Dagensps

Wednesday, 17 January, 16:08

Nyheter om Dagensps

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 27 dec 17 kl. 13:28

Det blir världens femte största ekonomi 2018

Indien förväntas nästa år gå om Storbritannien och Frankrike som världens femte största ekonomi, enligt en ny rapport från Center for Economics and Business Research, CEBR. Indiens framsteg uppges hänga ihop med den övergripande trend som kommer att se asiatiska ekonomier bli de dominerande under de kommande femton åren. I rapporten framgår det också att Kina väntas passera USA som världens största ekonomi år 2032, rapporterar Reuters.

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 08:49

Amazon satsar stort på digitala annonser

Amazon vill öka sina digitala intäkter nästa år och har därför i det tysta jobbat med olika reklamprodukter inom sin portfölj. Det uppger annonsköpare och teknikpartners som varit i kontakt med företaget, rapporterar CNBC. Konversationerna som de haft med Amazon ska ha avhandlat nya annonsmöjligheter på bolagets e-handelsplats och videoprodukter, enligt uppgift.

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 09:40

Raketfart – aktie rusar tvåsiffrigt på jätteaffär

Stockholmsbörsen har öppnat i positiv dager efter juluppehållet. Sitter du på dagens stora vinnare? Europabörserna är också upp, men något måttligare.

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 10:28

Åklagarna kräver 12 års fängelse för Samsung-chef

Samtidigt nekar Samsung-arvtagaren Lee Jae-yong på onsdagen alla anklagelser om korruption. Det i samband med att hans överklagan av fängelsedomen från i höstas inletts. Samtidigt kräver åklagarna att fängelsestraffet skärps till 12 år, skriver Yonhap News.

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 09:13

Gardell avslöjar: Det ska vi göra med miljarderna

Svenske finansstjärnans miljardexit skapar nya möjligheter. Aktivistfonden Cevian Capital kommer efter avyttringen av sin aktiepost i Volvo att investera i nya företag och öka i redan befintliga innehav. Det säger medgrundaren Christer Gardell i en telefonintervju med Bloomberg News.

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 09:07

Elon Musk: Tesla kommer att bygga en pickup

Tesla Motors kommer att ta fram en eldriven pickup. Det twittrade serieentreprenören och vd:n Elon Musk på annandagen. Först måste dock Model Y bli klar.

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 09:22

Silicon Valley-stjärnornas riskkapital till het startup

Den belgiska startupen Collibra är på väg att ta in 40 miljoner euro under en finansieringsrunda som leds av Iconiq Ventures. Det rapporterar Sky News. Iconiq Ventures är ett Silicon Valley-baserat riskkapital som investerar pengar åt några av teknikbranschens mest framstående aktörer.

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 09:15

RBS åker på miljardsmäll från finanskrisen

Brittiska storbanken RBS har nått en förlikning rörande en tvist från finanskrisens dagar. Banken skall betala 125 miljoner dollar i en förlikning för sin hantering av försäljning av en viss typ av värdepapper, så kallade mortgage-backed securities. Det rapporterar Reuters.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 11:14

Affärsidén: Mörda patienter – pengar från begravningsbyrå

Årets kanske mest makabra business avslöjas nu i Italien. Brittiska BBC rapporterar på fredagen, med hänvisning till italienska medier, om den skrämmande historien. Enligt artikeln misstänks en manlig ambulanssjuksköterska för att ha mördat patienter för egen ekonomisk vinning.

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 09:08

Apple erkänner: Vi gör gamla Iphones långsamma

IT-jätten sänker prestandan på din Iphone avsiktligt. Men varför man gör det råder det delade meningar om. Har din Iphone börjat kännas trög på senaste tiden?

Dagens PS - 12 dec 17 kl. 08:47

Ministerns knaggliga engelska belastar dig

Notan för den ifrågasatta språkhjälpen får du stå för. Redan för ett år sedan berättade tidningen ATL att landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) köpt språkhjälp för en kvarts miljon kronor. Bakgrunden var att statsrådet skulle förbättra sin engelska.

