Data

Monday, 25 September, 11:48

Nyheter om Data

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 04 sep 17 kl. 16:36

Pensionsjättarna ökade avkastningen under 2016

Världens största pensionsfonder gav en avkastning på 6,1 procent under 2016, enligt Data från Willis Towers Watson. .

Nyteknik - 04 sep 17 kl. 14:11

Rymddata visar jorden i 80 biljoner pixlar

Data från två satelliter visar jorden från sin bästa sida – och det med en mosaik på otroliga 80 biljoner pixlar.

DI - 04 sep 17 kl. 15:31

Polen tillväxt ökar

Kreditvärderingsbjässen Moodys höjer sin tillväxtprognos för Polen och bedömer nu att den ekonomiska tillväxten för året blir 4,3 procent, upp från tidigare 3,2 procent. Bakgrunden är stark underliggande Data. .

Computer Sweden - 04 sep 17 kl. 13:12

5 krav för att lyckas med AI


Sugen på AI? Lite maskininlärning, kanske? I så fall behövs gott om Data och analytiker, och en hel del annat också..

IDG - 04 sep 17 kl. 13:12

5 krav för att lyckas med AI


Sugen på AI? Lite maskininlärning, kanske? I så fall behövs gott om Data och analytiker, och en hel del annat också..

Dagensanalys.se - 04 sep 17 kl. 10:44

Ger färre men bättre annonser högre effekt?

Google startar nu ett beta-test bland några av sina samarbetspartners kallat AdSense User First. Tanken är att undersöka om färre, men bättre annonser faktiskt ger högre effekt, och därmed bättre ROI för såväl publicisterna som för annonsörerna. I takt med att allt fler installerar reklamblockerare har diskussionerna gått hur en bättre användarupplevelse kan skapas där reklamen är så relevant att reklamblockerare inte är nödvändiga.

Dagensanalys.se - 04 sep 17 kl. 11:31

GDPR kan ställa till det för Facebook och Google

Om nio månader träder nya Dataskyddsförordningen GDPR i kraft, och den kan komma att ställa till det för bland annat Facebook och Google, om de inte blir bättre på att fråga användarna om lov att använda deras uppgifter i annonssammanhang. Enligt Dr. John Ryan, ekosystemchef på analysfirman PageFair, löper Google och Facebook stor risk att bryta mot den nya lagen när den väl träder i kraft.

Dagensanalys.se - 04 sep 17 kl. 09:16

Kommer AI att ta över ditt jobb?

Utvecklingen av artificiell intelligens (AI) går snabbt framåt och spås omvandla de flesta branscher. En ny undersökning att många svenskar inte är beredda att skriva under på att AI tar över helt. Till exempel när det gäller AI inom hälso- och sjukvården är skepsisen stor jämfört med experternas bedömning.

YLE - 24 aug 17 kl. 08:08

Många ensamförsörjare på Åland lever under fattigdomsgränsen

Det är främst ensamförsörjare med ett eller flera barn som lever under fattigdomsgränsen på Åland. Det visar en rapport från Ålands statistik och utredningsbyrå, ÅSUB. Men Åland har ändå få hushåll som lever i fattigdom jämfört med resten av Norden.

YLE - 23 aug 17 kl. 03:50

Forskning: Antidepressiva mediciner fungerar ofta väl - klart överlägsna placebo

Den uppmärksammade teorin om att antidepressiva läkemedel skulle vara verkningslösa avfärdas av svenska forskare. De har gjort en omfattande genomgång av vetenskapliga studier och patientData. Flera forskare har tidigare hävdat att antidepressiva SSRI-mediciner, som man tar mot depression, främst har placeboeffekt - alltså att de bara fungerar för att användaren förväntar sig det.

