Dyrt

Saturday, 18 August, 14:07

Nyheter om Dyrt

Sortering: Relevans | Senaste
Barometern - 27 jul 18 kl. 16:15

Företag riskerar 162 000 kronor i straffavgift

Ett företag i kommunen sökte bygglov för en omfattande tillbyggnad, men påbörjade utan startbesked och det kan bli Dyrt..

SVT - 21 jul 18 kl. 21:47

Så underhåller du barnen på ”hemestern”

”Jag har tråkigt” är nog en mening som de flesta föräldrar har hört någon gång. Ett långt sommarlov på hemmaplan kan vara en utmaning för barnfamiljer, men det finns tips för en lyckad ”hemester”. Och det behöver inte bli särskilt Dyrt..

Skånskan - 19 jul 18 kl. 12:25

Pristagare vill att fler ska handla second hand

Höör Frida Moberg som driver en second hand-butik på Storgatan i Höör tilldelas i år kommunens miljöpris.Frida Moberg fick upp ögonen för second hand när hennes äldsta son, som i dag är 13 år, var bebis.
– De första två åren byter barn storlek åtta gånger.

GöteborgsPosten - 27 jul 18 kl. 04:00

Dyrt och efterlängtat bad klart

Äntligen! Efter åratals förseningar och fördyring i mångmiljonklassen står det nu klart - Fästningsbadet..

Dagens PS - 26 jul 18 kl. 09:53

Facebooks fall kan stå svenska fonder dyrt

Marknadens negativa reaktion i efterhandeln på Facebooks kvartalsrapport, där framförallt användartillväxten var i fokus, kan påverka en del svenska fonder som har stor exponering mot sociala mediejätten. Det skriver DI Digital. De största svenska ägarna av aktier i bolaget är Nordea, AP-fonderna och Swedbank Fonder som hade ett innehav på 8,4, 6,1 respektive 5,5 miljarder kronor, innan reaktionen.

Skånskan - 26 jul 18 kl. 05:00

Brittiskt bolag får söka mineraler på Österlen

ystad Scandivanadium Ltd har fått tillstånd för att söka efter mineraler på Killeröd i Tomelilla och Virrestad i Simrishamn.
– De har fått ensamrätt till de fynd som de hittar men tillståndet är inget frikort för dem att göra vad de vill, säger Åsa Persson, bergmästare på Bergsstaten.Redan nu kraftsamlar motståndarna mot tillståndet för det brittiska bolaget.

Corren - 26 jul 18 kl. 10:00

Foderkostnaderna skenar för stallet

Hästarna tål värmen bättre än väntat, men om det inte börjar regna snart kan det bli Dyrt för hästägarna..

Skånskan - 25 jul 18 kl. 17:25

Brittiskt bolag får söka mineraler på Österlen

ystad Scandivanadium Ltd har fått tillstånd för att söka efter mineraler på Killeröd i Tomelilla och Virrestad i Simrishamn.
– De har fått ensamrätt till de fynd som de hittar men tillståndet är inget frikort för dem att göra vad de vill, säger Åsa Persson, bergmästare på Bergsstaten.Redan nu kraftsamlar motståndarna mot tillståndet för det brittiska bolaget.

Kristianstadsbladet - 08 jul 18 kl. 20:01

MP verkar ha tröttnat på att sitta i regering

Ingen kan tvivla på att Isabella Lövin har ett djupt engagemang i miljöfrågor. Men en vice statsminister måste ansvara för helheten och hennes tal i Almedalen tydde på MP har fått nog av Dyrt kompromissande och backar från det ansvaret..

Skånskan - 24 jul 18 kl. 05:00

Scannar efter vita fläckar på fiberkartan

HÖRBY Med hjälp av stödpengar från landsbygdsprogrammet hoppas Hörby kommun att det ska bli fart på fiberutbyggnaden även för dem som bor långt ute på landsbygden. Efter sommaren ska de vita fläckarna på fiberkartan i kommunen scannas av.Förra veckan kunde Skånska Dagbladet berätta att det gör trögt för Telias fibersatsning i Mellanskåne, och att man bara kommer att kunna koppla upp ett av fyra hushåll på landsbygden i Eslöv, Hörby och Höör under 2018 – trots löften om att alla abonnenter ska få fiber i år.

Supermiljöbloggen - 23 jul 18 kl. 15:17

Del 1 : Det är dags att bryta tillväxtberoendet

Oftast föreslås teknik och ekonomiska styrmedel lösa de ekologiska utmaningar vi står inför – effektivisera, elektrifiera, använda biomaterial, förnyelsebar energi, grön skatteväxling och cirkulär ekonomi. Allt detta är absolut nödvändigt med tanke på hur akut läget är för vår jord. En fråga som ingen vill beröra är dock idén om den eviga tillväxten.

