Miljöförvaltningen anser att företaget släppt ut för höga halter av metaller.
Men Stena Recycling ifrågasätter beslutet och överklagar till länsstyrelsen. ERWP.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 12:07

Larm om misshandel på Lund C

LUND ERWP.fif(0)Polisen blev på tisdagen kontaktad av en kvinna som sett hur en man slagit en annan kvinna på järnvägsstationen. Vittnet kunde namnge personerna.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 11:18

E65:an avstängd för trädfällning

Strax efter klockan tio på onsdagen stängdes E65:an av i södergående riktning vid Svedala. Anledningen är en trädfällning. ERWP.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 11:34

Stefan Holm får rätt mot bensinbolag

Den förre detta höjdhopparen Stefan Holm får i dag, onsdag, rätt mot bensinbolaget St1 i tingsrätten.
Företaget ska nu betala Holm ett skadestånd på 200 000 kronor.
ERWP.

Skånskan - 06 mar 17 kl. 23:30

Klågerups historia i fokus på biblioteket

KLÅGERUP Studiecirkeln Klågerups historia har under fem år byggt upp ett digitalt bildarkiv innehållande 250 bilder. Deltagarna har letat fram gamla bilder från fotoalbumen och vid varje träff blir det diskussioner om hus, folk och verksamheter som funnits i byn. ERWP.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 10:26

”Glädjestunder när breven kom”

Berättelsen om ”Hanna som blev kvar har redan blivit musikal”. Nu ordnar museet en uppföljande utställning om detta familjeöde från bygden, där maken emigrerade till Amerika och tog de äldsta barnen med sig. Kvar hemma på gården i Linderöd blev Hanna Fröjd och de fyra yngsta barnen.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 09:34

Fängelse för knarksmugglare

TRELLEBORG 3,5 års fängelse blev domen för en man som smugglat in 28 kilo cannabisharts till Sverige. Han kommer att utvisas till sitt hemland Tyskland. ERWP.

Skånskan - 07 mar 17 kl. 12:59

Nya rattstölder

Malmö ERWP.fif(0)Malmöpolisen kan konstatera att stölderna av bildelar från BMW och Mercedes fortsätter med oförminskad styrka. Under söndagen och måndagen har ytterligare 6 BMW fått sina rattar och airbags stulna.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 06:54

Död man hittad i Alby – polisen misstänker mord

Sent på tisdag kvällen hittades en man död i Alby, söder om Stockholm. Polisen misstänker att det handlar om ett mord rapporterar SVT Nyheter.

ERWP.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 06:49

Hawaii vill stoppa inreseförbudet

USA Hawaii kan bli det första delstaten som ifrågasätter USA:s president Donald Trumps nya inreseförbud. ERWP.fif(1)Enligt NBC News kommer Hawaii redan i dag onsdag att begära att en federal domstol inte godkänner inreseförbudet.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 07:00

Till Malmö med toner och poesi

konsert I kväll är det turnépremiär på Malmö Live för poeten Kristina Lugn och jazz/vissångaren Sarah Riedels gemensamma konsertturné tillsammans med kontrabasisten Viktor Skokic och pianisten Jonas Östholm.
– Det är jättekul att få det här mötet på scen och för publiken blir det två helt olika saker, olika infallsvinklar, när Kristina läser sina texter och när vi spelar dem, säger Sarah Riedel. ERWP.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 07:00

Fann oväntat intresse för sin kvinnohistoria

Kvinnospel. När Nina Hoppe skrev sitt kyrkospel Katharina von Bora hade hon och ensemblen väl knappast några tankar på att det skulle bli mer än en föreställning, den i Villie kyrka sista söndagen i januari. Men den 8 mars spelar de i S:t Petri kyrka i Malmö och ännu fler har visat sitt intresse.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 07:00

”Det känns fint med premiär just 8 mars”

TV-serie I kväll är det premiär för den första delen av Rebecka Martinsson, en tv-serie i åtta delar byggd på fyra av Åsa Larssons deckare. Ida Engvoll som spelar huvudrollen tycker att det passar perfekt med premiär på Internationella kvinnodagen. – I den här serien känns det som om vi breddar både publikens perspektiv och vilka historier vi berättar om kvinnor, säger hon.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 07:00

