Data

Sunday, 24 June, 22:21

Nyheter om Data

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 04 jun 18 kl. 06:31

Kryptobörs planerar fond på 9 miljarder

Binance som är världens största kryptobörs baserat på daglig handelsvolym planerar starta en investeringsfond på en miljard dollar, med syftet att investera i blockchain och kryptostartups. Det rapporterar Techcrunch. Investeringsfonden kommer heta Community Influence och kommer att vara denominerad i bolagets egna kryptovaluta BNB.

Dagensanalys.se - 31 maj 18 kl. 12:49

10 viktiga saker som du måste ha koll på om du vill lyckas med din digitala transformation

Digital transformation är idag på allas läppar och allt fler lägger på sig fräcka titlar för att utmärka och framhäva sin kompetens sig i det digitala bruset. Men om man skall vara en Digital Marketing Pro måste du bemästra dessa tio viktiga saker. 1.

Dagensanalys.se - 01 jun 18 kl. 14:18

App Store har på 8 år haft över 170 miljarder nedladdningar

AppDataföretaget App Annie har gått igenom hur App Store utvecklats sedan lanseringen för tio år sedan. Rapporten visar att användarna laddat ner över 170 miljarder appar, och genererat intäkter på hela 130 miljarder dollar bara de senaste åtta åren. Dessutom ser Kina ut att snart gå om USA i både omsättning och nedladdningar.

IDG - 03 jun 18 kl. 08:05

Så arbetar Facebook med säkerheten – på sina kontor


För att hålla Data säkra behöver man hålla obehöriga borta från sina servrar. På Facebook har man designat sina olika typer av byggnader för att klara just det..

Dagens Medicin - 02 jun 18 kl. 09:50

USA-data pekar på könsskillnader vid huvud-halscancer

Vid årets Asco-kongress inleddes presskonferenserna med en amerikansk studie om att kvinnor med huvud-halscancer fick mindre intensiv cancerbehandling än män. Orsaken är oklar..

Dagensanalys.se - 31 maj 18 kl. 13:09

Den här killen försökte sälja sin egna Facebookdata – blev istället blockerad

Oli Frost tänkte att han skulle försöka sälja sin egna Facebook-Data som han laddat hem. Men istället för att få några kronor blev han blockerad. Oli tänkte att han skulle auktionera ut sin egna Data på Ebay.

Dagens Medicin - 02 jun 18 kl. 08:00

Afroamerikanska män svarade bättre på cytostatika

I USA är insjuknandet och dödstal i prostatacancer högre för svarta män än för vita. Nu kommer Data som pekar på att de svarta männen kan ha större fördel av viss behandling – om de bara får den..

Dagensanalys.se - 30 maj 18 kl. 13:30

3 tydliga trender på årets Box World Tour

I torsdags bjöd molnlagringsföretaget Box in till sitt årliga event Box World Tour (BWT). Under en dag fick besökare lyssna på de senaste nyheterna, ställa frågor kring GDPR och lära sig mer om avancerade lagringsfunktioner. Tre trender framkom tydligt: Praktisk användning av AI, nya Dataskyddsförordningen GDPR samt företags ansvar för miljö och samhälle.

Dagensanalys.se - 12 jun 18 kl. 16:44

Byråer som är specialiserade på data och digitala tjänster ökar

Varje år rankar branschtidningen Ad Age över 600 globala byråer, nätverk och företag utifrån tillväxt och intäkter i sin Agency Report. Många delar av den amerikanska marketing- och mediabranschen hade en blygsam utveckling under 2017, men såg ändå en ökning i totala intäkter på 1,8 procent. Reklambyråerna hade den lägsta intäktsökningen under året på 0,3 procent, följt av mediebyråerna som ökade sina intäkter med 1,6 procent.

Affärsvärlden - 01 jun 18 kl. 14:04

Unga litar mer på Amazon än storbankerna

Unga britter litar mer på Amazon och Paypal än på bankerna när det gäller att skydda deras personliga Data..

Ekonomistas - 28 maj 18 kl. 15:24

Replik: Arbetsmarknadsekonomiska rådets analys av minimilönernas sysselsättningseffekter är välgrundad

Detta gästinlägg av Lars Calmfors, Simon Ek, Ann-Sofie Kolm, Tuomas Pekkarinen och Per Skedinger vid nyligen nedlagda Arbetsmarknadesekomiska rådet är en replik på Niklas Blomqvists inlägg om minimilöners sysselsättningseffekter. Niklas Blomqvist ger sin slutreplik högst upp i kommentarsfältet. I ett inlägg på Ekonomistas den 17 maj ifrågasätter Niklas Blomqvist Arbetsmarknadsekonomiska rådets beskrivning av forskningen om minimilönernas sysselsättningseffekter.

