DiTV

Wednesday, 20 February, 10:07

Nyheter om DiTV

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 22 jan 19 kl. 11:29

Kapitalförvaltare: Poolia kan bli en vinnare på "Januariavtalet"

Poolia kan bli en vinnare på "Januariavtalet" som ledde till att Stefan Löfven släpptes fram till ny statsminister. Det säger Johan Thoreen från Strand kapitalförvaltning i DiTV..

DI - 08 jan 19 kl. 11:20

Experten: ”Har vi tur faller börsen 10 procent”

Enligt Martin Guri, chefsanalytiker på Kepler Cheuvreux, vore en snabb sättning på börsen det bästa scenariot för årets inledning. ”Då har vi en annan värderingspunkt och marknaden kan börja våga köpa risk igen”, säger han i DiTV..

DI - 06 nov 18 kl. 21:08

Bergqvist: Skattesänkningarna kan bli problem för Trump i valet 2020

USA:s president Donald Trump tar gärna åt sig av äran för den starka amerikanska konjunkturen. Men hans skattesänkningar försvagar statsfinanserna – och et kan bli ett problem när det är dags för hans eget omval. Det säger SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist i DiTV..

Expressen - 25 okt 18 kl. 07:08

SEB:s rapport bättre än väntat på flera plan

Bättre än väntat och ett lyft på flera plan.Så kan man sammanfatta SEB:s rapport för tredje kvartalet.– En rapport som på alla punkter utom räntenettot slår förväntningarna, säger börsanalytikern Ulf Petersson till DiTV..

Expressen - 15 aug 18 kl. 07:02

Åkesson stormade ut – efter bråken

Jimmie Åkesson stod i centrum i flera bråk under Expressen TV och DiTV:s stora partiledardebatt på tisdagskvällen.– Nu pratar jag!, röt han bland annat till Jonas Sjöstedt (V) under en hätsk diskussion om migrationen.

DI - 12 sep 18 kl. 11:22

NCC-chefen om uppdelning av byggverksamheten

NCC delar upp sitt största affärsområde i en nordisk och en svensk del. "De olika länderna har olika utmaningar", säger vd Tomas Carlsson till DiTV..

DI - 29 aug 18 kl. 11:49

East Capitals expert tipsar om tre heta ryssaktier

Beatrice Bushati, senioranalytiker på East Capital, tipsar om tre köpvärda ryska aktier i DiTV..

DI - 13 aug 18 kl. 21:03

Inför debatten: Näringslivet kräver svar i slutspurten

På tisdag sparkar DiTV och Expressen TV igång valspurten med en direktsänd debatt i Göteborg. Då vill näringslivets aktörer veta mer om maktspelet, arbetsrätten, bostadspolitiken och hur stora reformer ska kunna genomföras..

Expressen - 15 aug 18 kl. 01:18

Hyllningarna till partiledardebatten i sociala medier

"Mycket bra partiledardebatt.""Bra inspiration för SVT.""Händelserik och fartfylld.

DI - 20 jul 18 kl. 13:26

Telias ordförande: Övertygad om att det är en bra affär

Marie Ehrling, styrelseordförande i Telia, vill inte kommentera den kritik som kommer från politiskt håll. "Hur ägarna väljer att hantera situationen är ägarfrågor", säger hon till DiTV..

DI - 17 jul 18 kl. 10:21

Telias vd om affären: Ingen jätteskräll - och det finns pengar till Bonnier-affär

Telias köp av Norska GET och TDC är inte någon skräll utan i linje med bolagets strategi, säger Telias vd Johan Dennelind i Rapportmorgon i DiTV. Det dyra köpet behöver inte betyda att Bonniersaffären inte blir av, säger han vidare. .

DI - 13 jun 18 kl. 19:49

Fed presenterar räntebesked – höjning väntas

Den amerikanska centralbanken kommer med sitt räntebesked klockan 20 svenskt tid. Förväntningarna inför är att räntan kommer att höjas, till följd av tecken på ihållande högkonjunktur och risk för överhettning av den amerikanska ekonomin. Tidigare i dag diskuterad frågan i DiTV:s börsmorgon, för den som vill höra införsnacket igen..

Dagens PS - 22 maj 18 kl. 09:14

JUST NU: Aktie klättrar på köprekommendation

Sitter du pappret som startat bäst nu på morgonen? Det är Elekta som enligt DiTV:s Börsmorgon är upp med 2,1 procent efter att Nordea höjt riktkursen för bolaget och upprepar köprekommendationen. Elektra är det storbolag som öppnat starkast på Stockholmsbörsens storbolagslista.

Dagens PS - 09 maj 18 kl. 08:46

Professorns oro: ”Något händer i svensk ekonomi”

Finns flera signaler om att det inte står rätt till, anser han. Johan Eklund, professor i nationalekonomi och vd för Entreprenörskapsforum, säger i DiTV:s och Expressens Ekonomistudion att Sveriges konkurrenskraft går en tuff framtid till mötes, särskilt när det gäller exportens andel. ””Det hände senast i slutet av 1980-talet, under upptakten till 1990-talskrisen.

