Dagensps

Tuesday, 11 December, 17:57

Nyheter om Dagensps

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 20 nov 18 kl. 07:58

Han köpte lyxbostäder för Nissan-pengar

Nissans utgående styrelseordförande Carlos Ghosn använde 17,8 miljoner dollar från ett inrättat dotterbolag till att köpa en lägenhet i Rio de Janeiro och ett hus i Beirut. Det rapporterar Nikkei Asian Review med hänvisning till källor. Uppgifterna kommer dagen efter att Nissan gått ut och sagt att Ghosn använt företagets tillgångar till personliga ändamål.

Dagens PS - 20 nov 18 kl. 07:40

Chefsekonom spår fortsatt boprisfall

”Det har skett ett väldigt stort omslag, och jag ser inget som kommer att ändra det framöver”. Det säger Danske Banks chefsekonom Mikael Grahn till TT apropå det ökade trycket på hushållens ekonomi. Samtidigt stundar räntehöjningar och dämpade reallöneökningar.

Dagens PS - 20 nov 18 kl. 07:58

Han köpte lyxbostäder för Nissan-pengar

Nissans utgående styrelseordförande Carlos Ghosn använde 17,8 miljoner dollar från ett inrättat dotterbolag till att köpa en lägenhet i Rio de Janeiro och ett hus i Beirut. Det rapporterar Nikkei Asian Review med hänvisning till källor. Uppgifterna kommer dagen efter att Nissan gått ut och sagt att Ghosn använt företagets tillgångar till personliga ändamål.

Dagens PS - 14 nov 18 kl. 07:16

Ebba Busch Thor sågar C och L

Partierna blockerar möjligheten för en regering med allianspolitik, anser KD-ledaren. Det som upprör Ebba Busch Thor är förstås att både Annie Lööf (C) och Liberalernas ledare Jan Björklund deklarerat att de tänker rösta nej till Moderaternas partiledare Ulf Kristersson som statsminister i riksdagens omröstning i dag, onsdag. Deras argument är att de inte vill stödja en regering som ger Sverigedemokraterna inflytande.

Dagens PS - 19 nov 18 kl. 11:28

Pengar skulle tysta visselblåsare i bankhärvan

Visselblåsaren i Danske Banks estländska muthärva, Howard Wilkinson, blev erbjuden pengar från en ”högstående person” från Danmark för att hålla tyst. Det uppger han i en utfrågning i Folketinget under måndagen. ”Då jag hotade med att gå till polisen blev jag erbjuden ännu mer pengar för att hålla tyst”, säger han.

Dagens PS - 16 nov 18 kl. 07:52

May får stöd av Rolls-Royce-chefen

Chefen på Rolls-Royce, Warren East, anser att Mays utkast till ett brexitavtal är bättre än inget avtal alls. Det rapporterar BBC. East ansluter sig till andra företagsledare som backar upp utkastet.

Dagens PS - 14 nov 18 kl. 09:40

Nej till Kristersson som statsminister

Riksdagen har röstat nej till förslaget att välja Moderaternas partiledare Ulf Kristersson till ny statsminister. För att Ulf Kristersson skulle bli vald till statsminister krävdes att minst 175 av riksdagens 349 ledamöter inte röstade nej. 154 ledamöter röstade ja och 195 sade nej.

Dagens PS - 25 okt 18 kl. 18:43

Stämda skolans ombud: Vi vinner tvisten!

Elev kräver lön för praktik med stöd av facket. ”Det är helt ogrundat”, säger affärsjuristen Shafqat Khatana till Dagens PS. Han företräder företaget bakom skolan, Arndt´s Sales Academy, i målet som inleds med en muntlig förhandling mellan parterna i Stockholms tingsrätt den 7 januari nästa år.

