Dagensps

Sunday, 21 October, 04:40

Nyheter om Dagensps

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 28 sep 18 kl. 08:00

Di: Musk kan få fängelse

Amerikanska finansinspektionen stämmer nu Tesla vd och grundare. Samtidigt pågår en brottsutredning. Bakgrunden är den uppmärksammade tweet om att köpa ut elbilsjätten från börsen som Dagens PS tidigare rapporterat om.

Dagens PS - 27 sep 18 kl. 08:18

Varning: Frestelsen blir ett skattefördärv

Lockas du av avgiftsfri bostad? Akta dig – resultatet blir en skattesmäll. Det kommer dyrt efter för den som går på lockropen om avgiftsrabatt på nyproducerade bostäder.

Dagens PS - 28 sep 18 kl. 11:36

PS-podden: Så lever toppmäklaren

Det är inte ofta som suveränt framgångsrika människor faktiskt vågar öppna sina hjärtan om det svåra i livet. Men Niklas Berntzon, stjärnmäklaren från ESNY och Toppmäklarna i Kanal 5, vågar göra det i PS-podden. Efter sommaren kom försiktiga prognoser om att bostadsmarknaden återhämtat sig något efter en tid av sjunkande priser.

Dagens PS - 28 sep 18 kl. 10:10

Analytikerna ger H&M både ris och ros

I kölvattnet av H&M:s kvartalsrapport strömmar analytikernas rekommendations- och riktkursändringar in. Sammantaget speglar analyserna en positiv syn på utvecklingen i onlineaffären och viss optimism kring utvecklingen på vissa marknader. Men mycket oro och frågetecken kvarstår och flera analytiker ger sitt betyg efter den rådande aktiekursen för klädjätten.

Dagens PS - 27 sep 18 kl. 14:42

Facket: ”Vi driver ingen häxjakt”

Jan Zetterström, förbundsordförande i Säljarnas Riksförbund, slår ifrån sig kritiken. Han poängterar att det är på en medlems begäran som det nu ska prövas rättsligt om Arndt`s Sales Academy grovt utnyttjat ungdomar. Han hävdar att den privata säljskolan hotar den svenska arbetsmodellen.

Dagens PS - 25 sep 18 kl. 10:21

Löfven: ”Jag räds inte extra val”

Socialdemokraterna kommer inte att bli ett stödparti åt en alliansregering. Det upprepar Stefan Löfven efter det att riksdagen röstat bort honom från statsministerposten. Utfallet i omröstningen var väntat då både Alliansen och Sverigedemokraterna, som tillsammans representeras av fler än hälften av riksdagens ledamöter, på förhand meddelat avsikten att avsätta honom.

Dagens PS - 26 sep 18 kl. 15:46

Bank-vd:n efterlyser reformstark regering

Det är Nordeachefen Casper von Koskulls sista besked innan han i helgen flyttar till Finland. Nordea verkställer som Dagens PS berättat sin fusionsplan och flyttar moderbolagets säte till Helsingfors den 1 oktober, vid månadsskiftet alltså. Nordeas vd och koncernchef Casper von Koskull säger i en TT-intervju att han tror att såväl kunder som anställda och ägare kan dra nytta av flytten av storbankens huvudkontor från Stockholm till Helsingfors.

Dagens PS - 25 sep 18 kl. 07:19

Di: Metoo-härva inom Handelsbanken

Kvinnliga assistenter på Handelsbanken Capital Markets har blivit sexuellt trakasserade av en bankchef och hans närmaste medarbetare. Det hela har högsta ledningen dock valt att tysta ned genom att separera på de involverade, skriver Dagens industri med hänvisning till källor. Di skriver att man ställt frågor om kränkningarna och till slut fått ett svar från Handelsbanken.