Goda exempel ska inspirera kvinnor

Tro på dig själv. Skaffa dig ett nätverk. Var inte ensam.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 07:17

Män tål inte mer alkohol än kvinnor

Bilden av att män tål mer alkohol än kvinnor stämmer inte längre tycker vissa forskare. Därför borde riktlinjerna i Sverige som säger att män kan dricka mer alkohol skrivas om rapporterar P1 Morgon. ERWP.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 06:24

Fortsatt kallt i Skåne

Morgonkollen Här är ett urval av kvällens och nattens viktigaste nyheter. ERWP.fif(0)LOKALT
Gifter spreds i Malmö
MALMÖ Miljöförvaltningen anser att företaget släppt ut för höga halter av metaller.

Skånskan - 07 mar 17 kl. 15:19

Medaljer för Skåne i USM

BROTTNING De skånska brottarna var relativt få men framgångsrika på det ungdoms-SM som den gångna helgen avgjordes i Göteborg. Dalby BK:s Jonna Malmgren och Envigs Cornelia Nielsen tog guld, Envigs Olivia Forsberg silver och Fawad Safari från Eslövs AI brons. ERWP.

Skånskan - 08 feb 17 kl. 19:00

Resenärer får provsitta nya X2000

Malmö För 3,5 miljarder ska X2000 fräschas upp från topp till då. Under februari månad kan resenärerna få provsitta och tycka till om prototyperna till de nya stolarna. Skånskan har skådat in i framtiden.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 04:00

Bätt­re lön och vill­kor

ERWP.fif(0)Det är brist på un­der­skö­ters­kor – och vär­re kommer det att bli. SVT har upp­märk­sammat si­tua­tionen – till många un­der­skö­ters­kors för­vå­ning.

Skånskan - 04 feb 17 kl. 21:50

Nano och Ace Wilder till final

Favoriterna höll hela vägen och det blev Nano och Ace Wilder som gick direkt till final i Friends arena i Stockholm den 11 mars. Boris René och De vet du får en andra chans i Linköping den 4 mars.Direkt till final:
Nano – Hold on
Ace Wilder – Wild child
Till andra chansen:
Boris René – Her kiss
De vet du – Road trip
5.

Skånskan - 06 mar 17 kl. 12:43

Aggressiv man tog stryptag

YSTAD ERWP.fif(0)En man bankade på en dörr till en trappuppgång tills en polispatrull dök upp. Polisen fattade misstankar om att mannen var påverkad och medtog honom till polisstationen klockan 14.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 00:30

Fö­re­bilder som ald­rig duger

ERWP.fif(0)Ar­tisten Zara Larsson är 19 år och re­dan en fö­re­bild för väl­digt många tjejer, kvin­nor och tanter.
Hon ber inte om ur­säkt för att hon är både fe­mi­nist och gillar ”ty­piskt tje­jiga” grejer som mode, smink och kläder.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 01:00

Re­surserna måste öka till kri­mi­nal­tek­niken

ERWP.fif(0)Många har tittat på tv-se­rien CSI och im­po­nerats av de kri­mi­nal­tek­niker som löst brott med hjälp av avan­ce­rade me­toder.
Den som hell­re lä­ser böcker har nog i många dec­ka­re noterat att ut­re­da­rna be­gä­rt att kri­mi­nal­tek­niska ut­red­ningar ska gå fortare för att kun­na komma vidare med en mord­ut­red­ning.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 01:00

Ett första LO-steg för fler jobb åt ny­an­lända

ERWP.fif(1)En po­si­tions­för­flyttning kallade LO:s ord­fö­ran­de Karl-Pet­ter Thor­walds­son det. LO har backat an­såg de flesta an­dra.

Skånskan - 01 mar 17 kl. 06:12

Vårt Skåne-gänget tillbaka med en ny webb-tv-serie

Vårt skåne Kinderegg, graffiti och en till dans maskerad kampsport.
Det är några av de teman som kommer avhandlas under vårens säsong av Vårt Skåne. ERWP.

