Draghi

Monday, 10 December, 16:13

Nyheter om Draghi

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 10 nov 18 kl. 09:03

Draghi redo lätta Italiens börda

Tonen mellan EU och Italien hårdnar ytterligare. Men någon kris är det ännu inte och övriga Sydeuropa tycks inte smittas. Dessutom talar mycket för att ECB står redo att rycka en nygammal kanin ur hatten när de inte längre ska köpa statspapper..

DI - 07 nov 18 kl. 12:10

ECB-chefen vill se skärpt budgetdisciplin från Italien

ECB-chefen Mario Draghi uppmanade vid det senaste eurogruppsmötet Italien att hålla en än mer strikt budgetdisciplin än vad EU-reglerna kräver. Det uppger källor till Reuters..

DI - 25 okt 18 kl. 15:54

Mario Draghi räds inte bred nedgång i tillväxten

Momentum är något svagare, men det handlar inte om någon nedgång. Indikatorer ligger fortsatt över de långsiktiga genomsnitten. .

DI - 25 okt 18 kl. 13:46

ECB vilar på hanen – första räntehöjning nästa år

Precis som väntat låter ECB räntorna vara vid oktobermötet. Stödköpsprogrammet ska avslutas till årsskiftet och första under det sista kvartalet nästa år räknar Mario Draghi och hans kollegor med att kunna klubba igenom en räntehöjning..

DI - 12 okt 18 kl. 10:59

Mario Draghi väntar sig bättre fart på inflationen i år

Euroområdets ekonomi fortsätter att expandera på ett brett sätt och ekonomiska indikatorer tyder på att detta, generellt, kommer att fortsätta..

DI - 24 sep 18 kl. 16:32

Räntor och valutor: Kronan något ned – Europaräntor ökar

Euron stärktes och europaräntorna steg på måndagen efter att ECB-chefen Mario Draghi uttalat sig något mer hökaktigt än väntat om den underliggande inflationen.  Vid svensk stängning handlades euron strax under 1:18 mot dollarn. .

DI - 24 sep 18 kl. 16:34

ECB-chefen: EU kommer inte lämna Irland i sticket

Det är osannolikt att EU skulle lämna Irland i sticket vid en hård brexit. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid den kvartalsvisa utfrågningen i Europaparlamentets ekonomiska utskott på måndagen. .

DI - 24 sep 18 kl. 15:50

ECB väntar sig ingen större effekt av en hård brexit

ECB väntar sig ingen större effekt av en hård brexit, utom för centralt clearade derivat. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid den kvartalsvisa utfrågningen i Europaparlamentets ekonomiska utskott på måndagen. .

PrivataAffärer - 21 sep 18 kl. 10:30

Euroområdets avkastningskurvor talar för ekonomisk expansion

En typisk avkastningskurva för ett land visar centralbankens dagslåneränta (som representerar dagliga lån mellan banker) och räntorna på alla statsobligationer, med löptider från en månad till 10, 30, 50 år – eller mer. Vanligtvis anser analytiker att en ”brant” avkastningskurva, som innebär att räntan för lån med lång löptid är högre än lån med kort löptid, är ett gott tecken för ekonomin. Under den senaste tiden har USA:s avkastningskurva blivit plattare eftersom gapet mellan de långsiktiga och kortsiktiga räntorna har blivit mindre.

DI - 19 sep 18 kl. 16:07

ECB-chefen vill ha fler instrument för att stabilisera ekonomin

Finanskrisen visade att bristande finanspolitiskt utrymme, för att stabilisera ekonomin, kan skapa en ond cirkel av låg tillväxt, vidgade räntespreadar och förluster i banksektorn. Det kan i sin tur leda till finansiell fragmentering. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid ett anförande i Berlin på onsdagen, enligt Bloomberg News..

GöteborgsPosten - 13 sep 18 kl. 15:19

ECB sänker tillväxtprognosen

Europeiska centralbanken (ECB) sänker tillväxtprognosen för eurozonen till 2 procent i år och 1,8 procent 2019. Enligt ECB-chefen Mario Draghi är risken för att prognosen ligger för högt eller för lågt balanserad..

