Det går

Sunday, 17 February, 15:16

Nyheter om Det går

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 27 dec 18 kl. 15:25

Zebraåsnan Zonny ska trösta barn under nyår

Nyårshelgen är en hektisk tid för polisen. Det här året har gosedjuret Zonny fått en viktig uppgift av polisen och ska agera tröst åt barn i utsatta miljöer. – Ofta glömmer man att det finns ett barn med i bilden, säger Pale Poljarevius, yttre befäl i Uppsala.

Nyteknik - 09 jan 19 kl. 09:32

Fett och våtservetter gödde enorma fettberget i Sidmouth

Det är längre än sex dubbeldäcksbussar och består av fett, olja och våtservetter. Det kommer att ta flera veckor att få bort det 64 meter långa fettberg som hittats i ett kloaksystem i badorten Sidmouth i Devon i England, rapporterar brittiska The Guardian..

BT - 11 jan 19 kl. 11:15

Norrby är fullt av skräp: ”Frustrerande”

Det är fullt med sopor på gräsmattor, i trappuppgångar och på gator i stadsdelen Norrby. Något som skapar stor frustration hos både grannarna och hyresvärden. – Vi har absolut inte gett upp, men det finns ingen ”quick fix”, säger AB Bostäders områdeschef Henrik Karlberg..

Västerbottens Folkblad - 16 jan 19 kl. 09:53

”S: Vi accepterar inte vilda västern-fasoner”

Vi kan inte acceptera att sittande politiker går runt demokratiskt fattade beslut och genomför brottsliga handlingar, skriver oppositionsrådet i Bjurholm Dagmar Schröder (S) tillsammans med partikollegan Martin Berglund (S). Tre borgerliga politiker agerade olagligt i helgen, förde bort en ishockeysarg från ett kommunalt förråd, bröt upp ett lås till en kommunal idrottsanläggning och satt upp […].

Corren - 16 jan 19 kl. 20:30

Kritiseras – på punkt efter punkt

Boxholms kommun får rejäl kritik från Inspektionen för vård och omsorg, IVO, när det gäller omhändertagande och placering av ett syskonpar..

Expressen - 21 jan 19 kl. 22:59

Nära att bli syndabock – räddade poäng i stället

MALMÖ. Mattias Ritola gjorde sin första match sedan kvalspelet i våras.Trots en relativt anonym insats kom Leksandsstjärnan undan med en assist när Leksand hämtade upp 0-2 till 2-2 på bara ett par minuter, trots att han nog borde suttit utvisad för en hög klubba på Panterns Niklas Pavel.

Sydöstran - 24 jan 19 kl. 12:00

Derby i ”lada” – Krif och KIK sliter med ekonomin

Krif mot Kristianstad. Ett absolut toppmöte i allettan och ett ständigt stekhett derby såväl på som utanför isen. Fast förhandssnacket handlar mest om pengar.

Länstidningen i Jämtland - 29 jan 19 kl. 18:00

"Jag aldrig blivit så utskälld" - Så förklarar (S) valförlusten i Östersund

Det var ett historiskt dåligt val för Socialdemokraterna både på riksplanet och på....

Corren - 30 jan 19 kl. 06:00

Fastighetsjätte vill satsa i Linköping

Svenska fastighetsbolaget Castellum växer så det knakar..

PrivataAffärer - 30 jan 19 kl. 07:26

Utdelningsfest för Volvos aktieägare

Volvos rörelseresultat, exklusive omstruktureringskostnader, blev 10.597 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018. Genomsnittet av elva analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, låg på ett justerat rörelseresultat på 10.

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 19 kl. 20:07

Sverige tog silver i kock-VM

Svenske Sebastian Gibrand tog silver i den prestigefyllda tävlingen Bocuse d'Or i franska Lyon. Med sitt lag slogs han om medaljplatserna mot 23 andra länder. – Det är delade känslor.

Sydsvenskan - 30 jan 19 kl. 20:07

Sverige tog silver i kock-VM

Svenske Sebastian Gibrand tog silver i den prestigefyllda tävlingen Bocuse d'Or i franska Lyon. Med sitt lag slogs han om medaljplatserna mot 23 andra länder. – Det är delade känslor.

