DNB

Monday, 18 February, 05:44

Nyheter om DNB

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 24 jan 19 kl. 19:39

Analytikernas fokus inför fredagens rapporter

Rapporter fredag 25 januari: Telia (kl 7.00)
Ericsson (kl 7.30)
Byggmax (kl 8.

DI - 24 jan 19 kl. 15:02

Analytiker: Nedgång i bilförsäljningen spås tynga fjärde kvartalet

I fokus i det fjärde kvartalets rapport står bolagets prognoser för försäljning och marginaler 2019. "Det tredje kvartalets svagare fordonsmarknad har fortsatt i det fjärde, med negativa siffror för produktionen av lätta fordon jämfört med samma period året innan", skriver DNB Markets i en typisk kommentar..

DI - 24 jan 19 kl. 10:38

DNB: Goda utsikter för Electrolux, men de är redan inprisade i aktien

Utsikterna för vinsttillväxt det kommande ser bättre ut än på länge för Electrolux, men de goda tiderna är redan reflekterade i nuvarande aktiekurs..

PrivataAffärer - 24 jan 19 kl. 09:04

Här är torsdagens analyser

Citi återupptar Tele2 med rekommendationen köp. Det rapporterar Bloomberg News. DNB Markets sänker sin rekommendation för Electrolux till behåll från köp.

DI - 23 jan 19 kl. 08:57

Norska storbanken: NCC köpvärd i en tudelad byggsektor

DNB lyfter fram NCC som en köpvärd aktie i en byggsektor där utvecklingen är tudelad. Prissättningen på aktien är attraktiv menar banken..

PrivataAffärer - 15 jan 19 kl. 12:31

Lista: Här är PPM-fonderna som försvinner

Enligt Pensionsmyndigheten har sammanlagt 70 fondbolag med 553 fonder ansökt om att få vara med på fondtorget. Det innebär också att minst 269 fonder försvinner från systemet eftersom dessa inte lämnat in några ansökningar (se listan nedan). Dessa fonder köpstoppas och befintligt kapital kommer att hamna i andra fonder.

DI - 18 jan 19 kl. 16:58

Tunga analyshus ser köpläge i vinstvarningsbolag

DNB Markets och Carnegie ser köpläge i två av bolagen som vinstvarnat det senaste dygnet. Båda aktierna har rasat på Stockholmsbörsen under fredagen..

PrivataAffärer - 18 jan 19 kl. 09:11

Avanza: Flera banker sänker riktkursen efter rapporten

SEB Equities sänker riktkursen med 6 procent från 400 till 375 kr med upprepad säljrekommendation. Nordea sänker sin riktkurs på Avanza med 4 procent från 375 till 360 kr med fortsatt säljrekommendation. I en analys från DNB på fredagsmorgonen sänks riktkursen för Avanza från 530 till 510 kr med upprepad köprekommendation.

PrivataAffärer - 31 jan 19 kl. 10:56

DNB: Köpvärd lastvagnsaktie med utdelningspotential

Därför anser DNB Markets att Volvoaktien är köpvärd, enligt ett morgonbrev från banken. ”Vi har lägre estimat än säljsidans konsensus, men vi tror att man ska köpa aktien innan estimaten börjar röra sig uppåt igen”, skriver DNB Markets. DNB räknar med att Volvo visar en ackumulerad negativ organisk tillväxt på 6 procent från 2018 till 2020 och en negativ tillväxt i vinst per aktie under de kommande två åren.

DI - 31 jan 19 kl. 09:32

Rekar: DNB Markets höjer Volvo från behåll till köp

DNB Markets följer i SEB:s spår och höjer Volvo till köp rån tidigare behåll. Riktkursen höjs samtidigt från 125 till 150 kronor..

DI - 14 jan 19 kl. 19:44

Byggbolaget sjönk på sänkt råd – svensk bostadsmarknad oroar

Det norska byggbolaget Veidekke föll tungt på Oslobörsen under måndagen efter att DNB Markets dragit ner sitt råd på aktien till sälj. Utvecklingen på bostadsmarknaden i Sverige ligger bakom sänkningen..

PrivataAffärer - 11 jan 19 kl. 08:37

Här är fredagens analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Swedbank till köp från öka. Riktkursen höjs till 250 från 230 kr. Nordea Markets sänker riktkursen för Kinnevik till 290 kr från 330 kr.

DI - 11 jan 19 kl. 08:48

Rekar: Sänkt rekommendation för Leovegas efter Öresund-rusning

DNB Makrte sänker bettingbolaget Leovegas till behåll efter torsdagens rusning. Även ABB och Latour får sänkta rekommendationer medan Société Générale höjer Telia och Swedbank höjer Handelsbanken..

