Dagensanalys

Tuesday, 14 July, 06:27

Nyheter om Dagensanalys

Sortering: Relevans | Senaste
Dagensanalys.se - 22 jun 20 kl. 12:33

Inte bara produktnyheter på SAS digitala event

I förra veckan bjöd SAS Institute in till andra delen av sitt digitala event SAS Global Forum, och utöver att berätta mer om det nya strategiska partnerskapet med Microsoft, samt planerna för den nya versionen av AI-plattformen Viya 4, hade de även med talaren och författaren Simon Sinek som bjöd på spännande insikter om ledarskap och affärsmannaskap. Liksom tidigare år var det en hel del nyheter och spännande talare som medverkade, och utöver 150+ olika sessions hade SAS dessutom byggt […] Inlägget Inte bara produktnyheter på SAS digitala event dök först upp på Dagensanalys.se..

Dagensanalys.se - 10 jun 20 kl. 15:35

Nu är det bara LinkedIn som gäller

Om du vill fortsätta läsa nyheter från Dagens Analys är det tillsvidare LinkedIn som gäller. Här är vår sida på LinkedIn: https://www.linkedin.

Dagensanalys.se - 10 jun 20 kl. 15:28

Hemligheten bakom succékampanjen på YouTube

Kampanjen “Älska MEDS” slog rekord och dubblade direkttrafiken för onlineapoteket MEDS över en natt. I podden Digital Marknadsföring med Tony Hammarlund ger Marika Baltscheffsky en inblick i hur man skapade succékampanjen. Marika tog under sommaren 2019 steget från Google över till MEDS där hon rivstartade genom att redan under sina första veckor ta fram kampanjen som på allvar satt MEDS på kartan.

Dagensanalys.se - 29 maj 20 kl. 08:46

Rörlig bild dominerar följt av sociala medier och radio

Det svenska medielandskapet är ett av världens mest digitaliserade, och globala nätjättar som Facebook, Youtube och Netflix utgör idag tuffa konkurrenter till de svenska medieföretagen. Det gäller inte minst dagspressen som under en lång rad år har tappat mark på annonsmarknaden och redovisat fallande intäktsnivåer. De svenska medieanvändarna har dock inte lämnat dagstidningen bakom sig.

Dagensanalys.se - 27 maj 20 kl. 13:16

Unit4 hamnar på en topplacering i SoftwareReviews

Unit4 hamnar på en topplacering i SoftwareReviews senaste användarundersökning Data Quadrant. Bland annat listas företaget högt när man tittat på leverantörsstöd, support samt integrering av data. Hela 83 procent av alla som använder affärssystemslösningar från Unit4 är nöjda med det leverantörsstöd de erhåller.

Dagensanalys.se - 27 maj 20 kl. 10:27

Stripe till ytterligare fem länder i Europa

Stripe har lanserat i Tjeckien, Rumänien, Bulgarien, Cypern och Malta. För svenska ehandlare innebär det att de kan enkelt integrera onlinebutiker i dessa länder. I Europa finns några av de största och snabbast växande online-ekonomierna i världen.

Dagensanalys.se - 26 maj 20 kl. 12:47

Bolt tar in 100 miljoner euro från Naya Capital

Bolt, den ledande europeiska transportplattformen, har stängt en investeringsrunda på 100 miljoner euro, motsvarande över en miljard svenska kronor, och fortsätter att skala upp alla sina erbjudanden från taxitransporter till mikromobilitetslösningar och matleveranser i både Europa och Afrika. Investeringen kommer från Naya Capital Management, den globala investeringsförvaltaren som grundades 2012 av Masroor Siddiqui, tidigare partner vid The Children’s Investment Fund. Det innebär att Bolt fram till idag totalt fått in mer än 300 miljoner euro i investerat kapital.

Dagensanalys.se - 26 maj 20 kl. 12:49

Link11 och Infinigate tecknar sverigeavtal om molnbaserat cyberskydd

Link11, ledande europeisk leverantör av cyberskydd offentliggör idag det nya samarbetet med it-säkerhetsdistributören Infinigate Sverige AB. Samarbetet avser hela Sverige och innebär att Infinigate breddar sin portfölj med Link11s Cloud Security Platform av patenterade säkerhetslösningar för såväl IT-infrastruktur som webbplatser. Dessa skyddar genom extremt snabb hantering av hotsituationer med hjälp av automatisering, maskininlärning och AI.

Dagensanalys.se - 25 maj 20 kl. 13:06

Mer dataanalys krävs för att effektivisera sjukvården

Enligt Dr Ryan McGarry, läkare och skapare av TV-serien Pandemi, är sjukvården långt ifrån förberedd på att hantera kriser. Framför allt saknas system för att göra goda analyser och trygga den bästa möjliga vården för varje patient. I förra veckan genomfördes den första delen av SAS Global Forum i digital form.

