Dagens Medias

Thursday, 17 October, 04:43

Nyheter om Dagens Medias

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens Media - 09 okt 19 kl. 08:58

Almas Medias vd åtalas för diskriminering i arbetslivet

Almas Medias vd Kai Telanne misstänks ha avvisat en kandidat till en tjänst som chefredaktör för att hon är mamma, rapporterar Hufvudstadsbladet..

Dagens Media - 09 okt 19 kl. 08:58

Alma Medias vd åtalas för diskriminering i arbetslivet

Alma Medias vd Kai Telanne misstänks ha avvisat en kandidat till en tjänst som chefredaktör för att hon är mamma, rapporterar Hufvudstadsbladet..

Dagens Media - 04 okt 19 kl. 13:32

Bauer slår tillbaka: ”Att vi inte skulle ha agerat är helt fel”

Bauer Medias vänder sig starkt mot påståendet om att plagiat i poddar skulle vara ett pågående problem hos plattformen: ”Vi har agerat blixtsnabbt”, säger vd:n Staffan Rosell..

Dagens Media - 08 okt 19 kl. 10:10

VK Medias nya drag – levererar bredband

VK Media startar ett nytt affärsområde och börjar sälja bredband. ”Vi vill hitta sätt att förstärka vår intjänandeförmåga”, säger vd Sture Bergman till Dagens Media..

Dagens Media - 01 okt 19 kl. 14:03

Aller medias vd om köpet: ”En naturlig intressevertikal”

Genom att köpa Skapamer vill Aller media bredda sitt erbjudande och professionalisera e-handeln. Och enligt Bodil Ericsson Torp väntar nu fler förvärv..

Skånskan - 16 aug 19 kl. 14:24

Skammens tid är nu

Vi ska äta mindre kött eller helst bli veganer är budskapet från IPCC-rapporten. Vi förfäras och förundras vår höga köttkonsumtion. Varför köttkonsumtionen har ökat och mer mat slängs behöver man inte vara professor för att förstå.

Dagens Media - 12 sep 19 kl. 13:23

Spaning från Dmexco: Snacket bland besökarna

DMEXCO 2019. Googles största rädsla, röstmarknadsföringens genombrott och antalet säljare som svämmar över. Det är några av snackisarna under Dmexco i Köln, skriver Dagens Medias Madeleine Nilsson..

Dagens Media - 12 sep 19 kl. 12:19

Bodil Ericsson Torp: ”Ska vi springa snabbt måste vi göra förvärv”

Aller Medias vd Bodil Ericsson Torp om: • Det strategiska beslutet att rikta sig enbart till kvinnor • Förvärvsplanerna • Intäkterna som kommer att bli viktiga framåt..

Dagens Media - 11 sep 19 kl. 15:12

Här är branschens alla bokslut

Djupdyk i mediebolagens förluster och vinster genom Dagens Medias stora bokslutskartläggning..

Dagens Media - 11 sep 19 kl. 08:31

Brakförlust för Discovery Sverige

Här är Dagens Medias bokslutskartläggning som visar tv- och radiobranschens resultat – över tid. ✓ Discovery gör brakförlust ✓ Uppåt för radiobolagen ✓ C More minskar förlusten.

Dagens Media - 10 sep 19 kl. 10:59

Här är vinnarna och förlorarna i produktionsbranschen

Efterfrågan på lokalproducerat innehåll har aldrig varit större – trots det visar flera produktionsbolag svajiga siffror i Dagens Medias stora bokslutsspecial..

Dagens Media - 09 sep 19 kl. 13:46

Adtech växer med 15 procent

Flera adtech-bolag gör förlust eller redovisar små vinster och Ooyala lägger ned verksamheten. Men samtidigt råder tillväxt, visar Dagens Medias stora bokslutskartläggning..

Dagens Media - 09 sep 19 kl. 10:58

Utomhusbolagen ökar

Dagens Medias stora bokslutskartläggning över utomhusbolagens bokslut visar att omsättningen ökar för de flesta av aktörerna..

Dagens Media - 06 sep 19 kl. 14:00

Tufft för gratispressen under 2018

Hela 5 av 8 gratistidningsbolag redovisar röda siffror, visar Dagens Medias stora bokslutskartläggning..

Dagens Media - 06 sep 19 kl. 09:25

Så mår Sveriges mediebyråer

Dagens Medias stora kartläggning över mediebyråernas bokslut visar att omsättningen varierar rejält från byrå till byrå över tid..