Affärsvärlden - 11 jan 19 kl. 07:21

Next Biometrics går på finansieringsjakt

Next Biometrics, som konkurrerar med Fingerprint Cards, har anlitat Carnegie och DNB Markets som finansiella rådgivare "som en del i bolaget aktiviteter för att säkra finansiering"..

PrivataAffärer - 04 jan 19 kl. 07:27

Volvo avsätter 7 miljarder för komponentproblem

Den negativa kassaflödeseffekten kommer att börja under 2019 och gradvis öka under de kommande åren. Det framgår av ett pressmeddelande. De uppskattade kostnaderna baseras på flera faktorer såsom tester av fordon, statistisk analys och dialoger med berörda myndigheter.

PrivataAffärer - 02 jan 19 kl. 08:51

Här är fjolårets vinnare och förlorare på börsen

Stockholmsbörsens bästa aktie blev Viking Supply Ships med en uppgång på nästan 573 procent. Större delen av denna uppgång kan hänföras till en affär i augusti då rederiet sålde tre fartyg med en vinst om cirka 2,5 miljarder kronor. På listans andraplats hittar vi Oasmia Pharmaceuticals som steg drygt 249 procent under året trots en nedgång i slutet av året.

PrivataAffärer - 24 jan 19 kl. 10:16

DNB: Därför slopar vi köprekommendationen

”Det är lätt att gilla Electrolux. Men den senaste tidens kursutveckling har resulterat i en tydlig premie jämfört med bolagets närmsta konkurrent Whirlpool”, skrivet DNB Markets i en analys. Banken räknar med att det gångna årets motvind från råvarukostnader och valuta kommer att bestå under det första halvåret 2019, men att kostnaderna kommer att minska betydligt under det andra halvåret.

DI - 15 jan 19 kl. 13:37

DNB:s nya toppchef: "Min absoluta favoritaktie inför 2019"

Fordons- och verkstadsanalytikern Christer Magnergård blir ny global chef för aktieanalys på den norska storbanken DNB. Han tror på en skakig börs i år, men pekar ändå ut tre storbolag han tror starkt på.   .

DI - 23 jan 19 kl. 10:51

DNB ser logik i Millicomaffär – ”kanske inte död på sikt”

Trots att Lilacs (Liberty Latin Americas) samtal om att köpa Millicom har avslutats, tror DNB att det skulle var en "logisk långsiktig affär"..

DI - 17 dec 18 kl. 14:35

Danske Bank bygger Nordens starkaste plattform för PSD2

Danske Bank ökar sitt ägande och DNB blir delägare i det danska fintechbolaget Spiir, med gemensamma målet att bygga Nordens mest kraftfulla PSD2 plattform, Nordic API Gateway..

DI - 12 dec 18 kl. 15:08

Strategen: Fem aktier du ska äga när börsen skakar

Det har varit en tung höst på Stockholmsbörsen, och många oroar sig för när lågkonjunkturen väl ska slå till. DNB:s strateg Thomas Jellvik tipsar Di om fem aktier som bör prestera väl i portföljen även när börsen skakar..

PrivataAffärer - 07 dec 18 kl. 11:02

Trading Direkt om dagens rejäla börsåterhämtning

Tobbe Rosén står som vanligt för den tekniska analysen på bland annat Alligator Bioscience och Skistar. Dessutom pratar vi om DNB som har räknat på hur mycket Volvos komponentfel kan komma att kosta bolaget och vi nämner Trumps senaste tweet om handelssamtalen mellan Kina och USA. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Ericsson, Sectra, ZTE, DNB Tobbe Roséns tekniska analyser: Index: OMXS30, DAX, S&P 500 Aktier: Fingerprint Cards, Ericsson, AstraZeneca Valutor: EUR/SEK, USD/SEK Råvaror: Koppar, Guld, Råolja (Brent) Tittarönskemål: Alligator Bioscience, Enquest, Gapwaves, Lundin Mining, Net Insight, Nexam Chemical, NGex Resources, Shamaran Petroleum, Skistar, Next Biometrics  .

DI - 07 dec 18 kl. 11:59

Analytiker varnar: Norwegian bryter snart mot sina lånevillkor

Norwegian kommer under första kvartalet nästa år att bryta mot sina lånevillkor. Det tror DNB Markets, som enligt Dagens Næringsliv i ett kundutskick skriver att flygbolaget kan behöva ta in pengar före nyår..

DI - 07 dec 18 kl. 09:50

Storbank: Volvos avgasproblem kan kosta upp till 13 miljarder

Norska DNB Markets är oroade över de återkallelsekostnader som väntas efter AB Volvos avgasproblem och bedömer att de får en "väsentlig" påverkan på bolagets vinst. Chansen till en extrautdelning har minskat, menar banken..

DI - 11 jan 19 kl. 09:20

DNB: Fortsatt låg organisk tillväxt att vänta för Leovegas

DNB Markets förväntar sig en fortsatt svag organisk tillväxt för bettingbolaget Leovegas i det fjärde kvartalet 2018, samt under det första halvåret 2019. Det skriver banken i en analys..

