Dagensanalys

Thursday, 23 May, 05:41

Nyheter om Dagensanalys

Sortering: Relevans | Senaste
Dagensanalys.se - 11 maj 19 kl. 19:01

I mörkaste vattnet simmar Amazon och blir bara större och större

Här är ett intressant klipp där TheVerge pratar om hur enorm Amazon egentligen är. Visste du att hela 40 procent av webben drivs av Amazon. Alltid intressant att förstå vad som händer bakom sajterna och tjänsterna som du ser på din dator eller mobil.

Dagensanalys.se - 11 maj 19 kl. 19:15

Nära hälften av videoannonserna visas inte ordentligt

En studie från Conviva säger att nära hälften av alla videoannonser inte visas ordentligt på konsumenternas enheter. Rapporten ”State of the Streaming TV Industry” från Conviva säger att hela 47 procent av videoannonserna aldrig nådde fram som tänkt till konsumenten. På vägen från webbläsarens förfrågan till leverans tappas annonser eller kvaliteten är så dålig att de inte kan räknas – som tomma ytor, VPAID-fel eller att det tar längre än 6 sekunder för att visas.

Dagensanalys.se - 11 maj 19 kl. 18:42

Mätföretaget Comscore är på väg att säljas

Efter förra kvartalets besvikelse vad det gäller försäljning kommer nu Comscore att säga upp personal och leta efter en köpare. Comscore ska banta sitt företag med 10 procent (180 personer) och samtidigt smycka sig själva för försäljning, ryktas det om efter att kvartalsrapporten var en besvikelse och VD Dale Fuller sa ”all things are on the table”, när han fick fråga om just en försäljning kan vara på gång. Intäkterna minskade med 3,4 procent under första kvartalet till 102,3 miljoner […] Inlägget Mätföretaget Comscore är på väg att säljas dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 11 maj 19 kl. 18:52

Chattbottar kan dra in miljarder i försäljning om några år

Teknologin för chattbottar blir bara bättre och mer avancerade. Se bara på Googles exempel när chattbotten bokar hårklippning eller bord på en restaurang. Men det är på andra sidan hos företagen som chattbotten kan göra underverk.

Dagensanalys.se - 10 maj 19 kl. 20:44

Instagram lanserar profilen @Shop för att dra igång köp i appen

Innan Instagram förvandlas till världens största galleria drar man själv igång profilen @Shop där personal från Instagram kurerar posts som kan shoppas. “Content featured on @shop will be 100% community-trends driven. The team managing @shop will work with the Community Labs team at Instagram to identify trends, brands and creators that are of interest to our community so the account will be a real-time indicator of what’s new and emerging on Instagram,” förklarar Instagram.

Dagensanalys.se - 10 maj 19 kl. 17:36

Sverige ligger över snittet när det kommer till viewability

Senast rapporten för viewability i Sverige har publicerats av Meetrics. Här kommenterar Marcus Ericson resultaten. Ni har nyligen släppt en rapport om viewability i Sverige.

Dagensanalys.se - 10 maj 19 kl. 17:28

Google vill bli innehållsleverantör – nu spelas poddar i sökresultatet

Google närmar sig allt mer innehållsleverantörerna genom att bädda in innehållet direkt i sökresultatet. Senast är det podcast som kan spelas upp direkt i söket. Du kan trycka på play direkt till höger om sökresultatet och fortsätta lyssna när du går åker iväg till jobbet.

Dagensanalys.se - 10 maj 19 kl. 17:26

Skrämmande lågt förtroende för influencers

Majoriteten av alla internetanvändare har mycket litet förtroende till innehåll som delas i sociala medier, speciellt när det kommer ifrån influencers. Det är medieföretaget UM som i sin årliga studie har undersökt vilket förtroendet globala internetanvändare har för sociala medier. De har tillfrågat mer än 56.

Dagensanalys.se - 10 maj 19 kl. 16:49

Öl är väl inte digitalt?

