Citi

Monday, 21 January, 18:53

Nyheter om Citi

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 07 jan 19 kl. 15:13

Citi varnar för jättebanken: "Hög risk"

Börsoron har öppnat köplägen i en rad europeiska bankaktier. Men det är hög risk i Europas fjärde största bank, varnar amerikanska Citi. Även nordiska bankaktier får tummen ned i en ny sektoranalys.

DI - 18 dec 18 kl. 10:51

William Hill äger 5,4 procent i Mr Green efter köp från Citi

William Hill har ingått ett så kallat forward purchase-avtal med Citigroup där William Hill har rätten och åtagandet att köpa aktier i MRG från Citigroup..

Dagens PS - 06 dec 18 kl. 06:00

6 december: Här är dagens kalender

Håll koll på dagens affärsagenda med hjälp av Dagens PS. Varje vardagsmorgon. Börs
Rapporter
08:00 Biovica, Klick Data Utländska rapporter
Thor Industries (före öppningen), Toro Stämmor
10:00 Kappahl Investerarmöte
09:00 Biovica telefonkonferens
12:00 Orexo kapitalmarknadsdag
17:30 Incoax Networks investerarmöte Malmö Utländska investerarmöte
Novo Nordisk investerarmöte Citi Global Healthcare Conference
Novo Nordisk investerarmöte Berenberg European Conference
Zurich Insurance kapitalmarknadsdag Handlas exklusive utdelning
Lucara Diamond (utd 0,025 CAD) Börshandel
Helsingforsbörsen helgstängd Övriga händelser
Beyond Frames premiärdag som noterat bolag på Spotlight
Lime premiärdag som

DI - 27 nov 18 kl. 12:43

Storbank: H&M:s avveckling av Cheap Monday tyder på disciplin

Avvecklingen av Cheap Monday tyder på en ökad disciplin hos H&M, vilket kan behövas när antalet butiker ska minskas under kommande år. Det skriver Citi i en kommentar, rapporterar Bloomberg News. .

DI - 25 nov 18 kl. 15:00

Spekulanterna flockas runt nordiska företag

Norden har blivit en klart större säljare än köpare av företag. Sedan 2016 har utländska aktörers köp av nordiska bolag varit 77 procent större än nordiska företags förvärv utanför regionen, och storbanken Citi talar om en tydligt ökande trend. .

DI - 19 nov 18 kl. 18:10

Storbanken varnar: Britterna balanserar på randen till kris

Det hårt kritiserade utkastet till brexitavtal godkänns av Europas EU-ministrar.  Men i Storbritannien fortsätter turbulensen, där opinionen är splittrad. Storbanken Citi varnar för att landet är på väg mot en konstitutionell kris..

VA - 05 okt 18 kl. 00:24

Kapitalismen kommer att rädda planeten från klimathotet – inte FN

Termen hållbara investeringar kommer inte att behövas om 10 år. Förändringarna i näringslivet är långt mer effektivt än vad FN kan åstadkomma. Det hävdar Jason Channell, global hållbarhetschef på amerikanska storbanken Citi..

PrivataAffärer - 29 okt 18 kl. 09:30

Här är måndagens färska analyser

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för sportboksleverantören Kambi till 275 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 23 okt 18 kl. 09:19

Analytikerna: Resultatet visar på stabilt Swedbank

”Det var ett bra resultat, bland annat som en följd av låga kreditförluster”, säger Matti Ahokas, analytiker på Danske Bank, till Nyhetsbyrån Direkt och gör summeringen att ”det ser stabilt ut” och att det bör ge visst stöd åt aktien. Även Morgan Stanley påpekar att det justerade resultatet före kreditförluster var ett par procent bättre än väntat. Räntenettot var visserligen aningen klent medan provisionsnettot var bättre än förväntan, fortsätter investmentbanken som även pekar ut en stark kapitalposition.

PrivataAffärer - 15 okt 18 kl. 08:41

Här är måndagens färska analyser

Citi Investment Research höjer sin rekommendation för Lundin Petroleum till neutral från sälj. Det framgår av Bloomberg. SEB Equities höjer sin rekommendation för Thule till behåll från sälj.

DI - 12 okt 18 kl. 15:45

Kraftig börsuppgång på Wall Street

New York-börserna öppnade kraftigt upp på fredagen efter de senaste dagarnas ras. Citi tar ledningen bland bankerna efter att vinsten gynnades av lägre bolagsskatt och tradingintäkterna steg kraftigt enligt kvartalsrapporten..

DI - 12 okt 18 kl. 10:48

Bankrapporter visar vägen för rapportsäsongen

På fredag drar rapportperioden igång på allvar i New York. Storbanken JP Morgan Chase är först ut med att bekänna färg, följt av kollegorna Citi och Wells Fargo. Nu letar investerarna efter indikationer inför det fjärde kvartalet..

PrivataAffärer - 10 okt 18 kl. 08:33

Citis toppval inför rapporterna

Däremot förväntas aktierna i Atlas Copco, Alimak och Trelleborg att utvecklas sämre, bedömer Citi i en verkstadssektorsuppdatering, enligt Bloomberg News.  .