GöteborgsPosten - 13 sep 18 kl. 15:19

ECB sänker tillväxtprognosen

Europeiska centralbanken (ECB) sänker tillväxtprognosen för eurozonen till 2 procent i år och 1,8 procent 2019. Enligt ECB-chefen Mario Draghi är risken för att prognosen ligger för högt eller för lågt balanserad..

Dagens PS - 13 sep 18 kl. 06:31

13 september: Kolla dagens affärsagenda

Håll dig uppdaterad med hjälp av Dagens PS business-almanacka. Börs
Utländska rapporter
Delivery Hero, Oracle Stämmor
14:00 Ripasso Energy (extra), 16:00 Hemfosa (extra) Investerarmöte
10:00 Aptahem investerarmöte – BioStock Live i Stockholm
11:45 SpectraCure investerarmöte – BioStock Live Stockholm
14:00 Aspire Global kapitalmarknadsdag
18:00 Eniro presskonferens Handlas exklusive utdelning
Sdiptech för preferensaktien (utd 2,00 kr), ZetaDisplay för preferensaktien (utd 2,25 kr) Corporate Actions
Crunchfish exklusive rätt N 1:2, 5 kronor per aktie
Inhalation Sciences exklusive rätt att teckna units i Ziccum Utländska övriga händelser
10:00 IEA månadsrapport Makro
01:01 Storbritannien husprisindex f

DI - 26 okt 18 kl. 17:11

Draghi uppmanar politiker att skydda centralbankernas oberoende

ECB-chefen Mario Draghi försvarade på fredagen centralbankers oberoende bara timmar efter att italienska populister anklagat honom för att bidra till marknadsspänningar som hotar de italienska bankernas hälsa..

DI - 25 okt 18 kl. 14:45

Draghi: Fortsatt oro för volatilitet men riskerna balanserade

Inkommande data har varit något svagare än väntat, men bekräftar en pågående brett baserad expansion. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid en presskonferens efter ECB:s räntebesked på torsdagen..

Dagens PS - 27 aug 18 kl. 10:35

Vem ska efterträda ECB-chefen?

Mycket av spekulationen kring vem som ska efterträda ECB-chefen Mario Draghi har kretsat kring ordföranden för den tyska centralbanken, Jens Weidmann. Utsikterna för att han ska efterträda Draghi har dock minskat på senare tid, skriver Financial Times. Detta sedan tyska förbundskanslern Angela Merkel börjat arbeta för att få in en tysk som nästa ordförande för EU-kommissionen.

DI - 26 aug 18 kl. 18:48

Guldläge för nordbo att ta över ECB efter Draghi

Tysklands förbundskansler Angela Merkel uppges ha gett upp sitt försök att få fram den tyska centralbankschefen Jens Weidmann som nästa ECB-chef. Det ger guldläge för en nordbo i kampen om toppjobbet i Frankfurt..

PrivataAffärer - 20 aug 18 kl. 13:30

”Vad som än krävs” – sex år senare

Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

DI - 26 jul 18 kl. 16:26

Räntor och valutor: Euron vände neråt efter räntebesked

Det mesta på torsdagen handlade om handelsmötet mellan Jean-Claude Juncker och Donald Trump samt ECB.  Europeiska centralbanken valde som väntat att lämna räntorna oförändrade. Fokus låg dock på den efterföljande pressträffen med Mario Draghi.

GöteborgsPosten - 26 jul 18 kl. 15:21

ECB-chefen: Protektionismen är framträdande

Europeiska centralbanken lämnar styrräntorna oförändrade samtidigt som centralbankschefen Mario Draghi kallar osäkerheten kring handeln och protektionism för framträdande..

