Dags

Wednesday, 13 November, 16:01

Nyheter om Dags

Sortering: Relevans | Senaste
UT - 25 okt 19 kl. 01:00

Insändare: Skillnad på SD och andra

I en insändare i UT 19 oktober, i ett svar på Göran Anderssons tidigare insändare om Sverigedemokraterna, skriver Birgitta Lindqvist undrande om det inte är Dags att behandla Sverigedemokraterna utifrån var de är idag, inte utifrån partiets tidigare historia..

YA - 25 okt 19 kl. 00:01

Hårt jobb när hundarna fick mer att göra

Hundparken i Blentarp har blivit en succé. Det är nu fyra månader sedan den invigdes och på torsdagen var det Dags att utöka den med nya redskap..

YA - 24 okt 19 kl. 20:44

Spöken, monster och zombies satte kurs genom byn

Flera hundratals barn och vuxna på plats. Läskiga masker, smink och rekvisita. Och så duggregn, förstås.

Skånskan - 24 okt 19 kl. 21:08

Bak­slag för hö­ger­po­pu­lister

Skurup Återigen skriver museiföreningen på slottet till kommunen i hopp om att få bidrag till att hålla museet öppet nästa sommar.
Ansökan ska behandlas i kommunstyrelsen – men utfallet kan bli detsamma som vid tidigare förfrågningar.För en dryg vecka se­dan hölls vik­tiga val i både Polen och Ung­ern.

Skånskan - 24 okt 19 kl. 19:07

Ljus skapas för mörkret

SJÖBO Även i år ska skräckinjagande, gulliga, snälla, hemska halloweenlyktor lysa upp i Sjöbo, Vollsjö, Blentarp och Lövestad.
SkD besökte en av lyktverkstäderna.Mallarna var klara, dem skapade eleverna på bildlektionen.

BT - 24 okt 19 kl. 19:03

LIVEBILDER: Följ Barncancergalan från Åhaga

Förra året drog Sjuhärads barncancergala in omkring 450 000 kronor. I kväll är det Dags för en ny gala – med traditionsenlig auktion. Följ bilderna direkt från festligheterna på Åhaga..

SmålandsPosten - 24 okt 19 kl. 18:13

Matchrapport: Så startar Växjö Lakers i derbyt mot HV71

I kväll är det Dags för säsongens första derby mellan HV71 och Växjö Lakers, det 37:e i ordningen sedan Lakers avancerade till SHL. Matchen startar 19.00 och du kan följa den här..

Sydöstran - 24 okt 19 kl. 19:00

Musikmaraton och Tommy Nilsson när Ronneby svänger

Från balladkungen Tommy Nilsson på Ronneby Brunn till folkvisor och blues på Ellens bokcafé. Det har blivit Dags för årets sista omgång av Hela Ronneby Svänger..

Barometern - 24 okt 19 kl. 16:43

Demonstration förbereds mot beslut att lägga ner äldreboenden

På lördag är det Dags för en kombinerad manifestation och demonstration mot beslutet att lägga ned äldreboendena i Misterhult. Bland initiativtagarna är man förväntansfulla..

Barometern - 24 okt 19 kl. 16:08

Årliga mässan är tillbaka

På lördag är det Dags för den fjärde upplagan av mat- och hantverksmässan vid hembygdsgården i Mönsterås..

Länstidningen i Jämtland - 24 okt 19 kl. 16:00

Hårda vindar väntar under fredag eftermiddag – SMHI varnar för snödrev i Jämtlandsfjällen

Under tisdag och onsdag drog kraftiga vindar över länet. Fredag eftermiddag är det Dags för ett....

DN - 24 okt 19 kl. 14:11

Åsa Beckman: Inte ens skofetischisten ville ha mina 43:or

Vintern är på väg och det är Dags att se över sin garderob. DN:s Åsa Beckman minns ett par felköpta boots – som i alla….

Skånskan - 24 okt 19 kl. 14:24

Lilienberg tränar Norra Rörum

FOTBOLL Mats Lilienberg tar över som ny tränare för Norra Rörum GF nästa säsong.Efter att tidigare ha varit tränare för både Höörs IS och Hörby FF är det alltså Dags för en ny mellanskånsk fotbollsklubb för Mats Lilienberg.
Närmast har han varit assisterande tränare till Kim Johansson i IF Lödde i division 3.

NSD - 24 okt 19 kl. 11:14

Business day hyllar Bodens företagare

I dag är det Dags för Boden Business Day, där företagare samlas för en dag med föreläsningar och nätverkande..

NSD - 24 okt 19 kl. 11:14

Fullsatt i nya Business Park

I dag är det Dags för Boden Business Day, där företagare samlas för en dag med föreläsningar och nätverkande..