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 08:45

Ett 20-tal nermejade av bil i Melbourne

Barn vårdas för svåra skallskador, enligt uppgift. Enligt nyhetsbyrån AP ska 19 personer ha skadats efter att en bil kört in i en folkmassa i Melbourne i Australien nu under eftermiddagsrusningen, lokal tid. Enligt tidningen Sunday Morning Herald, som refereras av SVT Nyheter, vårdas ett barn med svåra huvudskador efter dådet.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 09:33

Bitcoin störtdyker – med dramatisk dominoeffekt

Nu pratas det på allvar om en spekulationsbubbla. ”Det är väl det troligaste”, säger Di:s Viktor Munkhammar om detta i DiTV:s Börsmorgon. På bara tolv timmar backade värdet på bitcoin, den största kryptovalutan, med drygt 16.

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 11:11

Experter tror på egen Moderatregering

”Fullt tänkbart scenario”, enligt professor i statsvetenskap. En renodlad Moderatregering efter valet skulle sannolikt ha bättre förutsättnigar att accepteras av SD än en alliansregering, skriver Di och får medhåll av flera experter på området. ”Eftersom en moderat regering sannolikt för en bättre migrationspolitik ur SD:s synvinkel än vad en alliansregering eller en rödgrön regering skulle göra är det här ett fullt tänkbart scenario”, säger Tommy Möller, professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet, till tidningen, som konstaterar utifrån sin genomgång att en enpartiregering ledd av Ulf Kristersson ”har bäst förutsättningar att släppas fram när andra alternativ blockeras”.

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 11:26

Krönika: Pensionsreform – ingen skillnad för dig

Det lackar mot jul och det sista man tänker på nu är väl sin pension. Samtidigt presenterade pensionsgruppen hur man de kommande åren ska förbättra pensionssystemet nu i december. En förändring som på det stora hela taget är ett slag i luften, man kommer inte åt pudelns kärna.

Dagens PS - 15 dec 17 kl. 08:28

MP-minister Per Bolunds ”dokument” existerar inte

Analys om skärpt amorteringskravet finns inte, enligt SvD. Trots det har finansmarknadsminister Per Bolund, enligt tidningen, ”upprepade gånger” hänvisat till denna ickeexisterande analys, skriver tidningen, som frågat ministern om det är möjligt att få se dokumentet som bekräftar analysen. ”Vi har ju en offentlighetsprincip så eventuella handlingar som har tagits fram kommer finnas tillgängliga”, har Per Bolund svarat på det.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 08:22

Nordeachef ångrar Hitlerutspel

”Jag förkastar all form av nazism”, säger hon till SvD Näringsliv. I veckan berättade Dagensps att Nordeas personalchef Karin Tobiasen i en intervju med danska affärstidningen Børsen sagt att hon kan inspireras av Adolf Hitlers ledarskap. Hitler hamnade trea på listan över tre personer som inspirerar henne, förklarade Karin Tobiasen – och orsakade en kritikstorm på sociala medier.

Dagens PS - 18 dec 17 kl. 09:19

Krönika: Det är nya sheriffer i stan!

”Klart som korvspad att bankerna dissar kryptovalutor och blockkedjor”, skriver Dagens PS krönikör Johan Hagegård om den nya tekniken. Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte Dagensps.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 08:33

Allras vd: Jag borde ha sparkat Bodström

Utpekade fondbolagschefen Alexander Ernstberger ångrar inte mycket. Men en sak grämer honom, erkänner han i en intervju med Dagens Industri. PPM-bolaget har på nästan exakt ett års tid gått från lovande börskandidat till utpekad fondbluff där småsparare misstänks ha lurats på hundratals miljoner.

