Draghi

Sunday, 18 March, 12:42

Nyheter om Draghi

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 26 feb 18 kl. 16:21

Draghi: Inga tydliga tecken på uthålligt stigande inflation

Inflationen har ännu inte visat några övertygande tecken på en uthållig uppåtgående trend, och den underliggande inflationen är fortsatt dämpad.  Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid den kvartalsvisa utfrågningen i Europaparlamentets ekonomiska utskott på måndagen enligt..

Dagens PS - 29 jan 18 kl. 10:09

Varningen: Börsrallyt kommer att få ”abrupt slut”

Tradingfirman ser oroligt på när börsen ångar på och spår vändning. ”Men man vet aldrig exakt när detta sker”. S&P 500 ångar på uppåt och är nu inte långt från 3.

DI - 14 dec 17 kl. 14:44

Draghi: Stimulans behövs för att lyfta inflationen

Indikatorerna signalerar en mycket stark takt i den ekonomiska tillväxten i euroområdet, men det inhemska pristrycket är fortsatt dämpat och det behövs fortsatt riklig stimulans för att lyfta inflationen.  .

PrivataAffärer - 14 dec 17 kl. 14:46

EU fortsätter med stimulanser

Indikatorerna signalerar en mycket stark takt i den ekonomiska tillväxten i euroområdet, men det inhemska pristrycket är fortsatt dämpat och det behövs fortsatt riklig stimulans för att lyfta inflationen. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid en....

DI - 23 nov 17 kl. 17:18

Draghi på tysk sida i bankunionstriden

Efter Nordeas flyttbesked har fler röster höjts för att Sverige bör ansluta till EU:s bankunion. Men projektet är långt ifrån fullbordat och hotas av tysk regeringskris. Nu har ECB-chefen gett sig in i den infekterade debatten på tysk sida..

DI - 20 nov 17 kl. 15:24

Draghi: Ännu inga övertygande tecken på uppåttrend i inflation

Den ekonomiska expansionen är fortsatt solid och brett baserad i alla länder och sektorer, främst drivet av inhemsk efterfrågan. Men trots den starka ekonomiska återhämtningen har inflationsdynamiken ännu inte visat några övertygande tecken på någon uppåttrend..

DI - 10 okt 17 kl. 16:35

Johanna Jeansson: Resor ger ränteångest

För att Stefan Ingves, Mario Draghi och deras kollegor ska våga höja räntan behövs stadiga tecken på att pristrycket är på väg upp. Men centralbankernas analys försvåras när det är tillfälliga faktorer som lyfter inflationen..

Affärsvärlden - 25 sep 17 kl. 16:49

Draghi: QE-besluten kommer troligen i oktober

ECB-rådet kommer troligen att diskutera huvuddelen av besluten om förändringen av tillgångsköpsprogrammet vid oktobermötet..

Affärsvärlden - 22 sep 17 kl. 11:31

Draghi: Inte mycket risker mot den finansiella stabiliteten

Det har inte synts mycket risker mot den finansiella stabiliteten i euroområdet. Det finansiella systemet är mycket mer uthålligt nu tack vare reformer..

Dagens PS - 08 sep 17 kl. 11:14

Dollarraset fortsätter

Handlas på lägsta nivån sedan 2015. Dollarn handlas på fredagen fortsatt vid den lägsta nivån mot euron sedan början av 2015 i spåren av Europeiska centralbankens penningpolitiska besked under gårdagen. Ordföranden Mario Draghi signalerade under torsdagens pressträff att ECB kan komma att börja minska på sitt obligationsköpsprogram under hösten.

DI - 07 sep 17 kl. 16:32

Räntor och valutor: Euron stärktes efter Draghis besked

Europaräntorna sjönk, medan euron stärktes efter att ECB-chefen Mario Draghi sagt att eurons kurssvängningar är en källa till osäkerhet som kräver bevakning på grund av sin påverkan på prisutvecklingen, men att ECB:s utsikter på medllång sikt är oförändrade. Han flaggade också för att QE-beslut troligtvis kommer i oktober..

