Data

Monday, 23 April, 03:44

Nyheter om Data

Sortering: Relevans | Senaste
Dagensanalys.se - 11 apr 18 kl. 09:01

Personliga data i din GA – då sitter du fast i en rävsax

Den 25:e maj är det dags för GDPR att vinna laga kraft i Europa. Pirrigt värre för alla som sitter på personliga uppgifter från sina användare. Men hur blir det egentligen för företag som använder Google Analytics för sina mätningar?

GöteborgsPosten - 11 apr 18 kl. 19:53

Zuckerbergs egna data hos analysföretag

Mark Zuckenberg är själv en av de 87 miljoner användare av nätverket vars Data återfunnits hos Cambridge Analytica utan att användarna vetat om det. Det berättade Facebookgrundaren när han under onsdagen för andra dagen i rad frågades ut i USA:s representanthus..

DI - 30 mar 18 kl. 16:55

Stort it-intrång i träningsapp

Data från över 150 miljoner användare av träningsappen Myfitnesspal har stulits av hackare. Många svenskar kan vara drabbade då appen är en av de mest nedladdade i kategorin hälsa och motion..

Dagensanalys.se - 01 apr 18 kl. 10:27

Mark Zuckerberg vill veta om han är snäll mot sina användare och bryr sig om dem

Idag när jag loggade in på Facebook ställde Mark Zuckerberg en fråga – Håller du med om att Facebook bryr sig om sina användare? – här förklarar jag mitt svar. Frågan som du ser nedan och svaren man kunde lämna avslöjar Facebooks osäkerhet i var vi alla står efter Data-skandalerna som nu haglar över plattformen.

Dagensanalys.se - 30 mar 18 kl. 10:16

Nu ska Excel bli ännu smartare med hjälp av AI

Trotjänaren Excel används av fler än man kan ibland tro. Nu ska programmet bli ännu smartare med hjälp av AI. Teamet bakom Excel har spenderat de senaste månaderna med att addera funktioner för maskininlärning och AI.

Dagensanalys.se - 30 mar 18 kl. 10:19

Nu kan du själv kolla om batteriet i din iPhone är okej

I senaste versionen av iOS har Apple lagt till en funktion som gör det möjligt att kolla om batteriet är friskt eller måste bytas ut. Om du laddar ned iOS 10.3 så finns funktionen under Inställningar – Batteri -Batterihälsa (beta) Apple har även lagt till en ny sektion som heter Data och integritet (Data & privacy) som visar en ikon när Apple begär ut privat information om dig.

Expressen - 30 mar 18 kl. 19:57

Facebook visste att data kunde säljas vidare

Facebook fick veta att användarData som skandalföretaget Cambridge Analytica samlat in kunde säljas vidare. Det uppger Financial Times i en granskning av fallet..

DN - 31 mar 18 kl. 13:00

Hanna Fahl: Jag hade inga spärrar kvar, skördade vete rätt ut i öppet kontorslandskap

För nio år sedan skördade alla digitala grödor i ett fullkomligt meningslöst spel. Nu är Donald Trump USA:s president. Finns det ett orsakssamband?

Dagensanalys.se - 28 mar 18 kl. 17:31

Bra idé: Ny teknologi ska hjälpa förare hitta lediga parkeringsplatser

Genom ny teknologi kan föraren enkelt kan se var det finns lediga parkeringsplatser på en skärm på instrumentpanelen. En ny studie, gjord på uppdrag av Ford, visar att bilförare spenderar mer än en dag per år på att leta efter lediga parkeringsplatser. Nu testas ny teknologi där föraren enkelt kan se var det finns lediga platser på en skärm på instrumentpanelen, via Data uppsamlad från bland annat parkeringssensorer.

DN - 30 mar 18 kl. 06:02

Gigantiskt it-intrång i träningsapp

Amerikanska Under Armour har drabbats av ett stort it-intrång. Hackare har kommit över Data från 150 miljoner användare av en särskild träningsapplikation, Myfitnesspal. Det är en av de största hackningsattackerna genom tiderna..

