Donald Trump

Sunday, 19 August, 12:06

Nyheter om Donald Trump

Sortering: Relevans | Senaste
SVT - 23 jul 18 kl. 16:12

Spänningarna stiger mellan USA och Iran

Hotfulla krigsvarningar har växlats mellan USA:s president Donald Trump och Irans president Hassan Rouhani. Donald Trump twittrade med versaler att Iran skulle få ”lida konsekvenser som få genom historien lidit förut” om de inte slutade hota USA..

DI - 30 jul 18 kl. 07:51

EU och USA planerar att avskaffa tullar på industrivaror

Donald Trump och hans delegation utövade ett "massivt tryck" under förhandlingarna med EU för att ytterligare öppna upp Europas jordbruksmarknader. Det sade EU-kommissionens president Jean-Claude Juncker i en intervju med tyska ARD, rapporterar Bloomberg News..

Expressen - 26 jul 18 kl. 06:37

Vita huset stoppade reporter från pressträff

Vita huset stoppade CNN-reportern Kaitlan Collins från att delta vid en öppen presskonferens med USA:s president Donald Trump och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker. Anledningen ska vara de frågor hon tidigare ställt om ryske presidenten Vladimir Putin och advokaten Michael Cohen, rapporterar CNN. .

DI - 30 jul 18 kl. 05:42

Uppgifter: Biltillverkarländer ska diskutera motåtgärder mot USA

Kanada, EU, Japan, Mexiko och Sydkorea ska mötas i Genevé imorgon för att diskutera gemensamma motåtgärder mot USA om amerikanska presidenten Donald Trump inför importtullar på bilar och bildelar..

UNT - 30 jul 18 kl. 01:49

NY Times: Trumps språk är farligt

The New York Times ansvarige utgivare Arthur Gregg Sulzberger säger att han varnat Donald Trump att presidentens attacker mot nyhetsmedier "kommer att leda till våld"..

GöteborgsPosten - 30 jul 18 kl. 01:57

NY Times: Trumps språk är farligt

The New York Times ansvarige utgivare Arthur Gregg Sulzberger säger att han varnat Donald Trump för hur han uttrycker sig. Sulzberger menar att USA:s presidents attacker mot nyhetsmedier är "farliga och skadliga för vårt land" och att de "kommer att leda till våld"..

GöteborgsPosten - 30 jul 18 kl. 01:57

NY Times: Trumps språk är farligt

The New York Times ansvarige utgivare Arthur Gregg Sulzberger säger att han varnat Donald Trump för hur han uttrycker sig. Sulzberger menar att USA:s presidents attacker mot nyhetsmedier är "farliga och skadliga för vårt land" och att de "kommer att leda till våld"..

DN - 15 jul 18 kl. 14:10

Finsk tidning har pressfrihetskampanj mot Trump och Putin

På måndagen träffas Donald Trump och Vladimir Putin för ett toppmöte i den finska huvudstaden Helsingfors. Det sker inte utan kritik.  På vägen till mötet passerar de tidningen Helsingin Salomats kampanj mot ländernas mediepolitik..

SVT - 10 jul 18 kl. 19:18

Baby-Trump får klartecken – ska flyga över London under Trumps besök

En enorm ballong föreställande Donald Trump som bebis ska flyga över London under presidentens besök i juli..

GöteborgsPosten - 29 jul 18 kl. 12:01

Obama ligger lågt och tjänar miljoner

Var är Barack Obama? Medan Donald Trump försöker komma undan Rysslandsutredningen ligger den förre presidenten lågt. Demokraterna vill ha hjälp i mellanårsvalet.

DI - 01 aug 18 kl. 18:20

Trump kräver stopp för Mueller-utredning

En i en serie inlägg på Twitter kräver USA:s president Donald Trump att den pågående utredningen om rysk inblandning i valrörelsen 2016 ska stoppas..

DN - 08 aug 18 kl. 00:17

Trump Jr om mötet med rysk advokat: Handlade inte om någonting

Donald Trump Jr, president Donald Trumps son, säger att det möte han hade 2016 med en rysk advokat handlade om ”absolut ingenting” med relevans till anklagelser om rysk inblandning i valkampanjen..

Skånskan - 07 aug 18 kl. 14:29

Trump utan stjärnstatus vid hot mot andra länder

Utrikes Efter att USA genomfört sina nya handelssanktioner mot Iran gick president Donald Trump ut och varnade andra länder för att handla med Iran – på twitter.
Tre timmar senare kom beskedet att hans stjärna tas bort på Walk of fame – på twitter. ”Den som gör affärer med Iran kommer inte göra affärer med USA.

DI - 27 jul 18 kl. 14:58

Putin redo att åka till Washington

Vladimir Putin är "redo" att åka till Washington, för ett möte med Donald Trump och bjuder samtidigt in Donald Trump till Moskva.  Det rapporterar Reuters. .

