Del

Monday, 17 February, 08:44

Nyheter om Del

Sortering: Relevans | Senaste
Sportal - 28 jan 20 kl. 12:27

Inför Allsvenskan 2020: IF Elfsborg

Klubbarna som ska spela i allsvenskan 2020 har börjat rusta inför nästkommande säsong. Vi går igenom förutsättningarna för respektive lag. Förra säsongen, IF Elfsborg (8:a): Sedan SM-guldet 2012 har det inte gått spikrakt uppåt för "Guliganerna" som har haft svårt att hävda sig i det absoluta toppskicket av allsvenskan.

Expressen - 28 jan 20 kl. 12:57

Stor insats på Rosegård – 50 poliser på plats

Under tisdagen är polisen på plats i Malmö med stora resurser.Ett 50-tal polisen genomför i samarbete med Tullverket en insats på Rosengård.Närvaron på Rosengård är en Del av en insats som pågår under veckan där cirka 200 poliser Deltar.

Sportal - 28 jan 20 kl. 11:43

Streama Manchester City - Manchester United: TV & live stream

Hitta din live stream av Manchester City - Manchester United, och se matchen direkt på nätet.   Du som är intresserad av att streama Manchester City – Manchester United i Engelska Ligacupen behöver inte leta länge. I den här artikeln visar vi hur du bär dig åt för att titta på semifinalen live på internet.

Skånskan - 29 jan 20 kl. 05:00

17 vill bli ny rektor på Färsingaskolan

SJÖBO 17 personer har sökt tjänsten som rektor på Färsingaskolan.
– En förhoppning är att kalla till intervjuer denna vecka, säger kommunens skolchef Per-Olof Wigsén.”Du ska ha en pedagogisk grundutbildning och erfarenhet av ledningsarbete, gärna inom pedagogisk verksamhet.

Kristianstadsbladet - 29 jan 20 kl. 05:00

Klubbkompis byter namn och jublar när Bastholmen förändras

Bastholmens industriområde i Broby håller på att förändras. Robin Liljegren, en av Delägarna till möbelaffären Klubbkompis, välkomnar utvecklingen. Ett företag som inom kort byter namn..

Skånskan - 28 jan 20 kl. 11:30

Tar strid för fisket i Ringsjön

Gamla Bo Han var en av experterna som användes som bollplank när trålningen av vitfisk satte igång i Ringsjön 2005. Professorn Lars–Anders Hansson hoppas att reduktionsfisket fortsätter.
– Med rätt åtgärder kan Ringsjön ge mångmiljoninkomster till kommunerna runt sjön, säger han.

PrivataAffärer - 28 jan 20 kl. 07:45

Förlust för SSAB

SSAB:s justerade ebitda-resultat uppgick till -127 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019. Det framgår av Delårsrapporten. Väntat var enligt Infronts sammanställning av tio analytikers prognoser 222 miljoner kronor.

Skånskan - 28 jan 20 kl. 05:00

Återbruksverkstad har blivit en succé

LUND Lund återbruksverkstad med workshops på Norra Fäladen har blivit en succé.
Nu vill Lunds renhållningsverk gå vidare med att skapa en flyttbar mobil verkstad.– Vi har många nyfikna som kommer för att lära sig lära sina grejer.

Skånskan - 28 jan 20 kl. 21:07

”En lurig match”

handboll Lugis herrlag drar i gång ligaspelet efter VM med en bortamatch mot Önnered på onsdagen.– En lurig match. Vi slog dem hemma med elva bollar, men nu är det bortamatch och de är starka hemma, där har de besegrat Skövde, RIK och Kristianstad.

Skånskan - 28 jan 20 kl. 20:00

Bättre betyg för byggbemötande

SJÖBO 2017 blev betyget underkänt. Nu är revisorerna – nästan – nöjda med styrning och bemötande.
Kanske blir betyget framöver ännu bättre när bygglovsavDelningen ska försöka bli mer tillgänglig.

DI - 28 jan 20 kl. 20:35

Så skapas nya miljardärer – och en massa knutna nävar

Swedbanks omvandling till bolånebank är en Del av ett globalt fenomen..

SVT - 28 jan 20 kl. 20:44

Utredning föreslår möjlig koldioxidlagring i Sverige

Regeringen måste storsatsa på att avskilja och lagra koldioxid för att kunna nå Sveriges klimatmål – över tio miljoner ton koldioxid per år skulle kunna lagras under bland annat Östersjöns botten. Det är en av slutsatserna i regeringens utredning kring klimatmålen som släpps på onsdag och som SVT har tagit Del av..

