Drottninggatan

Tuesday, 19 June, 23:55

Nyheter om Drottninggatan

Sortering: Relevans | Senaste
Magazin24 - 28 maj 18 kl. 18:20

Parkeringsförbud på Drottninggatan

Justering och beläggningsarbeten påverkar bilister.

Expressen - 28 maj 18 kl. 14:36

Expressen förhandsvisar filmen Ocean´s Eight

Nu har du chansen som Expressenläsare att få se filmen Ocean´s Eight. Expressen bjuder på förhandsvisning den 13 juni kl 18.00 på biograf Skandia, Drottninggatan - Stockholm..

Magazin24 - 28 maj 18 kl. 16:55

Hållplats i Kungsör stängs av tillfälligt

Ombyggnation på Drottninggatan..

Expressen - 25 maj 18 kl. 16:17

Nu öppnar H&M första svenska Arket-butiken

H&M:s spökbutik på Drottninggatan i Stockholm är snart ett minne blott.Om drygt en vecka öppnar klädjätten sin första svenska Arket-butik i de tomma lokalerna..

DI - 25 maj 18 kl. 08:17

Arket öppnar i Stockholm 1 juni

H&M-gruppens varumärke Arket kommer att öppna sin första svenska butik den 1 juni. Butiken ligger på Drottninggatan i Stockholm och blir den nionde öppningen sedan varumärket lanserades i London, och online på 18 europeiska marknader, i augusti i fjol..

Länstidningen i Jämtland - 07 jun 18 kl. 09:06

Attacken på Drottninggatan ett terroristbrott eller inte – det är frågan som får sitt svar idag

Ska dådet på Drottninggatan i Stockholm i april förra året kallas för terroristbrott eller inte? Svaret på frågan kommer i dag. Då ska Stockholms tingsrätt meddela en dom i det uppmärksammade målet..

SR - 07 jun 18 kl. 03:00

Dom i målet om terrordådet på Drottninggatan i dag

I dag meddelas domen mot Rakhmat Akilov som är åtalad för terrorattentatet på Drottninggatan 7 april år 2017. Trots att Akilov har erkänt de flesta brotten så återstår flera frågor att besvaras..

SVT - 24 maj 18 kl. 06:33

Snart döms Akilov – drabbade berättar om rättegången i ny dokumentär

När Rakhmat Akilov inledde sin vansinnesfärd nerför Drottninggatan befann sig Marita Björkman och Raimo Mundér mitt i lastbilens väg. En ny SVT-dokumentär har följt dem under hela rättsprocessen – en resa som präglats av sorg och oro, men också lättnad. .

Dagens PS - 27 apr 18 kl. 09:14

Dagens snackis: Özz Nujen går bananas

Marcus Birro gräver fram det vitala ur morgonens ledarsidor och kör dagens snackis. I fokus i dag: Akilov, skolfusk, KD-krisen och Özz Nujen. Utanförskapet kan hysa terrorister
Terroristen på Drottninggatan skulle inte ens ha varit kvar i Sverige.

SVT - 24 maj 18 kl. 06:31

”Spring, spring, det kommer en lastbil”

Marita Björkman och Raimo Mundér var i Stockholm för att fira Maritas 60-årsdag. I stället drabbades de av dådet på Drottninggatan och blev en del av Sveriges kanske största rättegång någonsin..

SVT - 20 maj 18 kl. 16:40

Akilov: ”Vill inte såra de drabbades känslor”

SVT kan för första gången visa de filmade förhören inifrån rättegången om dådet på Drottninggatan. För att få ut filmerna från tingsrätten har SVT sökt och fått Akilovs medgivande..

Expressen - 22 maj 18 kl. 08:10

Ny satsning på polisen i kampen mot terrorism

Ett år efter terrordådet på Drottninggatan i centrala Stockholm – nu rekryteras ny personal till Nationella insatsstyrkan. Dessutom: Två nya helikoptrar köps in som ett led i den nationella terrorbekämpningen, skriver Sveriges Radio. .

NT - 08 maj 18 kl. 19:00

Klart: Så blir årets upplaga av Pride

Lördagen den 26 maj intar Prideparaden Norrköpings främsta paradgata – Drottninggatan..

Sydsvenskan - 22 maj 18 kl. 16:58

Polisbil inblandad i krock vid Amiralsgatan

En polisbil är inblandad i en olycka i korsningen Amiralsgatan och Drottninggatan..

