Danske Bank

Thursday, 15 November, 13:17

Nyheter om Danske Bank

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 25 okt 18 kl. 10:38

Insiderguru: Då ska du köpa aktier

Avslöjar vilken förlösande signal som småsparare ska hålla koll på. Bäddat för klipp! ”Det kan ge spännande köpmöjligheter, framför allt om toppskikten i bolagen köper större poster, då är det någonting att ta fasta på.

DI - 24 okt 18 kl. 17:56

Nordenbörser: Danske Bank fortsatte nedåtresan i Köpenhamn

De nordiska börserna handlades i olika riktningar på onsdagen. Samlingsindexet Vinx 30 tappade 0,1 procent till 877..

PrivataAffärer - 24 okt 18 kl. 15:35

Dags för rapportperiodens supertorsdag

Klockan 0700: Sista storbanken som rapporterar SEB är sist ut av de svenska storbankerna att rapportera. Klockan 0700 väntas SEB presentera ett rörelseresultat på 5.374 miljoner kronor för årets tredje kvartal enligt en sammanställning av 16 analytikers prognoser som Infront Data gjort.

YLE - 17 okt 18 kl. 18:20

Hämndlysten investeringsbankir avslöjade Nordeas misstänkta pengatvätt – "Sannolikt kopplade till Magnitskijfallet"

Investeringsbankiren William "Bill" Browder vill skipa rättvisa för sin mördade vän Sergej Magnitskij. Senast hittade han spår av pengatvätt på Danske Bank och nu på Nordea..

PrivataAffärer - 23 okt 18 kl. 07:16

Swedbanks resultat klart över förväntan

Swedbanks rörelseresultat blev 7.061 miljoner kronor i det tredje kvartalet, att jämföra med Infront Datas analytikersnittestimat på 6.373 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 23 okt 18 kl. 13:13

Swedbank bland de bästa högutdelarna

Storbankerna har sannerligen varit i blickpunkten senaste veckorna efter penningtvättsskandalen i Baltikum där Danske Bank hittills framstått som den största skurken. Men oron har smittat av sig även på övriga banker – inte minst de svenska storbankerna som dalat kraftigt i kurs. Det gäller inte minst Swedbank som har den allra största verksamheten i Baltikum av svenska banker, men banken försvarar sig i samband med rapporten att Swedbank fokuserar på inhemska kunder i Baltikum och inte har haft några av de namn som förekommit som kunder.

DI - 23 okt 18 kl. 18:17

Nordenbörser: Danske Bank föll tungt

De nordiska börserna backade ordentligt på tisdagen efter stora nedgångar i dagens asiatiska handel, vilket spred sig till hela Europa. Samlingsindexet Vinx 30 tappade 1,9 procent till 879. Oslobörsens OBX-index sjönk 2,1 procent till 805..

PrivataAffärer - 23 okt 18 kl. 09:19

Analytikerna: Resultatet visar på stabilt Swedbank

”Det var ett bra resultat, bland annat som en följd av låga kreditförluster”, säger Matti Ahokas, analytiker på Danske Bank, till Nyhetsbyrån Direkt och gör summeringen att ”det ser stabilt ut” och att det bör ge visst stöd åt aktien. Även Morgan Stanley påpekar att det justerade resultatet före kreditförluster var ett par procent bättre än väntat. Räntenettot var visserligen aningen klent medan provisionsnettot var bättre än förväntan, fortsätter investmentbanken som även pekar ut en stark kapitalposition.

DI - 22 okt 18 kl. 21:06

Börsens bankchefer står inför mardrömsvecka

En ödesvecka väntar för Stockholmsbörsens storbanker, som förutom individuella problem även brottas med marknadens rädsla för nya skandaler efter penningtvättshärvan i Danske Bank. Men ingen av bankcheferna är lika hårt pressad som Nordeas vd Casper von Koskull..

DI - 23 okt 18 kl. 05:00

Detta händer tisdag 23 oktober

I dag börjar de svenska storbankerna med sina kvartalsrapporter. Först ut är Swedbank, som de senaste 30 dagarna tappat 10,5 procent, bland annat för oro att banken ska ha fingrarna i samma estländska syltburk som Danske Bank ertappats med..

PrivataAffärer - 22 okt 18 kl. 15:33

Analytikernas fokus inför tisdagens rapporter

Rapportbolag 23 oktober: Swedbank (kl 7.00)
Enea (kl 7.20)
Hemfosa (kl 7.

DI - 22 okt 18 kl. 15:43

Svenska banker stod för mindre del "gränsöverskridande transaktioner" än Danske Bank

Estlands centralbank har i spåren av alla frågor kring enskilda bankers internationella transaktioner beslutat att offentliggöra viss information kring de respektive bankernas transaktionsvolymer..

Sydsvenskan - 22 okt 18 kl. 12:42

Rysk oligark stämmer nordiska banker

Den ryske affärsmannen Boris Rotenberg, som finns med på USA:s sanktionslista med hänvisning till Ukrainakonflikten, har stämt fyra nordiska banker för avtalsbrott,. Stämningsansökan, där Rotenberg framför krav mot Handelsbanken, Nordea, Danske Bank och.