Dagensanalys.se - 18 maj 20 kl. 09:20

Nordic Morning vinner Stockholm

Region Stockholm har tecknat ramavtal med Nordic Morning för leverans av digitala tjänster inom kommunikation. Avtalet omfattar 13 förvaltningar och nämnder samt 11 bolag, stiftelser och kommunalförbund. Det totala värdet av ramavtalet är 30 miljoner kronor.

Dagensanalys.se - 15 maj 20 kl. 12:19

Chrome börjar blockera tunga annonser

En av de absolut mest populära webbläsarna är Chrome från Google. För att fortsätta vara populär tar Google proaktiva steg i att göra surfupplevelsen bättre för användarna, ofta till bekostnad av kommersiella intressen. Nu är det tunga annonser som blockers.

Dagensanalys.se - 15 maj 20 kl. 11:39

Nytt AI-verktyg märker av när konsumenten blir trött på reklam

Adobe har utvecklat fem nya AI-verktyg som ska göra livet lättare för marknadsförare. Ett av dem, Journey AI, kan förutspå när konsumenter är på väg att få nog av din reklam. Med Journey AI (beta) ska marknadsförare kunna förutspå den bästa tidpunkten och kanalen för att gå ut med annonser.

Dagensanalys.se - 15 maj 20 kl. 09:56

2 gratistjänster som är bättre än TT Stockfoto

Svenska TT har lanserat tjänsten Stockfoto där man lyfter fram miljontals bilder till förmånliga priser. Varning: Nu har TT över 300 miljoner trojanska hästar ute på nätet. Och kom ihåg att TT är riktigt snabba på att bötfälla individer eller företag som använder deras bilder, oavsett anledning.

Dagensanalys.se - 15 maj 20 kl. 09:56

Här är gratistjänsterna som är bättre än TT Stockfoto

Svenska TT har lanserat tjänsten Stockfoto där man lyfter fram miljontals bilder till förmånliga priser. Varning: Nu har TT över 300 miljoner trojanska hästar ute på nätet. Och kom ihåg att TT är riktigt snabba på att bötfälla individer eller företag som använder deras bilder, oavsett anledning.

Dagensanalys.se - 15 maj 20 kl. 09:40

Stora förändringar i hur svenskarna shoppat på nätet

Konsumtionsmönstren kan delas in i tre tydliga faser. Det visar färsk statistik från Klarna. Rapporten “Klarnas e-handelspuls: maj 2020” är baserad på statistik från Klarnas betalningslösningar.

Dagensanalys.se - 14 maj 20 kl. 09:25

Kenza i samarbete med Rapunzel of Sweden

Sleek Hairband har utvecklats och designats av Kenza Zouiten Subosic i samarbete med Rapunzel of Swedens produktutvecklingsteam. Jag har länge saknat ett löshår som ger det där lilla extra, en produkt som jobbar mer med fylligheten snarare än längden och som passar bra även till vardags. Jag önskade ett Hairband som är snäppet enklare att sätta fast, känns lättare på huvudet och ger ett ännu mer naturligt resultat än liknande produkter.

Dagensanalys.se - 13 maj 20 kl. 13:14

Webbinar om medievanor med Nordicom

Den 29 maj 2020 presenterar Nordicom vid Göteborgs universitet resultaten från 2019 års Mediebarometer, den årliga undersökningen av den svenska befolkningens medievanor. De viktigaste resultaten från Mediebarometern 2019 presenteras vid ett webbinarium den 29 maj mellan kl. 13:00 och ca 14:30.

Dagensanalys.se - 13 maj 20 kl. 12:46

Cisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapport

Cybersäkerhet har aldrig varit ett mer omtalat ämne. Men många av de allmännam uppfattningarna stämmer dåligt med verkligheten – och det vill Cisco rätta till i en ny rapport. För att effektivt kunna arbeta för förbättrad säkerhet behöver alla på marknaden ha bättre kunskaper om nuläget, och veta hur situationen ser ut idag snarare än att utgå från gamla sanningar.

Dagensanalys.se - 13 maj 20 kl. 12:37

Här är IAB Sveriges nya styrelse

Återigen blev Daniel Weilar vald som ordförande i IAB Sveriges styrelse. Samtidigt omvaldes majoriteten av styrelsen med undantag för Anna Hjalmarsson, fd Zenith Media nu Bonnier News, som lämnar sin post. Förhoppningsvis kommer årets styrelse ta tag i mätningarna på nätet och ’äga’ frågan under kommande åren.