Dagensanalys.se - 29 aug 17 kl. 13:25

Uppmärksamheten faller men en kanal sticker ut

Under en vecka fick 34 personer, som deltog i en studie, ha eyetracking-glasögon i hemmet för att studera deras medievanor. Resultatet bekräftar myten om tv och ger oss en överraskning. Resultatet visar att när TV-reklamen startar faller uppmärksamheten till hälften.

Dagens PS - 01 sep 17 kl. 10:17

Grönt ljus? Ny lag för självkörande bilar

Snart kan de autonoma bilarna i trafiken bli betydligt fler. Den amerikanska kongressen kommer att rösta om en ny lag nästa vecka som kan innebära att de som utvecklar självkörande bilar kan utvidga antalet tester på offentliga vägar. Något som Reuters var först med att rapportera.

Dagensanalys.se - 29 aug 17 kl. 16:08

Demokratisera dataanalys och öka företagets effektivitet

Att vara en Data-driven organisation är något som de flesta idag pratar om. Men hur många av medarbetarna har direkt tillgång till den Data och tillhörande analys som gör att de kan fatta de bästa besluten för företaget i varje enskild situation. Nedan följer fyra steg för att göra din verksamhet Data-driven på riktigt!

DI - 13 sep 17 kl. 08:17

Positiv data för Karolinska Developments läkemedelskandidat

Karolinska Developments portföljbolag Umecrine Cognition presenterade positiva Data för sin läkemedelskandidat GR3027 i fas 1b för behandling av hepatisk encefalopati. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 01 sep 17 kl. 11:55

Räntor och valutor: Euron upp och PMI-fokus inför USA-data

Kronan handlas cirka 3 öre svagare mot euron vid 9:49 på fredagen efter att det svenska inköpschefsindexet för industrin sjunkit oväntat mycket..

IDG - 01 sep 17 kl. 09:50

Yahoo kan tvingas inför domstol efter historiens största dataintrång


Miljoner och åter miljoner användares Data låg i riskzonen när hackare angrepp Yahoo. Nu kan bolaget tvingas till domstolen för att möta de drabbade..

Dagensanalys.se - 30 aug 17 kl. 11:01

Rädslan för att bli spårad i hemmet kan sätta stopp för röstassisterna

En ny studie placerar ett mörkt moln över röstassistenter som Amazon Echo och Google Home. Endast 29 procent av brittiska konsumenter kan tänka sig att äga en röstassistent. Resten är oroade för att all Data som de lämnar efter sig ska användas på fel sätt.

Dagensanalys.se - 29 aug 17 kl. 11:37

Project Manager till Viaplay

Brinner du för digitala produkter? Viaplay söker just nu en Project Manager till sitt kontor i Stockholm. Utdrag ur annonsen: A Product Manager at Viaplay is shaping the future of entertainment.

YLE - 03 aug 17 kl. 09:42

Finländsk forskare gjorde klimatvideo som spreds över världen

En forskare från meteorologiska institutet i Kuopio har gjort en enkel och begriplig video om klimatets förändringar. Videon spreds snabbt på ett dygn ut över världen. Hoppa över TwitterpostningTemperature anomalies arranged by country 1900 - 2016 🌡.

Computer Sweden - 30 aug 17 kl. 06:02

Oracle vill gräva guld med miljarder personuppgifter


Data om flera miljarder konsumenter och verktyg för att hantera dessa Data. Det ska ge mjukvarujätten Oracle ett ben till att stå på. Det handlar om smart marknadsföring, enligt Oracles James Ek..

IDG - 30 aug 17 kl. 06:02

Oracle vill gräva guld med miljarder personuppgifter


Data om flera miljarder konsumenter och verktyg för att hantera dessa Data. Det ska ge mjukvarujätten Oracle ett ben till att stå på. Det handlar om smart marknadsföring, enligt Oracles James Ek..

DI - 31 aug 17 kl. 06:15

Räntor och valutor: Dollarn upp

Amerikanska statspappersräntor har utvecklats något efter den svenska marknadens stängning på onsdagen, dollarn handlas samtidigt fortsatt starkare mot andra större valutor efter uppmuntrande USA-Data på onsdagseftermiddagen..