Skånskan - 24 okt 19 kl. 10:21

Snart dags att byta till vinterdäck

Webb-TV Det här behöver du tänka på när halkan slår till..

Corren - 24 okt 19 kl. 09:30

Turnéns enda Sverigekonsert blir – i Motala

Danske bluesmusikern Tim Lothar har besökt Motala Jazz- och Bluesklubb vid ett par tillfällen och den 26 oktober är det Dags igen..

Dagens PS - 24 okt 19 kl. 09:45

Mark Zuckerberg hymlar om baktanken med Libra

I dagens techbrief kan du läsa om Tesla energisatsning, Fortnites PR-kupp som slagit rekord samt Mark Zuckerbergs förhör med amerikanska myndigheter. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Elon Musk spår stordåd för Teslas energisatsning Vid gårdagens kvartalsrapport sade den karismatiske vd:n att han ser ”Tesla energy” gå om elbilsdivisonen i framtiden, skriver TechCrunch.

SVT - 24 okt 19 kl. 09:36

Sparekonomen: Läge att förbereda sig, dags att börja spara

Riksbankens senaste besked om att reporäntan lämnas oförändrad på -0,25 procent och att prognosen indikerar på att räntan höjs i december kvarstår. Sparekonomer menar att det kan tolkas som att det finns utrymme för att förhandla om boräntan..

Dagens PS - 24 okt 19 kl. 09:45

Vad är Mark Zuckerbergs baktanke med Libra?

I dagens techbrief kan du läsa om Tesla energisatsning, Fortnites PR-kupp som slagit rekord samt Mark Zuckerbergs förhör med amerikanska myndigheter. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Elon Musk spår stordåd för Teslas energisatsning Vid gårdagens kvartalsrapport sade den karismatiske vd:n att han ser ”Tesla energy” gå om elbilsdivisonen i framtiden, skriver TechCrunch.

GöteborgsPosten - 24 okt 19 kl. 07:00

Frölunda med fyra segrar i rad möter Djurgården

I kväll är det Dags för match för Frölunda som gästar Djurgården på Hovet i Svenska Hockeyligan SHL. Frölunda har fyra segrar i rad, senast med 4–1 mot Malmö, vilket har tagit laget till andra plats i tabellen. Det blev seger i den senaste matchen för Djurgården, 4–0 mot Leksand på bortaplan..

GöteborgsPosten - 24 okt 19 kl. 07:00

Sista omgången när Elisedal möter tiondeplacerade Högaborg Kärralunds FC

Sista omgången i division 7 Göteborg B herr i fotboll är det Dags för när Elisedal tar emot Högaborg Kärralunds FC på Kviberg i kväll. Hemmalaget har fyra förluster i rad, senaste mot Ramberget med 2–3. Det blev seger i den senaste matchen för Högaborg Kärralunds FC, 3–0 mot BK S:t Jakob på hemmaplan..

GöteborgsPosten - 24 okt 19 kl. 07:00

Dags för Brynäs att ta sig an Rögle på hemmaplan

Brynäs spelar hemma i Monitor ERP Arena mot Rögle i Svenska Hockeyligan SHL i kväll. Rögle vann sin senaste match med 3–0 mot Skellefteå, Brynäs lyckades inte lika bra och blev besegrat av Växjö..

Realtid - 24 okt 19 kl. 06:05

"Dags att belysa fondernas likviditetsrisker"

Att stänga fonder för uttag, så kallade ”gatings” sker typiskt sett i samband med att många investerare gör stora uttag samtidigt. Att genomföra dessa försäljningar har visat sig vara svårt och det sätter återigen likviditeten i fondernas underliggande innehav i rampljuset. Det skriver Sean Hamilton George, investeringschef på Strukturinvest Fondkommission..

Skånskan - 24 okt 19 kl. 06:00

Dags för dansfest i tio dagar i Malmö

Dansföreställningar, tävlingar, workshops, klubbar och föreläsningar. I morgon inleds Malmö Dance Week som avslutas med Hiphop Weekend nästa helg där bland annat uttagningen till VM i breakdance görs.
– Det långsiktiga målet är att sätta Malmö på streetdance-kartan i Europa, säger Martin Rosén, en av tre projektledare för evenemanget.

Blekinge Läns tidning - 24 okt 19 kl. 05:00

Rädda bokskogen på Vitahall

Nu är det Dags igen! Det kom in 130 yttranden på förra planen på Vitahall och byggnadsnämnden sa att de skulle ta intryck av den starka opinion som finns för ett bevarande av den tätortsnära bokskogen. Nu presenteras en ”ny” plan..

BT - 24 okt 19 kl. 01:00

Dags att nominera ny Bollebygdsambassadör

Nu har Bollebygdsborna chansen att påverka vem som blir 2020 års Bollebygdsambassadör genom att nominera kandidater..

