Debatten

Monday, 24 February, 21:24

Nyheter om Debatten

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 04 feb 20 kl. 09:00

Det är minimistraffen som behöver skärpas

Bo Holm tycker att Debatten fokuserar för mycket på maxstraffen..

SVT - 04 feb 20 kl. 06:00

Rapstjärnan 1.Cuz: Vi romantiserar kriminalitet – precis som Snabba Cash

Artisten 1.Cuz har på kort tid gått från att sitta i fängelse till att bli en av Sveriges mest framgångsrika rappare. I en intervju med Veckans brotts programledare Camilla Kvartoft berättar han om tiden i fängelse, varför han bär mask och hur han ser på Debatten om genren, romantisering och artistens egna ansvar..

BT - 04 feb 20 kl. 04:00

Holmgren: Jag tror att Farage har fel, men …

Jag förstår att valet av Nigel Farage som första intervjuobjekt skapade kontrovers. Men som folkvalda EU-parlamentariker måste vi värna Debatten..

BT - 03 feb 20 kl. 14:37

M:s förslag är värda att ta på allvar

Så länge den migrationspolitiska Debatten sitter fast i föreställningar om ”den farliga invandraren” tappar den i relevans. Moderaternas utspel kring arbetskraftsinvandringen har dock en hel del som talar för sig..

Kristianstadsbladet - 03 feb 20 kl. 08:25

Gärna Mello – men låt marknaden ta över

Melodifestivalen har i politiska Debatten blivit en symbol för den sortens nöjessatsningar som många debattörer menar borde ligga utanför public service kärnuppdrag..

Expressen - 03 feb 20 kl. 06:30

Wikforss ovilja att tala med fel sorts folk är farlig

Åsa Wikforss hyllade bok om alternativa fakta har nu nått 110 000 gymnasieelever.Nils Funcke menar att hennes inställning till Debatten om den både är problematisk och hämmar utvecklingen..

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 20 kl. 12:00

Min mening: Ni glömmer att vattendriven elproduktion är en miljövinst

Debatten kring Rönne å-projektet fortsätter..

Cornucopia - 02 feb 20 kl. 11:12

Ju allvarligare något kan vara - desto viktigare att man är saklig, rationell och faktabaserad

Med anledning av det aktuella utbrottet av den än så länge rätt okända coronavirusmutationen 19-nCoV, så är det bra att påminna om varför man inte ska bidra till hysteri, utan försöka vara saklig, rationell och bara hålla sig till bekräftade fakta, istället för att jaga billiga klick. Det är helt enkelt så att desto allvarligare kan vara, desto viktigare är det att man bibehåller lugn och korrekthet.Media.

BT - 31 jan 20 kl. 15:16

Skenhelighet i debatten om las-förhandlingar

Politisk påtryckning är inget nytt på arbetsmarknaden. Nytt är måhända att det kan tala emot fackets makt..

BT - 30 jan 20 kl. 23:02

”Ingen sa att Skrålabäcken var det enda alternativet”

När miljön och 156:an kom upp som ämnen tände det till i den allmänpolitiska Debatten i kommunfullmäktige. – När vi tog beslutet om 156:an i höstas sades det inte ett ord om att dragningen över Skålabäcksravinen var det enda alternativet för förbifart Skene, sade Karin Jageby (V)..

SR - 30 jan 20 kl. 06:50

Starkt stöd för melodifestivalen bland riksdagspartierna

Melodifestivalen dyker ofta upp i Debatten om public service. Men det politiska stödet för arrangemanget är starkt, det visar Kulturnytts enkät till riksdagspartierna..

UT - 30 jan 20 kl. 05:30

Insändare: Enbart mittenpartierna löser inte klimatfrågan

Likt Stellan Werling (UT 21/1) har jag också med intresse läst Kajsa Kettils krönika (UT 18/1) där hon tar upp klimatfrågan, hur Debatten om den stundtals förs och hur frågan borde drivas politiskt..

Blekinge Läns tidning - 30 jan 20 kl. 05:00

Visst ska vi kalla dem extremister

Självklart ska Doubakil och Abdullahi ha möjlighet att höras i Debatten. Men vi ska kalla dem och deras åsikter vid sitt rätta namn..