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 08:16

Boprisraset värre än vid Lehman-kraschen

Det visar Svensk Mäklarstatistiks prognos. ”Det är en indikator på att marknaden håller på att förändras. Vår prognos för om en månad ligger på minus 2 eller 3 procent i årstakt”, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, till Di.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 12:01

Postnord lovar: Alla julklappar kommer fram

Kaxigt löfte bara dagar före dopparedagen. Men för dig som väntar på leverans har postjätten en vädjan. Skandalrubrikerna till trots – alla paket kommer att komma fram i tid för julafton.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 08:46

Säkerhetsexpert: Telia hjälper mobilgangsters

”Telia och de andra större operatörerna gör det lätt för oseriösa företag att kidnappa telefonnummer.” Det hävdar säkerhetsexpert Dick Malmlund på SvD Näringslivs debattsida. Samtidigt omsätter företagen, som skrupelfritt blåser intet ont anande kunder, hundratals miljoner kronor, skriver han.

Dagens PS - 20 dec 17 kl. 10:33

H&M-raset skakar pensionsjätten Alecta

Har torskat uppemot 10 miljarder på kursslakten. Di skriver att pensionsbolaget Alecta, en av storägarna i det stukade klädbolaget H&M, gjort en brakförlust på det senaste årets kursras i H&M-aktien. Pensionsjätten är i dag fyra på ägarlistan, men ändå den största institutionella ägaren i H&M.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 09:39

Apple stäms efter att ha gjort Iphones långsamma

Apple stäms efter att ha erkänt att de gjort äldre iPhone-modeller långsammare i syfte att öka livslängden på mobilerna. Det rapporterar CNBC. Apple delgav häromdagen att det finns inbyggda algoritmer som hjälper äldre iPhone-modeller att nå den optimala prestandanivån om det finns ett äldre batteri som inte klarar av energinivån.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 09:18

Nordkorea misstänks i hackerattack mot bitcoin

Nordkorea misstänks i en hackerattack av en sydkoreansk handelsplats för bitcoin som kollapsade i veckan. Det framgår av ett pressmeddelande. Yaipian som är ägare av bitcoin-handelsplatsen Youbit sade på tisdagen att de skulle avveckla verksamheten och gå i konkurs efter en cyberattack som tog 17 procent av handelsplatsens tillgångar i anspråk.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 12:04

Börsproffsets julklapp – skållheta aktietips

Här ska du köpa, sälja och sitta still i båten. Det är Marcus Hernhag i Privata Affärers sista chatt för säsongen som tipsar läsare om vilka börspapper som kan var köpvärda nu när det lackar mot jul. En läsare undrar specifikt vilka aktier han bör ”lägga under julgranen”.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 10:39

Kapitaljätte: Gott nytt år väntar börsen

Aktier bästa investeringen, enligt Blackrock. Den amerikanska kapitalförvaltaren, som är världens största, spår alltså en fortsatt stark börsutveckling – även om årets prestation blir svår att upprepa. Det här skriver Di.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 08:49

Detta talar för köpläge i slaktad H&M-aktie

Samma fenomen har tidigare resulterat i kursrally i aktien, konstaterar Di. H&M:s nedgång på börsen har gjort att direktavkastningen överstigit 5 procent och därmed indikeras att det är ett bra tillfälle att köpa aktien. Det skriver Dagens industri.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 09:35

Baidu stämmer chef för stöld av affärshemligheter

Baidu stämmer den tidigare affärsområdeschefen Wang Jin för ha stulit affärshemligheter kopplade till självkörande bilar. Det rapporterar Technode. Den tidigare chefen har tagit med sig affärshemligheterna till det egenstartade företaget JingChi som är en direkt konkurrent till Baidu inom segmentet för självkörande bilar.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 09:32

E-handelsrekord i jul – se tio favoritklapparna

De senaste siffrona kring svenskarnas köp av julklappar visar att 35 procent av inköpen har skett via internet fram till den 20 december. I förhållande till den totala försäljningen på över 18 miljarder kronor motsvarar detta alltså e-handelsköp av julklappar för 6,2 miljarder kronor. Det är rekord, konstaterar PostNord.

