Dom

Wednesday, 17 January, 22:57

Nyheter om Dom

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 28 dec 17 kl. 20:31

Norsk spionanklagad man kan hamna i Sibirien

  – När det finns en giltig Dom kommer man att skickas till en straffkoloni i Sibirien, säger Frode Bergs norske advokat Brynjulf Risnes till den norska tidningen Aftenposten..

SR - 19 dec 17 kl. 19:30

Fler elbilar inte ett problem för elnätet

Elnätet i Sverige klarar på Dom flesta håll av att allt fler skaffar elbilar, det säger flera elbolag som Ekot pratat med..

UNT - 27 dec 17 kl. 16:00

Försmak av sommaren

Första Pre-Partyt inför nästa års Upplaga av Uppsala Rumble i Parksnäckan tar plats på Katalin fredag 29 december med Charta 77 och Dom lokala hjältarna Björnarna..

SmålandsPosten - 28 dec 17 kl. 17:04

Dom: Fängelse för innehav av skarpladdad revolver

43-åringen som greps med en skarpladdad revolver i Lagan döms för grovt vapenbrott till 15 månaders fängelse. Domen gäller även vapenbrott i Jönköping där det hittades en pistol i mannens bostad..

Barometern - 28 dec 17 kl. 16:30

Dom: Par missar pengar på grund av resa

Ett par i 50-årsåldern som förlorat sin etableringsersättning fick heller inga ekonomiskt stöd av socialförvaltningen..

Realtid - 28 dec 17 kl. 11:43

"Ingen kan tvinga konkursboet att driva talan"

HQ AB:s konkursförvaltare Bill Kronqvist, från Wesslau Söderqvist advokatbyrå, har ännu inte bestämt sig om konkursboet kommer att gå vidare med överklagan på tingsrättens Dom. För att det ska vara möjligt behövs dessutom någon som kan ställa garantier..

GöteborgsPosten - 28 dec 17 kl. 10:34

Medger att han dödat sin mor, men nekar till mord

Under torsdagen faller tingsrättens Dom mot en 36-årig man som misstänks ha mördat sin mamma utanför ett sommarhus i norra Bohuslän.
Enligt åklagaren slog han ihjäl kvinnan, släpade ner kroppen i en grop och skyfflade jord över kvarlevorna..

GöteborgsPosten - 27 dec 17 kl. 11:05

Dom mot dömd våldtäktsman

Mannen i 20-årsåldern dömdes till fängelse i ett och ett halvt år för att ha våldtagit en ung kvinna i sin mammas bostad. Efter att han blivit villkorligt frigiven anmälde ytterligare en kvinna mannen för en våldtäkt. Nu frikänns mannen från den andra våldtäkten..

Kristianstadsbladet - 28 dec 17 kl. 00:01

Återfallsförbrytare körde bil – igen

Förekom i belastningsregistret 39 gånger före veckans Dom..

BT - 27 dec 17 kl. 16:35

17-åring frias för våldtäkt efter urspårad fest

En fyllefest i november spårade ur och slutade med att en 17-årig kille åtalades för våldtäkt. Men bevisen är otillräckliga för en fällande Dom, anser tingsrätten som nu har friat den unge mannen..

Blekinge Läns tidning - 27 dec 17 kl. 18:12

Ung knarkarduo döms till skyddstillsyn och dagsböter

De två killarna från Karlshamn var drogpåverkade när hundpatrullen hittade dem i buskarna. Nu har de fått sin Dom..

Helsingborgs Dagblad - 27 dec 17 kl. 17:50

Liverpoolspelare åtalad för misshandel

Liverpools försvarare Jon Flanagan står åtalad för misshandel efter en incident i centrala Liverpool under fredagen, enligt brittisk polis. 24-årige Flanagan, som den här säsongen endast representerat Liverpools reservlag, ska ställas inför rätta i Dom.

Expressen - 20 dec 17 kl. 21:23

Fyra punkter i kvinnans berättelse som tingsrätten inte godtar

Fem män frias i gruppvåldtäktsfallet i Fittja som advokat Elisabeth Massi Fritz säger är den värsta hon jobbat med.Och Domstolen sågar polisutredningen på flera punkter – med det blir kvinnans berättelse ännu viktigare för en fällande Dom.Men tingsrätten anser att den är bristfällig.

SR - 27 dec 17 kl. 15:07

Domen i målet om mutor inom Musiksverige överklagas

Idag valde Chefsåklagare Alf Johansson att överklaga delar av den friande Dom som Stockholms tingsrätt utfärdade tidigare i december..

