Diktaturens

Thursday, 24 January, 07:12

Nyheter om Diktaturens

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 02 dec 18 kl. 14:16

Vänsterpartist förespråkar global diktatur

Vänsterpartisten och professorn i etik Torbjörn Tännsjö förespråkar i en debattartikel hos Dagens Nyheter att en global diktatur ska införas, som ska stoppa klimatförändringarna. Tännsjö har tidigare bland annat förespråkat att det kan vara rätt att döda människor, om konsekvenserna av det blir positiva.
Vårt mål - kommunism.

Skånskan - 07 dec 18 kl. 17:56

Monumenet som kollektivt minne

Konst Memory Matters
Skissernas Museum, Lund. Till och med 17 februari Britta Marakatt-Labba – Historia i stygn
Lunds Konsthall. Till och med 13 januari.

Cornucopia - 01 dec 18 kl. 14:09

SVT publicerar Kreml-propaganda - ljuger om källhänvisning

"SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet" - SVTDen framöver tvångsfinansierade Public Service-kanalen SVT har upprepade gånger publicerat ren Kreml-propaganda om den så kallade Krim-krisen.

Cornucopia - 27 nov 18 kl. 12:48

Krigsbrott av Ryssland - spelar in och lägger ut film på ukrainska krigsfångar

Diktaturen i Ryssland har just öppet begått ett krigsbrott. Man har spelat in och publicerat en film på de krigsfångar man tog när man kapade tre ukrainska örlogsfartyg i söndags. Det är ett brott mot krigets lagar och folkrätten att publicera filmer eller foton på krigsfångar, och även att använda dem för propagandasyften, som i detta fall att tvingas läsa en skriven text inför kameran.

Sydsvenskan - 05 nov 18 kl. 11:47

Framtidslandet återgår till det förflutna

Den brasilianske journalisten Eliane Brum om Diktaturens offer och totalitarismens återkomst..

Helsingborgs Dagblad - 05 nov 18 kl. 11:47

Framtidslandet återgår till det förflutna

Den brasilianske journalisten Eliane Brum om Diktaturens offer och totalitarismens återkomst..

Cornucopia - 30 okt 18 kl. 16:51

Rysslands enda docka för sina största örlogsfartyg har sjunkit

Rysslands enda docka stor nog att kunna användas för underhåll, reparationer och modernisering av ryska flottans tre största fartyg - robotslagkryssarna Peter den Store och Amiral Nakhimov, samt det så kallade hangarfartyget Amiral Kuznetsov - har havererat och sjunkit. Hangarfartyget stod i dockan för modernisering och skadades, en person dödades och fyra skadades. Den ryska Kreml-Diktaturens flotta saknar du docka för sina tre största örlogsfartyg.

DN - 28 sep 18 kl. 13:40

Erik Helmerson: Varför ger Bokmässan plats åt diktaturens vänsterkreatur?

Högerextrema Nya Tider slängs ut från Bokmässan – vänsterextrema Proletären sitter kvar. År efter år. Varför?

Cornucopia - 29 okt 18 kl. 09:06

Ryssland avfyrar robotar mitt i Trident Juncture och norska oljefälten

I en Notam-varning har ryska flottan utannonserat att man avser att avfyra robotar mitt i eller rakt in i Trident Juncture-övningen och de norska oljefälten i norsk ekonomisk zon. Det är en uppenbar och avsiktlig provokation för att störa försvarsövningen, då Ryssland annars har hela Barents hav och Karahavet att använda utan att störa eller utsätta andra för risk.
RFS Amiral MakarovMellan klockan 07:00 den första november och 14:00 den tredje november avser alltså Ryssland att avfyra robotar ("raketer") inne bland de norska oljefälten i norsk ekonomisk zon och mitt i det marina övningsområdet för försvarsövningen Trident Juncture.

Cornucopia - 02 okt 18 kl. 11:17

SVT viker sig för diktaturen Kina

Det så kallade svenska public service-bolaget SVT viker sig för diktaturen i Kina och har plockat bort ett satirinslag om diktaturen.
SVT gör en kowtow inför den kinesiska Diktaturens överhet.SVT backar alltså efter att ha kritiserats av en diktatur, och som resultat plockat bort satir riktat mot Kina ifrån programmet Svenska Nyheter.

