Dow Jones Newswires

Wednesday, 17 October, 23:20

Nyheter om Dow Jones Newswires

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 04 okt 17 kl. 16:35

Amerikanska råoljelager sjönk oväntat mycket förra veckan

USA:s lager av råolja, exklusive strategiska lager, sjönk med 6,02 miljoner fat under förra veckan jämfört med veckan innan, enligt officiell statistik. Analytiker hade väntat sig en minskning med 0,3 miljoner fat, enligt Dow Jones Newswires..

DI - 02 okt 17 kl. 13:17

Statoil och Shell i samarbete kring koldioxidlagring

Norska oljejätten Statoil har ingått ett samarbetsavtal med Shell gällande koldioxidlagring. Det uppgav Statoil på måndagen, enligt Dow Jones Newswires.  .

DI - 29 sep 17 kl. 09:36

Franska inflationen i linje med förväntningar

Den franska inflationen sjönk med 0,1 procent under september månad enligt preliminära siffror, att jämföra med Dow Jones Newswires analytikerkonsensus som låg på -0,2 procent..

DI - 03 aug 17 kl. 09:42

Siemens kan förlora upp till 200 miljoner euro

Siemens kan förlora upp till 200 miljoner euro i försäljning på grund av de nya amerikanska sanktionerna mot Ryssland. Det säger det tyska konglomeratets vd Joe Kaeser på torsdagen, enligt Dow Jones Newswires. .

DI - 20 okt 16 kl. 15:26

Eon investerar miljarder i vindkraftspark

Eon kommer att investera 500 miljoner dollar, 4,4 miljarder kronor, i en ny vindkraftspark i Macon County, Illinois. Det skriver Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 26 sep 16 kl. 13:12

Deutsche Bank: "Överväger inget kapitaltillskott"

Deutsche Bank besvarar nu uppgifterna att Tysklands förbundskansler Angel Merkel ska vara ovillig att bistå banken med statligt stöd under nästa år. Deutsche Bank uppger att de inte överväger något kapitaltillskott. "Det är inte en fråga vi ställer oss just nu", uppger Deutsche Bank enligt Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 09 sep 16 kl. 16:22

Kraftigt fall i Opecs oljeproduktion

Opecs råoljeproduktion sjönk med cirka 200.000 fat per dag till en nivå om 33 miljoner fat per dag i augusti. Det framgår av ett dokument som Dow Jones Newswires tagit del av..

Affärsvärlden - 08 sep 16 kl. 17:03

USA:s oljelager faller

USA:s lager av råolja, exklusive strategiska lager, sjönk med 14,513 miljoner fat under förra veckan jämfört med veckan innan, enligt officiell statistik. Marknadens förväntningar var en uppgång om 0,5 miljoner fat, enligt Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 06 sep 16 kl. 08:45

GE lägger parallellt bud på Arcams största konkurrent

Amerikanska General Electric planerar inte bara att förvärva svenska Arcam utan även tyska SLM Solutions Group. Det skriver Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 05 sep 16 kl. 17:22

Källa avslöjar detaljer i nya fordonsfusionen

Volkswagen får 19,9 procent i Navistar och betalar 16 dollar per aktie. Man får även två styrelseplatser, uppger en källa för Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 05 sep 16 kl. 16:33

Putin nöjd med rådande oljepriser

Ryssland är nöjda med nuvarande oljepriser, säger landets president Vladimir Putin efter dagens besked om ett samarbete mellan Ryssland och Saudiarabien på energiområdet. Det rapporterar Dow Jones Newswires i samband med G20-mötet i Kina..