YA - 30 jan 20 kl. 05:00

Visst ska vi kalla dem extremister

Självklart ska Doubakil och Abdullahi ha möjlighet att höras i Debatten. Men vi ska kalla dem och deras åsikter vid sitt rätta namn..

YA - 30 jan 20 kl. 00:22

Paul Svensson (SD): Osanningar om arbetslösheten i Rumänien

Debatten som var i ystads kommunfullmäktige angående en motion från Sverigedemokraterna i frågan om att söka tillstånd till att samla in pengar eller ej, så far Göran Brante (V) med osanning i talarstolen..

NT - 29 jan 20 kl. 21:37

Nu ska de unga få inflytande i politiken

Debatten var livlig i många frågor under onsdagens kommunfullmäktige..

Dalarnas tidningar - 29 jan 20 kl. 20:03

Emma Høen Bustos: Bohlin (M) har rätt, turister är ingen börda för Dalarna

Debatten har gått het kring ett nytt förslag om att Malung-Sälen ska få ta ut en särskild....

Skånskan - 28 jan 20 kl. 16:30

Policy att prata svenska i skolan

Skurup Sverigedemokraterna har skrivit en motion om att eleverna ska prata svenska hela tiden i skolan, även på rasterna, i alla årskurser.
Oppositionen reagerade på förslaget och Debatten avbröts och förslaget skickades på återremiss.I en motion skriver tre Sverigedemokrater:” I dag pratas det flera olika språk i korridorerna i Skurups skolor, detta kan öka risken för utanförskap, mobbning och missförstånd på grund av bristande kommunikation.

Sydöstran - 29 jan 20 kl. 18:21

Asyl eller flyktingstopp?

Migration och kriminalitet dominerar politiska Debatten. Regeringen svarar med kraftiga satsningar på fler poliser. Polisen själv kraftsamlar i kampen mot de kriminella gängen, operation Rimfrost startade i november..

BT - 29 jan 20 kl. 16:51

Profilen slutade efter 27 år - därför följer han inte debatten längre

För drygt ett år sedan lade Henry Sandahl ner Markbygdspartiet och lämnade politiken efter 27 år. Men saknaden är inte särskilt stor. När det på torsdagen är dags för allmänpolitisk debatt i kommunfullmäktige väljer han att göra något annat..

SVT - 29 jan 20 kl. 14:50

Brexitmynt upprör: ”Bör bojkottas av alla läskunniga”

I slutet av januari släpps ett nytt 50 pence-mynt som ska markera Storbritanniens utträde ur EU. Nu har det så kallade Brexitmyntet skapat debatt i landet, och i centrum för Debatten står avsaknaden av ett kommatecken..

Aftonbladet - 29 jan 20 kl. 03:45

Kanon i skolan är en fälla

▸ DEBATT Anna Andersson svarar Victor Malm i Debatten om elevers läsning i skolan.

Aftonbladet - 28 jan 20 kl. 21:52

SAS-skrytplan - mitt i ”flygskam”-debatten

PLUS KASTRUP - CHICAGO Jodå, nybilsdoft har man ju varit med om någon gång..

Skånskan - 28 jan 20 kl. 17:09

Nya skatter på körning

Biltrafiken blir förmodligen nästa stora klimatrelaterade diskussion efter flygresandet. Den bör bli det: bilen är minst lika stor miljöbov som flyget, i många fall värre. Folk är inte mer intresserade av att ställa bilen än de varit av att sluta flyga.

Cornucopia - 28 jan 20 kl. 15:22

Hur länge har du varit anställd hos samma arbetsgivare?

Det verkar vara att få fram statistik för hur länge folk jobbar hos samma arbetsgivare, vilket aktualiseras i Debatten kring avgångar hos polisen. Hur ser det ut generellt hos arbetsgivare, vad verkar mönstren vara? Och längst ner ges en möjlighet att svara hur länge du själv varit anställd.

SVT - 28 jan 20 kl. 13:43

Ljungqvist hyllar Sportspegel-pristagaren Samuelsson

I måndags fick skidskytten Sebastian Samuelsson Sportspegel-priset, för sin starka röst inom antidopnings-Debatten. Samuelsson hissas nu också av den störste inom svensk antidopning, Arne Ljungqvist. – Det är en kille som kommer att lyckas vad han än ger sig in på gissar jag, säger Arne Ljungqvist till SVT Sport..