Cornucopia - 26 sep 18 kl. 19:12

Medaljerad GRU-överste identifierad som Salisbury-gärningsman

En av de två misstänkta för det ryska angreppet med massförstörelsevapen mot Storbritannien, har nu identifierats som en med den ryska Diktaturens högsta militära utmärkelse medaljerad överste från den ryska militära underrättelsetjänsten GRU. Alltså en av de två som medgett sig tagit semester från Ryssland för att besöka Salisbury i motsatt riktning från enda sevärdheten på orten.
Salisbury var mer intressant än Trafalgar Square för den medaljerade 39-årige GRU-översten.

DN - 17 sep 18 kl. 15:16

Ledare: Kina vapenskramlar med plånboken

Händelserna med turisterna i Stockholm är en påminnelse om hur Kina använder handel och turism för att föra fram Diktaturens agenda. Till den har Sverige ingen anledning att lyssna..

GöteborgsPosten - 19 sep 18 kl. 11:08

Expert: Steg mot försoning på Koreahalvön

Nord- och Sydkorea fortsätter att sträva mot försoning. Vid toppmötet i Pyongyang har Kim Jong-Un lovat att internationella observatörer ska få övervaka en "permanent nedmontering" av Nordkoreas viktigaste robotanläggningar. Många är dock skeptiska till Diktaturens avsikter, menar en expert..

Cornucopia - 13 sep 18 kl. 18:06

Övertygande bevis mot GRU-operatörerna bakom massförstörelsevapenangreppet mot Storbritannien

I England har ett åtal öppnats mot två förmodat ryska GRU-agenter, som genomförde angreppet med massförstörelsevapen mot landet i Salisbury, vilket skadade en avhoppad rysk agent, dennes dotter, samt minst två ifrån de brittiska blåljusmyndigheterna. Bevisen är övertygande mot de två männen.
Ryska Diktaturens flagga.

GöteborgsPosten - 05 sep 18 kl. 20:57

Spanske Pedro på blixtvisit gav S kampanjstöd

Statsminister Stefan Löfven (S) fick draghjälp av sin spanske motsvarighet, premiärminister Pedro Sánchez, under valturnén i Mälardalen. På Stora torget i Enköping påminde Sánchez om Olof Palmes roll under den spanska Diktaturens dödsryckningar på 70-talet..

GöteborgsPosten - 05 sep 18 kl. 20:57

Spanske Pedro på blixtvisit gav S kampanjstöd

Statsminister Stefan Löfven (S) fick draghjälp av sin spanske motsvarighet, premiärminister Pedro Sánchez, under valturnén i Mälardalen. På Stora torget i Enköping påminde Sánchez om Olof Palmes roll under den spanska Diktaturens dödsryckningar på 70-talet..

Cornucopia - 27 aug 18 kl. 15:27

Ryssland mobiliserade 260 000 man - utser hök till ambassadör i Vitryssland

Den ryska Kreml-diktaturen mobiliserade förra veckan 260 000 man i en oannonserad gigantisk övning. Bland annat observerades stridsvagnar av modeller som påståtts skrotats. Samtidigt utsåg man också en hök och slaktare från Tjetjenien till Diktaturens ambassadör i Vitryssland.

SVT - 14 aug 18 kl. 08:02

Tigran Feiler: Pinochet ”är fortfarande ett öppet sår för många chilenare”

Trots en ursäkt på Twitter tvingas Chiles svensk-chilenska kulturminister Mauricio Rojas avgå efter att han sagt att Chiles minnesmuseum för Diktaturens offer är vänsterpräglat och ger en falsk bild av Chiles historia..

SVT - 14 aug 18 kl. 08:31

SVT:s utrikesreporter om den svensk-chilenska kulturministerns avgång

Den svensk-chilenske politikern Mauricio Rojas utsågs i torsdags till ny kulturminister i Chile. Men redan igår tvingades han avgå. Det efter att skarp kritik riktats mot honom för tidigare uttalanden om Chiles minnesmuseum för Diktaturens offer..