Dagens PS - 26 jul 18 kl. 08:10

26 juli: Det händer på affärsfronten i dag

Missa inget viktigt. Dagens PS hjälper dig hålla koll på business-kalendern. Börs
Rapporter
07:00 Nokia, 07:30 Radisson Hospitality, 08:00 Astra Zeneca, 08:00 Attendo, 08:00 Bonesupport, 08:00 Rejlers, 08:30 Bilia, 08:30 Swedol, 11:00 Ahlstrom-Munksjö, Acconeer, Addvise Lab Solutions, Bredband2, Cassandra Oil, Fram Skandinavien, Rottneros, Spotify, Xavitech Utländska rapporter
07:00 Equinor, 07:00 Roche, 07:00 YIT, 07:30 Daimler, 08:00 Metso, 13:00 Altria, 13:00 Exxon Mobil, 22:00 Intel, 22:01 Amazon, Airbus, Amgen, Anheuser-Busch, Bristol-Myers Squibb, Diageo, International Paper, Nestle, Orange, Royal Dutch Shell, Schneider Electric, Telefonica, Total Stämmor
14:00 Uniflex (extra), 15:00 Poolia (extra) Investerarmöte
09:00 Bilia telefonkonferens

DI - 24 sep 18 kl. 16:02

Draghi: Budgeten bör vara stot men undvika moralisk fara

En central stabiliseringsfunktion i euroområdet - en eurobudget - bör vara av tillräcklig storlek och får inte underblåsa moralisk fara. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid den kvartalsvisa utfrågningen i Europaparlamentets ekonomiska utskott på måndagen. ”Det som är oförsvarbart är att inte göra någonting - inget om bankunionen, inget om kapitalmarknadsunionen och inget om den centrala stabilitetsfunktionen”, sade han..

DI - 24 sep 18 kl. 15:16

Mario Draghi spår ökning av underliggande inflation

Den nya information som tillkommit sedan besöket i juli bekräftar i stort sett en brett baserad expansion i euroområdets ekonomi.  Det sade ECB-chefen Mario Draghi inför EU-parlamentets ekonomiska utskott på måndagen, enligt ett förskrivet anförande..

DI - 09 jul 18 kl. 15:52

Draghi ser inga risker med låg ränta

ECB ser inga systemrisker på grund av den mycket låga räntan och rikliga tillgången på likviditet. I de fall risker finns bör lämpliga tillsynsåtgärder sättas in. Svaret bör inte vara att ändra ECB:s penningpolitik..

DI - 19 jun 18 kl. 16:58

Räntor och valutor: Dollar och yen stärks

Tisdagens handel följde måndagens negativa risksentiment, med hot om ytterligare handelstullar mellan USA och Kina samt fortsatt mjuka räntebesked från ECB:s Mario Draghi. Dollarn och yenen stärktes samtidigt som valutorna i tillväxtländerna försvagats till de lägsta nivåerna sedan november, enligt Bloomberg News..

DI - 19 jun 18 kl. 10:30

Draghi: ECB "tålmodiga" om första räntehöjning

ECB kommer att vara tålmodiga när de bestämmer timingen för den första räntehöjningen, och ha ett gradvist tillvägagångssätt därefter. Marknaden prissättning ligger i stort i linje med ECB:s intentioner. .

DI - 13 sep 18 kl. 16:37

Räntor och valutor: Draghi drog upp euron

Europaräntorna steg överlag och euron stärktes på torsdagen, med stöd av lägre KPI-utfall än väntat i USA och kommentarer från ECB-chefen Mario Draghi..

DI - 13 sep 18 kl. 14:51

Draghi varnar för ökad protektionism

Inkommande data bekräftar ECB:s tidigare bedömning om en pågående tillväxt i euroområdet som är brett baserad, men samtidigt har riskerna från protektionism och oro på tillväxtmarknaderna tilltagit den senaste tiden. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid en presskonferens efter ECB:s räntebesked på torsdagen..

DI - 14 jun 18 kl. 16:51

Felicia Åkerman: Kallt drag av Draghi

ECB ser rakt igenom oro kring europeisk politik och konjunktur och satte på torsdagen ett slutdatum för stödköpen. Men räntesignalerna går åt andra hållet..

