Daniel Bernmar

Saturday, 20 October, 01:53

Nyheter om Daniel Bernmar

Sortering: Relevans | Senaste
GT - 10 sep 18 kl. 00:45

Succé för Vänstern: "Nu blir det fest"

Göteborg är fortfarande ett starkt vänsterfäste.Till skillnad mot Socialdemokraterna gör Vänsterpartiet ett mycket starkt kommunalval.Man landar av allt att döma på drygt 12,5 procent, en ökning med drygt tre procent.

GT - 07 sep 18 kl. 12:30

Röd politik gör Göteborg grönt och hållbart

Vänsterpartiet vill ha ett mer jämlikt och hållbart samhälle. Därför vill vi minska klassklyftorna och ställa om till en mer klimatvänlig stad, skriver Daniel Bernmar (V) kommunalråd och Gertrud Ingelman (V), ledamot i Trafiknämnden..

GöteborgsPosten - 27 aug 18 kl. 18:59

V i Göteborg vill satsa 130 miljoner på socialtjänsten

Vänsterpartiet i Göteborg vill lägga 130 miljoner kronor på stärka socialtjänsten. Satsningen ska ge fler socialsekreterare och höjt socialbidrag till barnfamiljer.
– Det är inte den sexigaste satsningen i världen, men livsnödvändig, konstaterar kommunalrådet Daniel Bernmar (V)..

GöteborgsPosten - 15 aug 18 kl. 16:53

Vänsterpartiets vallöfte: Maxtak på hyror

Vänsterpartiet i Göteborg vill sätta ett tak på hyresrätter i Göteborg.
– Vi måste börja ställa krav på att det ska vara rimliga hyror, säger kommunalrådet Daniel Bernmar (V)..

GT - 01 aug 18 kl. 05:00

Klassklyftorna sliter itu Göteborg

De stora klassklyftorna begränsar göteborgarnas livschanser och sliter isär staden. Vänsterpartiet vill minska klyftorna genom att omfördela samhällets resurser. Trots att de ökade klasskillnaderna är destruktiva för alla, har inte alla andra partier insett allvaret, skriver Daniel Bernmar (V), kommunalråd i Göteborg..

GT - 04 aug 18 kl. 10:15

Dricksfontäner är en fråga om valfrihet

Tillgång till vatten på stan gör det enklare för folk att klara sommardagarna. Vänsterpartiet vill därför se fler dricksfontäner runtom i Göteborg skriver Jöran Fagerlund (V) och Daniel Bernmar (V)..

GöteborgsPosten - 07 aug 18 kl. 11:40

En bra skola kräver mer resurser

Det ska gå att lita på att skolan fungerar. Därför vill Vänsterpartiet genomföra en storsatsning på både förskola och grundskola i Göteborg, skriver Daniel Bernmar (V)..

GöteborgsPosten - 06 sep 18 kl. 05:00

Bernmar: "Vi kan inte lämna till marknadskrafterna att bestämma vilka  bostäder som ska  byggas"

I ledarsidans intervjuserie med företrädare för partierna i göteborgspolitiken har turen kommit till Daniel Bernmar (V) som är kommunalråd..

GöteborgsPosten - 13 jun 18 kl. 15:11

Göteborg satsar miljoner mot antisemitism

Efter höstens stora nazistdemonstration och vinterns attack mot synagogan i Göteborg – nu vill kommunen satsa flera miljoner kronor på stadens arbete mot antisemitism.
– Det är vi demokrater mot antidemokrater, säger kommunalrådet Daniel Bernmar (V)..

GöteborgsPosten - 14 jun 18 kl. 09:17

Så ska svartuthyrarna stoppas

Kommunstyrelsen sa ja till alliansens förslag på åtgärder för att komma åt olagliga andrahandsuthyrningar, som bland annat innefattar att driva på regeringen att göra en lagändring.
– För mig är det pajasfasoner, säger Daniel Bernmar (V)..