Affärsvärlden - 05 sep 16 kl. 07:20

Mersch varnar för att använda extrema verktyg för ekonomin

ECB-medlemmen Yves Mersch varnade på lördagen för att använda "extrema verktyg med oacceptabla biverkningar", för att ge stöd till EMU:s svaga ekonomi. Extrema verktyg skulle kunna undergräva förtroendet för euron. Det framgår av Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 31 aug 16 kl. 16:44

Oljelagren i USA fortsätter stiga

USA:s lager av råolja, exklusive strategiska lager, steg med 2,276 miljoner fat under förra veckan jämfört med veckan innan, enligt officiell statistik. Marknadens förväntningar var en uppgång om 1,2 miljoner fat, enligt Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 31 aug 16 kl. 11:11

EMU: Arbetslösheten något över förväntningarna

Arbetslösheten inom EMU uppgick till säsongsjusterade 10,1 procent i juli. Det var något högre än förväntningarna på 10,0 procent, enligt Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 31 aug 16 kl. 07:59

Frankrikes ekonomiminister avgår

Den franska regeringen bekräftade under gårdagen uppgifterna om att ekonomiministern Emmanuel Macron avgår från sin post för att istället fokusera på sin "politiska rörelse". Det rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 30 aug 16 kl. 11:47

Mitsubishis bränslefusk ökar i omfattning

Mitsubishi Motors, som i april medgav att man fuskat med uppgifter om bränsleekonomin för fyra modeller, har fuskat med ytterligare åtta, uppgav det japanska transportministeriet på tisdagen enligt Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 29 aug 16 kl. 07:39

Bank of Japan: Vidtar åtgärder utan att tveka

Japans centralbank kommer inte att tveka om att vid behov vidta ytterligare penningpolitiska lättnader för att nå inflationsmålet. Det sade ordföranden Haruhiko Kuroda på lördagen, enligt Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 26 aug 16 kl. 15:37

Fed-ledamot öppnar för räntehöjning

Dennis Lockhart, ordförande för Federal Reserve Bank of Atlanta, säger i en intervju med Fox Business Network att möjligheten för en räntehöjning i september nästa månad "förtjänar en seriös diskussion". Det rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 25 aug 16 kl. 16:20

Fed-ledamot: Starkare stöd för räntehöjning

Robert Kaplan, ordförande för Federal Reserve Bank of Dallas, säger i en intervju med CNBC att argumentet för en räntehöjning har stärkts och att han förväntar sig en höjning om en inte "alltför avlägsen framtid". Det rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 25 aug 16 kl. 12:24

Kraftigt lyft för brittisk detaljhandel

Detaljhandelsindexet från brittiska Confederation of British Industry (CBI) uppgick till +9 i augusti, vilket kan jämföras med -14 under månaden innan. Det rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 24 aug 16 kl. 16:51

USA:s oljelager fortsätter stiga

USA:s lager av råolja, exklusive strategiska lager, steg med 2,501 miljoner fat under förra veckan jämfört med veckan innan, enligt officiell statistik. Marknadens förväntningar var en nedgång om 0,2 miljoner fat, enligt Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 23 aug 16 kl. 11:00

Volkswagen överens med underleverantör

Volkswagen har nått en överenskommelse med underleverantörerna Car Trim och ES ES Automobilguss, rapporterar Dow Jones Newswires.

Affärsvärlden - 22 aug 16 kl. 09:34

Volkswagen tappar fart efter tvist

Volkswagen kommer på måndagen att återuppta förhandlingarna för att lösa den tvisten med två underleverantörer som lett till brist på delar och en sänkning av produktionstakten, rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 22 aug 16 kl. 07:43

Neddragningar för GM i Tyskland

General Motors drar ned på timmar vid två tyska Opel-fabriker som gör modeller som är populära i Storbritannien, rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 19 aug 16 kl. 14:21

Deutsche Bank:Därför är det köpläge i Scandic

Deutsche Bank höjer sin rekommendation för hotellkedjan Scandic till köp, från tidigare behåll. Riktkursen höjs från 67 till 78 kronor. Det rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 18 aug 16 kl. 10:32

Oväntat stark detaljhandel i Storbritannien

Den totala detaljhandelsomsättningen i Storbritannien steg med 5,9 procent i årstakt i juli. Analytiker hade räknat med en uppgång på 4,2 procent enligt Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 16 aug 16 kl. 08:45

