Drabbas

Wednesday, 17 October, 04:00

Nyheter om Drabbas

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 08 jul 18 kl. 17:56

Dykaren Ivan: Så fick vi ut pojkarna

Under söndagen kunde fyra pojkar räddas ut ur grottan i Thailand – där de har suttit fast i över två veckor. Danske Ivan Karadzic deltog under räddningsaktionen, och berättar att pojkarna fick lugnande mediciner för att inte Drabbas av panik. – Det har gått fantastiskt bra, säger han till DR.

Sydsvenskan - 20 sep 18 kl. 20:55

Prillan påverkar pumpförmågan

Det finns ett tydligt samband mellan snusning och risken att Drabbas av hjärtsvikt. Och den snusare som slutar efter en hjärtinfarkt halverar risken att dö i förtid, jämfört med den som inte gör det. Det är i Läkartidningen som Gabriel Arefalk, överläka.

Nya Wermlands Tidningen - 03 sep 18 kl. 06:01

Klassresan ska starta i klassrummet

Det är elever med svårigheter som Drabbas hårdast om det inte är ordning och reda i klassen. Stök och oreda är jobbigt för alla elever, men för en del är det helt avgörande, skriver Jan Björklund och Arman Teimouri..

Cornucopia - 26 sep 18 kl. 16:06

Svag valuta kostsamt för importlandet Sverige

Som alla bloggens läsare känner till är inte Sverige längre ett exportland, utan ett importland. Som sådant blir det alltså snabbt dyrt för landet när valutan försvagas, och inte som förr en skjuts för landets ekonomi via exportindustrin.
Svenskt handelsnetto rullande 12 månader 1975M21-2018M08För ett exportland innebär en fallande valuta att landets inhemska ekonomi stärks, men motsatsen gäller för ett importland.

Dagens PS - 26 sep 18 kl. 14:01

Ryanair försöker stoppa strejken – så många drabbas

Lågprisflygbolaget Ryanair uppger i ett pressmeddelande att man har publicerat sitt erbjudande till piloter och kabinpersonal inför den aviserade strejken på fredag den 28 september. Bolaget hoppas med denna åtgärd få fram ett snabbt kollektivavtal och sätta stopp för ”propagandan från rivaliserande fackförbund”, står det. Ryanair uppger att inblandningen från dessa aktörer, men också andra flygbolag och lobbygrupper, har fått det att lämna in ett klagomål till EU-kommissionen.

Nyteknik - 20 sep 18 kl. 07:32

Promenader kan ge lindrigare stroke

Promenera mera. Det minskar risken att Drabbas av stroke – men kan också innebära att en stroke blir mindre allvarlig om olyckan väl är framme..

NSD - 24 sep 18 kl. 18:15

Larmet från personalen: Hägnans hus hotas – av eldvandaler

Hägnan, med sina gårdar från 1700-talet, Drabbas av ovälkomna och frusna (?.

Helsingborgs Dagblad - 25 sep 18 kl. 19:55

Värmen stressade svenska kor i somras

Den gångna sommarens rekordvärme har varit påfrestande för mjölkkorna. Svenska bönder står dåligt rustade inför höga temperaturer vilket drabbar både korna och mjölkproduktionen. Långa perioder av svettiga dagar kan leda till att mjölkkorna Drabbas av v.

Expressen - 31 aug 18 kl. 09:56

Bianca Ingrossos kamp – efter utmattningen

Bianca Ingrosso har fullt upp med "Wahlgrens värld", jobbet som influencer och sina företag.Men tv-profilen har tidigare haft problem med utmattning och utbrändhet – något som hon nu är rädd för att Drabbas av igen."Ni vet ju att jag blev utbränd i höstas och nu känner jag att den tränger sig på igen" skriver Bianca Ingrosso i ett blogginlägg..

SR - 24 sep 18 kl. 06:00

Minskad risk för stroke hos ammande mödrar

Kvinnor som har ammat verkar ha en minskad risk att Drabbas av stroke senare i livet, visar en observationsstudie från USA..