Dagens PS - 12 nov 18 kl. 08:12

Lyxbyggaren satsar på billigare bostäder

”Vi ser att man kan göra något bra, som man kan tjäna pengar på”. Det säger Oscar Properties vd Oscar Engelbrekt till Dagens Industri (obs – inloggning krävs) och tillägger att det gör bolaget mindre känsligt för marknadssvängningar och ökar bolagets tillväxtmöjligheter. För Oscar Properties, som fram till nu sysslat med dyra bostadsprojekt i nyproduktion, är detta ett helt nytt affärsområde.

Dagens PS - 12 nov 18 kl. 10:09

M vill bilda regering med KD

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson kommer att försöka bilda regering med Kristdemokraterna. Det säger han vid en pressträff på måndagen. Talmannen Andreas Norlén meddelade förra måndagen att han kommer nominera Ulf Kristersson till statsministerposten och partiledaren har haft veckan på sig att bestämma sig för hur den tilltänkta regeringen ska se ut.

Dagens PS - 12 nov 18 kl. 11:19

Här får du över en miljon kronor i lön

Anställda i 46 svenska bolag kan redan nu glädja sig åt det. En lista över Sveriges bäst betalande bolag, som Di.se presenterar, visar för det första att allt fler svenska bolag ger sina medarbetare en årslön på över en miljon kronor.

Dagens PS - 12 nov 18 kl. 10:11

Nu vill Danmark utreda Sampo

Danska parlamentariker vill att man inleder en utredning mot finska Sampo för försäljningen av den estniska filialen till Danske Bank för ett årtionde sedan. Enheten har dragit in Danske Bank i en rejäl penningtvättsskandal som kostat både vd och styrelseordförande sina roller, men också sett nästan 100 miljarder danska kronor i börsvärde gå upp i rök. Torsten Shack Pedersen, ledamot för regeringspartiet Venstre i folketingets finansutskott, vill nu utreda om penningtvätten förekom inom enheten redan innan Sampo sålde det vidare till Danske Bank 2007, rapporterar Bloomberg News.

Dagens PS - 05 nov 18 kl. 09:10

Åtta aktieproffs: Så slutar börsåret

Meningarna är vitt skilda huruvida det blir en stark eller svag avslutning på aktiehandeln. Som vi rapporterat här på Dagens PS blev oktober en rätt så nattsvart börsmånad, även om det varit flera uppåtrekyler efteråt som tagit igen stora delar av tappet. Dagens Industri har pratat med åtta börskunniga som var för sig har en egen åsikt om hur börsåret kan komma att stänga när nyårsklockorna ringer in 2019.

Dagens PS - 05 nov 18 kl. 09:45

Seniorstrateg: Det finns fog för oron

Danske Banks seniorstrateg Maria Landeborn, skriver i en kommentar till utvecklingen på aktiemarknaden att volatiliteten är här för att stanna och att investerare bör fokusera på sin långsiktiga strategi och riskkontroll. Det framgår av ett inlägg på sajten nextconomy. Enligt strategen är vinstutvecklingen stabil.

Dagens PS - 05 nov 18 kl. 10:24

Jack Ma rasar mot handelskriget

Alibabas grundare Jack Ma har inte mycket till övers för handelskriget mellan USA och Kina och kallar det för ”den dummaste saken i världen”. Jack Ma gav kängan under China International Import Expo i Shanghai på måndagen, rapporterar Reuters. Läs även: Jack Ma återigen rikast i Kina [Dagensps.

Dagens PS - 31 okt 18 kl. 10:09

Experten om finanserna: Nu sker en tillnyktring

”Om ekonomin ska gå långsiktigt bra så måste avmattningarna finnas”, säger SEB:s chefsekonom om konjunkturen. Enligt Robert Bergqvist finns det ingen anledning till oro över svängningarna i konjunkturen, som han menar har nått toppen och därför korrigeras ned. ”En avmattning är som en tillnyktring.

