Development

Sunday, 19 August, 12:06

Nyheter om Development

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 13 jul 18 kl. 06:30

Hyllad ”tvättmedelsdödare” växlar upp och flyttar till Malmö

Sandberg Development köper in sig..

Dagens PS - 18 jul 18 kl. 07:21

NCC missar rejält – backar oväntat mycket

Byggbolaget NCC redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Resultatet var lägre än väntat. Jämfört med föregående år sjönk vinsten.

DI - 13 jul 18 kl. 10:57

Healthcap investerar 60 miljoner i Karolinskas portföljbolag

Karolinska Development meddelar att Healthcap investerar 60 miljoner kronor och blir en ny aktieägare i Karolinskas portföljbolag Modus Therapeutics. I samband sker en konvertering av lån från nuvarande aktieägare.  Det framgår av ett pressmeddelande..

PrivataAffärer - 10 jul 18 kl. 12:58

70 nya blufföretag på Finansinspektionens varningslista

Finansinspektionen, FI, varnar kontinuerligt för blufföretagen som erbjuder svenska konsumenter finansiella tjänster utan att företaget har de tillstånd som krävs, varken i Sverige eller i andra länder. Att listan numera är så lång har en speciell förklaring, enligt Lars Malmström, avdelningschef på Konsumentkontakt på Finansinspektionen. Han har tidigare sagt till Privata Affärer att FI väljer att låta företag ligga kvar länge på varningslistan, eftersom det ofta tar tid innan en person eller ett bolag inser att de har blivit lurade, upp till flera år.

GöteborgsPosten - 11 jul 18 kl. 05:00

Satsar stort på framtidens textilhantering

Det första större projektet som ska använda testanläggningen Wargön Innovation har nu blivit beviljat stöd. Från juni i år och två år framåt ska projektet WargoTex Development utveckla möjligheterna att bättre ta tillvara på kasserad textil..

DI - 27 jun 18 kl. 09:26

Fingerprint Cards irislösning i terminal i Indien

Fingerprint Cards meddelar att Grand Tech International Development, GTID, har lanserat sin första point-of-sales terminal med irisavläsning i Indien..

DI - 18 jun 18 kl. 14:10

Oboya Horticulture tar order i Kina värd 4,6 miljoner

First North-listade Oboya Horticulture har fått en ny växthusorder från Xiexin Duoli Agricultural Development i Kina. Det framgår av ett pressmeddelande..

Dagensanalys.se - 18 jun 18 kl. 11:43

Använd AR i dina marknadsundersökningar

Företaget OnePoint Global hakar på trenden kring Augmented Reality (AR) och erbjuder nu företag att göra inkludera AR in sina marknadsundersökningar för mobiler. Detta är sannolikt bara en i raden av många som kommer inkludera AR i flera sammanhang då Apple meddelat att både iOS 11 och 12 för mobiler kommer ha AR-kapacitet. Att lägga på ett virtuellt filter på den verkliga världen är något som många spår kommer bli nästa stora grej.

DI - 18 jun 18 kl. 06:58

Karolinska development: Initiala positiva resultat för Aprea

Karolinska Developments portföljbolag Aprea Therapeutics meddelar initiala positiva resultat från den pågående fas 1b/2 klinisk studie av APR-246 hos patienter med MDS. .

Dagensanalys.se - 05 jun 18 kl. 13:28

Utmanaren till storbankerna rekryterar höga chefer från IKANO bank

FinTech-bolaget Plexian som bygger mobila plånböcker med digitala lojalitetsprogram vässar nu sin ledning med två personer med ett förflutet inom IKANO Bank. Malmöbolaget har lyckats rekrytera Staffan Mattson som kliver in i rollen som CEO och Per-Anders Eriksson som blir bolagets nya CTO. Grundaren och tidigare CEO Sami Sulieman blir CCO och arbetande styrelsemedlem i bolaget.

Cornucopia - 14 jun 18 kl. 07:50

Tesla upp 36% sedan tjatet om konkurs

Tesla fortsätter leverera medan blankarna blöder ur alla kroppsöppningar. Sedan försöken att genom media prata ner den blankade aktien toppade i april har aktien stigit med 36%. Bland annat har beskedet om att man kommer gå med vinst någon gång under andra halvåret upprepats, vinstmarginalen per såld Model 3 ser enligt tysk analys ut att vara 75%, produktionsmålet på 5 000 Model 3 i veckan till sista juni ser ut att nås och man sparkar nu 9% överflödig personal sedan den till 95% automatiserade produktionslinan nu är igång hela vägen.

Dagensanalys.se - 11 jun 18 kl. 09:01

BuzzFeed har problem med att betala sina räkningar – omorganiserar

BuzzFeed som inte så för länge sedan hyllades som en innovativ nyhetssajt och som simmade mot strömmen har fått problem. Att få in annonspengar är inte längre lika lätt så därför är man nu tvungen att omorganisera på annonssälj. Bland annat får nu 20 personer lämna föreaget och man stänger även kontoren i Frankrike.