DI - 07 sep 17 kl. 14:53

ECB: Oförändrade utsikter på medellång sikt

De medelfristiga utsikterna för euroområdet är i stort sett oförändrade, trots tillväxten var högre än väntat under årets första halva. Den ökade volatiliteten i euron är en källa till osäkerhet och något som ECB övervakar. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid en presskonferens efter ECB:s räntebesked på torsdagen..

Ekonomistas - 23 aug 17 kl. 07:51

Karolina Ekholm recenserar ”Adults in the room”

I detta gästinlägg recenserar Karolina Ekholm, statssekreterare till finansminister Magdalena Andersson och professor i nationalekonomi, Adults in the Room av Yanis Varoufakis, Greklands före detta finansminister och tillika professor i nationalekonomi. 
Sommarens mest spännande läsning har utan tvekan varit Yanis Varoufakis bok om sin korta tid som grekisk finansminister i den Syrizaledda regering som tillträdde i januari 2015 (Adults in the Room. My Battle with Europe’s Deep Establishment, Bodley Head, 2017).

DI - 26 aug 17 kl. 18:01

Börsens hopp – dans i otakt

Det är lätt att oroa sig för snedsteg när centralbankerna ska rulla tillbaka de senaste årens ovanligt expansiva penningpolitik. Lugnast för börsen och räntemarknaden blir om Mario Draghi och Janet Yellen dansar i otakt mot utgången.  .

DI - 25 aug 17 kl. 21:00

Arvid Åhlund: Bankernas globala reträtt är ett sundhetstecken

I torsdags gick startskottet för den årliga centralbankskonferensen i Jackson Hole, allmänt sedd som världens viktigaste. Både Federal Reserve-chefen Janet Yellen och ECB-chefen Mario Draghi talar..

DI - 25 aug 17 kl. 15:14

USA-börser: Blickar riktas mot Jackson Hole - uppgång väntas

USA-börserna väntas öppna något uppåt på fredagen. Investerarnas blickar är riktade mot Jackson Hole, där både Fed-chefen Janet Yellen och ECB-chefen Mario Draghi finns bland talarna vid konferensen..

DI - 22 aug 17 kl. 08:15

Asienbörser: Rapporter bidrar positivt i väntan på Jackson Hole

De ledande Asienbörserna noterade överlag stigande kurser på tisdagen. På finansmarknaderna råder en väntan inför centralbanksmötet i Jackson Hole senare i veckan där bland annat Janet Yellen och Mario Draghi talar.   Starka bolagsrapporter drog upp indexet i Hongkong..

DI - 16 aug 17 kl. 11:21

Räntor och valutor: Eurotapp efter Draghi-dämpning

Europaräntorna handlas högre på onsdagen, medan euron tappade på ECB-uppgifter. Fokus ligger annars på Fed-protokollet senare i kväll..

Affärsvärlden - 17 nov 17 kl. 11:39

Draghi: "ECB har inte skadat bankernas lönsamhet"

ECB:s ordförande Mario Draghi känner ökat förtroende för att den ekonomiska återhämtningen är robust. Euroområdet befinner sig i mitten av en solid ekonomisk expansion, bedömer han..

DI - 17 nov 17 kl. 09:42

Draghi har förtroende för återhämtning

ECB:s ordförande Mario Draghi känner ökat förtroende för att den ekonomiska återhämtningen är robust. Euroområdet befinner sig i mitten av en solid ekonomisk expansion, bedömer han..

DI - 20 jul 17 kl. 19:52

Gabriel Mellqvist: ECB ser ljus i tunneln

ECB ser allt ljusare på den ekonomiska utvecklingen i Europa. Men de goda nyheterna bidrar samtidigt till att Mario Draghi, som hade silkesvantarna på under torsdagens presskonferens, satte fart på euron mot sin vilja..

