Diskussioner

Monday, 18 November, 12:21

Nyheter om Diskussioner

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 28 okt 19 kl. 19:55

Stena Line kan öppna ny linje – till semesterö

Stena Line befinner sig just nu i Diskussioner om att öppna en ny färjelinje.I likhet med redan existerande destinationer kommer den nya linjen i sådana fall gå till Danmark.Men den här gången rör det sig om en semesterö.

SVT - 28 okt 19 kl. 18:03

Forskare: Misstro och nostalgi bland IS-anhängare efter al-Baghdadis död

Misstro, men också nostalgiska hyllningar och Diskussioner om hämnd. Nyheten om IS-ledaren al-Baghdadis död har utlöst vitt skildra reaktioner på kommunikationskanalerna för terrorsektens anhängare, säger forskaren Michael Krona..

Expressen - 27 okt 19 kl. 23:25

”Vore dum om jag inte hade ett öppet sinne”

Tarik Elyounoussi är en av AIK-spelarna vars kontrakt löper ut när säsongen tar slut. Men än så länge säger spelaren att han själv inte är med i någon form av Diskussioner kring framtiden.– Björn hade möte med mina agenter senast i går, säger han..

Sydsvenskan - 27 okt 19 kl. 08:07

Brott och straff störst i medierna

Lag och ordning, dödskjutningar och kriminalitet dominerar Diskussioner och nyhetsrapportering både i traditionella nyhetsmedier och sociala medier. Det visar den senaste Mediemätaren, gjord av Kantar Sifo på uppdrag av Sveriges Radios Ekot. Var sjätte.

Helsingborgs Dagblad - 27 okt 19 kl. 08:07

Brott och straff störst i medierna

Lag och ordning, dödskjutningar och kriminalitet dominerar Diskussioner och nyhetsrapportering både i traditionella nyhetsmedier och sociala medier. Det visar den senaste Mediemätaren, gjord av Kantar Sifo på uppdrag av Sveriges Radios Ekot. Var sjätte.

UNT - 27 okt 19 kl. 08:07

Brott och straff störst i medierna

Lag och ordning, dödskjutningar och kriminalitet dominerar Diskussioner och nyhetsrapportering både i traditionella nyhetsmedier och sociala medier..

GöteborgsPosten - 27 okt 19 kl. 08:07

Brott och straff störst i medierna

Lag och ordning, dödskjutningar och kriminalitet dominerar Diskussioner och nyhetsrapportering både i traditionella nyhetsmedier och sociala medier. Det visar den senaste.

Jönköpingsnytt - 25 okt 19 kl. 16:55

Visade nya bussen: "Jobbat mycket med design"

Den 15 december sätter Jönköpings länstrafik in sin första heleldrivna buss i trafik i Jönköping. På fredagen visades den upp utan entrén till Asecs.
– Det har varit många bra Diskussioner, säger JLT:s affärsutvecklare Charles Tholin, som fanns på plats och berättade om bussen för nyfikna besökare.

Expressen - 25 okt 19 kl. 08:20

Dana Pourkomeylian lämnar CUF – efter debatten om omskärelse

Dana Pourkomeylian lämnar Centerpartiets Ungdomsförbund efter partiets Diskussioner om ett förbud av omskärelse på pojkar.”Efter en tids interna meningsskiljaktigheter väljer jag att lämna CUF”, skriver Pourkomeylian på Twitter..

Sydsvenskan - 25 okt 19 kl. 06:32

Kurdledare: Vi är långt ifrån att ge upp

Ryssland och Turkiet har slutit ett avtal om nordöstra Syrien, över huvudet på de kurdiska grupper som styrt där. I den kurdiska regionen Rojava är reaktionerna blandade. – Vi vet ännu inte hur det här avtalet ser ut i detalj.

Helsingborgs Dagblad - 25 okt 19 kl. 06:32

Kurdledare: Vi är långt ifrån att ge upp

Ryssland och Turkiet har slutit ett avtal om nordöstra Syrien, över huvudet på de kurdiska grupper som styrt där. I den kurdiska regionen Rojava är reaktionerna blandade. – Vi vet ännu inte hur det här avtalet ser ut i detalj.