SmålandsPosten - 08 jun 18 kl. 10:48

Bostad: 134 nya lägenheter planeras i Växjö

Midroc Property Development med säte i Helsingborg vill bygga 134 nya lägenheter vid Trummen. Bygglovsansökan för detta projekt är inlämnat till byggnadsnämnden..

Affärsvärlden - 13 jul 18 kl. 11:11

Healthcap investerar i Karolinska Development-bolag

Karolinska Development meddelar att Healthcap investerar 60 miljoner kronor och blir en ny aktieägare i Karolinskas portföljbolag Modus Therapeutics. I samband sker en konvertering av lån från nuvarande aktieägare..

Dagensanalys.se - 04 jun 18 kl. 19:39

Digital transformation handlar om att skapa den bästa kundupplevelsen genom att använda sig av data på ett smart och automatiserat sätt

Digital transformation har skapat ett digitalt kaos allt går snabbare och det är svårt att hänga med, men vi gillar när allt går snabbare och snabbare så det gäller att hänga med på resan in i en digital framtid. Därför behöver man smarta system som hjälper till att skapa en optimal kundresa. Live från PegaWorld Las Vegas 2018 morgonsession (i en annan tidsson).

Dagens PS - 04 jun 18 kl. 06:51

Håll koll – tiderna du inte får missa i dag

BÖRS Extra stämmor
16:00 Follicum, 16:00 QuickCool Investerarmöte
08:25 Genovis investerarmöte Redeye Growth Day
08:45 Karolinska Development investerarmöte Redeye Growth Day
09:25 Moberg Pharma investerarmöte Redeye Growth Day
09:45 Orexo investerarmöte Redeye Growth Day
10:05 Bioarctic investerarmöte Redeye Growth Day
10:45 Saniona investerarmöte Redeye Growth Day
11:05 Respiratorius investerarmöte Redeye Growth Day
11:25 Sprint Bioscience investerarmöte Redeye Growth Day
12:45 Irlab investerarmöte Redeye Growth Day
13:05 Spago Nanomedical investerarmöte Redeye Growth Day
13:25 Episurf investerarmöte Redeye Growth Day
13:30-17:00 Ratos kapitalmarknadsdag
13:45 Eurocine Vaccines investerarmö

Hela Gotland - 31 maj 18 kl. 13:26

Bolagets vd: "Det här har kostat oss miljontals kronor"

Bolaget Driver Development som fram till 2015 drev Gotland Ring begärdes i konkurs, men tack vare nya investerare är nu verksamheten på motorbanan igång igen..

Dagens PS - 31 maj 18 kl. 11:05

Vinstvarning demolerar börskurs

Stockholmsbörsen inledde torsdagen på plus men vände snart ned, i linje med tendensen på de ledande Europabörserna som också har tappat kraft sedan öppningen. Efter strax under två timmars handel var det utdelningsjusterade OMXS30-indexet ned 0,21 procent. Vid samma tidpunkt hade dagens stora vinnare Consilium – som Dagens Industri pekar ut som en ny riskkapitalfavorit, vilket Dagens PS skrev om på morgonen – rusat sanslösa 18,9 procent på nyheten.

Dagens PS - 31 maj 18 kl. 11:05

Vinstvarning demolerar börskurs

Stockholmsbörsen inledde torsdagen på plus men vände snart ned, i linje med tendensen på de ledande Europabörserna som också har tappat kraft sedan öppningen. Efter strax under två timmars handel var det utdelningsjusterade OMXS30-indexet ned 0,21 procent. Vid samma tidpunkt hade dagens stora vinnare Consilium – som Dagens Industri pekar ut som en ny riskkapitalfavorit, vilket Dagens PS skrev om på morgonen – rusat sanslösa 18,9 procent på nyheten.

Dagens PS - 29 maj 18 kl. 14:00

Nordea tappar tunga profilen

Lämnar storbanken efter nio år på seniora befattningar. ”Ett personligt beslut”. Anna Storåkers, chef för Nordeas personal banking i Sverige och landschef för Nordea i Sverige, har bestämt sig för att sluta, enligt ett pressmeddelande.

SVT - 29 maj 18 kl. 11:03

”Intervjun slutade i gråt och en storm i sociala medier”

Idag är det premiär för den femte säsongen av komediserien Arrested Development på Netflix. En kultserie bland fansen, som tidigt hyllades för sin smarta, något elaka men varma humor. Men dagens premiär skuggas av problem i efterspelet av höstens metoo-rörelse.

Hela Gotland - 22 maj 18 kl. 11:45

Bolag försatt i konkurs efter tvist om skadestånd

Gotlands Tingsrätt har försatt Driver Development Scandinavia AB, tidigare Gotland Ring AB, i konkurs..

Dagensanalys.se - 25 maj 18 kl. 11:01

Publicis lanserar egen ai-plattform

Publicis Groupe har tagit fram och lanserat Marcel, en global ai-plattform som ska effektivisera mellan alla företag i gruppen. Tanken är att ai-plattformen ska synka ihop alla 80.000 resurser som jobbar för Publicis Groupe.