Dagens PS - 14 jun 18 kl. 06:51

Håll koll i dag: Viktigaste händelserna 14 juni

BÖRS Rapporter
08:00 Systemair Stämmor
10:00 Heliospectra, 12:00 Intuitive Aerial, 15:30 Metallvärden, 16:00 Nexar Utländska stämmor
11:00 Urb-it, Intervacc Investerarmöte
09:00 Systemair telefonkonferens Handlas exklusive utdelning
Hancap exklusive utdelning för preferensaktien (utd 0,87 kr)
Sdiptech exklusive utdelning för preferensaktien (utd 2,00 kr)
ZetaDisplay exklusive utdelning för preferensaktien (utd 2,25 kr) Övriga händelser
Freetrailer premiärdag som noterat bolag på Spotlight Utländska övriga händelser
Kina råstålsproduktion MAKRO
03:30 Australien arbetslöshet
04:00 Kina arbetslöshet
04:00 Kina industriproduktion
04:00 Kina investeringar
04:00 Kina försäljning i detaljhand

DI - 09 jun 18 kl. 19:52

Felicia Åkerman: Super-Mario viker inte ner sig

ECB vill hålla sig till schemat och avsluta stödköpsprogrammet till årsskiftet. På kort sikt spökar Italien men Mario Draghi lär se igenom populistisk turbulens och hålla fast vid målet..

DI - 31 maj 18 kl. 20:00

Johanna Jeansson: Italiensk risk växer med räntan

Utsikterna för Italien vilar i händerna på oberäkneliga politiker, en snabbfotad räntemarknad, men också på Mario Draghi. På sikt är det räntor och tillväxt som är den största risken för skuldutvecklingen i euroområdets tredje största ekonomi..

DI - 31 maj 18 kl. 15:22

Håll koll på Draghi i sommar

Politiskt stök i Italien försvårar för den europeiska centralbanken att dra tillbaka sina stimulansåtgärder och därmed kan också Riksbanken påverkas. Det säger Anna Öster, chefsekonom på Länsförsäkringar, och Olof Manner, analyschef på Swedbank, i Di:s podd Makrorådet. .

PrivataAffärer - 26 apr 18 kl. 14:46

"Dämpad men solid tillväxt"

Data pekar mot att expansionen i euroområdets ekonomi dämpas, men att tillväxten fortsatt är solid och brett baserad. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid en presskonferens efter ECB:s räntebesked på torsdagen....

DI - 26 apr 18 kl. 05:00

Detta händer torsdag 26 april

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Kungsleden (kl 7.00), New Wave (kl 7.00), Nokia (kl 7.

DI - 07 mar 18 kl. 15:31

Kalender: Detta händer torsdag 8 mars

RAPPORTER FIRST NORTH - Hövding, Tempest Security ÖVRIGA NORDEN - G4S ÖVRIGA UTLÄNDSKA - Continental, Drägerwerk, Navistar (före USA-börsernas öppning) STÄMMOR - Amer Sports, DSV, TDC, Wärtsilä, Örsted BÖRSSTATISTIK - Ica: publicerar månadsförsäljning i Sverige för febr kl 8.45 EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM - Initiator Pharma: första dag för handel utan teckningsrätt i nyemission  - Precisionsmetall: anmälningstid i nyemission avslutas  EXKLUSIVE UTDELNING - K2A (5:00 kr i preferensaktie kvartalsvis) MAKROSTATISTIK - Japan: BNP (def) 4 kv kl 0.50 - Japan: bytesbalans januari kl 0.

Affärsvärlden - 27 feb 18 kl. 07:37

Draghi: Det pågår inget valutakrig

Det pågår inget valutakrig i världen, men ECB-rådet oroas av att ökad volatilitet i växelkurserna kan leda till en oönskad åtstramning av finansieringsförhållandena i euroområdet..

DI - 26 feb 18 kl. 17:44

ECB oroas över effekter av ökad volatilitet i växelkurserna

Det pågår inget valutakrig i världen, men ECB-rådet oroas av att ökad volatilitet i växelkurserna kan leda till en oönskad åtstramning av finansieringsförhållandena i euroområdet. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid den kvartalsvisa utfrågningen i Europaparlamentets ekonomiska utskott på måndagen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.