Dagens PS - 07 aug 18 kl. 11:57

Trump varnar omvärlden för Iran-affärer

USA har i dag återinfört sanktionerna mot Iran och president Donald Trump uppger att det är de kraftigaste sanktionerna någonsin. I november kommer sanktionerna dessutom att skruvas upp ytterligare en nivå. Trump varnar samtidigt för att göra affärer med Iran.

Skånskan - 26 jul 18 kl. 14:00

Hård dag på jobbet

Cecilia Malmström åker till Washington i ärendet att försöka övertyga Donald Trump om att EU inte är ”fienden”, som han menat nyligen. I det otacksamma uppdraget ingår också att få honom att ändra åsikt om tullarna han vill införa för bilindustrin.
Tullarna skulle, om de införs, vara en katastrof för svensk ekonomi – och för amerikansk.

DN - 27 jul 18 kl. 12:18

Sanna Torén Björling: Vi vet fortfarande inte vad som ligger bakom Trumps vänliga hållning mot Putin

Donald Trump tycks ha haft större vetskap om kontakterna med Ryssland än vad han tidigare gett sken av. Vilka konsekvenser de nya uppgifterna får för Trump är ännu oklart. Mycket tyder på att hans tidigare advokat Michael Cohen nu vill rädda sitt eget skinn genom att prata..

Expressen - 26 jul 18 kl. 08:50

Efter handelsmötet – nu stärks euron

Euron har stärkts efter Donald Trumps möte med EU-presidenten Jean-Claude Juncker.De båda kom överens om att minska på handelskonflikten.– Detta är en väldigt stor dag för fri och rättvis handel, sa Trump..

Dagens PS - 27 jul 18 kl. 12:10

Birro sammanfattar nyhetsveckan som gått

Nej, sommaren är inte kort. Den tar aldrig slut. Den drog igång i maj redan och sedan dess har den behållit Sverige i ett järngrepp.

GöteborgsPosten - 21 jul 18 kl. 22:13

Bannon mobiliserar för Europahöger

Steve Bannon, tidigare nära medarbetare till USA:s president Donald Trump, ska inrätta en stiftelse till stöd för extremhögern i Europa. Det berättar han själv i en intervju..

Dagens PS - 25 jul 18 kl. 08:20

Ledarkollen: Välkommen till den eviga staden, Robin

  Idag handlar ledarkollen om kampen mot plastat, om handelskriget med USA, om bankerna och om en riksdagsledamot som leker rebell. Och så om fotboll… PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Kampen mot plastet Intressant när DI skriver om det behövs en ny lag som förbjuder plast i engångsförpackningar och dylikt: “I Sverige är engångsartiklar fortfarande tillåtna, men en pågående statlig utredning kan ändra på det och redan denna månad förbjöds mikroplaster i schampo och tandkräm.

GöteborgsPosten - 25 jul 18 kl. 23:07

EU och USA undviker handelskrig

Jean-Claude Juncker och Donald Trump är överens: förhandlingar ska fortsätta, USA avvaktar med ytterligare tullavgifter och EU ska köpa bönor och gas. Tillsammans ska man arbeta för att sänka hinder för handeln, meddelar de..

DN - 06 aug 18 kl. 14:20

Trump ändrar sig om ökänt ryssmöte

”Detta var ett möte för att få information om en motståndare”, twittrar Donald Trump om det uppmärksammade mötet mellan Trumps närmaste och en rysk delegation i Trump Tower före presidentvalet 2016. Det är första gången han medger att det syftade till att få hjälp från fientlig makt..

Sydsvenskan - 07 aug 18 kl. 12:44

Trump Twitterhotar om Iransanktioner

Sedan USA:s nya sanktioner mot Iran trätt i kraft varnar Donald Trump företag i andra länder för att göra affärer i Iran. "Den som gör affärer med Iran kommer INTE att göra affärer med USA", twittrar den amerikanske presidenten. Trump skriver också att.

GöteborgsPosten - 07 aug 18 kl. 11:59

Trump skyller bränderna på miljölagar

De största skogsbränderna i Kaliforniens historia härjar just nu i delstaten. President Donald Trump har katastrofförklarat området och hävdar samtidigt att miljölagar i Kalifornien har förvärrat bränderna..

DN - 18 jul 18 kl. 01:12

”Folk överskattar Putins intelligens”

Affärsmannen Bill Browder lever under dödshot efter att Vladimir Putin krävt att Donald Trump överlämnar honom i utbyte mot de tolv ryska agenter som åtalats för attacken mot USA. Nu berättar han om sina reaktioner på mötet i Helsingfors. – Det var först och främst en katastrof för Trump.

