ECB

Monday, 03 August, 19:36

Nyheter om ECB

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 22 jul 20 kl. 14:27

ECB uppges luta åt att kräva stopp för utdelningar för europeiska banker

Europeiska centralbanken, ECB, lutar åt att kräva att de europeiska bankerna håller inne med utdelning för resten av 2020, skriver….

PrivataAffärer - 09 jul 20 kl. 13:00

Pictet överviktar Europa och euron

Andra halvåret fortsätter präglas av lägre vinster för företagen och ovisshet på marknaderna. Centralbankerna fortsätter därför med att utfärda stora lättnadsåtgärder för att hjälpa till att stabilisera ekonomin. Det anser Pictets chefsstrateg Luca Paolini i den nyligen publicerade månadsbarometern för juli för den internationella schweiziska banken Pictet.

DI - 01 jul 20 kl. 10:30

Miljardrullningen växlas upp – men en sänkning är högst osannolik

Riksbanken följer ECB:s modell och väljer att förlänga stödköpen redan nu istället för i september..

DI - 15 jul 20 kl. 09:44

ECB:s pengaflod har piskat upp enorma förväntningar

Med gott om ammunition kvar i stödköpen och relativt lugna räntemarknader lär ECB vila på hanen vid veckans räntebesked..

PrivataAffärer - 26 jun 20 kl. 13:00

Chefstrategen: Goda skäl tro på en bra börshöst

I veckans utgåva av SEB:s nyhetsbrev Macro & FICC Research skriver Johan Javeus under rubriken ”Veckans tanke” om hur centralbankerna trycker nya pengar, och hur de används. Av de nya pengar som trycks upp i år väntas ”ofattbara” 6.000 miljarder kr bara i år, skriver han.

DI - 26 jun 20 kl. 09:56

Christine Lagarde: Vi har passerat bottenläget

ECB:s chef Christine Lagarde förutspår att världen har passerat den värsta nivån av coronapandemin men att en återhämtning till normalläge….

PrivataAffärer - 16 jun 20 kl. 04:00

BLI: Börserna fortsätter uppåt – men bilden är splittrad

Det sammansatta inköpschefsindexet hade vid Guy Wagners analys stigit till 36,4 i USA, till 30,5 i eurozonen och till 27,4 i Japan. Det är fortfarande jämförelsevis lågt, menar han, eftersom tröskeln som skiljer en krympande ekonomi från en expanderande ekonomi är vid värdet 50. Men efter obligationsmarknadens historiska fall under första kvartalet i år, kom vändningen i april, och sedan fortsatte rallyt på aktiemarknaden under maj.

Cornucopia - 13 jun 20 kl. 10:18

Mellan hopp och förtvivlan - Stockholmsbörsen ner 7% på en vecka - slår tjurfällan igen?

Fredagens börs kastade de svenskar som fortfarande bryr sig mellan hopp och förtvivlan, men stängde på nollan. Stockholmsbörsen är nu ner sju procent på en vecka, med det största raset sedan börskraschen i mars. Slår tjurfällan äntligen igen?

DI - 08 jul 20 kl. 08:08

Lagarde vill stärka ECB:s miljöfokus

ECB kommer i ökad grad att lägga ett ”grönt perspektiv” på alla sina åtgärder för att se i vilken grad de kan bidra till….

Cornucopia - 11 jun 20 kl. 08:18

Kraftigt börsras i de asiatiska tidszonerna

Börserna faller kraftigt i de asiatiska tidszonerna nu under morgonen, vilket inte bådar gott för den än så länge negativa börsveckan.Melbourne, Australien.De amerikanska börserna fick lite dämpning i nedgången av beskedet att centralbanken Federal Reserve inte ser någon styrräntehöjning de närmaste två åren, och S&P-500 backade bara med -0.

DI - 07 jul 20 kl. 10:28

ECB kan förlänga bankrekommendation om att avstå utdelning

ECB överväger att förlänga sin rekommendation att bankerna i euroområdet skjuter upp sina utdelningar och aktieåterköp bortom oktober 2020..

PrivataAffärer - 07 jul 20 kl. 10:28

ECB kan förlänga stopp för bankutdelningar

Hon konstaterar att ECB:s bankövervakning sedan coronautbrottet har vidtagit omfattande åtgärder för att säkra att bankerna fortsatt har en god förmåga att hantera förluster och fortsätta låna ut till den reala ekonomin. ”Att säkra bankernas utlåningskanal är särskilt viktigt i euroområdet, där bankerna, snarare än kapitalmarknaderna, står för huvuddelen av finansieringen för företag och hushåll”, sade hon. Två frågor kommer att bli centrala framöver: hur en effektiv övervakning kan behållass i närtid och vilka faktorer som kommer att forma den europeiska banksektorn på medellång sikt när den akuta fasen av krisen väl är över.

DI - 08 jun 20 kl. 16:10

ECB-chefen räknar med BNP-ras på 13 procent

Covid-19-pandemin och åtgärderna för att begränsa virusspridningen har lett till en nedgång i den ekonomiska aktiviteten som saknar….

DI - 06 jun 20 kl. 06:53

Börsrevansch och nya stöd – här är veckans viktigaste händelser

Coronaförlorarna tog revansch på börsen och både Tyskland och ECB ökade sina stöd i spåren av coronapandemin..

DI - 05 jun 20 kl. 07:07

Kronan fortsätter att stärkas

Euron har fortsatt att stärkas efter torsdagens ECB-besked upp till nivå över 1:13 mot dollar för första gången sedan i mars..