Nya Wermlands Tidningen - 24 sep 18 kl. 06:00

Straffas för privat vårdförsäkring

I ett antal år har jag haft en vårdförsäkring som betalas av min arbetsgivare. Genom den får jag privat vård om jag blir sjuk eller Drabbas av olycka. Nu straffas jag för detta, skriver signaturen ”Belöna, inte bestraffa”..

DN - 20 sep 18 kl. 05:28

Promenader kan ge lindrigare stroke

Promenera mera. Det minskar risken att Drabbas av stroke – men kan också innebära att en stroke blir mindre allvarlig om olyckan väl är framme. Ny forskning visar att så lite som en halvtimmes promenad om dagen kan göra stor nytta..

SmålandsPosten - 21 sep 18 kl. 14:58

Olle Larsson: När röster tystnar

Ibland kommer en känsla av tomhet över mig och samtidigt Drabbas jag av en saknad med en sådan kraft att den nästan slår mig till marken. Trots att det gått många år sedan mina föräldrar dog har jag ännu inte helt lyckats förlika mig med det faktum att de är borta..

DN - 18 sep 18 kl. 21:58

Robotarna hotar främst Öland, Gotland och Småland

Nära hälften av jobben i OECD-området tas sannolikt över av robotarna, helt eller delvis, spår en ny OECD-rapport. Sverige Drabbas mindre hårt, framför allt storstadsområdena. Tuffare slår automatiseringen mot Öland, Gotland och Småland.

Dagens Medicin - 21 sep 18 kl. 13:34

Måttlig fysisk aktivitet kopplas till mindre allvarlig stroke

Personer som Drabbas av stroke och som varit fysisk aktiva minst fyra timmar i veckan innan dess, tycks Drabbas lindrigare än inaktiva..

Skånskan - 21 sep 18 kl. 10:00

Italienskt bröllop blir musikal

Filmen med Trine Dyrholm och Pierce Brosnan blev en internationell succé och nu ska Susanne Biers Bröllop i Italien bli musikal.
– Vi skojade redan från början om att det var en musikal vi gjorde, sa Susanne Bier när hon presenterade projektet. Det gjorde hon på platsen där filmen spelades in 2011, en villa omgiven av citronlundar i Sorrento.

SVT - 21 sep 18 kl. 18:22

SVT:s meteorolog om stormprognosen: Bohuslän kommer drabbas hårdast

Stormen Knud är på väg in över Sverige och SMHI har gått ut med varningar för de södra delarna av landet. SVT:s meteorolog Per Stenborg berättar hur stormbyarna kommer att röra sig in mot västkusten..

Skånskan - 22 sep 18 kl. 01:00

Dansk pub­lic ser­vi­ce drabbas av po­li­ti­ken

I Danmark har rege­ringen ef­ter krav från stöd­par­tiet Dansk folkeparti, som i myc­ket tillåts dik­tera po­li­ti­ken, tvingat Danmarks Radio, som an­svarar för så­väl ra­dio- som tv-verk­sam­het, att skära ned verk­sam­heten med 20 pro­cent.
Ned­skär­ningen görs inte av be­spar­ings­skäl utan för att DF inte tycker om vad pub­lic ser­vice­verk­sam­heten sysslar med. DR borde sända mer dansk mu­sik och inte så myc­ket im­por­terade filmer an­ser det dansknationalistiska par­tiet och har fått re­ger­ings­par­tierna att följa de­ras lin­je.

Skånskan - 22 sep 18 kl. 01:00

Gröna kli­mat­fonden nyc­kel för Paris­av­talet

En av de vik­tigaste delarna i Paris­av­talet om att för­söka hålla nere tem­pe­ra­tur­ök­ningen på jorden till 1,5 grader var den gröna kli­mat­fonden för att hjälpa ut­veck­lings­länderna att klara pro­blemen.
Ge­nom fonden ska de rika länderna med myc­ket ut­släpp slussa re­surser till de fat­tigare länderna som främst Drabbas av ut­släppens ef­fekter. En to­tal summa av 100 mil­jarder dol­lar dis­ku­terades i Paris, och de första 74 pro­jekten till ett vär­de av 3,5 mil­jarder dol­lar har fått pengar.