Skånskan - 22 maj 18 kl. 16:57

Polisbil kolliderade i korsning

Malmö En polisbil har kolliderat med en annan bil i korsningen Amiralsgatan/Drottninggatan.Trafiken är påverkad på platsen och flera polispatruller är på plats för att hjälpa till vid trafikolyckan. I nuläget finns inga uppgifter om några personskador..

Nyan - 18 maj 18 kl. 19:27

280 brandkårister på Åland

Drygt 280 brandkårister samlas på Åland i helgen för Finlands svenska brand- och räddningsförbunds årliga kongress. Kongressen inleds lördag klockan 10.30 med parad från Servicegatan genom centrum och tillbaks.

SR - 04 jun 18 kl. 06:45

Forskare undersöker hur journalister påverkades av terrorn på Drottninggatan

Ett drygt år efter terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm kommer i veckan nu domen mot den åtalade. Många journalister rapporterade från händelsen och hur de påverkades och mådde av det ska nu undersökas i ett forskningsprojekt på Åbo Akademi i finska Vasa..

Helsingborgs Dagblad - 03 jun 18 kl. 14:59

Tre bilar i krock på Drottninggatan

På söndagen skedde en trafikolycka i korsningen Drottninggatan och Kronborgsvägen..

Helsingborgs Dagblad - 19 maj 18 kl. 08:30

8 550 000 kronor för 70-talshus i Helsingborg

Fastigheten på Drottninggatan 135A i Helsingborg har fått nya ägare..

Corren - 17 maj 18 kl. 22:42

En gripen efter misshandel i city

En väktare försökte stoppa ett pågående bråk mellan två män på Drottninggatan, Norrköping..

NT - 17 maj 18 kl. 22:42

En gripen efter misshandel i city

En väktare försökte stoppa ett pågående bråk mellan två män på Drottninggatan, Norrköping..

Skånskan - 15 maj 18 kl. 11:00

Passkaos – håller extra öppet

Malmö Det är enormt stort tryck på passexpeditionerna i landet inför årets sommarsemestrar. För att lätta trycket håller passexpeditionen på Drottninggatan extra öppet med drop in på lördag mellan klockan 8–14.
– Jag vill råda folk att vara där så tidigt som möjligt.

Expressen - 06 apr 18 kl. 11:52

Ebbas pappa kräver större skadestånd

Ebba Åkerlund,11, omkom i terrordådet på Drottninggatan.Hennes pappa Stefan har sedan dess riktat hård kritik mot regeringen och kräver ett större skadestånd.– Vi utreder vem som kan vara ansvarig utöver Akilov, säger hans advokat Thomas Bodström i ”Malou efter tio”..

Corren - 04 maj 18 kl. 17:02

Centrala gatan stängs av – på obestämd tid

Under dagen upptäcktes flera stora sprickor i asfalten på Drottninggatan i Linköping..

Jönköpingsnytt - 03 maj 18 kl. 18:24

Kaos och köer vid dubbla arbeten

Arbetet vid Torparondellen har kommit igång i veckan, vilket rör till det vid Barnarpsgatan. Dessutom pågår ett arbete på Drottninggatan vilket gör att köerna på Barnarpsgatan ringlade sig långa under torsdagen.
.

Expressen - 02 maj 18 kl. 11:27

Rättegången mot Akilov avslutas

Nu avslutas rättegången efter terrordådet på Drottninggatan.Den sista eftermiddagen vigs åt försvarsadvokaten Johan Eriksson.Hans uppdrag: Att lägga fram en slutplädering som räddar Rakhmat Akilov undan livstidsstraff och utvisning..

Corren - 08 maj 18 kl. 07:00

Bygget kan ha orsakat sprickorna

Sprickorna i asfalten på Drottninggatan kan ha orsakats av det byggarbete som pågår i kvarteret..

SVT - 07 apr 18 kl. 08:14

Ebbas mamma ordnar minneskonsert på årsdagen av terrordådet i Stockholm

Ebba Åkerlund, 11, blev ett av dödsoffren på Drottninggatan förra året. I kväll ordnar mamma Jeanette en minneskonsert i dotterns namn. – Årsdagen kommer att vara svår att ta sig igenom, säger hon..

Dagens PS - 07 maj 18 kl. 08:54

Marcus Birro: ”SD får hård kritik – med all rätt”

Att det ska bli en slags plikt att anmäla människor är att gå alldeles för långt, skriver Marcus Birro i dagens ledarkoll.  Partiledardebatt i SVT Det var partiledardebatt i SVT igår och löftena och beskyllningarna steg som svart oförsonlig rök mot taket. Så här skriver Expressen: ”Erfarenheten av den gångna mandatperioden visar inte bara migrationens svåra gråskalor, utan också att denna fråga inte ska diktera alla andra.

