Dom

Sunday, 24 June, 03:51

Nyheter om Dom

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 03 jun 18 kl. 05:00

Gift par döms för stölder

STAFFANSTORP Det blir fängelse i två månader respektive villkorlig Dom för det par som efter att ha stulit varor hos Jysk välte med flyktbilen.Båda nekade i rätten till stölden trots att deras bil var full med just de varor som försvunnit.
Parets bil låg på högkant några hundra meter från butiken sedan den 37-årige mannen – påverkad av narkotika – hade backat på en stor sten så att bilen vält.

DN - 12 jun 18 kl. 11:16

Dom efter knivattack mot polis skjuts upp

I dag skulle Svea hovrätt avkunnat Dom gällande knivattacken mot en polis i Björns trädgård. Men efter målsägandebiträdets begäran om att huvudförhandlingen ska fortsätta skjuts Domen upp. – Det finns uppgifter som behöver klarläggas, bland annat hans ålder, säger polisen Ted Eriksson, som attackerades i tjänsten..

GöteborgsPosten - 13 jun 18 kl. 15:37

Friande dom för bilrånet i Skee

På onsdagen kom tingsrättens Dom mot de tre män som stått inför rätta misstänkta för det brutala bilrånet i Skee i januari. De frias från rånet men döms för andra brott..

UNT - 03 jun 18 kl. 17:42

Man sköts av polis i kyrka i Berlin

En man har skjutits av tysk polis i Berliner Dom, en luthersk kyrka i huvudstaden Berlin, rapporterar flera medier..

UNT - 03 jun 18 kl. 18:03

Polis sköt man i benet i Berlinkyrka

En man har skjutits i benet av tysk polis i den lutherska kyrkan Berliner Dom i huvudstaden Berlin, rapporterar flera medier..

Helsingborgs Dagblad - 03 jun 18 kl. 17:42

Polis sköt man i benet i Berlinkyrka

En man har skjutits i benet av tysk polis i den lutherska kyrkan Berliner Dom i huvudstaden Berlin, rapporterar flera medier. Det är oklart hur skadad mannen är. Enligt nyhetsbyrån AFP, som hänvisar till polisen, betedde sig den skjutne mannen våldsamt..

Helsingborgs Dagblad - 03 jun 18 kl. 17:42

Knivviftande man i Berlinkyrka sköts i benet

Poliser med förstärkningsvapen omringade en kyrka i centrala Berlin sedan en man gått in och viftat med kniv. Mannen sköts därefter i benet av en polis. Det finns dock inget som tyder på att händelsen, som inträffade i lutherska Berliner Dom, var terror.

Sydöstran - 13 jun 18 kl. 10:05

Villkorlig dom för misshandel

En man i 50-årsåldern döms till villkorlig Dom och 2000 kronor i böter efter att ha misshandlat en annan man. Händelsen inträffade i oktober förra året..

Trelleborgs Allehanda - 03 jun 18 kl. 13:00

Dom: Anklagades för att inte betalat tv-licens

En man bosatt i Trelleborg blev i november förra året anklagad för att ha en tv utan att ha betalat tv-licens. Nu frikänns han av tingsrätten..

SmålandsPosten - 27 maj 18 kl. 18:03

Tv: ”Vi var närmare 5–1 än dom 4–2” sa Nellie Karlsson

Växjö DFF besegrade IFK Kalmar med 4–1 i Damallsvenskan, Efteråt pratade Växjös Nellie Karlsson med Smålandspostens Dan Magnusson om sitt mål, nya positionen, Växjös bollrullning och en smäll mot huvudet..

Skånskan - 26 maj 18 kl. 05:00

”Jag är varken vän, familj eller ungdom”

ESLÖV Fereed Adus är den amerikansk fotbollsDomare i Sverige som dömt överlägset flest matcher i sporten med över 1 000 matcher på 34 år. Han är besviken över den friande Domen och köper inte rättens resonemang kring ungas språkbruk med varandra.
– Jag är varken ung eller spelarens vän, säger han.

Dagen - 29 maj 18 kl. 08:38

Mer sanning - mindre dom

När jag blivit dömd för något känner jag mig straffad. Sanningen å andra sidan frigör, skriver Felicia Ferreira..

YLE - 01 jun 18 kl. 11:31

Det märkliga fallet Paolo Guerrero: Perus dopningsavstängda landslagskapten får spela VM efter omsusad dom

Paolo Guerrero är klar för spel i fotbolls-VM. Det efter att spelaren lyckats med något som ingen tidigare gjort: Övertygat den schweiziska högsta Domstolen att häva skiljeDomstolen Cas avstängning, om än temporärt..

Länstidningen i Jämtland - 31 maj 18 kl. 11:34

Årebo dog av nätdrog – nu döms försäljarna för vållande till annans död

Två bröder som handlat med nätdrogen fentanyl via en hemsida dömdes i dag för åtta fall av vållande till annans död. Drogen var inte narkotikaklassad när den såldes och det gör denna Dom unik..