GT - 07 jun 18 kl. 13:10

Skattepengar ska inte gå till extrema föreningar

Att skjuta upp regeländringarna gällande Göteborgs föreningsbidrag till efter höstens val är inte seriöst, skriver Ann-Sofie Hermansson (S) och Marina Johansson (S) i en replik till Daniel Bernmar (V)..

GöteborgsPosten - 05 jun 18 kl. 17:18

Väck med vinstjakten i välfärden

I dag kan det bli stopp på vinstjakten i välfärden. Då ska riksdagen ta ställning till ett lagförslag om att införa vinsttak för välfärdsföretag inom vård, skola och omsorg. Ett lagförslag som ligger på deras bord tack vare Vänsterpartiet, skriver Daniel Bernmar (V)..

GöteborgsPosten - 13 jun 18 kl. 18:10

Omtag för omdebatterad modell för föreningsbidrag

Kommunstyrelsen beslutade att inte gå vidare med den modell för föreningsbidrag som varit så omdebatterad under den senaste tiden.
I stället görs ett omtag där föreningarna ska få tycka till om modellen.
– Förslaget uppfattades som misstänkliggörande, då är det viktigt att vi går tillbaka och lyssnar på civilsamhället, säger Daniel Bernmar (V), kommunalråd med ansvar för föreningsliv..

GöteborgsPosten - 11 jun 18 kl. 16:26

Tusentals äldreboendelägenheter behövs de kommande åren

Över 2000 äldreboendelägenheter kommer att behövas de kommande åren.
Nu ska kommunstyrelsen fatta beslut om att stadsdelsnämnden Örgryte-Härlanda får samordningsansvaret över att platserna tas fram.
– Det handlar om att tydliggöra behovet så att ingen blir utan en plats, säger Daniel Bernmar (V)..

GT - 29 maj 18 kl. 18:30

Kör inte över föreningslivet

Nya riktlinjer för föreningsbidragen är på väg att införas i Göteborg. Då måste vi se till att inga föreningar som bedriver bra verksamhet stängs ute. Därför måste vi lyssna på föreningslivet innan beslut tas, skriver Daniel Bernmar (V) i en replik till Ann-Sofie Hermansson (S)..

GöteborgsPosten - 09 maj 18 kl. 17:00

V vill satsa på arbetstidsförkortning

Vänsterpartiet vill sänka arbetstiden för personalen på Göteborgs förskolor och äldreboenden för att locka personal och förbättra arbetsmiljön.
– Det är uppenbart att alla steg vi hittills har tagit har misslyckats. Trots alla satsningar har vi inte vänt utvecklingen.

GöteborgsPosten - 07 jun 18 kl. 19:00

Hög sjukfrånvaro oroar politikerna

Personalsituationen oroar politikerna från höger till vänster.
– Vi måste göra mer, säger Daniel Bernmar, kommunalråd (V)..

GöteborgsPosten - 15 maj 18 kl. 14:22

Kollektivresorna ska inte bli dyrare i Göteborg

Vi ser gärna att långa resor inom vår stora region blir billigare, men inte att det finansieras genom att de korta resorna blir dyrare. Det skulle drabba alla de som reser inom Göteborg på ett helt orimligt sätt, skriver Eva Olofsson (V) och Daniel Bernmar (V)..

Expressen - 22 mar 18 kl. 09:36

Dementa filmades och hånades – tre undersköterskor stängs av

Tre undersköterskor vid ett kommunalt äldreboende i Göteborg har stängts av.De anklagas för att ha filmat och tagit bilder av dementa på boendet – som sedan lagts ut på sociala medier med kränkande kommentarer. – Det är ett brott mot den personens integritet att sprida närgångna uppgifter naturligtvis om detta skulle visa sig stämma, säger Daniel Bernmar (V), kommunalråd med ansvar för äldreomsorgen på kommunal nivå..

GöteborgsPosten - 16 maj 18 kl. 14:02

Vänsterpartiet en garant för starkare välfärd

Välfärden måste stärkas för att skapa ett rättvist och jämlikt Göteborg. Det är huvudbudskapet i Vänsterpartiets budget för Göteborg 2019 som presenteras i dag, skriver Daniel Bernmar (V)..

