Data

Thursday, 30 March, 04:39

Nyheter om Data

Sortering: Relevans | Senaste
Dagensanalys.se - 07 mar 17 kl. 14:46

Uppkopplat kaffe – en smal sak för sakernas internet

Sakernas internet. Internet of Things. IoT.

Dagensanalys.se - 07 mar 17 kl. 09:31

WPP spår en mer återhållsam utveckling för 2017

Som en av världens största tillhandahållare av tjänster inom marknadskommunikation är WPP en viktig aktör att titta på för att se vart vindarna blåser. Nu spår de att 2017 blir ett mindre framgångsrikt år än 2016 till följd av en mer ljummen ekonomisk tillväxt. 2016 visade WPP en omsättningsökning på 3% (på lika-för-lika bas som kompenserar för valutakurser och anförskaffningar) vilket översätts till ca 159 miljarder kronor.

Dagensanalys.se - 08 mar 17 kl. 15:09

Bonnier News lämnar KIA-index

Bonnier News plockar bort sina sajter från KIA-index. Vi vet varför Bonnier väljer att lämna listan. Som svar på Schibsteds tidigare uttåg från KIA-index väljer nu också Bonnier att lämna.

Dagensanalys.se - 08 mar 17 kl. 11:31

Användandet av Sociala mediaappar ökade med nästan 400%

En ny studie från Flurry om användandet av mobila appar visar att användare spenderar i snitt 69% mer tid på appar 2016 än föregående år. Störst är användningen av sociala- och meddelandeappar. Det är framför allt tal- och videochattande genom exempelvis Facebook och Snapchat som står för den explosiva ökningen menar rapporten.

Barometern - 08 mar 17 kl. 06:00

Dags att ta lärdom av Borgholm

Kalmar län fortsätter att ligga under riksgenomsnittet när det gäller företagandets andel av befolkningen, visar uppdaterade Data från Svenskt Näringsliv..

IDG - 07 mar 17 kl. 15:28

Skadeprogrammet som raderar allt på datorn är tillbaka


2012 slogs 32 000 datorer ut av ett mystiskt program som raderade alla Data. Nu är Shamoon tillbaka..

Dagensanalys.se - 07 mar 17 kl. 12:31

Konsumenter är mer tveksamma än väntat till personliga digitala assistenter

Nu när personliga digitala assistenter håller på att bli en del av vår vardag visar den senaste undersökningen från YouGov att konsumenterna inte är riktigt lika förväntansfulla som företagen räknat med. I rapporten Digital Innovation: Surviving the next wave of change från YouGov avslöjas att hela 45% av britter är missnöjda med den personalisering av information, rekommendationer och reklam som de får idag. Missnöjet ökar dessutom med ålder och mer än 55% av personer över 55 år är emot personalisering.

Dagens PS - 07 mar 17 kl. 08:54

Nu kölhalas börsfavoriten

Upp som en sol, ned som en pannkaka. Lite så kanske teknikbolaget Snaps börsdebut kan beskrivas. Inför noteringen förra veckan var aktien haussad av experterna men i dag har fem av sju analytiker som bevakar pappret säljrekommendationen.

IDG - 06 mar 17 kl. 15:43

Astronomer tar hjälp av AI för att lösa universums mysterier


Forskning består till stor del av att gå igenom stora mängder Data. Tidsödande och inte alltid så roligt. Men nu kan artificiell intelligens och maskininlärning hjälpa till att göra forskarnas jobb enklare..

Dagensanalys.se - 02 mar 17 kl. 09:31

Coca Cola låter AI skapa sina annonser

Coca Cola är ett av världens mest välkända varumärken och skapar reklambudskap som hyllats i branschen under många år. När de nu anställt sin första Chief Digital Marketing Officer, David Godsman, tar de klivet in på den digitala arenan med stora visioner för framtiden. Den nya strategi som Coca Cola lagt för sin digitala marknadsföring fokuserar på fyra områden: Kunder och kundupplevelser, operations, nya marknader och kultur.

DN - 09 feb 17 kl. 11:13

Tove Nandorf: Flera av arbetsgivarna har svårt att hitta lämpliga sökanden

Data och it fortsätter att visa snabbast jobbtillväxt på den svenska arbetsmarknaden 2017 visar Arbetsförmedlingens nya prognos ”Var finns jobben 2017?” som presenterades på torsdagen. DN:s arbetsmarknadsreporter Tove Nandorf reder ut tre frågor om prognosen..

