Dialog

Wednesday, 29 January, 10:16

Nyheter om Dialog

Sortering: Relevans | Senaste
Världen Idag - 08 jan 20 kl. 16:24

Annika Borg: Två decennier av Israelhat inom Svenska kyrkan

Under de tre senaste ärkebiskoparna i Svenska kyrkan har de utrikespolitiska utspelen i världspolitiken haft ett land som måltavla: Israel. KG Hammar, Anders Wejryd och Antje Jackelén har sammanlagt suttit på ärkebiskopsstolen och hållit i staven i över två decennier. Två decennier av uppmaningar till bojkotter av Israel, av nätverkande med anti-israeliska och anti-judiska palestinska aktivister och av påverkansarbete gentemot politiker på såväl den nationella som den internationella arenan.

Skånskan - 08 jan 20 kl. 15:00

Ingen konklav utan blöt ved i Lödde

Löddeköpinge Två villaägare i Lödde har hört av sig till kommunen med anledning av att de fått in skorstensrök i sina bostäder. Den regniga hösten och folk som förvarar ved utomhus pekas ut som orsaken.Det är inte det första klagomålet som framförts till kommunen.

SVT - 08 jan 20 kl. 15:25

Löfven: ”Vi riskerar en våldsspiral med svåra konsekvenser”

Statsminister Stefan Löfven (S) är djupt bekymrad över det eskalerande våldet mot militärbaser i Irak. Det konstaterade han under sitt möte med Finlands nya statsminister Sanna Marin på onsdagen. – Nu är det tid för Dialog och diplomati, menar statsminister Löfven..

Barometern - 08 jan 20 kl. 15:26

Guldbaggen 2020: Här är årets nomineringar

Levan Akins georgiska drama "And then we danced" har chans att vinna sju priser på årets Guldbaggegala. Filmen om homosexuell kärlek i en konservativ miljö har väckt starka reaktioner världen över. – Den har skapat förändring och Dialog, inte bara i Georgien, säger regissören..

Dagens Media - 07 jan 20 kl. 15:32

Förhandlingarna mellan Com Hem och TV4 fortsätter

Trots grundavtalet – Com Hem och TV4 är fortfarande oense om flera delar. ”Vår Dialog fortsätter”, skriver TV4:s presschef Charlie Forsberg..

Dagens Media - 07 jan 20 kl. 11:59

Johan Rikner till Leo Vegas: ”Nyckeln är att ha en bra dialog med myndigheter”

Newsnergrundaren Johan Rikner blir globalt ansvarig för Leo Vegas digitala marknadsföring. Både han och tidigare kollegan Dersim Sylwan – som blir ny global marknadsdirektör på bolaget – flyttade till Malta förra veckan: ”Det är ett spännande jobb och en spännande utmaning”, säger Johan Rikner till Dagens Media..

SR - 07 jan 20 kl. 06:00

Få barn eller bli sjuk – förödande för många kulturarbetare

Flera medlemsorganisationer för professionella kulturskapare är kritiska. Socialförsäkringsministern: "Vi är naturligtvis intresserade av att föra en nära Dialog med representanter från kultursektorn.".

Skånskan - 07 jan 20 kl. 05:00

Fredade träd får tuktas

SJÖBO SOMMARBY Mitt på dagen knakade det plötsligt till och en stor och tung tallgren ramlade till marken.
Nu undrar husets ägare och hyresgästen vad man egentligen får göra med de fredade träden i Sjöbo sommarby.För ett tag sedan skulle Therese Holstenson natta dottern Ellie, sex månader gammal, när det plötsligt brakade till ordentligt utanför huset.

Sydsvenskan - 06 jan 20 kl. 06:30

Bonde: Djurrättsaktivister allt hotfullare

Maria Hofvendahl Svensson efterlyser Dialog med aktivisterna..

Helsingborgs Dagblad - 06 jan 20 kl. 06:30

Bonde: Djurrättsaktivister allt hotfullare

Maria Hofvendahl Svensson efterlyser Dialog med aktivisterna..

Aftonbladet - 16 jan 20 kl. 12:13

Rohani: Dialog med världen är möjlig

▸ En Dialog med världen är möjlig trots det spända förhållandet till USA, säger Irans president Hassan Rohani i ett….

Helsingborgs Dagblad - 16 jan 20 kl. 12:13

Rohani: Dialog med världen är möjlig

En Dialog med världen är möjlig trots det spända förhållandet till USA, säger Irans president Hassan Rohani i ett tv-sänt tal. Han lägger till att landet arbetar dagligen "för att förebygga militär konfrontation eller krig". Den 8 januari attackerade Ir.

UNT - 16 jan 20 kl. 12:13

Rohani: Dialog med världen är möjlig

En Dialog med världen är möjlig trots det spända förhållandet till USA, säger Irans president Hassan Rohani i ett tv-sänt tal..