DI - 04 jun 20 kl. 15:09

Uppgångstrenden väntas brytas på Wall Street

Efter flera uppgångsdagar lyste börskärmarna i Europa rött på torsdagen. Eftermiddagens ECB-besked gav tillfälligt en viss återhämtning i….

DI - 04 jun 20 kl. 14:13

Vinnare och förlorare: Storbankerna faller på FI:s varning

ECB:s stödköp piggade upp Stockholmsbörsen ett kort tag men sjönk snabbt tillbaka..

Sydöstran - 04 jun 20 kl. 13:52

ECB ökar stödköpsprogram

BT - 04 jun 20 kl. 13:52

ECB ökar stödköpsprogram

Barometern - 04 jun 20 kl. 13:52

ECB ökar stödköpsprogram

YA - 04 jun 20 kl. 13:52

ECB ökar stödköpsprogram

DI - 04 jun 20 kl. 10:56

V eller U – nu är börsfesten mer befogad

Hoppet växer om det trots allt ska bli en V-formad återhämtning. Ännu ett tyskt stimulanspaket och utökade ECB-köp ökar sannolikheten..

Realtid - 04 jun 20 kl. 07:56

LO: Efter krisen bör företagen betala tillbaka

ECB kommer med nya stimulanser, Carnegie Private Banking tror på en starkare räntemarknad och LO föreslår högre skatter på kapitalinkomster och förmögenheter..

DI - 04 jun 20 kl. 08:01

Räkna med höjda insatser av ECB – Fed kan tvingas ut på banan

Räkna med att Europeiska centralbanken höjer insatserna i obligationsköpen vid veckans räntemöte..

DI - 04 jun 20 kl. 05:00

Detta händer torsdag 4 juni

Torsdagens kalender innehåller ett räntebesked från ECB och skogsbolagen Holmen och Stora Enso håller stämmor..

DI - 03 jul 20 kl. 11:49

Uppgifter: Möjlig konflikt inom ECB om krisprogram

Det är en möjlig splittring inom ECB om obligationsköpen i krisprogrammet PEPP (Pandemic Emergency Purchase Programme)..

DI - 26 maj 20 kl. 16:30

ECB ser ökade risker – ”sårbarheten har ökat”

Vårens många åtgärder har förhindrat problem i det finansiella systemet. Men riskerna på medellång sikt har ökat markant..

DI - 29 jun 20 kl. 13:49

Tyskland godkänner ECB:s underlag

Det tyska finansdepartementet har granskat underlaget från ECB och slagit fast att centralbanken har uppfyllt kraven från den tyska….

PrivataAffärer - 26 maj 20 kl. 07:02

Swedbank drar ned Europa till undervikt

– Även om många av problemen för marknaden gäller samtliga regioner så finns det faktorer som skulle kunna göra det tuffare för Europa. Bland annat sammansättningen på börserna med mycket bank och fordonsrelaterat, något vi inte i denna miljö ser kommer vara sektorer som favoriseras av marknaden, säger Johannes Bjerner, investeringsstrateg, till Swedbanks placeringssajt Aktiellt.   Swedbank konstaterar också att de europeiska aktiemarknaderna inte riktigt orkat hålla jämna steg med USA-börserna under den senaste tidens återhämtning.

DI - 27 jun 20 kl. 20:35

ECB-toppens försvar: ”Annars hade vi befunnit oss i en svår finanskris”

Inflationen i euroområdet kan falla under noll under de kommande månaderna, varnar ECB-ledamoten Isabel Schnabel, som kraftfullt försvarar….

DI - 14 maj 20 kl. 16:32

Tyska domen skakar EU – räntor stiger och politisk kris hotar

Ett beslut i den tyska författningsdomstolen har redan tvingat ECB att öka takten i tillgångsköpen..

DI - 22 jun 20 kl. 10:47

ECB vill samarbeta med Tysklands centralbank – ska lösa lagliga hinder

ECB är redo att samarbeta med tyska institutioner för att lösa en laglig dispyt som äventyrar Tyska Bundesbanks deltagande i ECB:s….

DI - 11 maj 20 kl. 15:49

Tyskland i domstolsknipa – regeringens syn avgörande

Tyska regeringens syn på hur EU ska hantera tyska författningsdomstolens utslag om ECB blir avgörande för om kommissionen stämmer Tyskland..

DI - 08 maj 20 kl. 16:40

Tysk oro för euron efter dom

Tysklands tidigare finansminister, Wolfgang Schäuble, är orolig för författningsdomstolens kritik i veckan mot ECB:s tidigare stödprogram..

PrivataAffärer - 05 maj 20 kl. 13:37

Vad pessimism säger om nästa tjurmarknad

Om du vill läsa mer om hur aktuella förhållanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar. Vill du läsa fler texter av Fisher Investments Norden eller veta mer om bolaget, klicka här. Det här illustrerar en av de största utmaningarna med att investera: Ingen kan exakt säga när en björnmarknad tar slut.

Helsingborgs Dagblad - 05 maj 20 kl. 10:28

Obligationsköp ”delvis grundlagsstridiga”

Europeiska centralbankens (ECB) stödköp av statsobligationer sedan 2015 strider delvis mot tyska grundlagen, enligt en dom i tyska författningsdomstolen. Det rapporterar Süddeutsche Zeitung..

Realtid - 30 apr 20 kl. 14:18

ECB rör inte räntorna

 Europeiska centralbankens råd lämnar räntorna oförändrade..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.