GT - 10 maj 18 kl. 05:45

Vänsterns cyniska välfärdspopulism

Daniel Bernmar och Vänsterpartiet förbereder sig på att förlora makten efter höstens val i Göteborg. Därför fläskar de på med verklighetsfrämmande utspel..

GöteborgsPosten - 03 maj 18 kl. 20:06

Politikerna om förskolekrisen: "Fallit mellan stolarna"

Bristande organisation för planering och för låg historisk byggtakt. Det pekar politikerna ut som orsaker till bristen på förskoleplatser.
– Det är brist på mark och resurser, vi har inte ekonomi och inte personal.

News55 - 16 mar 18 kl. 12:08

Lennart, 68, fick nog: “Maten är en färglös, äcklig röra som smakar vedervärdigt”

Lennart Ericson, 68, bor sedan i höstas på Fyrväpplingsgatans äldreboende på Hisingen i Göteborg. Han reagerade ganska omgående på matens kvalité, som han anser är undermålig. Men när han inte fick några svar från de ansvariga på boendet började han lägga ut bilder av maten på Twitter, skriver GT .

GöteborgsPosten - 23 apr 18 kl. 09:47

Efter LOV-bråket: Få väljer privat hemtjänst

I början av april infördes det omdebatterade LOV inom hemtjänsten i Göteborg. Men få Göteborgare har valt att använda sig utav systemet.
– För att det är en flopp, säger Daniel Bernmar (V).

GöteborgsPosten - 22 mar 18 kl. 15:29

Kritiken mot Burka Songs 2.0 ren rasism och islamofobi

Kritiken mot Burka Songs 2.0 grundar sig på rasism och islamofobi. Att stänga ute två muslimska kvinnor från det offentliga rummet med svepande anklagelser är djupt problematiskt, skriver Daniel Bernmar (V), Grith Fjeldmose (V) och Tony Haddou (V)..

GöteborgsPosten - 07 apr 18 kl. 07:30

Löftet om slopad karensdag omöjligt att infria

De rödgröna lovade att slopa karensdagen för anställda i förskolan. Nu faller förslaget, eftersom lagen sätter stopp. Men Daniel Bernmar (V) vill inte ge upp än..

GT - 08 apr 18 kl. 05:30

Nej till vinster i välfärden

Att privatisera hemtjänsten som Liberalerna vill leder till otrygghet för de äldre och försämrade arbetsvillkor för personalen, skriver Daniel Bernmar (V)..

GöteborgsPosten - 28 mar 18 kl. 17:51

Kvinnor kan hindras från att rösta i valet

Polisen befarar att kvinnor kan hindras från att rösta i utsatta områden. I ett yrkande i kommunstyrelsen vill de rödgröna att man snarast utreder förebyggande åtgärder.
– Vi tycker det är oerhört allvarligt om det skulle finnas några sådana risker i Göteborg, säger Daniel Bernmar (V), kommunalråd med ansvar för demokratifrågor..

GöteborgsPosten - 09 apr 18 kl. 19:00

"Vi skulle ha byggt fler anläggningar tidigare ..."

Hockeyn i Göteborg tappar spelare – och mycket beror på hallbristen.
– Vi skulle ha byggt fler idrottsanläggningar tidigare, säger Daniel Bernmar (V), ansvarig för idrottsfrågor i kommunstyrelsen..

GöteborgsPosten - 26 mar 18 kl. 15:42

Liberalerna och Vänstern går ihop för att lyfta äldrefrågor

I vanliga fall är de politiska motståndare. Men nu gör Daniel Bernmar (V) och Ann Catrine Fogelgren (L) gemensam sak – för att lyfta äldrepolitiken..