Dagens PS - 30 okt 18 kl. 10:54

Börsproffs lugnar oroliga aktiesparare

”Man ska alltid vara ödmjuk, men jag tror inte att den stora kraschen är i antågande.” Det skriver Dagens Industris Henrik Mitelman, som tycker att dysterkvistarna fått aningen lite för stort utrymme att måla upp sina svarta börsscenarier. Visserligen ska marknadsaktörerna tas på allvar och med respekt, anser han, men samtidigt efterlyser han mer tankeverksamhet på området.

Dagens PS - 30 okt 18 kl. 10:54

Börsproffs lugnar oroliga aktiesparare

”Man ska alltid vara ödmjuk, men jag tror inte att den stora kraschen är i antågande.” Det skriver Dagens Industris Henrik Mitelman, som tycker att dysterkvistarna fått aningen lite för stort utrymme att måla upp sina svarta börsscenarier. Visserligen ska marknadsaktörerna tas på allvar och med respekt, anser han, men samtidigt efterlyser han mer tankeverksamhet på området.

Dagens PS - 01 nov 18 kl. 12:28

Spotifys rapport överraskar stort

Det svenska musikundrets rörelseförluster minskar kraftigt och nu kan bolaget gå med lönsamhet redan i år. Det skriver Di Digital, som uppger att Spotifys siffror för det tredje kvartalet är klart med starkare än väntat. Intäkterna landade på 1,35 miljarder euro under perioden, vilket var något bättre än väntat.

Dagens PS - 01 nov 18 kl. 09:25

Kursrally i bolag efter uppköpsrykte

Förpacknings- och massaproducenten Billerud Korsnäs stiger med 18,3 procent i den tidiga handeln på torsdagen efter att affärstidningen Dagens industri skrivit att riskkapitalbolag är intresserade av bolaget. Om utvecklingen håller i sig är det den bästa dagen någonsin för bolaget på börsen. Läs även: Säljer han fabriken till riskkapitalbolag?

Dagens PS - 01 nov 18 kl. 08:00

Småsparare gillar Spotify – trots raset

I dag släpper den svenska musiksuccén – som gjorde börsentré i USA i våras – sin kvartalsrapport. Spotify har blivit en dyr affär, så här långt, för sina aktieägare. På tre månader har motsvarande över 90 miljoner kronor gått upp i rök, som Dagens PS kunde berätta i går med hänvisning till SvD Näringsliv.

Dagens PS - 31 okt 18 kl. 17:26

Köptips: Fyndläge efter kursraset

Läkemedelsbolaget Sobi faller rejält efter onsdagens rapport men frågan är om investerarna inte blivit lite väl skeptiska, skriver Di en analys under eftermiddagen. Tidningen pekar bland annat på prognosförändringar som förvirrade marknaden men även hotet från Roche som tyngt aktien de senaste veckorna. "Det är förståeligt att investerare blir skeptiska till Sobis aktie då den noterade en stor uppgång tidigare under 2018 och var large cap-listans överlägset bästa.

Dagens PS - 31 okt 18 kl. 10:25

Köpare stämmer Oscar Properties

Oscar Properties har stämts av ett par i 45-års åldern för ett undertecknat förhandsavtal om en lägenhet i Gärdet, Stockholm. Paret vill att avtalet ogiltigförklaras av domstolen eftersom man anser att Oscar Properties gjort sig skyldigt till avtalsbrott, skriver Dagens industri. Det handlar om att Oscar Properties har fått skjuta fram upplåtelsen och tidpunkten för tillträde till lägenheten på grund av leveransproblem gällande själva stommen.

Dagens PS - 31 okt 18 kl. 08:31

Astra Zenecas vd: Nu är tillväxten här

Läkemedelsjätten Astra Zenecas vd Pascal Soriot säger i en intervju med SvD Näringsliv att rapporten som släpps den 8 november kommer att visa på ”en tydlig tillväxt”. Han ser rapporten som en milstolpe för bolaget, framgår det bland annat av artikeln. ”Vi har talat mycket om en framtida tillväxt de senaste åren.