Dagens PS - 25 sep 18 kl. 16:01

Inställda flyg drabbar Ryanair-resenärer – igen

Flygbolaget Ryanair ställer in 190 av sina 2.400 planerade flighter på fredag. Orsaken är enligt bolaget att en planerad strejk hos en ”liten minoritet” bland de kabinanställda i Spanien, Belgien, Nederländerna, Portugal, Italien och Tyskland.

Dagens PS - 24 sep 18 kl. 12:54

Claes Hemberg tar plats i startup

Claes Hemberg, tidigare sparekonom vid Avanza Bank, och Désirée Lerider kommer att nomineras som nya styrelseledamöter i fintech-startupen Aptic. Duon nomineras mot skäl av att de tillför väsentlig kompetens och erfarenhet när det gäller att stärka och växa varumärket utanför Norden, enligt ett pressmeddelande. ”Aptic har växlat upp för expansion och planerar för internationalisering i norra Europa.

Dagens PS - 24 sep 18 kl. 09:04

Jättar hotar lämna Danske Bank

Stora kapitalförvaltare hotar lämna Danske Bank och kräver kraftiga åtgärder, däribland Alecta och Swedbank Robur. Det rapporterar SvD. Alecta ser mycket allvarligt på det som hänt och kommer inleda en dialog snarast, enligt deras presschef.

Dagens PS - 19 sep 18 kl. 07:17

Tesla kommenterar nu utredningen

Tesla uppger att man inte har fått en subpoena från det amerikanska justitiedepartementet men att man samarbetar öppet vid krav för dokument. Beskedet kommer efter att nyhetsbyrån Bloomberg News rapporterat om att åklagaren vid norra distriktet i Kalifornien har börjat utreda företaget för vd Elon Musks uttalanden om ett utköp av Tesla. I ett uttalande sade Tesla att man har fått en frivillig förfrågan om dokument men inte en så kallad subpoena, som är ett bindande krav på att företaget lämnar ut begärd information.

Dagens PS - 18 sep 18 kl. 16:52

Aktietips: Köpläge efter vinstvarning

Pareto anser att tillväxt borde vara den primära värdedrivaren för Zalando och ser köpläge i aktien efter tisdagens vinstvarning. Analystjänsten har sänkt sin riktkurs till 55 euro, från tidigare 63, men upprepat köprekommendationen. Zalando reviderade under tisdagen ned prognosen för det justerade rörelseresultatet till 150-190 miljoner euro, mot tidigare nedre delen i intervallet på 220-270 miljoner euro.

Dagens PS - 19 sep 18 kl. 11:15

Tips: Överreaktion ger köptillfälle

Det anser Kepler Cheuvreux och hissar nu investmentbolaget. Den tyska e-handelsbjässen Zalando vinstvarnade som Dagens PS skrev i går, tisdag, vilket fick storägaren Kinneviks aktie att rasa med nästan 8 procent. Att vinstvarningen kom från Zalando har mest sin förklaring i den ovanligt varma sommaren, det torde inte få några långtgående följder, resonerar Kepler Cheuvreux, som därmed sätter en köprekommendation från tidigare behåll på storägaren Kinneviks aktie med en nedjusterad riktkurs till 306 kronor från tidigare 320 kronor; på tisdagen stängde aktiekursen på 267 kronor, framgår det på Privata Affärers sajt.

Dagens PS - 18 sep 18 kl. 09:15

Uppdaterad analys: Vinstvarning oroar

Pareto upplever att Zalandos vinstvarning är oroväckande och väntar sig att aktien handlas ned 7 till 10 procent i dag på att företaget sänker rörelseresultat-prognosen för helåret med cirka 20 procent. Det framgår av en analysuppdatering. Investmentbanken anser att det är mycket nedslående med en så stor nedrevidering bara en månad efter den senaste kvartalsuppdateringen.