News55 - 16 mar 18 kl. 12:08

Lennart, 68: “Maten är en färglös, äcklig röra som smakar vedervärdigt”

Lennart Ericson, 68, bor sedan i höstas på Fyrväpplingsgatans äldreboende på Hisingen i Göteborg. Han reagerade ganska omgående på matens kvalité, som han anser är undermålig. Men när han inte fick några svar från de ansvariga på boendet började han lägga ut bilder av maten på Twitter, skriver GT .

GöteborgsPosten - 02 mar 18 kl. 05:00

"Det är inte alltid helt rena affärer"

Volvo ocean race, EM i trampolin och VM i X-trail. Det är några av idrottsevenemangen som kommer till Göteborg de närmsta åren. Men de riktigt stora evenemangen i de största sporterna saknas.

GöteborgsPosten - 23 feb 18 kl. 15:20

L kopierar rödgrön politik

Nyligen skrev vi rödgröna en debattartikel om att förbättra arbetsmiljön inom äldreomsorgen. Nu har Ann Catrine Fogelgren (L) skrivit en replik – där hon använder både våra ord och våra förslag, skriver Daniel Bernmar (V), Jonas Attenius (S) och Karin Pleijel (MP)..

GT - 08 feb 18 kl. 09:25

Oanständigt borgerligt förslag drabbar barnfamiljer

Kriminaliteten på hyresmarknaden måste bekämpas. Men borgarnas förslag på hur detta ska genomföras är obegripligt och bryter sönder rättsstatens principer. Vår fråga nu är om detta på allvar är vad de borgerliga vill, skriver kommunalråden Marina Johansson (S), Ulf Kamne (MP) och Daniel Bernmar (V)..

GöteborgsPosten - 11 feb 18 kl. 17:37

Alliansförslag kan göra 250 barnfamiljer hemlösa

250 barnfamiljer kan kastas ut från sina hem om Alliansen får majoritet för sitt förslag på hårdare krav för att få ekonomiskt bistånd, menar Stadsledningskontoret.
– Förutom att förslaget är olagligt är det här en social katastrof. Det här är det mest kallhamrade jag har sett, säger kommunalrådet Daniel Bernmar (V)..

GT - 09 feb 18 kl. 06:30

Ingen ska bli sjuk av sitt arbete i äldreomsorgen

För att äldreomsorgen ska fungera och äldre göteborgare få sina behov tillgodosedda krävs att personalen i äldreomsorgen har en bra arbetsmiljö och schysta arbetsvillkor. Ingen ska bli sjuk av sitt arbete, skriver kommunalråden Daniel Bernmar (V), Jonas Attenius (S) och Karin Pleijel (MP).

GöteborgsPosten - 29 jan 18 kl. 11:51

Hantera hamnen seriöst

Göteborgs Hamn ska inte ta ställning för arbetsgivaren i hamnkonflikten. De borde i stället arbeta för att lösa hamnkonflikten och trycka på APMT att sköta hamnen bättre, skriver Daniel Bernmar (V)..

GöteborgsPosten - 18 jan 18 kl. 14:04

Hamnkonflikten har hanterats odemokratiskt

Göteborgs hamns vd och styrelseordförande tar ställning för arbetsgivarparten i hamnkonflikten. Det är ett demokratiskt problem, nu måste kommunen agera och ta ansvar för Göteborgs hamn, skriver Daniel Bernmar (V)..

GöteborgsPosten - 25 jan 18 kl. 16:02

Nu får borgarna kalla fötter

Hemtjänsten är på väg att privatiseras på beställning av de borgliga partierna. Trots att vi rödgröna motsatt oss privatiseringen har vi arbetat för att den ska bli så bra som möjligt. Vi kom därför överens över blockgränserna om att ställa höga krav på de privata hemtjänstaktörerna.

GöteborgsPosten - 24 jan 18 kl. 18:57

Arenabeslut sköts på framtiden

Tidigast i slutet av mars kommer ett beslut i arenafrågan. Svåra politiska förhandlingar väntar före det.
– Jag tror inte att någon kommer att bli nöjd, säger Daniel Bernmar (V)..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.