ERWP

Thursday, 25 May, 05:09

Nyheter om ERWP

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 03 maj 17 kl. 16:25

Socialnämnd riskerar gå 20 miljoner back

höör Det sades att socialnämnden inte längre var underfinansierad. Men återigen flaggar nämnden när underskottet vid årsskiftet väntas hamna på minus 21 miljoner kronor.
– Vi har en demografisk trend just nu som är en utmaning, säger Fredrik Hanell (MP), andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 13:52

Frikänns från misshandel

STAFFANSTORP Enligt åklagaren hade 23-åringen slagit en annan man i ansiktet och på huvudet med knogjärn.
Men i rätten friades den misstänkte eftersom teknisk bevisning saknas och vittnen inte kan eller vill peka ut honom. ERWP.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 14:00

Båtmotor stals i Barsebäck

Kävlinge ERWP.fif(5)En båtmotor till en båt som var färdig att sjösättas stals i söndags i Barsebäckshamn.
Motorn, en Suzuki på 80 hästkrafter, satt på båten som fortfarande stod på land..

Skånskan - 04 maj 17 kl. 14:00

Bakruta på bil sönderskjuten

Löddeköpinge ERWP.fif(6)En bilägare i Löddeköpinge upptäckte på söndagskvällen ett skotthål på bakruta till sin bil. Vem som skjutit mot bilen är okänt..

Skånskan - 04 maj 17 kl. 14:00

Berusad taxikund greps

Kävlinge ERWP.fif(7)Den 34-årige mannen hoppade in i en taxi på Lunds central och bad om att få bli körd till stationen i Kävlinge. När taxin var framme vägrade mannen att betala.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 14:00

18-åring dömd för skolbråk

LUND Det blev skyddstillsyn och ett beslut om skadestånd för den 18-årige Malmöbo som åtalades för att ha misshandlat och hotat en annan elev på en gymnasieskola i Lund. ERWP.fif(8)Ord stod mot ord när rättegången inleddes vid Lunds tingsrätt.

Skånskan - 28 apr 17 kl. 14:00

Föreningslivet utvecklas i Skurup

SKURUP Projektet Föreningar för ett delaktigt Skurup ska få fart på föreningslivet i kommunen.
Det hade sitt andra workshop på kommunhuset i torsdags. ERWP.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 11:33

Hur väl kan du din Star Wars?

Idag är det Star Wars-dagen. Det firar vi med ett quiz! ERWP.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 11:51

Anders och Måns söker svaren igen

Just nu pågår ett intensivt arbete i en radiostudio i Malmö. Radarparet Anders Johansson och Måns Nilsson förbereder sig inför premiären på Så funkar det, kultprogrammet som är tillbaka efter 14 år och i en annan kanal.
– Vi har fått in massor av kluriga och underbara frågor, säger Måns Nilsson.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 07:23

Sex gripna efter kopparstöld

Lund Vid kvart i tre-tiden på natten mot torsdagen observerar en förbipasserande två personer som beter sig märkligt vid en byggarbetsplats på Systervägen i Lund. ERWP.fif(0)Polisen larmades och senare kunde man stoppa en fullastad bil med rör som stack ut.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 09:34

Brittiska hovet håller akut möte

Spekulationerna haglar sedan den brittiska hovpersonalen blixtinkallade i natt till ett extrainsatt möte under torsdagen. ERWP.fif(1)Personal från kungahuset i Storbritannien har beordrats till London, skriver Daily Mail.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 10:32

Storstrejk hotar skånska tågtrafiken

LO-facket Seko varslar om storstrejk över stora delar av landet, bland annat inom tågtrafiken i Öresundsregionen. Anledningen är en tvist om högre löner. ERWP.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 10:47

Macron vinnare i sista avgörande debatten

Den franska presidentkandidaten Emmanuel Macron pekas ut som segrare i den tv-sända debatten mot sin motkandidat Marine Le Pen. ERWP.fif(1)Detta enligt en mätning från Elabe som genomförts på uppdrag av tv-kanalen BFM.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 09:39

”May the fourth be with you”

Live-TV Direktsändning från en Star Wars-parad i Taiwan. ERWP.fif(0).

Skånskan - 04 maj 17 kl. 10:16

Redhawks värvar forward

Ishockey Malmö Redhawks värvar forwarden Johan Olofsson från Leksand. ERWP.fif(0)Igår stod det klart att Malmö Redhawks värvar nytt i form av den amerikanske centern Andy Miele från Leigh Valley Phantoms.

