Dagensps

Sunday, 18 March, 12:37

Nyheter om Dagensps

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 24 feb 18 kl. 07:05

Researrangör tror på ”Turkiets revansch”

Spås bli en av årets mest populära semesterländer. Det menar Ticket Privatresor och hänvisar till bokningsstatistik. ”Turkiet, tillsammans med Spanien och Grekland, har länge varit ett av svenskarnas mest populära semesterländer under sommarens ledighet, men har sjunkit kraftigt i bokningarna de senaste åren.

Dagens PS - 23 feb 18 kl. 06:00

Vattenfall erbjuder komplett laddlösning

VIDEO I SAMARBETE MED ADNEWS. Gör det smidigt för företagen. Företagen kan enkelt följa upp och styra elbilsanvändarnas laddning.

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 12:32

Dödsstöt hotar 15 miljoner dieselbilar

Domstolen i Leipzig, en av Tysklands fem federala sistainstansdomstolar, ska i dag ge en dom om potentiell förbud av 15 miljoner dieselbilar, rapporterar Reuters. Frågan berör ett tidigare klagomål från miljögruppen DUH om att nivåerna av de förorenande och hälsofarliga partiklarna i bilarna har varit högre i städer som Stuttgart och Düsseldorf än i övriga EU. Som ett led valde en lokal domstol att ge DUH rätt och beordra städerna att stoppa dieselbilarna.

Dagens PS - 24 feb 18 kl. 07:02

Mästerkocken till Furuviks havskrog

”Jag vill skapa en härlig skärgårdskrog där man äter vällagad bra mat i en skön miljö”, är Jonas Dahlboms besked. Den 19 maj öppnar nya Furuviks havskrog – tidigare Furuviks brygga – med Jonas Dahlbom vid grytorna. Han kommer närmast från Gröna Lunds restaurangscen, där han bland annat var med och lanserade två nya restauranger på tivolit.

Dagens PS - 24 feb 18 kl. 06:09

Bästa flygbolagen rankas – SAS med på listan

SAS har kvalat in på topp 10-listan över världens bästa fullserviceflygbolag. Travellink har tillsammans med onlineresebyrån eDreams ODIGEO rankat de bästa flygbolagen, baserat på recensioner från över 56.000 kunder.

Dagens PS - 23 feb 18 kl. 11:20

Svarta listan: Här är värsta branscherna

115 ärenden rör banker, rapporterar SVT Nyheter. I 16 fall ledde det till att bankerna blev fällda, framgår det. Det handlar alltså om konsumenttidningen Råd & Röns svarta lista, som publiceras två gånger varje år och där syftet är att varna allmänheten för företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens (ARN:s) rekommendationer.

Dagens PS - 23 feb 18 kl. 10:57

Pojken med guldbyxorna fick 638 miljoner i bonus

Snaps vd Evan Spiegel tilldelades förra året en ersättning på 638 miljoner dollar, varav den överväldigande majoriteten var kopplad till RSU-aktier. I inskickade dokument till finansinspektionen, SEC, står det att Evan Spiegel fick 37,4 miljoner RSU-aktier tilldelade. Deras värde uppskattas till 636,6 miljoner dollar.

Dagens PS - 23 feb 18 kl. 12:06

Volvos tungviktare i historiskt möte

Miljardären Fredrik Lundberg och vd:n Helena Stjernholm träffar Li Shufu i Stockholm. Di berättar om toppmötet i dag, fredag, i Stockholm mellan Volvos två storägare: Li Shufu och Fredrik Lundberg. Helena Stjernholm, Industrivärdens vd, är också med på mötet, enligt tidningen, som uppger att näringsminister Mikael Damberg bokad tid på lördag för möte med AB Volvos nye storägare, kinesen Li Shufu, Volvo Cars-ägaren som i slutet av 2017 även seglade upp som storägare i fordonsjätten AB Volvo efter att ha Cevian Capitals aktiepost i Volvo.

Dagens PS - 23 feb 18 kl. 08:30

Svensken: Amorteringskrav – vad är det?

Svenskarna har taskig koll på vad som händer 1 mars. Då träder det nya, skärpta amorteringskravet i kraft. Men mängder av svenskar har ingen aning om vad det innebär, visar två nya enkäter.

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 12:30

Facebook har kraschat – orsaken ett mysterium

Den som försöker logga in möts av error-meddelandet: ”Sorry, something went wrong”. Världens största sociala forum, Facebook, och dess systersajt Instagram har legat nere i hela världen under sena förmiddagen. Det är oklart vad som hänt, men när det gäller störningar så rapporterar Expressen.