Dagensanalys.se - 28 aug 17 kl. 11:59

5 viktiga egenskaperna som du måste ha koll på för att optimera den digitala kundresan

Alla pratar om att skapa trafik, men väldigt få tänker på att optimera den digitala upplevelsen när man väl har lyckats få människor att besöka just din webbplats. John Ekman grundaren av Conversionista delar med sig av hans fem viktigaste tips om hur du hittar den bästa webboptimeraren. Sen jag startade Conversionista har jag varit med om att utbilda över 250 personer till att bli fullfjädrade konverteringsexperter, med vår utbildning Conversion Manager.

Expressen - 30 aug 17 kl. 16:28

Transpersoner i USA:s försvar ska studeras innan förbudet träder i kraft

Hur Donald Trumps förbud mot transpersoner i det amerikanska försvaret ska genomföras är oklart. Nu tillsätter försvarsministern Jim Mattis en studie där experter ska "analysera all tillgänglig Data" – samt ge besked om hur transpersoner som redan jobbar inom försvaret ska adresseras mot bakgrund av deras kön.  Den nya studien väntas ta sex månader att genomföra och under tiden kommer ingen att sparkas ut, rapporterar ABC News.

Affärsvärlden - 30 aug 17 kl. 16:45

Banker vinnare på Wall Street

Börserna i New York inledde onsdagens handel näst intill oförändrade medan BNP-Data bidrog till att dollarn stärktes..

DI - 30 aug 17 kl. 16:46

USA-börser: Fastigheter sämsta sektorn

Börserna i New York inledde onsdagens handel näst intill oförändrade medan BNP-Data bidrog till att dollarn stärktes. Omkring klockan 16.15 hade däremot tekniktunga Nasdaq avancerat 0,4 procent till nivån 6.

DI - 30 aug 17 kl. 11:23

Flygtrafiken mellan Sydkorea och Kina halverad

Flygtrafiken mellan Sydkorea och Kina rasade med 45,2 procent i juli, enligt Data från det sydkoreanska ministeriet för land, infrastruktur och transport. Det skriver Korea Herald. I absoluta termer uppgick antalet passagerare till 1,12 miljoner..

Dagensanalys.se - 28 aug 17 kl. 09:02

London får en egen chief digital officer

Borgmästaren i London har anställt Theo Blackwell som stadens första chief digital officer (CDO). Blackwell kommer senaste från Publicis Group där han jobbat med start-ups inom området ‘local public services’. I hans nya roll ska han se till att London blir världens smartaste stad – en global tech hub.

Dagensanalys.se - 29 aug 17 kl. 12:20

Olle F. förklarar: Den eviga kompromissen öppnar för nya kvaliteter

Nu klagas det igen. Undersökningsbranschen presenterar uppblåsta resultat. Facebooks svenska publik innehåller alldeles för många ungdomar 15-24 år.

DI - 29 aug 17 kl. 10:57

Nytt rekord för kryptovalutor

Det totala värdet för alla världens virtuella valutor nådde under måndagen en ny rekordnivå på 160 miljarder dollar, motsvarande 1.269 miljarder kronor, enligt Data från Coinmarketcap.  Det skriver Marketwatch..

Computer Sweden - 17 aug 17 kl. 06:00

Därför hamnade Transportstyrelsens data utomlands


Att säkerhetsklassad information på Transportstyrelsen hamnade utanför svensk kontroll kan delvis förklaras med snåriga regler kring offentliga upphandlingar. Något krav på att allt skulle hållas inom landet ställdes aldrig..

IDG - 28 aug 17 kl. 14:36

Smart kod ger snabbare surf i mobilen


Mer Data på en och samma gång. Det är hemligheten bakom Vroom, en ny teknik som ska ge snabbare laddning av webbsidor i mobilen..