Expressen - 28 jan 20 kl. 20:33

Magdalena Forsbergs tuffa beslut inför programmet

På tisdag är det premiär för en ny säsong av ”Superstars” – där OS-hjältar och världsmästare gör upp om titeln. Skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg är en av Deltagarna och hon säger att tittarna kan räkna med en hel Del fajter. – Inte minst fysiska, säger hon..

YLE - 28 jan 20 kl. 20:34

Strejkerna fortsätter inom skogsindustrin – inget resultat i tisdagens förhandlingar

Tisdagens förhandlingar ledde inte till något resultat vare sig i förhandlingarna mellan Pappersförbundet och Skogsindustrin eller för den mekaniska skogsindustrins Del. Förhandlingarna fortsätter i bägge fall på fredag..

Dagen - 28 jan 20 kl. 19:09

Så ser Trumps fredsplan för Mellanösternkonflikten ut

Jerusalem ska vara Israels oDelade huvudstad. Fördubblat territorium för en palestinsk självständig stat. Jordandalen en Del av Israel..

Dagen - 28 jan 20 kl. 19:15

Så ska konflikten i det heliga landet få ett slut

Jerusalem ska vara Israels oDelade huvudstad. Fördubblat territorium för en palestinsk självständig stat. Jordandalen en Del av Israel..

Skånskan - 28 jan 20 kl. 19:00

Fortsatt bråk om Pildammsvägen

MALMÖ Konflikterna kring framtiden för Pildammsvägen fortsätter bland stans politiker.
Nu svänger Liberalerna och ställer sig på Socialdemokraternas sida om att det ska byggas fler bostäder närmare infartsleden.– Efter att ha fått försäkringar om att trafiken inte kommer att öka på Pildammsvägen när bostäderna har byggts och att hastigheten sänks till 40 menar vi att det kommer att fungera, säger vice ordförande i tekniska nämnden Håkan Linné (L).

Skånskan - 28 jan 20 kl. 19:00

Fler träd ska planteras i stan

MALMÖ Nu ska trädbeståndet i Malmö utökas och vissa träd ska bytas ut.
Det sker genom en speciell satsning på trädplantering.– Det handlar både om att vitalisera befintligt trädbestånd, exempelvis på Möllevångstorget och Sergels väg men också om att öka krontäckningsgraden över hela staden, berättar landskapsarkitekt Larsola Bromell.

SR - 28 jan 20 kl. 17:45

SD: Utred uppdelning av Postnord

Efter den senaste tidens rapporter om krisen i Postnord, så frågades bolagets ledning och ansvariga ministrar i dag ut i riksdagen. Sverigedemokraterna vill nu att det ska tillsättas en utredning om att Postnord ska Delas upp i en dansk och en svensk Del..

Skånskan - 28 jan 20 kl. 17:12

Lyssna på barnen

Barnkonventionen blev lag den 1 januari 2020. Det är ett viktigt steg för att stärka barnets rättigheter. Kraven på tillämpning skärps och det blir möjligt att pröva om en verksamhet har brutit mot barnets rättigheter enligt barnkonventionen.

Sydöstran - 28 jan 20 kl. 15:59

Stjäl inte min fritid

Jag spelar flera instrument på kulturskolan och är med i Ronneby skolorkester. Kulturskolan är en stor Del av min fritid och musiken är verkligen den grejen jag brinner för. Jag trivs jättebra där.

Skånskan - 28 jan 20 kl. 16:08

Nu ska gratisresorna för äldre bli verklighet

ESLÖV Nu har politikerna klubbat igenom uppdraget att sjösätta seniorkortet. Kommunen ska avsätta 2,5 miljoner kronor per år för satsningen men slutnotan styrs av hur mycket de äldre faktiskt reser med kortet.Efter ett beslut på måndagens kommunfullmäktigemöte är bollen i rullning för att sjösätta seniorkortet.

DalaDemokraten - 28 jan 20 kl. 16:19

Majoriteten i kommunstyrelsen säger nej till folkomröstning – SD:s röst kan avgöra: "En hel del talar ändå för en folkomröstning"

Den infekterade frågan om en folkomröstning och etablering av en vindkraftspark på Ripfjället....

Dalarnas tidningar - 28 jan 20 kl. 16:19

Majoriteten i kommunstyrelsen säger nej till folkomröstning – SD:s röst kan avgöra: "En hel del talar ändå för en folkomröstning"

Den infekterade frågan om en folkomröstning och etablering av en vindkraftspark på Ripfjället....

Kristianstadsbladet - 28 jan 20 kl. 16:25

Balk på runt ett halvt ton hänger över bilarna och längs tågen som går i 180

På tisdagen installerades en ny skyddsportal med varningsskylt vid järnvägsövergången på Storgatan i Bromölla. En stor kranbil fick lyfta Delarna på plats, en Del så tunga som uppåt 500 kilo..