GöteborgsPosten - 30 mar 18 kl. 16:10

Gigantiskt it-intrång i populär träningsapp

Data från över 150 miljoner användare av träningsappen Myfitnesspal har stulits av hackare. Många svenskar kan vara drabbade då appen är en av de mest nedladdade i kategorin hälsa och motion..

UNT - 30 mar 18 kl. 16:09

Gigantiskt it-intrång i populär träningsapp

Data från över 150 miljoner användare av träningsappen Myfitnesspal har stulits av hackare..

GöteborgsPosten - 30 mar 18 kl. 16:10

Gigantiskt it-intrång i populär träningsapp

Data från över 150 miljoner användare av träningsappen Myfitnesspal har stulits av hackare. Många svenskar kan vara drabbade då appen är en av de mest nedladdade i kategorin hälsa och motion..

Dagensanalys.se - 28 mar 18 kl. 17:14

Adobe lanserar Sensei för AI och maskininlärning

Nu presenterar Adobe nästa generation av Adobe Cloud Platform, som kombinerar innehåll och stora mängder Data med hjälp av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning. Bland nyheterna finns Datamodeller användare själva kan bygga och algoritmer som kan ”läras upp”. På den stora marknadsföringskonferensen Adobe Summit i Las Vegas presenterar Adobe i dag sin nya Cloud Platform.

Dagensanalys.se - 29 mar 18 kl. 07:30

Facebook stänger ned Partner Categories

Facebook väljer nu att helt stänga ned möjligheten att exportera ut Data för att sedan kunna rikta annonser. Funktionen Partner Categories gör det möjligt för Datahanteringsföretag att tanka ut Data om användarna för att sedan skapa segment och rikta annonser. Företag som drabbas inkluderar Epsilon, Bluekai och Datalogix..

Vagabond - 28 mar 18 kl. 17:22

Ny lista: Billigaste destinationerna för femstjärnig hotellyx

Längtar du efter lyxiga hotellrum men har en begränsad budget? Boka en biljett till Malaysias huvudstad Kuala Lumpur, Riga eller Egypten – här finns nämligen de mest prisvärda boendena när det kommer till stjärnor. Det visar färsk Data från Hotel Price Index, som sammanställer snittpriser på hotell världen över..

Expressen - 29 mar 18 kl. 01:08

Facebooks helomvändning – för att skydda användarna

Facebook tar bort möjlighet att rikta reklam baserat på information utanför plattformen, skriver Business Insider.Företaget vill visa världen att de är seriösa med att användarnas Data ska skyddas bättre..

Dagensanalys.se - 28 mar 18 kl. 17:09

Sveriges Annonsörer om Googles åtgärder för säkrare annonsmiljöer

För drygt ett år sedan uppdagades att annonsörer synts i samband med olämpligt innehåll på Google och Youtube. Nyligen träffade Sveriges Annonsörer representanter för Google för att se vad de vidtagit och vidtar för åtgärder i frågan. Samtalet kretsade framförallt kring vilka insatser Google tagit sedan det för snart ett år sedan uppdagades att annonsörer synts i samband med hatvideos på plattformen Youtube, samt vilka åtgärder man nu tar då medias granskning visat att annonsörer även synts i kontexter med olämpligt innehåll på Google.

Helsingborgs Dagblad - 29 mar 18 kl. 23:17

Gigantiskt it-intrång i träningsapp

Amerikanska Under Armour har drabbats av ett stort it-intrång. Hackare har kommit över Data från 150 miljoner användare av en särskild träningsapplikation, Myfitnesspal. Det är en av de största hackningsattackerna genom tiderna.

Expressen - 26 feb 18 kl. 12:44

Riksdagsledamot från M deltog i konferens för klimatförnekare

Riksdagsledamoten Jan Ericson (M) frotterade sig förra helgen med några av Nordens och världens mest kända klimatförnekare på en konferens i Mölndal. På konferensen förklarades bland annat hur "man" manipulerar Data både vad gäller havsnivå och temperatur och att klimatfrågan egenligen bara handlar om ekonomi. "Sammantaget stärktes min bild", skriver Jan Ericson (M) på sin blogg om deltagandet..

