Dina

Tuesday, 21 August, 19:33

Nyheter om Dina

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 01 aug 18 kl. 10:40

Klimatförändringarna och samfälligheternas tragedi

De globala CO2-utsläppen och klimatförändringarna är ett utfall av samfälligheternas tragedi (eng tragedy of the commons). I praktiken innebär det att inget Sverige gör kommer stoppa klimatförändringar eller minska de faktiska utsläppen. Däremot kommer vi skada oss själva  samt landets ekonomi och snarare bidra till snabbare ökningar av utsläppen med rådande politik.

DN - 27 jul 18 kl. 13:35

Tretton sätt att svalka sig i Stockholm

När rekordvärmen slår nya rekord framstår skuggan och svalkan plötsligt som Dina bästa vänner. DN Stockholm listar tretton coola tips för dig som är kvar i stan. .

DN - 31 jul 18 kl. 16:54

Vad kan du om artisten Robyn?

Testa Dina kunskaper om Robyn i DN:s quiz!.

Helsingborgs Dagblad - 27 jul 18 kl. 16:16

Nu varnar polisen för hö-bedragare

När torkan gör djurägare desperata av bristen på foder vädrar bluffmakarna morgonluft. Nu varnar polisen för nya former av bedrägerier, där bedragarna påstår sig ha hö att sälja och kräver betalt i förskott. Expressens Dina pengar rapporterar om att pol.

GöteborgsPosten - 30 jul 18 kl. 21:58

Allt fler offer för lägenhetsbedrägerier

Genom falska erbjudanden om lägenheter och uppmaningar att logga in via bank-id stjäl de Dina pengar. Enligt polisen blir lägenhetsbedrägerier allt vanligare och det är i huvudsak runt skolstart som de ser en topp bland antalet anmälningar.
– Betala aldrig något i förskott eller ge ut några personuppgifter, säger Jan Olsson på polisens nationella bedrägericenter..

Trelleborgs Allehanda - 31 jul 18 kl. 12:57

Det är inte medmänskligt att ge bort andras pengar

I en affischkampanj poserar Annie Lööf (C) intill texten ”Medmänsklighet”. Men att vilja ha generös migration och erbjuda EU-migranter boende kostar för dig. Det är Dina pengar som Centern vill skänka till andra och de kan knappast ta åt sig äran över att ha skramlat ihop dem..

SVT - 26 jul 18 kl. 12:28

Hur påverkas ditt humör av värmeböljan?

Extremvärmen kan leda till kort stubin, bristande impulskontroll och sämre minne. Hur påverkas ditt humör av värmeböljan – och vad gör du för att hålla dig stabil? Ge Dina bästa tips här..

Expressen - 31 jul 18 kl. 10:48

Mystiska chefsavhoppet från H&M:s nysatsning

Efter bara tre månader lämnade Oscar Olsson vd-posten för H&M:s varumärke Nyden – utan att det finns någon efterträdare. Klädjätten har lagt locket på om orsaken. – Det jag kan säga är att det stämmer att Oscar Olsson har lämnat sin roll på Nyden men han är fortsatt anställd inom H&M-gruppen, säger Jeanette Mattsson, presstalesperson för H&M till Dina Pengar.

Dagens PS - 27 jul 18 kl. 09:17

Svettig? Här är knepen som gör ditt sovrum svalt

Många har svårt att sova i värmen och utan luftkonditionering eller fläkt är det svårt att känna sig sval. Men det finns ett par saker du kan göra för att somna lättare. Expressen listar en rad oväntade knep som faktiskt funkar.

Dagensanalys.se - 30 jul 18 kl. 22:08

Trycket ökar på Facebook som nu stänger ned partnerkategorier

Snart är sista andan tagen för riktade annonser baserat på insamlad data av tredjepart på Facebook. Det är partnerkategorier som stängs ned globalt. Från och med 1 oktober kommer du inte att kunna använda partnerkategorier när du ska rikta annonser.

YLE - 30 jul 18 kl. 10:01

Bilder av söndagens åskoväder – skicka in dina egna!

Under söndagen härjade ett kraftigt åskoväder i Österbotten. Har du foton eller filmer av ovädret? Skicka gärna in dem till osterbotten@yle.

Expressen - 15 jul 18 kl. 08:09

Se över hemförsäkringens villkor inför din utlandsresa

Det reseskydd du har i din hemförsäkring täcker i flera fall varken förseningar eller ersättningsresa om du blir sjuk. Avbeställningsskydd ingår inte heller. Det visar en stor genomgång som Dina Pengar gjort.

