Drivs

Saturday, 25 January, 04:41

Nyheter om Drivs

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 04 jan 20 kl. 05:00

Nya bussdepåer planeras

Malmö Både stadsbussarna och regionbussarna blir fler framöver. Inte minst de som Drivs av el, vilket gör att laddbehovet ökar.
Skånetrafiken planerar därför för tre nya bussdepåer i Malmö och Lund, byggen där upphandling av projektledare just nu pågår.

Barometern - 03 jan 20 kl. 17:00

Tåg som drivs på optimism

Dyra investeringar löper stor risk att bli obrukbara..

PrivataAffärer - 03 jan 20 kl. 08:07

Danske Bank spår ”tillväxtrecession”

”På många sätt påminner situation om den 2012 under ‘eurokrisen’, då kvartalsvis BNP-tillväxt sjönk strax under noll en period. Vi räknar med en repris på detta de kommande kvartalen”, skriver banken. Sveriges BNP väntas öka 0,9 procent i år och 1,5 procent 2021.

Nyteknik - 02 jan 20 kl. 08:04

Nu är förnybar energi dominerande i Storbritannien

Storbritannien, kolkraftverkens födelseland, hade under 2019 för första gången producerat mer el från fossilfria kraftverk än från kraftverk som Drivs av fossila bränslen, uppger elbolaget National Grid..

UT - 02 jan 20 kl. 06:00

Kylda maten kryddas med rutin och passion

Stressigt och delvis tungarbetat, absolut. Men de som lagar maten i köket på URC (gamla Hester) i Ulricehamn Drivs av en vilja och intresse av att laga god mat. – Det roligaste är alla de positiva reaktioner som vi får från dem som äter av det vi lagar till, säger Caroline Lundkvist..

Helsingborgs Dagblad - 01 jan 20 kl. 01:59

Mer fossilfri el i Storbritannien

Storbritannien, kolkraftverkens födelseland, hade under 2019 för första gången producerat mer el från fossilfria kraftverk än från kraftverk som Drivs av fossila bränslen, uppger elbolaget National Grid. Vind-, sol-, vatten- kärn- och importerad kraft s.

GöteborgsPosten - 01 jan 20 kl. 01:59

Mer fossilfri el i Storbritannien

Storbritannien, kolkraftverkens födelseland, hade under 2019 för första gången producerat mer el från fossilfria kraftverk än från kraftverk som Drivs av fossila bränslen, uppger elbolaget National Grid..

Skånskan - 31 dec 19 kl. 20:00

Betydelsefull träffpunkt jubilerar

HÖRBY Hösten 2009 startade Lars Reis ett Afasikafé i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler i Hörby för att bryta isoleringen och för att personer med afasi ska ha någonstans att träffas.
Nu har verksamheten varit igång i tio år. Måndagsträffarna är ett välkommet avbrott i vardagen för besökarna.

UNT - 29 dec 19 kl. 15:00

Professorn som drivs av berättelser

Uppländsk landsbygd och vänskap står i centrum i didaktikprofessorn Silvia Edlings romandebut..

Skånskan - 28 dec 19 kl. 15:30

Flygentusiaster vill fortsätta att vara ideella

ESLÖV Entusiasterna i Eslövs flyg- och hemvärnsmuseum har inget emot att Eslövs flygfält utvecklas.
– Jag förutsätter att det inte byggs bostäder på flygfältet. Men det skulle vara roligt och ett lyft både för flygfältet och Eslövs kommun om Blackwing kunde etablera sig här, säger sekreteraren Kenneth Malmström.

Expressen - 28 dec 19 kl. 12:06

Ivanka Trumps beslut om framtiden: Barnen bestämmer

Ivanka Trump vill inte lämna några garantier för att hon blir kvar i Washington DC om hennes pappa Donald åter väljs till USA:s president nästa år.Den 38-åriga presidentdottern säger i en intervju med CBS att det är upp till barnen hur det blir i framtiden.– Jag Drivs först och främst av mina barn och deras glädje och välmående, säger Ivanka..

SVT - 28 dec 19 kl. 00:57

De vill skapa fraktfartyg för bilar

Sjöfarten står för mer än två procent av världens koldioxidutsläpp och stora fartyg kan göra av med tiotusentals liter olja på ett dygn. För att få ner utsläppen försöker nu ett svenskt projekt skapa fraktfartyg som Drivs med segel..

ÖstersundsPosten - 26 dec 19 kl. 09:16

Klövsjö stenugnsbageri firar tio år: ”Jag drivs av envishet”

Den 20 december 2009 slog dörrarna till upp till det lilla bageriet i Klövsjö by. Fokus låg då –....

GöteborgsPosten - 24 dec 19 kl. 10:08

Här är rymdprojekten som Västsverige ska driva

Ministern om satsningarna framåt. Klimatsatellit Drivs av Sverige. Såväl vinnare och förlorare i Västsverige..