DI - 16 jan 20 kl. 12:24

Irans president Rohani: Dialog med världen är möjlig

En Dialog med världen är möjlig trots det spända förhållandet till USA, säger Irans president Hassan Rohani i ett….

GöteborgsPosten - 16 jan 20 kl. 12:13

Rohani: Dialog med världen är möjlig

En Dialog med världen är möjlig trots det spända förhållandet till USA, säger Irans president Hassan Rohani i ett tv-sänt tal..

SVT - 03 jan 20 kl. 17:57

Ann Linde: ”Man bör känna oro”

Det redan allvarliga läget mellan Iran och USA har efter den senaste veckans händelser trappats upp ytterligare. Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) uppmanar nu parterna till återhållsamhet. – De måste stoppa sina våldshandlingar och sätta i gång en Dialog.

Skånskan - 03 jan 20 kl. 05:30

Sveriges radio tackar sin publik för hjälpen

Tack svenska folket för hjälpen! Utan er hade vi inte varit där vi är idag. Utan er hade vi inte kunnat ta fram vår nya vision och våra nya mål.

Skånskan - 03 jan 20 kl. 05:00

Orosanmälningarna blir fler i kommunen

Sjöbo 2019 kom det in något fler orosanmälningar på barn som far illa än 2018. Det är en trend som finns i hela landet och enligt socialchef Camilla Persson är det bra.Mellan 2018 och 2019 kom det in cirka 20 fler orosanmälningar till socialtjänsten i Sjöbo.

Länstidningen i Södertälje - 01 jan 20 kl. 06:01

Rekordmånga SOS-samtal i Nykvarn – polisen ser inget samband: ”Viktigt att ha ständig dialog med ungdomarna”

Under hösten fick SOS Alarm in ovanligt många larmsamtal av Nykvarns invånare – i oktober över 20....

Kristianstadsbladet - 30 dec 19 kl. 14:07

Nyårsbomb: Fredrik Petersen ansluter till IFK på studs

IFK Kristianstad förstärker truppen. Nu är det nämligen klart att IFK Ystads lagkapten ansluter till IFK Kristianstad med omedelbar verkan. – Efter Emil Hanssons övergång har vi haft en tät Dialog om det och haft många bra samtal.

Skånskan - 30 dec 19 kl. 05:00

Beviljas bygglov för renovering av slottet

Skurup Andelsföreningen har beviljats bygglov och snart ska renoveringen påbörjas för öppna upp mellan olika delar av Svanholms slott.
Dessutom kommer slottet att öppna för allmänheten igen nästa år.Andelsföreningen har beviljats 55 000 kronor av Skurups sparbank till renoveringen.

Helsingborgs Dagblad - 29 dec 19 kl. 10:13

Så firar du nyår – med filmmys i soffan

Vill du helst slippa skålandet, nedräknandet och fyrverkerierna på nyårsafton? TT tipsar om tio filmer med nyårsanknytning att mysa med i soffan i stället. "När Harry träffade Sally" Romantisk komedi med välskriven Dialog om Harry (Billy Crystal) och Sa.

Sydsvenskan - 29 dec 19 kl. 10:13

Så firar du nyår – med filmmys i soffan

Vill du helst slippa skålandet, nedräknandet och fyrverkerierna på nyårsafton? TT tipsar om tio filmer med nyårsanknytning att mysa med i soffan i stället. "När Harry träffade Sally" Romantisk komedi med välskriven Dialog om Harry (Billy Crystal) och Sa.

ÖstersundsPosten - 26 dec 19 kl. 09:02

Debatt: Replik: Vågar inte S öppna en dialog om gruvan i Stekenjokk?

Socialdemokraterna i Strömsunds kommun visar återigen på brister i sitt sätt att informera och....

Expressen - 23 dec 19 kl. 11:09

Kina: Relationen med Sverige är inte normal

Relationen mellan Kina och Sverige är inte normal.Det har landets vice utrikesminister sagt till Ann Linde.– Det kan jag nog hålla med om men jag vill ju ha en bra Dialog och relation, säger den svenska utrikesministern till GP..

SR - 23 dec 19 kl. 07:00

Årskrönika konst - Gåtfulla skulpturer tar plats i dialog med klimatkrisen

2019 är året då konsten på riktigt tog ett rejält kliv in i klimatkrisen. Cecilia Blomberg gör en spaning som ger hopp om hur en kris kan ge ny energi åt fantasin..

SmålandsPosten - 23 dec 19 kl. 05:30

Är traktorer fridlysta?

Växjö kommun bör starta en Dialog med Håkanssons maskinaffär om marken som företaget äger i centrala Växjö och erbjuda en ersättningsplats för verksamheten. Detta för att möjliggöra det planerade jättebygget mitt i staden med plats för 110 bostäder och cirka 900 parkeringsplatser. Några sådana försök verkar inte ha gjorts överhuvudtaget, skriver Ingvar Gustafson..