GöteborgsPosten - 23 maj 18 kl. 11:13

Blåvitt startar samarbete med nigeriansk akademi

IFK Göteborg har inlett ett samarbete med den nigerianska fotbollsakademin TikaTika Football Development över 2020, det skriver klubben på sin hemsida..

Länstidningen i Jämtland - 03 jul 18 kl. 16:20

Nytt företag startar i Härjedalen: 9 Figure Development AB

Den 26 juni registrerades det nya bolaget 9 Figure Development AB hos Bolagsverket. Bolaget har sitt säte i Härjedalen och ska "äga och förvalta aktier och andelar i andra företag". 9 Figure....

DI - 28 jun 18 kl. 15:48

Analys spår lyft för Karolinska Development

Redeye anser att Karolinska Development, som har en portfölj av bolag inom hälsovård, har en mer trovärdig och hållbar strategi nu jämfört med hur det såg ut när bolaget noterades på small cap 2011. Det framkommer i en analys vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om..

Blekinge Läns tidning - 05 maj 18 kl. 10:59

Tillbaka i succéserien trots sexanklagelser

Tv-jätten Netflix bekräftar nu att skådespelaren Jeffrey Tambor återvänder till rollen som George Bluth Sr i den kommande säsongen av komediserien "Arrested Development", skriver Variety.(TT).

YA - 05 maj 18 kl. 10:59

Tillbaka i succéserien trots sexanklagelser

Tv-jätten Netflix bekräftar nu att skådespelaren Jeffrey Tambor återvänder till rollen som George Bluth Sr i den kommande säsongen av komediserien "Arrested Development", skriver Variety.(TT).

BT - 05 maj 18 kl. 10:59

Tillbaka i succéserien trots sexanklagelser

Tv-jätten Netflix bekräftar nu att skådespelaren Jeffrey Tambor återvänder till rollen som George Bluth Sr i den kommande säsongen av komediserien "Arrested Development", skriver Variety.(TT).

Sydöstran - 05 maj 18 kl. 10:59

Tillbaka i succéserien trots sexanklagelser

Tv-jätten Netflix bekräftar nu att skådespelaren Jeffrey Tambor återvänder till rollen som George Bluth Sr i den kommande säsongen av komediserien "Arrested Development", skriver Variety.(TT).

Barometern - 05 maj 18 kl. 10:59

Tillbaka i succéserien trots sexanklagelser

Tv-jätten Netflix bekräftar nu att skådespelaren Jeffrey Tambor återvänder till rollen som George Bluth Sr i den kommande säsongen av komediserien "Arrested Development", skriver Variety.(TT).

Kristianstadsbladet - 05 maj 18 kl. 10:59

Tillbaka i succéserien trots sexanklagelser

Tv-jätten Netflix bekräftar nu att skådespelaren Jeffrey Tambor återvänder till rollen som George Bluth Sr i den kommande säsongen av komediserien "Arrested Development", skriver Variety.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 05 maj 18 kl. 10:59

Tillbaka i succéserien trots sexanklagelser

Tv-jätten Netflix bekräftar nu att skådespelaren Jeffrey Tambor återvänder till rollen som George Bluth Sr i den kommande säsongen av komediserien "Arrested Development", skriver Variety. Tambors medverkan har ifrågasatts, eftersom han förra året fick l.

SmålandsPosten - 05 maj 18 kl. 10:59

Tillbaka i succéserien trots sexanklagelser

Tv-jätten Netflix bekräftar nu att skådespelaren Jeffrey Tambor återvänder till rollen som George Bluth Sr i den kommande säsongen av komediserien "Arrested Development", skriver Variety.(TT).

Dagensanalys.se - 04 maj 18 kl. 10:02

Jonas Rundgren blir ny Nordisk VD för SpotX och smartclip

Jonas Rundgren blir ny Nordisk VD för de globala videoannonseringsplattformarna smartclip och SpotX, och kommer att leda företagets team i Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Jonas kommer att ansvara för båda varumärkena och tillsammans med byråer arbeta aktivt för att ytterligare stärka avkastningen för de publicister som använder smartclip, och samtidigt driva tillväxten för de publicister och medieföretag som använder SpotX tekniska plattform. Jonas började på smartclip 2010 och är för närvarande ansvarig för affärsutvecklingen i norra Europa (Business Development Director Northern Europe and Global Media).

DI - 26 apr 18 kl. 05:00

Detta händer torsdag 26 april

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Kungsleden (kl 7.00), New Wave (kl 7.00), Nokia (kl 7.

SmålandsPosten - 25 apr 18 kl. 08:14

Brakförlust men fler order för NCC

Byggföretaget NCC redovisar en förlust före skatt på 372 miljoner kronor för första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 225 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Förlusten förklaras främst av lägre resultat i NCC Property Development.

Kristianstadsbladet - 25 apr 18 kl. 08:14

Brakförlust men fler order för NCC

Byggföretaget NCC redovisar en förlust före skatt på 372 miljoner kronor för första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 225 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Förlusten förklaras främst av lägre resultat i NCC Property Development.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.