Expressen - 28 jan 20 kl. 06:05

Lösningen på S-krisen: En rejäl skattesänkning

Socialdemokraterna kan ta tillbaka initiativet i den politiska Debatten i stället för att fortsätta som slagpåse.Sänk skatten till 25 procent för dem med lägst inkomster. Återinför arvs- och förmögenhetsskatten och ändra fastighetsskatten för att kompensera, skriver Thomas Bodström..

NT - 27 jan 20 kl. 16:08

Så var debatten om besparingarna i vården

Vad händer med demensvården i Norrköping?.

SVT - 27 jan 20 kl. 14:33

STIM:s vd om streamingfusket: ”Fullständigt oacceptabelt”

Debatten kring fejkade lyssnarsiffror och fusk på strömningstjänster fortsätter. I ett uttalande kallar upphovsrättsorganisationen STIM:s vd, Karsten Dyhrberg Nielsen, strömningsfusket för ”fullständigt oacceptabelt” – och skriver att det licensbolag som Stim samarbetar med upptäckt flera fall av misstänkt manipulering..

Nerikes Allehanda - 27 jan 20 kl. 10:04

Håll tonen i debatten

Jag tittade på riksdagsDebatten förmiddagen den 15 januari och konstaterade att det var en....

Nerikes Allehanda - 25 jan 20 kl. 19:10

Ove Danielsson: I "Grönköping" rasar debatten om skolnedläggningar

Jag har tagit för vana att gå och lyssna på Askersunds fullmäktige i Sjöängen. Det är möten en....

Expressen - 24 jan 20 kl. 23:34

Läkaren bakom uppropet: Vi har ännu inte fått svar

I tisdags medverkade ST-läkaren Akil Awad i Aktuellt i en debatt mot Anna Starbrink, regionråd för Liberalerna. I programmet var det flera anställda som vittnade om vårdkristen i Stockholm – där patienter dör bakom draperier på akuten. Efter Debatten känner Awad att han och de andra bakom sjukhusuppropet inte fått svar på sina frågor.

Dagens Media - 24 jan 20 kl. 16:18

Efter streamingfusk – P3 pausar Digilistan

P3 väljer att ställa in musikprogrammet Digilistan i P3 efter Debatten om streamingfusk..

Computer Sweden - 24 jan 20 kl. 07:01

Ministern: "Digitaliseringen skulle må bra av mer politisk konflikt"


Digitaliseringsminister Anders Ygeman skulle gärna se att temperaturen i den politiska Debatten drogs upp. Det säger han i en stor intervju med Computer Sweden, där han också ger sin syn på molntjänster i staten, bredbandsmål och hindren för statens digitalisering..

IDG - 24 jan 20 kl. 07:01

Ministern: "Digitaliseringen skulle må bra av mer politisk konflikt"


Digitaliseringsminister Anders Ygeman skulle gärna se att temperaturen i den politiska Debatten drogs upp. Det säger han i en stor intervju med Computer Sweden, där han också ger sin syn på molntjänster i staten, bredbandsmål och hindren för statens digitalisering..

Vimmerby Tidning - 24 jan 20 kl. 06:00

"Det är lätt att vara efterklok"

Den mångåriga Debatten om "swappar" har vaknat till liv igen..

Länstidningen i Jämtland - 24 jan 20 kl. 05:30

Ansvarig skolpolitiker svarar om fritidsklubbarna: "Det finns inget förslag om avgifter"

Trots den heta Debatten finns det inget förslag på om att det ska kosta att gå på....

Sydöstran - 23 jan 20 kl. 21:18

Skärp integrationspolitiken

Riksdagsledamoten Magnus Manhammar, S, från Karlskrona vill byta fokus i Debatten om invandring och integration. I en intervju i DN i veckan har han reagerat på uttalanden av statsministern Stefan Löfven om nödvändigheten av färre asylsökande flyktingar..

Sydsvenskan - 23 jan 20 kl. 18:02

"Ingen tvekan om att debatten har förflyttat sig."

Ute på högerkanten flyttas positionerna fram ytterligare ett steg..

Helsingborgs Dagblad - 23 jan 20 kl. 18:02

"Ingen tvekan om att debatten har förflyttat sig."

Ute på högerkanten flyttas positionerna fram ytterligare ett steg..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.