Dålig

Monday, 18 February, 20:11

Nyheter om Dålig

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 29 jan 19 kl. 14:47

”Vi har inte utrymme att dra in på mer”

Sjöbo Samtidigt som familjeförvaltningen nu försöker övertyga rektorn på Färsingaskolan att stanna kvar höjer lärare rösten om att de inte kan bli färre.
”Vi har inte utrymme på skolan till att kunna dra in på mer, vi har redan för låg lärartäthet”.Det skriver Josefina Naters, lärare på Färsinga, i ett inlägg på Facebook som har rubriken ”Ett rop på hjälp”.

Sydsvenskan - 29 jan 19 kl. 09:00

Nu är det dags att fullfölja satsningen på mindfulness

Nanette Jonsson: Bilden vi får är att informationen ut till verksamheten har varit mycket Dålig..

SVT - 29 jan 19 kl. 10:01

Murray har fått metallhöft inopererad

Andy Murray har slitit i ett år med Dålig höft efter operationen. Nu har han genomgått en ny operation och fått ett metallinlägg i höften. Det kan vara skottens sista chans att rädda karriären..

Skånskan - 09 jan 19 kl. 05:00

Stoppa vanadiumjakten

Både adel, präster, bor­ga­re och bön­der mot­sätter sig den pla­nerade pro­spek­te­ringen ef­ter vanadium i syd­öst­ra Skåne. Greve Carl Piper, ab­be­dis­san Moder Chris­ta vid klos­tret Ma­ria­vall, Anita Ull­man, ord­fö­ran­de för pro­test­gruppen VetoNu med drygt 200 med­lemmar och bon­den Sand­ra Lindström, re­pre­sen­tant för de sex mark­ä­ga­re som skulle bli di­rekt på­ver­kade av pro­spek­te­ringens första ske­de, står enade mot bo­laget Skandivanadiums an­sö­kan om pro­spek­te­rings­till­stånd.
Kom­munerna Sim­ris­hamn och Tomellilla har både över­klagat Scandivanadiums pro­spek­te­rings­till­stånd, som ock­så be­viljats i Es­löv, Hör­by och Ystad.

Ekonomistas - 25 jan 19 kl. 12:02

Behöver Sverige en ny skattereform?

Talet om skattereform i Sverige har hörts allt oftare på senare tid. Men vad menas egentligen med ”skattereform”? Är det fråga om en genomgripande förändring eller handlar diskussionen snarare om marginella förändringar inom ramen för det befintliga systemet?

Skånskan - 28 jan 19 kl. 15:42

Senior konstnär får uppmärksamhet

lund Siv Appelqvist, 94 år gammal, har gjort det igen. För sjunde gången har hon valts ut till Liljevalchs vårsalong.
Bedriften är inte Dålig, med tanke på hur hård konkurrensen är om att bli representerad på den anrika konstscenen i Stockholm.

Skånskan - 28 jan 19 kl. 15:00

Folkhälsoinstitutet bekräftar vad vi vet

Enligt en utredning från Folkhälsoinstitutet har heterosexuella, svenskfödda män bäst psykisk hälsa.
Det behövde man möjligtvis inte Folkhälsomyndigheten för att få reda på: den som är norm i ett samhälle riskerar inte att råka ut för fördomar och diskriminering.
Två självskrivna mönster syns: fattiga mår sämre, liksom den som avviker från normen.

YLE - 07 feb 19 kl. 10:30

Rapport: Det ser dåligt ut för det finländska jordbruket – det råder dålig stämning och producenterna och handeln saknar gemensam vision

Jord- och skogsbruksministeriets rapport om det finländska jordbruket ger Dålig eftersmak. Företagarinkomsten från jordbruket bara sjunker och sjunker, producenternas ställning i matkedjan är sämre och lönsamhetsutvecklingen är svag..

YLE - 15 jan 19 kl. 05:56

Insektsfabriken i Strömfors skulle bli Europas största – men nu läggs den ner på grund av dålig lönsamhet

Marknaden för insektsmat har utvecklats långsammare än vad företagen inom branschen trodde den skulle göra. Därför lägger insektsfabriken i Strömfors i Lovisa nu av..

Cornucopia - 27 jan 19 kl. 17:18

Glöm självkörande förarlösa bilar vid vinterväder

"It never rains in southern California."Tekniknaivisterna som tror att självkörande bilar ska konkurrera ut jobb har som bekant Dålig koll på verkligheten. Det räcker att en promille - egentligen bara en meter - av en körsträcka inte går att robotköra så faller hela konceptet att man ska göra sig av med förare.

Expressen - 04 dec 18 kl. 19:27

Storstjärnans egna ord om bänkningen

Sverige är klart för mellanrundan efter en jätterysare mot Polen.Storstjärnan Isabelle Gulldén bänkades när laget klappade ihop i den andra halvleken.Men inte på grund av skada.

Dagens Medicin - 05 dec 18 kl. 06:00

”Många som sliter på i en dålig arbetsmiljö”

Gabriella Cohn Cedermark, överläkare på Karolinska universitetssjukhuset, skriver själv om tankar hon har om sina arbetsdagar efter en semester. Hon arbetar på Tema cancer, patientområde bäckencancer..