Dagens Media - 06 sep 19 kl. 09:25

Mediebyråerna som ökar – och tappar

Dagens Medias stora kartläggning över mediebyråernas bokslut visar att omsättningen varierar rejält från byrå till byrå över tid. ✓ OMG:s strategi ger resultat: ”Vi tar affärer från managementkonsulter”. ✓ Bizkit Havas vd: ”Fantastisk tillväxt” ✓ Wavemakers vd: ”Klok satsning på tredje byrånätverket inom Group M”..

Dagens Media - 05 sep 19 kl. 13:38

”Du överlever nog ett år till, mer tveksamt med tidningen”

För första gången på 155 år kommer inte Alingsås Tidning i dag. Dagens Medias Leif Holmkvist, som snart är fordringsägare genom sin gamla mor, vet varför..

Dagens Media - 05 sep 19 kl. 10:30

Efter VA:s nedläggning – så mår tidskrifterna

Tidskrifterna har det tufft. Bonnier lägger ner Veckans Affärer och 14 av 44 tidskriftsbolag i Dagens Medias stora bokslutskartläggning redovisar negativa rörelseresultat..

Dagens Media - 04 sep 19 kl. 11:00

Så går bolagen inom Bonnier News och Schibsted

Schibsteds annonsförsäljningsbolag Schibsted Sales & Inventory tappar intäkter, visar Dagens Medias genomgång av Schibsteds och Bonniers bolag inom dagspress..

Dagens Media - 29 aug 19 kl. 10:30

Tufft 2018 för lokalpressen

Den stentuffa konkurrensen på annonsmarknaden går hårt åt de lokala dagstidningarna. En majoritet, 14 av 22, av bolagen i Dagens Medias kartläggning redovisar förlust..

Dagens Media - 29 aug 19 kl. 10:30

Förlust för 14 av 22 lokala dagstidningar

Den stentuffa konkurrensen på annonsmarknaden går hårt åt de lokala dagstidningarna. En majoritet, 14 av 22, av bolagen i Dagens Medias kartläggning redovisar förlust. ”Jag kan bli vansinnig över att vi är så pass beroende av den analoga verksamheter”, säger Anders Westermark på Norran..

Dagens Media - 28 aug 19 kl. 12:00

Gota Medias vd om framtidens utmaningar

Mediehusen står inför stora utmaningar. Vilka strategier har de för att tackla dem? Detta diskuterar vd:arna för fyra av Sveriges största mediehus under en panel på Mediedagen.

Dagens Media - 28 aug 19 kl. 12:00

Gota Medias vd om vad som inger hopp för framtiden

Mediehusen står inför stora utmaningar. Vilka strategier har de för att tackla dem? Detta diskuterar vd:arna för fyra av Sveriges största mediehus under en panel på Mediedagen.

Dagens Media - 26 aug 19 kl. 15:09

Tunga branschnamn till Mediedagen

Dagens Medias event Mediedagen närmar sig med stormsteg. I år är eventet större än någonsin och flera av branschens största namn tar plats på scenen..

Dagens PS - 19 aug 19 kl. 11:16

Svensk aktie störtdyker efter usel rapport

Affiliatebolaget Catena Media redovisar en lägre omsättning än väntat. Aktien störtdyker på Stockholmsbörsen. I skrivande stund är Catena Medias aktie ned drygt 20 procent.

Dagens Media - 16 aug 19 kl. 13:45

Hela historien om när Thomas Mattson fick sparken

Efter 10 år som chefredaktör på Expressen fick Thomas Mattsson sparken, bekräftar han för Dagens Media. En bild av en chefredaktör som värnat tidningen så att det gått ut över Bonnier News samarbete – och därför tvingats bort – träder fram i Dagens Medias avslöjande..

Dagens Media - 16 aug 19 kl. 13:45

Hela historien om när Thomas Mattsson fick sparken

Efter 10 år som chefredaktör på Expressen fick Thomas Mattsson sparken. En bild av en chefredaktör som värnat tidningen så att det gått ut över Bonnier News samarbete – och därför tvingats bort – träder fram i Dagens Medias avslöjande..

PrivataAffärer - 12 jun 19 kl. 10:48

ABG sätter köprek på Catena Media

  ”Vi konstaterar att Catena Media kommer att frodas i USA, där vi anser att bolaget är bättre positionerat än i Europa”, skriver ABG i analysen. Eftersom Catena Media har tillgångar i USA som har varit i drift sedan flera år tillbaka har bolaget ett försprång när det gäller sökordsoptimering på den amerikanska marknaden som ABG räknar med kommer att växa med 66 procent per år fram till 2023. Detta försprång och tillväxtpotential menar banken inte är representerad i dagens aktiekurs.