GöteborgsPosten - 26 jun 18 kl. 05:00

Cwejman: Köpet av amerikanskt luftvärn ett dyrt misstag

Försvarsmaktens inköp av amerikanska Patriotrobotar är inte kostnadseffektivt och sker på bekostnad av andra viktiga satsningar..

YA - 18 jul 18 kl. 16:05

Hyrpersonalen behövs i vården

Hyrpersonal är Dyrt. Men kommuner och landsting kommer inte att klara sig utan. Och vill man behålla personalen internt måste arbetsvillkoren förbättras..

Helsingborgs Dagblad - 16 jul 18 kl. 06:00

Dyrt när Thulinvillan renoverades utan bygglov

Ingrepp i kulturskyddat hus kritiseras av bebyggelseantikvarie..

GöteborgsPosten - 19 jul 18 kl. 23:01

Alisson Becker till Liverpool för rekordsumma

Liverpool har fixat en förstemålvakt och man betalade Dyrt för honom.
Under torsdagen stod det klart att man värvat Romas brasilianska målvakt Alisson Becker för en rekordsumma..

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 18 kl. 10:08

Dyrt köra för fort på motorvägen

Körde 163 km/h på 110-sträcka..

GöteborgsPosten - 19 jul 18 kl. 23:01

Alisson till Liverpool för rekordsumma

Liverpool har fixat en förstemålvakt och man betalade Dyrt för honom.
Under torsdagen stod det klart att man värvat Romas brasilianska målvakt Alisson Becker för en rekordsumma..

Skånskan - 19 jul 18 kl. 08:00

Liberalerna skeptiska till förslag om utredning

Svalöv En simhall har länge varit efterfrågad i Svalövs kommun. Nu lyfter Socialdemokraterna frågan igen, och vill utreda möjligheten att bygga en simhall i Svalövs tätort.Enligt Èmilie Lundgren, som är ordförande i Socialdemokraterna Svalöv, så handlar det framförallt om att det är en fråga som engagerat många väljare.

YLE - 15 jul 18 kl. 07:24

Körkortet blir billigare - trafiklärare varnar för följderna

Billigare körkort är bra för blivande förares plånböcker, men illa för trafikskolor. Trafiklärarna tror att det nya körkortet blir Dyrt för både eleven och samhället..

Trelleborgs Allehanda - 18 jul 18 kl. 16:05

Hyrpersonalen behövs i vården

Hyrpersonal är Dyrt. Men kommuner och landsting kommer inte att klara sig utan. Och vill man behålla personalen internt måste arbetsvillkoren förbättras..

DI - 17 jul 18 kl. 19:34

Anders Hägerstrand: Klockrent köp efter kursraset

Husqvarnas aktie är klockrent köp efter det överdrivna kursraset på tisdagen. Visserligen finns det skäl att oroa sig för hur Dyrt det blir för Husqvarna att avveckla stora delar av konsumentdivisionen samt hur förlorade skalfördelar påverkar hela koncernens lönsamhet..

GöteborgsPosten - 11 jun 18 kl. 08:49

Vattenspelet torrlagt och trasigt

Vattenspelet på Avenyn har hånats för att vara fult, felplacerat och Dyrt. Nu är det också trasigt. Stans mest omstridda fontän ligger snustorr i sommarvärmen..

PrivataAffärer - 16 jul 18 kl. 09:12

Bopriserna sjönk i juni enligt Valuegard.

  Bostadspriserna har stigit 0,5 procent under den senaste tremånadersperioden och sjunkit 4,1 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter sjönk 0,4 procent i juni jämfört med föregående månad, medan villapriserna sjönk 0,6 procent. Säsongsrensat steg priserna på bostadsrätter 0,6 procent, medan villapriserna steg 0,3 procent.

Dagens PS - 10 jul 18 kl. 11:56

Småsparare rusar till fastighetsinvesteringar

Med den nya ekonomi som har växt fram genom alternativa investeringar, gräsrotsfinansiering och crowdfunding öppnar sig helt nya möjligheter för småsparare. Den här gången är det fastighetsinvesteringar med fast årlig avkastning i ränta. Sedan Raise Reach för bara några veckor sedan öppnade en helt ny sektion på plattformen har allt mer börjat att handla om den delen av plattformen.