Dagens PS - 23 feb 18 kl. 09:37

Inflationen oroar Riksbanken

Flera ledamöter i Riksbanken uttryckte vid förra mötet oro för inflationsutvecklingen framöver och betonade att nedåtriskerna förtjänar särskilt stor uppmärksamhet när man ska avgöra vid vilken tidpunkt och i vilken hastighet det är lämpligt att börja höja reporäntan. Det framgår av protokollet från det senaste penningpolitiska mötet den 13 februari, då reporäntan behölls oförändrad på -0,50 procent. Trots att inflationsprognosen reviderades ned något för det närmaste året behölls Riksbankens prognos för reporäntan oförändrad vid mötet.

Dagens PS - 23 feb 18 kl. 08:51

Apples kvarskatt – jackpot för Irland

Irland förväntar sig att dra in totalt 16 miljarder dollar i kvarskatt från Apple som ska överlämnas till EU-kommissionen. Det har Niall Cody, ordförande för irländska Revenue Commissioners, gett ett besked om, skriver SeekingAlpha. Niall Cody sade att 95 procent av beräkningarna är avklarade och att det slutliga beloppet kommer att hamna i händerna på EU innan april är till ända.

Dagens PS - 23 feb 18 kl. 08:08

Oops! Outlet-butiker ska rädda H&M

Klädjätten har smygöppnat tre outlet-butiker i Sverige. Det här uppger DN och enligt tidningen har H&M köpt konceptet från Tyskland och Storbritannien. Som Dagens PS berättat i flera artiklar tyngs H&M av en haltande online-affär och vikande försäljning, vilket satt avtryck i resultatet och fått aktien att rasa ned i källaren.

Dagens PS - 23 feb 18 kl. 08:09

Tokyobörsen går starkt i morgonhandeln

Asien-börserna rör sig uppåt under fredagens handel. Oljeaktier fick stöd av högre oljepris under gårdagen. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 steg med 0,72 procent till 21 892,78, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,82 procent till 1 760,53.

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 11:42

Kryptovaluta-grävare har kapat Tesla

Hackare har stulit molndataresurser från Tesla för att kunna gräva efter kryptovalutor. Det rapporterar CNBC. Enligt uppgift har energin från molndatan använts på mjukvaran Stratum för att kunna gräva efter valutorna.

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 13:04

Porsche tvärnitar efter alla skandaler

Lyxbilstillverkaren slutar nu med dieselmotorer. Det här rapporterar Expressen och bakgrunden till Porsches drastiska beslut är alltså alla tyska utsläppsskandaler. ”Efterfrågan på diesel faller medan intresset för hybrid- och bensinmotorer ökar betydligt”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 19 feb 18 kl. 08:26

Di-källa: Klarna rensar bort 10-30 chefer

Fintechjätten är mitt uppe i en omorganisation. ”Man gullar inte med personalen”, säger en av tidningens källor. Mellanchefer under ledningsnivå ska bort, enligt tre källor som Di Digital varit i kontakt med.

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 16:51

Tankar aktier efter ”överdrivet börsras”

Dagens bokslut från börs- och clearingleverantören Cinnober var inget vidare. Aktien faller kraftigt och detta ska förstås ses i ljuset av de insiderförsäljningar som duggat tätt under hösten, skriver SvD Börsplus i en analys. Ett tapp i storleksordningen 30 procent känns dock klart överdrivet skriver analystjänsten, som menar att både tillväxt och resultat kommer att se bättre ut redan inom några kvartal- Cinnober var innan raset ett av de mindre innehaven i Börsplus portfölj.

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 13:25

Uber ska investera aggressivt i Sydostasien

Uber har inte några planer på att lämna Sydostasien utan ser istället framför sig en aggressiv investeringsperiod, uppgav vd Dara Khosrowshahi på sin Asien-turné. Till nyhetsbyrån Reuters sade Uber-chefen att planen för regionen är att gå framåt och investera. ”Vi räknar med att förlora pengar i Sydostasien och förväntar oss att investera aggressivt i termer av marknadsföring med mera.

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 10:08

WSJ: Jätten kan stänga 200 butiker till

Leksakskedjan Toys R Us planerar att stänga ytterligare 200 butiker i USA efter en svag julhandel, rapporterar Wall Street Journal. Bolaget meddelade redan i januari att cirka 180 butiker skulle ryka på grund av den svaga försäljningen. Beslutet väntades omfatta ungefär 4.