Skånskan - 21 dec 19 kl. 19:34

Jensen avgjorde och gav Malmö en kul jul

ISHOCKEY Oscar Alsenfelt stängde igen på nytt och Jesper Jensen hittade rätt då Malmö Redhawks tog sin tredje raka seger i SHL genom 1-0 i lördagens hemmamatch mot HV71.Fullträffen kom med klockan på 10.32 i tredje perioden.

Aftonbladet - 20 dec 19 kl. 17:13

Gav svar – efter Melins ’pissilska’

▸ Gärna Dialog med Leksand – men inte i media.

Helsingborgs Dagblad - 20 dec 19 kl. 13:18

Löfven om Nordkorea: Besvärlig situation

Situationen på Koreahalvön är spänd. Diplomatiska ansträngningar blir därför allt viktigare, enligt Stefan Löfven (S) som har besökt den demilitariserade zonen (DMZ). – Det är en besvärlig situation för det finns helt enkelt ingen Dialog, säger Stefan L.

PrivataAffärer - 20 dec 19 kl. 08:28

Här är allt du behöver veta om löneväxling

Löneväxling innebär, inte helt otippat, att växla sin lön mot något annat. Det kan göras vid enstaka tillfällen eller löpande och kan handla om fler semesterdagar, förmånsbil, städtjänster, privat sjukvård eller extra tjänstepension. Just extra inbetalning till tjänstepension är något som blir mer och mer populärt.

Skånskan - 19 dec 19 kl. 19:54

Dösjöbro: Ännu inget svar från MFF

FOTBOLL Efter Dösjöbro IF:s träning härom dagen la klubben ut ett positivt inlägg om framtiden på Facebook. Men man har fortfarande inga A-lagsspelare i truppen.Efter onsdagens träning la Dösjöbro IF:s damsektion ut ett glatt meddelande på sin Facebook, med rubriken: Nu vänder det!

Skånskan - 19 dec 19 kl. 14:10

Grundligt om Skissernas museum

recension BOK
Skissernas Museum – arkitektur, plats, process
Författare: Hjördis Kristenson
Utgiven av: Lunds universitetshistoriska sällskap – årsboken 2020Från provisoriskt tak över huvudet i en gammal gymnastiksal till utnämningen som Årets museum 2019. Konsthistorieprofessorn Ragnar Josephsons Arkiv för Dekorativ Konst har blivit till Skissernas museum, en ”klassresa” som det är få museer förunnat att få uppleva.
Bakom denna resa ligger naturligtvis en fruktbar blandning av visionära idéer och hårt arbete, inte minst en ständig vädjan ända upp på regeringsnivå om ekonomiska anslag för om- och utbyggnader av verksamheten.

Aftonbladet - 19 dec 19 kl. 06:30

Löfven: Bra dialog med alla parter

▸ Spänningarna mellan Nordkorea och omvärlden, inte minst USA, har ökat senaste tiden..

Kristianstadsbladet - 19 dec 19 kl. 06:30

Löfven: Bra dialog med alla parter

Spänningarna mellan Nordkorea och omvärlden, inte minst USA, har ökat senaste tiden. Frågan är uppe på bordet i samband med statsministerns besök i Sydkorea..

SmålandsPosten - 19 dec 19 kl. 06:30

Löfven: Bra dialog med alla parter

Spänningarna mellan Nordkorea och omvärlden, inte minst USA, har ökat senaste tiden. Frågan är uppe på bordet i samband med statsministerns besök i Sydkorea..

YA - 19 dec 19 kl. 06:30

Löfven: Bra dialog med alla parter

Spänningarna mellan Nordkorea och omvärlden, inte minst USA, har ökat senaste tiden. Frågan är uppe på bordet i samband med statsministerns besök i Sydkorea..

Blekinge Läns tidning - 19 dec 19 kl. 06:30

Löfven: Bra dialog med alla parter

Spänningarna mellan Nordkorea och omvärlden, inte minst USA, har ökat senaste tiden. Frågan är uppe på bordet i samband med statsministerns besök i Sydkorea..

BT - 19 dec 19 kl. 06:30

Löfven: Bra dialog med alla parter

Spänningarna mellan Nordkorea och omvärlden, inte minst USA, har ökat senaste tiden. Frågan är uppe på bordet i samband med statsministerns besök i Sydkorea..

Sydöstran - 19 dec 19 kl. 06:30

Löfven: Bra dialog med alla parter

Spänningarna mellan Nordkorea och omvärlden, inte minst USA, har ökat senaste tiden. Frågan är uppe på bordet i samband med statsministerns besök i Sydkorea..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.