Dagens PS - 30 maj 18 kl. 10:45

SEAT Ateca FR 2.0 TSI 190 4DRIVE – En testvinnare med skön attityd


Ett återkommande fenomen är att SEAT lyckas framkalla ett sportigare temperament från samma teknik som vi hittar i Volkswagen Groups övriga sortiment och man gör det på ett vinnande sätt. SEAT Ateca FR är en frisk fläkt i det snabbväxande SUV-segmentet! Baserad på VW-koncernens utmärkta och flexibla MQB-plattform, så delar den mycket med ”systermodellerna” Audi Q2 och den populära VW Tiguan.

Dagensanalys.se - 29 maj 18 kl. 21:54

Apple vill pusha ut Podcast Analytics

Apple lanserade Podcast Analytics förra året i beta-version. Nu vill man få fler att använda verktyget. Så här skriver Apple: Podcast Analytics, which launched in beta December 14, is a Data visualization tool that gives you insight into how users are listening to your shows and episodes on Apple Podcasts.

Dagensanalys.se - 31 maj 18 kl. 13:54

Årets Mary Meekers Internet Trends Report är här!

Nu är rapporten vi alla väntat på här: Mary Meekers berömda ”Internet Trends” kom igår, och den 294 sidor långa rapporten innehåller allt om de senaste trenderna vad gäller mobilanvändande, e-handel, arbete och ekonomisk tillväxt, allt kopplat till internets framväxt. Läs vårt sammandrag och kika sedan på hela rapporten. Årets rapport är fullmatad med spännande information, du finner ett kort sammandrag nedan, men om du vill ha all information på en gång så finns hela rapporten att läsa här!

Dagensanalys.se - 31 maj 18 kl. 14:10

Med version 67 av Google Chrome kan du slippa alla lösenord

Google har nyligen släppt version 67 av Google Chrome och den gör det möjligt att logga in utan lösenord på en mängd sajter. Att slippa skriva in lösenord och ändå vara säker på att ingen kan komma åt ens konto är så befriande. Inget mer strul helt enkelt om vilket lösenord som ska vara till olika tjänster, om man nu inte har 12345 till alla sajter.

Dagensanalys.se - 28 maj 18 kl. 12:41

5 skäl varför många misslyckas med sin digitala marknadsföring

Allt blir digitalt och röststyrt idag och man kan göra otroligt smarta saker om man kan hantera Data. Men tyvärr misslyckat många företag på grund av att man saknar rätt kompetens, man är ovillig att förändra sitt sätt att arbeta, man tror att man är kung på att skapa content (fast man inte är det, man förstår inte vad som går att mäta eller hur och alla minst har man många gånger en analog ledning. Låt mig förklara varför företag misslyckas med sin digitala resa.

Dagensanalys.se - 30 maj 18 kl. 12:01

Här är världens mest värdefulla varumärken

Kantar har publicerat sin årliga kartläggning av ”Top 100 BrandZ ”. Flera av dessa varumärken känner du till sedan tidigare och några är nya på listan. Topp 10 företag domineras av teknikbolag.

Dagensanalys.se - 30 maj 18 kl. 10:43

4 Snabba tips hur du får bättre SEO

Att inte jobba med sin SEO-strategi är som att inte vilja svara på frågor från dina potentiella kunder. När man vill ha något söker man oftast på Google för att hitta det man är ute efter. Dyker man inte upp på träffarna finns man helt enkelt inte, det är istället dina konkurrenter som kammar hem affären.

Dagensanalys.se - 29 maj 18 kl. 19:19

Byrånätverket Mirum och adtech-bolaget Bannerflow i nytt globalt partnerskap

Digitalbyrå-nätverket Mirum och adtech-bolaget Bannerflow teamar upp i nytt globalt partnerskap. ”Vi är stolta över att ha Mirum ombord som vår första partner. Mirum är en helt ny typ av byrå som förstår att den traditionella byråmodellen är föråldrad.

Sydsvenskan - 28 maj 18 kl. 10:36

Hon manar till digital vaksamhet inför valet

Hon har kartlagt hur extrema åsikter sprids via internet och hjälpt USA-kongressens ledamöter med vassa frågor till Googles och Facebooks ledare. Nu manar Renee Di Resta, politisk chef vid Data for Democracy, väljare i både Sverige och USA till försikti.