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 13:04

Porsche tvärnitar efter alla skandaler

Lyxbilstillverkaren slutar nu med dieselmotorer. Det här rapporterar Expressen och bakgrunden till Porsches drastiska beslut är alltså alla tyska utsläppsskandaler. ”Efterfrågan på diesel faller medan intresset för hybrid- och bensinmotorer ökar betydligt”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 12:03

Stoppa för nätreklam för kryptovalutor

Det är Frankrike som tagit det kraftfulla beslutet. Här är orsaken. Frankrikes finansregulator har förbjudit handelsplattformar att få lägga upp annonser om kryptovalutor på nätet, rapporterar Financial Times.

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 10:43

Aktiespararen tipsar om köpvärd kvartett

Aktiespararen analyserar åtta aktier i den senaste utgåvan av tidningen. Det resulterar i köpråd för Ericsson, Scandic Hotels, Pandox och danska Novozymes. Rådet avvakta ges för Assa Abloy, Lyko, HiQ och Ratos.

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 07:41

Hedgefonder tror på fortsatt H&M-kräftgång

Den svenska klädjätten är just nu den näst mest blankade aktien på storbolagslistan på Stockholmsbörsen. Klädjätten H&M:s aktie har haft en minst sagt svag utveckling under senare tid, bara under 2017 summerade nedgången till 33 procent och under inledningen av 2018 har aktien tappat dryga 16 procent. Ska man tro data över korta positioner i aktien kan dock ytterligare nedgångar stå för dörren.

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 07:30

”Olämpligt beteende” kostar toppchef jobbet

Ansågs – fram till nu – vara en av företagets blivande stjärnor. Fords chef i Nordamerika, Raij Nair, har lämnat med omedelbar verkan efter att han varit under en intern utredning för olämpligt beteende, skriver Financial Times. I ett uttalande sade företaget att utredningen fastslog att Raij Nairs beteende i vissa fall var oförenligt med bolagets uppförandekod.

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 07:38

Bezos business sprängde historisk börsbarriär

E-handelsjätten Amazon nådde en milstolpe under onsdagen när man för första gången passerade 1.500-dollarstrecket på börsen. Aktien vände dock, liksom börserna i USA, ned på Feds protokoll från januarimötet där vissa av ledamöterna såg starkare siffror i närtid vilket kan leda till en räntehöjning i mars.

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 07:11

AFV bjuder på två guldkorn och ett säljcase

Affärsvärlden rekommenderar köp av Wallenstam och Evolution Gaming i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Bong och säljråd för AstraZeneca. När bostadsrättsprojektörer står och vacklar är läget långt ifrån krisartat hos Wallenstam.

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 06:00

Leasing gör elbilen billig

VIDEO I SAMARBETE MED ADNEWS. Både du och företaget tjänar på det. Elbilen är inte bara skonsam mot miljön, den är även ett klipp för plånboken – både för dig privat och för företaget – med ett smart leasingavtal.

Dagens PS - 19 feb 18 kl. 12:36

Rikemannen inte nöjd – kräver högre skatt

”Jag har betalat mer i skatt, över 10 miljarder dollar, än någon annan. Men regeringen borde kräva att personer i min ställning betalar betydligt högre skatter”, säger han till CNN. Det är Microsoftgrundaren Bill Gates, världens näst rikaste person efter ettan Jeff Bezos (Amazon), som nu uppmanar den amerikanska regeringen att höja skatten för landets superrika.

Dagens PS - 08 feb 18 kl. 10:43

Di-skribent angriper regeringens dumsnålhet

Anser att politikerna lever i ”en illusion” och ”på kredit”. Henrik Mitelman i Dagens Industri konstaterar att en rad tuffa utmaningar väntar Sverige, oberoende av att statens finanser nu är på topp och att upplåningen – enligt Riksgälden – är solida. Det är en naturlig följd, menar tidningens skribent, av högkonjunkturen och höga skatter – och att räntekostnaderna hålls nere av ett bristande utbud av statsobligationer.

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 10:20

Svenskar använder IoT – utan att veta om det

Indentive har släppt en rapport vid namn ”Svenskarna och IoT” som kompletterar rapporten ”Svenskarna och internet” som Internetstiftelsen står bakom. I den uppger svenskar sig vara splittrade kring Internet of Things (IoT). I rapporten ”Svenskarna och IoT” har fem frågor ställts till svenska folket kring IoT.

