Draghi

Sunday, 24 June, 03:52

Nyheter om Draghi

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 31 maj 18 kl. 20:00

Johanna Jeansson: Italiensk risk växer med räntan

Utsikterna för Italien vilar i händerna på oberäkneliga politiker, en snabbfotad räntemarknad, men också på Mario Draghi. På sikt är det räntor och tillväxt som är den största risken för skuldutvecklingen i euroområdets tredje största ekonomi..

DI - 31 maj 18 kl. 15:22

Håll koll på Draghi i sommar

Politiskt stök i Italien försvårar för den europeiska centralbanken att dra tillbaka sina stimulansåtgärder och därmed kan också Riksbanken påverkas. Det säger Anna Öster, chefsekonom på Länsförsäkringar, och Olof Manner, analyschef på Swedbank, i Di:s podd Makrorådet. .

PrivataAffärer - 26 apr 18 kl. 14:46

"Dämpad men solid tillväxt"

Data pekar mot att expansionen i euroområdets ekonomi dämpas, men att tillväxten fortsatt är solid och brett baserad. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid en presskonferens efter ECB:s räntebesked på torsdagen....

DI - 26 apr 18 kl. 05:00

Detta händer torsdag 26 april

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Kungsleden (kl 7.00), New Wave (kl 7.00), Nokia (kl 7.

DI - 07 mar 18 kl. 15:31

Kalender: Detta händer torsdag 8 mars

RAPPORTER FIRST NORTH - Hövding, Tempest Security ÖVRIGA NORDEN - G4S ÖVRIGA UTLÄNDSKA - Continental, Drägerwerk, Navistar (före USA-börsernas öppning) STÄMMOR - Amer Sports, DSV, TDC, Wärtsilä, Örsted BÖRSSTATISTIK - Ica: publicerar månadsförsäljning i Sverige för febr kl 8.45 EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM - Initiator Pharma: första dag för handel utan teckningsrätt i nyemission  - Precisionsmetall: anmälningstid i nyemission avslutas  EXKLUSIVE UTDELNING - K2A (5:00 kr i preferensaktie kvartalsvis) MAKROSTATISTIK - Japan: BNP (def) 4 kv kl 0.50 - Japan: bytesbalans januari kl 0.

DI - 26 apr 18 kl. 14:46

Mario Draghi: Räkna med dämpad – men solid – tillväxt

Data pekar mot att expansionen i euroområdets ekonomi dämpas, men att tillväxten fortsatt är solid och brett baserad.  Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid en presskonferens efter ECB:s räntebesked på torsdagen..

DI - 26 apr 18 kl. 15:15

Draghi varnar för handelskonflikter

Påverkan från protektionism verkar än så länge inte vara så stor, men handelskonflikter har djupgående och snabb inverkan på förtroendet.  Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid en presskonferens efter ECB:s räntebesked på torsdagen..

Helsingborgs Dagblad - 26 apr 18 kl. 13:47

Draghi skakar av sig tillväxtbakslag

En kall vinter, stora strejker och en tidig påsk har bromsat in tillväxten i eurozonen. Men Mario Draghi, chef för Europeiska centralbanken (ECB), är inte oroad för att det ska få några penningpolitiska effekter. – Den underliggande kraften i eurozonens.

Affärsvärlden - 27 feb 18 kl. 07:37

Draghi: Det pågår inget valutakrig

Det pågår inget valutakrig i världen, men ECB-rådet oroas av att ökad volatilitet i växelkurserna kan leda till en oönskad åtstramning av finansieringsförhållandena i euroområdet..

DI - 26 feb 18 kl. 17:44

ECB oroas över effekter av ökad volatilitet i växelkurserna

Det pågår inget valutakrig i världen, men ECB-rådet oroas av att ökad volatilitet i växelkurserna kan leda till en oönskad åtstramning av finansieringsförhållandena i euroområdet. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid den kvartalsvisa utfrågningen i Europaparlamentets ekonomiska utskott på måndagen..

DI - 26 feb 18 kl. 05:00

Kalender: Det händer måndag 26 februari

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Fagerhult NGM - ASTG, Exeotech invest, Medica Natumin (före börsöppning), Net Trading (ändrat datum från 28/2) FIRST NORTH - Ipco (kl 7.30), Index Pharma (kl 8.00), Genovis (kl 8.