Dagens PS - 17 sep 18 kl. 07:15

Åtal nära för Lundin-toppar

Åklagaren i fallet kring Lundin Petroleums oljeaffärer i Sudan planerar att väcka åtal och har ansökt om tillstånd för detta med justitiedepartementet under sommaren. Det skriver Dagens industri med hänvisning till källor. Sedan tidigare har åklagare och förundersökningsledare Henrik Attorps uppgett att han planerade att fatta ett beslut om eventuell slutdelgivning ”inom kort”.

Dagens PS - 07 sep 18 kl. 07:57

Teslabossen stäms igen för sin tweet

Blankarfirma anklagar Elon Musk och elbilsjätten för att ha manipulerat aktiekursen. Det är blankarfirman Citron Researchs ledande person, Andrew Left, som hävdar att elbilstillverkaren ägnat sig åt kursmanipulation genom vilseledande information, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Bakgrunden är den tweet som Elon Musk tryckte ut i början av augusti om att han planerade ta Tesla från börsen och att finansieringen var säkrad, en nyhet som även Dagens PS uppmärksammade och som resulterat i en utredning från den amerikanska finansinspektionen.

Dagens PS - 06 sep 18 kl. 11:27

Bästa aktierna vid politisk kalabalik

Här är börspappren som tros klara trycket i ett politiskt kaos efter söndagens val. SvD Näringsliv listar både förväntade vinnare och förlorare – och resistenta aktier – på börsen efter valet om bara några dagar. Analysen bygger på lite olika scenarier.

Dagens PS - 04 sep 18 kl. 10:58

Dramatiska prisras på nya bostadsrätter

Upplagt för klipp. Särskilt i Stockholm och Göteborg. Du som är på jakt efter en ny och fräsch bostadsrätt i storstaden har nu ett gyllene tillfälle.

Dagens PS - 04 sep 18 kl. 08:11

Fastighetsbyrån: Priserna stabiliseras

De senaste siffrorna från Mäklarstatistik visar på att priserna i den svenska bomarknaden är stillastående eller svagt stigande de senaste månaderna. ”Under sommaren har det sålts förhållandevis mycket bostäder och som vi ser i statistiken så har priserna stigit något eller stått still. Det skiljer sig en del från ort till ort men överlag känns det som en stabilisering på marknaden.

Dagens PS - 23 aug 18 kl. 11:01

Finansräven: Här ska du köpa aktier

Christer Gardell hissar särskilt två sektorer i en intervju med Di-TV. ”Jag tror man ska titta på industrisektorerna. Gamla fina bolag som Volvo exempelvis ser rätt bra ut.

Dagens PS - 22 aug 18 kl. 09:15

Volvo Cars-ägaren har gasen i botten

Kinesiska Geely Automobile, som äger Volvo Cars, redovisar ett förbättrat nettoresultat med 54 procent under det första halvåret. Nettoresultatet ökade till 6,67 miljarder yuan, motsvarande 8,9 miljarder kronor, att jämföra med 4,34 miljarder yuan från samma period året innan. Utfallet var även högre än väntade 6,55 miljarder yuan, enligt en prognossammanställning från Thomson Reuters.

Dagens PS - 22 aug 18 kl. 08:53

Bolagsverket saknar Allras årsredovisningar

Har fått påminnelse och föreningsavgift och riskerar nu ytterligare straffavgifter. Dina Pengar i Expressen berättar att det är två års årsredovisningar från Allra som Bolagsverket i Sundsvall nu efterlyser. Årsredovisningarna gäller två av koncernens bolag – moderbolaget Allra Sverige AB (tidigare Svensk Fondservice AB) och Allra Pension AB – och avser räkenskapsåret 2017.

Dagens PS - 21 aug 18 kl. 10:22

Uteblivna betalningar oroar Tesla-leverantörer

Vissa Tesla-leverantörer är oroliga över uteblivna betalningar från biltillverkaren. Det rapporterar Wall Street Journal. En ny undersökning som skickats ut av en välkänd leverantörsorganisation delger att 18 av 22 respondenter tror att Tesla nu är en finansiell risk för deras företag.