När man tänker på produkter som är nära sammanknippad med vår digitala tidsålder är öl kanske inte det första som dyker upp i huvudet. Icke desto mindre är det precis vad spanska bryggeriet San Miguel har lyckats genom sin digitala resa. I ett samarbete med Salesforce har San Miguel lyckats lyfta in ölen i framtiden och kombinera branding, sale, marknadsföring och logistik i skön förening.

Dagensanalys.se - 10 maj 19 kl. 16:58

Measure Camp kommer till Stockholm

Measure Camp är en internationell konferens med fokus på digital analys som organiseras i över 20 städer runt om i världen. Efter sommaren kommer Measure Camp till Stockholm. Konceptet är skapad för att uppmuntra diskussioner och utbyte av kunskap och idéer.

Dagensanalys.se - 10 maj 19 kl. 00:58

SurveyMonkey ökar med 17 procent till 661 miljoner kronor

När SurveyMonkey släppte sin kvartsrapport fanns det skäl till att skåla. Enkätplattformen har ökat med 17 procent och sålde för 661 miljoner kronor under första kvartalet. Vem har sagt att det inte lönar sig att förenkla enkäter.

Dagensanalys.se - 10 maj 19 kl. 01:17

YOLO som använder Snapchat Kit gör succé

I USA finns det en ny app bland tonåringarna som gör succé. Det är YOLO som bygger på Snapchats Kit. Du loggar in med Snapchat och lägger till ”ask me anything” sticker till din Story på Snapchat.

Dagensanalys.se - 09 maj 19 kl. 21:15

Breakit måste låsa i sina artiklar – annonsaffären håller inte för dem heller

Breakit som satsat på klickvänliga ekonominyheter har svårt att få till affären. Nästa steg är att låsa in  sina artiklar så som Dagens Media, Resumé och andra branschtidningar redan gjort. Hatten av för Breakit som än idag försöker trotsa nyhetsbranschen med att satsa på megavinst.

Dagensanalys.se - 09 maj 19 kl. 14:07

Sveriges Annonsörer tror på självreglering för spelbranschen

Ett förbud mot spelreklam skulle hota såväl yttrandefriheten som intäkterna för redan pressade mediebolag. Samtidigt är det uppenbart att spelreklamen behöver stramas upp, skriver Sveriges Annonsörer. Här kan du läsa Sveriges Annonsörers öppna brev om självreglering: Spelbranschen måste därför ta chansen att undvika hård lagstiftning genom att införa självreglering och inrätta en Spelombudsman.

Dagensanalys.se - 09 maj 19 kl. 14:11

McDonald’s vinner årets Grand Prix under StockholmMediaAward

Nu står det klart vilka kampanjer som vinner Grand Prix, Guld & Silver i StockholmMediaAward 2019. Årets mediekampanj mot en definierad målgrupp belönar en annonsör och dennes mediebyrå för ett effektivt, disciplinoberoende, oväntat, och kreativt anslag. Kampanjens medielösning skall kännas nydanande och innovativ, skriver StockholmMediaAward.

Dagensanalys.se - 09 maj 19 kl. 11:45

Vad ligger bakom extraordinära prestationer?

Har du funderat på varför vissa verkar prestera bättre än andra? Finns det något hemligt recept, eller är vi bara födda olika? Att en viss diet eller ett specifikt träningsprogram inte fungerar för alla borde idag vara uppenbart, men hur vet du vad som passar bäst för dig?

Dagensanalys.se - 09 maj 19 kl. 08:00

Hello World! vill trygga morgondagens kompetensförsörjning genom insatser idag

Redan idag är det svårt att hitta personer som har rätt teknisk utbildning, så hur blir det imorgon? Hello World! jobbar för att introducera, inspirera och utbilda barn och ungdomar i naturvetenskap, teknik och programmering.

