Dags

Friday, 20 January, 08:48

Nyheter om Dags

Sortering: Relevans | Senaste
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 16 kl. 06:01

Avskaffa landstingen

Nu när storregionerna är avförda från dagordningen, förhoppningsvis för överskådlig tid, så är det Dags att diskutera andra åtgärder för att förbättra sjukvården i landet. Storregioner hade bara förstorat det problem vi redan har med att organisera sjukvården med hjälp av landsting..

LV - 31 dec 16 kl. 15:30

Ett år har gått i Kinda kommun

I dag är det nyårsafton och så även årets sista dag 2016. Det är Dags att titta tillbaka på året som har gått i Kinda kommun. Det har varit ett år med mycket kackel, stora protester, lägre arbetslöshet, böter och kovändningar..

Blekinge Läns tidning - 30 dec 16 kl. 08:26

Kerstin Porshed: Jag kanske tar mig an kalenderträsket

Det här året startade med en stor utrensning. Det gick så där. Så nu det nog Dags att vända blickarna någon annanstans.

Nya Wermlands Tidningen - 31 dec 16 kl. 13:51

Bra kämpat av Sunne IK U13

På fredagen var det Dags för Sunne IK:s U13-killar att spela MellanDagscup hemma i Helmia arena.– Det var tufft motstånd men killarna gjorde det väldigt, väldigt bra, säger tränaren Nicklas Ranström..

SVT - 31 dec 16 kl. 05:21

FN-chef: ”Känner mig som Askungen”

Efter tio år som FN:s generalsekreterare är det Dags för Ban Ki-Moon att lämna över ansvaret till Antonio Guterres vid årsskiftet. På fredagen höll han tal inför hundratals diplomater..

Skånskan - 31 dec 16 kl. 09:00

Rebeccas karriär går som på räls

Nyligen hade filmen Kvinnan på tåget, där hon spelar en av huvudrollerna, premiär och 2017 är hon aktuell i tre filmer. Men Rebecca Ferguson hade inte en tanke på att bli skådespelare när hon växte upp.
– Jag var den där som rodnade i klassen så idén om att stå framför en kamera var det värsta jag kunde tänka mig, säger hon och skrattar.

BT - 31 dec 16 kl. 07:32

Så blir nyårsvädret i Borås

Nyårsafton är här. Det är Dags att avsluta 2016 – och fira in det nya året. I Borås väntas det bli med större mängder regn..

Skånskan - 31 dec 16 kl. 06:00

Sofielund nu på rätt väg

MALMÖ Seved- och Sofielundsområdet är på rätt väg igen tack vare en rad praktiska åtgärder, som trygghetsvärdar och övervakningskameror. ERWP.fif(1)Det hävdar Hjalmar Falck som är områdeskoordinator för Malmö stad och samordnar de olika insatserna tillsammans med andra aktörer i området.

Dagensanalys.se - 09 jan 17 kl. 11:31

Dags att börja jobba igen – men hur gör du 2017 så bra som möjligt?

Julen är över och det nya året har startat, Dags att gå tillbaka till jobbet och komma in i rutinerna igen. Vissa har kanske längtat tillbaka till kollegor och arbetsuppgifter, men för andra är tanken på jobbet utmattande och kanske till och med skrämmande. De vanliga tipsen om att starta mjukt låter ju bra, men vi vet alla hur vardagen ser ut.

GöteborgsPosten - 30 dec 16 kl. 15:23

Bubbla in det nya året

Nu är det Dags för årets största bubbelfest. En nyårsafton utan mousserande drycker är i det närmaste otänkbar. Här är några favoriter från budget till lyx..

Dalarnas tidningar - 08 dec 16 kl. 15:38

Karin Park sjunger på hemmaplan

Efter månader av ombyggnad och reparationer är det nu Dags för nyinvigning av Leksands Sparbank.
På lördag kl 12 är allmänheten välkomna och får då bland annat höra artisten Karin Park från Djura uppträda..

Skånskan - 29 dec 16 kl. 16:48

Romeleåsens golf ser ljuset i tunneln

dörröd Golfbranschen har upplevt några kämpiga år. Romeleåsens golfklubb hör till dem som överlevt. Nu har det vänt och intresset för sporten växer.