Dagens PS - 19 jun 18 kl. 08:07

Brödernas “vakt” ska skydda ditt smarta hem

I takt med att smarta prylar gör intåg i våra hem lanseras nu en svensk produkt som ska skydda ditt hem från intrång. Det malmöbaserade företaget Animus har börjat sälja sin produkt Animus Heart på bred front, efter att den har beta-testats under en period i några hundra hem, skriver Nyteknik. Allt eftersom smarta glödlampor, lås och vitvaror gör entré i våra hem ökar behovet av att säkra systemen från intrång utifrån.

Dagens PS - 20 jun 18 kl. 09:30

IBM: AI vann debatt mot expert

En AI skapad av IBM når nya nivåer hela tiden. Senaste bragden är att vinna en debatt i ett ämne som den inte hade några kunskaper om från början, berättar Ny Teknik. IBM tror att AI-debattören på längre sikt kan hjälpa människor att se saker ur fler perspektiv genom att vara en opartisk part i en fråga.

Dagens PS - 20 jun 18 kl. 09:37

Blir det här Spotifys död?

Googles nya musiktjänst Youtube Music har många likheter med Spotify men kan redan nu skaka om sin konkurrent med nya funktioner och bättre sökresultat, skriver Di Digital och M3. Youtube Music innehåller, liksom modertjänsten Youtube, videor. Men här är det musikvideor, liveframträdanden och intervjuer med artister som kompletterar musikutbudet i appen.

Dagens PS - 09 jun 18 kl. 08:10

Här är Stockholms hetaste uteserveringar

Tidningen Café listade förra våren en diger lista över stans bästa uteserveringar. I stort sett inget har förändrats sedan dess, möjligen kan Stockholm under stjärnorna bredvid Tak ovanför Brunkebergstorg fogas till listan. Gästerna bjuds där på milsvid panoramautsikt.

Dagens PS - 29 maj 18 kl. 12:52

GW vill släppa insiderhandeln fri

Det säger den folkkäre tv-profilen till SVD. Den kände kriminologiprofessorn, som även är en börsklippare av rang, vilket Dagens PS berättat i flera artiklar, tror precis som Fingerprint Cards storägare Johan Carlström att Carlström inte döms för insiderbrott under den förestående rättegången. Johan Carlström, som föreslagit sig själv som styrelseordförande i det på börsen så hårt ansatta biometribolaget, men som nu kan bli föremål för en kupp på stämman, står åtalad i sju fall för grovt insiderbrott under sin tid som vd för Fingerprint Cards.

Dagens PS - 28 maj 18 kl. 08:38

Carlström: ”Jag kommer aldrig att bli dömd”

Det säger Fingerprint Cards insideråtalade storägare till SvD. Johan  Carlström, tidigare vd och nu på förslag som styrelseordförande i bolaget, står åtalad för sju fall av misstänkt grovt insiderbrott. De misstänkta börsbrotten har enligt stämningsansökan ägt rum under perioden 2012-2014.

Dagens PS - 24 maj 18 kl. 03:09

MERCEDES – Framtiden stavas MBUX

Sponsrad artikel MBUX öppnar en helt ny värld Nya Mercedes A-Klass är utan tvekan den mest avancerade bilen i klassen. Förutom att den kommer ihåg hur just du vill ha din stol, din interiörbelysning, dina telefonkontakter och din instrumentpanel och mycket annat, så kan du prata med den. Det handlar inte om någon konversation utan om hur du ger kommandon.

Dagens PS - 14 mar 18 kl. 11:21

Höjda skatter oroar sju av tio miljonärer

Det visar en ny undersökning som miljonärsmagasinet Connoisseur genomfört. 71 procent av miljonärerna som deltagit i undersökning är ”sömnlösa på nätterna” av oro för att skatterna ska börja höjas i Sverige, framgår det i ett pressmeddelande. Den fråga som bekymrar miljonärerna mest är ändå brottsligheten.