YLE - 25 okt 19 kl. 05:34

Den "åländska modellen" för förbindelsebåtstrafiken diskuteras som en framtida modell för Åboland

Den "åländska modellen" för förbindelsebåtstrafiken innebär att endast personalen konkurrensutsätts. För tillfället förekommer Diskussioner om att införa modellen även på fler håll i landet..

Skånskan - 25 okt 19 kl. 05:00

Klädproblem lösta efter elva års strider

SJÖBO Efter drygt elva år av Diskussioner, överklaganden och upphandlingar kommer all Sjöbos äldreomsorgs- och hemtjänstpersonal få tillgång till nya arbetskläder varje dag.
– Vi räknar med att successivt komma igång i början av nästa år, säger Christin Andersson, verksamhetschef för särskilt boende och LSS-boende i Sjöbo.För närvarande håller man på att bygga om och anpassa fem särskilda boenden samt på dagcentralen Kärnan för kommande klädbyten.

Corren - 25 okt 19 kl. 05:00

Högre säkerhet kräver förändringar i trafiken

Samhällsbyggnadsförvaltningen har inlett Diskussioner med trafikverket för att förbättra trafiksäkerheten kring Hackelområdet..

SR - 24 okt 19 kl. 16:53

Turkiets offensiv splittrar Nato

Just nu pågår spända Diskussioner i Bryssel när Natos försvarsministrar träffas. Frågan som splittrar försvarsalliansen är Turkiets offensiv i nordöstra Syrien..

Skånskan - 24 okt 19 kl. 17:00

Livliga diskussioner om tjänstegarantin

HÖRBY Det blev livlig debatt på fullmäktige senast om Jens Rosbergs (L) motion att Hörby ska införa en tjänstegaranti.
Trots påpekanden om otydligheter i beslutsförslaget antogs motionen.I mars 2018 lämnade Jens Rosberg in en motion till kommunfullmäktige med förslag om att Hörby kommun ska införa en tjänstegaranti.

Jönköpingsnytt - 24 okt 19 kl. 15:41

Mariebo bekräftar samtal med HFF

I en intervju med Falköpings Tidning berättade Mariebos före detta tränare att det pågår samtal om ett samarbete mellan HFF och Mariebo. Nu bekräftar Mariebos sportchef att det pågår Diskussioner mellan klubbarna.
.

Världen Idag - 23 okt 19 kl. 00:00

Vi har fått en ny sorts åsiktsinkvisition

Efter den nästan två år långa krisen är Svenska Akademien tillbaka, åtminstone i så motto att man delar ut Nobels litteraturpris, dessutom för två år vid samma tillfälle. 2018 års pris tilldelas den polska författaren Olga Tokarczuk och 2019 år pris tilldelas den österrikiske författaren Peter Handke. Akademiens val har fyllt tidningarna med Diskussioner, men det har inte varit Diskussioner om litteratur – åtminstone inte när det gäller Peter Handke.

YLE - 23 okt 19 kl. 18:28

Återvänder Zlatan till Serie A? Napolis klubbchef hoppfull: "Samtal har förts i månader"

Snart är Zlatan Ibrahimovics nuvarande kontrakt med Los Angeles Galaxy slut. 38-åringens framtid är högst oklar och själv har den svenska anfallarstjärnan öppnat för en återkomst till Italien. Napolis klubbchef Aurelio De Laurentiis menar att Diskussioner redan förts i månader..

YLE - 23 okt 19 kl. 11:55

Ferrari tror inte att Vettels och Leclercs rivalitet kommer spinna utom kontroll – "positiva, konstruktiva, ärliga och transparenta" diskussioner har förts med förarna

Rivaliteten mellan de två Ferrariförarna har minst sagt varit påtaglig i år. Inte minst i Sotji där Sebastian Vettel inte ville följa planen som stallet hade. Fyra tävlingar återstår av säsongen och Vettel är hack i häl på den yngre stallkamraten Charles Leclerc i kampen om tredje platsen.

NSD - 23 okt 19 kl. 05:30

Kommunen och LKAB vänder sig till ministrar

LKAB vill ha ett ministermöte efter att Diskussioner med kommunen kraschat..