Dagens PS - 19 dec 17 kl. 07:13

Löfvens besked: Då avgår jag

Stadsminister Stefan Löfven (S) avslöjar framtiden i stor intervju. Expressen har träffat statsminister Stefan Löfven under hektiska dagar inför dopparedagen. Tidningens stora julintervju sker i två delar och under S-ledarens besök bland andra regeringschefer i Bryssel.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 08:58

Se upp i dag: Värsta vägarna i jultrafiken

I dag och i morgon blir största resdagarna, konstaterar Trafikverket och listar de värsta vägarna. Kolla här. SVT:s nya Morgonstudion gästas på fredagsmorgonen av Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 07:14

Facebook tecknar avtal med Universal Music

Facebook har tecknat ett avtal med skivjätten Universal Music. Det innebär att hemgjorda klipp på Facebook och Instagram med Universal-låtar i bakgrunden framöver kommer att tillåtas, skriver Recode. Tidigare har användare fått en uppmaning om att ta ned klippen när det förekommit Universal-musik.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 07:26

Svart på vitt – så går det för julhandeln i år

Klädförsäljningen har gått trögt hittills under årets julhandel men skoförsäljningen har däremot dragits upp av snövädret. Det visar en undersökning från Svensk Handel av försäljningen i fysiska kläd- och skobutiker under perioden 1 till 20 december. Försäljningen av kläder har under perioden minskat med 4,5 procent medan skoförsäljningen ökat 10,0 procent, jämfört med samma period i fjol.

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 07:54

Ny nordkoreansk soldat flyr gränsen till Sydkorea

Ännu en nordkoreansk soldat har hoppat av och flytt till Sydkorea, enligt Sydkoreas försvarsdepartement, rapporterar AFP. Soldaten beskrivs vara av låg rang och ska ha tagit sig över till Sydkorea genom den demilitariserade zonen. Hans avhopp möjliggjordes tack vare en tjock dimma och följdes 90 minuter efteråt av nordkoreanska soldater som började leta efter honom.

Dagens PS - 20 dec 17 kl. 11:41

HQ-dom överklagas: ”Inga kommentarer”

Det ä finansmannen Mats Qvibergs besked till Legally yours. Branschtidningen berättar att domen förra veckan i tvistemålet, där de tidigare HQ-topparna friades från att betala skadestånd, nu överklagas av HQ AB. Minoritetsägarna förlorade som bekant målet mot finansmannen Mats Qviberg och de andra som satt i ledningen när HQ Bank kraschade.

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 10:39

Bonusfest till jul efter Trumps nya skattereform

Flera av USA:s storbolag går nu ut och aviserar bonusar till sina anställda. Det i samband med att kongressen röstat igenom en ny skattereform som innebär rejäla skattelättnader. Bland dessa finns telekomjätten AT&T som planerar bonusar på 1.

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 14:15

Vattenkraft – ett tungt argument när företag ska etablera sig

SPONSRAT AV FORTUM: När ett företag växer och vill breda ut sig finns det viktiga aspekter att ta hänsyn till. Hållbarhet, förnybar energi och lönsamhet är några av de faktorer som företag strävar efter i sin utveckling framåt. Sverige står i främsta ledet bland länder som deltar i kampen mot klimatförändringarna.

Dagens PS - 20 dec 17 kl. 06:18

Hitler inspirerar Nordeatopp: ”Kan förstå synpunkterna”

Ramaskri i sociala medier. ”Jag kan förstå synpunkterna”, säger storbankens kommunikationschef. Nordeas personalchef Karen Tobiasen säger i en intervju i med den danska affärstidningen Börsen att hon inspireras av bland andra Adolf Hitler.

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 12:13

Privata Affärer: Nordnet Årets Bank 2017

Så här motiverar juryn utmärkelsen. Fredrik Lindberg, juryledamot i Årets Bank och chefredaktör för Privata Affärers systertidning Placeringsguiden, konstaterar att det händer saker snabbt hos Nordnet. Och Privata Affärer chefredaktör Per Hammarlund lyfter särskilt fram Nordnets bolåneerbjudande: ”Nordnet har under året erbjudit sina kunder ett mycket bra bolånealternativ.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.