Dagensanalys.se - 28 maj 18 kl. 11:01

I det tysta har Apple och Google tagit över ytterligare en kanal

Om du somnade in en stund har du missat att Apple och Google tagit över ännu en kanal, nämligen konsollen i bilen. Apple och Google entertainment- och infotainmentlösningar finns nu i hälften av alla nya bilar. Helt amazing att de lyckats få in sina Carplay och Android Auto i alla bilar.

Blekinge Läns tidning - 28 maj 18 kl. 10:36

Hon manar till digital vaksamhet inför valet

Hon har kartlagt hur extrema åsikter sprids via internet och hjälpt USA-kongressens ledamöter med vassa frågor till Googles och Facebooks ledare. Nu manar Renee Di Resta, politisk chef vid Data for Democracy, väljare i både Sverige och USA till försiktighet inför höstens val.(TT).

GöteborgsPosten - 28 maj 18 kl. 10:36

Hon manar till digital vaksamhet inför valet

Hon har kartlagt hur extrema åsikter sprids via internet och hjälpt USA-kongressens ledamöter med vassa frågor till Googles och Facebooks ledare. Nu manar Renee Di Resta, politisk chef vid Data for Democracy, väljare i både Sverige och USA till försiktighet inför höstens val..

BT - 28 maj 18 kl. 10:36

Hon manar till digital vaksamhet inför valet

Hon har kartlagt hur extrema åsikter sprids via internet och hjälpt USA-kongressens ledamöter med vassa frågor till Googles och Facebooks ledare. Nu manar Renee Di Resta, politisk chef vid Data for Democracy, väljare i både Sverige och USA till försiktighet inför höstens val.(TT).

SmålandsPosten - 28 maj 18 kl. 10:36

Hon manar till digital vaksamhet inför valet

Hon har kartlagt hur extrema åsikter sprids via internet och hjälpt USA-kongressens ledamöter med vassa frågor till Googles och Facebooks ledare. Nu manar Renee Di Resta, politisk chef vid Data for Democracy, väljare i både Sverige och USA till försiktighet inför höstens val.(TT).

Sydöstran - 28 maj 18 kl. 10:36

Hon manar till digital vaksamhet inför valet

Hon har kartlagt hur extrema åsikter sprids via internet och hjälpt USA-kongressens ledamöter med vassa frågor till Googles och Facebooks ledare. Nu manar Renee Di Resta, politisk chef vid Data for Democracy, väljare i både Sverige och USA till försiktighet inför höstens val.(TT).

YA - 28 maj 18 kl. 10:36

Hon manar till digital vaksamhet inför valet

Hon har kartlagt hur extrema åsikter sprids via internet och hjälpt USA-kongressens ledamöter med vassa frågor till Googles och Facebooks ledare. Nu manar Renee Di Resta, politisk chef vid Data for Democracy, väljare i både Sverige och USA till försiktighet inför höstens val.(TT).

Barometern - 28 maj 18 kl. 10:36

Hon manar till digital vaksamhet inför valet

Hon har kartlagt hur extrema åsikter sprids via internet och hjälpt USA-kongressens ledamöter med vassa frågor till Googles och Facebooks ledare. Nu manar Renee Di Resta, politisk chef vid Data for Democracy, väljare i både Sverige och USA till försiktighet inför höstens val.(TT).

Kristianstadsbladet - 28 maj 18 kl. 10:36

Hon manar till digital vaksamhet inför valet

Hon har kartlagt hur extrema åsikter sprids via internet och hjälpt USA-kongressens ledamöter med vassa frågor till Googles och Facebooks ledare. Nu manar Renee Di Resta, politisk chef vid Data for Democracy, väljare i både Sverige och USA till försiktighet inför höstens val.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 28 maj 18 kl. 10:36

Hon manar till digital vaksamhet inför valet

Hon har kartlagt hur extrema åsikter sprids via internet och hjälpt USA-kongressens ledamöter med vassa frågor till Googles och Facebooks ledare. Nu manar Renee Di Resta, politisk chef vid Data for Democracy, väljare i både Sverige och USA till försikti.

DI - 28 maj 18 kl. 06:24

Räntor och valutor: USA-räntor stabiliseras efter Trumps utspel

USA-räntorna var stabila efter svensk stängning i fredags, efter att ha sjunkit tidigare på dagen efter en vecka med ljummen Data och osäkerhet kring riskerna mot ekonomin. .