Expressen - 21 apr 18 kl. 14:00

Anna Lindmarker om att få sitt äktenskap att hålla

Mitt under sändningen efter terrordåden på Drottninggatan bad Anna Lindmarker om ursäkt för att hon också hade fokus på telefonen som hon sms:ade med vuxne sonen på medan han försökte ta sig hem genom tumultet i Stockholm.– Det var ganska många som hörde av sig och uttryckte uppskattning över det: att jag satt där både i egenskap av mamma och nyhetsankare. Jag är i första hand människa, i andra hand programledare, säger "TV4 Nyheterna"-stjärnan i en stor intervju där hon också berättar om hur otroligt kär hon är i sin man Lasse, om lönekampen och om blygheten under uppväxten i Ryssland och USA..

SVT - 03 maj 18 kl. 11:47

Detta har hänt: Tre misstänks för förberedelse till terrorbrott

Tre män har begärts häktade på sannolika skäl misstänka för förberedelse till terroristbrott. Personerna anhölls på Valborgsmässoafton, två av dem är uzbeker och den tredje från Kirgizistan. Minst en av dem ska ha haft kontakt med Rakhmat Akilov som låg bakom terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm förra april, enligt nyhetsbyrån TT..

Expressen - 07 apr 18 kl. 14:11

Fyra vakter och väktare berättar – så var det att jobba under terrordådet

Ungefär tjugo vakter och väktare från Securitas var på plats när Rakhmat Akilov dödade fem personer på Drottninggatan i Stockholm.Ett år efter terrordådet berättar fyra av dem om de hemska minnesbilderna.– Hon var så trasig, den här kvinnan.

Blekinge Läns tidning - 04 maj 18 kl. 17:48

Tradition i studenttider

Varje år går alla blivande studenter längs Drottninggatan till gubben Rosenbom..

Nya Wermlands Tidningen - 09 apr 18 kl. 12:05

Gymnasium läggs ned – brist på pengar

Folkuniversitetet lägger ned Almaakademin på Drottninggatan i Karlstad.Runt 120 gymnasieelever drabbas.– Det är fruktansvärt, säger en förälder..

DN - 02 maj 18 kl. 17:39

Unika skadeståndskrav efter terrordådet på Drottninggatan

Fokus låg på skadestånd när målsägarna höll sina slutpläderingar i Akilovrättegången. Kraven, som tillsammans är i storleksordningen 20 miljoner kronor, är unika på flera sätt. – Det här är obruten mark, säger Mårten Schultz, professor i civilrätt..

Skånskan - 03 maj 18 kl. 09:35

Misstänkta terrorister begärs häktade

Sverige Tre personer som sedan i måndags suttit anhållna misstänkta för att sannolikt ha planerat terrorbrott kan häktas under torsdagen.Häktningsförhandlingen kommer att äga rum i Solna tingsrätt under eftermiddagen. Samtliga ska enligt uppgifter vara från Uzbekistan och minst en av de misstänkta ska ha kopplingar till terroristen Rakhmat Akilov.

DN - 02 maj 18 kl. 17:39

Akilovrättegången: Försvaret ifrågasätter terrorbrott

Vissa vittnesmål är inte tillförlitliga och övervakningsbilder räcker inte för fällande dom. Och är lastbilsattacken på Drottninggatan ett terrorbrott. Det ifrågasätter Rakhmat Akilovs försvarsadvokat Johan Eriksson i sitt slutanförande.

SVT - 02 maj 18 kl. 16:13

Åklagaren: Övertygad att detta kommer bedömas som ett terroristbrott

Åklagare Hans Ihrman tror att domen mot Rakhmat Akilov kommer fastslå att attacken på Drottninggatan den 7 april förra året var ett terroristbrott. Han menar att bevisningen varit god från början och att rättegången snarare stärkt bevisningen för terrorbrott..

Helsingborgs Dagblad - 02 maj 18 kl. 10:00

Nya ägare till fastighet Drottninggatan i Helsingborg

Huset på 172 kvadratmeter en gåva..

SR - 02 maj 18 kl. 09:13

Terrordådet på Drottninggatan – nu avslutas rättegången

Efter mer än två månader avslutas nu tingsrättsförhandlingen mot Rakhmat Akilov. I dag håller målsägarbiträdena och försvaret slutpläderingar. Förhandlingen i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt kan avslutas i eftermiddag.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.