YA - 24 feb 17 kl. 07:02

Googleägare anklagar Uber för teknikstöld

Googles moderbolag Alphabet anklagar IT- och taxiföretaget Uber för att ha stulit teknologi för självkörande bilar. Enligt Alphabet tog en tidigare chef i dotterbolaget Waymo teknisk Data med sig när han slutade för att starta eget.(TT).

IDG - 16 mar 17 kl. 15:49

IDC: "cio:ns uppgift att visa ledningen att data är den nya råvaran"


Investeringarna i big Data och analys växer med drygt 12 i år, och tillväxten håller i sig. Men det gäller att skapa värde – och där har cio:n en central roll..

IDG - 03 mar 17 kl. 09:08

Apple Watch gör sitt bästa kvartal – på Fitbits bekostnad


Apple knappar in på konkurrenten om vi ska tro International Data Corporation..

Dagensanalys.se - 01 mar 17 kl. 13:01

Youtube-killarna som lanserar ett eget verktyg för att mäta Influencer Marketing

Fejzullah Gasi och Mustafa Alfredji som har över 120,000 följare på sina Youtube-kanaler lanserar idag ett mätverktyg tillsammans med kompisen Ali Alfredji. TubeView mäter i realtid hur effektiva kampanjer med Influencer Marketing egentligen är. Vi passade på att intervjua killarna som har storslagna planer.

SmålandsPosten - 24 feb 17 kl. 07:02

Googleägare anklagar Uber för teknikstöld

Googles moderbolag Alphabet anklagar IT- och taxiföretaget Uber för att ha stulit teknologi för självkörande bilar. Enligt Alphabet tog en tidigare chef i dotterbolaget Waymo teknisk Data med sig när han slutade för att starta eget.(TT).

Cornucopia - 01 mar 17 kl. 11:03

Prepping: Automatisk Internet-redundans med failover till mobilt bredband

Jag har nu på grund av återkommande driftsavbrott för min DSL-uppkoppling, införskaffat automatisk failover till mobilt bredband om den fasta förbindelsen till Internet går ner. Tillsammans med avbrottsfri kraft ger detta goda möjligheter att kunna fortsätta leverera blogguppdateringar även vid infrastrukturstörningar utan att behöva lämna hemmet. Även tillgången till Internet sorterar jag ner under prepping.

IDG - 02 mar 17 kl. 14:15

Här är verktyget som avslöjar (nästan) allt om ditt Facebook-beteende


Data Selfie analyserar din aktivitet på det sociala nätverket och levererar rapporter till dig – så här gör du för att prova!.

Nyan - 14 feb 17 kl. 13:18

Kökarförslag sprids i EU

En ny EU-nation bestående av unionens alla tusentals öar och ett tekniskt nytänk för sjötransporter.

Det förde Kökars trafiknämndsordförande Christian Pleijel fram på toppmöte på Malta.
EESC, Europeiska ekonomiska och sociala kommittén, träffades förra veckan på Malta och diskuterade då bland annat framtida frågor för EU:s öar.

The Local - 02 feb 17 kl. 11:06

Trump's presidency sees Swedish interest in US trips halve

New Data from Sweden's largest airline ticket search engine shows that interest in booking trips between Sweden and the US halved following Donald Trump's inauguration as President..

IDG - 23 feb 17 kl. 06:02

Chockbesked om SAP:s licenser – "har fått blodad tand"


I ett domslut i Storbritannien beordras företaget Diageo betala 600 miljoner kronor extra i licensavgifter till SAP. Anledningen är att Data från SAP:s affärssystem visats i andra applikationer. Det kan få konsekvenser för SAP-kunder i hela världen..

Cornucopia - 28 feb 17 kl. 13:33

Antalet sjukhusbäddar ner 78% sedan 1990

Antalet sjukhusbäddar per capita i Sverige har sedan 1990 minskat med 78% och 83% sedan början av 70-talet. Det är dock inte någon unik svensk utveckling, utan beror främst på förändrade vårdmetoder. Sverige har dock lägst antal bäddar per capita i Norden, men undantaget Finland är skillnaden inte speciellt stor.