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 10:19

Svensk startup tar in nästan 50 miljoner kronor

Svenska startupen Anyfin som gör det enkelt att återfinansiera befintliga lån med hjälp av en bild har tagit in 4,8 miljoner euro, motsvarande 48 miljoner kronor. Pengarna hämtades under Series-A finansieringsrunda som leddes av Accel och Northzone. Deltog gjorde även Rocket Internets Global Founder Capital samt ett antal hemliga affärsänglar med bakgrund inom konsumentfinans och fintech, skriver Techcrunch.

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 09:07

Storägare till attack mot Wahlroos Nordea-flytt

”En stor bank kan inte hoppa fram och tillbaka till den stad och det land där det för tillfället är mest gynnsamt”, säger fondstjärnan Henrik Didner. Didner & Gerge är fjärde största svenska ägare i Nordea, tionde största ägare totalt sett, enligt SvD, och den första aktieägare av rang som tar till orda mot Nordeas flyttbestyr, som bankens ordförande Björn ”Nalle” Wahlroos argumenterat hårt för till den europeiska bankunionen. Tidigare har kritiken mot flyttplanerna kommit från kunder och externa experter, men nu angriper alltså fondbolaget Didner & Gerge – som enligt artikeln sitter på aktier för 4,3 miljarder kronor i storbanken – Nordea.

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 11:33

Jättens vd tvingas gå – fälls för mutbrott

Shin Dong-bin har avgått som vd för det japanska holdingbolag som kontrollerar den sydkoreanska konglomeratjätten Lotte Group, rapporterar Yonhap News. Han avgick på egen begäran och i japansk tradition med att stiga åt sidan när man rättsligt blivit fälld, stod det i ett uttalande. Det stod samtidigt klart att Shin Dong-bin kvarstår som vice ordförande för Lotte Holdings, samt att inga av hans positioner inom Lotte Group hotas.

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 10:26

Börsen i dag: Här är vinnarna och förlorarna

Stockholmsbörsen har öppnat nedåt på onsdagen i linje med utvecklingen i Europa. Klockan 10.18 var OMXS30-index ned 0,61 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade backat 0,54 procent.

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 11:02

Nordkorea ställde in träff med Mike Pence

USA:s vice president Mike Pence var på väg att träffa Nordkoreas representanter vid vinter-OS, inklusive systen Kim Yo-Jong, men mötet uteblev två timmar innan den skulle dra igång. Enligt tjänstemannen Nick Ayers valde den nordkoreanska delegationen att avstå mötet utan förvarning, rapporterar Reuters. ”De lämnade mötet eller kanske var de aldrig uppriktiga med att sätta sig ned”, sade Nick Ayers som är Mike Pences personalchef.

Dagens PS - 20 feb 18 kl. 12:20

Sparproffset rasar mot rika skatteflyktingar

”Jag blir mer upprörd när jag hör det”, säger han till Di. I går meddelade Avanzas kände sparekonom Claes Hemberg att han lämnar nischbanken efter 20 år. Men om någon tror att det för den skull blir tyst från honom i affärspressen, så är det av allt att döma ett fel antagande.

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 08:07

Kinneviks vd: Nu ska vi satsa på Norden

Investmentbolaget Kinnevik kommer framöver att ha ett ökat fokus på Norden, uppger vd Georgi Ganev i en intervju med Dagens Industri. Till tidningen sade han att företaget ska vara stolta över att ha fångat upp möjligheter som Zalando men också självkritiska eftersom man missat en del möjligheter runt hörnet. ”Vi har ett ansvar att vara närmare de entreprenörer som finns i Norden och vi ska bli bättre på att fånga upp de möjligheter som finns här”, sade han.

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 08:05

Clas Ohlsons finanschef slutar efter sju år

Hemfixarkedjan Clas Ohlsons finanschef Göran Melin har efter mer än sju år valt att lämna sin tjänst för att anta nya utmaningar utanför företaget. Det framgår av ett pressmeddelande. En rekryteringsprocess för att tillsätta en ny finanschef kommer därför att påbörjas, skriver bolaget.

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 07:20

Svensk-vd:ns brutala nota: betalar 2,8 miljarder

Konglomeratet 3M kommer att betala 850 miljoner dollar under en förlikning som sätter stopp för anklagelser om kemikaliedumpning och förorening av grundvatten i delstaten Minnesota. Det framgår av ett pressmeddelande. Delstaten hade krävt bolaget på fem miljarder dollar för skador på miljön och hälsoproblem.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.