Aftonbladet - 28 jan 20 kl. 15:55

21.00: Se Tenerife-Bilbao live här

PLUS Sportbladet sänder Copa Del Rey exklusivt.

Aftonbladet - 28 jan 20 kl. 15:59

19.00: Se Valencias åttondelsfinal live

PLUS live-tv Sportbladet sänder Copa Del Rey.

Aftonbladet - 28 jan 20 kl. 15:59

21.00: Se Zaragoza-Real Madrid live här

PLUS LIVE-TV Sportbladet sänder Copa Del Rey.

Aftonbladet - 28 jan 20 kl. 15:59

19.00: Se Barcelonas åttondelsfinal live här

PLUS Sportbladet sänder Copa Del Rey.

Sportal - 28 jan 20 kl. 15:29

Speltips & odds: AC Milan - Torino 28/1

AC MILAN X TORINO Spela nu 1.61 4.00 5.

Nyan - 28 jan 20 kl. 13:15

Vårjaktens öde avgörs utan muntligt hörande

EU-domstolen medDelade i fredags att det pågående ärendet gällande vårjakt på guding på Åland kommer att avgöras utan muntligt hörande av parterna och utan att generaladvokaten ger förslag till avgörande. Det här medDelar landskapsregeringen idag. I pressmedDelandet står också: ”Efter att den skriftliga Delen av domstolsprocessen avslutades i september 2019 lämnade landskapsregeringen in en begäran om att domstolen även skulle hålla ett muntligt hörande.

SVT - 28 jan 20 kl. 13:37

Kulturministern om kritiken: Inte mitt jobb

Kulturminister Amanda Lind (MP) hamnade i skottgluggen när hon erkände att hon inte sett en enda av de Guldbaggenominerade filmerna i år. I en intervju med Sveriges Radios ”Kulturnytt” slår hon nu tillbaka mot kritiken. – Mitt jobb som kulturminister är inte primärt att titta på film eller ta Del av kultur, säger hon i inslaget..

Världen Idag - 28 jan 20 kl. 12:38

Avkragad präst anklagar Svenska kyrkan för hyckleri

Präster och biskopar som Deltar i Frimurarorden – ett sällskap som utestänger kvinnor – möts inte av kritik från Svenska kyrkan, men den som blir en Del av Missionsprovinsen riskerar avkragning. Det påpekar prästen Bengt Ådahl som blivit avkragad efter att ha blivit biskop i Missionsprovinsen..

DI - 28 jan 20 kl. 12:46

SD kräver utredning om att dela upp Postnord

Sverigedemokraterna kräver en snabb utredning av möjligheterna att Dela upp Postnord i en dansk och en svensk Del..

Expressen - 28 jan 20 kl. 12:52

Välkommen till golfens Mecka

Golfbloggen i St Andrews • Reseguide till legendariska banan Del 1.

Aftonbladet - 28 jan 20 kl. 13:06

Tusentals vovvar i frimärkskamp

▸ Juryn som ska välja ut vilka fem svenska hundar som ska avbildas på frimärken har en Del att välja bland..

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 20 kl. 13:05

Tusentals vovvar i frimärkskamp

Juryn som ska välja ut vilka fem svenska hundar som ska avbildas på frimärken har en Del att välja bland. Redan efter en vecka har över 12 000 bilder på hundar strömmat in. Överväldigande, anser Kristina Olofsdotter, chef för Postnord Frimärken.

Computer Sweden - 28 jan 20 kl. 13:10

Efter storflytten – nu byter Microsoft lokal i Göteborg också


En viktig Del av att bygga det nya Microsoft har varit att flytta Sverigekontoret från Akalla in till centrala Stockholm. Nu siktar bolaget på en nystart även i Göteborg..

UNT - 28 jan 20 kl. 13:05

Tusentals vovvar i frimärkskamp

Juryn som ska välja ut vilka fem svenska hundar som ska avbildas på frimärken har en Del att välja bland..

Cornucopia - 28 jan 20 kl. 13:10

Busstrafiken stoppad i Kinas största stålstad - järnmalmspriset faller

Agerandet på utbrottet av den nya coronavirusstamnen 19-nCoV börjar nu få konkreta konsekvenser för ekonomin, alltså inte bara reaktioner på finansmarknaderna. Bloomberg rapporterar att busstrafik i Kinas största stålstad Tangshan har stoppats. Priset på järnmalm uppges falla, vilket om detta fortsätter förstås även kommer få ekonomiska konsekvenser för Sverige, och svenska järnmalmsgruvor som LKAB i Kiruna.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.