Dalarnas tidningar - 27 jan 19 kl. 06:14

Dålig stämning på VM-presskonferensen – ryska förbundskaptenen vägrade svara på frågor: "Vi pratar ryska"

Sverige vann VM-premiären mot Ryssland – och efter matchen utspelade sig smått parodiska scener....

Skånskan - 24 jan 19 kl. 16:37

Sege Park kan få fint pris

Malmö Sege Park är en av fyra no­mi­nerade till pre­sti­ge­fyllda Sve­ri­ges Ar­ki­tekters plan­pris.
Bland an­nat för att om­rå­det är en in­no­va­tiv mo­dell för håll­bart stads­byg­gan­de som bygger på delningsekonomi och ett so­ci­alt an­svars­ta­gan­de.Pernilla Andersson, pro­jekt­le­da­re för fas­tig­hets- och ga­tu­kon­toret är för­stås nöjd.

Skånskan - 22 jan 19 kl. 05:00

Matfusket: 10 ton falskt livsmedel varje månad

MALMÖ Samtliga livsmedelsanläggningar i Malmö kommer att kontrolleras under perioden 2019-2021.
Dessutom fortsätter den samordnade tillsynen, som bland annat har avslöjat 10 ton falska livsmedel per månad i kommunen.– Malmö är unikt genom sina årliga livsmedelskontroller och den samordnade tillsynen tillsammans med anda myndigheter, som polisen, räddningstjänsten, Skatteverket och Arbetsmiljöverket för att nämna några parter, säger Mathias de Maré, avdelningschef för livsmedelskontrollen i Malmö stad.

Cornucopia - 26 jan 19 kl. 20:10

Fortsatt missnöje och protester i Katalonien

Efter veckans återbesök i Katalonien kan man konstatera att missnöjet och protesterna fortsätter från separatisternas, även om det hela ändrat karaktär. En del verkar ha resignerat och drabbats av missmod, medan det fortsätter jäsa utanför Barcelona. Polisen oavsett är snabba med att slå ner på demonstrationer, vilket bloggen bevittnade i Girona.

Cornucopia - 25 jan 19 kl. 20:58

Fredagsmys: Drömmen är en inspiration - inte nödvändigtvis målet

Dags för lite seriöst fredagsmys. Via tidningar, bloggar, youtubers och löpsedlar överöses vi av människor som uppnått drömmen. Pension vid 40, flytta ut på landet och bli bonde, säga upp sig och leva på aktier, starta eget företag, flytta till Karibien eller Thailand, segla jorden runt eller annat.

DN - 05 feb 19 kl. 11:56

Ny rapport visar: Dålig säkerhet för museernas skatter

Museerna har för Dålig koll på sina föremål, fastslår en färsk rapport från Riksrevisionen. Både på vilka föremål som finns i samlingarna, var de förvaras och vilket skick de är i..

Cornucopia - 26 jan 19 kl. 15:19

Är det dags att binda bolåneräntan?

Flera läsare har frågat bloggen om det är dags att binda räntan, och om vi nu skulle befinna oss i en av de unikt ovanligt korta intervallen där man faktiskt skulle tjäna på bunden ränta? Så är det dags att binda räntan?Sedlar.

UT - 26 jan 19 kl. 14:19

Thorn bäste svensk: ”Jag har dålig hörsel så en sådan här dag hör jag inte ett knyst”

Bäste svensk blev Viktor Thorn med sin 23:e plats. – Det var ett helt okej lopp, varken bra eller Dåligt från min sida, säger han efter målgång..

Nyteknik - 09 jan 19 kl. 16:15

Dålig it-dag Malmö stad – råkade säga upp 4 800

En uppdatering gick snett och en femtedel av Malmös personalstyrka blev felaktigt markerade som uppsagda – och förlorade därmed sin tillgång till it-systemen..

Kristianstadsbladet - 26 jan 19 kl. 05:00

Lyckat koncept provas i Östra Göinge – har gjort susen i Bromölla

Dålig kontinuitet hos hemtjänsten, näst sämst i Skåne. Men har man redan hittat lösningen? Just nu provas ett nytt koncept i Broby, som varit framgångsrikt på andra orter..

NT - 25 jan 19 kl. 20:06

Kommunen riskerar vite för dålig arbetsmiljö

75 000 kronor i vite måste Norrköpings kommun betala – om de inte klarar att förändra arbetsmiljön på LSS-boendet Luntgatan 51 före mitten av mars..

Skånskan - 24 jan 19 kl. 05:00

Sam­ver­kan är kom­mun­mo­dellen

Kommer kom­munerna att klara fram­tiden? Inte minst kom­munernas egen or­ga­ni­sa­tion SKL oroas över att kost­naderna ökar snabbare än skat­te­in­täkterna.
Kom­munernas fram­tid tas upp av SNS Kon­junk­tur­råd i sin års­rap­port.