Dagens PS - 16 maj 18 kl. 09:12

Dagens börsvinnare lyfter 6,8 procent

Här är bakgrunden till att bolaget rivstartar. Humana har släppt rapport och sticker i väg upp med 6,8 procent direkt i börsstarten i Stockholm, rapporterar DiTV:s Börsmorgon. Breda OMXSPI inleder däremot dagen nedåt med -0,2 procent, och en av morgonens förlorare är Kindred, som backar 5 procent beroende på att aktien handlas utan rätt till utdelning, framgår det.

DI - 11 maj 18 kl. 07:59

Oljebolaget minskar förlusterna

DiTV Nyheter 08.00 fredagen den 11 maj..

DI - 07 maj 18 kl. 18:25

Följ debatten mellan Löfven och Kristersson

DiTV samsänder ikväll med Expressen-TV debatten mellan statsministerkandidaterna Ulf Kristersson (M) och Stefan Löfven (S)..

DI - 07 maj 18 kl. 18:25

Så var debatten mellan Löfven och Kristersson

DiTV samsände på måndagen med Expressen-TV debatten mellan statsministerkandidaterna Ulf Kristersson (M) och Stefan Löfven (S)..

Dagens PS - 04 maj 18 kl. 09:35

JUST NU: Fiaskorapport skjuter aktie i sank

Kursen tokrasar med över 15 procent – bäva månde aktieägarna. Det är kosmetikaföretaget Oriflame som fått en ytterst obehaglig börsstart på fredagsmorgonens. Aktien faller som en sten – i skrivande stund är kursen ned med 15,5 procent – på en rapport som kom in sämre än väntat på alla fronter – utom när det gäller bruttomarginalen, framgår det.

Dagens PS - 03 maj 18 kl. 09:20

JUST NU: Aktie brakar rakt ner i börsgolvet

Kursen rasar över 13 procent. Håll dig borta från aktien, råder expert. Fingerprint Cards kräftgång är långtifrån över.

Dagens PS - 20 apr 18 kl. 09:42

Håll i hatten – rivstart i gammal folkaktie

Sticker som en raket – kursen är upp med 15 procent. I går kunde Dagens PS berätta att den ena stora ägaren efter den andra dumpar sitt innehav i Ericsson. I dag, på fredagsmorgonen, utmärker sig telekomjätten som den stora vinnaraktien.

Dagens PS - 18 apr 18 kl. 10:52

Börshandeln utslagen efter brandincident

Handeln försenad med flera timmar. ”Vi jobbar självklart på det”, säger David Augustsson på Nasdaqs presstjänst till Di. Brandincidenten, som den beskrivs, i Nasdaqs datacenter, har orsakat allvarliga anslutningsproblem, vilket i sin tur alltså bidrar till att börshandeln på alla nordiska marknader – Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och de baltiska staterna samt råvarubörsen i Oslo – just nu är stängda, rapporterar Sveriges Radio.

Dagens PS - 13 apr 18 kl. 09:15

JUST NU: Raketfart i aktie efter pangrapport

Kursen sticker i väg uppåt med 10 procent – grattis alla aktieägare! Clas Ohlson är morgonens vinnare på Stockholmsbörsen. Bolaget har levererat en rapport som uppvisar starka försäljningssiffror.

DI - 10 apr 18 kl. 19:39

Mark Zuckerbergs frågas ut i kongressen

Mark Zuckerberg får under tisdagskvällen stå till svars inför USA:s senat om Facebooks största läcka någonsin. DiTV följer utfrågningen live..

Expressen - 03 apr 18 kl. 06:49

Följ Spotifys börsresa i DiTV

I dag börsnoteras svenska Spotify i New York och du kan följa dramat direkt i Di TV och Expressen TV.Det står hundratals miljarder kronor på spel och aktien förväntas pendla upp och ner den första handelsdagen.– Spotify är ett så välkänt namn att det drar till människor som använder tjänsten och kan vilja köpa aktier.

Dagens PS - 23 mar 18 kl. 09:09

Nattsvart start på Stockholmsbörsen

Öppnar med ett omedelbart fall på 0,7 procent. En aktie går dock mot strömmen. Det är MTG som utmärker sig på en i övrigt dyster Stockholmsbörs med en uppgång på 1,5 procent, rapporterar DiTV:s Börsmorgon.

DI - 21 mar 18 kl. 18:46

Följ Feds räntebesked live

Di och DiTV bevakar det amerikanska räntebeskedet live..

Dagens PS - 02 mar 18 kl. 09:14

Raketfart i börsbolag efter stark rapport

Aktien är upp med 8 procent direkt i starten på Stockholmsbörsen. Enligt Di:s Ulf Peterson är rapporten ”lite bättre än väntat”. Det säger han till DiTV:s Börsmorgon.

