Dagensps

Saturday, 23 February, 20:56

Nyheter om Dagensps

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 01 feb 19 kl. 10:24

Han var redo att sälja Norwegian

Norwegians storägare och vd Bjørn Kjos var redo att sälja flygbolaget under hösten. Det avslöjar styrelseordförande Bjørn Kise i en intervju med E24+. Enligt Bjørn Kise fick Norwegian i november ett bud från en intressent, vars namn är hemligt, och styrelsen i bolaget valde att ställa sig bakom det.

Dagens PS - 01 feb 19 kl. 10:32

Teslas stolthet får röd prislapp i Kina

Tesla börjar under fredagen att ta beställningar på en billigare Model 3-variant i landet, skriver Reuters. Det handlar om en framhjulsdriven Model 3 som kommer att säljas för 433 000 yuan, motsvarande 582 000 kronor. Tidigare har Tesla i Kina erbjudit en fram- och bakhjulsdriven Model 3 för 499 000 yuan.

Dagens PS - 28 jan 19 kl. 07:41

Preems ägare frisläppt: ”Välkommet”

Efter mer än ett år i fångenskap i Saudiarabien släpptes Mohammed Al-Amoudi fri på söndagen. ”Han ska ha släppts för några timmar sedan och talat med sin familj och andra”, uppgav Preems presschef Niclas Brantingson för Sveriges Radios P4 Väst på söndagen. Till Di sade drivmedelsjättens presschef att nyheten att det var ”ett välkommet besked” att den saudisk-etiopiske miljarden nu släppts fri Reuters rapporterade om att Mohammed Al-Amoudi var på väg till Jeddah i Saudiarabien efter frisläppandet.

Dagens PS - 30 jan 19 kl. 10:42

Avslöjade FB-skandalen – får toppjobb på H&M

Klädjätten H&M har anställt Cambridge Analytica-visselblåsaren Christopher Wylie som forskningschef, skriver Breakit. Christopher Wylies nya arbetsuppgift sätter artificiell intelligens i fokus och H&M:s önskemål att optimera försörjningskedjan. Det handlar om att slippa onödiga överskott som påverkar kassan och miljön negativt.

Dagens PS - 22 jan 19 kl. 10:55

Löfvens nya minister redan i blåsväder

Här är hennes groda, men public service får inga kommentarer. ”Det låter märkligt”. En storm av kritik riktas mot Amanda Lind (MP), ny kultur- och demokratiminister, sedan hon hyllat sin tidigare sparkade ministerkollega Mehmet Kaplan på Facebook.

Dagens PS - 15 jan 19 kl. 12:18

Löfvens agerande chockar finansmannen

”Jag tycker det var förfärligt”, säger Sven Hagströmer om S-ledarens uppträdande. Det är de rödgrönas överenskommelse med C och L, där Vänsterpartiet en uppgörelsen ska stängas ute från allt politiskt inflytande, som väcker stor förvåning hos Sven Hagströmer. ”Den här klausulen borde självklart inte funnits med” Tror Stefan Löfven att hela Vänsterpartiet är idioter?

Dagens PS - 25 jan 19 kl. 09:54

Di: Telias vd borde bytas ut

Det är dags för Telia att byta ut vd Johan Dennelind, skriver Dagens Industri i en kommentar. Man kan konstatera att resultatet blev i underkant och att den viktiga svenska verksamheten inte förmådde att leva upp till redan lågt ställda förväntningar. Di lyfter också fram den svaga avkastningen under Dennelinds vd-tid på Telia.

Dagens PS - 16 jan 19 kl. 09:55

Jacob Wallenbergs hårda Sverige-dom

Den mäktige miljardären och Investors ordförande skräder inte orden om landets företagsklimat. ”Sverige är uselt för entreprenörskap”, anser Jacob Wallenberg och konstaterar att exempelvis Spotify valde att flytta utomlands ”för att vi inte hade förmågan att skapa personaloptioner för dem, eller erbjuda bostäder till utländsk arbetskraft”. Jacob Wallenberg tar bladet från munnen på Di:s konferens Världen 2019, framgår det i tidningen (obs, inloggning krävs).

Dagens PS - 23 jan 19 kl. 10:48

Xiaomi visar upp vikbar telefon i video

Teknikföretaget Xiaomi har visat upp en vikbar telefon i en minutlång teaservideo på Weibo. Det rapporterar The Verge. Xiaomi läckte tidigare i månaden att man skulle släppa en vikbar telefon.

Dagens PS - 23 jan 19 kl. 07:48

Måns Zelmerlöw tror på medicinbolag

Artisten Måns Zelmerlöw går nu in som ny investerare och ambassadör för Meds.se. Det är ett bolag som säljer receptfria och receptbelagda mediciner via nätet.