PrivataAffärer - 12 jun 19 kl. 11:11

Catena Media: USA-potential inte reflekterad i kursen

Det menar ABG Sundal Collier som inlett bevakning av Catena Media med köprekommendation och riktkursen 105 kr. ”Vi konstaterar att Catena Media kommer att frodas i USA, där vi anser att bolaget är bättre positionerat än i Europa”, skriver ABG i analysen. Eftersom Catena Media har tillgångar i USA som har varit i drift sedan flera år tillbaka har bolaget ett försprång när det gäller sökordsoptimering på den amerikanska marknaden som ABG räknar med kommer att växa med 66 procent per år fram till 2023.

Dagens Media - 12 aug 19 kl. 08:09

Världskändisar i nya säsongen av AI-podden

Dagens Medias AI-podden är tillbaka den 15 augusti, med ny programledare och löftet om världsledande experter som gäster. – Vi höjer nivån, säger grundaren Ather Gattami som i höst gör podden med Anna Ringborg..

Supermiljöbloggen - 20 maj 19 kl. 16:04

Klimatrapporteringen i media ökade kraftigt under 2018

Under fjolåret publicerade svenska medier fler klimatartiklar än någonsin, enligt en ny rapport. Totalt 85 000 klimatartiklar såg dagens ljus under 2019.  På uppdrag av biståndsorganisationen Vi-skogen har analysföretaget Retriever för femte året i rad undersökt hur svenska medier skriver om klimatet.

Dagens Media - 27 aug 19 kl. 12:00

Aller Medias influencerchef: ”Relevans och äkthet är allt”

I en tid då intäkter från influencer marketing ökar kraftigt aktualiseras frågan hur mediehusen kan arbeta med influenceraffären. Aller Medias influencerchef, Ida Antebro, berättar om Allers arbetssätt och vad mediehus kan lära av influencers..

PrivataAffärer - 03 apr 19 kl. 15:16

Raset i Catena Media fortsätter

”Catena Media är i en omställning från ett entreprenörsföretag till ett större bolag med business i USA och andra kontinenter, vilket medför ökade kostnader samtidigt som de åkt på smällar i UK förra kvartalet. Man kan även förvänta sig att Sverige är tufft, om man läser operatörerna rätt. Så för långsiktiga investerare så är detta rätt tillfälle att våga gå emot strömmen, just nu är det småsparare som säljer”, skriver Bodenholms förvaltare Per Johansson, som är på resande fot, i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

Affärsvärlden - 25 mar 19 kl. 07:09

DI: Affiliatebolaget är köpvärt

Under det kommande året kan aktiemarknadens fokus komma att vändas från Catena Medias tidigare misslyckade förvärv till bolagets jättepotential i USA. Det gör aktien intressant. Det menar Dagens Industris analytiker Richard Bråse i en analys..

Dagens Media - 05 jul 19 kl. 14:09

Här är alla bilder från DJ-battle

Daniel Redgert och Alexandra Pascalidou var några av dem som minglade på Dagens Medias DJ-battle..

Dagens Media - 04 jul 19 kl. 14:49

Här är alla bilder från DJ-battle

XXX var några av dem som minglade på Dagens Medias DJ-battle..

Dagens Media - 04 jul 19 kl. 00:36

Seger till Niclas Rahm i första DJ-battlet

Eventverteranerna Niclas Rahm och Johan Petré bjöd på ett minst sagt intensivt mediebattle under Dagens Medias DJ-battle..

Dagens Media - 03 jul 19 kl. 21:32

De vinner cykelbattle

Parallellt med Dagens Medias DJ-battle pågår JCDecaux cykelbattle där Göteborgs kommunpolitiker cyklar för välgörenhet..

Dagens Media - 03 jul 19 kl. 12:58

”Viktigt att utomhus väljer bort viss spelreklam”

ALMEDALEN 2019. Expressens chefredaktör Thomas Mattsson försvarar att tidningen finansierar journalistik med all typ av spelreklam – men anser att det är skillnad på medier och medier. ”Det är stor skillnad på journalistiska publicistiska medier och utomhusmedier som bara finns till för att tjäna pengar”, säger han under Dagens Medias seminarium..

Dagens Media - 01 jul 19 kl. 16:27

”Public service kan använda oss som produktionsbolag”

ALMEDALEN 2019. Under Dagens Medias och TU:s seminarium i Almedalen, om hoten mot den lokala journalistiken, öppnade Gefle Dagblads och Hälsingetidningarnas chefredaktör Anders Ingvarsson upp för djupare samarbete mellan public service och lokalpressen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.