Skånskan - 23 okt 19 kl. 04:30

Påsarna påverkar planeten

HÄSSLEHOLM Regeringen har lagt fram ett förslag om ökad beskattning på platspåsar.
För handlare i Hässleholm finns redan flera miljövänliga alternativ till engångskassarna i plast.Den ökade skatten på plastpåsar ska enligt regeringen bidra till att Sverige uppnår EU:s mål om 40 plastpåsar per person år 2025.

Skånskan - 22 okt 19 kl. 05:00

M och SD lägger fram gemensam budget

HÖRBY Sverigedemokraterna och Moderaterna i Hörby lägger fram en gemensam budget för 2020. Detta trots att M centralt har sagt att partiet inte ska förhandla med SD.
– Vi har sett att vi och SD tycker lika i många frågor, säger Lars-Göran Ritmer, gruppledare för Moderaterna.

Skånskan - 21 okt 19 kl. 15:30

Ny tjänst fick grönt ljus efter debatt

Hörby Centerpartiets motion om att kommunen ska anställa en controller fick grönt ljus av kommunfullmäktige senast efter en del Diskussioner och påpekanden om brister i beslutsunderlaget.
Kommundirektören fick i uppdrag att arbeta vidare med frågan och utreda vad rollen som controller innebär.I motionen skriver Centerpartiet att ”i samtliga budgetar som lagts inför 2019 presenteras krav på effektiviseringar”.

Expressen - 21 okt 19 kl. 08:54

Finske storvärvningen vantrivs i SHL-klubben

Hur är det egentligen med Ville Leskinens trivsel i Färjestad?Den finske stjärnvärvningen har inte alls levererat och rykten säger att han inte alls trivs speciellt bra i Karlstad och Sverige.En som däremot trivs i sin klubb är Oscar Engsund.

BT - 20 okt 19 kl. 16:02

Guldhjälten lämnar Elfsborg – frågetecken för Ishizaki: ”Möte i veckan”

Elfsborgsprofiler och dubbla guldhjältar. Det står nu klart att Jon Jönsson lämnar Elfsborg – och vad gäller Stefan Ishizakis framtid fattas beslut på ett möte i veckan. – Vi för bra Diskussioner, men jag behöver svart på vitt, säger Ishizaki..

Skånskan - 18 okt 19 kl. 05:30

Gratis kollektivtrafik för äldre – från 2020

ESLÖV Om allt går vägen kan alla som bor i Eslöv och som fyllt 70 år få gratis kollektivtrafik inom kommunen från juni nästa år.Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutade på torsdagen att gå vidare med planerna, som var ett vallöfte från Socialdemokraterna och finns med i S-M-L-majoritetens handlingsprogram för mandatperioden.
Då hette det att ”’äldre” skulle få gratis kollektivtrafik i kommunen.

Skånskan - 17 okt 19 kl. 15:30

”Oärligt att ta åt sig äran”

höör ”Förbättrat resultat efter åtta månader av alliansstyre”, slår Höörmoderaterna fast i ett pressmeddelande med anledning av kommunens positiva delårsrapport. Felaktigt menar oppositionspolitikern och tidigare kommunalrådet Stefan Lissmark (S).
– Jag tycker man måste vara ärlig i politiken.

GöteborgsPosten - 15 okt 19 kl. 08:04

Källor till Sky News: Ving på väg att säljas

Riskkapitalbolaget Triton gör ett nytt försök att köpa den nordiska reseoperatören Ving. Enligt Sky News är Triton i "långt framskridna Diskussioner" och hoppas att affären ska kunna gå i lås de närmaste dagarna..

Sydsvenskan - 15 okt 19 kl. 07:50

Källor till Sky News: Ving på väg att säljas

Riskkapitalbolaget Triton gör ett nytt försök att köpa den nordiska reseoperatören Ving. Enligt Sky News är Triton i "långt framskridna Diskussioner" och hoppas att affären ska kunna gå i lås de närmaste dagarna. Ving som ingått i konkursande moderbolag.

Helsingborgs Dagblad - 15 okt 19 kl. 07:50

Källor till Sky News: Ving på väg att säljas

Riskkapitalbolaget Triton gör ett nytt försök att köpa den nordiska reseoperatören Ving. Enligt Sky News är Triton i "långt framskridna Diskussioner" och hoppas att affären ska kunna gå i lås de närmaste dagarna. Ving som ingått i konkursande moderbolag.

