Dina

Monday, 22 October, 20:46

Nyheter om Dina

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 01 okt 18 kl. 21:58

Lista: Bostadsrättsföreningarna med rikets högsta skulder

När räntan höjs är det inte bara Dina egna boendelån som blir dyrare – din förenings kostnader för lånen påverkas lika mycket.  "Det blir en dubbelsmäll för de boende som inte är beredda när höjningen kommer", säger Hampus Dahlgren på allabrf.se..

Expressen - 29 sep 18 kl. 19:37

Sofia Wistams ärliga kärleksavslöjande i tv

I ”Klassfesten” på TV4 blickar Sofia Wistam tillbaka på sin ungdom då hon lärde sig konsten att charma killarna.I programmet bekänner hon sin tonårsförälskelse i idolen Tomas Ledin.– Tomas Ledin var väl en av Dina favoriter på den här tiden, du var lite kär i honom, säger programledaren Renée Nyberg.

PrivataAffärer - 28 sep 18 kl. 11:42

Hernhag: Tre aktiefavoriter just nu

Köp Marcus senaste bok: Bli rik och fri med aktier Daniel: Hej! Vad tycker du om IT-konsulterna? Skulle man kunna klassa denna bransch till den typen av megatrender du brukar prata om?

Skånskan - 01 okt 18 kl. 15:25

Om balans på Karidal

ESLÖV Torsdag 4 oktober arrangeras ”Balansera mera” – en dag med tips och råd för att förhindra fallolyckor på Mötesplats Karidal i Eslöv kl 10-12. Under dagen kan besökarna göra ett balanstest med sjukgymnast och arbetsterapeut, gå tipspromenad och vinna fina priser, lyssna på föreläsningen ”Vårda Dina fötter” kl. 10.

PrivataAffärer - 28 sep 18 kl. 11:00

Hammarlund: Se över din ekonomi

Aktierna Rensa bort ogräset i din aktieportfölj och satsa på de aktier som växer bra. Ett annat tips är att ta rygg på PA-portföljen. När detta skrivs har den gått upp med hela 14 procent i år.

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 18 kl. 10:12

Därför kan förpackningarna inte återvinnas

Svarta plastförpackningar har en mörk baksida – de optiska sorteringsmaskinerna i återvinningen kan inte läsa av dem. Därför trillar de ur kretsloppet och bränns direkt. Tillhör du dem som mödosamt sorterar, sköljer ur och bär iväg Dina plastförpackning.

Sydsvenskan - 30 sep 18 kl. 10:12

Därför kan förpackningarna inte återvinnas

Svarta plastförpackningar har en mörk baksida – de optiska sorteringsmaskinerna i återvinningen kan inte läsa av dem. Därför trillar de ur kretsloppet och bränns direkt. Tillhör du dem som mödosamt sorterar, sköljer ur och bär iväg Dina plastförpackning.

DN - 11 okt 18 kl. 00:28

Trump: Dina Powell är ett av namnen vi överväger

En av Donald Trumps tidigare säkerhetsrådgivare, Dina Powell, nämns av presidenten som tänkbar efterträdare till Nikki Haley, som på tisdagen gjorde klart att hon önskar lämna posten som USA:s FN-ambassadör..

DN - 29 sep 18 kl. 08:00

Kanalje och schatull – vad betyder orden?

Testa Dina kunskaper i veckans ordquiz. Definitionerna är hämtade ur Svenska Akademiens ordlista. Fler frågor finns på spraktidningen.

Dagensanalys.se - 24 sep 18 kl. 16:11

LinkedIn ska nu integreras med Office och jag får rysningar

Sedan Microsoft köpte LinkedIn tänkte jag ”nu är det kört för linkan! eftersom det mesta som jätten rör vid blir på något sätt förstört. Se bara på Skype.

Nya Wermlands Tidningen - 19 sep 18 kl. 14:59

Visionen för stadskärnan omvandlas till handlingsplan

Replik. Handelsbranschen är under stark omvandling, inte bara i Kristinehamn utan i hela Sverige och andra delar av världen. Dina känslor för den förändring som detta medför, för bland annat våra stadskärnor, delar jag med dig och andra..

Skånskan - 21 sep 18 kl. 14:00

Han vill att fler ska skriva ner vad de minns

ORDBRUKARE. Claes Ridell vill få fler äldre personer att skriva, berätta om människor de känt, för att de ska leva vidare i efterkommandes medvetande. Nu prövar han själv sina vingar som romanförfattare.

Dagensanalys.se - 25 sep 18 kl. 18:32

Google Sök har släppt en massa nyheter

Google Sök fyllde nyligen 20 år och det firades med en massa nyheter som alla digitala marknadsförare bör ha koll på. Vissa av nedan nyheter kommer att rullas ut närmaste tiden och andra handlar mer om riktningen som Google tar sin Sök. Det genomgående temat är artificiell intelligens (AI).