Expressen - 23 dec 19 kl. 20:06

Jessica öppnar sin gård för ensamma under julen

På gården i Ösarp står dörrarna öppna för julfirande. I år väntas 42 gäster komma till hästgården som Drivs av Jessica Enoksson.– Jag har själv varit ensam och haft det tufft och det driver mig, säger hon..

Skånskan - 23 dec 19 kl. 05:00

Ung ledare drivs av att väcka intresse för naturen

Hemmestorp Ebba Jönsson, 20, från Hemmestorp, föddes i princip in i Friluftsfrämjandet och i dag axlar hon uppdraget som ungdomsledare i den lokala avdelningen Sövde-Blentarp och brinner för att få både vuxna och barn mer intresserade av naturen.
Och för det får hon också Lions ungdomsstipendium 2019.Ebba Jönsson har växt upp med naturen intill husknuten på den gamla lantbruksgården i Hemmestorp.

Skånskan - 21 dec 19 kl. 10:10

Familj, fisk och fotboll

Som ordförande drar han tunga lass i både Österlen FF och Skillinge IF. Som ideell ledare har han verkat i snart 50 år.
– Jag har lagt ner hela mitt liv i idrotten, konstaterar Tom Ekström, som av Ystads Idrottsjournalisters Klubb utsetts till 2019 års idrottsledare i sydöstra Skåne.

Skånskan - 20 dec 19 kl. 15:18

Offrens rätt först

När man talar om brott och straff hamnar fokus alltför ofta på gärningsmännen. Det är välkommet att regeringen i någon mån vill flytta fokus till brottsoffren genom att höja skadeståndet till brottsoffer och förändra reglerna för hur pengarna Drivs in och utbetalas, till offrens fördel. Morgan Johansson talar om en signifikant höjning av ersättningarna framöver, vilket är en god idé ur rättviseperspektiv.

Cornucopia - 20 dec 19 kl. 13:09

DI: Sekretessbelagd rapport - Ringhals 1 & 2 är visst lönsamma att driva vidare

Dagens Industri avslöjar att en sekretessbelagd ("hemligstämplad") intern rapport i det statligt helägda energibolaget Vattenfall redan 2016 visade att kärnkraftsreaktorerna Ringhals 1 & 2 är lönnsamma att driva vidare.
Rinnghals 1, 2, 3 och 4 i någon ordning.Vattenfall sekretessbelade alltså en intern rapport 2016, som visade på att reaktorerna Ringhals 1 & 2 var lönsamma att fortsätta driva till år 2026 och 2036.

Länstidningen i Jämtland - 20 dec 19 kl. 09:00

Därför tar Årebon över som ordförande för skidtunneln i Gällö – "Det kommer inte bli lätt"

Skidtunnel i Gällö, som Drivs i bolagsform under namnet Midsweden 365, får en ny....

PrivataAffärer - 19 dec 19 kl. 06:50

Valuegard: Stor ökning av bopriserna i november

Bostadspriserna har stigit 0,5 procent under den senaste tremånadersperioden och stigit 4,5 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter steg 0,4 procent i november jämfört med föregående månad, medan villapriserna steg 0,2 procent. Säsongsrensat steg priserna på bostadsrätter 1,6 procent, medan villapriserna steg 0,9 procent.

Skånskan - 18 dec 19 kl. 15:30

Tummen upp för ny gård

STAFFANSTORP Lagom till första advent invigdes Staffanstorps nya fritidsgård.
Nu har den varit öppen i ett par veckor och ungdomarnas omdömen är mest positiva.– Här är fint och fräscht, mysigt.

PrivataAffärer - 18 dec 19 kl. 10:28

Penser: Sälj Avanza

Enligt Penser har Avanza en stark tillväxt av nya kunder och ett nettoinflöde av tillgångar under förvaltning på 10 procent. Resultatet Drivs dock till stor del av distributionsavgifter på fonder, där lågprisaktörer som SAVR har kommit in på marknaden. Värderingen av aktien är enligt Penser redan hög, med ett p/e-tal på 31 för 2020.

Skånskan - 18 dec 19 kl. 05:00

Nedskärningar kan drabba OB-förskolan

Rydsgård Moderaterna vill att samma elevpeng ska gälla för OB-förskolan Nattviolen i Rydsgård som de andra förskolorna. Det kan leda till att nedskärningar måste ske i verksamheten nästa år.På skol- och utbildningsutskottets möte i förra veckan skulle beslut tas om elevpengen till förskola och fritids.

Skånskan - 17 dec 19 kl. 16:30

Tror valfriheten kan bli dyrköpt

STAFFANSTORP Socialdemokraterna befarar att införandet av LOV, lagen om valfrihet, på särskilt boende kan bli en dyr affär för kommunen.S deltog inte i fullmäktigebeslutet om ersättningsnivåer i LOV-systemet utan lämnade i stället ett särskilt yttrande i ärendet.
Här pekar man på att S redan 2015 reserverade sig mot beslutet att införa LOV i kommunen.