Skånskan - 25 jan 19 kl. 19:00

Företagare döms för bokföringsmiss

höör En företagare verksam i Höörs kommun döms för bokföringsbrott och ska betala böter.Mannen var tillsammans med en annan person ansvarig för bolagets bokföring, men upprättade ingen bokföring för räkenskapsåret 2016.
Han åtalades för bokföringsbrott och det döms han nu också för av Lunds tingsrätt.

Helsingborgs Dagblad - 25 jan 19 kl. 17:25

Dålig lukt från tippen – men ingen förklaring

NSR som driver anläggningen kunde under fredagen inte svara på varför..

PrivataAffärer - 25 jan 19 kl. 06:03

”Investerarnas förtroende viktigare än historisk avkastning”

Det skriver branschsajten Institutional Investor, med hänvisning till en studie från Chestnut Advisory Group, som erbjuder konsulttjänster inom affärsutveckling för kapitalförvaltare. ”Kapitalflöden handlar om människor. Se på Vanguard.

Skånskan - 24 jan 19 kl. 18:00

Kvinna får rätt mot socialnämnden

Höör En kvinna i 70-årsåldern får rätt mot Höörs kommun i förvaltningsrätten. Kvinnan ska få duscha två gånger i veckan, beslutar domstolen.Städning var tredje vecka istället för varannan och dusch en gång i veckan istället för, som tidigare, två gånger.

DN - 24 jan 19 kl. 12:04

Dålig koppling orsaken till sommarens rulltrappskaos

En klent konstruerad koppling. Enligt en färsk haveriutredning var det orsaken till sommarens rulltrappskaos i Citybanan. Nu ska 19 rulltrappor på Citybanans stationer åtgärdas.

Helsingborgs Dagblad - 24 jan 19 kl. 12:12

Regeringen: Bråttom med höghastighetståg

Uppgörelsen mellan regeringen, C och L säger att nya stambanor för höghastighetståg ska byggas. – Jag är otålig, jag vill att Sverige kommer igång med tydliga signaler om att samlat bygga nya stambanor, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Han.

SR - 05 feb 19 kl. 20:51

Säkerheten för dålig på landets museer

Säkerheten på landets museer är för Dålig, både när det kommer till utställningsföremål och besökare. Detta slår Riksrevision fast i en ny rapport..

Skånskan - 24 jan 19 kl. 20:27

Kapten Hellström ute efter revansch

Handboll Serieledande IK Lågan ska försöka förlänga segerraden i division 2 södra. För motståndet i helgen står HK Hök, som vann första mötet i höstas med uddamålet. Lågans lagkapten Jonathan Hellström är revanschsugen och vet vad som gäller.

Skånskan - 24 jan 19 kl. 17:14

Resenär hade opium i lönnfack

MALMÖ Den 42-årige belgiske medborgaren kom med X2000 från Köpenhamn och stoppades av tullen på Hyllie station. I hans resväska fanns närmare fyra kilo opium.
Nu döms mannen till fem år och sex månaders fängelse.

SR - 24 jan 19 kl. 15:49

Dålig privatekonomi får svenskarna att må sämre

Arbetslöshet och ekonomiska problem ökar risken för att drabbas av psykisk ohälsa, visar Folkhälsomyndighetens rapport..

Sydsvenskan - 24 jan 19 kl. 12:12

Regeringen: Bråttom med höghastighetståg

Uppgörelsen mellan regeringen, C och L säger att nya stambanor för höghastighetståg ska byggas. – Jag är otålig, jag vill att Sverige kommer igång med tydliga signaler om att samlat bygga nya stambanor, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Han.

Kristianstadsbladet - 05 feb 19 kl. 16:51

Rapport: Dålig säkerhet för museernas skatter

Museerna har för Dålig koll på sina föremål, fastslår en färsk rapport från Riksrevisionen. Särskilt illa är det att det saknas planer för vilka föremål som är viktigast att rädda vid exempelvis en brand..

YA - 05 feb 19 kl. 16:51

Rapport: Dålig säkerhet för museernas skatter

Museerna har för Dålig koll på sina föremål, fastslår en färsk rapport från Riksrevisionen. Särskilt illa är det att det saknas planer för vilka föremål som är viktigast att rädda vid exempelvis en brand..

Skånskan - 23 jan 19 kl. 11:05

Belyser allvarliga fel på operationslampor

Malmö/Lund Skånes universitetssjukhus ser ”mycket allvarligt” på att sjukhusets operationslampor inte fungerar som tänkt och anmäler tillverkaren till Läkemedelsverket. Bland annat har lamporna fått operationsborden att börja ”hacka”.Av skrivelsen till Läkemedelsverket framgår att Skånes universitetssjukvård har 52 stycken operationslampor av den aktuella modellen, levererade mellan juli 2017 och maj 2018.

BT - 24 jan 19 kl. 12:12

Regeringen: Bråttom med höghastighetståg

Uppgörelsen mellan regeringen, C och L säger att nya stambanor för höghastighetståg ska byggas. - Jag är otålig, jag vill att Sverige kommer igång med tydliga signaler om att samlat bygga nya stambanor, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.