ERWP

Friday, 20 January, 18:59

Nyheter om ERWP

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 30 dec 16 kl. 14:00

Vollsjöbo pionjär inom andelsbiodling

Vollsjö Som en av de första biodlarna i Sverige satsar Rickard Hansson på andelsbiodling. Ett sätt för köpare och odlare att dela på risken om skörden slår dåligt – men också vinsten om den går över förväntan. ERWP.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 14:00

Hon hjälper barn att uppfylla en dröm

BARNKÄR. – Jag valde mellan två yrken, lärare eller barnmorska. Jag blev lärare, och det har jag aldrig ångrat.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 16:49

Dömdes för batteristöld i Veberöd

Veberöd Stölden av 14 bilbatterier vid ett inbrott på återvinningscentralen i Veberöd den 3 december har nu lett till att tre män dömts. ERWP.fif(0)En 26-åring, som även fälldes för olovlig körning, fick en månads fängelse medan de båda andra, en 45-åring och en 20-åring, fick villkorlig dom.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 16:55

Kända restaurangen har nu vandaliserats

Malmö Den överlevde stormen Urd, som det mesta annat egentligen, men lokala musbusar blev i torsdags för mycket för nötbutiken Noix de Vie och restaurangen Il Topolino. Frågan är vem vandalerna är? ERWP.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 14:14

Gods för 72 000 stals ur villa

Löddeköpinge ERWP.fif(0)Smycken och datorer till ett värde av 72 000 kronor stals på torsdagen vid ett villainbrott på Rökarevägen i Löddeköpinge. Tjuvarna tog sig in genom ett fönster..

Skånskan - 30 dec 16 kl. 14:14

Fönster krossade på skola

Hofterup ERWP.fif(1)Två fönster krossades på Skönadalsskolan natten till i tisdags. Det var vaktmästaren som gjorde upptäckten.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 14:14

Fick bil vandaliserad vid bråk

Furulund ERWP.fif(2)En man fick dagarna före jul sin bil vandaliserad när han skulle gå emellan ett bråk på Kungsgatan i Furulund.
Från förarsätet såg han några ungdomar som slogs.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 14:35

Polis sköt skarpt efter vild biljakt

MALMÖ Det blev en dramatisk biljakt i Malmö med hastigheter upp mot 130 kilometer i timmen.
Polisen försökte stoppa en misstänkt bil som vägrade att stanna för kontroll.
Allt slutade med att flyktbilen kraschade och sedan övergavs.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 14:00

Straffavgift togs upp som intäkt

höör Byggsanktionsavgiften mot Smart Buy på knappt en halv miljon kronor räknades hem som en intäkt i miljö- och byggnadsnämndens bokslut. Alldeles för tidigt skulle det visa sig. Avgiften överklagades av Smart Buys ägare Bengt Andersson som fick rätt i förvaltningsrätten i mars.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 14:00

Försvarar bokfört belopp

höör Höörs kommuns ekonomichef Lars Johan Rosvall försvarar miljö- och byggnadsnämndens agerande med att bokföra fakturan innan ärendet med Smart Buy var juridiskt avgjort. ERWP.fif(3)– I och med att fakturan skickats ut så bokförs intäkten.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 14:00

Eldsjäl med säkert grepp

ESLÖV Han har varit klubben trogen i över sextio år och har lagt ner tusentals timmar på uppdraget som ordförande i brottningsklubben. Nu prisas Christer Jönsson som Årets Eldsjäl och rosas för sitt engagemang för flyktingungdomar. ERWP.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 14:00

Sverige mötte Danmark – i Svalöv

Svalöv Drygt ett år efter invigningen, spelades i mellan­dagarna de första landskamperna i nya Heleneborgshallen.
– Det är underbart – vi vill ha fler arrangemang hit, säger Niklas Fonskov, fritidschef i kommunen. ERWP.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 14:00

Politiska samarbetet som seglar i medvind

2014-2016Här är ett urval av händelser och beslut som inträffade mellan 2014 och 2016 som inte nämns i artikeln.
r Fördjupad översiktsplan för Ystad hamn och avtal med polskt rederi om nya färjor år 2019.
r Styrketräningslokal på Ystad arena.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 14:00

Ponny flydde från grannfejd

Lövestad När mannen skulle hämta hem den bortsprungna ponnyn stod grannen redo att misshandla honom med en påk. Ponnyn flydde då hem på eget bevåg.