PrivataAffärer - 14 okt 19 kl. 07:03

EU: Mycket återstår i brexitsamtalen

Inga fler detaljer gavs i uttalandet, annat än att samtalen hade varit ”konstruktiva”. Michel Barnier ska rapportera om det aktuella läget vid rådsmötet för EU-ministrar på tisdag, som förbereder EU-toppmötet på torsdag-fredag. I fredags gav ambassadörerna Michel Barnier klartecken att starta intensifierade Diskussioner under helgen.

PrivataAffärer - 11 okt 19 kl. 13:20

Stålaktier glödheta på europeiska börser

Kursuppgången fick understöd av USA:s president Donald Trump, som efter torsdagens handelssamtal med Kina förklarade att samtalen börjat ”mycket bra”. Både USA och Kina har förefallit vara villiga att arbeta för ett mindre avtal och lämna de mer svårlösta frågorna till senare Diskussioner, även om Trump vid upprepade tillfällen sagt att han skulle föredra ett ”stort avtal”. Stålsektorn får också en viss extra hjälp uppåt av de tullar på upp till 66 procent som EU infört på import av stålhjul till bilar och traktorer från Kina, som aviserades på torsdagen.

PrivataAffärer - 11 okt 19 kl. 06:44

Trump: Nöjd med första dagen med handelssamtal

Han sade att han planerar att träffa Kinas toppförhandlare, vice premiärministern Liu He, i Vita huset klockan 18.45, lokal tid. Handelssamtalen mellan Liu He, USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer och USA:s finansminister Steven Mnuchin väntas återupptas på fredagen, uppgav Trump för reportrar när han lämnade Vita huset på torsdagen.

Blekinge Läns tidning - 11 okt 19 kl. 03:00

Nu skördar Anna frukterna av sitt arbete

Högt i tak och vilda Diskussioner. Svenska filminstitutets vd kommer från en ”bråkig” bakgrund och hon gillar olikheter. Men när det kommer till rättvisa och jämlikhet, då är det handling som gäller för Anna Serner..

Barometern - 10 okt 19 kl. 21:00

Nu skördar Anna frukterna av sitt arbete

Högt i tak och vilda Diskussioner. Svenska filminstitutets vd kommer från en ”bråkig” bakgrund och hon gillar olikheter. Men när det kommer till rättvisa och jämlikhet, då är det handling som gäller för Anna Serner..

Skånskan - 10 okt 19 kl. 14:15

Nytt poliscenter och utökad övervakning

Danmark Danska regeringen föreslår ett nytt poliscenter för brottsbekämpning i Öresundsregionen på torsdagens pressträff.De nya gränskontrollerna mellan Sverige och Danmark var inte danska regeringens enda punkt i det säkerhetspaket som presenterades på torsdagen.
Justitieminister Nick Hækkerup (S) lyfte utöver bland annat fram förslag om att kraftigt utöka videoövervakningen på stationer och andra offentliga platser samt göra det tillåtet för privatpersoner att filma på allmän plats.

Skånskan - 09 okt 19 kl. 05:00

Ordföranden: Inga enkla bygglov

eslöv Bengt Andersson (M), ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, försvarar de kritiserade byggloven men medger att det varit en hel del Diskussioner bland politikerna.– Det här är inte helt enkla bygglov och i några av dem har vi varit oeniga i nämnden. Det har varit en hel del Diskussioner, bekräftar han.

DI - 10 okt 19 kl. 09:14

Oljejätte i samtal om att sälja andel i Azerbajdzjan-fält för miljarder

Chevron för Diskussioner med ungerska Mol om att sälja sin andel i det azerbajdzjanska oljefältet Azeri-Chirag-Gunashli….

YA - 10 okt 19 kl. 00:00

Hon tar arbetet för jämställdhet ut i världen.

Högt i tak och vilda Diskussioner. Svenska filminstitutets vd kommer från en ”bråkig” bakgrund och hon gillar olikheter. Men när det kommer till rättvisa och jämlikhet, då är det handling som gäller för Anna Serner..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.