Cornucopia - 01 mar 17 kl. 16:14

Två vintrar med det smarta hemmet - överskattat och självutplånande

Vi fortsätter på dagens tekniktema. Jag har nu haft ett sk smart hem i ungefär ett och ett halvt år, inklusive två mörka vintrar och kan egentligen bara upprepa tidigare slutsatser. Det smarta hemmet är för teknofiler och nördar, men löser inga egentliga problem och är som transparent teknik något man glömmer bort och som sådan alltså är självutplånande.

Dagensanalys.se - 01 mar 17 kl. 09:01

Qlik i topp när Gartner publicerar sin Magic Quadrant för BI och analys

Qlik är återigen positionerade som ledare i Gartners ”Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms”. Enligt rapporten har marknaden för BI och analysplattformar nu skiftat från att handla om IT-ledd rapportering till affärsstyrd analys. Vidare står det i rapporten att köparna vill utöka sin moderna BI-användning, även för självbetjäning, till alla i företaget och även över företagsgränser.

Dagensanalys.se - 28 feb 17 kl. 16:00

Nytt molnbaserat verktyg från Apple och SAP ska hjälpa företag att utveckla appar

Techjätten Apple ska snart lansera ett nytt verktyg tillsammans med den tyska mjukvarutillverkaren SAP SE. Den nya plattformen är till för apputveckling mot molnet och riktar in sig på företagsmarknaden. Samarbetet mellan de två företagen presenterades redan förra året och är nu färdigt.

IDG - 14 mar 17 kl. 14:44

Sexleksak samlade in data i hemlighet – tillverkaren tvingas betala miljoner


Sexleksakstillverkaren We-vibe har gått med på att betala 25 miljoner kronor i skadestånd till de som köpt företagets smarta vibrator We-vibe 4 plus, då apparaten i hemlighet samlade in Data från sin användare..

Skånskan - 28 feb 17 kl. 01:00

Alla har ett an­svar för an­ti­bio­ti­ka­re­si­stensen

ERWP.fif(1)”An­ti­bio­ti­ka­re­si­stens är ett alar­merande hot som sätter både djur och män­ni­skor i fara. ” Den som säger så är Vytenis Andriukaitis, EU-kom­mis­sio­när för hälsa och mat­sä­ker­het.

DI - 27 feb 17 kl. 16:37

Räntor och valutor: Måttliga rörelser

Europeiska statspappersräntor noterade mestadels endast mindre rörelser i måndagens handel. Euron handlades samtidigt oregelbundet mot dollarn, en viss förstärkning på eftermiddagen efter svaga USA-Data gröptes senare ur efter kommentarer från USA:s president Donald Trump..

DI - 27 feb 17 kl. 16:36

Japans bilproduktion upp i januari

Den japanska fordonsproduktionen steg på årsbasis med 4,2 procent till 725.044 enheter i januari, enligt Data från landets åtta stora biltillverkare. Det skriver Bangkok Post..

Dagensanalys.se - 27 feb 17 kl. 14:47

Jigsaw – som ägs av Google – skall städa bort troll på nätet

Jigsaw som är en teknikinkubator hos alfabetet, moderbolaget till Google, skall ha utvecklat ett nytt verktyg för webbpublicister att kunna identifiera dåliga kommentarer på internet. Från och med torsdag, kan publicister börja använda programvara från Jigsaw som kallas Perspektiv, helt utan kostnad. ”Vi har mer information och det finns fler artiklar än någonsin tidigare i historien, men ändå finns det dåliga inlägg samtal som driver människor från att läsa och ta del av debatten”, kommenterar Jared Cohen, ordförande för Jigsaw, tidigare känt som Google Ideas.

Dagensanalys.se - 27 feb 17 kl. 16:00

Infograf: Så här fungerar Nielsens totalmätning för TV

Analys- och mätföretaget Nielsen ska nu lansera sin nya tjänst TCR (Total Content Ratings). Här ska man kunna mäta videokonsumtionen både på linjära och digitala plattformar, något som ger medieköpare och TV-producenter möjligheten att få koll på hur deras program lyckas oavsett plattform. Men hur fungerar denna tjänst?