ERWP.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 11:51

Hungrig nyårstjuv på besök

Ystad ERWP.fif(0)De hade precis förberett allt inför den stora nyårsfesten. Kvinnan och hennes sambo hade fått låna föräldrarnas stuga för att fira in det nya året, och under onsdagskvällen åkte de dit för att lämna lite saker inför festen.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 11:51

Knyckte nycklar till elskåp

Ystad ERWP.fif(1)Tidigt på torsdagsmorgonen lämnade en lastbilschaufför sitt fordon olåst under 20 minuter på Fridhemsgatan. När han återvänder till bilen upptäcker han att någon har varit inne och tagit en väska innehållande bland annat termos, matlåda, körkort, mobil och plånbok.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 11:51

Tjuv använde offrets obrukbara toalett

Ystad ERWP.fif(2)Sandskogen har återigen drabbats av en tjuv som uppenbarligen känt sig som hemma i sina offers hus. I en av de inbrottshärjade stugorna fanns det spår av att tjuven inte bara sovit i sängen utan också slagit sig ner och kollat på tv.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 12:00

De var volontärer i sin egenstartade hjälporganisation

Löddeköpinge De startade en egen ideell hjälporganisation och tillbringade fyra månader som volontärer på en skola i en regnskog i utkanten av Kameruns huvudstad Yaoundé.
Nu är de båda Löddekillarna Niclas Jadberg och Axel Mårtensen på hemmaplan igen. Men de har redan långt skridna planer på att utveckla sin verksamhet också i Asien.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 11:36

Full bilist smet till fots

Ystad ERWP.fif(2)En polispatrull kallades under torsdagskvällen till riksväg 9 vid Sandskogen efter att en bil kört in i en gatstolpe. När polisen anländer till platsen ligger det en kraftigt berusad man på en bänk i närheten och bli omhändertagen av ambulanspersonal.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 09:20

Hotade med pistol och stal mobiltelefon

På Solvändegatan dök två män upp och hotade mannen med ett pistolliknande föremål. På detta sätt tvingade de till sig hans mobiltelefon. ERWP.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 10:34

Matsugen fritidstjuv på språng

Skivarp ERWP.fif(0)Två fritidshus fick under julhelgen eller strax dessförinnan ovälkommen påhälsning av en eller flera tjuvar. I det ena huset hade man tagit sig in genom att krossa rutan till altandörren, och därefter lagt beslag på mat, cykel, kikare och diverse blandade herrkläder.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 10:34

Lastbilsförare stoppade tjuv

Rydsgård ERWP.fif(1)En man i 43-årsåldern hade precis parkerat den lilla lastbilen på uppfarten till sin bostad för att snabbt gå in och hämta några saker. Han lämnar fordonet olåst, och väl inne ser han genom fönstret hur en för honom okänd med neongul jacka greppar två väskor ur lastbilen.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 06:30

Stopp på E65 utanför Svedala

En olycka har inträffat på E65 öster om Svedala. Det är stopp på vägen mellan Perstorp till Olsbjär i riktning mot Ystad. ERWP.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 06:16

Morgonkollen: Fortsatt risk för frosthalka

ERWP.fif(0)Fosterpappa utsatte barn för tusentals övergrepp
MELLANSKÅNE Under flera år utsatte den 67-årige mannen två familjehemsplacerade pojkar för mängder av sexuella övergrepp och våldtäkter. Nu döms han till åtta års fängelse.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 06:55

Vapenvilan i Syrien bruten – efter två timmar

Det tog bara två timmar innan rebellerna och regimen började attackera varandra efter att vapenvilan i Syrien infördes. Detta rapporterar SVT med hänvisning till nyhetsbyrån Reuters. ERWP.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 06:53

Polisen sköt skarpt i samband med ingripande

Strax före midnatt blev en bil stoppad på Ystadvägen. När föraren struntade i polisens tecken följde polisen efter och i samband med händelsen avlossades ett varningsskott, uppger Svt Nyheter Skåne. ERWP.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 07:06

Praktik för asylsökande avskaffas

De praktikplatsen för asylsökande som Migrationsverket skött slopas helt efter årsskiftet, det rapporterar Sveriges Radio Ekot. ERWP.fif(1)Över 13 000 asylsökande har varit i praktik bara under 2015.

Skånskan - 30 dec 16 kl. 05:00

Tungt uppdrag fortsatt instabilt

ERWP.fif(1)OPINION Efter två avgångar från uppdraget på ett halvår sticker nationella samordnaren mot religiös extremism ut särskilt.
Turerna kring samordnaren mot våldsbejakande extremism har varit många och bitvis rentav frågeväckande.

