Climate-Kic

Sunday, 05 July, 22:31

Nyheter om Climate-Kic

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 09 dec 18 kl. 17:00

Ekonomipristagaren tänker fel om klimatet

DEBATT. På måndagen tilldelas William Nordhaus årets ekonomipris till Alfred Nobels minne för sina analyser av klimatförändringarnas ekonomiska konsekvenser. Men hans ensidiga fokus på kostnadseffektivitet och lönsamhet i klimatarbetet riskerar i själva verket att bli förödande, skriver Anders Wijkman, ordförande för Climate-Kic..

Skånskan - 26 okt 18 kl. 16:11

Plasten är i fokus på Climathon 2018

Lund Hur kan plastens miljöpåverkan minska? Det är ämnet för Climathon Lund 2018, ett 24-timmarsarrangemang som samlat drygt 70 deltagare och som inleddes på Ideon Agora under fredagsförmiddagen.– Vi fick stänga för anmälan för två veckor sedan och har sedan haft en kö med intresserade, säger projektkoordinatorn Olof Blomqvist från Lunds universitet.

Supermiljöbloggen - 09 apr 18 kl. 14:13

Klimatbluffen – hur bra är egentligen Kinas miljöarbete? Utdrag ur Jojje Olssons nya bok

Sedan USA trädde ur Parisavtalet, så är det allt oftare till Kina som omvärlden sätter sitt hopp vad gäller klimatet. Men hur många har egentligen koll på var Parisavtalet innebär för Kinas del? Hur ser landets målsättningar ut på klimatområdet, och när är man beredd att alls börja minska utsläppen?

DrivaEget - 17 nov 17 kl. 14:49

Sveriges mest lovande miljöstartups till Slush

 Inspiration  Svenska Aqua Robur och Enjay har listas som två av Europas 30 mest lovande miljöstartups av EU-organisationen Climate-Kic. De båda företagen representerar Sverige på Slush i Helsingfors. Läs vidare, kommentera eller dela.

Skånskan - 28 feb 17 kl. 22:29

Sofielund satsar på ett hållbart område

MALMÖ Bilpool, gemensam återvinningsscentral och marknadsföring var några av de förslag som diskuterades när fastighetsägare, Malmö stad och några experter diskuterade hur Sofielund kan bli mera hållbart i framtiden. ERWP.fif(0)– Miljön står i fokus i Malmö i två dagar och träffen i Sofielund är ett sätt att hitta bra gemensamma lösningar för det lokala hållbarhetsarbetet i Sofielund, säger klimatstrateg Joakim Nordqvist på miljöförvaltningen.

Sydsvenskan - 08 okt 15 kl. 12:34

Klimatinnovatörer ska få hjälp att förverkliga idéer

Fler klimatsmarta innovationer ska ta steget från idé till verklighet.
Det hoppas Lunds universitet på när man går med i Climate-Kic, EU:s största innovationssamarbete om klimatlösningar..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.