Skånskan - 02 maj 17 kl. 14:45

Litteratur Skåne runt

Litteratur Författarmöten, poesiläsning och litteratursamtal Skåne runt blir det helgen 6 och 7 maj. För femte året i rad är dags för Litteraturrundan, i år i ny regi som en egen förening.
– Nu kan vi koncentrera verksamheten mer på enbart Litteraturrundan och tänker oss att bredda begreppet och satsa framförallt på det lokala litteraturlivet, säger Litteraturrundans verksamhetsledare Stina Larsson.

Skånskan - 23 apr 17 kl. 20:23

Man skadad efter storbråk i Skurup

Skurup En 27-årig man fick föras till sjukhus efter ett stort bråk i centrala Skurup under söndagskvällen. ERWP.fif(4)Enligt polisen i Skåne kallades polis och ambulans till Kyrkogatan vid 19-tiden med anledning av ett bråk med flera personer inblandade.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 07:05

Rattfull körde ihjäl äldre kvinna

En kvinna i 70-årsåldern i Märsta har avlidit efter att ha blivit påkörd av en rattfull bilist på onsdagseftermiddagen, skriver flera medier. ERWP.fif(0)Flera skadades när den berusade mannen körde in i flera fordon nära Märsta centrum.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 06:00

Protest mot hus i centrum

lund Att förtäta Lunds medeltida stadskärna är inte lätt. Det finns många viljor att ta hänsyn till. De senaste två detaljplanerna som byggnadsnämnden antagog den 23 mars, St Mikael bakom Kulturen och Sankt Jakob 4 och 13 på Stora Gråbrödergatan, har överklagats av närboende.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 06:39

ID-kontrollerna på Kastrup borta

Vid midnatt togs Id-kontrollerna på Kastrup bort. Men gränskontrollerna består. ERWP.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 06:46

Idag kan Obamacare falla

Utrikes Republikanerna i det amerikanska representanthuset planerar att under torsdagen hålla en omröstning om Affordable Care Act, populärt kallad Obamacare. ERWP.fif(0)Att ersätta sjukförsäkringssystemet Obamacare med ett annat var en av Donald Trumps viktigaste vallöften.

Skånskan - 26 apr 17 kl. 21:41

Snubbelstenar ska minnas om sveket

LUND Det finns både mörka och ljusa sidor i Lunds universitets historia, något som Liberalerna vill uppmärksamma i samband med 350 årsjubileet.
Partiet vill belysa två händelser under andra världskriget med två så kallade snubbelstenar utanför AF-borgen. ERWP.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 04:00

Tilliten brister inom EU

ERWP.fif(0)EU:s fram­tid dis­ku­teras mer nu än på länge. Hu­vud­or­saken är na­tur­ligt­vis brexit, att Stor­bri­tan­ni­en just in­lett pro­cessen för att lämna EU.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 01:00

Kärn­va­pen är åter ett växande hot mot världen

ERWP.fif(0)Den här vec­kan in­leds i Wien en kon­fe­rens för över­syn av Icke-sprid­nings­av­talet (NPT). Det har gjort att de fem gamla kärn­va­pen­makterna (USA, Sov­jet­unio­nen/Ryss­land, Frank­ri­ke, Stor­bri­tan­ni­en och Kina) inte blivit så många fler.

Skånskan - 02 maj 17 kl. 05:00

Fler ska stimuleras att ta cykeln till jobbet

Skåne Cyklandet i Skåne ska öka med 56 procent fram till 2030. Det hoppas Region Skåne, som har antagit en cykelstrategi, som visar hur cykling som ett eget trafikslag ska kunna stärkas. ERWP.

Skånskan - 03 maj 17 kl. 18:31

Harry Franzén förlorar pizzatvist

Röstånga Företagaren och den före detta politikern Harry Franzén har förlorat en tvist med en pizzeriaägare. Harry Franzén krävde 300 000 i hyra av pizzeriaägaren men får i stället stå för dennes rättegångskostnader. ERWP.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 01:00

Eko­no­misk trygg­het – inte vik­tigt för M?

ERWP.fif(1)Ar­be­ts­lin­jen är cen­tral i Mo­de­raternas vår­bud­get­mo­tion. Det för­vånar inte.