DI - 19 sep 18 kl. 14:19

Porschen som räddar dig från skatten

Som stor och tung är Porsche Cayenne en av bilarna som Drabbas hårt av höjd skatt på grund av bonus malus. Men som laddhybrid är det en helt annan historia och årsskatten landar på bara 360 kronor. Och då får du en bil som går att köra drygt tre mil på bara el..

GöteborgsPosten - 15 aug 18 kl. 21:02

Barn i riskgrupp för svår magsjuka

Ett femtiotal personer har insjuknat och ytterligare femtio misstänks vara drabbade av den smittsamma magsjukebakterien ehec. Särskilt barn riskeras att Drabbas av tarmbakterien som kan ge blodiga diarier och i allvarliga fall leda till njursvikt. Utbrottet kan bli det största i Sverige någonsin – och Västra Götaland är ett av de värst drabbade länen..

YA - 21 sep 18 kl. 18:55

Just nu: Djur på spåret – tågförseningar att vänta

Kor på spåret gör att tågen mellan Ystad och Malmö kan Drabbas av förseningar under kvällen..

SmålandsPosten - 03 okt 18 kl. 20:50

Så minskar du risken att drabbas av en fallolycka

Att Drabbas av en fallolycka i sitt hem är vanligt. Det är den vanligaste olyckan i hemmet. Men det finns många enkla sätt att minska risken.

Blekinge Läns tidning - 21 sep 18 kl. 09:45

Senaste prognosen: Då slår hårdblåsten till

Bohuskusten Drabbas hårdast av stormen Knud. Men under eftermiddagen blir det rejält blåsigt även i Blekinge, där klass 1-varning råder. – Det kommer att fortsätta blåsa i helgen, säger Jon Jörpeland vid SMHI..

Trelleborgs Allehanda - 21 sep 18 kl. 12:00

Beslut: Böter för bygge utan lov på Valen

Skandia fastigheter, som äger Valengallerian i Trelleborg, byggde om en kontorslokal i fastigheten utan att ha fått startbesked. Nu Drabbas Skandia fastigheter en byggsanktionsavgift på 62 733 kronor..

GöteborgsPosten - 20 sep 18 kl. 20:55

Prillan påverkar pumpförmågan

Det finns ett tydligt samband mellan snusning och risken att Drabbas av hjärtsvikt. Och den snusare som slutar efter en hjärtinfarkt halverar risken att dö i förtid, jämfört med den som inte gör det..

Blekinge Läns tidning - 20 sep 18 kl. 20:55

Prillan påverkar pumpförmågan

Det finns ett tydligt samband mellan snusning och risken att Drabbas av hjärtsvikt. Och den snusare som slutar efter en hjärtinfarkt halverar risken att dö i förtid, jämfört med den som inte gör det.(TT).

Sydöstran - 20 sep 18 kl. 20:55

Prillan påverkar pumpförmågan

Det finns ett tydligt samband mellan snusning och risken att Drabbas av hjärtsvikt. Och den snusare som slutar efter en hjärtinfarkt halverar risken att dö i förtid, jämfört med den som inte gör det.(TT).

UNT - 20 sep 18 kl. 20:55

Prillan påverkar pumpförmågan

Det finns ett tydligt samband mellan snusning och risken att Drabbas av hjärtsvikt..

BT - 20 sep 18 kl. 20:55

Prillan påverkar pumpförmågan

Det finns ett tydligt samband mellan snusning och risken att Drabbas av hjärtsvikt. Och den snusare som slutar efter en hjärtinfarkt halverar risken att dö i förtid, jämfört med den som inte gör det.(TT).