Dagens PS - 15 mar 18 kl. 10:24

Svenska miljonärer gillar Jimmie Åkesson

SD-ledaren näst mest populära partiledaren bland miljonärerna, enligt ny undersökning. Miljonärsmagasinet Connoisseur – vars undersökning Dagens PS även uppmärksammade på onsdagen – har frågat sina läsare vilken av partiledarna de har störst förtroende för. Klar favorit är inte oväntat Moderatledaren Ulf Kristersson.

Dagens PS - 20 mar 18 kl. 09:51

Göran Persson gör klipp i egna banken

Den tidigare S-statsministern har enligt ett börsmeddelenade köpt 30.000 akier i Ålandsbanken, där han sitter i styrelsen. Det här skriver Di.

Dagens PS - 06 mar 18 kl. 11:00

Han kraschade och reste sig ur spillrorna

”Utan allt jag har varit med om hade jag inte blivit den människa jag är”, säger Target Aids grundare Nicholas Richards.
I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas.

Dagens PS - 20 mar 18 kl. 08:16

Falkengren får mer än SEB:s vd – när hon har semester

Kassaklirr på 7,4 miljoner till den tidigare bankdirektören – trots att hon inte jobbat en dag. Det tack vare ”ett semesterberg av en omfattning som är historisk i svenskt näringsliv”, skriver Dagens Industri på tisdagen. SEB:s tidigare vd Annika Falkengren har i tysthet byggt upp en mångmiljonförmögenhet under sina 12 år som chef för storbanken.

Dagens PS - 19 mar 18 kl. 08:51

Miljardär rasar mot mobilmast i skärgården

Nu tvingas han kapitulera i processen efter ett ödesdigert bakslag, skriver Dina Pengar i Expressen. ”Jag fick nyligen avslag i högsta miljödomstolen”, berättar läkemedelsmiljardären Lars Backsell, 65, som i snart ett års tid fört en kamp mot den 60 meter höga mobilmasten nära hans fritidshus i skärgården. Telia Sonera fick tillstånd att resa masten av Värmdö kommun och Lars Backsell har sedan – utan framgång – stångats med myndigheterna, däribland länsstyrelsen och mark- och miljödomstolarna.

Dagens PS - 12 mar 18 kl. 11:02

Direktör dömdes för sexbrott – får miljoner

Den svenska kommuntoppen, dömd för att sexuellt ha ofredat en praktikant, ”köps ut” och får en rejäl fallskärm. Det rapporterar Omni med hänvisning till Sydsvenskan på måndagen. Enligt sajten får skattebetalarna nu stå för den 1,5 miljoner stora fallskärmen som Malmö stad betalar ut till den sexbrottsdömde direktören.

Dagens PS - 20 mar 18 kl. 08:31

Facebook-inlägg fäller justitieministern

Nu tvingas Norges justitieminister Sylvi Listhaug avgå, hennes och hela regeringens ursäkt kunde inte släta över det som hänt. Sylvi Listhaug, som företräder Fremskrittspartiet, skrev nyligen ett Facebook-inlägg där hon anklagade socialdemokratiska Arbeiderpartiet (AP) för att prioritera terrorister framför norska medborgare. Det här har många uppfattats som stötande, rapporterar TT, eftersom Anders Behring Breivik riktade sina terrordåd mot just AP.

Dagens PS - 13 mar 18 kl. 11:27

Volkswagen gasar produktion av elbilar

Tyska Volkswagen har valt ut de partners som kommer att tillhandahålla batterier för dess elbilar. De utvalda företagen finns i Europa och Kina och värdet för kontrakten är på cirka 20 miljarder euro, 203 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. Enligt Volkswagen innebär det hela att man utökar antalet fabriker för elbilar från dagens tre till 16 stycken innan slutet av 2022.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.