SVT - 18 sep 18 kl. 18:25

Guide – Förläng livet på kläderna i din garderob

Det finns mycket du kan göra för att Dina kläder ska hålla formen och användas längre. Här är några tips:.

Kristianstadsbladet - 27 sep 18 kl. 15:00

Laga dina kläder under miljöveckan – ”finns så mycket man kan ta tillvara på”

Tävling, konstutställning och möjlighet att laga ett krånglande blixtlås. Miljövänliga veckan drar i gång på lördag. I år är temat "Fixa grejen!

DN - 25 sep 18 kl. 11:47

Vad vet du om äpplen?

Vad känner du till om äpplen? Testa Dina kunskaper – här är nio frågor..

Kristianstadsbladet - 09 okt 18 kl. 12:09

Kan du tänka dig att donera dina organ?

Nu är det donationsveckan som arrangeras för att uppmärksamma organdonation. Skulle du kunna tänka dig att donera Dina organ?.

Skånskan - 26 sep 18 kl. 15:00

Folkbildningens Finland

När en grupp svenska ledarskribenter möter Finlands president Sauli Niinistö inleder han med att tala om poesi. Närmare bestämt om paret Löfvens intresse för finsk poesi. Niinistö sade att det kändes i hjärtat att Sveriges statsminister kunde citera Eeva Kilpi utantill.

PrivataAffärer - 21 sep 18 kl. 11:34

Hernhag: Här är mitt största innehav

Köp Marcus bok här: Du har väl inte missat Marcus Hernhags populära aktieböcker? Den senaste heter "Bli rik och fri med aktier" och är skriven tillsammans med Arne "Kavastu" Talving. Köp den här.

Skånskan - 25 sep 18 kl. 01:00

Minska mat­svinnet för kli­matet

14 mil­joner ton, så myc­ket kol­di­ox­id släpper skå­ningarna ut var­je år på grund av sin kon­sum­tion. Men allt fler vill minska sin kli­mat­på­ver­kan.
Här är fem tips till hur du kan göra gott för både planet och plån­bok.

PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 11:58

Trendbrott: Nu stiger sparräntorna

Enligt statistik från Compricer som Privata Affärer tagit del av har till exempel Aros Kapital höjt den rörliga sparräntan. Höjningen skedde så sent som i går och var från 0,70 till 0,80 procent. Men Aros är bara en i raden av aktörer som nyligen höjt obundna sparräntor.

Nyteknik - 24 sep 18 kl. 09:05

Så bygger du förtroende som chef

Vill du få större förtroende för Dina beslut som chef? Utgå från att det är olika från person till person vad som gör att vi litar på någon, och att det du gör ofta påverkar betydligt mer än det du säger..

Skånskan - 24 sep 18 kl. 09:42

Avskaffa härskartekniker

Hur avskaffar vi härskartekniker på jobbet? Härskartekniker handlar om att på olika sätt hävda sig själv genom att förminska andra. På en modern arbetsplats – som är beroende av medarbetarnas samarbete – är sådana metoder destruktiva för alla inblandade.

Dagensanalys.se - 26 sep 18 kl. 15:58

Adobe lanserar en virtuell ai-analytiker

Oroa dig inte kära analytiker-kollega, Dina dagar är ännu inte räknade. Men tåget för att utveckla en ai-analytiker har nu börjat rulla mot destinationen – att göra det du gör. Adobe tänker använda sin ai-teknologi för att hjälpa anställda på företag med information, baserat på hur de faktiskt använder informationen.

Dagensanalys.se - 26 sep 18 kl. 14:23

Apple vill hjälpa dig att göra bättre poddar

Apple Podcasts är världens största plattform för poddar och de vill hjälpa alla sina producenter att bli bättre och nå ut till fler lyssnare genom att publicera två guider. Guiden: Marketing Best Practices Website
Här får du lära dig hur du kan växa antalet lyssnare. Tips och tricks utlovas och exempel från mer populära poddar.

Skånskan - 26 sep 18 kl. 13:00

”Det är viktigt för mig att skriva realistiskt”

Den ame­ri­kans­ka dec­kar­för­fat­ta­ren Ka­rin Slaughter är ak­tu­ell på svenska med thril­lern Bilder av henne. Ti­digare i som­ras var hon på be­sök i Köpenhamn för ett ge­men­samt evenemang med den danska dec­kar­för­fat­ta­ren Sara Blaedel. Gu­nil­la Wed­ding fick en prat­stund med henne om dec­ka­re och jäm­ställd­het, om of­frens per­spek­tiv, om re­sear­ch och om att ald­rig tröttna på att skriva.