IDG - 09 okt 18 kl. 15:38

Iphone XS-kunderna väljer högre lagringskapacitet


Enligt analytiker på Citi Research säljer Apple fler nya Iphone med uppgraderad lagring än vanligt, vilket ger Apple mer klirr i kassan..

Skånskan - 08 okt 18 kl. 05:00

Vem räddar kli­matet?

I dag pre­sen­teras, el­ler snarare har pre­sen­terats i natt, en ny rap­port från FN:s kli­mat­or­gan IPCC. Den be­ställdes på kli­mat­kon­fe­rensen i Paris 2015 och ska visa om det är möj­ligt att hålla nere tem­pe­ra­tur­ök­ningen till 1,5 grader och vad som krävs för att nå målet.
Få tror att det är möj­ligt, efter­som de in­satser som hit­tills gjorts för att vända ut­veck­lingen med ökande kol­di­ox­id­ut­släpp har varit för små och verkar för lång­samt.

PrivataAffärer - 27 nov 18 kl. 13:00

Citi: H&M:s beslut tyder på ökad disciplin

Läs också: H&M avvecklar Cheap Monday H&M:s beslut att avveckla Cheap Monday kommer i spåren av att varumärket under en längre tid haft en negativ försäljnings- och lönsamhetsutveckling. Cheap Monday vars affärsmodell bygger på traditionell grossistverksamhet, har haft stora utmaningar på grund av skiftet i branschen, menar H&M. ”H&M:s beslut visar på en ökad disciplin.

DI - 04 okt 18 kl. 15:05

Citi: Penningtvättsoro kan påverka svenska banker

Oron för problem med att motverka penningtvätt i Baltikum kan förväntas påverka svenska bankers status som en säker hamn. Detta trots att det inte är något som kan tänkas få en större negativ inverkan på vinsten..

DI - 24 sep 18 kl. 12:38

Storbanken: Köp Epiroc

Citi Investment Research höjer sin rekommendation för Epiroc till köp från neutral. Riktkursen höjs till 115 från 105 kronor..

DI - 06 sep 18 kl. 18:19

Citis toppchef: Valutaras ger köpläge – och nu är vändningen nära

Turbulensen på tillväxtmarknader gör dem fortfarande oattraktiva – men nedpressade valutakurser kan betyda att vändningen kommer redan i höst enligt Jeremy Hale, global chef för makro på Citi..

DI - 04 sep 18 kl. 13:07

Analys: Svenska banker riskerar status som "säkra hamnar" efter valet

Svenska bankers premievärdering mot europeiska sektorskollegor har dubblats under de senaste månaderna. Detta kan dock komma på skam efter helgens val. Det skriver Citi i en analysuppdatering..

Affärsvärlden - 04 sep 18 kl. 13:07

Citi: Valet kan påverka svenska bankers premievärdering

Svenska bankers premievärdering mot europeiska sektorskollegor har dubblats under de senaste månaderna. Detta kan dock komma på skam efter helgens val..

PrivataAffärer - 04 sep 18 kl. 10:00

Flera nya köprekar bland dagens analyser

Pareto Securities höjer riktkursen för THQ Nordic till 227 kr från 220 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

DI - 04 sep 18 kl. 08:44

Storbanken: ABB nu värd ett köp

Citi Investment Research höjer sin rekommendation för ABB till köp. Riktkursen är 28 schweizerfranc, motsvarande cirka 262 kronor.  Det skriver Bloomberg News..

PrivataAffärer - 31 aug 18 kl. 09:46

Här är fredagens färska aktieanalyser

Carnegie inleder bevakning av bioteknikbolaget Nuevolution med att sätta rekommendationen till köp. Det framgår av en analys som investmentbanken släppte på fredagsmorgonen. Riktkursen sätts till 20 kr.

DI - 25 aug 18 kl. 20:57

Ränteexperten: Ta skydd – ”världens viktigaste köpare är på reträtt”

Världsekonomin växer starkt, men vissa marknader präglas av finansiell oro och det gör läget svårbedömt. Storbanken Citis räntestrateg skyller utvecklingen på centralbankerna och på Kina och tycker att fler investerare borde ta skydd för sämre tider. ”Två av världens viktigaste köpare är på reträtt”, säger Matt King, chef för räntestrategi på Citi..

Dagens PS - 17 aug 18 kl. 08:30

Blytung USA-ekonom sågar svensk strategi

Det finns två val och Sverige har valt den sämsta vägen, anser den välmeriterade amerikanska ekonomen Catherine Mann i en intervju med Svenska Dagbladet. Det handlar om integration och nyanlända och enkla jobb med lägre lön för att finansiera samhällskostnaderna. Catherine Mann är doktor i ekonomi och har bland annat ett förflutet på både den amerikanska centralbanken Federal Reserve och Världsbanken.

PrivataAffärer - 20 aug 18 kl. 09:40

Citis nya favorit i papperssektorn

Det framgår av en analys från investmentbanken, skriver Bloomberg News. Citi hänvisar till att Stora Enso hittills i år har visat en sämre kursutveckling än både Mondi och UPM, enligt Bloomberg News. Investmentbankens köprekommendation för Stora Enso-aktien, liksom den tidigare riktkursen, kvarstår.