GöteborgsPosten - 30 jul 18 kl. 14:11

Så slipper du getingar och andra kryp

Ormar kan ta sig in i huset, getingstick kan orsaka allergiska reaktioner och mördarsniglarna är ute efter Dina primörer. Sommartid för vi stundtals en ojämn kamp mot naturens plågoandar. Men lugn – zoologen Lars-Åke Janzon vet hur du tar tillbaka trädgårdsfriden..

DN - 27 jul 18 kl. 00:05

Nutidstestet vecka 30

Hyperinflation, brandflygplan och Tiger Woods. Testa Dina kunskaper om veckans nyhetshändelser..

Dalarnas tidningar - 30 jul 18 kl. 07:37

Ledare: Vallöften vitaliserar den lokala demokratin

Tidningens #kandulova-satsning, där du som läsare kan få Dina politiker att lova saker i frågor....

Sydsvenskan - 27 jul 18 kl. 16:16

Nu varnar polisen för hö-bedragare

När torkan gör djurägare desperata av bristen på foder vädrar bluffmakarna morgonluft. Nu varnar polisen för nya former av bedrägerier, där bedragarna påstår sig ha hö att sälja och kräver betalt i förskott. Expressens Dina pengar rapporterar om att pol.

DN - 23 jul 18 kl. 10:24

Kortbedrägerierna har ökat med 40 procent i år

Kort, bank-id och nätköp – vardagen för de flesta, men också en risk när kriminaliteten tar nya former. Bankernas system är för sårbara när bovarna hittar nya sätt att sno Dina pengar, enligt polisen, som hoppas att nya EU-regler ska få bankerna att skärpa säkerheten..

Cornucopia - 28 jul 18 kl. 22:15

Ymninghetshornets tid är här

Överflödets tid är nu här, vilket kan leda till lite enahanda kosthållning.Tomatsallad på fem olika sorters tomater, kompletterad med egen basilika och egen oregano. Smulad mozarella och olivolja är inköpt.

Världen Idag - 26 jul 18 kl. 00:10

Det är först när vi bär frukt som vi blir attraktiva för människor som inte känner Gud. De struntar fullständigt i våra blad.

Sanningens väg har jag valt, Dina domar har jag för ögonen. Jag håller mig till Dina vittnesbörd. Låt mig inte behöva skämmas, Herre!

SVT - 16 jul 18 kl. 19:22

Ungsvenskarna svarar Elsa, 16, om betyg i beteende

SVT:s valprojekt #dinröst tar Dina viktigaste frågor och synpunkter till politikerna, ända fram till valet. Här svarar Ebba Hermansson, Ungsvenskarna, Elsa 16 år från Enköping..

Världen Idag - 26 jul 18 kl. 12:30

Ande och liv på SommarOas i Varberg

För andra året i rad samlas Oasrörelsen till sommarmöte i Varberg. I år är temat ”Alla Dina ord är Ande och liv”. Hans Weichbrodt, inspiratör på Oasrörelsen, är förväntansfull.

Skånskan - 27 jul 18 kl. 10:09

Många barn har omkommit genom drunkning

När det är varmt vill man svalka kroppen med bad. Men ibland är utgången av bad tragiskt nog drunkning. I år har dubbelt så många barn drunknat jämfört med ifjol.

Dagensanalys.se - 24 jul 18 kl. 12:08

Checklista för innehållsmarknadsföring

Om höstens stora satsning handlar om innehållsmarknadsföring (eller Content Marketing) finns det några måsten att se över innan du trycker på publicera-knappen. Här är en checklista för alla som vill använda innehållsmarknadsföring. För att checka av ditt innehåll innan du trycker på publicera-knappen har vi tagit fram nedan checklista: 1.

Dagensanalys.se - 26 jul 18 kl. 09:18

Google ändrar URL till Analytics

Varför alltid dessa ändringar Google? Jag som är så van att skriva google.com/analytics måste nu tänka nytt efter att Google ändrat URL:en till Analytics.

IDG - 26 jul 18 kl. 09:47

Allvarlig bluetooth-bugg upptäckt – så gör du för att vara säker


Gör det möjligt för en hackare att komma åt information på Dina enheter..

SVT Debatt - 03 jul 18 kl. 07:00

”Du har mitt liv i dina händer” – en tribut till en personlig assistent

”Att vara personlig assistent avfärdas som ett så kallat ”enkelt” jobb, utan krav på vare sig utbildning eller särskilda färdigheter. I själva verket är arbetsbeskrivningen en av de mest komplexa som går att tänka sig”, skriver Annika Taesler som själv är assistansanvändare..