SVT - 27 dec 17 kl. 15:45

Friande dom om mutor i Musiksverige överklagas

I början av december friades fem mutbrottsmisstänkta företrädare för svenska musik- och kulturorganisationer av Stockholms tingsrätt, nu överklagas Domen rapporterar Kulturnytt..

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 10:28

Åklagarna kräver 12 års fängelse för Samsung-chef

Samtidigt nekar Samsung-arvtagaren Lee Jae-yong på onsdagen alla anklagelser om korruption. Det i samband med att hans överklagan av fängelseDomen från i höstas inletts. Samtidigt kräver åklagarna att fängelsestraffet skärps till 12 år, skriver Yonhap News.

Vimmerby Tidning - 14 dec 17 kl. 19:30

Nu måste grindarna runt roddklubben rivas

Nu måste grindarna som finns runt omkring gamla Roddklubben rivas och byggnaderna beläggs med förbud som bostadshus. Det fastslår länsstyrelsen i sin Dom, som kom i veckan..

DN - 19 dec 17 kl. 16:39

Polisen om Fittjadomen: Trodde bevisningen skulle räcka

Kritiken mot polisens utredningsarbete har varit svidande sedan fem män friats för en gruppvåldtäkt i Fittja. Tingsrättens Dom pekar ut den bristande bevisningen som ett av skälen till sitt friande Domslut.  – Det fanns en tro att materialet skulle räcka för en fällande Dom, säger polisen Andreas Franke, som ansvarade för utredningen..

DN - 01 dec 17 kl. 09:39

Kent Ekeroth får sin dom i dag – karriären på spel

På fredagsförmiddagen kommer Domen mot sverigedemokraternas riksdagsman Kent Ekeroth efter bråket utanför en nattklubb förra hösten. I tingsrätten dömdes han för ringa misshandel – om Domen står fast kan Ekeroths karriär i riksdagen för SD vara över..

Vimmerby Tidning - 19 dec 17 kl. 12:15

Tingsrättens dom om det uppmärksammade fallet

De fem män som stått inför rätta misstänkta för den uppmärksammade gruppvåldtäkten i Fittja frias av Södertörns tingsrätt. Det meddelar tingsrätten nu på tisdagsförmiddagen..

Alingsås tidning - 23 dec 17 kl. 11:29

Hittade 172 kilo narkotika i bostad

Sex personer fälls i en härva av grov narkotikabrottslighet, där en lägenhet på Stockslycke användes som lagringsplats för 172 kilo cannabis.
Det var en mycket välorganiserad narkotikaliga som polisen i Göteborg vidtog spaningsinsatser mot under början av året. Spåren ledde till Alingsås och en lägenhet på Stockslycke som hyrts i andra hand.

SVT Debatt - 08 dec 17 kl. 11:50

”Bristande LSS-kompetens har raserat lagen”

”Ett av målen med LSS är att personer med omfattande funktionsnedsättningar och deras anhöriga ska få leva som alla andra. På grund av en HFD-Dom har det blivit svårt att få ledsagarservice utanför hemkommunen och de som vill göra en semesterresa är hänvisade till sin närmiljö. Kommunarrest är inte att leva som andra!

GT - 05 nov 17 kl. 09:30

Talangen tror på seger mot Malmö

Daleho Irandust, 19, åkte söderut med gott hopp om spel i Europa nästa år.Han tror på lite hjälp av hemmalaget, mästarna Malmö FF.– Vi får hoppas att Dom har börjat fira lite, skämtar Häcken-spelaren..

Världen Idag - 27 nov 17 kl. 05:00

Den fria sexualitetens frukt har inte varit god

Igår inföll Domsöndagen, kyrkoårets sista söndag. Bibelorden handlade om tidens slut, Guds Dom och den framtid då Gud ska återupprätta allt. Samma helg öppnades också ytterligare ett spår i metoo-kampanjen, denna gång med berättelser om övergrepp inom Svenska kyrkan.

DI - 17 dec 17 kl. 09:15

HQ-domen väcker frågor om FI:s svartlistning

Tingsrättens HQ-Dom ger starka skäl att ifrågasätta Finansinspektionens svartlistning av de tidigare styrelseledamöterna Pernilla Ström och Anne-Marie Pålsson. Duon gjorde nämligen inget fel i HQ-styrelsen, enligt tingsrätten..

Dalarnas tidningar - 23 dec 17 kl. 14:30

Publikrekord, ljumskbyxor och innetofflor – det här önskar sig SDHL-spelarna i julklapp

Det finns många viktiga frågor att ställa till SDHL-lagen och deras profiler. Vi kontaktade några av dessa profiler och frågade den helt avgörande frågan om vad Dom skulle vilja ge sitt lag i julklapp. Dessutom får vi reda på vad profilerna själva önskat sig..