Skånskan - 01 dec 16 kl. 21:07

Ännu en förlust för formsvagt Ystads IF

ystad Ystads IF visar ingen bra form i handbollsligan. Mot Redbergslid blev det ny förlust, 26–32, och YIF halkar efter i toppstriden.
Förlusten var andra raka och den tredje på de fyra senaste.

Skånskan - 12 dec 16 kl. 14:15

Okänt byte vid inbrott

Lund ERWP.fif(0)Mellan klockan 17 och 21 i lördags drabbades en bostad på Rudeboksvägen av inbrott. Stor oreda rådde på platsen och det är ännu oklart vad som stulits..

Skånskan - 29 dec 16 kl. 16:47

Molnigt och milt nyår

Vädret 2016 går mot sitt skälvande slut, Men räkna inte med idealiskt väder för att titta på fyrverkerier. ERWP.fif(2)Det har varit ganska milt för årstiden de senaste dagarna.

Skånskan - 29 dec 16 kl. 22:18

Lugi firar nyår som serieetta

handboll Lugi firar nyår som serieledare i handbollsligan. Detta efter att man körde över Ricoh och vann med 33–21.
Segern grundlades i den första halvleken då Lugi stundtals hade uppvisning.

Skånskan - 29 dec 16 kl. 22:15

Pistolrån mot bensinstation i Malmö

Vid kvart i tio-tiden på torsdagskvällen rånades en bensinstation av två pistol- och knivbeväpnade män. Rånarna flydde sedan från platsen. ERWP.

Skånskan - 29 dec 16 kl. 20:06

Vingklippt IFK Ystad slår åter ur underläge

HANDBOLL Det är ett aningen vingklippt IFK Ystad som på fredagskvällen avslutar 2016 med lokalderby som hemmalag mot storebror Ystads IF. ERWP.fif(0)– YIF är stora favoriter och hade så varit även om de inte slagit IFK Kristianstad i veckan, hävdar Kenneth Andersson, IFK-tränaren.

Skånskan - 29 dec 16 kl. 20:27

USA utvisar 35 ryska diplomater

35 ryska diplomater fick vid 20-tiden på torsdagskvällen 72 timmar på sig att lämna USA, enligt en källa till nyhetsbyrån Reuters. ERWP.fif(0)Man stänger även två ryska fastigheter i New York och Maryland.

Skånskan - 10 dec 16 kl. 06:00

Lär känna den gåtfulle Bob Dylan

Eftersom Bob Dylan tilldelats årets Nobelpris i litteratur så har det aktualiserat några tidigare utgivna boktitlar. Nu har det således kommit nya utgåvor av Dylans Memoarer — Första delen och volymen med hans samlade Sångtexter. Därtill ska läggas en litteraturvetenskaplig avhandling från 2004 — Dylan i 60-talet — som också kommit i nytryck.

Skånskan - 29 dec 16 kl. 16:48

Romeleåsens golf ser ljuset i tunneln

dörröd Golfbranschen har upplevt några kämpiga år. Romeleåsens golfklubb hör till dem som överlevt. Nu har det vänt och intresset för sporten växer.

Skånskan - 17 dec 16 kl. 20:08

Osynlig hand bakom kriget

ERWP.fif(0)I snart sex års tid har Sy­ri­en splittrats i ett blo­digt in­bör­des­krig mel­lan As­sad­re­gimen och olika grupper av mot­stån­da­re, allt­ifrån IS till an­dra ji­ha­dister och den nå­got ode­fi­nie­rade ska­ra som brukar be­nämnas re­beller.
När vi nu ser nå­got slags slut på striderna kring öst­ra Alep­po är det vik­tigt att ha klart för sig att hu­vud­delen av staden har varit lo­jal med pre­si­denten och rege­ringen.

Skånskan - 29 dec 16 kl. 16:22

Stor fotbollsprofil klar för Husie IF

fotboll Ken Hansson är en av de stora profilerna inom Malmöfotbollen och har spelat i Superettan.
Nu är 36-åringen klar för Husie IF i division 5. ERWP.

Skånskan - 29 dec 16 kl. 16:20

Försöker stoppa p-plats

Lund Bygglovet som gör det möjligt för LKF att under 2017 behålla en tillfällig p-plats och ett upplag med schaktmassor i anslutning till byggarbetsplatsen vid Råbylund har överklagats av närboende. ERWP.fif(1)Det tillfälliga bygglovet för fastigheten Ortoceratiten 1 gäller en parkeringsplats på 1 300 kvadratmeter samt ett upplag med schaktmassor med en höjd på 2,5 meter.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.