Cornucopia - 08 aug 18 kl. 17:53

Tio år sedan Georgienkriget - och ännu har inte Sverige återrustat

Det är nu tio år sedan Georgienkriget och den ryska Kreml-Diktaturens invasion långt in i Georgien. Sedan dess utökade Ryssland sin ockupation av landet till 17% av arealen, efter att ha bombat och ockuperat flera städer långt in i Georgien. Georgien är bara ett av tre länder Ryssland i strid mot folkrätten ockuperar i Europa.

DN - 29 jun 18 kl. 07:00

Gustaf Skarsgård och Matias Varela som diktaturens fångar

Stellenbosch. I helgen har det gått sju år sedan de svenska journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye greps i Ogaden-provinsen i Etiopien. DN har gjort ett exklusivt besök på inspelningen av ”438 Dagar” med Gustaf Skarsgård och Matias Varela i huvudrollerna.

Expressen - 07 jul 18 kl. 23:50

Nordkoreas oroande ord – efter USA-mötet

Nordkorea: USA har en ”gangstermentalitet”.USA: Vi gör framsteg i relationen med Nordkorea.Efter utrikesminister Mike Pompeos tvådagarsbesök i Pyongyang har tonen hårdnat mellan länder – i alla fall från Diktaturens håll..

Cornucopia - 02 jul 18 kl. 14:00

Låga svenska försvarsanslag riskerar försvarssamarbetet med Finland

"Många skulle bli förvånade om de visste hur långt samarbetet med Finland kommit." - ÖB Micael Bydén Svensk-finskt försvarssamarbete fördjupas och beskedet i Finland är att det lett till väsentligt ökad finsk försvarsförmåga. Samarbetet hotas dock av de låga svenska försvarsanslagen var beskedet på förmiddagens seminarium om försvarssamarbetet mellan de finska och svenska broderfolken.

SR - 28 jun 18 kl. 11:26

Chilenskt foto i diktaturens spår på Landskrona fotofestival

I år är det fotografer från Chile som är i fokus i Landskrona fotos sommarutställning..

Cornucopia - 27 jun 18 kl. 14:47

Hirdman: Ryssland kommer anfalla Sverige även utan Natomedlemskap

Ledamoten i Moskvas utrikespolitiska institut, Sven Hirdman, skriver i en debattartikel hos SvD att Ryssland kommer anfalla Sverige även om vårt land inte är med i Nato. Vi skyddas alltså inte av vår så kallade "alliansfrihet". Detta är inte första gången Hirdman är tydlig med att Ryssland har planer för att anfalla Sverige, utan detta besked gavs uttryckligen även för två år sedan.

SVT - 14 jun 18 kl. 04:51

Efter mötet i Singapore – nu vill även Japans premiäsminister träffa Kim Jong-Un

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är tillbaka i Pyongyang igen efter veckans toppmöte med USA:s president Donald Trump i Singapore, rapporterar Diktaturens nyhetsbyrå KCNA. Nu hoppas även Japans premiärminister Shinzo Abe kunna få till ett möte med diktatorn, och första steget ska tas i Mongoliet, rapporterar japanska medier..

DN - 14 jun 18 kl. 05:18

Kim hemma i Nordkorea igen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är tillbaka i Pyongyang igen efter veckans toppmöte med USA:s president Donald Trump i Singapore, rapporterar Diktaturens nyhetsbyrå KCNA..

DI - 14 jun 18 kl. 05:20

Kim hemma i Nordkorea igen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är tillbaka i Pyongyang igen efter veckans toppmöte med USA:s president Donald Trump i Singapore, rapporterar Diktaturens nyhetsbyrå KCNA..

Sydsvenskan - 14 jun 18 kl. 01:42

Kim hemma i Nordkorea igen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är tillbaka i Pyongyang igen efter veckans toppmöte med USA:s president Donald Trump i Singapore, rapporterar Diktaturens nyhetsbyrå KCNA. Det hade spekulerats i att Kim skulle stanna i Kina för ett möte med president Xi Ji.