Dagensanalys.se - 09 maj 19 kl. 05:23

Så kommunicerar du med färg i bild

Komposition och ljussättning i all ära, men har du funderat över vad färgen i din bild säger om dig och ditt budskap? Färger i bild är starka bärare av känslostämningar och kan därför förstärka budskapet i din kommunikation. Tillsammans med Johnér Bildbyrå har Karin Sandelin som är affärsområdesansvarig för Sensemiotics på Kantar Sifo tittat närmare på vilka olika signaler och stämningar några olika färger i bild förmedlar.

Dagensanalys.se - 09 maj 19 kl. 05:29

Klarna utsedd till Årets Annonsör

Nu är det klart att Klarna tog hem titeln som Årets Annonsör i StockholmMediaAward 2019. Prisutdelning skedde under StockholmMediaWeek. Bedömningskriterier: Årets Annonsör ska, genom ett framgångsrikt och kreativt kommunikationsarbete, ha bedrivit ett skickligt mediearbete.

Dagensanalys.se - 08 maj 19 kl. 15:15

9 av 10 PR-aktörer vet inte hur man bearbetar och tolkar data

Sedan den digitala omställningen drunknar PR- och kommunikationsbranschen i data, men det saknas fortsatt kompetens för att tolka den på rätt sätt. Endast 1 av 10 PR-aktörer menar att de är tillräckligt datakunniga för att kunna skapa mening från data och identifiera när data används felaktigt eller för att vilseleda. Idag släpper Mynewsdesk ytterligare insikterfrån undersökningen The Data Driven Mindset, där man kartlagt hur kommunikatörer, marknadsförare och företagsledare använder data i såväl det strategiska som operativa arbetet.

Dagensanalys.se - 08 maj 19 kl. 09:30

DIMENSION 46 och AGILLIC inleder samarbete

I dagens digitala värld är Marketing Automation – möjligheten att automatisera och skräddarsy kundkommunikation med hjälp av faktisk kunddata – en självklarhet för många företag. Samtidigt är programmatic och datadriven marknadsföring en viktig del av marknadsföringen för många företag. Men enligt DIMENSION 46 och AGILLIC lyckas få arbeta med Marketing Automation och Programmatic samtidigt, det blir gärna två silos istället, skriver bolagen i sitt pressmeddelande (som du kan läsa mer av nedan).

Dagensanalys.se - 08 maj 19 kl. 08:00

SEO och SEM förändras, hänger du med?

I samband med SEMrush galakväll fick jag möjlighet att sitta ner med Olga Andrienko, Head of Global Marketing på SEMrush, för att prata om framtiden för sök, samt hur marknadsförare kan optimera sitt arbete med några enkla aktiviteter. Hur påverkar röststyrning hur sök och SEO fungerar? Blir min första fråga Röst är ju en stark trend, framför allt i engelskspråkiga länder, och då främst USA där majoriteten redan har en digital assistent såväl i hemmet som i mobilen, säger Olga.

Dagensanalys.se - 08 maj 19 kl. 07:15

SAS Institute uttalar sig om den etiska användningen av artificiell intelligens

Under SAS Global Forum frågade vi Oliver Schabenberger om den etiska användningen av AI på plattformen. Det är en fråga som lyfts av AI-experter världen över, och var även föremål för diskussion under World Economic Forum i Davos. Några dagar efter konferensens avslut fick vi ett offentligt uttalande från EVP, COO och CTO Oliver Schabenberger om hur det ställer sig till, och agerar, för att säkerställa att deras plattform inte används för att skada människor.

Dagensanalys.se - 07 maj 19 kl. 23:04

Så här ska Google stoppa användningen av kakor och fingerprinting

Under konferensen Google I/O bekräftades det som vi skrev om tidigare – att Google sätter in dödsstöten för kakor i en uppdatering av Chrome. Google vill följa med trenden att hjälpa internetanvändare att skydda sin integritet på nätet. Samtidigt tänker de slugt nog pusha för sin egna Google Advertising ID och Google User ID istället.