GöteborgsPosten - 30 dec 16 kl. 09:46

Bubbla in det nya året

Nu är det Dags för årets största bubbelfest. En nyårsafton utan mousserande drycker är i det närmaste otänkbar. Här är några favoriter från budget till lyx..

YLE - 30 dec 16 kl. 05:00

Keliber tror på litiumets framtid och en Gigafactory i Finland

Gruvbolaget Keliber utför just nu provborrningar i Rapasaari i Kaustby i jakten på litium. Det börjar bli bråttom ut på marknaden och Keliber vill inleda produktionen 2019. En Tesla-fabrik i Finland skulle vara jackpot.

Helsingborgs Dagblad - 30 dec 16 kl. 11:00

Efter Maktlistan – det önskar sig de maktlösa av 2017

Det är Dags att prata med några som påverkas av matkhavarnas beslut..

Västerbottens Folkblad - 30 dec 16 kl. 10:14

Växtbaserad mat på menyn

Det är Dags att sätta en ny standard på länets skolor. Erbjud alla skolbarn växtbaserad mat under 2017. Det skriver Jonas Paulsson från Köttfri måndag.

Västerbottens Folkblad - 30 dec 16 kl. 10:27

Låt 2017 bli året som gör skillnad

Det år som nu går mot sitt slut har varit ett år med många trista väderhändelser och uppgifter om den globala uppvärmningen har nått nya oroande höjder. Alltså Dags att se till att vi nu vänder på utvecklingen och även om det inte kan ske över en natt, så måste vi någon gång börja. Låt […].

SvD - 30 dec 16 kl. 08:15

Helanders eventuella skuld lär aldrig bli klarlagd

Frågor om skandaler och ”affärer” i det svenska förflutna är inte ovanliga i mejlboxen. Under de gångna åren har jag haft tillfälle att kommentera flera dylika, till exempel Catalinaaffären och Molanderaffären. I dag är det Dags för ännu en: Helanderaffären från 1950-talet.

GöteborgsPosten - 30 dec 16 kl. 08:27

Året som gått - och det som kommer

Nyåret närmar sig. Dags att summera kulturåret i Göteborg innan nästa tar vid. GP:s kulturchef Ingrid Norrman tar en titt i backspegeln och ser sedan framåt igen..

UNT - 30 dec 16 kl. 08:00

Dags för hundens skräckhelg igen

Varje nyår skräms djur så illa att de får men för livet..

SR - 30 dec 16 kl. 06:00

Opera- och musikalåret 2016: klassikernas återkomst

Dags för en summering av opera- och musikalåret 2016. Vi ger ordet till Per Feltzin..

Expressen - 28 dec 16 kl. 15:01

Brolin i sändningen: "Är totalt snökaos"

Under onsdagen var det Dags för storslalom i österrikiska Semmering. Men förutsättningarna för åkarna – och reportrarna – var inte de bästa. – Det är totalt snökaos, säger TV4:s Anna Brolin i sändning..

YLE - 30 dec 16 kl. 02:47

Nu är totalfiaskot nära – Sverige sköt juniorlejonen mot nedflyttningsserien

Från världsmästare till gruppjumbo på ett år. Sverige slog Finland med 3–1 och efter tre raka förluster behöver juniorlejonen hjälp från Danmark för att ens kunna gå till kvartsfinal. Att matchen mot juniorkronorna var Finlands bästa hittills under VM var en mycket klen tröst.

SN - 30 dec 16 kl. 00:00

Yvonne Perkins: Fyrbåkar i mörkret

Testa din brandvarnare, Brandskyddsföreningen Skaraborg. Så står det på ryggen på den reflexväst som jag sätter på mig när jag ska ut i mörkret med mina hundar. Västen känns som ett skydd på flera plan.

DI - 28 dec 16 kl. 08:55

Hon överger Blondinbella

Entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip överger smeknamnet och varumärket ”Blondinbella”. ”Det är Dags att gå vidare”, skriver hon på sin blogg..

YLE - 29 dec 16 kl. 22:31

Mammor från Sverige tvingades föda i Finland - svenskar risar sin sjukvård

Du ska föda och får höra att det inte finns plats på ditt sjukhus - istället måste du flyga utomlands och föda där. Så har det gått för tre mammor i Sverige som tvingades föda i Finland. Nu rasar svenskarna.