SVT - 30 jan 19 kl. 21:15

Här hedras Sala i Nantes

FC Nantes sörjer sin tidigare lagkamrat Emiliano Sala, 28, som försvann i förra veckan. I kväll spelar klubben sin första match sedan han lämnade klubben – och det var en känslosam inramning inför Ligue-matchen..

SmålandsPosten - 30 jan 19 kl. 21:24

Tingsryd snabbt ner på jorden igen

Tingsryds AIF gjorde en bra match mot Modo hemma i lördags, men laget kom kom snabbt ner på jorden igen när det blev förlust med 1–4 mot Hockeyallsvenskans jumbo Vita Hästen på onsdagskvällen..

GöteborgsPosten - 30 jan 19 kl. 21:54

Bua vann senast – nu tog Kustens IF revansch

Det var ombytta roller när Kustens IF tog emot Bua i Haverdalshallen på onsdagen. Kustens IF vann matchen i division 3 Halland i innebandy med 8–7. Senast lagen möttes, 15 januari, såg det annorlunda ut, då vann Bua med 7–6..

YA - 30 jan 19 kl. 21:54

Björnen chanslöst i derbyt – släppte in 41 mål!

Det var dukat för derby i damernas division 3 när Björnen tog emot Ystads IF U, och ganska som väntat så gick segern till det toppkrigande bortalaget. 11-41 skrevs slutresultatet till efter 3-22 i paus..

Sydsvenskan - 30 jan 19 kl. 22:06

Netflix satsar på ännu fler naturfilmer

Strömningsjätten Netflix har skrivit kontrakt med skaparen av "Blue planet II", James Honeyborne, skriver Deadline. Det nya avtalet innebär att Netflix tar ännu ett steg in på naturfilmsarenan. Sedan tidigare är det klart att en ny serie, "Our planet",.

Dagensanalys.se - 30 jan 19 kl. 22:12

Martin Sorrell får betala tillbaka två miljoner kronor för personliga uttag

Tidigare chef för WPP, Martin Sorrell, har tvingats betala tillbaka personliga utlägg som togs på företaget. Det rör sig om två miljoner kronor som Sorrell får betala till WPP, enligt The Wall Street Journal. Enligt WPP och The Wall Street Journal ska detta inte vara slutbetalningen utan det finns flera uttag som ska ses som privata.

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 19 kl. 22:06

Netflix satsar på ännu fler naturfilmer

Strömningsjätten Netflix har skrivit kontrakt med skaparen av "Blue planet II", James Honeyborne, skriver Deadline. Det nya avtalet innebär att Netflix tar ännu ett steg in på naturfilmsarenan. Sedan tidigare är det klart att en ny serie, "Our planet",.

SmålandsPosten - 30 jan 19 kl. 22:11

Entreprenör: Fortsatta subventioner ett måste för fossilfri infrastruktur

Den här gången gick det inte - men så småningom kommer en fossilfri mack att anläggas i Lessebo kommun. Det säger entreprenören och entusiasten Stefan Hermansson. För att fossilfria bränslen ska expandera krävs subventioner..

GT - 30 jan 19 kl. 22:24

Besvikelse – trots seger för Sävehof

Efter tre raka förluster har Sävehof studsat in på vinnarspåret igen.Det blev till sist en komfortabel seger för Partillelaget mot Boden med 26–21.– Men det är svårt att vara supernöjd efter en sån här match, säger Elin Hallagård..

YA - 30 jan 19 kl. 23:59

Sjöbo simsällskap ordnar disco i gymnastikhall

På fredag, 1 februari, är det tid för Sjöbo simsällskaps disco i Emanuelskolans gymnastikhall..

YA - 31 jan 19 kl. 00:01

Insändare: Det är viktigt att söka information, Göran Göransson

Bra Göran Göransson, att du gick till Biblioteket och lyssnade på ”En ensamkommande och jag” och fick information om minoritetsgruppen Hazarer och deras utsatta situation. Du som nämndeman borde så klart informerat dig om detta tidigare, innan du fattar beslut i för dessa individer så livsavgörande frågor. Kunskap är viktig i migrationsfrågor..

Dagensanalys.se - 31 jan 19 kl. 00:57

Facebook tokökar sin vinst under fjärde kvartalet med 61 procent

Facebooks senaste kvartalsrapport avslöjar att vinsten ökat med hela 61 procent och landade på 6,9 miljarder dollar. Även antalet användare har ökat. Trots alla negativa skriverier om personlig integritet lyckas Facebook med konststycket att inte bara öka antalet användare utan också öka vinsten, och det rejält.