Dagens PS - 31 okt 18 kl. 07:58

90 miljarder upp i rök för Spotify-ägarna

Den gigantiska summan har gått förlorad på bara tre månader. Beloppet, 10 miljarder dollar, motsvarande cirka 90 miljarder kronor, anger för övrigt bara vad det svenska musikstream-bolagets aktieägare MINST har förlorat sedan toppnoteringen i juli, enligt Svenska Dagbladet som uppger att orsaken till raset är hårdare konkurrens med en tilltagande prispress. Spotifi gjorde börsentré på Wall Street i New York den 3 april i år och värderades då till nästan 30 miljarder dollar.

Dagens PS - 30 okt 18 kl. 15:34

Analys: Här finns positiva tecken

SvD Börsplus anar lite positiva tecken i Eniro-rapporten för tredje kvartalet. Det skriver analystjänsten i en kommentar där hypotesen att det finns potential i konvertibellånet och den snart noterade obligationen upprepas. Börsplus intresse för Eniro baseras inte på att analystjänsten ser någon vettig chans att det finns något underliggande värde i aktierna, men att det är fullt tänkbart att Eniro vid någon punkt kan stoppa intäktsraset och stabilisera resultatet.

Dagens PS - 29 okt 18 kl. 11:12

Löfven: Jag lyckas inte bilda regering

Det beskedet ger nu Stefan Löfven på en pressträff efter mötet med talmannen. ”Med de besked jag fått nu ser jag inte några förutsättningar för mig nu att bilda en S-ledd regering oavsett hur den skulle se”, meddelar Socialdemokraternas ledare men betonar att det ändå varit ”bra samtal” med alla partiledare. Den enda som Löfven inte haft överläggningar med är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Dagens PS - 29 okt 18 kl. 07:47

Kolla! Ica är veckans aktie i Di

Dagens industri har valt ut Ica som veckans aktie eftersom det är en säker tillgång i tider av marknadsoro och en potentiell konjunkturnedgång. Bolaget präglas av starka marknadspositioner, en låg värdering, dolda värden i fastigheter och en stabilitet i utdelningen. Just den senare skulle bli ännu mer uppskattad av marknaden om den kom att höjas, vilket Di bedömer blir av under de kommande åren.

Dagens PS - 29 okt 18 kl. 07:30

Analys: Jeff Bezos hotar H&M

Amazons klädsatsning är en ”mardröm” för det svenska klädbolaget, skriver SvD med hänvisning till brittiska The Guardian. Tidningen syftar på e-handelsjätten Amazons hårdsatsning i sektorn. På ett år har Amazon tagit fram fem nya klädmärken och dessutom öppnat en ny och tillfällig pop-up-butik i London.

Dagens PS - 26 okt 18 kl. 07:48

Börje Ekholms bonus har inget tak

Det konstaterar Di och skriver att det ”doftar bonuskalas” för Ericssons framgångsrika vd och koncernchef. Börje Ekholm, tidigare vd för Wallenbergsfärens maktbolag Investor, har nämligen fått krisande Ericsson på rätt köl igen. Samtidigt ger Ericsson sken av den maximala bonusen han kan få är 25 miljoner kronor, eller 180 procent av den senaste årslönen.

Dagens PS - 25 okt 18 kl. 10:38

Insiderguru: Då ska du köpa aktier

Avslöjar vilken förlösande signal som småsparare ska hålla koll på. Bäddat för klipp! ”Det kan ge spännande köpmöjligheter, framför allt om toppskikten i bolagen köper större poster, då är det någonting att ta fasta på.

Dagens PS - 25 okt 18 kl. 10:22

Jätteläckan renderar nu Facebook böter

Facebook har åkt på böter om en halv miljon pund i Storbritannien för företagets roll i Cambridge Analytica-skandalen. Det rapporterar BBC. Formellt är det Information Commissioner’s Office (ICO) som utdömer böter och myndigheten menar att Facebook låtit en allvarlig överträdelse av lagen äga rum.