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 18 kl. 01:42

Kim hemma i Nordkorea igen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är tillbaka i Pyongyang igen efter veckans toppmöte med USA:s president Donald Trump i Singapore, rapporterar Diktaturens nyhetsbyrå KCNA. Det hade spekulerats i att Kim skulle stanna i Kina för ett möte med president Xi Ji.

SmålandsPosten - 14 jun 18 kl. 01:42

Kim hemma i Nordkorea igen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är tillbaka i Pyongyang igen efter veckans toppmöte med USA:s president Donald Trump i Singapore, rapporterar Diktaturens nyhetsbyrå KCNA. Det hade spekulerats i att Kim skulle stanna i Kina för ett möte med president Xi Jinping.(TT).

Sydöstran - 14 jun 18 kl. 01:42

Kim hemma i Nordkorea igen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är tillbaka i Pyongyang igen efter veckans toppmöte med USA:s president Donald Trump i Singapore, rapporterar Diktaturens nyhetsbyrå KCNA. Det hade spekulerats i att Kim skulle stanna i Kina för ett möte med president Xi Jinping.(TT).

YA - 14 jun 18 kl. 01:42

Kim hemma i Nordkorea igen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är tillbaka i Pyongyang igen efter veckans toppmöte med USA:s president Donald Trump i Singapore, rapporterar Diktaturens nyhetsbyrå KCNA. Det hade spekulerats i att Kim skulle stanna i Kina för ett möte med president Xi Jinping.(TT).

Barometern - 14 jun 18 kl. 01:42

Kim hemma i Nordkorea igen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är tillbaka i Pyongyang igen efter veckans toppmöte med USA:s president Donald Trump i Singapore, rapporterar Diktaturens nyhetsbyrå KCNA. Det hade spekulerats i att Kim skulle stanna i Kina för ett möte med president Xi Jinping.(TT).

Blekinge Läns tidning - 14 jun 18 kl. 01:42

Kim hemma i Nordkorea igen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är tillbaka i Pyongyang igen efter veckans toppmöte med USA:s president Donald Trump i Singapore, rapporterar Diktaturens nyhetsbyrå KCNA. Det hade spekulerats i att Kim skulle stanna i Kina för ett möte med president Xi Jinping.(TT).

BT - 14 jun 18 kl. 01:42

Kim hemma i Nordkorea igen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är tillbaka i Pyongyang igen efter veckans toppmöte med USA:s president Donald Trump i Singapore, rapporterar Diktaturens nyhetsbyrå KCNA. Det hade spekulerats i att Kim skulle stanna i Kina för ett möte med president Xi Jinping.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jun 18 kl. 01:42

Kim hemma i Nordkorea igen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är tillbaka i Pyongyang igen efter veckans toppmöte med USA:s president Donald Trump i Singapore, rapporterar Diktaturens nyhetsbyrå KCNA. Det hade spekulerats i att Kim skulle stanna i Kina för ett möte med president Xi Jinping.(TT).

UNT - 14 jun 18 kl. 01:42

Kim hemma i Nordkorea igen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är tillbaka i Pyongyang igen efter veckans toppmöte med USA:s president Donald Trump i Singapore, rapporterar Diktaturens nyhetsbyrå KCNA..

Sydsvenskan - 14 jun 18 kl. 01:42

Kim hemma i Nordkorea igen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är tillbaka i Pyongyang igen efter veckans toppmöte med USA:s president Donald Trump i Singapore, rapporterar Diktaturens nyhetsbyrå KCNA. Det hade spekulerats i att Kim skulle stanna i Kina för ett möte med president Xi Ji.

Cornucopia - 12 jun 18 kl. 17:38

Norge erbjuder dubblad amerikansk närvaro i Nordnorge

Norge erbjuder upp till 700 amerikanska marinkårssoldater kontinuerlig närvaro i Nordnorge för träning i ytterligare upp till fem år. Nuvarande storlek på styrkan är ca 330 personer och det är alltså en dubblad närvaro av Marinkåren i Norge.
USA.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.