Dagensanalys.se - 13 maj 20 kl. 09:44

Åkestam Holst och Ingo dominerar Strategy Awards

Strategy Awards belönar strategiska vägval bakom lösningar som gett framgång och skiljer sig på flera sätt från andra tävlingar. I årets tävling står Ingo för spets och Åkestam Holst för en bredd. Ingos kampanj 50-50 för Burger King tar hem flest individuella priser, två förstapriser och tre andrapriser!

Dagensanalys.se - 12 maj 20 kl. 21:14

”Edge computing colocation blir allt viktigare”

Edge computing var fortfarande ett relativt okänt fenomen för bara fem år sen. Nu upplever området en stark ökning. Tillväxten som Internet of Things (IoT) och cloud har upplevt och fortsätter att uppleva är redan känd.

Dagensanalys.se - 12 maj 20 kl. 08:35

Distansarbetet har ökat med 400 procent

Sedan 2011 har Tele2 Företag gjort en undersökning om digitaliseringen på arbetsplatserna där man bland annat frågat yrkesarbetande svenskar om vad de tycker om kvaliteten på sin arbetsgivares IT-tjänster. I årets undersökning har vi med hjälp av Kantar Sifo undersökt svenskarnas inställning till distansarbete både innan och under coronakrisen. I yrkesgrupper med förutsättningar att jobba på distans ser man en ökning från 15 till 57 procent av total arbetstid mellan februari och april, en ökning med nästan 400%.

Dagensanalys.se - 12 maj 20 kl. 08:41

Så säljer Volvo Cars fler bilar med digital marknadsföring

Robert Kalinagil, som är digital marketing manager på Volvo Cars i Sverige, gästar podcasten Digital Marknadsföring med Tony Hammarlund och berättar om hur företaget arbetar med digital marknadsföring. Volvo Cars är ett av Sveriges starkaste varumärken med 99 procents varumärkeskännedom och har omkring 20 procent av den svenska bilmarknaden. Och företaget fortsätter satsa för att behålla sin position.

Dagensanalys.se - 11 maj 20 kl. 17:08

Evelina Thuresson blir digital strateg på Republiken

Republiken rekryterar byrån Evelina Thuresson som digital strateg. Thuresson har tidigare arbetat som digital marketing manager på RaceONE och sitter i Connect Sveriges kompetenspanel. Republiken har en väldigt spännande profil med kombinationen av digital marknadsföring och management.

Dagensanalys.se - 11 maj 20 kl. 17:12

byBricks Insight rekryterar Ann-Sofie Krol

Ann-Sofie Krol, tidigare CEO på byBricks Insight och styrelsemedlem i AMEC, kliver på hos Intrado som ansvarig för strategiska lösningar inom digital kommunikation i Norden. Rekryteringen blir ett första steg i Intrados utökade satsning på den nordiska marknaden. Vi är riktigt glada över att få med Ann-Sofie på vår resa.

Dagensanalys.se - 11 maj 20 kl. 17:12

Intrado rekryterar Ann-Sofie Krol

Ann-Sofie Krol, tidigare CEO på byBricks Insight och styrelsemedlem i AMEC, kliver på hos Intrado som ansvarig för strategiska lösningar inom digital kommunikation i Norden. Rekryteringen blir ett första steg i Intrados utökade satsning på den nordiska marknaden. Vi är riktigt glada över att få med Ann-Sofie på vår resa.

Dagensanalys.se - 11 maj 20 kl. 10:27

Facebooks nya design rullas nu ut till alla användare

På gott och ont rullas nu den nya designen ut till alla användare. Mörkerläge, ljust läge, fluffigt, small mittenkolumn och större yta för annonser till höger är resultatet av den nya designen. I mörkerläge blir det svårt att låta ögonen vila på flödet i mitten.

Dagensanalys.se - 09 maj 20 kl. 10:42

Testa Facebooks nya design

Om du vill vara först med att testa Facebooks nya utseende på datorn så kan du göra det superenkelt. Bara klicka på pilen till höger där du har inställningar. I menyn ser du då ”Byt till nya Facebook”.

Dagensanalys.se - 08 maj 20 kl. 11:04

Ny rapport om hur pandemin påverkar influencer marketing

Cure Media idag släppte en rapport som djupdyker i coronapandemin kopplat till influencer marketing-industrin, med fokus på den svenska marknaden. Vi har märkt en stor efterfrågan på content kring detta ämne, och hoppas att vår rapport ska ge lite vägledning och inspiration kring hur man som marknadsförare kan tänka nu i denna nya verklighet som vi alla befinner oss i, kommenterar Cure Media. Rapporten tar upp följande: Varför influencer marketing är en kanal att satsa på – även vid förändrade […] Inlägget Ny rapport om hur pandemin påverkar influencer marketing dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 08 maj 20 kl. 10:44

GDPR stramar åt hanteringen av kakor på webbplatser

Om du tänker att det här med kakor på webbplatser är under kontroll har du fel. Det visar sig att allt fler har börjat fippla med hur besökaren till webbplatsen tar ställning till kakorna. Vissa har exempelvis valt att helt blockera besöket om användaren inte godkänner kakor och andra tar scrollning av sidan som ett godkännande.