Dagensanalys.se - 25 maj 18 kl. 10:04

Personalisering och mobilanpassat innehåll är avgörande, avslöjar ny rapport från Ooyala

Ooyalas senaste rapport State of the Media Industry 2018 är en väckarklocka för medieföretag som ännu inte anammat en Datadriven affärsmodell med mobilen i centrum. “Konsumenterna förflyttar sig i allt snabbare takt till digitala och sociala plattformar och förväntar sig ha tillgång till allt innehåll, oavsett tid på dygnet eller var de befinner sig”, säger Belsasar Lepe, grundare och CTO på Ooyala. “Medieföretag kämpar i motvind för att hålla jämna steg med sina konsumenter och Data är nyckeln till att hitta nya sätt att engagera och behålla dem.

Dagensanalys.se - 25 maj 18 kl. 20:49

Så här kommer du att köpa skor i framtiden

Skotillverkaren Ecco inleder pilotprojekt där kunden ska få individanpassade skor 3D-utskrivna direkt i butik. Gå in i en Ecco-butik, mät och analysera allt som har med din fot och gångstil att göra och lämna affären med ett par skor som är helt anpassade för dig. Det är idén med Eccos innovationsprojekt Quant-U som visades upp under Dassault Systèmes 3DExperience-event i Stockholm.

Dagensanalys.se - 24 maj 18 kl. 12:01

6 steg för att avsluta ditt Facebook-konto och leva ett liv utan sociala medier

Erkänn att du har tänkt på hur det vore att avsluta ditt Facebook-konto. Tänk dig att slippa störas av notifieringar, slippa oroa dig för att någon skapar en personlighetsprofil av din Data, eller slippa att bara slött titta igenom flödet för att ”kolla vad som händer”. Här följer sex steg för hur du lever ett liv utan sociala medier, för du vill ju fortfarande hålla kontakten med dina vänner och familj.

Dagensanalys.se - 25 maj 18 kl. 11:01

Publicis lanserar egen ai-plattform

Publicis Groupe har tagit fram och lanserat Marcel, en global ai-plattform som ska effektivisera mellan alla företag i gruppen. Tanken är att ai-plattformen ska synka ihop alla 80.000 resurser som jobbar för Publicis Groupe.

Dagensanalys.se - 24 maj 18 kl. 11:23

Apple lanserar integritetsportal i svallvågorna av GDPR

Apple har lanserat en helt ny integritetsportal för att möta GDPR-kraven, Apple-användare kan ladda ned information om alla uppgifter som Apple har lagrat om om dig i deras Apple-konton. Tjänsten är tillgänglig för europeiska användare, man har skapat tjänsten för att tillmötesgå de nya EU-direktiven och den nya datskyddsförordningen GDPR. Vill du ladda ned din Data kan logga du in med ditt Apple-ID och be att få allt skickat till dig.

Ekonomistas - 17 maj 18 kl. 08:30

Gästinlägg: Höga kostnader men osäkra vinster av sänkta ingångslöner

I detta gästinlägg diskuterar Niklas Blomqvist, doktorand vid Nationalekonomiska institutionen vid Stockholms universitet den forskningen kring sysselsättningseffekterna av sänkta löner. Bland annat så ifrågasätts Arbetsmarknadspolitiska rådets (AER) slutsats att sänkta ingångslöner skulle ha betydande sysselsättningseffekter. Sänkta ingångslöner som medel för att öka sysselsättningen för lågutbildade och nyanlända har åter börjat debatteras efter en rapport av AER och ett förslag om inträdesjobb från Alliansen.

DN - 24 maj 18 kl. 21:58

Mark Zuckerberg anklagas för att avsiktligt ha skapat kryphål i integritetspolicyn

Facebooks grundare Mark Zuckerberg stäms av ett företag som menar att han avsiktligt skapat ett system för att utnyttja stora mängder privat Data, rapporterar The Guardian. .

Affärsvärlden - 22 maj 18 kl. 12:25

Qatar rikast i världen

Storleken har inte alltid betydelse när det kommer till länders rikedom. Enligt Data som sammanställts av den internationella valutafonden, IMF, ligger flera små nationer i topp..

The Local - 08 maj 18 kl. 13:15

Why Sweden doesn't keep stats on ethnicity and crime

The subject of immigration is an increasingly charged one, yet much of the discussion is founded on guesswork. To the ire of some, and the agreement of others, Sweden does not collect statistical Data on the ethnic background of criminals. The Local's Sweden in Focus series looks at why that is the case, and whether it's likely to change soon..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.