UT - 31 jan 19 kl. 01:00

Ny strategi: Så ska kulturen utvecklas i kommunen

Ulricehamnare har sagt sitt om hur kulturlivet i kommunen kan utvecklas. Nu är det upp till politikerna att ta fram handlingsplanen samt resurserna..

Skånskan - 07 feb 19 kl. 10:34

”Gillar man inte regn så blir det en tuff helg”

Skåne Det kommer att bli en blöt helg för skåningarna. Väderprognoserna talar om sydvästliga vindar, mildgrader och nederbörd.I södra Skåne är snön redan försvunnen, och i den norra länsänden får den svårt att bita sig kvar när mildvädret och lågtrycken drar in.

Barometern - 08 feb 19 kl. 18:41

Romario: ”Det gjorde riktigt ont”

Det var en skräckbild för Kalmar FF-fansen. Romario fick hjälpas av planen av två personer. – Det gjorde riktigt ont, säger Romario..

UNT - 08 feb 19 kl. 19:55

Halkan ställer till det för sopbolag ­

Det hala väglaget är ett problem för chaufförerna som sköter sophanteringen..

NT - 16 jan 19 kl. 17:25

Så många betalade p-boten

Östgötarna ligger något bättre än rikssnittet när det gäller att betala sina felparkeringsavgifter..

Expressen - 17 jan 19 kl. 06:37

Fullt utvecklad brand – en person till sjukhus

En fullt utvecklad brand rasar i en lägenhet i Vänersborg på torsdagsmorgonen.En person har förts till sjukhus med okända skador. Det skriver polisen på sin hemsida.

SVT Debatt - 18 jan 19 kl. 12:53

”Genusteorier leder fel i arbetet mot relationsvåld”

Det går inte att blunda för att kvinnorna själva står för en stor del av allt relationsvåld, om man i detta begrepp också inkluderar psykiskt våld”, skriver Magnus Falkman..

Corren - 18 jan 19 kl. 16:45

Sportbar flyttar in i gallerian

Nu är det klart med vem som blir ny hyresgäst i galleria Filbyter..

GöteborgsPosten - 22 jan 19 kl. 05:00

Fördomsfri rättsskipning kräver utbildning

Det har gått mer än tio år sedan problemet med diskriminering i rättsprocessen uppmärksammades. Trots det ekar Sveriges juristutbildningar tomma av den utbildning Brå förordar, skriver juridikstudent Hanna Bergwall..

Trelleborgs Allehanda - 22 jan 19 kl. 20:13

Första lokala marknaden spikad

Sju lokala producenter är med och säljer sina varor i en första omgång av marknaden som kallas Reko-ring. Men det höll på att gå illa när kommunen nekade tillträde till sin parkering..

Barometern - 28 jan 19 kl. 15:09

Polisen presenterar trygghetsmätning

I Nybro finns en påtaglig oro för att utsättas inbrott. Likaså är oron stor för att gå ute ensam sent på kvällen. Det visar Polisens trygghetsmätning..

SVT - 28 jan 19 kl. 21:51

Kinas ambassad reagerar på öppet kravbrev: ”Kränker Kinas suveränitet”

Kinesiska ambassaden i Stockholm reagerar nu på det öppna brev som över hundra internationella forskare och diplomater skrivit under på med krav på att Kina ska frige två kanadensiska medborgare. Enligt ambassaden kränker brevförfattarna Kinas suveränitet..

DN - 29 jan 19 kl. 09:51

Hädelsefall i Pakistan upp i högsta domstolen

Ödet för den pakistanska, kristna kvinna som i november friades från ett dödsstraff för hädelse ligger än en gång i vågskålen. Pakistans högsta domstol väntas i dag fatta beslut om prövningstillstånd sedan den friande domen överklagats..

Skånskan - 30 jan 19 kl. 15:57

Tågpendlare skapar p-kaos i Svarte

ystad Allt fler Ystadsbor utanför Svarte väljer att ta pågatåget i byn. Det innebär att behovet av att bygga ut pendlarparkering har blivit akut.Situationen förvärras i höst om den nya parkeringen inte hinner bli klar när Svarte kommer att fungera som ändhållplats för alla tåg från Malmö fram till 2020.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.