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 18 kl. 12:42

Rysk oligark stämmer nordiska banker

Den ryske affärsmannen Boris Rotenberg, som finns med på USA:s sanktionslista med hänvisning till Ukrainakonflikten, har stämt fyra nordiska banker för avtalsbrott,. Stämningsansökan, där Rotenberg framför krav mot Handelsbanken, Nordea, Danske Bank och.

PrivataAffärer - 02 nov 18 kl. 09:08

Danske: Högre borättspriser i Stockholm i oktober

”Detta stärker givetvis bilden av den stabilisering av priserna som varit synlig sedan årsskiftet. Det finns dock inga påtagliga indikationer på att priserna tydligt vänder uppåt”, skriver Danske Bank. Banken ser dock fortsatt en risk för nya prisfall framöver.

DI - 01 nov 18 kl. 13:27

Finanstilsynet beordras granska Nordea, SEB och Danske Bank

Danmarks skatteminister Karsten Lauritzen vill att landets finanstillsynsmyndighet – Finanstilsynet – ska granska vilken roll SEB, Danske Bank och Nordea har spelat i miljardsvindeln med utdelningsskatt..

DN - 18 okt 18 kl. 23:33

Carl Johan von Seth: Så skakar skumrasket de nordiska bankjättarna

Danske Bank spelar huvud­rollen i det som kan vara tidernas största penningtvätthärva. Nu har Nordea dragits in i skandalen, samtidigt som SEB skakas av ett skattebedrägeri. Stukat förtroende, miljardböter, sjunkande börsvärden och strängare tillsyn är några av de följder som bankerna kan ställas inför..

YLE - 21 okt 18 kl. 19:02

Danske Bank, Nordea och Handelsbanken bekräftar: Boris Rotenberg stämmer bankerna för avtalsbrott

Den ryske oligarken och finska medborgaren Boris Rotenberg har stämt ett antal banker för avtalsbrott, till följd av USA:s sanktioner mot Ryssland. Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterade om stämningsansökan redan i fredags..

Dagens PS - 19 okt 18 kl. 12:07

Penningtvättsrykte förvånar Nordea

Storbanken anser att påståendena ”är mycket djärva”. Det är finansmannen Bill Browder som vänt sig till Ekobrottsmyndigheten med penningtvättsupgifter om Nordea. Han gjorde samma sak tidigare med Danske Banks misstänkta penningtvättshärva i Estland.

DI - 18 okt 18 kl. 10:35

Danske Bank: Det liknar nittiotalskrisen – priserna kan falla 30 procent

Det har varit ett skakigt år på bostadsmarknaden med svajiga priser, skärpta amorteringskrav och svårsålda nyproduktioner. Men hur ser framtiden ut? Di har pratat med tre storbanker som siar om vad som är att vänta..

PrivataAffärer - 19 okt 18 kl. 11:31

Hernhag: Sex aktier inför konjunkturnedgången

Köp Marcus senaste bok: Bli rik och fri med aktier Mathias: Vilka sex aktier tycker du man kan hålla i hand nu när konjunkturen vänder nedåt? Får gärna vara lågt värderade för tillfället.
Marcus: Axfood, Cloetta, Heba, Recipharm, Swedish Match, Tomra.

PrivataAffärer - 18 okt 18 kl. 15:00

Detta bör du veta om fredagens rapporter

Telia är först ut och släpper rapporten klockan 07.00 och följs tjugo minuter senare av Volvo. Halv åtta är det dags för Klövern och en halvtimme senare – klockan 08.

Expressen - 01 nov 18 kl. 08:21

Smällen för Danske Bank: Vinstras på 4 miljarder

Miljardböter kan vänta Danske Bank, som utreds av flera myndigheter för misstänkt penningtvätt. På torsdagen kom bankens rapport – som visade ett vinstras på närmare 4 miljarder kronor. .

DI - 01 nov 18 kl. 13:31

Danske Bank växer kraftigt inom svenska bolån: ”Väldigt nöjda”

Danske Bank fortsätter att ta marknadsandelar inom svenska bolån. Men hur stor skada som penningtvättsskandalen har åsamkat svenskarnas förtroende för banken är ännu för tidigt att säga, enligt Sverigechefen Berit Behring. .

GöteborgsPosten - 01 nov 18 kl. 09:45

Kurslyft trots rapportmiss från Danske Bank

Skandalomsusade Danske Bank redovisar ett vinstras för tredje kvartalet. Men på börsen är det tummen upp..

DI - 01 nov 18 kl. 09:30

Kreditreserveringar tyngde Danske Bank Sveriges resultat under det tredje kvartalet

Danske Bank fortsätter att växa i Sverige, men något långsammare än tidigare. Resultatet för det tredje kvartalet tyngdes dock av kreditreserveringar. .