Dagens PS - 29 jan 18 kl. 10:09

Varningen: Börsrallyt kommer att få ”abrupt slut”

Tradingfirman ser oroligt på när börsen ångar på och spår vändning. ”Men man vet aldrig exakt när detta sker”. S&P 500 ångar på uppåt och är nu inte långt från 3.

DI - 11 apr 18 kl. 13:43

Draghi: Inflationen stiger i takt med ekonomiförbättring

Lönerna och inflationen i euroområdet kommer att stiga i takt med att ekonomin förbättras. Det sade ECB-chefen Mario Draghi i ett tal på onsdagen, enligt Bloomberg News..

DI - 14 dec 17 kl. 14:44

Draghi: Stimulans behövs för att lyfta inflationen

Indikatorerna signalerar en mycket stark takt i den ekonomiska tillväxten i euroområdet, men det inhemska pristrycket är fortsatt dämpat och det behövs fortsatt riklig stimulans för att lyfta inflationen.  .

PrivataAffärer - 14 dec 17 kl. 14:46

EU fortsätter med stimulanser

Indikatorerna signalerar en mycket stark takt i den ekonomiska tillväxten i euroområdet, men det inhemska pristrycket är fortsatt dämpat och det behövs fortsatt riklig stimulans för att lyfta inflationen. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid en....

DI - 14 mar 18 kl. 09:25

Draghi: Behöver fler bevis för inflationsuppgång

ECB behöver mer bevis för att inflationen stiger mot målet, även om förtroendet för inflationsbanan har ökat.  Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid ett event i Frankfurt på onsdagen, enligt Bloomberg News och Reuters..

DI - 23 nov 17 kl. 17:18

Draghi på tysk sida i bankunionstriden

Efter Nordeas flyttbesked har fler röster höjts för att Sverige bör ansluta till EU:s bankunion. Men projektet är långt ifrån fullbordat och hotas av tysk regeringskris. Nu har ECB-chefen gett sig in i den infekterade debatten på tysk sida..

DI - 20 nov 17 kl. 15:24

Draghi: Ännu inga övertygande tecken på uppåttrend i inflation

Den ekonomiska expansionen är fortsatt solid och brett baserad i alla länder och sektorer, främst drivet av inhemsk efterfrågan. Men trots den starka ekonomiska återhämtningen har inflationsdynamiken ännu inte visat några övertygande tecken på någon uppåttrend..

DI - 26 feb 18 kl. 16:21

Draghi: Inga tydliga tecken på uthålligt stigande inflation

Inflationen har ännu inte visat några övertygande tecken på en uthållig uppåtgående trend, och den underliggande inflationen är fortsatt dämpad.  Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid den kvartalsvisa utfrågningen i Europaparlamentets ekonomiska utskott på måndagen enligt..

DI - 10 okt 17 kl. 16:35

Johanna Jeansson: Resor ger ränteångest

För att Stefan Ingves, Mario Draghi och deras kollegor ska våga höja räntan behövs stadiga tecken på att pristrycket är på väg upp. Men centralbankernas analys försvåras när det är tillfälliga faktorer som lyfter inflationen..

Affärsvärlden - 25 sep 17 kl. 16:49

Draghi: QE-besluten kommer troligen i oktober

ECB-rådet kommer troligen att diskutera huvuddelen av besluten om förändringen av tillgångsköpsprogrammet vid oktobermötet..

Affärsvärlden - 22 sep 17 kl. 11:31

Draghi: Inte mycket risker mot den finansiella stabiliteten

Det har inte synts mycket risker mot den finansiella stabiliteten i euroområdet. Det finansiella systemet är mycket mer uthålligt nu tack vare reformer..

Dagens PS - 08 sep 17 kl. 11:14

Dollarraset fortsätter

Handlas på lägsta nivån sedan 2015. Dollarn handlas på fredagen fortsatt vid den lägsta nivån mot euron sedan början av 2015 i spåren av Europeiska centralbankens penningpolitiska besked under gårdagen. Ordföranden Mario Draghi signalerade under torsdagens pressträff att ECB kan komma att börja minska på sitt obligationsköpsprogram under hösten.

DI - 07 sep 17 kl. 16:32

Räntor och valutor: Euron stärktes efter Draghis besked

Europaräntorna sjönk, medan euron stärktes efter att ECB-chefen Mario Draghi sagt att eurons kurssvängningar är en källa till osäkerhet som kräver bevakning på grund av sin påverkan på prisutvecklingen, men att ECB:s utsikter på medllång sikt är oförändrade. Han flaggade också för att QE-beslut troligtvis kommer i oktober..