Dagensanalys.se - 08 maj 20 kl. 10:56

Youtube lanserar effektmätningar för TV

Att titta på Youtube på sin TV-apparat har tokökat enligt Google. Nu vill Google göra det enklare att nå konsumenterna på sina TV-apparater och mäta effekten. Tittartiden för att se på Youtube på sin tv-apparat har ökat med 250 procent, långformat som filmer och serier med hela 800 procent och nyheter med 450 procent.

Dagensanalys.se - 07 maj 20 kl. 18:03

Penny lanserar ny streamingtjänst och Bonde blir chef

I februari lanserades appbaserade Penny med mobiltelefoni och bredband. Idag tog tjänsten nästa steg i sin utveckling och lanserade sin streamingtjänst. Streamingtjänsten innehåller ett brett urval av filmer och serier och kommer utvecklas med ännu mer underhållning löpande.

Dagensanalys.se - 07 maj 20 kl. 17:23

Delar av branschen samlas för att få bukt på mätningar över flera medier

Nu ska representanter från en del av mediebranschen samarbeta för att utveckla standarder och riktlinjer för medieköp i Sverige. Målet är att underlätta för annonsörer att planera och utvärdera marknadsinvesteringar samt att ge mediebyråer och mediehus bättre förutsättningar för sitt arbete. Projektet sker inom ramen för ett initiativ som kallas för ”Cross Media Measurement”, ett globalt ramverk för mätmetoder.

Dagensanalys.se - 07 maj 20 kl. 10:13

”Linjär-tv kommer helt att ha dött ut redan om tio år”

Hur kommer vi att streama serier och filmer i framtiden? Vilka verktyg, produkter och tekniker kommer dominera enligt svenskarna? En av fyra svenskar tror att linjär tv kommer dö ut till fördel för on-demand streamingtjänster om tio år, skriver TV.

Dagensanalys.se - 07 maj 20 kl. 10:21

På det igen – Spotify testar återigen video på sin plattform

Spotify vill återigen ge sig på video. Den här gången är det några Youtubers som testar att få sitt innehåll streamat på Spotify. Det är Zane Hijazi och Heath Hussar som har kanalen Zane and Heath: Unfiltered som får lysa som stjärnor på Spotify.

Dagensanalys.se - 07 maj 20 kl. 09:48

Nordic Morning blir vald som ensam leverantör av digital marknadsföring

Söderberg & Partners har valt Nordic Morning som fullserviceleverantör av digital marknadsföring i Norden. Som fullservicepartner tillhandahåller Nordic Morning alla tjänster från Söderberg & Partners tidigare leverantörer – samt strategisk rådgivning. Dessa tjänster omfattar ett brett utbud av kompetenser, som till exempel webbutveckling, SEO, Paid Marketing, Inbound & Content Marketing och Analytics.

Dagensanalys.se - 07 maj 20 kl. 09:32

”Redan dubblerat click-through rate på egna artiklar”

GroupM lanserar nu en dynamisk rekommendations- och annonslösning för lokala publicister. Tjänsten ska göra det enklare för redaktioner att driva organisk trafik till det egna innehållet och öka läsarengagemang. Bland de första att använda lösningen i Sverige är Life of Svea-gruppen som på nyheter24.

Dagensanalys.se - 07 maj 20 kl. 09:34

Kraftigt ras för medieinvesteringarna

Medieinvesteringarna, förmedlade via Sveriges Mediebyråers medlemmar, minskade med 49,6 procent i april, jämfört med samma period föregående år. Investeringsnivån är den lägsta för en april-månad sedan mätningarna påbörjades. Det kraftiga raset slår brett och påverkar samtliga mediekategorier.

Dagensanalys.se - 06 maj 20 kl. 15:12

Är du redo att bli en Insight Professional?

Utvecklingen med nya och fler datakällor gör att en ny roll växer fram som ofta kallas insight professional. Här beskriver Karin Nelson, VD på Demoskop, sin vision om framtidens undersökare och undersökningsbranschens utmaningar. Rollen som insight professional skiljer sig från den traditionella marknadsundersökaren.

Dagensanalys.se - 06 maj 20 kl. 10:23

Tips: Ladda över alla bilder till Google Foto från Facebook

Nu kan du samla alla dina bilder på ett ställe. Facebook har gjort det enkelt att överföra bilder från sin tjänst till Google Foto. Allt du behöver göra är att gå till inställningar, på Facebook.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.