Dagensanalys.se - 07 maj 19 kl. 22:32

Vi pratar med Josefin som jobbar med Advanced Analytics och Artificial Intelligence på SAS Institute

Förra veckan gick SAS Global Forum av stapeln i Dallas, USA. På utställargolvet fick jag chansen att växla några ord med Josefin Rosén från SAS Institute Sweden. Under vårt samtal berättar hon om varför 6500 personer söker sig till eventet, som är världens största analytics-event, samt vilka nyheter på AI-fronten som SAS presenterat i år.

Dagensanalys.se - 07 maj 19 kl. 20:10

IAB Sverige har fått ny styrelse

IAB Sverige fick under sin årsstämma i tisdags en ny styrelse. Nytillkomna i styrelsen är bland annat Andrea Sahlgren på Nent, Linda Palmgren på Starcom och Liv Sandberg på Facebook. Daniel Weilar, ordförande för tredje året i rad, kommenterar i ett pressmeddelande: Jag är stolt över att ha fått fortsatt förtroende att driva styrelsearbetet i Sveriges finaste branschorganisation, IAB.

Dagensanalys.se - 07 maj 19 kl. 20:00

SAP lanserar tio nya lösningar med Qualtrics under huven

Tre månader efter att köpet av Qualtrics slutfördes lanserar SAP nu tio nya lösningar för att mäta och förbättra hur ett företag upplevs av sina kunder och medarbetare – och hur både produkter och varumärke uppfattas. De nya verktygen – fyra för kundupplevelser (CX), tre för anställdas upplevelser och tre inom marknadsundersökningar – lägger till X-data direkt i en företagsapplikation för t.ex.

Dagensanalys.se - 07 maj 19 kl. 17:52

Facebook vill förenkla hanteringen av annonser för mindre företag

Facebook lanserar nya verktyg för mindre och mellanstora företag. Automatiserade annonser, möten och nya kreativa verktyg för video står på agendan. Automatiserade annonser ska hjälpa företag att skapa rätt kampanj i endast fyra steg och ska ta bort gissningselementet från att köpa annonser på Facebook.

Dagensanalys.se - 07 maj 19 kl. 14:15

Nytt rekordår för TV-marknaden i Sverige

Svensk TV-marknad nådde nytt omsättningsrekord 2018 med den starkaste tillväxten på 8 år. Störst ökning noteras inom streaming, där omsättningen för betaltjänsterna (SVOD) nådde nära 4 miljarder och visade tillväxt på 45% jämfört 2017. En betydande tillväxt noteras även inom annonsfinansierad streaming (AVOD).

Dagensanalys.se - 07 maj 19 kl. 14:32

”Vi har blivit alldeles för bekväma” i Sverige

Innovation360 Group har, med hjälp av data från 5000 medelstora- och stora företag över hela världen, jämfört bolagens innovationsförmåga. Resultaten visar att Kina, följt av Italien och Spanien ligger i topp, medan Sverige placerar sig först på 19e plats. I undersökningen får svenska medelstora- och stora bolag ett genomsnitt på 40 i InnovationIQ medan Kinas ligger på 61 på en skala mellan 0 och 100.

Dagensanalys.se - 07 maj 19 kl. 11:00

Gerillamarknadsföring – Så här gör man

Nå maximalt resultat med minimal budget, är det möjligt? Ja, ABS Wheels är ett levande case på lyckad Gerillamarknadsföring. Termen Gerilla marketing myntades av marknadsföraren Jay Conrad Levinson som anses vara en Guru inom gerillamarknadsföring.

Dagensanalys.se - 07 maj 19 kl. 08:54

Sponsrat innehåll tokökar på Instagram

Andelen influencers som lägger upp sponsrat innehåll på Instagram har ökat med hela 150 procent jämfört med förra året. Socialbakers har undersökt de senaste trenderna inom influencer marketing. I deras rapport framkommer bland annat att majoriteten av influencers på Instagram samarbetar med modevarumärken.