DI - 24 jul 18 kl. 21:46

Värmen trissar upp elpriset – så sparar du pengar

Elpriset fortsätter att stiga som en följd av torkan. Men några enkla åtgärder hemma kan sänka Dina kostnader. Och se över elavtalet – pristrenden ser ut att fortsätta..

SR - 07 aug 18 kl. 21:47

Dina Asher-Smith vann finalen på 100 meter

Dina Asher-Smith från Storbritannien är inte bara Europas utan även världens snabbaste kvinna. Hon vann EM-finalen på 10,85, vilket är snabbaste tiden någon sprungit på i år..

Dagens PS - 19 jul 18 kl. 12:39

Bank-ID-larm: Miljoner svenskar bluffdrabbade

“Den organiserade brottsligheten som ligger bakom detta har enorma resurser.” Varje år genomför försäkringsbolaget Mysafety – inritade på just id-kapningar – en undersökning tillsammans med Sifo. Expressen Dina Pengar har fått ta del av nyckelsiffror från årets upplaga som ännu inte publicerats och det är ingen rolig läsning.

Dagens PS - 23 jul 18 kl. 06:47

Trump till Iran: “Hota aldrig USA igen”

USA:s president Donald Trump har via Twitter svarat Irans president Hassan Rouhani. Rouhani varnade under söndagen i ett tal Trump för att “leka med lejonets svans” när han sjösätter nya åtgärder mot Iran. Han uppgav också att USA borde veta att ett krig med Iran är ett “alla krigs moder”.

Expressen - 08 jun 18 kl. 17:06

Tålamodet slut – Sverige kräver nytt pensionsavtal

Magdalena Andersson tålamod med Portugals finansminister är slut.I dag skickade regeringen ett officiellt brev till Lissabon med krav på att förhandla om avtalet mellan länderna för att täppa igen pensionärernas skattekryphål.– Min tidsgräns är passerad och nu tar jag nästa steg, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till Dina Pengar..

Expressen - 23 jul 18 kl. 14:03

Maxa pensionen: 5 tips som lyfter ditt sparande

Låga avgifter, rätt sparform och smart skatteuttag.Med bara några enkla klick kan du maxa ditt pensionssparande. Dina Pengar listar tipsen som ger din pension ett lyft.

Helsingborgs Dagblad - 23 jul 18 kl. 06:00

Polisen: Betalsystemen måste bli säkrare

Kort, bank-id och nätköp – vardagen för de flesta, men också en risk när kriminaliteten tar nya former. Bankernas system är för sårbara när bovarna hittar nya sätt att sno Dina pengar, enligt polisen, som hoppas att nya EU-regler ska få bankerna att skä.

DN - 20 jul 18 kl. 00:05

Nutidstestet vecka 29

Skogsbränder, tennis och toppmöte i Helsingfors. Testa Dina kunskaper om veckans nyhetshändelser..

Dagens PS - 24 jul 18 kl. 12:38

PS-Podden: När allt fortfarande är möjligt…

De där minuterna innan man somnar…När hjärnan loggar ut. Eller om den loggar på snarare. Då när allt man fantiserar känns möjligt att nå… Hur behåller man den känslan?

Sydsvenskan - 23 jul 18 kl. 06:00

Polisen: Betalsystemen måste bli säkrare

Kort, bank-id och nätköp – vardagen för de flesta, men också en risk när kriminaliteten tar nya former. Bankernas system är för sårbara när bovarna hittar nya sätt att sno Dina pengar, enligt polisen, som hoppas att nya EU-regler ska få bankerna att skä.

NSD - 23 jul 18 kl. 11:50

Så skyddar du dig när det åskar

SMHI spår åska under dagen – så skyddar du dig själv och Dina saker från att skadas..

Dagens PS - 24 jul 18 kl. 10:06

Iran tänker svara på USA-sanktioner

Iran kommer att svara med liknande motåtgärder om USA försöker blockera landets export av olja. Det sade en talesperson för Irans utrikesdepartement på tisdagen enligt Reuters. “Om USA vill ta ett seriöst steg i den här riktningen kommer det definitivt att bemötas med en reaktion och liknande motåtgärder från Iran”, sade Bahram Qassemi som citerades av statliga medier.

Sydsvenskan - 04 aug 18 kl. 13:00

Så odlar du dina egna flodkräftor

Ny handbok: Så odlar du Dina egna flodkräftor..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.