Nerikes Allehanda - 08 dec 17 kl. 18:08

Frälsningsarmén får fortsätta driva Gnistan - Stadsmissionen förlorade anbudsstriden

Det blir Frälsningsarmén som får fortsätta driva härbärget Gnistan. Det beslutet tog programnämnd social välfärd på fredagseftermiddagen. – Efter förvaltningsrättens Dom i somras sa jag ”gör om och gör rätt”, om nu har upphandlingen gjorts om, konstaterar Per-Åke Sörman (C)..

Expressen - 21 dec 17 kl. 21:43

Lastbilschaufför får dom efter dödsolycka – slipper fängelse

En man dödades i olyckan – och två personer skadades.Nu fälls lastbilsföraren för bland annat vållande till annans död, skriver HD.Hon säger att hon försökte bromsa, men det motsägs både av färdskrivaren och av vittnen..

Nya Wermlands Tidningen - 22 dec 17 kl. 17:13

Kostsam delseger för Björgs ägare

Det blir en marginell utdelning för skeppsägaren Lennart Carlsson i tvisten med Karlstads kommun. Av det skadestånd på drygt 1,6 miljoner han begär av kommunen slår en Dom fast att han får 100 000..

Magazin24 - 21 dec 17 kl. 10:32

Motståndarens hyllning till Stars – och stjärnspelaren

"Den skickligaste av Dom alla"..

Expressen - 22 nov 17 kl. 19:47

Historiska domen – straffas för filmning

På onsdagens delades det ut en historisk Dom i England. Oumar Niasse straffas med två matchers avstängning för filmning. Han blir därmed den första Premier Leaguespelaren att stängas av för att ha filmat.

NSD - 19 dec 17 kl. 09:20

Barn örfilades efter snöbollskastning

En man i 60-årsåldern från Gällivare har dömts till en villkorlig Dom med samhällstjänst och skadestånd efter ha förföljt några barn som kastat snöbollar mot hans hus..

BT - 21 dec 17 kl. 20:52

Dom: Stal dammsugare – och bilar

En Markbo i 40-årsåldern döms för en lång rad brott. Bland annat ska han ha stulit silverskedar och även en bil som hittades i diket längs R41 ..

Västerbottens Folkblad - 21 dec 17 kl. 20:00

Låt älgarna vara så ger de sig iväg

De älgar som finns i ett villaområde i Umeå har plötsligt fått en dödsDom över sig. Man blir väldigt upprörd när sådana beslut tas som är helt omotiverade. Man skall först försöka ”jaga” iväg Dom.

SR - 21 dec 17 kl. 19:16

Sexistisk segersång i Danmark granskas

"Vem var det som vann i dag, det var Dom från Danmark. Hej, hej stora pattar". Så sjöng de danska spelarna efter att man gått till fotbolls-VM..

Expressen - 21 dec 17 kl. 17:25

Sundby förbjuds från hårdträning utomhus

Martin Johnsrud Sundby har haft en tuff start på säsongen. Nu har han testat sig hos en läkare - och fått sin Dom. Han förbjuds från all hårdträning utomhus.

BT - 21 dec 17 kl. 16:27

Dom: Slog ex-flickvän och klubbpersonal

Han slog både en före detta flickvän och en personal vid en nattklubb i Borås – nu döms en 20-årig boråsare till en månads fängelse..

Blekinge Läns tidning - 21 dec 17 kl. 15:34

Högt uppsatt militär dömd för vapenbrott

En person högt uppsatt inom den svenska militären döms för vapenbrott till villkorlig Dom och 120 timmars samhällstjänst, rapporterar Aftonbladet. Mannen har utan licens haft sju jaktgevär och en pistol i sin ägo.(TT).

YA - 21 dec 17 kl. 15:34

Högt uppsatt militär dömd för vapenbrott

En person högt uppsatt inom den svenska militären döms för vapenbrott till villkorlig Dom och 120 timmars samhällstjänst, rapporterar Aftonbladet. Mannen har utan licens haft sju jaktgevär och en pistol i sin ägo.(TT).

BT - 21 dec 17 kl. 15:34

Högt uppsatt militär dömd för vapenbrott

En person högt uppsatt inom den svenska militären döms för vapenbrott till villkorlig Dom och 120 timmars samhällstjänst, rapporterar Aftonbladet. Mannen har utan licens haft sju jaktgevär och en pistol i sin ägo.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.