Expressen - 10 jul 18 kl. 11:54

Politikerna lät Sverige stå kvar på perrongen

Från 1 januari 2019 sker en omreglering av svenska spelmarknaden.Bra så.Men bakom ligger ett för Sverige Dyrt misstag..

SmålandsPosten - 31 jul 18 kl. 06:36

Direktsändning inte dyrt

Mikaela Gross (V) vill direktsända kommunfullmäktige. Niklas Jonsson (S) säger att det blir för Dyrt. Statsvetaren tycker att direktsändning kan vara en bra lösning.

Nya Wermlands Tidningen - 12 jul 18 kl. 11:34

Dyrt att bråka med polisen

En Karlskogabo i 30-årsåldern har fått ett strafföreläggande på 20 800 kronor för våldsamt motstånd..

Nyteknik - 06 jul 18 kl. 15:33

”Politikerna missar tekniken – det kommer bli dyrt”

DEBATT. Den som letar efter teknik i partiprogrammen får leta länge. Men det är teknik, teknisk forskning och teknisk utbildning som borde vara våra viktigaste valfrågor, skriver Anders Källström Högskolan i Skövde och Henric Widén, Sustainability Circle..

Nyteknik - 04 jul 18 kl. 10:23

Ett samtal – och några veckor senare har du en solcellsanläggning

Gamla föreställningar om att solceller skulle vara Dyrt, krångligt och fult stämmer inte längre. Det är en förlegad bild som solcellsinstallatören SVEA Solar motbevisar genom att göra det enklare att integrera förnybar energi i vår vardag..

UNT - 01 jul 18 kl. 00:30

Dyrt och riskabelt

Att flytta på myndigheter på det sätt regeringen gör ­minskar myndigheternas möjlighet att utföra sitt uppdrag och äventyrar rättssäkerheten, skriver Britta Lejon..

SR - 10 jul 18 kl. 17:07

Internationellt foder dyrt för bönder

Torkan tvingar många bönder att vända sig till andra länder för att få tag på djurfoder. Men att köpa hö och ensilage utifrån kan medföra problem..

Skånskan - 08 jul 18 kl. 07:00

Matlagning under bar himmel

Feature När Kristin Lagerqvist och hennes familj flyttade in i det charmiga huset i Varberg, uppfört tidigt 1900-tal, ärvde de också en vacker trädgård.
– Familjen som bodde här tidigare tillbringade mycket tid till sjöss och höll inte till så mycket i sin fina trädgård. Jag älskar trädgårdsliv, så vi började planera direkt.

YA - 08 jul 18 kl. 20:01

MP verkar ha tröttnat på att sitta i regering

Ingen kan tvivla på att Isabella Lövin har ett djupt engagemang i miljöfrågor. Men en vice statsminister måste ansvara för helheten och hennes tal i Almedalen tydde på MP har fått nog av Dyrt kompromissande och backar från det ansvaret..

Trelleborgs Allehanda - 08 jul 18 kl. 20:01

MP verkar ha tröttnat på att sitta i regering

Ingen kan tvivla på att Isabella Lövin har ett djupt engagemang i miljöfrågor. Men en vice statsminister måste ansvara för helheten och hennes tal i Almedalen tydde på MP har fått nog av Dyrt kompromissande och backar från det ansvaret..

Västerbottens Folkblad - 08 jul 18 kl. 07:00

Klimatpengar direkt ner i sjön

Att stoppa klimatförändringarna blir Dyrt. Stora investeringar för många miljarder krävs i sol- och vindkraft, klimatneutrala transport- och uppvärmningssystem, för att bara ta några exempel. Men att inte stoppa klimatförändringarna blir ännu dyrare.

DI - 06 jul 18 kl. 07:20

Här kostar en parkeringsplats sju miljoner

Dyrt att parkera?  Ja, i alla fall i Hongkong. Där kostar en parkeringsplats i snitt 2,5 miljoner kronor och nyligen såldes en plats för sju miljoner kronor.

DI - 07 jul 18 kl. 10:42

Fel frihetsgudinna på frimärke blev dyrt för amerikanska postverket

Skulptören skapade en kopia av Frihetsgudinnan i Las Vegas. Nu tilldöms han 3,5 miljoner dollar i ersättning efter att det amerikanska postverket av misstag använt en bild av Las Vegas-kopian på ett frimärke..

Barometern - 07 jul 18 kl. 06:00

Brister inom hästnäringen - ”Konsekvensen blir att färre har råd att driva sin verksamhet”

Brist på kunskap om kraven som ställs på arbetsgivare ställer till det för hästnäringen i Kalmar län. Enligt Arbetsmiljöverket kan det bli Dyrt för de som behöver anpassa sin verksamhet..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.