VA - 24 sep 18 kl. 08:01

Rapport: Dina sparpengar i ”etiska” fonder kan hamna hos svartlistade bolag

De sju största bankerna i Sverige fortsätter investera kundernas pengar i företag som är kända för kopplingar till allvarliga kränkningar av mänskliga rättigheter och långvarig miljöpåverkan, enligt en ny Amnesty-rapport..

Kristianstadsbladet - 20 sep 18 kl. 12:18

Kommunen övervakar besökare med drönare

Kommer du röra dig i stadskärnan i nästa vecka? Då kommer kommunen sannolikt att fånga Dina rörelsemönster. Genom att följa anonymiserade wifi-signaler från mobilen och filma med drönare ska kommunen få bättre koll på hur folk rör sig i centrum..

DI - 25 sep 18 kl. 22:57

Efter storstöten – så skyddar du dina kryptovalutor

Miljardbelopp har gått förlorat i stötar mot kryptobörser. Nu tipsar svenska bitcoin-experter om hur man skyddar sig mot cyber-tjuvar..

Dagens PS - 24 sep 18 kl. 07:53

Svartlistade företag får dina sparpengar

En ny Amnesty-rapport visar att Sveriges största sju banker fortsätter investera sina kunders pengar i smutsiga och oetiska bolag. ”Swedbank och Nordea har investerat mest i de företag som ingår i granskningen, men Swedbank har visat ett betydligt bättre påtryckningsarbete för att få företagen att ta ansvar. Det här handlar om stora globala företag som inte agerat tillräckligt för att komma tillrätta med att de bidrar till allvarlig negativ inverkan på mänskliga rättigheter och långvarig miljöförstöring”, säger Ulrika Sandberg, sakkunnig på området företag och mänskliga rättigheter på Amnesty International i Sverige.

Skånskan - 25 sep 18 kl. 15:40

Porrutpressningarna fortsätter

LUND Under helgen fick Lundapolisen in tre anmälningar från personer som fått utpressningsmejl om deras påstådda porrsurfning. Betalar du inte, sprider vi bilder på aktiviteterna till Dina kontakter, är budskapet.
Under måndagen och tisdagen har Lundapolisen fått in ytterligare ett antal anmälningar från personer som fått detta slags mejl..

DI - 25 sep 18 kl. 12:50

Över 50 bolag vill spela om dina pengar

Över 50 spelbolag, i huvudsak utländska, har kommit in med ansökningar om spellicens enligt den nya spellagen. Därmed bedöms flertalet bolag som vill spela om svenskarnas pengar ha gett sig till känna..

GöteborgsPosten - 25 sep 18 kl. 12:46

Över 50 bolag vill spela om dina pengar

Över 50 spelbolag, i huvudsak utländska, har kommit in med ansökningar om spellicens enligt den nya spellagen. Därmed bedöms flertalet bolag som vill spela om svenskarnas pengar ha gett sig till känna..

Kristianstadsbladet - 21 sep 18 kl. 00:01

Emma Pilthammar: Låt dig inte luras av företagen – ta bra betalt

Engagerar sig människor i ditt liv på Dina sociala medier? Använd detta och börja arbeta via Dina sociala medier för en extra inkomst varje månad..

Sydöstran - 24 sep 18 kl. 13:47

”Vi hänger ut dina porrvanor om du inte betalar!”

En våg av utpressningsmejl sköljde i helgen in över Blekinge. Avsändarna påstod sig ha hackat adressaternas datorer, och hotade hänga ut deras ”porrvanor” för anhöriga och vänner om de inte betalade..

Dagens PS - 24 sep 18 kl. 07:53

Svartlistade företag får dina sparpengar

En ny Amnesty-rapport visar att Sveriges största sju banker fortsätter investera sina kunders pengar i smutsiga och oetiska bolag. ”Swedbank och Nordea har investerat mest i de företag som ingår i granskningen, men Swedbank har visat ett betydligt bättre påtryckningsarbete för att få företagen att ta ansvar. Det här handlar om stora globala företag som inte agerat tillräckligt för att komma tillrätta med att de bidrar till allvarlig negativ inverkan på mänskliga rättigheter och långvarig miljöförstöring”, säger Ulrika Sandberg, sakkunnig på området företag och mänskliga rättigheter på Amnesty International i Sverige.

Dagensanalys.se - 24 sep 18 kl. 09:45

Framtidsspaning med Nikos Acuña

Jag fick nyligen förmånen att sitta ner med Nikos Acuña som är futurist och chefsvisionär på Sizmek, för att prata om framtiden för AI, marknadsföring och mänskligheten i stort. Om du vill hänga med i framtidens trender ska du läsa den här artikeln. En av mina första frågor till Nikos är: Hur ska man göra för att hänga med i allt som händer?

Nya Wermlands Tidningen - 20 sep 18 kl. 10:45

Så får du hjälp att ge dina gamla saker längre liv

Återbrukskartan samlar reparatörer och second handverksamheter i Karlstad.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.