DI - 20 jul 17 kl. 16:50

Räntor och valutor: Euron stärks - trots duvaktiga toner från ECB

Euron stärktes på torsdagen trots vad analytiker såg som duvaktiga budskap från ECB-chefen Mario Draghi, och tog därmed igen de senaste två dagarnas tapp..

DI - 20 jul 17 kl. 14:44

Draghi: Ekonomin behöver fortsatt stöd

ECB-rådet anser att riskerna mot tillväxten i stort sett är balanserade och inkommande data bekräftar fortsatt en allt starkare ekonomi..

Affärsvärlden - 20 jul 17 kl. 14:42

Draghi: Behövs fortfarande stimulans

Fortsatt dämpat inflationstryck gör att penningpolitisk stimulans alltjämt är nödvändig, menar ECB-chefen..

DI - 13 jul 17 kl. 13:47

EBC-chef till Jackson Hole i augusti

ECB-chefen Mario Draghi ska tala vid Federal Reserves konferens i Jackson Hole i augusti..

DI - 28 jun 17 kl. 15:49

Euron backar efter misstolkat Draghi-tal

Euron har åkt jojo i dag efter att investerare gjorde en felaktig tolkning av ECB-chefen Mario Draghis tal om eurozonens ekonomi på tisdagen, enligt Bloomberg..

Affärsvärlden - 28 jun 17 kl. 14:30

ECB: Draghi blev misstolkad

ECB anser att marknaden misstolkat ECB-chefen Mario Draghis kommenterar på tisdagen..

DN - 28 jun 17 kl. 14:33

Fortsatt lyft i euron efter ECB-chefen Mario Draghis tal

Euron har klättrat till sin årshögsta nivå gentemot dollarn, vilket följer på tisdagens uppgång. Investerarna visar därmed fortsatt intresse för valutan efter att ECB-chefen Mario Draghi på tisdagen gav ett mer optimistiskt tal om eurozonens ekonomi än tidigare..

DN - 28 jun 17 kl. 14:33

Euron backar efter misstolkat Draghi-tal

Euron har åkt jojo på onsdagen efter att investerare gjorde en felaktig tolkning av ECB-chefen Mario Draghis tal om eurozonens ekonomi på tisdagen, enligt Bloomberg..

DI - 28 jun 17 kl. 11:47

Räntor och valutor: Draghi-effekt börjar klinga va

Uppgången i Europaräntorna och euron har mattats av på onsdagen efter en kraftig reaktion på tisdagen i spåren av ECB-chefen Mario Draghis kommentarer..

DI - 27 jun 17 kl. 14:16

Draghi fortsatt försiktig

Europeiska centralbanken (ECB), vill behålla nuvarande stimulanser även om den europeiska ekonomin går mot en återhämtning..

Sydöstran - 27 jun 17 kl. 14:12

Draghi fortsatt "försiktig" med stimulanser

Europeiska centralbanken (ECB), vill behålla nuvarande stimulanser även om den europeiska ekonomin går mot en återhämtning.(TT).

Barometern - 27 jun 17 kl. 14:12

Draghi fortsatt "försiktig" med stimulanser

Europeiska centralbanken (ECB), vill behålla nuvarande stimulanser även om den europeiska ekonomin går mot en återhämtning.(TT).

SmålandsPosten - 27 jun 17 kl. 14:12

Draghi fortsatt "försiktig" med stimulanser

Europeiska centralbanken (ECB), vill behålla nuvarande stimulanser även om den europeiska ekonomin går mot en återhämtning.(TT).

Kristianstadsbladet - 27 jun 17 kl. 14:12

Draghi fortsatt "försiktig" med stimulanser

Europeiska centralbanken (ECB), vill behålla nuvarande stimulanser även om den europeiska ekonomin går mot en återhämtning.(TT).

YA - 27 jun 17 kl. 14:12

Draghi fortsatt "försiktig" med stimulanser

Europeiska centralbanken (ECB), vill behålla nuvarande stimulanser även om den europeiska ekonomin går mot en återhämtning.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.