Dagens PS - 07 feb 18 kl. 08:26

Capios vd lämnar sin stol

”Allt roligt har ju ett slut”, säger han. Thomas Berglund intervjuas i DiTV nu på morgonen och där förklarar han att känner sig tillfreds med att lämna börsnoterade vårdgivaren Capio. ”Jag har varit chef i över 30 börsnoterade bolag”, säger han bland annat.

Dagens PS - 07 feb 18 kl. 08:26

Capios vd lämnar sin stol

”Allt roligt har ju ett slut”, säger han. Thomas Berglund intervjuas i DiTV nu på morgonen och där förklarar han att känner sig tillfreds med att lämna börsnoterade vårdgivaren Capio. ”Jag har varit chef i över 30 börsnoterade bolag”, säger han bland annat.

Dagens PS - 09 feb 18 kl. 09:13

Bostadsutvecklare rasar ner i källaren

Oscar Properties faller nästan 15 procent på katastrofrapport. ”Frågan är hur Oscar Properties ska finansiera sin verksamhet det kommande året”, säger Ulf Petersson om den pressade bostadsutvecklaren i DiTV:s Börsmorgon. ”Vi är oerhört besvikna att vi inte når upp till de finansiella prognoserna som vi lämnade.

Dagens PS - 06 feb 18 kl. 09:22

Blodbad i Stockholm – börsen rasar 4 procent

”Klart att folk är oroliga”. Det säger Jonas Olavi på Alfred Berg i DiTV:s Börsmorgon apropå det kraftiga raset på aktiemarknaderna världen över, där Stockholmsbörsen förstås inte är förskonad. Ett bolag som faller tungt i dag är Axfood, som backar 8,6 procent direkt i öppningen på morgonens rapport.

Dagens PS - 06 feb 18 kl. 09:22

Blodbad i Stockholm – börsen rasar 4 procent

”Klart att folk är oroliga”. Det säger Jonas Olavi på Alfred Berg i DiTV:s Börsmorgon apropå det kraftiga raset på aktiemarknaderna världen över, där Stockholmsbörsen förstås inte är förskonad. Ett bolag som faller tungt i dag är Axfood, som backar 8,6 procent direkt i öppningen på morgonens rapport.

Dagens PS - 07 feb 18 kl. 09:24

JUST NU: Attackerat bolag rusar 7 procent

Bakgrunden är en historiskt stark rapport. Det är är Hexagon, vars vd Ola Rollén länge stod i skottgluggen, misstänkt men senare frikänd av Oslo tingsrätt för insiderbrott i Norge, som är dagens stora börsvinnare. Hexagon var upp 5 procent direkt när börsen öppnade och utökade bara några minuter senare uppgången till 6,8 procent.

Dagens PS - 01 feb 18 kl. 09:21

BÖRSEN: Kursrally i JM – rusar 9,7 procent

Aktiechef spådde inför börsöppningen att bolaget skulle gå ”svagt ner”. Tänk så fel han hade, Lars Söderfjell, aktiechef på Ålandsbanken, som inför dagens börshandel i Stockholm uttalade sig i DiTV:s Börsmorgon att JM-aktien skulle backa. Det är precis tvärt om alltså – aktien sticker som en projektil och är upp med nästan 10 procent på kvartalsrapporten.

Expressen - 31 jan 18 kl. 07:45

Nya jätteförluster för krisdrabbat Ericsson

Storförlust för telekomjätten Ericsson när kvartalssiffrorna för fjärde kvartalet blev offentliga på onsdagsmorgonen.Rörelseförlusten slutade på hela - 19,8 miljarder kronor jämfört med 280 miljoner motsvarande kvartal förra året.Företaget sänker dock inte utdelningen.

Dagens PS - 02 feb 18 kl. 09:21

BÖRSEN: Två storbolag rycker i öppningen

Är upp med 2,8 respektive 2,7 procent. Tele2 har släppt rapport nu på morgonen där omsättningen var i linje med förväntan men rörelseresultat lägre än väntat. Aktien stiger 2,8 procent direkt i den inledande handeln på Stockholmsbörsen, som öppnat nedåt med 0,2 procent.

DI - 31 jan 18 kl. 16:54

Världens affärer: Sanders svarar på Trumps tal

Internationellt nyhetssvep med DiTV..

DI - 30 jan 18 kl. 17:04

Världens affärer: Valutafokus på Island

Internationellt nyhetssvep med DiTV..

Dagens PS - 25 jan 18 kl. 09:24

EXTRA: Sanslös kursslakt – aktien rasar 30 procent

Mardrömsstart för populära aktien i börsöppningen. Fingerprint Cards har nu på torsdagsmorgonen kommit in med en rapport som gjort marknaden grovt besviken. Bolaget vinstvarnar och tvingas säga upp nästan hälften av personalstyrkan.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.