Skånskan - 02 jun 18 kl. 09:00

Tarja från Nightwish trivs solo

Tarja Turunen kommer för evigt att vara associerad med Nightwish, det mångmiljonsäljande gothsymfoniska metalbandet hon var med och bildade i mitten på nittiotalet. Men sedan ett drygt dussintal år tillbaka är den klassiskt skolade sångerskan soloartist och när en solokarriär som går från klarhet till klarhet.Tarja Turunen
Tarja var med och bildade Nightwish, och sjöng på deras fem första album, inklusive dubbelt miljonsäljande Once från 2004
Genom åren har sångerskan har bland annat samarbetat med Mike Oldfield, Scorpions, Within Temptation och tyske electroartisten Schiller
Tarja framträder på Sweden Rocks Rock Stage lördagen den 9 juni.

SVT - 01 jun 18 kl. 20:55

Bedrägeridrabbade kan få tillbaka pengar efter EU-dom

Många svenskar har förlorat hundratals miljoner i fall där kapitalförsäkringar blivit värdelösa. Men en nytt avgörande i EU-Domstolen, som gäller två svenska fall, kan leda till att drabbade får tillbaka sina pengar via en försäkring. .

Skånskan - 02 jun 18 kl. 01:00

Gårdsförsäljning bra för Skåne

I en de­batt­ar­ti­kel den 25 maj målar den so­ci­al­de­mo­kra­tiska riks­dags­le­da­moten Hil­le­vi Larsson upp en mörk bild av kon­se­kvenserna av det be­slut om att tillåta gårds­för­sälj­ning i be­gränsad skala, som ny­li­gen togs av Riks­dagen.
Låt mig slå fast en gång för alla – gårds­för­sälj­ning har in­get med al­ko­ho­lism att göra. Ingen är ute ef­ter att av­skaffa Sy­stem­bo­la­gets mo­no­pol.

Dalarnas tidningar - 01 jun 18 kl. 21:18

Joel Granberg tremålskytt i Dala-Järnas seger mot Svärdsjö

Joel Granberg stod för ett hattrick när Dala-Järna besegrade Svärdsjö på bortaplan med 5–3 (2–0) i division 4 Dalarna i fotboll. Fredrik Sixtensson gjorde Dom andra två målen för segrarna, målen....

SmålandsPosten - 01 jun 18 kl. 19:39

Företagare döms för ekobrott - får böta

En man boende i Tingsryds kommun har dömts till villkorlig Dom och dagsböter. Mannen ska inte ha skött bokföringen för sitt företag..

Skånskan - 01 jun 18 kl. 17:26

Dömd fem år efter inbrottet

Lund Mer än fem år efter ett bostadsinbrott på S:t Annegatan har en nu 29-årig man dömts.Orsaken till den långa handläggningstiden är att han hade hunnit försvinna utomlands innan blodet på brottsplatsen analyserats. Sedan återkom han inte förrän 2017.

Skånskan - 31 maj 18 kl. 16:52

Våldtäktsmål prövas inte av HD

Skurup En medelålders man i Skurup har åtalats för våldtäkt mot en kvinna som sov under akten. Hovrätten hade skiljaktig mening i målet – som HD nu meddelar att de inte kommer ta upp.
Åtal ogillades.

Sydöstran - 01 jun 18 kl. 15:00

Åklagaren: För tunn bevisning

–Jag kan inte väcka åtal om jag inte är säker på att få en fällande Dom. Och här räckte bevisningen helt enkelt inte till..

GöteborgsPosten - 24 maj 18 kl. 06:00

Klubben i kris - mister banor efter ny dom

Bantad barnverksamhet, mindre seriespel och upphävda abonnemang blir följden om inte Kungsbacka tennisklubb snabbt hittar ny mark för att kunna utveckla sin verksamhet långsiktigt..

Skånskan - 31 maj 18 kl. 01:00

Åkla­ga­re ska inte beivra hockey­våld

Högsta Dom­stolen prövar, med start i går, om ett re­gel­brott i is­hoc­key­rinken kan vara nå­got som lyder un­der all­mänt åtal.
Det har ti­digare tings­rätten och hov­rätten kommit fram till och dömt hoc­key­spe­la­ren Ja­kob Lil­ja, då i Rög­le, för en cross­chec­king mot Mal­mö­spe­la­ren Jens Olsson till vill­kor­lig Dom och böter.
Det här re­gel­brottet an­sågs vis­ser­li­gen all­var­ligt av hoc­keyns di­sci­plin­nämnd som stängde av Lil­ja i tio matcher.

Barometern - 01 jun 18 kl. 11:23

JUST NU: Åklagaren överklagar 36-åringens friande dom

Mannen stod åtalad för mord men friades av tingsrätten. Åklagaren överklagar Domen till hovrätten. Men den här gången yrkar han inte på mord utan grov misshandel..

Realtid - 01 jun 18 kl. 11:25

Altor: “Ingen anställd eller enhet kan hållas skyldig”

Domen mot Lars Møller stärker snarare vår syn att ingen Altor-anställd eller Altor-enhet kan hållas skyldiga för de förluster som drabbat anställda, kunder och aktieägare.” Så kommenterar nu Altor onsdagens danska Dom i OW Bunker-härvan..