Dagensanalys.se - 27 feb 17 kl. 14:12

För- och nackdelar med undersökningar

Att använda sig av undersökningar för att förstå sig på en tänkt konsumentgrupps reaktioner på sin senaste produkt är en populär metod bland många företag. Men det finns både för- nackdelar med metoden. Läs mer: En majoritet litar inte på marknadsundersökningar Kvalitativa och kvantitativ forskning är bra på sätt för att första sig på den tänkta publiken, insikter som sedan kan användas för att skapa engagerande marknadsföring.

DI - 27 feb 17 kl. 14:33

Orderingång för varaktiga varor upp i USA

Orderingången på varaktiga varor i USA steg 1,8 procent i januari, jämfört med månaden före, enligt preliminär Data från handelsdepartementet..

Dagensanalys.se - 27 feb 17 kl. 13:18

Ny spårningsmetod spårar vår all vår webbtrafik – oavsett webbläsare

Att ens webbaktivitet spåras känner nog de flesta till, exempelvis när Googles annonser verkar veta exakt vad du sökt på de senaste dagarna. Hittills har man kunnat byta mellan olika webbläsare för i alla fall förvirra spårningen något – men inte nu längre. ”Fingeravtrycken” som vi lämnar på nätet medan vi klickar runt kommer från sådant som vilken teckenstorlek vi använder och upplösningen på vår skärm.

Dagensanalys.se - 27 feb 17 kl. 12:47

Digitala marknadsföringstrender

Signal har tagit fram en infograf med åtta trender för digital marknadsföring Här är några saker som de lyfter fram – Fler system kommer att stödja flerkanaligt engagemang hos kund. Över 50 procent av amerikanska marknadsförare kommer att öka sin riktade marknadsföring i alla kanaler. – Lojalitet hos kunder kommer att bli marknadsförares högsta prioritet, eftersom 55 procent av CMO i USA planerar att införa nya lösningar för kundrelationer.

Helsingborgs Dagblad - 15 feb 17 kl. 06:20

Penningpolitisk åtstramning närmar sig

En justerad räntebana, för att signalera att nästa ränteförändring troligen blir en höjning, väntas från Riksbanken. Samtidigt kan mandatet att göra valutainterventioner förlängas, enligt flera bedömare TT pratat med. – Det har kommit starka Data för ti.

IDG - 26 feb 17 kl. 17:31

Nokia satsar på hälsa med ny plattform och före detta Withingsprylar


I sommar släpper Nokia uppdaterade versioner av Withings olika smarta hälsoprodukter, men företagets stora satsning är att leverera Data till läkare..

Cornucopia - 26 feb 17 kl. 12:33

Tino Sanandaji upprepar: SD:are har lågt IQ

Expressen har en stor intervju med forskaren Tino Sanandaji angående hans boksuccé Massutmaning om den svenska invandringen. Sanandaji påtalar bland annat att SD-sympatisörer har lågt IQ och vill även återinföra fastighetsskatten och arvsskatten samt slopa ränteavdraget.
Expressen skriver i sin intervju:"2015 skrev han i en mejlväxling med ETC:s grundare Johan Ehrenberg att ”SD är ett gäng skånsk thrash med låg IQ”.

Politologerna - 24 feb 17 kl. 17:41

Opinionsläget februari 2017

Detta blogginlägg är samförfattat av PER OLESKOG TRYGGVASON och HENRIK OSCARSSON Det är idag femhundrasextiotvå dagar kvar till valet 2018. Under den senaste månaden har vi sett ovanligt stora rörelser i den sömniga mellanvalsopinionen. I det här blogginlägget redovisar vi våra sammanvägningar av opinionsläget i januari och februari (MäMä) och analyserar frågan om huruvida Moderaternas mer pragmatiska inställning till att samarbeta med Sverigedemokraterna kan ha inneburit en väljarflykt av M-sympatisörer till Centerpartiet.

Dagensanalys.se - 24 feb 17 kl. 10:04

”Behovet av meningsfull feedback från kunder är större än någonsin tidigare”

Det pågår en branschglidning i undersökningsvärlden. Den triggas av internationalisering, digitalisering och kundernas ökade makt. Karin Nelsson som är ordförande i undersökningsorganisationen SMIF diskuterar i denna intervju om framtiden för research.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.