Dagensanalys.se - 27 mar 18 kl. 12:41

Så här kan du spara ned allt du har på Facebook

Om du är orolig över vad Facebook sparar om dig så är det bara att ladda hem en kopia. Då får du se allt du har på kontot och kan även rannsaka hur mycket tid du egentligen är på tjänsten. Vad kan jag ladda hem?

SVT - 18 mar 18 kl. 16:24

Facebook-tester och psykografisk segmentering: Detta är begreppen bakom Trumps sociala kampanj

Dataanalysföretaget Cambridge Analytica anklagas för att ha tankat ner personlig information om över 50 miljoner Facebook-användare, Data som senare användes i Donald Trumps sociala medierfokuserade presidentkampanj. Här reder vi ut begreppen bakom..

DI - 29 mar 18 kl. 19:54

Apple uppdaterar sin hemsida inför ny datalag

Apple uppdaterar sin hemsida och presenterar nya verktyg som låter konsumenten kontrollera hur deras personliga Data används. Den uppdaterade hemsidan kommer tillåta användare att korrigera och rätta personlig information, avaktivera sitt konto temporärt samt radera det helt och hållet..

Dagensanalys.se - 28 mar 18 kl. 11:08

Ipsos lanserar mätningar för cross-media

För att bättre förstå vår mediekonsumtion har Ipsos tagit fram ett mjukvaruprogram som installeras i en persons smartphone och sedan mäter hur mycket tv, digitalmedia och radio vi utsätts för. Programmet används redan i Storbritannien där den har haft stor framgång och nu vill Ipsos införa den i andra marknader där Mellanöstern och Nordafrika står högst upp på listan. Elie Aoun, vd för Ipsos Connect berättar: ”The integration of this new technology into the MENA market (Mellanöstern och Nordafrika) not only innovates the current marketing research techniques, but provides greater integrity to the Data being collected.

Expressen - 29 mar 18 kl. 15:56

Vänta med Zlatan-telefonen – du kan spara 1 500 kronor

Samsung lanserar sitt nya flaggskepp, hypade Galaxy S9, med Zlatan som galjonsfigur – och i standardutförande kostar den 8 200 kronor. Men den som är beredd att vänta några månader på att köpa kan spara 1 500 kronor. – Enligt vår Data går priserna på mobiltelefoner ner markant tre månader efter lansering, säger Carl Vult von Steyern, Sverigechef för sajten Prisjakt..

Dagensanalys.se - 09 apr 18 kl. 14:08

Så här bygger andra kundfokuserade verksamheter med data

Salesforce släpper idag tillsammans med Deloitte Digital rapporten ”Consumer Experience in the retail renaissance”, som visar hur varumärken bygger kundfokuserade verksamheter med Data. Rapporten baseras på en undersökning som genomförts med 500 företag världen över, varav ett femtiotal på den nordiska marknaden. Undersökningens syfte var att ta reda på vad som krävs av dagens företag för att lyckas inom detaljhandeln.

Dagensanalys.se - 28 mar 18 kl. 09:57

E-handeln tvingar fram nya kreativa lösningar

Pressen på fysiska butiker ökar i takt med konkurrensen från näthandeln och konsumenternas stigande förväntningar på att få valuta för pengarna. Som en följd tvingas många butiker bli mer kreativa i försöken att locka dit folk. Det visar en trendanalys som Visma Retail har tagit fram utifrån världens största retailkongress i New York, och listar även årets fem största trender inom handeln.

Sydsvenskan - 19 mar 18 kl. 18:00

Jakten på din Facebook-data har blivit storpolitik – så kan du skydda dig

Lockas du av personlighetstester på Facebook? Tänk på det här innan..

DI - 29 mar 18 kl. 14:24

Nederländerna säger nej till övervakningslag

Nederländska väljarna säger nej till ett lagförslag som skulle ha gett myndigheter vidsträckta möjligheter att i hemlighet samla in Data från stora grupper samtidigt..