Skånskan - 07 mar 17 kl. 23:08

Garagebrand på Rosengård

malmö Det brinner i ett garage på von Lingens väg på Rosengård i Malmö.
Larmet inkom 22.51 och det är flera personbilar som brinner.

Skånskan - 07 mar 17 kl. 22:26

Förlust för Redhawks med hel juniorfemma

MALMÖ Malmö Redhawks vilade spelare inför slutspelet – då blev det till slut en enkel match för gästande Färjestad trots att ”Årets Rödhök” Oscar Alsenfelt vaktade hemmamålet. ERWP.fif(1)Redhawks startade matchen med sex ordinarie spelare på frånvarolistan och med en ren juniorkedja i sin line-up: Oscar Eklind, Lukas Haudum och Marcus Sylvegård.

Skånskan - 07 mar 17 kl. 22:36

Vilt jubel i Kävlinge

BORDTENNIS När det gällde som mest plockade Magnus ”Molle” Molin fram storspelet och kämpatakterna och såg med två skiljesetssegrar till så att hans BTK Kävlinge tog en poäng och på kuppen tog ett stort steg mot förnyat kontrakt i pingisligan. ERWP.fif(0)– Nu ser det bra ut.

Skånskan - 07 mar 17 kl. 22:47

Missing People får pengar till helt ny bil

Ystad Missing People i Skåne tilldelas en halv miljon ur Sparbanken Skånes Ägarstiftelser. En sambandsbil står på inköpslistan. Den första i Sverige för Missing People.

Skånskan - 07 mar 17 kl. 22:10

De vandrar för tryggheten på Lindängen

LINDÄNGEN Malmöbor med olika yrken och bakgrunder trygghetsvandrade på Hermodsdal och Lindängen i tisdags kväll för att kraftsamla och träffa boende i områdena. ERWP.fif(0)– I linje med våra medborgarlöften för stadsområde Söder genomför polisen och Malmö stad tillsammans med andra aktörer vandringar för att öka tryggheten, säger kommunpolis Zoran Markovic.

Skånskan - 06 mar 17 kl. 10:50

Ny tv-thriller går bakom turismen i Thailand

TV Nya dramathrillern Farang utspelar sig i ett Thailand bortom semesterbroschyrernas förföriska bilder.
– Det är en stark historia mellan en pappa och en tonårsdotter, i en spännande miljö, säger Erik Leijonborg som är huvudregissör för serien, som gjorts för C More.Farang:
Serien består av åtta avsnitt.

Skånskan - 03 mar 17 kl. 23:06

Skrälläge för Eslöv

HANDBOLL Bara ett par mil skiljer Eslöv från Lund. I handbollssammanhang är avståndet desto längre. ERWP.

Skånskan - 07 mar 17 kl. 12:00

Skriver Dan Wolgers fri från postmodernism

Krönika ERWP.fif(0)Konstnären Dan Wolgers rörde om i kulturlivet på 80-talet och det tidiga 90-talet. Under den postmoderna eran så framstod han som en uppfinningsrik provokatör med förmåga att finna oväntade uppslag.

Skånskan - 07 mar 17 kl. 15:18

Ny triumf på hemmaplan

SJÖBO I sin enda innefotbollscup på hela vintersäsong tog Sjöbo IF:s P03-lag sin andra raka triumf egna arrangemanget Sparbanken Skåne Cup.
– Det var tuffare att vinna i år än i fjor, jämför Melwin Sevedsson, lagkaptenen som prisades som klassens bäste spelare. ERWP.

Skånskan - 06 mar 17 kl. 10:56

Chaufför smet från trafikolycka

SIMRISHAMN ERWP.fif(0)Två mötande lastbilar kom varandra så nära på vägen mellan Södra Mellby och Kivik vid 10-tiden i fredags att backspeglar krossades. Olyckan berodde på att den ena lastbilen körde på mittlinjen trots mötet.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.