Dagens PS - 19 okt 18 kl. 22:39

Bert Karlsson har INTE gått i pension

Skulle pensionera sig men avslöjar i stället nytt projekt i intervju med abrupt slut på Dagens PS. ”Det blir ett 40-tal hotell utmed vägarna”, berättar den mångåriga entreprenören. I somras hette det att 73-årige Bert Karlsson slutar efter 50 år som entreprenör.

Dagens PS - 23 okt 18 kl. 08:55

GW:s två lukrativa guldkorn på börsen

”Vissa bolag ser ju billiga ut”, säger den framgångsrike aktieplaceraren och kriminologiprofessorn och pekar särskilt på en aktieduo. ”Om det är direktavkastning man pratar om så är ju SEB faktiskt uppe på 7 procent nu om de handlas för 90 kronor. SEB delar ju ut 5,75 kronor”, säger Leif GW Persson till Di och lyfter även fram H&M som ett skållhett case på börsen.

Dagens PS - 18 okt 18 kl. 11:07

Bostadspriserna fortsätter sjunka

Valueguards siffror för september visar att bostadsrättsindex gick ner med 0,4 procent medan villaindex sjönk med 0,3 procent för riket. ”En förklaring till dämpningen av prisutvecklingen beror på införandet av amorteringskrav. Människor känner sig också mer osäkra om vart marknaden är på väg”, kommenterar Claudia Wörmann, boendeekonom vid SBAB, i SvD.

Dagens PS - 19 okt 18 kl. 12:07

Penningtvättsrykte förvånar Nordea

Storbanken anser att påståendena ”är mycket djärva”. Det är finansmannen Bill Browder som vänt sig till Ekobrottsmyndigheten med penningtvättsupgifter om Nordea. Han gjorde samma sak tidigare med Danske Banks misstänkta penningtvättshärva i Estland.

Dagens PS - 18 okt 18 kl. 09:39

Regeringen tillåter åtal mot Lundintoppar

Regeringen har gett bifall för Åklagarmyndighetens ansökan om att få väcka åtal mot Lundin Petroleums toppchefer. Styrelseordförande Ian Lundin och vd Alex Schneiter står anklagade för medhjälp till grovt folkrättsbrott i Sudan. Beslutet är fattat på torsdagen under ett regeringssammanträde, skriver Dagens Industri.

Dagens PS - 10 okt 18 kl. 10:57

USA räddar inte Sverige nästa gång

Om en ny finanskris slår till ska vi inte räkna med hjälp från USA, enligt svensk vice riksbankschef. ”USA kommer inte vara lika behjälpliga”, säger Cecilia Skingsley, som hon heter, berättar Svenska Dagbladet. När Sverige liksom övriga världen drabbades i kölvattnet av Lehman Brother-kraschen för tio år sedan ställde amerikanarna upp.

Dagens PS - 16 okt 18 kl. 15:22

Geely har förlorat över 8 miljarder på Volvo

Tung förlust för Geely Holding med frontmannen Li Shufu. Enligt Dagens Industri kan kinesiska Geely vid dags datum ha förlorat cirka 8,9 miljarder kronor på sin ägarandel i AB Volvo, som i dag haft en blytung börsresa på beskedet om ett komponentfel i fordonens avgassystem. Om utdelningen i våras inkluderas ligger Li Shufus Geely runt 8,2 miljarder kronor back på sin Volvoportfölj, som bolaget förvärvade av aktivistfonden Cevian med finansmannen Christer Gardell i slutet av december 2017.

Dagens PS - 17 okt 18 kl. 15:00

Musk stortankar aktier i Tesla

Teslas vd Elon Musk planerar att köpa aktier för 20 miljoner dollar som emitteras av bolaget, enligt ett dokument som skickats in till finansinspektionen SEC. Aktieköpet kommer att ske vid nästa öppna handelsfönster till det då rådande marknadspriset, skriver Tesla. Det beskrivs vara separat från den uppgörelse som nåddes för några veckor sedan med SEC som innebär att Tesla och Musk vardera ska betala 20 miljoner dollar.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.