BT - 29 mar 18 kl. 14:02

Nederländerna säger nej till övervakningslag

Nederländska väljarna säger nej till ett lagförslag som skulle ha gett myndigheter vidsträckta möjligheter att i hemlighet samla in Data från stora grupper samtidigt. Lagen, som godkändes av parlamentet i somras, har fått kritik av aktivister, politiker och medier.(TT).

Barometern - 29 mar 18 kl. 14:02

Nederländerna säger nej till övervakningslag

Nederländska väljarna säger nej till ett lagförslag som skulle ha gett myndigheter vidsträckta möjligheter att i hemlighet samla in Data från stora grupper samtidigt. Lagen, som godkändes av parlamentet i somras, har fått kritik av aktivister, politiker och medier.(TT).

Sydöstran - 29 mar 18 kl. 14:02

Nederländerna säger nej till övervakningslag

Nederländska väljarna säger nej till ett lagförslag som skulle ha gett myndigheter vidsträckta möjligheter att i hemlighet samla in Data från stora grupper samtidigt. Lagen, som godkändes av parlamentet i somras, har fått kritik av aktivister, politiker och medier.(TT).

YA - 29 mar 18 kl. 14:02

Nederländerna säger nej till övervakningslag

Nederländska väljarna säger nej till ett lagförslag som skulle ha gett myndigheter vidsträckta möjligheter att i hemlighet samla in Data från stora grupper samtidigt. Lagen, som godkändes av parlamentet i somras, har fått kritik av aktivister, politiker och medier.(TT).

Blekinge Läns tidning - 29 mar 18 kl. 14:02

Nederländerna säger nej till övervakningslag

Nederländska väljarna säger nej till ett lagförslag som skulle ha gett myndigheter vidsträckta möjligheter att i hemlighet samla in Data från stora grupper samtidigt. Lagen, som godkändes av parlamentet i somras, har fått kritik av aktivister, politiker och medier.(TT).

SmålandsPosten - 29 mar 18 kl. 14:02

Nederländerna säger nej till övervakningslag

Nederländska väljarna säger nej till ett lagförslag som skulle ha gett myndigheter vidsträckta möjligheter att i hemlighet samla in Data från stora grupper samtidigt. Lagen, som godkändes av parlamentet i somras, har fått kritik av aktivister, politiker och medier.(TT).

UNT - 29 mar 18 kl. 14:02

Nederländerna säger nej till övervakningslag

Nederländska väljarna säger nej till ett lagförslag som skulle ha gett myndigheter vidsträckta möjligheter att i hemlighet samla in Data från stora grupper samtidigt..

Helsingborgs Dagblad - 29 mar 18 kl. 14:02

Nederländerna säger nej till övervakningslag

Nederländska väljarna säger nej till ett lagförslag som skulle ha gett myndigheter vidsträckta möjligheter att i hemlighet samla in Data från stora grupper samtidigt. Lagen, som godkändes av parlamentet i somras, har fått kritik av aktivister, politiker.

Kristianstadsbladet - 29 mar 18 kl. 14:02

Nederländerna säger nej till övervakningslag

Nederländska väljarna säger nej till ett lagförslag som skulle ha gett myndigheter vidsträckta möjligheter att i hemlighet samla in Data från stora grupper samtidigt. Lagen, som godkändes av parlamentet i somras, har fått kritik av aktivister, politiker och medier.(TT).

Computer Sweden - 29 mar 18 kl. 09:08

Tim Cook sågar Facebooks agerande – "integritet är en mänsklig rättighet"


Apples vd Tim Cook går till frontalangrepp mot Facebook. Företagets sätt att pussla ihop djupt personliga Data från olika källor borde inte få förekomma anser han. .

IDG - 29 mar 18 kl. 09:08

Tim Cook sågar Facebooks agerande – "integritet är en mänsklig rättighet"


Apples vd Tim Cook går till frontalangrepp mot Facebook. Företagets sätt att pussla ihop djupt personliga Data från olika källor borde inte få förekomma anser han. .


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.