Skånskan - 31 maj 18 kl. 14:16

Svedala tingas betala miljonbelopp i miljötvist

STURUP
Den tidigare Domen kring tvisten om giftspridning vid Malmö airport rivs upp.
Svedala kommun döms nu att ersätta Swedavia med 1,2 miljoner kronor och förlorar tidigare utdömt ersättning på 4,3 miljoner. Enligt Mark- och miljööverDomstolen kan inte Swedavia, som driver Malmö airport, läggas till last för att slammassor vid Svedala kommuns reningsverk förorenats av giftiga ämnen.

DN - 31 maj 18 kl. 14:24

Rätt att avslå skyddsjakt på varg i Sjunda

Länsstyrelsen gjorde rätt när den beslutade att inte tillåta skyddsjakt på varg i Sjundaområdet utanför Järna. Det slår förvaltningsrätten fast i en Dom. .

Världen Idag - 31 maj 18 kl. 00:00

Sverige sätts på drejskivan den 6 juni.

Sverige som nation och folk har en kallelse från Gud. Han ser brustenheten, smärtan och den unga tonårstjejen som under vintern skurit sig i armen 52 gånger. Nu på sommaren kan alla se hennes ärr.

NT - 26 maj 18 kl. 07:00

Polisen vet att könsstympning sker

”Vi vet att det förekommer könsstympning i Linköping, men det finns inte en enda fällande Dom”..

NSD - 31 maj 18 kl. 14:22

Just nu: Dom efter miljonbedrägeriet på Elgiganten

De två männen som åtalats misstänkta för att ha förskingrat och sålt vidare elektronikprodukter från Elgiganten döms till fängelse..

GöteborgsPosten - 31 maj 18 kl. 18:04

LNIK får klara sig utan nyckelspelare

Jennifer Rosén lämnade Tingevi i ambulans efter Lödöse Nygårds cupmatch mot Qviding. Lättare hjärnskakning var läkarnas Dom och Rosén får nu hålla sig borta från fotbollsplanen i ett par veckor..

Västerbottens Folkblad - 30 maj 18 kl. 07:00

Det finns så många frågor kring flyget

Flygtrafiken är på tapeten i Lycksele kommun, igen. Och som vanligt så kommer det fram önsketänkande om Gunnarn som storflygplats i inlandet. Kommer det att bli något annat än ett önsketänk?

Expressen - 23 maj 18 kl. 10:56

Chaufför styckade sin fru – nu kommer hovrättens dom

Han anmälde sin fru försvunnen och hjälpte själv till att leta.Senare erkände den 55-årige lastbilschauffören: Jag har styckat henne. I tingsrätten frikändes han från mordmisstankarna..

Skånskan - 31 maj 18 kl. 14:51

Döms för bostadsrån mot klocksamlare

Malmö Fyra män och en kvinna deltog i rånet mot en man som visade upp sina mycket exklusiva armbandsur på Instagram. Nu har Domen fallit. Rånet skedde en kväll i mannens bostad medan hans barn i förskoleåldern var hemma.

DN - 31 maj 18 kl. 10:48

Live: Tingsrätten meddelar dom i fentanylfallet

Två bröder som sålt Fentanyl åtalats för grovt vållande till annans död. Nu meddelar Tingsrätten Domen. Följ pressträffen live..

Skånskan - 30 maj 18 kl. 09:07

Ishockeyspelarens misshandelsdom tas upp i Högsta domstolen

  Under 2015 spelade ishockeyspelaren Jakob Lilja i Rögle. Under en match i mars samma år mot Redhawks i Malmö arena som Lilja höjde klubban efter att första ha crosscheckat Redhawksbacken Jens Olsson i nacken. Olsson fick lämna matchen på bår med blödningar i nacken.

Skånskan - 30 maj 18 kl. 10:00

33-åring frikänns från flera våldtäkter

MALMÖ Malmö tingsrätt hänvisar till Högsta Domstolens beviskrav när man frikänner en 33-årig man från flera fall av våldtäkter och en grov misshandel mot en kvinna som han hade en relation med. Domaren ville dock fälla mannen.– Det ska bevisas utom rimlig tvivel att den tilltalade har gjort sig skyldig till det påstådda brottet.

SR - 31 maj 18 kl. 08:26

Dom mot fentanylsäljare efter dödsfall

I dag faller Domen mot de två bröder som står åtalade för grovt vållande till annans död efter att ha sålt fentanyl i nässpraysflaskor via nätet.  En av målsägandena är Camilla Dannö som hittade sin 25-åriga son Marcus död..

Sydsvenskan - 31 maj 18 kl. 05:00

Åtta döda – dom i dag mot fentanylsäljare

Åtta människor avled efter att de använt fentanyl i sprejflaskor, som de köpt via nätet. Nu faller Domen mot de två bröder som sålt substansen till offren, och som åtalats för grovt vållande till annans död. Fentanyl är ett starkt smärtstillande medel s.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.