Skånskan - 14 dec 19 kl. 14:00

De räddade gården och skapade ett boende för gäster

bostad Allt fler resande väljer att övernatta hemma hos lokalbefolkningen. Melany och Anders Dieterle i Bara välkomnar gäster från när och fjärran.Melany och Anders byggde två semesterlägenheter i sin U-formade korsvirkesgård efter att ha drabbats av en brand precis när de hade börjat renovera.

Skånskan - 14 dec 19 kl. 05:00

Förskolebarnen tackade gud för maten

eslöv På Emmabo förskola har barnen bett bordsbön och bibelns ord har blandats in i undervisningen. Men efter en tillsyn har kommunen reagerat.Eslövs kommun genomför regelbundet tillsyn av förskolorna inom kommunen, även de fristående.

Skånskan - 13 dec 19 kl. 14:23

Nu börjar elbussarna rulla i Trelleborg

TRELLEBORG Från och med söndag kommer alla stadsbussar i Trelleborg att köras på el.Den 15 december är det premiärdags för Skånetrafikens elbussar i all stadsbusstrafik i Trelleborg. Renare luft, en tystare stad tillsammans med en bekvämare resa utlovas.

SmålandsPosten - 12 dec 19 kl. 04:00

Christer drivs av nya mål

I år kan Christer Svensson fira inte mindre än 30 år som gångare. Att hans 50-årsdag infaller i helgen utgör inget hinder för tävling. Då springer Christer 24 timmar i Tipshallen på PRT, Personliga rekordens tävling, som han ordnat i sju år..

Skånskan - 11 dec 19 kl. 18:30

Matservering får fortsätta nästa år

STAFFANSTORP Pilegårdens restaurang ska servera mat även 2020 men tvingas hålla sommarstängt under ett par månader.Beskedet gavs när kommunfullmäktige på onsdagen återupptog sitt icke avslutade budgetmöte i november. Då hann man bara klubba utbildningsnämndens ram för 2020.

SmålandsPosten - 11 dec 19 kl. 06:48

E-flyget har fått luft under vingarna

Världens första kommersiella eldrivna flygplan har lyft. Bolaget bakom e-planet hoppas nu kunna bygga om alla sina flygplan så att de Drivs av batterier..

Nyteknik - 11 dec 19 kl. 07:23

Första kommersiella eldrivna flygplanet har lyft

Världens första kommersiella eldrivna flygplan har lyft. Bolaget bakom e-planet hoppas nu kunna bygga om alla sina flygplan så att de Drivs av batterier..

Kristianstadsbladet - 11 dec 19 kl. 05:18

E-flyget har fått luft under vingarna

Världens första kommersiella eldrivna flygplan har lyft. Bolaget bakom e-planet hoppas nu kunna bygga om alla sina flygplan så att de Drivs av batterier..

BT - 11 dec 19 kl. 05:18

E-flyget har fått luft under vingarna

Världens första kommersiella eldrivna flygplan har lyft. Bolaget bakom e-planet hoppas nu kunna bygga om alla sina flygplan så att de Drivs av batterier..

Sydöstran - 11 dec 19 kl. 05:18

E-flyget har fått luft under vingarna

Världens första kommersiella eldrivna flygplan har lyft. Bolaget bakom e-planet hoppas nu kunna bygga om alla sina flygplan så att de Drivs av batterier..

Blekinge Läns tidning - 11 dec 19 kl. 05:18

E-flyget har fått luft under vingarna

Världens första kommersiella eldrivna flygplan har lyft. Bolaget bakom e-planet hoppas nu kunna bygga om alla sina flygplan så att de Drivs av batterier..

Sydsvenskan - 11 dec 19 kl. 05:18

E-flyget har fått luft under vingarna

Världens första kommersiella eldrivna flygplan har lyft. Bolaget bakom e-planet hoppas nu kunna bygga om alla sina flygplan så att de Drivs av batterier. Piloten och entreprenören Greg McDougall satte sig bakom spakarna, satte i gång motorn och gjorde e.

Barometern - 11 dec 19 kl. 05:18

E-flyget har fått luft under vingarna

Världens första kommersiella eldrivna flygplan har lyft. Bolaget bakom e-planet hoppas nu kunna bygga om alla sina flygplan så att de Drivs av batterier..

SmålandsPosten - 11 dec 19 kl. 05:18

E-flyget har fått luft under vingarna

Världens första kommersiella eldrivna flygplan har lyft. Bolaget bakom e-planet hoppas nu kunna bygga om alla sina flygplan så att de Drivs av batterier..

YA - 11 dec 19 kl. 05:18

E-flyget har fått luft under vingarna

Världens första kommersiella eldrivna flygplan har lyft. Bolaget bakom e-planet hoppas nu kunna bygga om alla sina flygplan så att de Drivs av batterier..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.