Dagensanalys.se - 28 aug 17 kl. 13:00

Så använder du push-notiser effektivt

Varje dag bombarderas du av notiser från din telefon. Det kan vara nya mail såväl som korta nyhetsuppdateringar eller vad dina vänner gjort på sociala medier. Ibland kan det kännas för mycket, men studier visar att effektiva push-notiser är bra både för företaget och användaren.

DI - 28 aug 17 kl. 08:32

Insiders i amerikanska banker nettosäljer

Insiders i amerikanska banker har hittills i år varit nettosäljare av sina egna bankers aktier samtidigt som det så kallade Trump-rallyt i spåren av förra höstens presidentval har vänt.   Det rapporterar Financial Times med hänvisning till Data från Bloomberg News..

Dagensanalys.se - 24 aug 17 kl. 15:01

Få svenska beslutsfattare tror att de påverkas av GDPR

Färre än hälften av de svenska beslutsfattarna tror att de påverkas av den nya Dataskyddsförordningen, GDPR och bara en tredjedel tror att all deras Data sparas säkert. Det visar en ny studie från säkerhetsföretaget NTT Security. En ny global undersökning från NTT Security visar att var sjätte svensk beslutsfattare inte vet vilka regler och förordningar som deras företag kommer att påverkas av framöver.

YLE - 21 aug 17 kl. 12:54

Detta handlar de omdiskuterade underrättelselagarna om

Ledande politiker har krävt försnabbad ändring i grundlagen för att genomföra ny lagstiftning om civil och militär underrättelse. Knivdådet i Åbo aktualiserar frågan. Lagstiftningen handlar bland annat om att ge skyddspolisen och försvarsmakten bättre möjligheter att identifiera potentiella faror som berör nationens och medborgarnas säkerhet.

Dagensanalys.se - 24 aug 17 kl. 08:47

Analytikern Fulton Yancy går till Avaus Marketing Innovations

Fulton Yancy blir Senior Web Analyst hos Avaus Marketing Innovations AB. Han har arbetat med analyslösningar sedan 1996 och har en bred erfarenhet inom området. Hans kunderfarenhet inkluderar både B2B och B2C med kunder som MMS och IKEA.

Dagensanalys.se - 23 aug 17 kl. 17:30

Krönika: 2017 – året då programmatisk annonsering blir prediktiv

”Det går otroligt snabbt i vår digitala marknadsföringsvärld och framförallt inom det programmatiska området. Med aktörer som Accenture Interactive och Clear Channel på väg in på marknaden och den uppmärksamhet ad-tech-företag fick under Cannes Lions 2017, verkar det som att förändring är det enda konstanta i vår bransch,” skriver Magnus Johansson som är Nordenchef på Rocket Fuel. Jeff Bezos, vd på Amazon, beskriver artificiell intelligens som en “renässans” vars framfart kommer att “stärka och förbättra alla företag, statliga myndigheter och filantropiska aktiviteter”.

DN - 03 aug 17 kl. 20:09

Ann Linde kände till Transportstyrelsens säkerhetsbrister

EU- och handelsminister Ann Linde (S) kände till Transportstyrelsens säkerhetsbrister redan i september 2015, flera månader innan hanteringen av känslig Data flyttades utomlands. Det uppger ledamöter i justitieutskottet för DN. Ann Linde bekräftar uppgifterna, men regeringen vill fortfarande inte svara på alla frågor om sitt agerande..

Sydsvenskan - 26 aug 17 kl. 01:02

Ny uppskjutning av Nordkorea

Nordkorea har skjutit upp flera oidentifierade kortdistansprojektiler mot Japanska havet, meddelar Sydkoreas försvarsdepartement. Projektilerna flög runt 25 mil. USA:s och Sydkoreas analyserar projektilernas färdvägar och annan Data för att avgöra vilke.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.