Dagens PS - 22 jan 19 kl. 08:07

Com Hem lanserar mobiltelefoni – i smyg

Com Hem har lanserat mobiltelefoni vid sidan av sitt bredband- och tv-erbjudande, enligt ett pressmeddelande. Försäljningen smygstartade den 17 januari via bolagets kundtjänst och senare under första kvartalet kommer bolaget att göra en bredare lansering under kampanjen ”Com Hem till mobiltelefoni”. ”Startskottet har gått för Tele2s och Com Hems gemensamma resa.

Dagens PS - 17 jan 19 kl. 08:23

Chefsekonom tror på ekonomiska stimulanser

Den blocköverskridande överenskommelse som S- MP, C och L träffat är bra för svensk ekonomi, enligt Robert Bergqvist. Han är chefsekonom på SEB och i likhet med den tunge ekonomiprofessorn John Hassler gör Robert Bergqvist bedömningen att landets ekonomi mår bra av fyrpartiuppgörelsen, den kan ha en stimulerande och stabiliserande effekt på ekonomin och öppna för stora reformer, säger Bergqvist till Sverige Radio. Samtidigt innebär den nya, politiska konstellation stor osäkerhet då regeringen riskerar att fällas vid varje budgettillfälle, slår chefsekonomen fast.

Dagens PS - 11 jan 19 kl. 09:54

Borg förtegen om startup-belopp

Men nu avslöjar tidning hur mycket den tidigare finansministern investerat i teknikbolagen. I tre av fyra fall rör det sig om investeringar på runt en halv miljon kronor eller strax där över, skriver Di Digital. Anders Borg har klivit in i fintechbolagen Lysa, Dicopay och Lendify samt i Regily, som hjälper företag att snabbare registrera sina kunder digitalt.

Dagens PS - 10 jan 19 kl. 09:41

Musks galenskaper – rökte på och var paranoid

Spana in den yvige stjärnentreprenörens största tabbar under 2018. Skratta inte ihjäl dig. Mitt under en poddinspelning började elbilstillverkaren Teslas vd och grundare röka marijuana, vilket väckte stor uppståndelse i sociala medier när bilder från inspelningen läckte ut.

Dagens PS - 03 jan 19 kl. 12:31

SAS-anställda skäms över sina jobb

”Jag berättar hellre för folk att jag jobbar på McDonalds”, säger en kabinanställd. SAS genomförde medarbetarundersökning med hjälp av en utomstående part mellan oktober och november 2018, och syftet var att ta reda på hur stolta flygbolagets kabinanställda är över sina arbeten. Men medarbetarna totalsågar sin arbetsgivare, konstaterar norska E24.

Dagens PS - 07 jan 19 kl. 13:53

Geely spår att tillväxten bromsar in

Kinesiska biltillverkaren Geely spår att försäljningen ligger stilla under året, vilket i så fall innebär en skarp inbromsning i tillväxt från 2018. Det rapporterar Reuters. Geely äger bland annat svenska Volvo men även malaysiska Proton.

Dagens PS - 03 jan 19 kl. 11:19

Mercedes vägvisare för bilbranschen

Den tyska bilbjässen ligger i framkant i bilbranschens stora förändringsarbete. Sverige-representant för Mercedes-Benz berättar i PS-podden om visionerna. Aldrig tidigare har bilbranschen genomgått så stora förändringar som i dag.

Dagens PS - 04 jan 19 kl. 06:30

7 miljarder – notan för Volvos avgasfel

Verkstadsbolaget Volvo reserverar 7 miljarder kronor i fjärde kvartalet för uppskattade kostnader avseende hantering av en åldrande komponent i avgasefterbehandlingssystemet. Bolaget har tidigare meddelat att man har upptäckt att en komponent i avgasefterbehandlingssystemet som används på vissa marknader och modeller kan åldras i förtid, vilket leder till försämrad prestanda avseende utsläppskontroll. ”De uppskattade kostnaderna baseras på flera faktorer såsom tester av fordon, statistisk analys och dialoger med berörda myndigheter.

Dagens PS - 04 jan 19 kl. 08:24

Börspanik? Svenskarna flyr till trygga aktier

Här är listan över aktier som anses vara trygga när hela börshavet stormar. Kolla även vilka aktier som dumpas. ”I oroliga tider söker sig privatspararna till säkra hamnar”, säger Alexander Gustafsson, investeringscoach på Nordnet, till Dagens Industri.