Sydöstran - 29 nov 16 kl. 21:54

Forsberg avgjorde Luleås straffdrama

Säsongens två första möten avgjordes med straffar. Det tredje? Det blev straffar där också - och Luleå vann till slut med 2-1 hemma mot Djurgården.

YLE - 25 dec 16 kl. 18:02

Äntligen JVM: Allt du behöver veta om finländarna – spelare för spelare

Tolv av spelarna håller till i Nordamerika. Fem var med i truppen som vann JVM för ett år sedan, sju av dem tog U18-guld några månader senare. Här är de totalt 23 ishockeyjuniorerna som har ett tufft uppdrag de närmaste veckorna: att försvara den finländska VM-titeln.

VA - 12 okt 16 kl. 13:17

Dags att vinka hej då till dålig uppkoppling

Grävdes fiberkabeln av för att det saknades dokumentation? Kom ingen signal från trygghetslarmet när din mamma blev akut sjuk? Eller missade du fotbollsmatchen på tv?

Nyheter 24 - 08 dec 16 kl. 15:10

Hemska klippet visar MMA-stjärnans raseri efter förlusten – slår rond-flickan

Andrew Whitney som går under smeknamnet "The Beast" mötte i förra veckan Farkhad Sharipov på Titan Fight Championship 42. "The Beast" som inför matchen hade vunnit fyra raker matcher förlorade fighten efter att domarna tilldömt segern till Farkhad Sharipov. Något som gjorde honom så rasande att han råkade slå en av rond-flickorna i ansiktet, skriver Daily Mail.

Sydöstran - 29 dec 16 kl. 17:00

Mandeltårtan ska renoveras

Café Mandeltårtan har just stängt för säsongen, men redan gror de stora planerna för våren. – Det är Dags för en uppdatering..

Blekinge Läns tidning - 06 dec 16 kl. 08:59

Alice Cooper till Sverige i sommar

Alice Cooper kommer till Sverige i sommar för konserter på Liseberg i Göteborg och Gröna Lund i Stockholm, meddelar nöjesparkerna. Den 26 juli och 27 juli är det Dags för hårdrockslegendaren att äntra scenen på Liseberg respektive Gröna Lund tillsammans med sina ormar och giljotiner.(TT).

Blekinge Läns tidning - 24 dec 16 kl. 07:29

Kalle Anka-effekt på elen

Vad gör du i dag när det är Dags för Kalle Anka och hans vänner? Sannolikt det samma som miljontals andra: Sätter på teven och värmer lite glögg eller kaffe. Det syns på elanvändningen.

YLE - 29 dec 16 kl. 13:19

Manninen återvänder till världscupen – tävlar i Lahtis nästa vecka

Hannu Manninen återvänder till världscupen i nordisk kombination efter en paus på sex år. 38-åringen siktar på att medverka i VM i Lahtis. Finlands chefstränare i nordisk kombination Petter Kukkonen har bekräftat för Ilta-Sanomat att Manninen är med i Finlands trupp i de två världscuptävlingarna i Lahtis nästa vecka.

LV - 29 dec 16 kl. 11:45

Kollar efter ett kriminellt förflutet

Hultsfreds gymnasium begär utdrag ur belastningsregistret när det är Dags att anställa personal. Något som de inte måste göra enligt lag men som de väjer att gör på grund av samarbetet med högstadiet..

Skånskan - 29 dec 16 kl. 12:00

Slutklippt för Billingshälls frisör

Kävlinge Efter 30 år är det slutklippt. När Kerstin Andersson går i pension på fredag lämnar hon ett större tomrum efter sig än de flesta andra frisörer. Hennes salong är inrymd i Billingshälls äldreboende.

Affärsvärlden - 28 nov 16 kl. 15:22

Nedgång väntas på Wall Street

New York-terminerna pekar ned inför måndagens börsöppning, samtidigt som Europabörserna tappar på viss oro för Italiens banker. Det indikerar att det kan vara Dags för en stunds andhämtning efter en uppgång på drygt 6 procent jämfört med nivån på S&P500 strax före USA:s presidentval..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.