Världen Idag - 24 okt 19 kl. 00:00

John Derneborg: Vi behöver stå tillsammans med andra som delar syfte och mål.

Det är hösten 1990 och jag sitter på flyget till USA för att studera teologi. Vi landar på John F Kennedy International Airport utanför New York City och efter en stund i kö är det Dags för kvinnan bakom glasrutan att kontrollera pass och visum. Det framgår av handlingarna vad jag ska göra, och hon utbrister med ett stort leende: ”Du ska studera för predikotjänst!

Sydöstran - 23 okt 19 kl. 23:47

250 elever bjöd på julsaga i Konserthusteatern

Förberedelserna har pågått hela hösten och under onsDagskvällen var det så Dags för 250 elever på Musikugglan och Porten i Karlskrona att bjuda på Charles Dickens julsaga..

Skånskan - 23 okt 19 kl. 20:00

Polisen sätter fokus på skadegörelse och inbrott

SVEDALA Bouleklubben, bowlinghallen, Folkets hus och även Svedala IF har haft påhälsning av tjuvar eller utsatts för skadegörelse
– Det är väldigt mycket nu. I samverkan med trygghetsvärdarna agerar vi på detta, säger Svedalas kommunpolis Jan-Ingvar Nilsson.Det har hänt tidigare och i helgen var det Dags igen.

SVT - 23 okt 19 kl. 20:31

Höör vann toppmötet – upp i serieledning

I SHE så var det Dags för ett tidigt toppmöte när H65 Höör och Lugi möttes i den femte omgången. Och där blev det hemmaseger för Höör, som efter ett ryck i andra halvlek kunde vinna med 27-21 och ta sig upp i serieledning..

YA - 23 okt 19 kl. 19:14

Leo Larssons insamling blev succé: ”Folk vill hjälpa till”

Efter en knackig säsongsstart för IFK Kristianstad har det blivit ovanligt få chanser för Leo Larsson att fira segrar under säsongsinledning. Så när det var Dags att fira 29–årsdagen slog Leo på stort och startade en insamling där pengarna skulle gå till barnkliniken och barnakuten vid Ystads lasarett. Och gensvaret blev större än vad målvaktsstjärnan vågat hoppas på.

NT - 23 okt 19 kl. 18:30

Årets Berättarslam avgörs i Norrköping

På torsdagkvällen är det Dags för årets Berättarslam i Norrköping som avgörs av jury och publik..

YA - 23 okt 19 kl. 16:58

Artister sökes till Musikhjälpen-konsert

Drömmer du om att uppträda inför publik till förmån för välgörande ändamål? Då kan det vara Dags att finslipa på sitt framträdande och anmäla sig till folkhögskolans konsert i Skurups kyrka den 13 december..

SmålandsPosten - 23 okt 19 kl. 15:16

Sam om derbykänslor, vinna i Kinnarps och gå loss på Lillis

Fyra poäng förra veckan. Tre nya står på spel under torsDagskvällen då det är Dags för en av huvudattraktionerna för Växjö Lakers och dess fans. Det 37:e slaget om Småland..

PrivataAffärer - 23 okt 19 kl. 12:04

Strategen: Därför vände SSAB till plus

Läs också: SSAB bommade förväntningarna ”Marknaden bedömer nog att de dåliga nyheterna nu är ute och att det inte kan bli så mycket värre”, säger SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall till Nyhetsbyrån Direkt. Tidigcykliska bolag har utvecklats svagt relativt börsen en längre tid och i Dagsläget är värderingen inte särskilt utmanande. ”Efter två-tre kvartal med negativ tillväxt bland verkstadsbolagen, som är SSAB:s kunder, brukar det vara Dags att köpa.

Kristianstadsbladet - 23 okt 19 kl. 12:00

Motor: Trendig Audi med finess

Tre år känns inte så avlägset – men i bilbranschen innebär det att man nått den gyllene medelåldern. Då är det Dags för det obligatoriska ansiktslyftet som ska trolla bort åldersrynkorna och det är precis vad Audi A4 genomgått. Resultatet är riktigt lyckat och vi har provkört uppdaterade Avant som bjuder på den rätta kombi-nationen för oss svenskar..

DI - 23 okt 19 kl. 10:42

Blankarfavoritens vd efter starka rapporten: ”Jag är nöjd”

På onsdagen var det Dags för Stockholmsbörsens hårdast blankade aktie, inkassobolaget Intrum, att visa sina kort för….

Barometern - 23 okt 19 kl. 09:49

Spökbingo i Berga i helgen

Nu på fredag kväll är det Dags för den traditionella Spök-bingon i Berga..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.