Nya dryga böter väntar VW

Det amerikanska justitiedepartementet har i sin straffrättsliga utredning kommit fram till att brott begicks i Volkswagens utsläppsskandal och förhandlar nu om en förlikning med bolaget, uppger källor med insyn för Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 11 aug 16 kl. 15:33

Macys stänger 100 butiker

Amerikanska klädkedjan Macys meddelade i samband med delårsrapporten för det andra kvartalet att omkring 15 procent av bolagets butiksbestånd, runt 100 butiker, ska stängas. Istället ska bolaget investera i sin onlinehandel. Det rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 09 aug 16 kl. 08:22

Domstol prövar investerarnas stämning av Volkswagen

En tysk domstol har beslutat sig för att pröva fallet där investerare stämt Volkswagen på grund av dieselskandalen, rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 08 aug 16 kl. 08:14

Centralbank varnar för valutapress på yuanen

Kinas centralbank, PBOC, uppgav i sin senaste månadsrapport att frekventa sänkningar av bankernas reservkrav kommer att sända en stark signal om lättnader till marknaden. Det kommer att innebära mer försvagningstryck för yuanen. Det framgår av Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 04 aug 16 kl. 14:14

Centralbankschefen: Vi kan sänka än mer

Bank of Englands penningpolitiska direktion bedömer att styrräntan kommer att sänkas ytterligare från den nuvarande rekordlåga nivån senare i år, och centralbanken står redo att vidta ytterligare åtgärder vid behov. Det uppger ordföranden Mark Carney vid dagens presskonferens, enligt Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 03 aug 16 kl. 08:17

Nordkoreas missil landade nära Japan

Nordkorea har avfyrat två missiler på onsdagen, varav den ena landade ovanligt nära Japan. Det uppger det japanska försvarsdepartementet, enligt Dow Jones Newswires..

DI - 29 jul 16 kl. 12:46

Ryssland behåller skyhög styrränta

Den ryska centralbanken håller styrräntan oförändrad 10,50 procent, rapporterar Dow Jones Newswires..

DI - 27 jul 16 kl. 10:02

Konsumentförtroende stiger i Italien

Italiens konsumentförtroendeindex steg i juli till 111,3 från oreviderade 110,2 månaden innan. Marknaden hade räknat med ett utfall på 109,2 enligt Dow Jones Newswires..

DI - 22 jul 16 kl. 12:24

EU drar Grekland inför domstol

EU-kommissionen drar Grekland inför domstol med hänvisning till att landet inte har följt tidigare beslut om att kräva tillbaka 250 miljoner euro i otillåtet statsstöd inom hamnbranschen. Det rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 21 jul 16 kl. 11:09

Tapp för brittiska detaljhandeln

Den totala detaljhandelsomsättningen i Storbritannien steg med 4,3 procent i årstakt i juni. Analytiker hade räknat med en uppgång på 4,7 procent enligt Dow Jones Newswires..

DI - 21 jul 16 kl. 06:12

Brasilien lämnar styrräntan oförändrad

Brasiliens centralbank har enhälligt beslutat att lämna styrräntan oförändrad vid 14,25 procent, rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 20 jul 16 kl. 14:22

Air Berlin rusar efter Lufthansa-rykten

Tyska flygbolaget Air Berlin lyfter 24 procent i Frankfurt på onsdagen efter rapporter om att Lufthansa är intresserade av vissa tillgångar i bolaget. Inget av bolagen har velat kommentera saken. Det rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 20 jul 16 kl. 12:55

UBS om Telias rapport: Det ökar oron

UBS känner oro inför Telias resultatutveckling andra halvåret efter delårsrapporten i morse. Det rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 20 jul 16 kl. 09:17

Volkswagen stäms av tre amerikanska delstater

Riksåklagarna i de amerikanska delstaterna New York, Maryland och Massachusetts har stämt Volkswagen på grund av utsläppsfusket, rapporterar Dow Jones Newswires..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.