Dagens PS - 03 jan 19 kl. 07:36

Hemberg målar upp svart börsscenario

Räknar med att börsen stänger på minus 14 procent 2019, men det kan också bli det dubbla, resonerar han. Det här säger Avanzas tidigare sparekonom, numera fristående sparekonom, styrelseproffs och författare, till Realtid. ”Ett minusår på börsen kommer sällan ensamt.

Dagens PS - 31 dec 18 kl. 21:00

Så blir du en börsvinnare 2019

Initialt kan det vara klokt med en försiktig strategi, men du får också fem glödheta köptips och expertråd om nio aktier du bör rata under det stundande året. Pekka Kääntä på Placera.nu konstaterar att ett händelserikt börsår är till ända och även om han tror att turbulensen håller i sig en bit in på 2019 är hans rekommendation att fortsätta satsa på aktier.

Dagens PS - 28 dec 18 kl. 08:03

Trustormannen inför rätta igen – dom i dag

Han var en av huvudpersonerna i Trustorhärvan. Nu misstänks han för inblandning i en ny storsvindel. Thomas Jisander, som i dag heter något annat, dömdes 2009 till fängelse i Trustorhärvan, där flera hundra miljoner kronor slussades från investmentbolaget Trustor till utländska konton.

Dagens PS - 28 dec 18 kl. 07:51

Ny razzia mot svenska oljebaronerna

Strax före jul genomförde Nationella åklagaravdelningen en ny husrannsakan mot oljebolaget Lundin Petroleums kontor i Stockholm, rapporterar Dagens industri. ”Vi är förvånade över att åklagaren vidtar tvångsåtgärder när vi vill samarbeta”, säger Lundins presschef Robert Eriksson till tidningen. Det var den andra husrannsakan som genomförts mot Lundin Petroleums Stockholmskontor under 2018.

Dagens PS - 07 dec 18 kl. 12:22

Volvo sopar banan med konkurrenterna

Biltillverkaren krossar sina utmanare i krocktest. Bättre än så här kan det inte bli. Dagens Industri konstaterar att ”samtliga bilar i Volvo Cars sortiment har 5 stjärnor”.

Dagens PS - 21 dec 18 kl. 12:19

Stefan Löfven charmar Annie Lööf: ”Det är bra”

Friar till Centerledaren efter fnurran på tråden partierna emellan. Faller Lööf pladask? Dagens Nyheter berättar att S-ledaren Stefan Löfven nu gör en invit till Centerpartiet efter sprickan som uppstod i frågan om arbetsrätten.

Dagens PS - 21 dec 18 kl. 23:02

Bästa tipsen inför julresan

Dagensps.se har tidigare levererat tips om vad du bör tänka på inför julresan. Vi har även berättat om trendiga julmarknader.

Dagens PS - 13 dec 18 kl. 07:54

Nu får alla som jobbar sänkt skatt

Så här mycket mer får du i plånboken med M/KD-budgeten. Jobbskatteavdraget som införs nästa år gör att skatten som mest sänks med 210 kronor, förutsatt att du tjänar över 30.000 kronor i månaden.

Dagens PS - 21 dec 18 kl. 08:07

Christer Gardell har klivit in i Nordea

Cevian Capital bekräftar att bolaget har en ägarandel på 2,3 procent av aktierna i Nordea. Det framgår av ett pressmeddelande. Cevital Capital Partners och Cevian Capital II Co-Investment Fund äger tillsammans 2,3 procent av aktierna i Nordea.

Dagens PS - 14 dec 18 kl. 20:00

Stärk ditt varumärke – karriärcoachens tio tips

”Så använder du Facebook och andra sociala plattformar som karriärverktyg”, säger Nina Jansdotter, känd Dagens PS-krönikör som precis kommit ut med en ny bok i ämnet. Nå ut med Facebook – lär dig använda sociala medier för att stärka ditt varumärke, heter boken (Whip förlag) där karriärproffset och vår sporadiskt återkommande kolumnist staplar goda råd på rad, däribland hur du följer företag som du skulle kunna tänka dig jobba för i framtiden. ”Du lär dig också hitta presumtiva arbetsgivare, rekryterare och headhunters.

Dagens PS - 20 dec 18 kl. 17:00

Får spellicens – trots penningtvättsbrister

Statliga Svenska Spels dotterbolag Casino Cosmopol får tillstånd att bedriva verksamhet efter årsskiftet, meddelar Lotteriinspektionen. Detta trots konstaterade säkerhetsbrister i arbetet mot penningtvätt. Det rapporterar Dagens Nyheter.