SVT - 25 jul 18 kl. 19:30

Trump och Juncker i möte om handelskonflikten

Under onsdagen träffar EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker USA:s president Donald Trump i Washington. Syftet med mötet är att avstyra ett handelskrig, som resultat av den senaste tidens handelskonflikter..

Helsingborgs Dagblad - 07 aug 18 kl. 12:44

Trump Twitterhotar om Iransanktioner

Sedan USA:s nya sanktioner mot Iran trätt i kraft varnar Donald Trump företag i andra länder för att göra affärer i Iran. "Den som gör affärer med Iran kommer INTE att göra affärer med USA", twittrar den amerikanske presidenten. Trump skriver också att.

DI - 24 jul 18 kl. 21:33

Ivanka Trumps modemärke lägger ner efter bojkott

Ivanka Trumps, dotter till Donald Trump, modemärke lägger ner efter att ha stoppats från återförsäljare och sett sin omsättning störta. Kampanjer mot Trump-administrationens migrationspolitik har uppmanat till bojkott mot märket, skriver The Guardian. .

DI - 26 jul 18 kl. 22:20

USA-börser: Mörk dag för teknikbolag

De ledande amerikanska börserna handlades blandat på torsdagen. Dow Jones fick stöd av onsdagens uttalande av Donald Trump att USA vill ha ett rättvist handelsavtal med EU. S&P 500 och Nasdaq tyngdes av IT-bolag, inte minst Facebook som föll tungt..

BT - 07 aug 18 kl. 12:44

Trump Twitterhotar om Iransanktioner

Sedan USA:s nya sanktioner mot Iran trätt i kraft varnar Donald Trump företag i andra länder för att göra affärer i Iran. "Den som gör affärer med Iran kommer INTE att göra affärer med USA", twittrar den amerikanske presidenten.(TT).

Kristianstadsbladet - 07 aug 18 kl. 12:44

Trump Twitterhotar om Iransanktioner

Sedan USA:s nya sanktioner mot Iran trätt i kraft varnar Donald Trump företag i andra länder för att göra affärer i Iran. "Den som gör affärer med Iran kommer INTE att göra affärer med USA", twittrar den amerikanske presidenten.(TT).

UNT - 07 aug 18 kl. 12:44

Trump Twitterhotar om Iransanktioner

Sedan USA:s nya sanktioner mot Iran trätt i kraft varnar Donald Trump företag i andra länder för att göra affärer i Iran..

Barometern - 07 aug 18 kl. 12:44

Trump Twitterhotar om Iransanktioner

Sedan USA:s nya sanktioner mot Iran trätt i kraft varnar Donald Trump företag i andra länder för att göra affärer i Iran. "Den som gör affärer med Iran kommer INTE att göra affärer med USA", twittrar den amerikanske presidenten.(TT).

Blekinge Läns tidning - 07 aug 18 kl. 12:44

Trump Twitterhotar om Iransanktioner

Sedan USA:s nya sanktioner mot Iran trätt i kraft varnar Donald Trump företag i andra länder för att göra affärer i Iran. "Den som gör affärer med Iran kommer INTE att göra affärer med USA", twittrar den amerikanske presidenten.(TT).

Sydöstran - 07 aug 18 kl. 12:44

Trump Twitterhotar om Iransanktioner

Sedan USA:s nya sanktioner mot Iran trätt i kraft varnar Donald Trump företag i andra länder för att göra affärer i Iran. "Den som gör affärer med Iran kommer INTE att göra affärer med USA", twittrar den amerikanske presidenten.(TT).

YA - 07 aug 18 kl. 12:44

Trump Twitterhotar om Iransanktioner

Sedan USA:s nya sanktioner mot Iran trätt i kraft varnar Donald Trump företag i andra länder för att göra affärer i Iran. "Den som gör affärer med Iran kommer INTE att göra affärer med USA", twittrar den amerikanske presidenten.(TT).

SmålandsPosten - 07 aug 18 kl. 12:44

Trump Twitterhotar om Iransanktioner

Sedan USA:s nya sanktioner mot Iran trätt i kraft varnar Donald Trump företag i andra länder för att göra affärer i Iran. "Den som gör affärer med Iran kommer INTE att göra affärer med USA", twittrar den amerikanske presidenten.(TT).

Skånskan - 26 jul 18 kl. 17:46

Världen behöver frihandel utan hyckleri

Få frågor har lett till så öppet hyckleri som debatten om tullar och andra handelshinder i spåren på president Donald Trumps försök att skapa nya villkor för världshandeln.
Kina, den största hycklaren, använder olika metoder för att hålla tillbaks import inklusive höga tullar samtidigt som man dumpar in varor på andra länders marknader.
EU och USA har bägge tullar på en mängd varor mot import från motparten, och bägge har dessutom satt i system att motverka import från fattiga länder, framförallt av jordbruksprodukter.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.