Dagensanalys.se - 07 maj 19 kl. 04:24

Proof Analytics revolutionerar hur du jobbar med din marknadsföringsmix

Det finns idag fler marknadsföringskanaler än någonsin förr. Så hur ska du som marknadschef skapa den optimala mixen för just ditt företag vid varje givet tillfälle? Allt från PR, event, Instagram, Facebook, LinkedIn, Snapchat, SO-ME, SEO, SEM, TV, radio, print, utomhus, retargeting, kundcase, ambassadörskap, influencers, kontextuell targeting, online communities, review ads, ABA, ABM, email, sponsorskap och fler.

Dagensanalys.se - 07 maj 19 kl. 04:36

Telness utmanar telekomjättarna

Martina Klingvall gick från en stor mobiloperatör till att starta uppstickaren Telness. I denna podcast får du lyssna om hur du går till väga när du vill utmana gamla sanningar och ta fighten med giganter. Precis som banktjänsterna för några år sedan utmanades av internetbankerna, vill Telness utmana de befintliga telecomjättarna, och erbjuda små- och medelstora företagare en smidigare mobillösning baserat på en digital självservice-plattform.

Dagensanalys.se - 07 maj 19 kl. 04:36

Martina berättar hur du kan utmana gamla sanningar och ta fighten med giganter

Martina Klingvall gick från en stor mobiloperatör till att starta uppstickaren Telness. I denna podcast får du lyssna om hur du går till väga när du vill utmana gamla sanningar och ta fighten med giganter. Precis som banktjänsterna för några år sedan utmanades av internetbankerna, vill Telness utmana de befintliga telecomjättarna, och erbjuda små- och medelstora företagare en smidigare mobillösning baserat på en digital självservice-plattform.

Dagensanalys.se - 06 maj 19 kl. 21:37

Dödsstöten för kakor i kommande version av Chrome

Enligt rykten ska Google lansera nya verktyg för att blockera kakor i Chrome under konferensen Google I/O. Det här kan vara dödsstöten för kakorna som används i allt från mätningar till annonsvisningar. Google vill själva gå vidare till att använda Browser ID.

Dagensanalys.se - 06 maj 19 kl. 21:49

Facebook ändrar om i sina algoritmer för att visa populära videoklipp

Facebook har uppdaterat sina algoritmer för video för att prioritera klipp som söks efter oftare och ses på längre. Istället för att söka efter klippen ska de liksom bara dyka upp i ditt flöde, anser Facebook. Känns som att det här inte borde vara en nyhet år 2019.

Dagensanalys.se - 06 maj 19 kl. 21:25

Så här gör Facebook reklam för Grupper

I den här reklamfilmen vill Facebook visa hur viktiga grupper är på plattformen. Att samla likasinnade för meningsfulla utbyten. Här kan du se reklamfilmen om Grupper på Facebook: Inlägget Så här gör Facebook reklam för Grupper dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 06 maj 19 kl. 17:33

Boktips: Apparnas planet

Duo släpper ny bok – ska hjälpa bolag att hitta brytpunkten mellan det digitala och fysiska som ger välmående medarbetare och en blomstrande affär. Apparnas planet – tar avstamp från frågan alla organisationer idag brottas med: om allt som kan digitaliseras kommer att digitaliseras, vad blir då ledarens och medarbetarens roll i den digitala världen? Författarna beskriver varför 2000-talet tillhör människan, mänskligheten och värdet i det som inte kan digitaliseras och hur företagsledare kan vända trenden med stressade medarbetare och […] Inlägget Boktips: Apparnas planet dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 06 maj 19 kl. 17:19

Qlik fullbordar förvärvet av Attunity

Qlik har nu köpt Attunity. Uppgörelsen innebär att big data management går ihop med analys- och BI. Genom att föra ihop Attunitys dataintegrationslösningar med den datahantering och de kategoriseringslösningar som Qlik Data Catalyst™ erbjuder kan Qlik nu tillhandahålla sina kunder en mer omfattande dataintegrationsplattform.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.