DI - 07 sep 17 kl. 14:53

ECB: Oförändrade utsikter på medellång sikt

De medelfristiga utsikterna för euroområdet är i stort sett oförändrade, trots tillväxten var högre än väntat under årets första halva. Den ökade volatiliteten i euron är en källa till osäkerhet och något som ECB övervakar. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid en presskonferens efter ECB:s räntebesked på torsdagen..

Ekonomistas - 23 aug 17 kl. 07:51

Karolina Ekholm recenserar ”Adults in the room”

I detta gästinlägg recenserar Karolina Ekholm, statssekreterare till finansminister Magdalena Andersson och professor i nationalekonomi, Adults in the Room av Yanis Varoufakis, Greklands före detta finansminister och tillika professor i nationalekonomi. 
Sommarens mest spännande läsning har utan tvekan varit Yanis Varoufakis bok om sin korta tid som grekisk finansminister i den Syrizaledda regering som tillträdde i januari 2015 (Adults in the Room. My Battle with Europe’s Deep Establishment, Bodley Head, 2017).

DI - 26 aug 17 kl. 18:01

Börsens hopp – dans i otakt

Det är lätt att oroa sig för snedsteg när centralbankerna ska rulla tillbaka de senaste årens ovanligt expansiva penningpolitik. Lugnast för börsen och räntemarknaden blir om Mario Draghi och Janet Yellen dansar i otakt mot utgången.  .

DI - 25 aug 17 kl. 21:00

Arvid Åhlund: Bankernas globala reträtt är ett sundhetstecken

I torsdags gick startskottet för den årliga centralbankskonferensen i Jackson Hole, allmänt sedd som världens viktigaste. Både Federal Reserve-chefen Janet Yellen och ECB-chefen Mario Draghi talar..

DI - 25 aug 17 kl. 15:14

USA-börser: Blickar riktas mot Jackson Hole - uppgång väntas

USA-börserna väntas öppna något uppåt på fredagen. Investerarnas blickar är riktade mot Jackson Hole, där både Fed-chefen Janet Yellen och ECB-chefen Mario Draghi finns bland talarna vid konferensen..

DI - 22 aug 17 kl. 08:15

Asienbörser: Rapporter bidrar positivt i väntan på Jackson Hole

De ledande Asienbörserna noterade överlag stigande kurser på tisdagen. På finansmarknaderna råder en väntan inför centralbanksmötet i Jackson Hole senare i veckan där bland annat Janet Yellen och Mario Draghi talar.   Starka bolagsrapporter drog upp indexet i Hongkong..

DI - 16 aug 17 kl. 11:21

Räntor och valutor: Eurotapp efter Draghi-dämpning

Europaräntorna handlas högre på onsdagen, medan euron tappade på ECB-uppgifter. Fokus ligger annars på Fed-protokollet senare i kväll..

DI - 20 jul 17 kl. 19:52

Gabriel Mellqvist: ECB ser ljus i tunneln

ECB ser allt ljusare på den ekonomiska utvecklingen i Europa. Men de goda nyheterna bidrar samtidigt till att Mario Draghi, som hade silkesvantarna på under torsdagens presskonferens, satte fart på euron mot sin vilja..

DI - 20 jul 17 kl. 16:50

Räntor och valutor: Euron stärks - trots duvaktiga toner från ECB

Euron stärktes på torsdagen trots vad analytiker såg som duvaktiga budskap från ECB-chefen Mario Draghi, och tog därmed igen de senaste två dagarnas tapp..

DI - 20 jul 17 kl. 14:44

Draghi: Ekonomin behöver fortsatt stöd

ECB-rådet anser att riskerna mot tillväxten i stort sett är balanserade och inkommande data bekräftar fortsatt en allt starkare ekonomi..

Affärsvärlden - 20 jul 17 kl. 14:42

Draghi: Behövs fortfarande stimulans

Fortsatt dämpat inflationstryck gör att penningpolitisk stimulans alltjämt är nödvändig, menar ECB-chefen..

DI - 13 jul 17 kl. 13:47

EBC-chef till Jackson Hole i augusti

ECB-chefen Mario Draghi ska tala vid Federal Reserves konferens i Jackson Hole i augusti..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.