Dagens PS - 18 dec 18 kl. 08:18

JO om FI:s agerande: ”Uppseendeväckande”

Nu inleder Justitieombudsmannen en granskning av Finansinspektionen, skriver Svenska Dagbladet. Bakgrunden är att Finansinspektionen manipulerat dokument som tidningen begärde ut. Det får nu Justitieombudsmannen Elisabeth Rynning att starta en utredning mot FI, eftersom SvD hade stöd av offentlighetsprincipen och myndighetens manipulerande av dokumenten kan vara ett brott mot grundlagen.

Dagens PS - 18 dec 18 kl. 09:52

SEB: H&M måste stänga 200 butiker

Klädjätten H&M väntas guida för 180 nya butiker netto under 2019, vilket skulle vara en nedtrappning sett till den historiska tillväxten. Det skriver SEB i en analys. ”Inditex stängde butiker netto på årsbasis enligt den senaste kvartalsrapporten och vi tror att H&M kommer att guida för 180 nya butiker netto under nästa räkenskapsår”, skriver banken och fortsätter: ”Samtidigt som detta ligger långt från den historiska tillväxten tyder vår utvärdering på att H&M ska stänga 4 procent, eller 200 butiker netto, av sina 4 968 butiker – allt annat lika – för att kunna återhämta sig till sina femåriga försäljningseffektivitetsnivåer mätt i jämförbar försäljning.

Dagens PS - 17 dec 18 kl. 12:32

H&M rasar tungt efter rapportsläppet

Klädbolagets resultat var i linje med förväntan. Aktien straffas emellertid hårt av aktiemarknaden. Det svenska klädbolagets försäljning under Q4 i det brutna räkenskapsåret gick upp med 6 procent.

Dagens PS - 23 nov 18 kl. 11:19

Nöjd Löfven föreslås bli statsminister

Det tänker talmannen Andreas Norlén nu gå fram med, och det har Stefan Löfven inget emot. Som väntat accepterar Löfven att nomineras som statsministerkandidat, rapporterar TT. Den 3 december ska riksdagens talman Andreas Norlén föreslå Stefan Löfven (S) som statsminister.

Dagens PS - 14 dec 18 kl. 08:55

Stenrike shejken blir bara rikare i häktet

Preems ägare Mohammed Al-Amoudi är vid liv. Det har en saudisk tjänsteman uppgett till Bloomberg News efter att Al-Amoudi varit frihetsberövad i 400 dagar. Al-Amoudi greps under den kontroversiella antikorruptionskampanjen i Saudiarabien hösten 2017.

Dagens PS - 12 dec 18 kl. 11:46

Lyxbyggaren varslar – ska spara 30 Mkr

Bostadsutvecklaren Oscar Properties ska genomföra ett besparingsprogram som innebär ett varsel på åtta tjänster men även andra besparingar. Målet är att minska kostnaderna med 30 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande. ”Det är ingen hemlighet att bostadsmarknaden, framförallt i vår hemmamarknad Stockholm, ser väldigt annorlunda ut idag än för ett år sedan.

Dagens PS - 10 dec 18 kl. 12:00

Entreprenörstips: Så rundar du av året

En bra början på det nya året som egenföretagare är att avsluta det gamla med rätt planering och förberedelser. Här är en guide i nio steg. Det finns en rad nya regler och beslut som du bör ha koll på inför årsskiftet.

Dagens PS - 11 dec 18 kl. 10:47

Analys: Prisraset på bostäder inte över

Danske Bank målar upp dystert scenario och räknar även med att mindre bostadsutvecklare ”slukas av större konkurrenter”. Det här skriver Dagens Industri. ”Ekonomin har tuffat på rätt hyfsat, och bostadspriserna har om något kanske till och med återhämtat sig en aning.

Dagens PS - 11 dec 18 kl. 10:47

Analys: Prisraset på bostäder inte över

Danske Bank målar upp dystert scenario och räknar även med att mindre bostadsutvecklare ”slukas av större konkurrenter”. Det här skriver Dagens Industri. ”Ekonomin har tuffat på rätt hyfsat, och bostadspriserna har om något kanske till och med återhämtat sig en aning.

Dagens PS - 12 dec 18 kl. 08:08

Forskare: Det blir ingen bostadskrasch

Det säger KTH-forskaren Christina Gustafsson till Dagens Nyheter. Tidningen har talar med flera sakkunniga om vad som väntar på bostadsmarknaden nästa år, bland annat om amorteringskravet skärps ytterligare, om lånetaket och om räntehöjningar får bostadspriserna att falla mer, eller om det rent av blir så att priserna stabiliseras. Christina Gustafsson, som är forskare vid institutionen för fastigheter och byggande på Kungliga Tekniska Högskolan, avfärdar i tidningen att en bostadskrasch skulle vara i antågande.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.