Christian Lundahl

Sunday, 20 January, 04:47

Nyheter om Christian Lundahl

Sortering: Relevans | Senaste
NSD - 13 nov 18 kl. 05:00

Professor: "Väl drastiskt med läx- och provförbud"

Christian Lundahl, professor i pedagogik vid Örebro universitet, tycker det är väl drastiskt att göra prov och läxor till en antingen eller fråga..

Alingsås tidning - 15 nov 17 kl. 18:49

Guldyra på Stora torget

I eftermiddags landade Postkodlotteriets gyllene container på Stora torget i Alingsås   Alingsåsarna på postnummer 441 57 har tilldelats sammanlagt tre miljoner. En av de miljonerna delas mellan alla som har lott i postnumret. Den andra miljonen delas av alla som har lott i rätt postkod, vilka är tolv stycken.

Kristianstadsbladet - 04 jul 14 kl. 11:18

Jan Guillou till Bokfestivalen

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Jan Guillou blir dragplåster på Kristianstad Bokfestival i september. Han får sällskap av en rad kända danska författare.
– Jag har frågat Jan Guillou många gånger och i år sa han plötsligt ja, säger festivalsamordnaren Anders Nylander.

Alliansfritt Sverige - 28 maj 14 kl. 14:24

Snart sågas Björklunds skolförslag innan han ens hinner presentera dem

Det är ju alltid roligt när det går bra för folk. Men för nuvarande folkpartiledaren Jan Björklund gör det ju aldrig det. Efter Björklunds år som skolminister har inte många av hans förslag mottagits väl av experter.

BT - 24 mar 14 kl. 15:39

Experter dömer ut tidigare betyg

Regeringen har för bråttom och tar risker med sitt förslag om att ge betyg redan i årskurs fyra. Det hävdar Christian Lundahl, professor i pedagogik vid Karlstads universitet och en av landets mest kunniga på betyg och bedömning.- Forskningsläget visar att en sänkt betygsålder skulle kunna vara ganska dåligt för en grupp svagpresterande elever.

Kristianstadsbladet - 24 mar 14 kl. 14:29

Expert dömer ut tidigare betyg

Regeringen har för bråttom och tar risker med sitt förslag om att ge betyg redan i årskurs fyra.
Det hävdar Christian Lundahl, professor i pedagogik vid Karlstads universitet och en av landets mest kunniga på betyg och bedömning. - Forskningsläget visar att en sänkt betygsålder skulle kunna vara ganska dåligt för en grupp svagpresterande elever.

BT - 24 mar 14 kl. 14:29

Expert dömer ut tidigare betyg

Regeringen har för bråttom och tar risker med sitt förslag om att ge betyg redan i årskurs fyra. Det hävdar Christian Lundahl, professor i pedagogik vid Karlstads universitet och en av landets mest kunniga på betyg och bedömning.- Forskningsläget visar att en sänkt betygsålder skulle kunna vara ganska dåligt för en grupp svagpresterande elever.

Ekonomistas - 21 jan 14 kl. 08:59

Läsvärt, vecka 4 2014

1. Pikettys bok om förmögenhets- och inkomstklyftor recenseras av The Economist. 2.

Expressen - 18 dec 13 kl. 16:47

Ny sajt ska göra skolvalet lättare

I dag lanseras jämförelsesajten grundskolekvalitet.se som ska underlätta för elever och föräldrar att välja rätt grundskola. Pedagogikprofessorn Christian Lundahl varnar dock för att sajten riskerar att förenkla verkligheten för mycket.

Nyheter 24 - 02 mar 12 kl. 09:57

Socialdemokraterna vill behålla Björklunds skola


NYHETER24 GRANSKAR DEL 3. Skolan har länge varit en politisk plattform där förändringar varit regel snarare än undantag. Nu meddelar det största oppositionspartiet att man vid en valseger 2014 kommer behålla en hel del av den "Björklundsskola" man så ofta kritiserar.

Sydsvenskan - 12 feb 12 kl. 01:30

Godkänt öppnar dörrar

Foto: Pontus Tideman
Det blir allt lättare för elever att komma in på det gymnasieprogram de vill.
Och den trenden gäller inte bara vissa program och vissa orter, utan överlag i hela Skåne. I Malmö fanns det nästan 190 program att välja mellan förra året, eftersom samma program erbjuds på många olika skolor.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.