Skånskan - 25 apr 17 kl. 08:00

På skrivarkurs med Malin Stehn

Litteralund Det är måndag morgon på Stenkrossen i Lund och dags för Litteralunds första skolprogram. Barn- och ungdomsförfattaren Malin Stehn från Malmö berättar om sina egna författardrömmar som barn och låter sedan eleverna planera en bok och lära sig hur man fångar bilder, dofter och känslor med ord.
– Vill man bli författare är också ett av de bästa tipsen att läsa mycket böcker, säger Malin Stehn.

Skånskan - 27 apr 17 kl. 14:00

Grease på Flamman

SVEDALA 50-talet har anlänt till kulturhuset Flamman. Sveamateas ungdomsgrupp repeterar musikalen Grease som har premiär nästa månad. ERWP.

Skånskan - 01 maj 17 kl. 14:28

Så spelar MFF mot Ötrebro

FOTBOLL Malmö FF har stuvat om i laget rejält inför måndagens match mot Örebro SK: ERWP.fif(0)Borta ur startelvan jämfört med 0-0-matchen borta mot Kalmar FF är Magnus Wolff Eikrem, Lasse Nielsen, Erdal Rakip och Yoshimar Yotun. Den senatre har varit en av MFF:s bästa spelare hittills under säsongen.

Skånskan - 03 maj 17 kl. 16:26

Ordförande vädjar om mer tid

höör Frågan om socialnämndens underskott debatterades också i fullmäktige i onsdags kväll. Då kom även frågan om Orupslunds stängning på agendan. ERWP.

Skånskan - 03 maj 17 kl. 23:26

Marginalerna på EAI-damernas sida

BORDTENNIS Eslövs AI, de regerande svenska mästarinnorna, har kopplat greppet om SM-semifinalserien mot Team Mälarenergi. På hemmaborden i Blomsterbergshallen vann på onsdagskvällen EAI den första semin med hela 5-1. ERWP.

Skånskan - 03 maj 17 kl. 21:57

Betongsplatta föreslås i medeltida kulturhus

lund Lundafastigheter som äger Stäket har problem med tegelgolvet under de medeltida källarvalven.
För att komma tillrätta med sättningarna föreslås en drastisk metod. ERWP.

Skånskan - 22 apr 17 kl. 19:30

Österlen nollade Räppe

FOTBOLL 5–0 och sex poäng på de två senaste matcherna.
Österlen FF har definitivt börjat bäst av nykomlingarna i division 2 östra och 2–0 (2–0) borta mot Räppe Goif var ytterligare ett bevis på detta. ERWP.

Skånskan - 02 maj 17 kl. 18:26

Besvärligt i väntan på spårvagn

LUND Arbetet inför att spårvagnen ska ta plats i Lund fortsätter. Nu på sträckan St: Laurentiigatan och Getingevägen. ERWP.

Skånskan - 03 maj 17 kl. 20:00

Bilfritt centrum färskt förslag

Kävlinge Biltrafiken i centrum har minskat radikalt sedan Storgatan stängdes av för ombyggnad. Det borde permanentas, menar en invånare. ERWP.

Skånskan - 03 maj 17 kl. 20:31

Storseger borta mot Ryssland – EM nära

Handboll Nu är EM mycket nära för det svenska herrlandslaget i handboll. Detta efter en total överkörning av huvudmotståndaren i kvalet, Ryssland, på bortaplan. Matchen i S:t Petersburg slutade 21-29 (10-17).

Skånskan - 28 apr 17 kl. 14:00

Nu laddar Skurup upp

SKURUP Skurups kommun inviger sina två första laddningsstationer för elbilar i dag.
Kommunfullmäktiges ordförande Lena Axelsson håller tal, två elbilar visas och deltagarna får tips om hur de kan köra klimatsmart.LaddstationClever är Sveriges ledande laddoperatör som finns även i Danmark och Tyskland.

Skånskan - 26 apr 17 kl. 15:18

Stipendum till Galleri Kvis

SVEDALA Galleri Kvis har fått ett stipendium från Lions i Svedala på 10 000 kronor. ERWP.fif(0)Lions brukar dela ut ett stipendium i samband med nationaldagsfirandet i Svedala och i år blir det som ett kulturpris.

Skånskan - 03 maj 17 kl. 15:46

Stopp i tågtrafiken i Lund

Skåne Just nu är det stopp i tågtrafiken genom Lunds central. ERWP.fif(0)Orsaken är att det finns obehöriga på spåret.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.