Affärsvärlden - 20 aug 18 kl. 09:49

Stora Enso in på Citis topplista

Massa- och pappersbolaget Stora Enso har placerats på Citi Investment Researchs top pick-lista inom den europeiska papperssektorn..

VA - 17 aug 18 kl. 13:54

Svenska 27-åriga Citi-tjejen som blev utvald för storbankens volontärsarbete i Uganda – och fick en idol på köpet

Citis 27-åriga associate Emma Tillberg kom nyligen hem från volontärsarbete i Uganda, där storbanken erbjuder finansiell rådgivning till lokala entreprenörer för att ge deras företag chansen att växa och bidra till att minska landets omfattande arbetslöshet. Äventyret gav en idol på köpet – Dr Joan..

PrivataAffärer - 06 aug 18 kl. 08:33

Gardell till förnyat angrepp mot ABB:s vd

”Det är dags att han börjar se verkligheten som alla andra ser den: ABB är ett konglomerat, punkt. Slut”, säger Christer Gardell till Dagens Industri och fyller på med omdömen som ”verklighetsflykt och värdesänkande” om vd:ns påståenden. Ulrich Spiesshofer ska den 20 juli i ett möte med analytiker från Goldman Sachs, JP Morgan, Citi och Morgan Stanley ha gått i försvarsställning och hävdat att ABB inte är ett konglomerat, vilket analytikerna noterat med förvåning.

SVT - 04 aug 18 kl. 12:12

Lämnade gråtande – nu drar sig Murray ut

I går lämnade Murray banan i tårar. Trött och utmattad efter en tredje raka tresetare. Då öppnade han för att dra sig ur Citi Open – och så blev det.

SVT - 01 aug 18 kl. 07:01

Världstvåan Wozniacki skadad

Caroline Wozniacki har skadeproblem – och missar WTA-tävlingen Citi Open i Washington med drygt en månad kvar till Grand Slam-turneringen US Open..

SVT - 03 aug 18 kl. 16:54

Murray i tårar till kvartsfinal – kan dra sig ur

Klockan tre på natten hade Andy Murray vunnit åttondelsfinalen i Citi Open i Washington. I tårar lämnade han sedan banan efter 6-7 (5), 6-3, 7-6 (4) mot 93-rankade Marius Copil..

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 18 kl. 22:24

Skadad Wozniacki drar sig ur tävling

Med knappt en månad kvar till US Open i tennis är Caroline Wozniacki skadad. Den danska världstvåan har tvingats dra sig ur WTA-tävlingen Citi Open i Washington som är en av uppladdningstävlingarna inför grand slam-tävlingen i New York. Wozniacki har sk.

Blekinge Läns tidning - 31 jul 18 kl. 22:24

Skadad Wozniacki drar sig ur tävling

Med knappt en månad kvar till US Open i tennis är Caroline Wozniacki skadad. Den danska världstvåan har tvingats dra sig ur WTA-tävlingen Citi Open i Washington som är en av uppladdningstävlingarna inför grand slam-tävlingen i New York.(TT).

Sydöstran - 31 jul 18 kl. 22:24

Skadad Wozniacki drar sig ur tävling

Med knappt en månad kvar till US Open i tennis är Caroline Wozniacki skadad. Den danska världstvåan har tvingats dra sig ur WTA-tävlingen Citi Open i Washington som är en av uppladdningstävlingarna inför grand slam-tävlingen i New York.(TT).

BT - 31 jul 18 kl. 22:24

Skadad Wozniacki drar sig ur tävling

Med knappt en månad kvar till US Open i tennis är Caroline Wozniacki skadad. Den danska världstvåan har tvingats dra sig ur WTA-tävlingen Citi Open i Washington som är en av uppladdningstävlingarna inför grand slam-tävlingen i New York.(TT).

SmålandsPosten - 31 jul 18 kl. 22:24

Skadad Wozniacki drar sig ur tävling

Med knappt en månad kvar till US Open i tennis är Caroline Wozniacki skadad. Den danska världstvåan har tvingats dra sig ur WTA-tävlingen Citi Open i Washington som är en av uppladdningstävlingarna inför grand slam-tävlingen i New York.(TT).

YA - 31 jul 18 kl. 22:24

Skadad Wozniacki drar sig ur tävling

Med knappt en månad kvar till US Open i tennis är Caroline Wozniacki skadad. Den danska världstvåan har tvingats dra sig ur WTA-tävlingen Citi Open i Washington som är en av uppladdningstävlingarna inför grand slam-tävlingen i New York.(TT).

Kristianstadsbladet - 31 jul 18 kl. 22:24

Skadad Wozniacki drar sig ur tävling

Med knappt en månad kvar till US Open i tennis är Caroline Wozniacki skadad. Den danska världstvåan har tvingats dra sig ur WTA-tävlingen Citi Open i Washington som är en av uppladdningstävlingarna inför grand slam-tävlingen i New York.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.