DI - 11 jan 19 kl. 07:22

Next Biometrics tar hjälp av Carnegie och DNB i jakt på finansiering

Next Biometrics, som konkurrerar med Fingerprint Cards, har anlitat Carnegie och DNB Markets som finansiella rådgivare "som en del i bolaget aktiviteter för att säkra finansiering". .

DI - 05 dec 18 kl. 10:32

Norska storbanken: SAS är värt mer än dubbla aktiekursen

Tisdagens rapport från SAS fick ett styvmoderligt mottagande på börsen men analytikerkåren ser ändå optimistiskt på aktien. Mest positiva är DNB som ser stora  värden i flygbolaget..

DI - 10 jan 19 kl. 14:36

DNB räknar med ännu ett starkt kvartal från Betsson

DNB Markets räknar med att Betsson kommer att leverera sitt tredje starka kvartal på raken när bolagets bokslut presenteras den 14 februari. Enligt DNB ligger banken över analytikerkårens konsensusprognos..

PrivataAffärer - 09 jan 19 kl. 14:26

DNB: Nolltillväxt för Sandvik 2019

”Mot bakgrund av att de ledande indikatorerna visar på en avmattning under 2019 har vi sänkt våra estimat för divisionerna SMS och SMT. Vi förutser nu en organisk tillväxt på 0 procent för 2019 och har sänkt vår ebit-prognos för 2019 med 16 procent”, skriver DNB i analysen där alltså den tidigare köprekommendationen slopas, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen. Banken, som även pekar på att Sandvik-aktien har gått bra under de tolv senaste månaderna relativt flera sektorkollegor, tror att den organiska tillväxten i Sandviks vändskärsdivision SMS kommer att landa på -3 procent i år.

PrivataAffärer - 30 nov 18 kl. 06:39

Här är månadens bästa och sämsta fonder

För en månad sedan kostade ett fat brentolja drygt 77 dollar. Sedan dess har oljepriset fallit hela 25 procent och i dag kostar ett fat strax under 58 dollar. Ett lågt oljepris är förstås goda nyheter för oljeberoende länder medan oljeproducerande länder påverkas negativt.

DI - 09 jan 19 kl. 11:30

DNB: Osäker efterfrågan ger nolltillväxt för Sandvik i år

Högre osäkerhet vad gäller efterfrågan ligger främst bakom DNB:s beslut att sänka sin rekommendation för Sandvik till behåll. Aktien är fortsatt upp för dagen..

DI - 08 jan 19 kl. 11:19

Rekar: DNB sänker Castellum, Gränges ned efter sänkt riktkurs från Danske Bank

Det duggar tätt med rekommendationsförändringar under tisdagen. Under förmiddagen har bland annat DNB sänkt Castellum till sälj medan Danske Bank sänkt riktkurserna för Gränges och Hexpol..

DI - 08 jan 19 kl. 09:51

DNB höjer vinstprognos för SAS i spåren av lägre bränslepriser

Norska banken DNB har höjt sina vinstestimat på SAS i spåren av lägre bränslepriser. Aktien steg efter Norwegians trafiksiffror på måndagen och bolagets egna trafiktal släpps på onsdagen..

Affärsvärlden - 08 jan 19 kl. 10:05

DNB: "För hög premie i Castellum"

DNB Markets sänker sin rekommendation för Castellum till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 158 kronor från 155 kronor..

DI - 21 nov 18 kl. 15:48

SLL lånar upp 2,5 miljarder till järnväg och operationssalar

DNB och Swedbank har anlitats av Stockholms läns landsting för att sätta obligationen, som uppges vara den största i sitt slag..

PrivataAffärer - 09 nov 18 kl. 08:57

Här är fredagens många köprekar

Affärsvärldens analystjänst Analys+ rekommenderar köp av teknikkonsulten Rejlers. Det framgår av en analys som lagts ut på tidningens hemsida. ”Med ny ledning ser teknikkonsulten Rejlers äntligen ut att vara på rätt väg.

PrivataAffärer - 07 nov 18 kl. 09:12

Här är onsdagens aktieanalyser

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Electrolux till köp från minska. Riktkursen höjs till 235 från 195 kr. DNB Markets sänker sin rekommendation för Latour till behåll från köp.

PrivataAffärer - 08 nov 18 kl. 11:11

Sänkta riktkurser med banker håller fast vid köp

Innevarande år beskrivs inte överraskande som ett förlorat år för Leo Vegas av de bevakande analytikerna. Men de har inte gett upp hoppet utan står fast vid sina köprekommendationer. Detta trots att de tvingats sänka sina riktkurser efter onsdagens rejäla rapportbesvikelse med enbart ensiffrig organisk tillväxt samt sämre resultat än väntat.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.