SmålandsPosten - 20 sep 18 kl. 20:55

Prillan påverkar pumpförmågan

Det finns ett tydligt samband mellan snusning och risken att Drabbas av hjärtsvikt. Och den snusare som slutar efter en hjärtinfarkt halverar risken att dö i förtid, jämfört med den som inte gör det.(TT).

YA - 20 sep 18 kl. 20:55

Prillan påverkar pumpförmågan

Det finns ett tydligt samband mellan snusning och risken att Drabbas av hjärtsvikt. Och den snusare som slutar efter en hjärtinfarkt halverar risken att dö i förtid, jämfört med den som inte gör det.(TT).

Barometern - 20 sep 18 kl. 20:55

Prillan påverkar pumpförmågan

Det finns ett tydligt samband mellan snusning och risken att Drabbas av hjärtsvikt. Och den snusare som slutar efter en hjärtinfarkt halverar risken att dö i förtid, jämfört med den som inte gör det.(TT).

Kristianstadsbladet - 20 sep 18 kl. 20:55

Prillan påverkar pumpförmågan

Det finns ett tydligt samband mellan snusning och risken att Drabbas av hjärtsvikt. Och den snusare som slutar efter en hjärtinfarkt halverar risken att dö i förtid, jämfört med den som inte gör det.(TT).

GöteborgsPosten - 20 sep 18 kl. 20:55

Prillan påverkar pumpförmågan

Det finns ett tydligt samband mellan snusning och risken att Drabbas av hjärtsvikt. Och den snusare som slutar efter en hjärtinfarkt halverar risken att dö i förtid, jämfört med den som inte gör det..

GöteborgsPosten - 20 sep 18 kl. 21:24

Besparingar hotar inom hela socialnämnden

Om socialnämnden inte får mer pengar kan man tvingas till drastiska nedskärningar. Både äldreomsorgen, LSS och IFO riskerar att Drabbas..

GT - 07 sep 18 kl. 04:25

Brand vid skola – 230 elever drabbas

Det brinner kraftigt i en byggnad vid Ekhagsskolan i Dals Långed i Bengtsfors kommun.På fredagsmorgonen råder fortsatt spridningsrisk – och samtliga 230 elever har fått stanna hemma från skolan.– Det känns lite konstigt, säger Shirley Salmeron som går i fjärde klass.

PrivataAffärer - 20 sep 18 kl. 15:15

Keplers favoritaktier i spelsektorn

Det menar Kepler Cheuvreux i en inledande analys av sektorn där analyshuset rekommenderar köp av Kindred, Kambi, Leo Vegas och Mr Green. Däremot blir rådet behåll för Betsson, Evolution Gaming och Net Ent. ”Vi ser den största potentialen bland de medelstora operatörerna i form av Leo Vegas och MRG, som har aggressiva men nåbara tillväxtmål”, skriver Kepler och fortsätter: ”Vi är också positiva till Kindred medan vi är försiktigt inställda till Betsson som fortfarande befinner sig i en vändningsfas och som kommer Drabbas av de största skattehöjningarna”.

Cornucopia - 20 sep 18 kl. 12:49

Enbart storstäderna ville ha kvar Miljöpartiet i riksdagen

Få saker gör klyftan mellan stad och land så tydligt som var det politiska stödet för det så kallade Miljöpartiet hittas. Endast i storstadsområdena fick partiet ett stöd över fyraprocentsspärren, och hade resten av landet fått bestämma hade partiet åkt ur riksdagen med råge. I tjugo av tjugonio riksdagsvalkretsar vill man inte se Miljöpartiet i riksdagen.

YA - 20 sep 18 kl. 11:08

Effektfull motståndshandling

Freke Räihäs senaste bok ”Vittnesbörda” är ett samtal med en lång rad andra författare, mer en egen genre än lyrik. Det menar kulturskribenten Jan Karlsson som Drabbas av ett innehåll som i allra högsta grad är tidsaktuellt..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.