DI - 01 nov 18 kl. 08:48

Danske Bank: Hårt arbete att återvinna förtroendet

Danske Bank har ett stort arbete framför sig i syfte att återvinna förtroendet från kunder och omvärlden. Det skriver den danska storbankens tillförordnade vd Jesper Nielsen i niomånadersrapporten..

Affärsvärlden - 01 nov 18 kl. 08:23

Vinstras för Danske Bank

Trots fallande vinst behåller Danske Bank sin ambition att tillhöra de tre bästa nordiska bankerna när det gäller avkastning på eget kapital..

DI - 01 nov 18 kl. 08:05

Något lägre resultat än väntat för Danske Bank

Den pressade storbanken Danske Bank redovisade ett resultat före skatt på 3.588 miljoner danska kronor. Analytikern hade i snitt väntat sig ett resultat före skatt på 3.

Sydsvenskan - 01 nov 18 kl. 08:10

Vinstras för Danske Bank

Skandalomsusade Danske Bank, nummer fem på den svenska bankmarknaden, redovisar en vinst före skatt på 3 588 miljoner danska kronor för årets tredje kvartal. Under motsvarande kvartal i fjol låg vinsten på 6 236 miljoner danska kronor. Analytiker hade i.

DN - 01 nov 18 kl. 08:12

Vinstras för Danske Bank

Skandalomsusade Danske Bank, nummer fem på den svenska bankmarknaden, redovisar en vinst före skatt på 3.588 miljoner danska kronor för årets tredje kvartal..

BT - 01 nov 18 kl. 08:10

Vinstras för Danske Bank

Skandalomsusade Danske Bank, nummer fem på den svenska bankmarknaden, redovisar en vinst före skatt på 3 588 miljoner danska kronor för årets tredje kvartal. Under motsvarande kvartal i fjol låg vinsten på 6 236 miljoner danska kronor. Analytiker hade i snitt räknat med ett vinstfall till 3 722 miljoner kronor.

Blekinge Läns tidning - 01 nov 18 kl. 08:10

Vinstras för Danske Bank

Skandalomsusade Danske Bank, nummer fem på den svenska bankmarknaden, redovisar en vinst före skatt på 3 588 miljoner danska kronor för årets tredje kvartal. Under motsvarande kvartal i fjol låg vinsten på 6 236 miljoner danska kronor. Analytiker hade i snitt räknat med ett vinstfall till 3 722 miljoner kronor.

Kristianstadsbladet - 01 nov 18 kl. 08:10

Vinstras för Danske Bank

Skandalomsusade Danske Bank, nummer fem på den svenska bankmarknaden, redovisar en vinst före skatt på 3 588 miljoner danska kronor för årets tredje kvartal. Under motsvarande kvartal i fjol låg vinsten på 6 236 miljoner danska kronor. Analytiker hade i snitt räknat med ett vinstfall till 3 722 miljoner kronor.

Sydöstran - 01 nov 18 kl. 08:10

Vinstras för Danske Bank

Skandalomsusade Danske Bank, nummer fem på den svenska bankmarknaden, redovisar en vinst före skatt på 3 588 miljoner danska kronor för årets tredje kvartal. Under motsvarande kvartal i fjol låg vinsten på 6 236 miljoner danska kronor. Analytiker hade i snitt räknat med ett vinstfall till 3 722 miljoner kronor.

Barometern - 01 nov 18 kl. 08:10

Vinstras för Danske Bank

Skandalomsusade Danske Bank, nummer fem på den svenska bankmarknaden, redovisar en vinst före skatt på 3 588 miljoner danska kronor för årets tredje kvartal. Under motsvarande kvartal i fjol låg vinsten på 6 236 miljoner danska kronor. Analytiker hade i snitt räknat med ett vinstfall till 3 722 miljoner kronor.

Helsingborgs Dagblad - 01 nov 18 kl. 08:10

Vinstras för Danske Bank

Skandalomsusade Danske Bank, nummer fem på den svenska bankmarknaden, redovisar en vinst före skatt på 3 588 miljoner danska kronor för årets tredje kvartal. Under motsvarande kvartal i fjol låg vinsten på 6 236 miljoner danska kronor. Analytiker hade i.

SmålandsPosten - 01 nov 18 kl. 08:10

Vinstras för Danske Bank

Skandalomsusade Danske Bank, nummer fem på den svenska bankmarknaden, redovisar en vinst före skatt på 3 588 miljoner danska kronor för årets tredje kvartal. Under motsvarande kvartal i fjol låg vinsten på 6 236 miljoner danska kronor. Analytiker hade i snitt räknat med ett vinstfall till 3 722 miljoner kronor.

YA - 01 nov 18 kl. 08:10

Vinstras för Danske Bank

Skandalomsusade Danske Bank, nummer fem på den svenska bankmarknaden, redovisar en vinst före skatt på 3 588 miljoner danska kronor för årets tredje kvartal. Under motsvarande kvartal i fjol låg vinsten på 6 236 miljoner danska kronor. Analytiker hade i snitt räknat med ett vinstfall till 3 722 miljoner kronor.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.